eitaa logo
بابا رکن‌الدین شیرازی
27 دنبال‌کننده
28 عکس
9 ویدیو
16 فایل
محفل فصوص، در مقبره جناب بابارکن‌الدین اگر فایل‌ها مشکلی داشت، به کانال تلگرام به نام baba_rokna مراجعه کنید. @samanmasoomi
مشاهده در ایتا
دانلود
بارها و بارها، به پیشگاه تو آمده‌ام و تو دردم شنیده‌ای و در پیشگاه الهی، مرا قدم به قدم، به پیش بردی. امروز می‌خواهم، با من سخن بگویی و مرا با عالمی که در آن زندگی می‌کردی، آشنا کنی. می‌خواهم کتاب تو را بخوانم: «نصوص الخصوص، فی ترجمة الفصوص» بنا داریم از ماه رمضان امسال (۱۷ فروردین) هر چهارشنبه، ساعتی را در خدمت این کتاب باشیم. این کتاب، اولین شرح فارسی کتاب بی‌نظیر «فصوص الحکم» است. کتابی که به سرعت، بعد از تالیفش، نقل محافل اهل عرفان شد. مرحوم بابارکن‌الدین، در سال ۷۴۳، شرح را به پایان بردند، و‌ بعد از ۷۰۰ سال، می‌خواهیم دوباره در محضر این عالم بزرگوار، تلمذ کنیم. إن شاء الله، هر چهارشنیه، ساعت ۱۷ تا ۱۸، مقبره‌ی بابارکن‌الدین، منتظر شما هستیم.
جناب صائن الدین در بخشی از مقدمه می‌فرمایند: «قسم به جان ما، شما معانى را در اين در نوك زبان خاص و عام مى‌يابيد كه بزرگان گذشته جز با دادن نفوس خود به رياضت‌هاى پرزحمت و شاقّ‌ در طول شبها و روزها به آن‌ها نمى‌رسيدند، و افشاى اين معانى كه در باعث ريختن خون بزرگان مى‌گشت، اكنون در اشتهار همانند خورشيد در وسط‍‌ روز گرديده است.... زیرا به وسيلۀ دو قوّۀ وهم و عقل و ترتيب مدركات آن دو به ميمنت اين و به آن معنا مى‌رسد و به آن دسترسى پيدا مى‌كند.» ای پیش آمده بوده که مباحث عرفانی، به سهولت به زبان عقل درآمد، که در صدر این زمانه شکوفا شد. اما چه زمانی‌ست؟ در مقدمه شرح می‌فرمایند: جمله‌ی مشهور «رحمت‌اللّه‌عليه» که مکرر ‌فرموده‌اند: «علمِ تو، استادِ تو است»؛ حکایت از وقوع دارد که انسان در این زمانه به وسعتی رسیده است که اگر متوجه‌ی حقایق عالَم بشود، آن علم خود به خود او را جلو می‌برد و فضای تاریخی که با حضور حضرت «رضوان‌الله‌تعالی‌عليه» شکل گرفته، ظرفیتِ به ظهورآوردن را برای چنین انسان‌هایی فراهم کرده و بدین لحاظ ملاحظه می‌کنید با روبه‌رو هستیم که از دین و علمای دین انتظاری بیش از آنچه معمولاً گفته می‌شود دارند. گویا روحی بر این نسل دمیده شده که وَلع عرفانی‌اش خود به خود او را جلو می‌برد، به همان معنای «يَكادُ زَيْتُها يُضي‏ءُ وَ لَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نارٌ نُورٌ عَلى‏ نُورٍ»، بدون آن‌که نیاز به محرکی داشته باشد خودش آماده‌ی شعله‌ورشدن است. بدین معنا عرض می‌شود این تاریخ، است تا طاقت عبور از فرهنگ در بشر فراهم شود.