#اضطراب_جدایی
چگونه از ايجاد اضطراب جدايی در كودك پيشگيری كنيم؟
مادر بايد بين شش تا هجده ماهگی كنار فرزندش حضور داشته باشد. اضطراب جدايی در ميان كودكانی با مادران شاغل يا كودكانی كه زودتر از هجده ماهگی به مهد می روند بسيار شايع است. مغز كودک نبود مادر را با نابودی مادر يكی می داند و زمانی كه مادر از جلوی ديد كودک كنار می رود كودک وحشت زده می شود.
مادر زمان دستشويی رفتن در را باز بگذارد تا فرزندش در صورت وحشت از نبود مادر بتواند او را پيدا كند.
تخت يا اتاق خواب كودک را قبل از شش ماهگی جدا كنيد.
هرگز از فرزندتان در حالی كه پشت سر شما گريه می كند جدا نشويد.
از چهارده ماهگی با او قايم موشک بازی كنيد. بزرگترين و مهمترين بازی با بچه ها قايم موشک بازی است. وقتی هزار بار با فرزندتان اين بازی را می كنيد بعد از شانزده ماهگی كودک به اين نتيجه می رسد نبودن مساوی نابودی نيست.
هرگز يواشكی خانه را ترک نکنید.
👧🏻🍡↝•|@bach_mardm
🚸مهمترین اصول فرزندپروری
✅. انتقاد سازنده
یکی از اصول فرزندپروری موثر، انتقاد سازنده به فرزندانمان است.
مهم است که والدین با درنظرگرفتن ویژگیهای منحصربهفرد هر گروه سنی
به شیوهای مناسب برای ارائه این انتقاد آموزش ببینند.
کودکی و نوجوانی دورههای حساسی هستند
بنابراین انتقاد دوستانه و با در نظر گرفتن شرایط فردی
و توجه به حریم خصوصی کودک بسیار مهم است.
👧🏻🍡↝•|@bach_mardm
نشانههای کمبود اعتماد به نفس در نوجوانان و تکنیک های افزایش اعتماد به نفس در آنها چیست؟
برخی از رفتارها و علائمی که در رفتار نوجوانان ظاهر میشود، نشاندهنده سطح اعتماد به نفس در آنها است. کسانی که نشانهها و علائم زیر را دارند، معمولاً اعتماد به نفس کافی در وجودشان شکل نگرفته است:
در پذیرش تعریف و تمجید دیگران دچار مشکل هستند و احساس خوبی به آنها دست نمیدهد.
زبان بدنشان گویای کمبود اعتماد به خود است، برای مثال، سرشان را پایین میاندازند یا از برقراری تماس چشمی فرار میکنند.
به فعالیتهای گروهی علاقهای ندارند و از پیوستن به تیمها و گروهها خودداری میکنند.
در کلاس درس در بخش انتهایی اتاق مینشینند.
از موقعیتهای اجتماعی خوششان نمیآید و بدبین هستند.
خجالتیاند و این موضوع در رفتارشان مشهود است.
از تلاشکردن در موقعیتهای چالشبرانگیز خودداری میکنند و معتقدند که شکست خواهند خورد.
نقش والدین در ایجاد اعتماد به نفسفرزندان
والدین اثرگذاری شدیدی در شکلدهی اعتماد به نفس فرزندانشان دارند. برخی از والدین با سختگیری بیش از حد یا کنترل همهجانبه امور مربوط به نوجوانان، مانع از آن میشوند که شخصیت فرزندانشان شکل بگیرد و نقاط ضعف و قوتشان کشف شوند.
نوجوانی که مجالی برای ابراز خود ندارد، به خود و تواناییهایش هم اعتماد پیدا نمیکند. رفتار والدین بیخیالی که فرزند را نادیده میگیرند و او را حمایت نمیکنند هم در سر دیگری از طیف رفتارهای غلط باعث کاهش اعتماد به نفس نوجوانان میشود.
تکنیک های افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان دختر
اگر دختر نوجوانی در منزل دارید که با مشکل کمبود اعتماد به نفس روبهرو است، باید به او کمک کنید که از این وضعیت دور شود. از جمله توصیهها در این زمینه، موارد زیر هستند:
🔅هرگز در ایجاد احساس بد نسبت به اندام و ظاهر نوجوان نقشی نداشته باشید.
🔅با تعریف و تمجید از او مانع از آن شوید که در دام قضاوت قیافه و ظاهر خود گرفتار شود.
🔅به او یاد بدهید که دنیای تبلیغات و رسانهها سعی دارند با ارائه استانداردهای ظاهری مشخص سود ببرند. او را متوجه این موضوع کنید که معیارهای تحمیلی زیبایی اصلا درست و ارزشمند نیستند.
🔅به او نشان بدهید که ارزشمند است و لزومی ندارد که برای محبوببودن، همه را از خود راضی نگه دارد.
🔅نوجوان را تشویق به فعالیتهای ورزشی و تیمی کنید.
🔅مادران از قرضدادن لباسهای خود به دختر نوجوانشان خودداری کنند و اجازه بدهند که شخصیت و استایل او براساس نظرات خودش شکل بگیرد.
🔅در تشکیل پایه مهارتهایی که ربطی به ظاهر فرد ندارند، به نوجوان کمک کنید.
🔅از زنان دیگر بد نگویید و نگاه جنسیتی را از رفتار و حرفهایتان کنار بگذارید.
🔅محبتی بیقید و شرط به او ابراز کنید.
تکنیکهای افزایش اعتماد به نفس در نوجوانان پسر
پسران و دختران نوجوان دچار کمبود اعتماد به نفس میشوند و باید برای هر دو زمان کافی کنار بگذارید تا بتوانند پایههای اعتماد به نفسی قوی را بنیان بگذارند. از جمله توصیهها برای کمک به شما در این زمینه، موارد زیر هستند:
🔅پسران در مدرسه درگیر مشکلات بیشتری نسبت به دختران هستند و معمولا موضوعاتی مانند قلدری برخی از دانشآموزان وجود دارد. باید به آنها جسارت نترسیدن از چنین افرادی را بدهید.
🔅با تقویت مهارتهای مختلف در نوجوان خود به او ارزش و شخصیتی بدهید که به راحتی زیر سؤال نمیرود و احساس کمبود نمیکند.
🔅الگوی خوبی برای نوجوان باشید و با نشاندادن اعتماد به نفس و شجاعت در رفتارهایتان، به طور غیرمستقیم، او را هم شبیه خود کنید.
🔅به نوجوان اطلاعاتی درباره رسانه و تبلیغات منفیاش برای تحمیل ارزشهای دروغین ظاهری زندگی ، بدهید. نگذارید که ذهنی جنسیتزده داشته باشد.
👧🏻🍡↝•|@bach_mardm
با پنهان کاری نوجوانان چه کنیم؟
کلیدهای طلایی ارتباط موثر با نوجوان
بچه ها در سنین نوجوانی ویژگی های منحصر به فرد و متمایزی پیدا میکنند که خیلی از والدین به خاطر فراموش کردن این دوران و تفاوت نسلی نمیتوانند آن درک کنند، بنابراین صمیمت بین والدین و نوجوان کاهش پیدا کرده و فرزندان گرایش به بیرون از منزل پیدا میکنند. نوجوان در این سن پنهان کارتر میشود اما چرا؟ با هم علل این پنهان کاری را بررسی میکنیم.
❇️شنونده خوبی برای نوجوانان باشید.
طبق تحقیقات روان شناسی ، نوجوانان براساس ویژگی های سنی شان نیاز به یک هم صحبت و به عبارتی گوش شنوا دارند، اگر در خانواده این گوش را پیدا نکنند، سراغ دیگرانی می روند که حال مشخص هم نیست مناسبشان باشد یا خیر. والدین باید خیلی مراقب باشند که این صمیمیت و به عبارتی شنونده بودن برای احساسات و عواطف نوجوانان را از دست ندهند.
اگر نوجوان شما برای گرفتن یک نمره پایین از سوی شما توبیخ شود و مورد بی توجهی قرار بگیرد، تنها صمیمیت بینتان از بین می رود و باعث می شود که دفعه بعدی نمراتش را پنهان کاری کند . بهتر است صمیمانه با هم صحبت کنید و اگر درس هایش ضعیف هم شده، به جای توبیخ و تنبیه به او کمک کنید تا خودش را به سطح مناسب برساند و شما آن آدم شنونده و مناسب برای درددل هایش باشید.
گوش دادن به احساسات نوجوانان باعث می شود تا آنها حس کنند، شما همیشه کنارشان هستید، درکشان می کنید و احساساتشان را می فهمید و این فرصتی برای صحبت کردن بین شما ایجاد میکند. حتی گاهی هم می توانید پای گریه هایشان هم بنشینید به جای قضاوت و یا سرزنش تنها گوش دهید.
❇️از نوجوانتان تعریف و تمجید کنید.
به برخی از والدین وقتی میگوییم که از پسر و دختر نوجوانتان تقدیر و تمجید کنید، میگویند: «لوس میشود» یا اینکه «به اندازه کافی تحویلش میگیریم، جنبه اش را ندارد!» اینها عبارتهای اشتباه و نادرستی است. همه ما نیاز به تحسین و تمجید داریم با توجه به اینکه سنین نوجوانی هم حساس است و بچهها با هر بادی ممکن است تغییر راه و روش بدهند، شما بهتر است بچههایتان را در دست داشته باشید و آنها را برای فعالیت هایشان تأیید کنید ، حتی اگر کار اشتباهی هم کردند، یا نادیده بگیرید یا کمکشان کنید که آن ضعف را برطرف کنند».
نخستین نکته در زمینه تأیید نوجوان این است که ابتدا جنبه های مثبت اخلاق و رفتار او را در نظر بگیرید و مطرح کنید سپس کمک کنید تا این جنبه ها را خودش بیشتر ببینند تا افسرده نشود یا دیگران را بی جهت الگوی خود نکند.
خیلی از والدین هستند که خجالت میکشند این دوست داشتنشان را ابراز کنند مثلا پدر خانواده تنها عید به عید بچه ها را می بوسد و در آغوش می گیرد، در حالیکه حتی یک نوجوان هم نیاز به در آغوش کشیده شدن دارد تا شما عشقتان را به او نشان دهید و او پایگاه امن و محبت را در خانه پیدا کند.
گاهی حتی لازم است که جلوی دوستانشان از آنها تعریف کنید. مثلا بگویید که «پسرم ماشالا زرنگ است، خانه داری هم بلد است، دست به آچار است یا اینکه دخترم به مادرش خیلی کمک می کند و من خیلی راضی هستم» و از این دست حرفها که باعث تحسین و خوشحالی بچه ها می شود. حتی گاهی با هم کتاب بخوانید و با صدای بلند در کنار هم آواز خوانی کنید، اینها همه محیط خانواده را عاشقانه و پرمحبت میکند. یک اخلاق بدی که خانواده های ایرانی دارند این است که به بچهها تا کودک هستند خوب عشق و محبت می ورزند اما همین که به سن نوجوانی میرسند، بچه ها را رها میکنند و دیگر از این چیزها خبری نیست!»
برخی پدر و مادرها مدام از بچه ها انتقاد میکنند مثلا: «این چه تیپی است زدی، این چه قیافه و شکلی است، چرا نمره هات اینطور شده تو همیشه لنگ می زنی» و هزاران انتقاد دیگر که نوجوان را از آنها فراری می دهد.
گاهی اگر کدورتی بین شما و فرزند نوجوانتان پیش می آید و نمی توانید مستقیم با او صمیمانه درباره اش صحبت کنید، می توانید برایش نامه بنویسید. خیلی موثر است و قطعا غافلگیرش می کند که شما چقدر محبت آمیز درباره مسائلتان صحبت می کنید و برای او ارزش قائل هستید.
👧🏻🍡↝•|@bach_mardm
بی ارزش ترین نوعِ افتخار، افتخار به داشتن ویژگی هایی است که خود انسان در داشتنشان هیچ نقشی ندارد مثلِ چهره، قد، رنگ چشم، ملیت، ثروت خانوادگی و خیلی چیزهای دیگر...
از چیزهایی که خودتان به دست آورده اید حرف بزنید مثل انسانیت، شعور، مهربانی، گذشت، صداقت و ...
آدمی را آدمیت لازم است
عود را گر بو نباشد هیزم است...
👧🏻🍡↝•|@bach_mardm
اگر کودکان میدانستند پس از اعتراف به خطای خود از مجازات و توبیخ مصون خواهند بود کمتر به دروغگویی متوسل میشودند!!
در حقیقت توبیخ و تنبیه بزرگترهاست که میتواند کودکان را به دروغگویی سوق دهد! بنابراین باید با کمال صداقت اعتراف کرد که در این مورد هم مربیان و والدین هستند که کودکان را وادار به دروغگویی میکنند.
کودک به تدریج با تجربههای مختلف در این زمینه متوجه میشود که راستگویی اسباب زحمت میشود و دروغگویی برعکس آن سودمند است در واقع کودک برای دفاع از خود به دروغ متوسل میشود.
👧🏻🍡↝•|@bach_mardm
❓ با بچه حرف گوش نکن چیکار کنیم؟
3.تقویت رفتارهای مثبت
یکی از رایج ترین اشتباهات والدین است که
در این کار والدین رفتارهای منفی بر روی رفتارهای مثبت برجسته می سازند ؛
به عنوان یک پدر و مادر
شما می توانید این رفتارهای منفی را غیر مستقیم تقویت کنید
زمانی که دائما نظرتان را توضیح می دهید
و این که فرزند شما چه کارهایی را به درستی و خوب انجام می دهد را نمیبینید
کارهای خوبی که فرزندتان انجام می دهد را ستایش کنید👏
زیرا اینها به همان اندازه مجازات کارهای بدشان در برگه مجازات، اهمیت دارد.
👧🏻🍡↝•|@bach_mardm
334-GhandiTanbal-www.MaryamNashiba.Com.mp3
11.45M
#قصه_شب
💠 قندی تنبل
🔻موضوع: تنبلی
🎼 با صدای بانو مریم نشیبا
#هر_شب_یک_قصه
#قصه_صوتی
. 👧🏻🍡↝•|@bach_mardm
هدایت شده از خیریه ضیوف الزینب "س"
بسم الله ، روز رو با یادی مقدس شروع کنیم🥀
🖤اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ
🖤وَعَلٰى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ
🖤وعَلىٰ اَوْلادِ الْحُسَيْنِ
🖤وَعَلىٰ اَصْحٰابِ الْحُسَيْن
زیارت عاشورا روزانه یادتون نره🙃
چله تا اربعین خیلی توصیه شده عزیزانم❤️
#محرم #امام_حسین #زیارت_عاشورا
🌸↝•| @zoyouf_zeynab
هدایت شده از خیریه ضیوف الزینب "س"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 امروز مراسم تنفیذ ریاست جمهوری آقای پزشکیان است. قاعدتا برای تنفیذ رئیس جمهور جدید، باید رئیس جمهور سابق حضور داشته باشد، اما ...
🔺برای شادی روح رئیس جمهور مردمی، #شهید_رئیسی صلوات
🌸↝•| @zoyouf_zeynab