هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌻 رهبرانقلاب: در روز اول #ربیع_الاول هجرت #پیغمبر واقع شده است؛ از مکه به مدینه که مبدأ تاریخ هجری مسلمانان است. این ماه هم ربیعالمولود است، هم ربیعالهجره است. ۸۶/۱۲/۲۲
💻 @Khamenei_ir
---سخنرانی حاج آقا فلاح---
✅ موضوع: توکل کلید زندگی
✳️ تاریخ: ۹۷/۸/۱۶
⌛️زمان مطالعه: ۳ دقیقه
🔸 ما باید در ذهن خود باید مبانی را داشته باشیم که بتوانیم ادعای مریدی اهل بیت را داشته باشیم. ادعا داشته باشیم که زندگی خدایی داریم. هرچه زودتر به این معارف و مبانی دست پیدا کنیم، آینده بهتری خواهیم داشت.
🔸 یکی از این موارد توکل است. این یکی از آن مبانی است. باید توکل در لحظه لحظه زندگیمان جاری باشد. پیامبر(ص) در شب معراج، درباره بالاترین اعمال سوال می کنند. خدا در پاسخ بهترین اعمال را توکل می نامد.
🔸 سوالی که در این میان پیش می آید این است که توکل چیست؟
معنای توکل، وکیل قرار دادن خدا برای خود است. یعنی کار های خود را به دست خدا بسپاریم. چه کسی بهتر و قدرتمند تر از خدا وجود دارد؟ خداوند نسبت به سایر موجودات دارای قدرت خارق العاده و برتری هست. که این باعث قدرت پیدا کردنمان می شود.
🔸 هرکس در زندگی خود هدفی دارد. برای رسیدن به این هدف برنامه ای وجود دارد. ما باید توکل را در کنار تمام برنامه های زندگی خود داشته باشیم. یعنی برای انجام هرکاری توکلمان به خدا باشد. توکل همراه با عمل است. این نیست که ما در کنجی بنشینیم و منتظر رزق خدا باشیم. رزق خدا همراه با عمل، شامل حال می شود.
🔷 یکی از آثار توکل این است که خدا سلطه شیطان را از انسان دور می کند. بعضی از اوقات شیطان با وسوسه خود و ایجاد سراب لذت برای انسان، مسیر زندگی انسان را عوض می کند.
🔷 مورد دوم آسان شدن امور است. این مورد در حدیث امام علی(ع) به آن اشاره شده است. این به آن معنا نیست که هرچه که من می خواهم اتفاق بیوفتد. در واقع بدان معناست که هرچه به صلاح است اتفاق بیوفتد. گاهی اوقات نرسیدن به خواسته خود، صلاح است.
🔷 مورد سوم ذلیل نشدن است.
🔷 مورد چهارم بالا بردن مقاومت و شجاعت انسان است. نمونه آن در کربلا، عابس است. او پیرمردی بود. ولی آنچنان جنگید که همه را متحیر کرد. او راه را شناخته است و با توکل بر خدا به قدرت رسیده است.
🏴 #گزارش_صوتی
✅ #قتل_آخر
سخنران: #حجت_الاسلام_فلاح
مداح: #کربلایی_محسن_میرجلیلی
🗓 پنج شنبه ۱۷ آبان ٩٧
#هیأت_بچه_های_فاطمه_س
@bachehaye_fateme
---سخنرانی حاج آقا فلاح---
✅ موضوع: برترین انسان
✳️ تاریخ: ۹۷/۸/۱۷
⌛️زمان مطالعه: ۳ دقیقه
🔸 فردی از امام رضا(ع) سوال می کند که برترین انسان ها چه کسانی هستند؟ امام رضا(ع) در جواب پنج دسته را ذکر می کنند:
۱. کسانی که هنگام انجام کار خوب خوشحال می شوند. یعنی خوشحال میشوند که خدا به آن ها روزی داده است تا کار خیری انجام دهند.
۲. هنگام انجام خطا یا انجام گناه، استغفار می کنند.
۳. هنگام اعطای نعمت از سوی خدا، شکر می کنند.
۴. در وقت گرفتاری صبورند.
۵. هنگام خشم و غضب خود را کنترل می کنند.
🔸 این ها ملاک های خدا برای خوب بودن انسان ها در نظر گرفته است. قطعا ملاک هایی که انسان ها در نظر می گیرند (مثل زیبایی یا داشتن پول) ملاک های مناسبی نیستند. در این حدیث پنج مورد از این ملاک های خدا ذکر شد.
🔸 دوصفت اول در باب رابطه انسان و خداوند و طرز تفکر ماست. ما باید کار خوب را خوب و کار بد را بد را بد بدانیم. شیطان کاری که انجام میدهد این است که کار زشتی را برای انسان زیبا جلوه می دهد. برای کار خوب هم به همین منوال است. به طور مثال در گذشته زنان حجاب خود را بسیار کامل تر از حال رعایت می کردند. شیطان کم کم زشتی بدحجابی را از جامعه گرفت. نباید به صورتی باشیم که کار بد و خوب در نظر ما یکسان باشد و هیچ واکنشی نسبت به انجام آن ها در جامعه نداشته باشیم. اگر قلب انسان بمیرد دیگر برایش تفاوتی میان بد و خوب باقی نمی ماند. این ناراحتی که انسان پس از گناه به ما دست می دهد بسیار خوب است. این نفس لوامه ای است که خدا در وجود ما قرار داده است.
🔸 سومین مورد شاکر بودن است. ما حداقل باید نعمت های ناشمار خدا را به زبان شکر کنیم.
چهارمین مورد صبر کردن در هنگام سختی ها مانند از دست دادن عزیزان خود یا هنگام گرفتاری و... صبر پیشه کنیم.
مورد پنجم که سخت ترین مورد است کنترل کردن خود در هنگام خشم است. در تصادف ها زیاد دیده اید که اولین کاری که می کنند این است که ناسزا می گویند. این عمل زشت باعث درگیری و گاها قتل یکی از طرف های تصادف می شود. کنترل نکردن خشم پشیمانی اش زیاد است.
🔸 ما باید تلاش کنیم زندگی خود را شبیه اهل بیت بکنیم. این موارد باعث می شود تا به اهل بیت شبیه شویم.
🔉 #گزارش_صوتی
✅ شب شهادت حضرت رقیه
سخنران: #حجت_الاسلام_صداقتی_نیا
مداح: #کربلایی_جواد_باقری
📆 پنج شنبه ۱۹ مهر ۹۷
#هیأت_بچه_های_فاطمه_س
@bachehaye_fateme
---سخنرانی حاج آقا صداقتی---
✅ موضوع: از کربلا تا کربلا
✳️ تاریخ:97/۷/۱۹
⌛️زمان مطالعه: 5 دقیقه
🔸 در زمان حرکت امام حسین به سمت کوفه، سه دسته از افراد بودند که با حرکت امام موافق نبودند. دسته اول کسانی بودند که وقتی امام حسین(ع) از مدینه خارج شدند به ایشان از روی دل سوزی، نصیحت می کردند که به کوفه نروید.می گفتند که کوفیان دلشان با امام ولی شمشیر هایشان علیه ایشان است.
🔸 دسته ی دیگر کسانی بودند که همراه با آقا شدند ولی کم کم در میانه راه به بهانه هایی از امام جدا شدند. شمار این جور افراد، به چند هزار نفر می رسید. از این چندهزار نفر تنها 72 نفر ماندند. آقا از میان آن ها گلچین می کردند. نه این که آقا به آنها بگوید بروید نه، اتفاقاتی رخ میداد و امتحان هایی می شدند که خودشان می رفتند.
🔸 دسته سوم کسانی بودند که مال و ثروت داشتند. یکی از این آدم ها زهیر بوده است. او هر جایی که امام بود تمام تلاش خود را میکرد که در مقابل امام ظاهر نشود. بهانه او این گونه بود که من این دارایی ها را نمی توانم کنار بگذارم و با امام همراه شوم. خدا تقدیر را جوری فراهم می کند که امام و زهیر در یک مکان به هم می رسند. شخصی از طرف امام به زهیر میگوید که امام تو را طلب کرده اند. زهیر با اکراه و با اصرار همسرش به این کار تن می دهد. دقایقی را امام با او صحبت می کنند. این قسمت در تاریخ نیامده که در بین زهیر و امام چه گذشت ولی پس از آن، مال هایش را به نام زنش می کند. سپس زنش را طلاق می دهد و با امام حسین (ع) همراه می شود. البته عده کمی از ثروتمندان بودند که همانند زهیر به همراهی امام پرداختند.
🔸 طرمّاح، یک فرد شیعه، که بسیار انسان خوبی نیز بوده، برای همراهی با امام عزم رفتن می کند. اما قبل از رفتن با امام به ایشان میگوید. که خانواده اش گرسنه اند. در صورت اذن دادن آقا، در مدت کمی سری به آنها بزند و به احوالات آنان برسد، سپس به یاری امام آید. او با اجازه امام میرود ولی طرمّاح زمانی به امام می رسد که سر امام بالای نیزه ها بود. این نمونه انسان ها بسیار بودند.
🔸 آقا مردم را دعوت نمی کردند تا به لشکر خود بیفزایند. آقا هر فرد را برای سعادت خودش دعوت می کردند. در روز عاشورا، اجنه درخواست دادند که به آقا کمک کنند ولی آقا به علت نامساوی بودن جنگ از آنها نمی پذیرند. ملائک و انبیاء گذشته پیشنهاد کمک به آقا دادند ولی آقا نپذیرفتند. این ها نشان دهنده این است که امام حسین(ع) لشکر نمی خواستند. هدایت مردم را می خواستند.
🔸 کسی امام است که دارای همه صفات خدا(به استثنای چند مورد) باشد. همه زمین و زمان دست امام است. نمونه ای از این مورد را می توانید در خاکسپاری امام حسین(ع) مشاهده کنید. در عصر روز یازدهم محرم همه اهل بیت پیامبر(من جمله امام سجاد(ع)) به اسارت در آمدند و به سمت کوفه روانه شدند. چطور می شود در حالی که دو روز بعد، امام سجاد(ع) در کوفه(و در اسارت) هستند، امام حسین(ع) را به خاک بسپارند؟
🔸 یکی از صفات امام این است که علم غیب دارد. امام میبیند که هر کسی در آینده به کجا خواهد رسید. به همین علت است که در تلاشند خیلی ها را جذب خود کنند تا در آینده به گمراهی کشیده نشوند. حر اولین کسی است که جلوی امام حسن(ع) را گرفت و نگذاشت امام به هیچ سمتی حرکت کند و به بیانی امام را در کربلا نگه داشت. او در آن روز ها نماز هایش را به امام اقتدا می کرد. و بعضی از اعمال دیگر را انجام داد که نشان می داد که به امام بی احترامی نخواهد کرد. بعضی ها می گویند علت توبه کردن او این بود که احترام امام را نگه داشت.
🔸 حال پس از این همه به اصلی ترین نکته بحث می رسیم. تاریخ تکرار می شود. چگونه ما می توانیم امام زمان خود را مثل بسیاری در زمان امام حسین(ع)، تنها نذاریم؟ چگونه امام زمانمان(عج) را یاری کنیم؟ مهم ترین کاری کا ما میتوانیم در این زمینه اجام دهیم، زنده نگه داشتن یاد عاشورا است. وقتی که امام زمان(عج) ظهور میکنند، برای معرفی خود میگویند که من کسی هستم که جد من امام حسین (ع) است. این به این معنا هست که در آن زمان همه امام حسین(ع) را می شناسند. نه مسلمانان بلکه تمام دنیا می دانند که امام حسین(ع) کیست. در نتیجه این وظیفه ماست که امام حسین (ع) را به جهانیان بشناسانیم. یکی از روش های جهانی شدن نام امام این است که در راهپیمایی اربعین شرکت داشته باشیم. با هیچ بهانه ای(منضور غیر موجه است)، از این وظیفه بزرگ شانه خالی نکنیم.
🔉 #گزارش_صوتی
✅ شب شهادت امام حسن عسکری(ع)
سخنران: #حجت_الاسلام_خسروی
مداح: #کربلایی_جواد_باقری
📆 پنج شنبه ۲۴ آبان ۹۷
#هیأت_بچه_های_فاطمه_س
@bachehaye_fateme