---سخنرانی حاج آقا صداقتی---
✅ موضوع: از کربلا تا کربلا
✳️ تاریخ:97/۷/۱۹
⌛️زمان مطالعه: 5 دقیقه
🔸 در زمان حرکت امام حسین به سمت کوفه، سه دسته از افراد بودند که با حرکت امام موافق نبودند. دسته اول کسانی بودند که وقتی امام حسین(ع) از مدینه خارج شدند به ایشان از روی دل سوزی، نصیحت می کردند که به کوفه نروید.می گفتند که کوفیان دلشان با امام ولی شمشیر هایشان علیه ایشان است.
🔸 دسته ی دیگر کسانی بودند که همراه با آقا شدند ولی کم کم در میانه راه به بهانه هایی از امام جدا شدند. شمار این جور افراد، به چند هزار نفر می رسید. از این چندهزار نفر تنها 72 نفر ماندند. آقا از میان آن ها گلچین می کردند. نه این که آقا به آنها بگوید بروید نه، اتفاقاتی رخ میداد و امتحان هایی می شدند که خودشان می رفتند.
🔸 دسته سوم کسانی بودند که مال و ثروت داشتند. یکی از این آدم ها زهیر بوده است. او هر جایی که امام بود تمام تلاش خود را میکرد که در مقابل امام ظاهر نشود. بهانه او این گونه بود که من این دارایی ها را نمی توانم کنار بگذارم و با امام همراه شوم. خدا تقدیر را جوری فراهم می کند که امام و زهیر در یک مکان به هم می رسند. شخصی از طرف امام به زهیر میگوید که امام تو را طلب کرده اند. زهیر با اکراه و با اصرار همسرش به این کار تن می دهد. دقایقی را امام با او صحبت می کنند. این قسمت در تاریخ نیامده که در بین زهیر و امام چه گذشت ولی پس از آن، مال هایش را به نام زنش می کند. سپس زنش را طلاق می دهد و با امام حسین (ع) همراه می شود. البته عده کمی از ثروتمندان بودند که همانند زهیر به همراهی امام پرداختند.
🔸 طرمّاح، یک فرد شیعه، که بسیار انسان خوبی نیز بوده، برای همراهی با امام عزم رفتن می کند. اما قبل از رفتن با امام به ایشان میگوید. که خانواده اش گرسنه اند. در صورت اذن دادن آقا، در مدت کمی سری به آنها بزند و به احوالات آنان برسد، سپس به یاری امام آید. او با اجازه امام میرود ولی طرمّاح زمانی به امام می رسد که سر امام بالای نیزه ها بود. این نمونه انسان ها بسیار بودند.
🔸 آقا مردم را دعوت نمی کردند تا به لشکر خود بیفزایند. آقا هر فرد را برای سعادت خودش دعوت می کردند. در روز عاشورا، اجنه درخواست دادند که به آقا کمک کنند ولی آقا به علت نامساوی بودن جنگ از آنها نمی پذیرند. ملائک و انبیاء گذشته پیشنهاد کمک به آقا دادند ولی آقا نپذیرفتند. این ها نشان دهنده این است که امام حسین(ع) لشکر نمی خواستند. هدایت مردم را می خواستند.
🔸 کسی امام است که دارای همه صفات خدا(به استثنای چند مورد) باشد. همه زمین و زمان دست امام است. نمونه ای از این مورد را می توانید در خاکسپاری امام حسین(ع) مشاهده کنید. در عصر روز یازدهم محرم همه اهل بیت پیامبر(من جمله امام سجاد(ع)) به اسارت در آمدند و به سمت کوفه روانه شدند. چطور می شود در حالی که دو روز بعد، امام سجاد(ع) در کوفه(و در اسارت) هستند، امام حسین(ع) را به خاک بسپارند؟
🔸 یکی از صفات امام این است که علم غیب دارد. امام میبیند که هر کسی در آینده به کجا خواهد رسید. به همین علت است که در تلاشند خیلی ها را جذب خود کنند تا در آینده به گمراهی کشیده نشوند. حر اولین کسی است که جلوی امام حسن(ع) را گرفت و نگذاشت امام به هیچ سمتی حرکت کند و به بیانی امام را در کربلا نگه داشت. او در آن روز ها نماز هایش را به امام اقتدا می کرد. و بعضی از اعمال دیگر را انجام داد که نشان می داد که به امام بی احترامی نخواهد کرد. بعضی ها می گویند علت توبه کردن او این بود که احترام امام را نگه داشت.
🔸 حال پس از این همه به اصلی ترین نکته بحث می رسیم. تاریخ تکرار می شود. چگونه ما می توانیم امام زمان خود را مثل بسیاری در زمان امام حسین(ع)، تنها نذاریم؟ چگونه امام زمانمان(عج) را یاری کنیم؟ مهم ترین کاری کا ما میتوانیم در این زمینه اجام دهیم، زنده نگه داشتن یاد عاشورا است. وقتی که امام زمان(عج) ظهور میکنند، برای معرفی خود میگویند که من کسی هستم که جد من امام حسین (ع) است. این به این معنا هست که در آن زمان همه امام حسین(ع) را می شناسند. نه مسلمانان بلکه تمام دنیا می دانند که امام حسین(ع) کیست. در نتیجه این وظیفه ماست که امام حسین (ع) را به جهانیان بشناسانیم. یکی از روش های جهانی شدن نام امام این است که در راهپیمایی اربعین شرکت داشته باشیم. با هیچ بهانه ای(منضور غیر موجه است)، از این وظیفه بزرگ شانه خالی نکنیم.
🔉 #گزارش_صوتی
✅ شب شهادت امام حسن عسکری(ع)
سخنران: #حجت_الاسلام_خسروی
مداح: #کربلایی_جواد_باقری
📆 پنج شنبه ۲۴ آبان ۹۷
#هیأت_بچه_های_فاطمه_س
@bachehaye_fateme
---سخنرانی حاج آقا خسروی---
✅ موضوع: دین، بهترین راه برای افزایش بهره وری
✳️تاریخ: 97/8/24
⌛️ زمان مطالعه: 5 دقیقه
🔶 دنیای امروز به دنبال بهره وری بالا در تمام سطوح زندگیست. بهره وری به معنای بیشترین استفاده است. به طور مثال به دنبال چراغی هستیم که با وجود کم مصرف بودن، نوردهی بالایی داشته باشد. درواقع این چراغ بهره وری بالایی دارد. این علاقه ما به بهره وری جزو ماهیت کمال طلبی انسان است. هیچ انسانی نمی تواند ادعا کند علاقه ای به بهره وری بالاتر ندارد. در کل می توان گفت ما هنگامی که هدفی را برای خود تعیین کرده ایم با برخی از کارها می توانیم بهتر به آن هدف برسیم. مثلا ما در برخی از دعاها از خدا و ائمه می خواهیم که به اندازه فضلشان به ما عنایت کنند نه به اندازه درخواست ما. در نتیجه اگر ما از اهل بیت کم بخواهیم آن ها به ما زیاد خواهند داد. این یعنی بهره وری بالا.
🔶 یک سوال در این جا پیش می آید که آیا دین راه حلی برای افزایش بهره وری ما دارد؟
اجمالا می توان پاسخ داد بله.
بخشی از دین رعایت آداب هست. این آداب به علاوه تاثیر اخلاقی که در انسان می گذارد باعث بالا رفتن بهره وری در زندگی نیز می گذارد. نکته جالب در این گونه اعمال(آداب) این است که اکثر آن ها در قالب مستحبات مکروهات است نه واجبات و محرمات.
🔶 هدف انسان ها از خوابیدن کسب انرژی و دفع خستگی است. دین برای این که بهترین بهره وری را در خواب داشته باشیم، ساعاتی در روز معین کرده است که در آن ساعات بخوابیم و در کدام ساعات نخوابیم. به طور مثال گفته شده است که برای بهره بیشتر از خواب، قبل از نیمه شب شرعی بخواب. یا در جایی دیگر گفته است که با شکم پر نخواب. این ها راه های افزایش بهره وری در رسیدن هدف (کسب انرژی) هستند.
🔶 مثال دیگر آن در اسلام آداب غذا خوردن است. بسیار توصیه شده است که آهسته غذا خورده شود. در برخی موارد اشاره شده است که غذا خوردن عبادت است. حتی پیغمبر اکرم تعداد دفعات جویدن هر لقمه را ذکر فرموده است (30 تا 33 بار). این کار باعث می شود میزان خودن غذا کاهش پیدا کند ( انسان زودتر احساس سیری بکند). در تایید این نظر اسلام، طب جدید ثابت کرده است که عصب های گوارشی بسیار سرعت پایین تری نسبت به دیگر اعصاب دارند. در نتیجه سرعت رسیدن پیغام سیری به مغز، ده دقیقه به طول می انجامد. من خودم به شخصه در اعتکاف چندین سال گذشته تجربه کرده بودم که گروه ما، نصف دیگران غذا مصرف می کرد. راز ما این بود که بسیار غذا را با طمانینه می خوردیم.
🔶 یکی دیگر از آداب غذا خوردن این است که در ابتدای غذا بسم الله بگوییم و در بین هر کدام از لقمه ها، الحمدلله بگوییم. این دستور برای پایین آوردن سرعت غذا خوردن آمده است. یا توصیه شده است که برخی از مواد غذایی با هم مصرف نشوند. همچنین شب ها ایستاده آب خورده نشود. این دستورات برای حفظ سلامتی یا همان بهره وری بالاتر است.
🔶 شاید برخی ها از قبل در ذهن خود به این سوال برخورده باشند که چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟ یا چگونه یک زیارت با حال برویم؟
ما نمی توانیم مانند امیرالمومنین(ع) مجذوب خدا شویم به نحوی که غیر از خدا هیچ چیز دیگری در یاد خود نداشته باشیم ولی می توانیم با رعایت آداب، نمازی بخوانیم که ما را از گناهان دور کند و به علاوه آن حال خوش معنوی نزدیک کند. مستحبات نماز، رعایت کردن ادب نسبت به خدا هستند. با آرامش وضو گرفتن، اذان و اقامه گفتن قبل از نماز، پوشیدن لباس مناسب، خوش بو کردن خود، شانه کردن موها، مسواک زدن قبل از نماز، ادا کردن کلمات نماز به شکل شمرده شمرده و... از آداب نماز هستند.
🔶 تصور بعضی درباره یک زیارت خوب این است که باید تمام طول زیارت و در تمام سفر انسان گریه کند. این خیلی خوب است اما امکان پذیر نیست. همان طور که عرض شد هرکار آدابی دارد که بهره وری را افزایش می دهد. اذن دخول خواندن، زیبا نشستن در حرم، ایستادن در هنگام زیارت کردن و سلام دادن، پشت نکردن به ضریح و...از جمله آداب زیارت است.
🔶 دشمن ما این را خوب می داند که رمز موفقیت ما در رعایت ادب است. به همین علت در صدد آن است که از نسل جدید ادب را بگیرد. در تمام موارد از جمله سفره و نان، احترام به بزرگ ترها و... .
🔶 انسان با ادب در جامعه نیز محبوب تر است. شما زیاد دیده اید که در کلاس دانش آموزانی که ادب را در نزد معلم بیشتر رعایت می کند در نزد معلم محبوب تر است. در نزد خدا هم به همین گونه است. هرچه که ادب را نزد خدا بیشتر رعایت کنی خداوند بهره ات را بیشتر می کند.
#جلسه_هفتگی_هیأت
سخنران: حجت الاسلام حبوباتی
مداح:کربلایی جواد باقری
زمان: پنج شنبه 8 آذر بعد از نماز مغرب و عشا
مکان:خ حضرت مهدی عج . بن بست ٣٩. دارالولایه
@bachehaye_fateme
🔉 #گزارش_صوتی
#جلسه_هفتگی
🎤 سخنران: #حجت_الاسلام_حبوباتی
🎶 مداح: #کربلایی_جواد_باقری
📆 پنج شنبه ۸ آذر ۹۷
#هیأت_بچه_های_فاطمه_س
@bachehaye_fateme
07-Monajat Payani-K.JavadBagheri-Haftegi970908.mp3
2.29M
🎤 #گزارش_صوتی
#جلسه_هفتگی
#مناجات_پایانی
#کربلایی_جواد_باقری
پنج شنبه ۹۷/۹/۸
⭕️ #دارالولایه
️🚩 #هیأت_بچه_های_فاطمه_س
@bachehaye_fateme
---سخنرانی حاج آقا حبوباتی---
✅ موضوع: فلسفه جلسات هفتگی
📆 تاریخ:۹۷/۹/۸
⌛️ زمان مطالعه: 4 دقیقه
🔶 یکی از سولاتی که ممکن است برای انسان پیش بیاید این است که "هدف برگزاری جلسات هفتگی در خارج از ماه محرم و صفر چیست؟".
جواب این سوال کمی پیچیده است. در ابتدا باید به این سوال پاسخ داد که "منظور از هدف چیست؟".
🔶 هدف مانند یک قله می ماند. برای حرکت در مسیر زندگی و رسیدن به قله نیاز به نقشه داریم. هدف نشان دهنده نقشه راه ما است. همچنین باعث خلاقیت در زندگی می شود و یاری رسان ما برای رفع موانع است. هدف باید ایجاد انگیزه کند. تنها هدف های بسیار بزرگ از پس چنین کاری بر می آیند.
🔶 در قرآن خداوند فرموده است "...و جن و انس را جز برای اینکه مرا بپرستند نیافریدیم" . یعنی هدف زندگی ما پرستش خداست. پرستش خدا تنها به معنای نماز خواندن و روزه گرفتن نیست. برای درک بهتر "بالاترین هدف" به مثالی پرداخته می شود.
🔶 در پیاده روی اربعین موکب هایی برپا هستند که به ارائه خدمات می پردازند. حضور در این موکب ها بسیار لذت بخش است. ممکن است فردی هدف خود را رفتن به حرم عنوان کند؛ اما تمام وقت خود را در موکب ها سپری کند و در راه حرم قدمی بر ندارد، مسلما هدف او در باطن متفاوت است زیرا هدف باید انسان را به سوی خودش بکشاند. فرد دیگری هم می خواهد به حرم برود؛ اما تنها بخشی از وقت خود را صرف استراحت در موکب ها می کند. در این مثال خستگی برای او مانع شده بود تا نتواند به خوبی به هدف خود برسد. هدف انسان نباید موکب باشد بلکه موکب باید وسیله ای برای رفع مانع باشد.
🔶 در هنگام حرکت به سوی هدف، خستگی (به معنای از پای در آمدن و تسلیم شدن) معنا ندارد . البته گاهی اوقات انسان دچار خستگی سطحی می شود. این خستگی مانع حرکت به سوی هدف است. انسان هنگام رفع خستگی، در حال رفع مانع برای رسیدن به هدف است. بخشی از نقشه راه ما، رفع موانع موجود در راه رسیدن به هدف می باشد. به بیان دیگر درحین رفع خستگی، در حال رسیدن به هدف هستیم.
🔶 ما باید برای رسیدن به هدف خود تلاش کنیم و به سوی هدف گام برداریم. به طور مثال سنگ های کنار رودخانه با وجود زیبا بودن، قیمتی نیستند. آن ها زمانی ارزش پیدا می کنند که عملی مانند حکاکی بر رویشان صورت گیرد. انسان به طور فطری زیباست؛ اما با تلاش این زیبایی، قیمتی می شود.
🔶 باید در ذهن تصویری واضح از هدف وجود داشته باشد. فردی که به بدنسازی مشغول است، عکس کسی را به دیوار اتاق خود نصب می کند که در این زمینه اسطوره باشد. آن فرد اگر هدفی نداشته باشد با کمی پیشرفت در بدنسازی از کار خود راضی می شود و از آن دست می کشد؛ اما هنگامی که برای خود هدف و اسطوره ای دارد به راحتی از رسیدن به هدف دست نمی کشد. خب ما قطعا هدف و اسطوره ای بالاتر از خدا نمی توانیم داشته باشیم. همان طور که خدا بزرگ ترین اسطوره است؛ خدایی شدن نیز درپی آن بالاترین هدف است.
🔶 "کل یوم عاشورا وکل ارض کربلا" جمله ایست که زیاد شنیده شده است. این جمله به این معناست که هر روز عاشوراست و همه جا کربلاست. پس با استناد به این جمله، ایرادی وجود ندارد که هر شب جمعه به عزا پرداخته شود.
🔶 زیارت عاشورا حدیثی قدسی است. خود خدا به ما راه را نشان داده است. در زیارت عاشورا می خوانیم که با دوست داشتن اهل بیت، به خدا می رسیم. ما برای رسیدن به خدا نیاز به اهل بیت داریم. هرچه که به اهل بیت نزدیک تر شویم به خدا نیز نزدیک تر شده ایم. این مجالس عزا باعث نزدیک تر شدن ما به اهل بیت می شود. ما در پی نزدیکی به اهل بیت، به خدا (هدف) هم نزدیک تر می شویم.
🔶 راهی که اهل بیت در پیش گرفته اند نمی تواند راهی جز راه خدا باشد زیرا دشواری این مسیر به قدری زیاد است که تنها چیزی که می تواند ارزش این همه سختی را داشته باشد خداوند متعال است. هدف امام حسین (ع) رسیدن به خدا بود یعنی بزرگ ترین هدف عالم. امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) نه تنها این مسیر را سخت نمی دانستند بله در سخت ترین شرایط هم این مسیر را زیبا توصیف کرده اند.