🔹شاهنگیان؛ پدر سرود انقلاب اسلامی
برای خواندن داستان تولد سرود انقلاب، اسلایدها را ورق بزنید.
#موسیقی #سرود
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
🔹رجز و حماسهخوانی در هیئت
گلچینی از مداحیهای حماسی حسین طاهری
#نوحه #هیئت
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
بافتار
🔹رجز و حماسهخوانی در هیئت گلچینی از مداحیهای حماسی حسین طاهری #نوحه #هیئت 🔺رسانه بافتار 🆔https:
🔹در میان سبکهای معمول مداحی، گونه حماسیخوانی و رجزخوانی کمتر مورد توجه بوده است. در چند سال اخیر و با تأمل برخی مداحان و شاعران آیینی و کشف نیازهای جدید جامعه برای میدان هیئت، احیای این گونه حماسهخوانی در حال تحقق است. زندگی امامان معصوم را هم که مرور میکنیم، جدای از وجوه عاشقانه و عرفانی، دارای وجوه حماسی پررنگی است. بخشی از اساس تداوم عزاداریها هم متکی به همین جنبههای حماسی قدسی است. احیاء و توجه به این سنت در میان دیگر سبکها، نیازهای خاصی از جامعه را برطرف میکند. توجه کردن شعرا و مداحان به این گونه، خود امکانی میسازد تا وجوه مهم و اثرگذاری از رفتار و معارف اهل بيت برای درک و اثرپذیری بهتر در جامعه فراهم شود.
🔹«حسین طاهری» به عنوان یک مداح جوان، در چند سال اخیر توانسته نقش بهسزایی در ارائه و خلق آثاری با سبک حماسی داشته باشد. او توانسته این سبک را در جلسات خود تبدیل به یک رویه ثابت کند و تا حد خوبی، آن را به «فرم» برساند. بخشی از عمومی شدن آثار او در مداحی هم مرهون همین فرم حماسی اوست. خوانش بدون لکنت، انتخاب ملودیهای هنرمندانه، انتخاب اشعار پرمایه، استفاده به اندازه و حساب شده از زبان بدن و حرکات دست و صورت، همگی نشانههای قدرت او در حماسهخوانی است که تحسین اهل فن را در پی داشته است. او همچون پردهخوانان و نقالان، گویی در نقش راویِ لحظه به لحظه آن صحنههای حماسی است. برای مثال، این روایت خاص را میتوان در مداحی «قیام میکنم» مشاهده کرد. او در میان جمعیت سینهزنان ایستاده، چنان تکاپویی با صدا و اجرای خود ایجاد میکند که مستمع، همزمان با سینه زدن، صاحب تصویرسازی ذهنی از سوژه مداحی او که خطبه حضرت زینب (س) است، میشود. شوری که او در این صحنه به مجلس میدهد، تنها از عهده همین فرم حماسی برمیآید و اینگونه شاید حق برخی مضامین ادا شود.
🔹زمانشناسی از دیگر ویژگی های این مداح جوان میباشد. کافیست به آمار اجراهایش دقت کنیم: او فقط در محرم و فاطمیه امسال که همزمان با بلوای «زن، زندگی، آزادی» بود، حدود ۷ اثر حماسی خوانده است.
🔹در این فرسته، برشهایی از حماسهخوانیهای حسین طاهری را باهم میبینیم که بخش عمده آنها برای محرم و فاطمیه ۱۴۰۱ و سروده «حمید رمی» است. شما چه اثر حماسی دیگری از حسین طاهری در خاطر دارید؟
🔹همین بس است به مدحش: محمد است محمد
🔹ده طرح گرافیکی و شعر در وصف پیامبر اکرم به مناسبت عید مبعث
پینوشت: طرح استفاده شده در جلد، سنگتراشی مربوط به زمان قاجار است که توسط کانون هنر شیعی بازسازی شده است. لازم به ذکر است همه فایل با کیفیت طرحهای گرافیکی استفاده شده در فرسته، از سایت «شیعه آرت» قابل دریافت است.
#گرافیک #شعر #شعر_آیینی #هنر_تجسمی