بافتار
منتخبی از ابیات و تکمصرعهایی برای وحدت مناسب استفاده در آثار گرافیکی 🔺رسانه بافتار 🆔https://eitaa
🔹در میدان هنر، دستدادن دو قالب (مدیوم) مختلف به یکدیگر میتواند ایدههای نو خلق کند. گاهی گنجهایی در پستوی عمق یک قالب هنری خاک میخورد که اگر قدر دانسته شود هم به دیدهشدن آن گنجینهها کمک میرساند و هم میتواند امکاناتی را برای قالب بعدی فراهم کند. مثلاً اشعار و ابیاتی هست که توسط مخاطبان محدودی خوانده و شنیده میشوند؛ اما وقتی به میدان گرافیک راه پیدا کنند، هم ایده بصری جدیدی را به ذهن گرافیست هدیه میدهد، هم به ترویج آن شعر کمک میکند و هم اثر گرافیکی را تفسیر میکند. گاهی یک بیت شعر که تصویر شاعرانهای دارد، مایۀ خلق یک پوستر میشود. بعضی اوقات هم پوستری طراحی شده اما شعاری متناسب با تصویر آن به ذهن گرافیست نمیآید. همینجاست که مصرع یا بیتی به یاریاش میآید و به اسلوگان (شعار) آن پوستر یا بیلبورد شهری تبدیل میشود و اثر را شاعرانهتر و مؤثرتر میکند. با همین هدف، بافتار، با محوریت موضوع «وحدت»، ابیاتی را گلچین کرده است که جنبه تبدیل شدن به شعار و قابلیت افتادن بر سر زبانها را دارند. این مصرعها و ابیات میتوانند اسلوگان یک پوستر باشند و گرافیستها در آثارشان از آنها بهره ببرند. در این فرسته، تکمصرعهایی که با پسزمینۀ سبزرنگ برجسته شدهاند، ظرفیت بیشتری برای استفاده در آثار گرافیکی و تبدیلشدن به شعار دارند. از طرفی در همین موضوع، شاهدیم که جریان متحجرِ ضدوحدت، بهدنبال تولید و بازآفرینی نمادها، رنگها و شعارهای متعدد خود برای برای ایجاد دودستگی میان مسلمانان است. این گروه همواره در تکاپو برای موزونسازی و شعارگونهکردن اعتقادات فرقهایشان هستند؛ حتی برای توهین و ناسزاگویی در قبال قائلان به وحدت هم به فرم رسیدهاند و لعنها و طعنها و فحشهای جدید و بهروزی میسازند! در این میان، باید سوال کرد: نمادها، شعرها و شعارهای وحدتساز ما چیست؟ فرمهای خلاقانه ما برای وحدت چیست؟
پینوشت: پوستر جلد توسط «محمود بازدار» در کارگاه «حبل المتین» طراحی شده که با اندکی تغییر (با اجازه ناشر) مورد استفاده قرار گرفته است.
۹ موسیقی خاطرهانگیز
برای پیامبر اسلام
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
بافتار
۹ موسیقی خاطرهانگیز برای پیامبر اسلام 🔺رسانه بافتار 🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5
🔹برای پاسداشت شخصیت گرامی پیامبر اکرم (ص)، در جهان اسلام - بهویژه میهن ما ایران - آلبومها و تکقطعهها و موسیقی متن فیلمهای فراوانی در سبکهای گوناگون خلق و نواخته شدهاند. در میانشان آثاری وجود دارند که بارها مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته یا نسلهای مختلف با آنان خاطرههای بسیار دارند و گویا به بخشی از حافظۀ شنیداریشان تبدیل شده است.
با شادباش فرارسیدن میلاد فرخندۀ رسول خداوند، نه قطعه موسیقی در این فرسته گلچین شدهاند که با شنیدن آنان، یاد و نام آن پیامبر بزرگوار اسلام برایمان یادآوری میشود.
#ولادت_پیامبر_صلی_الله_علیه_و_آله_
#ولادت_امام_صادق_علیه_السلام
اشعار راهیافته به محاورات مردم
از سهراب سپهری
به مناسبت زادروز این شاعر
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
بافتار
اشعار راهیافته به محاورات مردم از سهراب سپهری به مناسبت زادروز این شاعر 🔺رسانه بافتار 🆔https://ei
🔹سهراب سپهری با همۀ کمتوجهی محافل روشنفکری و بعضی منتقدان مشهور به او در زمان زندگیاش، اکنون در میان فارسیزبانان، شاعری نامآشنا و محبوب به شمار میآید. حتی همین سادگی زبان اشعار او باعث شده تا برخی افراد جرئت یابند و گمان کنند که آنان نیز میتوانند اشعاری مانند سهراب بگویند. به همین دلیل، دستبهقلم شدند، اما مشخص است که سرودههای سپهری «سهل ممتنع» هستند؛ اشعاری که ظاهر ساده و قابلفهمی دارند و درعینحال، سرودن بهشیوۀ چنین شاعرانی بسیار سخت است. گاهی نیز اشعاری ساده در فضای مجازی منتشر میشود که بهدلیل همین سادگی، برخی گمان میکنند متعلق به سپهری هستند.
🔹شعر سهراب، مردمی است. یکی از نشانههای مردمیبودن اشعار سهراب، کاربرد بندهایی از آنها است که به صورت مَثَل بین مردم رواج یافته و این توفیق کمی برای یک شاعر نیست. رواج اشعار سپهری در میان مردم میتواند به دو دلیل باشد: اول آنکه اشعار او ذاتاً مردمگراست. او گرچه شاعری گوشهگیر و درونگرا بود؛ اما اشعارش زبانی ساده دارند و مخاطب بهراحتی با آنها انس میگیرد. همچنین او اصطلاحات و ساختارهای عامیانه را در اشعار خود بهکار برده است که نشان از مردمگرایی شعرش دارد. دلیل دیگری که موجب فراگیری بندهای شعر او شده است، توجه شاعر به سرچشمههای خالص فطرت انسانی، ترویج صلح و دوستی، نزدیکی به طبیعت و درکل محتوای مردمی اشعار اوست که باعث پیوند مردم با خود میشود.
🔹در این فرسته، چند شعر مشهور از سهراب سپهری را برگزیدهایم که به محاورات روزمرۀ مردم راه یافته و در موقعیتهای متناسب استفاده میشوند.
از مسجدالاقصی صدای فتح میآید
۱۰ شعر و عکس برای طوفانالاقصی
🔺رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35