eitaa logo
بافتار
2.4هزار دنبال‌کننده
1.6هزار عکس
587 ویدیو
4 فایل
🎥🎞📷🎵 بافتار، جستاری در دنیای هنر اینجا از هنر، رسانه و فرهنگ حرف می‌زنیم بافتار در شبکه‌های اجتماعی دیگر⬇️ http://zil.ink/baftar_resane ارتباط با ما: @baftar_admin
مشاهده در ایتا
دانلود
‌ 🔹 شاید شهادت سهم من باشد یک غزل‌تجربه از مهدی جهاندار 🔺رسانه بافتار 🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
‌ 🔹برخی از آثار هنری به قدری ارزشمندند که بی‌هیچ حرف اضافه‌ای، بی‌آنکه افزونه‌ای داشته باشند یا نیاز به توضیح بیشتری باشد، باید یک بار هم شده با حوصله با آن‌ها ملاقات کرد. 🔹در مجموعه فرسته‌های «یک غزل‌تجربه» ما سراغ چنین اشعاری خواهیم رفت. در این فرسته (پست) غزلی از «مهدی جهاندار» را آورده‌ایم که زاویه‌دید جدیدی در موضوع شهادت دارد. غزلی که مانند بیشتر اشعار جهاندار، آراسته به آرایه «تکرار» در فرم است.
‌ 🔹 ۹ نقاشی از احمد خلیلی‌فرد (۱۳۳۹_۱۴۰۲) 🔺رسانه بافتار 🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
‌ 🔹شصت‌و‌سه سال پیش، در مرکز استان کردستان زاده شد. رشتۀ نقّاشی را در پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران و سپس دانشکدۀ هنر دانشگاه تربیت‌مدرّس، سپری کرد. نه‌تنها در صورتگری، بلکه در پیکره‌سازی نیز دستی توانا داشت. علاوه‌برآن، تا آخرین روز زندگانی‌اش عضو هیئت علمی دانشگاه سوره بود (مدّتی مدیریت گروه نقّاشی دانشکدۀ هنر آن را برعهده داشت) و شاگردان بسیاری را در تهران و نیز دانشگاه‌های هنرِ شهرهای یزد و کرمان پرورش داد و راهنمایی کرد. کارگاه‌های گوناگونی را در ایتالیا، بنگلادش، تونس، چین، روسیه و لبنان برپا نمود و در بیش‌از ۱۱۵ نمایشگاه داخلی و جهانی، شرکت جُست. 🔹تصویرگری‌‌های او بر دیوار‌نگاره‌هایی از شهرهای سکونتگاه و زادگاهش، نقش بست: بزرگراه شهید نوّاب صفوی، خیابان‌های ولیّ عصر(عج)، انقلاب و حافظ و ایستگاه متروی «شادمان»؛ با یادگارهایی در گنجینۀ موزۀ هنرهای معاصر تهران و موزۀ هنرهای دینی امام علی(ع). همچنین طرّاحی، ساخت و احداث تندیس‌های ميدانگاهی «کوه‌نورد» (میدان کوه‌نورد) و «شیخ‌شهاب‌الدّین سهروردی» (ميدان سهروردی) در سنندج، نشان از تداوم نفس گرم وی دارند. 🔹نقّاش و منتقد نامدارِ آشوری‌تبار ایرانی، هانیبال اَلْخاص (۱۳۰۹-۱۳۸۹) با تماشای نمایشگاه آثارش (بهمن ۱۳۷۶)، باور داشت که او، «صاحب‌سبکی‌ است که نقّاشی را حرفه‌ای و جدّی گرفته است». شیوه‌اش را در پرده‌های آبرنگ‌ و رنگ‌و‌روغن، «چه از نظر فُرم یا محتوا، با قومیّت کُردی او دارای ارتباطی امروزی و درعینِ‌حال، سنّتی می‌دانست». حتّی در تعجّب بود که چرا نقّاشی‌های این «نقّاش اهل کتاب و مطالعه»، «نباید به‌آسانی به دیوارهای هنردوستان ما راه یابد؟». 🔹این سخنان، تنها چکیده‌ای از سرگذشت‌ زنده‌نام احمد خلیلی‌فرد بودند که در روز پنج‌شنبه، چهاردهم اردیبهشت‌ماه درگذشت و کالبد ارجمندش در بامداد ديروز و قطعۀ «هنرمندان» آرامستانِ بهشت زهرای تهران، به‌خاک سپرده شد. روانش در جوار مهربانی خداوند، جاودانه باد. با گراميداشتِ ‌یاد این هنرمند فقيد، به تماشاي مجموعه‌اي از نقّاشی‌هاي ايشان مي‌نشينيم.
‌ 🔹 ۱۰ عکس از حرم حضرت معصومه با عکاسی امیر حسامی‌نژاد 🔺رسانه بافتار 🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
‌ 🔹«امیر حسامی نژاد» نام یک عکاس حرفه‌ای قمی است که با اسم حرم گره خورده است؛ یعنی هرکجا اسمی از او برده شود، یاد عکس حرم می‌افتیم و هرجا عکسی از حرم ببینیم، پیش خود احتمال می‌دهیم که کار او باشد. او مشهورترین عکاس‌باشی حرم اهل بیت است. برخی از معروف‌ترین عکسهای حرم حضرت معصومه، امام رضا و امام حسین (علیهم السلام) حاصل نگاه و ثبت اوست. حسامی‌نژاد می‌گوید: «از اینکه مرا عکاس اهل بیت می‌شناسند، افتخار می‌کنم.» 🔹او داستانِ علاقه‌اش به عکاسی حرم را این‌گونه تعریف می‌کند: «از کودکی علاقه خاصی به اهل بیت داشتم. به همین خاطر همیشه آرزو می‌کردم زیباترین لحظات علاقه مردم به اولیاءاللّه و حرم‌های آن بزرگواران را به نمایش بگذارم. دوست داشتم از حرم امامانمان، بهترین عکس‌ها را بگیرم. به همین خاطر است که خدا به من توفیق داده که بارها به عتبات عالیات سفر کنم... البته در این‌باره باید بگویم که در کودکی خوابی دیدم که پس از تعبیر آن، تعبیرکننده خواب، پیشانی‌ام را بوسید و سه بار گفت: خوشا به سعادتت که بارها و بارها به مکه و کربلا مشرف می‌شوی. در این سال‌ها، خداوند این خواب را به بهترین شکل تعبیر کرد که شکرگزار این نعمت بزرگ هم هستم.» 🔹حسامی‌نژاد در چند سال اخیر، مقام اول جشنواره عکس کریمه اهل بیت (س)، طلیعه ظهور، شوق نیاز، دو سالانه عکس قم، جشنواره مطبوعات قم و ... را کسب کرده است و تا به حال چند نمایشگاه عکس درباره حرم حضرت معصومه (س)، حرم امام علی(ع)، مسجد جمکران برپا کرده است. 🔹همین دو سال پیش بود که اولین کتاب نفیس این عکاس با عنوان «خواهر خورشید» که نخستین مجموعه عکس از حرم حضرت معصومه است، منتشر شد. متأسفانه هیچ ارگانی حتی آستان حرم حضرت معصومه از چاپ این کتاب حمایت نکرد و با هزینه شخصی خود عکاس چاپ شد. این کتاب، شامل ۲۲۲ قطعه عکس از صحن‌ها، شبستان‌ها، گنبد، ضریح و برگزاری مراسم‌های گوناگون حرم مطهر کریمه اهل بیت (ع) در حدود 18 سال اخیر از زمان رونمایی از گنبد جدید تاکنون است. 🔹به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر، ده عکس از حرم حضرت معصومه به عکاسی امیر حسامی‌نژاد را به ضمیمه ابیاتی از شاعران گلچین کرده و تقدیم نگاهتان می‌کنیم.