⚪ چه کسی برد و چه کسی باخت؟ هر کس که جنگید، برد.
آتشبس شده و میبینیم پرسشی در ذهن همه شکل گرفته که «حقا و انصافا بردیم یا باختیم؟»
🔻به نظر این پرسش ما «جمهوری اسلامی نشینان» است. چرا که مابقی اجزای جبهه مقاومت خوشحالند. آنها به «خیابان» ریختند و تیرهوایی شلیک کردند. شکرگزارند و روحیه پیروز دارند. آنها در «خیابانهایشان» هستند. فقط ماییم که قدرت پیروزی در خود نمیبینیم و دست و دلمان هم به اقرار به شکست نمیرود.
در جمع یمن و عراق و لبنان و غزه ، فقط ماییم که مات ایستادهایم.
همین هم تکلیف برد و باخت را معلوم میکند. به نظر، همه آنهایی که جنگیدند، پیروز شدند. یمن پیروز شده، لبنان و غزه هم. ما هم باختیم.
این جنگ در جبهه مقاومت، بازنده نداشت. ما هم نجنگیدیم و باختیم. «خیابان» های ما خیلی وقت است حس پیروز ندارد.
🔻نمیشود به سیاق طاغوت فکر و عمل کرد و در پیروزی مسلمانانه هم سهیم شد. لااقل من به عنوان یک مسلمان، توجیهگر مرام نامسلمانانهی مراتب تصمیمگیری سیاسی و امنیتی و نظامی کشور نمیشوم.
بگذریم، به هر حال مقاومت پیروز شد.
⚪ @bagheri_amaaj
⚪
پشت حجابِ حجتیه
🔻از دیروز پریروز با مرگ یکی از سران حجتیه، یک غافلگیری نسبتا بزرگ در بین کاربران انقلابی رخ داده است. کرور کرور اکانتهایی که به یکباره عزادار شدند.
اگر چه کاربران حزباللهی این اکانتها را قبلاً با ابداع مفهوم «مذهبی صورتی» علامت گذاری کرده بودند ولی کشف یکبارهی تبار فکری آنها و همچنین تعداد آنها یک شگفتی ایجاد کرد.
جمعبندی جالبی هم شکل گرفته مبنی بر اینکه این اکانتهای انجمن حجتیه بلااستثنا در یک نکته اشتراک داشتند. اینکه همه از فعالان «علیه حجاب» هم بودند. حتی اگر محجبه بودند و یک نوع حجاب سانتیمانتال را به نمایش میگذاشتند(کار ایجابی و فرهنگی) اما نوک پیکان مبارزه با اقامه رسمی حجاب بودند. این نکته اینقدر وضوح دارد که نقطه اشتراک ثانویه دیگری حتی نزدیک به آن نمیتوان یافت.
🔻شوک مفیدی بود. حجت دیگری بود در کنار همه حجتها در این زمینه. حالا کشف یکباره اینها در فضای مجازی چنین غافلگیر کننده بوده، اگر سر همین موضوع حجاب را در بین کارگزاران نظام بگیری و تا ته بروی، کشف خیل عظیم آنها در سیستم سیاسی هم حتما بُهتآور میشود.
⚪ @bagheri_amaaj
⚪
طغیان مراتب سیستم سیاسی در باب حدود و مسائل دینی ترسناک شده. واقعا از خشم خدا میترسم.
مَّا لَكُمۡ لَا تَرۡجُونَ لِلَّهِ وَقَارࣰا
⚪ @bagheri_amaaj
⚪
آفتابه، لگن، روزنامه و اندیشکده هفت دست، شام و نهار و دولتداری هیچی
دیروز بازی پرسپولیس_تراکتور، یک رخداد بزرگ و البته فجیع بود.
چند بحران بزرگ ملی در آن زمین فوتبال به نمایش درآمد. از نمایش و جولان اروتیک که پای ثابت همهی جوانب اجتماعی از خیابان گرفته تا تئاتر و سینما شده بگیر تا دریدگیهای گفتاری_جنسی جمعی و پایین کشیدن پرچم ملی و «جنگیدن» قومگرایانه با نزدیکترین و خشنترین سلاحهای دم دست. از سنگ گرفته تا پلاستیکهای ادرار!
آن زمین فوتبال شده بود جامعه ایران، بدون یک سر سوزن انضباط، یک سر سوزن حکومت. توحش به شکل حیرت انگیزی تجسم یافته بود. با برنامه ریزی هم نمیشد آنهمه فساد، سبوعیت و تباهی را در چاردیواری یک مکان و در نود دقیقه اجرا کرد. آنقدر که اگر کشور ما و نظام سیاسی ما سر و سامانی داشت، هنوز نباید از شوک آن خارج میشد. ولی بحمدالله بیش از اینها سبکسر و لایعقل هستیم.
🔻خب یک سوی تعجب کلیشهای و همیشگی ما این است که هیچ روزنامههای در کشور در صفحه یک خود به این فاجعه نپرداخت. حتی ورزشی ها. و میدانیم چرا.
آن روزنامه اصلاحطلب، نباید چرک و فساد اباحه گری و حکومتزدایی را نشان دهد. تا مبادا مقاومتی شکل بگیرد. فرایند حذف اسلام و انهدام ایران باید بدون ایجاد حساسیت و با وفاق کامل طی شود.
آن روزنامه نظامی و امنیتی یا آن روزنامه اصولگرا هم به این نپرداخت. چرا که سخت است تا بر نتایج توصیههایی که قبلاً برای «مصلحت و ثبات و انسجام نظام» میکردند، اقرار کنند. از چه شکایت کنند؟ از مسیری که خودشان آسفالتش کردند؟
🔻خب روزنامه مهم نیست.همانطور که گفتم این یک تعجب کلیشه ای بود. تعجب جدیدی که اخیرا به آن فکر میکنم، این است که علی رغم زبانه کشیدن چندین بحران فقط در یک مسابقه فوتبال، ما تعداد زیادی «اندیشکده» هم داریم!
هر روز در جمهوری اسلامی واژه حکمرانی بیش از پیش بلغور میشود. خیال میکنند ظرفیت «حکومت» را تکمیل کردهاند و الان باید «حکمرانی» کنند. کوهی اندیشکده و لشکری اندیشه ورز. آقا و خانم دکتر. شاید فکر کنید فضای عمده مباحث این روزهایشان چه بوده؟ معمولا داشتند پینگ پنگ هوش مصنوعی بین آمریکا و چین (چت جی پی تی و دیپ سیک) را گزارش میکردند.
غصه عقب ماندن از هوش مصنوعی را میخورند در عین اینکه نسبت به امهات حکومت، نظام شریعت و اساس قدرت که در این کشور به باد رفته هیچ غم و اندیشهای ندارند. رد یادداشت ها و ریپورتهای سیاستی و ... را که بگیری میبینی این وضع بیبنیه و وارفته حکومتداری را اتفاقا همینها برای جمهوری اسلامی فرموله کردند.«ولش کن» را به زیور طبع و واژههای ترجمه شده سیاستی آراستند و روی میز تصمیمگیران گیجتر از خود گذاشتند.
خلاصه اینکه چند وقتی بود به روزنامه ها خرده میگرفتیم. بنظرم چند صباحی هم هنگامه رخدادهای فجیع با اندیشکدههایمان طنز فلاکت بسازیم.
⚪️ @bagheri_amaaj
⚪
امروز، آنجا که حضرت رهبر فرمود :«دولت ما نشست مذاکره کرد، دولت آن روز، رفتند، آمدند، نشستند، برخاستند، مذاکره کردند، گفتگو کردند، خندیدند، دست دادند، رفاقت کردند، همه کار کردند»
خیلی شبیه به آن نقل قولی است که عطا ملک جوینی در تاریخ جهانگشای خود نقل میکند؛ از زبان آن مرد بخارایی که از کشتار و غارت چنگیز مغول جان سالم به در برده بود و ماوقع را اینگونه وصف کرد :« آمدند و کندند و سوختند و کشتند و بردند و رفتند.»
.............
با اینحال، وفاق شرم نخواهد کرد. همانگونه که ظریف در بین اغیار نشست و گفت و دلبری کرد، اینها در داخل «شورای رهبری» درست کردهاند. خیلی پابند «رهبری» نخواهند بود.
ما دیدیم عین همین نهی را بر سر حجاب هم داشتند اما حتی همان سردارهای سبزپوش هم به روی خود نیاوردند. کت شلواری ها که بماند.
.........
در حاشیه هم باید به این نکته عجیب توجه کرد که در این کشور، همه رسانه دارند. حالا قوی یا ضعیف. همه دارند. همه سیاستمدارهایش. سردارها رسانه دارند، لاریجانی دارد، قالیباف دارد، هاشمی دارد، آقاتهرانی و محصولی و... دارند، اتاق بازرگانی و پتروشیمیها و فلان کارخانه فولاد هم دارد! حتی جلیلی که به نظر تحریمشدهترین است نیز تا حدی دارد.
ولی آقای خامنهای نه.
یک دفتر و سخنگو و ... هست که ای کاش نبودند. مجمع کرکسها.
باورنکردنی بود. که مجبور باشد حرفش را خودش بزند.
خبرگزاری فارس تا همین دیروز جوری تیتر میزد که هزینه موضع امروز رهبری برایش به بیشینهترین حالت ممکن برسد.
حالا بد هم نیست. اینکه اصولگرایان و اصلاحطلبان وفاقی بتوانند سید علی خامنهای را پیرمردی نشان بدهند که پا روی حلق آرزوهای جوانان این کشور گذاشته، و همه علیه دشمنی مشترک متحد شوند، اتفاقا برای حصول آن «انسجام اجتماعی» شیطانیشان هم مفید است. لابد دیگر.
و اکنون، اندکی دیگر به سالگرد انقلاب میرسیم...
⚪️ @bagheri_amaaj
⚪
شوخی نیست اگر بگوییم حالا که رهبر انقلاب سخنرانی خود را کمی قبل از ۲۲بهمن انجام داد و دلار هم ۹۲ تومان شده، جمعیت راهپیمایی فردا بیشتر از حالت فرضیای خواهد بود که سخنرانی بعد از ۲۲ بهمن صورت میگرفت و دلار هم التهاب الان را نداشت.
حالا صحبت بر سر نادیده گرفتن اویی که کلا نمیآمد و الان هم با اوقات تلخی بیشتر نمیآید، نیست. ولی در آن کنش نیروی اجتماعی تنومندی که خودش را در نهضت انقلاب اسلامی حل کرده و «حیرت آفرینیهایش» دیگر «پیشبینیپذیر» شده، آیات و نکاتی هست. امت روحالله عجمیان. اینهایی که مثل روحالله، شمایل خانههایشان گواه بیشترین ضربههاییست که از خیانت کارگزاران نظام خوردهاند. اما حتی منتش را هم به رخ جمهوری اسلامی نکشیدند ، آنقدر که «نمکنشناسی» عادت جمهوری اسلامی شد.
صد البته خاک به دهان روشنفکر انقلابی که صدای آنها نشد.
و مرگ بر قلم سیاست نویس و سیاستگذاری که در فرهنگ، اقتصاد، سیاست و... ولینعمت خود را تهدیدنگاری کرد.
از جمعیت فردا، خیلیهایشان میدانند که ارکان جمهوری اسلامی، رسانههایش، کارگزاران و روشنفکرانش، آنها را فقط برای همین فردا میخواهند. خیابان، فردای ۲۲ بهمن متعلق به اینها و تیپ اینها و ارزشهایشان نیست. ولی خب.
چه بگویم؟ عجیب است، عجیب.
⚪ @bagheri_amaaj
آماج
⚪ شوخی نیست اگر بگوییم حالا که رهبر انقلاب سخنرانی خود را کمی قبل از ۲۲بهمن انجام داد و دلار هم ۹۲ ت
⚪
🔺پیوست پیام بالا
🔻منظور از «سرمایه» در مفهوم «سرمایه اجتماعی» هم همین است. سرمایه، چیزی که انباشت میشود، خلق ارزش افزوده میکند، سازنده است، رشد و اتکا میدهد.
آن تعبیری از «سرمایه اجتماعی» که زیرپایت را خالی کند، نقطه اتکا نباشد، باج بخواهد، توانت را کم کند و مشت دشمنت را پر کند، سرمایه اجتماعی نیست. چاه اجتماعیست، استهلاک اجتماعی است.
یعنی دقیقا همین تعبیری از سرمایه اجتماعی که الان خوانش رسمی سیاستمداران و رسانه ها و اندیشکده های کشور است.
و برای رسیدن به سراب آن، اساسیات کشور را به یغما میدهند.
⚪ @bagheri_amaaj
⚪️
شعارهای مردم حقیقی و هویت محوری که جایشان در پوسترهای رسمی و چاپی سازمانهای جمهوری اسلامی و پلاکاردهای سردارپسند و بسیجپسند و ایدئال نظام نیست.
خودشان با همین بضاعت دست به کار میشوند تا روی روایت نرمالشدهی صداسیمایی و وفاقی تَرَک بیاندازند. تا جلو مصادره خودشان توسط ارکان دستبهیکیکردهی (وفاق) نظام را، بگیرند.
با همین بضاعت.
یک تیکه کاغذ، یک ماژیک و قامت ایستاده خودشان.
از اینها، یک لانگشات میگیرند، جوری که سیاهه عظیمشان باشد اما حرفهایشان خوانده نشود، حرفهای خودشان را به آن وصل میکنند و پخش میکنند.
⚪ @bagheri_amaaj
⚪
اخیرا گالانت گفته که قصد داشته یک حمله پیشگیرانه در مقیاس وسیع علیه حزب الله در تاریخ 11 اکتبر 2023 صورت بدهد.
اما از طرف نتانیاهو به شدت منع شده است. نتانیاهو از رویارویی با حزب الله میترسیده است. گالانت گفته: «نتانیاهو ساختمانهای تلآویو را از پنجره دفترش به من نشان داد و به من گفت اگر ما به آن ضربه بزنیم حزبالله همه چیز را ویران خواهد کرد».
🔻منتها وقتی اسرائیل ترورهای متعددی را انجام داد و اقدام خاصی از طرف مقاومت ندید، تهاجم قطعی شد.
پینوشت: در بهترین زمان ممکن با دشمن نجنگیدیم، اکنون در بدترین زمان ممکن حتی فرصت «تسلیم شدن با حداقلی از آبرومندی» را هم نداریم.
لحظات هدف قراردادن پهپاد آمریکایی با سامانه پانزده خرداد یا حتی آن عملیات زشت عین الاسد را به یاد بیاوریم؛ چیزی که به ما امکان آن اقدامات را داد، دقیقا همین ادراک ترامپ بود که نتانیاهو هم کنار پنجره به گالانت یادآوری میکند. ترامپ جدید، دیگر چنین ادراکی ندارد.
🔻به نظر این ترامپ جدید، کمی آمریکایی و اکثر آن محصول برآیندهای سیستم تصمیمگیری و کارگزاران لشکری و کشوری خودمان است. خودمان ساختیمش Made in I.R.I
⚪ @bagheri_amaaj