#پيامبر صلى الله عليه و آله
مَنِ اغْتَابَ مُسْلِماً أَوْ مُسْلِمَةً لَمْ يَقْبَلِ اللَّهُ صَلَاتَهُ وَ لَا صِيَامَهُ أَرْبَعِينَ يَوْماً وَ لَيْلَةً إِلَّا أَنْ يَغْفِرَ لَهُ صَاحِبُهُ.
هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذيرد مگر اين كه غيبت شونده او را ببخشد.
بحارالأنوار(ط-بیروت) ج 72، ص 258، ح 53
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
✳️ @bahjat_alabd
ایت الله حسین #خلیلی_تهرانی
✨به نماز چنان اهمیت می داد که وقتی بر او وارد میشدی، او را نمی دیدی مگر در حال قیام و سجود.
قبل از فریضه یا بعد از آن دائم در نماز بود و هیچ وقت زیارت عاشورا در بین الطلوعین از وی ترک نمیشد.
اهمیت زیادی به خواندن دعای سیفی که از حضرت علی روایت شده میداد. از تلاوت قرآن غفلت نمی ورزید. در اکثر فضایل اخلاقی میتوان وی را از سر آمدان روزگار به شمار آورد. ✨
نقباء البشر، ج2
✳️ @bahjat_alabd
هدایت شده از ایتایار
به نام خدا
کرونا و سبک زندگی
لطفا با پاسخگویی به پرسشنامه پژوهشی زیر، یک پژوهش علمی را یاری فرمائید.
پرسشنامه درباره کرونا و سبک زندگی است و پاسخ به آن کمتر از ۶ دقیقه از شما وقت خواهد گرفت:
http://dast.porseshnameonline.com/form/1882
با تشکر فراوان
میرزا جواد آقا #تهرانی، شبی دیر وقت به منزل میآیند، متوجه میشوند که کلید منزل همراهشان نیست، چون خانوادهشان، خواب بودند از در زدن خودداری کرده و در هوای سرد تا اذان صبح قدم میزنند. هنگام اذان در میزنند و وارد خانه میشوند، یکی از فرزندان که از قضیه مطلع میشود، میپرسد چرا زنگ نزدید؟ ایشان میگویند: شما خواب بودید، زنگ من موجب اذیت شما میشد!
✳️ @bahjat_alabd
آیت الله #حائری_شیرازی: زندگی آپارتمان نشینی اجازه نداده انسانها سالی یک بار هم به آسمان نگاه کنند. یکی از محرومیتهایی که ایجاد کرده، محروم شدن از نعمت بزرگ دیدار ستارگان است. اگر انسان ماهی یک شب برود در روستا تا بتواند آسمان را ببیند و زیارت کند، مثل زیارت یک امامزاده برایش سازنده است. ندیدن آسمان، خیلی مضر است.
👈یک نگاه به آسمان برای انسان کافی است که بداند این چیزهایی که برای خودش برداشته ، باعث خجالت است. آسمان را گذاشته اند برای صفر کردن تعلقات. انسان یک نگاهی به آسمان بکند، پاسخ سوالاتش را می گیرد! برای نجات انسان از تعلقات ، یک نگاه معنادار به آسمان بس است.
✳️ @bahjat_alabd
◾️ فرار رسیدن ایام سوگواری شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها را محضر اراتمندان به خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام تسلیت عرض می نماییم.
✳️ @bahjat_alabd
دروغ را ترک کن سایر گناهان ترک میشود❗️
فردی چهار گناه بزرگ را خیلی دوست میداشت.
گویا به آن عادت کرده بود
روزی توفیق شرفیابی به محضر حبیب و بهترین مخلوق خدا، حضرت محمد (ص) را پیدا نمود
در محضر نورانی رسول خدا (ص) نشست.بعد از مدتی که به صورت نورانی او نگاه کرد و به صحبتهای ایشان گوش داد، به شدت تحت تأثیر نورانیت و معنویت حضرت قرار گرفت.به همین علت رو به حضرت کرد و عرض نمود:
«اى رسول خدا چهار گناه را خیلی دوست دارم
😱 ارتباط جنسی نامشروع
😱 شرابخوارى
😱 دزدى
😱 دروغ
👆هر کدام را که بفرمایید به خاطر شما ترک مىکنم
🌟حضرت فرمود: «دروغ را رها کن»
مرد رفت و تصمیم به رابطه نامشروع گرفت اما با خود گفت: اگر پیامبر از من بپرسد [که زنا کردهاى یا نه؟] اگر انکار کنم، قولى را که به ایشان دادهام شکستهام و اگر هم اقرار کنم، حد مىخورم»ج
💫تصمیم گرفت دزدى کند،بعد تصمیم گرفت شراب بخورد؛اما هر بار همین فکر را با خود کرد
لذا نزد رسول خدا برگشت و عرض کرد: «شما راه را به کلى بر من بستید من همه این کارها را رها کردم»
دروغ ریشه خیلی از گناهان دیگر است. مراقب باشید
✳️ @bahjat_alabd
🦋آیت الله #بهجت:
وقتی بنده با خدا خلوت می کند، خالق هم با او خلوت کرده است.
💎نکته های ناب،ص۸۸
✳️ @bahjat_alabd
شما...اگر بخواهید انسان باشید، ارزش انسانی داشته باشید، ... (کارهایتان ) برای شَرف باشد (و) برای انسانیّت باشد، برای خدا باشد، اگر بخواهید که کارهایتان که برای خدا باشد به نتیجه برسد، باید دست از هواهای نفسانی بردارید.
🔵👈 شیطان از انسان دست بردار نیست قسم خورده است برای خدا، من در ذهنم این است که به خدا تشر رفته است، که قسم خورده است که نمی گذارم اینها چیزی بشوند إِلّا عِبادَکَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِینَ. شما با یک همچو دشمن قسم خورده ای مواجه هستید، به جنگ او بروید.
( صحیفه نور، ج 19، ص 273 )
✳️ @bahjat_alabd
🗓 #حدیث_روز
حضرت امام على عليه السلام
كَثرَةُ المِزاحِ تَذهَبُ البَهاءَ وَ توجِبُ الشَّحناءَ؛
شوخى زياد، ارج و احترام را مى برد و موجب دشمنى مى شود.
عیون الحکم و المواعظ ص 390 ، ح 6611
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
✳️ @bahjat_alabd
🔴 راز بزرگداشت ایام فاطمیه
🔹 نامش را آفریدگارش برگزیده و این نام، مُعرِّف نقش و جایگاه او در عالَم دنیا و عقباست.
«فطم» یعنی جدا ساختن.
🔹 او را #فاطمه نامیده اند زیرا جدا کننده حق از باطل است و معیار و میزان حق و باطل در فتنه ها.
🔹 #فاطمه اش می خوانند چون در عرصه قیامت، جدا کننده پیروان و محبانش از میان خلایق است و سبب نجاتشان.
✳️ @bahjat_alabd
🦋خداوند میگه من میزان رضایتم از بندم به میزان رضایت اوست از من
هرچقدر راضی تر هست یعنی رفیق تر و خدا شناس تر است 🌸🍃
چقدر خوبه که انسان در این دنیا از خدا راضی باشه و وقتی هم آخرتش میرسه خدا از او راضی هست .
کسی که همیشه تو زندگی غر میزنه زودرنجی و بداخلاقی و عصبانیت ... این فشار قبر زیادی خواهد داشت چون دائما به نفس خودش فشار آورده .🌸🍃
همیشه حسرت چیزهایی داره که نداره
از کانون شادی و آرامش دورتر میشه به همه چیزهای پراکنده نزدیک میشه اضطرابش بیشتر میشه
سختگیری دارن برای همه چی ...
🌸🍃
وقتی ندونی کی هستی بجای کمالات اصلی و درونی که شادی و آرامش تولید میکنه سراغ چیزهایی میری که هرچقدر بدستشون بیاری حجم اضطراب وبیماری بیشتر میشه .🌸🍃
رمز آرامش ما در رضا و یقین ... هست
هرچه ساده تر باشی و ساده بگیری
شیرین تری هرچه به خودت و دیگران سخت بگیری اضطرابت میره بالا.🍃🌸
✳️ @bahjat_alabd
⁉️ فضای مجازی چقدر به نفع ماست، چقدر به ضرر ماست؟!
💡 این دیگر به وجدان خود فرد بر میگردد، که در استفاده از این وسایل ببیند که نورانیتش بیشتر شده یا تاریکیاش؛ تشویشاش بیشتر شده یا کمتر!
انسانها هر چقدر مراتب ایمانیشان بالاتر برود، هر مقداری که سیر کمالی داشته باشند؛ بدنشان روی زمین است؛ ولی چون سیر کمالی دارند، توی یک فضای بالاتری هم زندگی میکنند. وجود خاکیاش روی زمین راه میرود، ولی وجود حقیقیاش در عالم باطن، در ارتفاع بالاتری سیر میکند.
آقای بهجت میفرمودند گاهی لغزشی در کلام برای کسی پیش میآمد، ما میدیدیم که انگار از ارتفاع هزارمتری افتاده است؛ انگار از آن وجود ملکوتی به زمین افتاده است! کسی که از ارتفاع ده متری بیفتد، خب دست و پاش میشکند، داد و فریاد میکند، همه را متوجه خودش میکند؛ ولی در عالم باطن، کسی که چشم باطناش باز باشد، می بیند!
ما متوجه سقوطها نیستیم، متوجه از دست دادن ایمان نیستیم! تعبیر روایت است که میفرماید: «حَتَّى لاَ يَبْقَى بَيْتَ وَبَرٍ وَ لاَ بَيْتَ مَدَرٍ إِلاَّ دَخَلَهُ جَوْرُهُمْ وَ ظُلْمُهُمْ...»(امیرالمؤمنین-ع- بحارالأنوار، جلد۳۴، صفحه۵۷) -وَبَر منظور چادرهای پشمیِ چادرنشینها است، و مَدَر یعنی خانههایی که با گل و خاک و اینها ساخته میشود- یعنی در هیچ چادری و در هیچ خانهای نیست، مگر اینکه ظلم وارد میشود؛ خب یکی از مصادیقش همین وسایل است که تاریکی میآورد.
انسان فقط این نکته را درک بکند: «كَمَا تَعِيشُونَ تَمُوتُونَ ...»(پيامبر اکرم-ص- عوالي اللئالي، جلد۴، صفحه۷۲) همانطور که زندگی میکنید، میمیرید.
انسان باید بفهمد که چه مقدار این وسیله آثار مثبت برایش دارد، چقدر آثار سوء دارد. باید خودش متوجه باشد چقدر به امام نزدیک شده است؟ چقدر معرفتش نسبت به امام بیشتر شده است؟ معرفت چشایی نه معرفت علمی! هیچ وقت به کسی که کتاب تعلیم رانندگی را خوانده و خوب هم میتواند توضیح بدهد، راننده نمیگویند! راننده کسی است که آن کتاب را در عملش نشان بدهد. به کسی میگویند اهل معرفت، که حقیقت معرفت را چشیده باشد.
این وسایل نوعا برای افراد ضررش بیشتر از سودش است! حداقلش این است که تشویش میآورد. مگر ضرورتهایی که ممکن است انسان داشته باشد.
آقای سعادتپرور فرمودند که استادِ ما در مسیری که تا شاهعبدالعظیم میرفتیم، این روایت را توضیح دادند: «أَقْلِلْ مَعَارِفَكَ ... أَنْكِرْ مَنْ عَرَفْتَ مِنْهُمْ»(امام صادق-ع -مستدرک الوسائل، جلد۱۱، صفحه۳۸۷) معارف یعنی کسانی که خوب هستند، میفرماید اینها را به حداقل برسان! همین مقداری هم که داری، همینها را هم رد کن! این نمیسازد، با افرادی مثل بنده که با صد نفر ارتباط دارم، وقتم را مشغول میکنم؛ کی میتوانم مشغول حضرت باشم؟!
در روایت دیگری هست که میفرماید چه ضرری دارد اگر کسی تو را نشناسد؟ دیگران تو را نشناسند، چه ضرری میکنی؟ بگذار معروف بین آسمانیان باشی! اگه خدا صلاح دید، شرایطی را فراهم کرد، در زمین هم محبوب میشوی: «مَحبوبَةً فی اَرضِک وَ سَمائِک»(زیارت امینالله)
در عین حال چون الان ضرورت هست که هر کسی داشته باشد؛ ضرورت به این اعتبار که شرایط یک جوری است که انگار نمیتوانی نداشته باشی! به خصوص برای تحصیل و اینها مجبور هستند؛ مدیریت خودش را دست اینها ندهد، خودش مدیریت آن را به عهده بگیرد! بنشیند فکر کند، چه مقدار من باید از این استفاده بکنم؛ همهاش دنبال این نباشد که کی پیام داد، کی میخواهد با من صحبت کند! هر مقداری که انسان مدیرِ این وسیله بود، برایش نورانیت میآورد؛ هر مقداری که این برایش تعیین بکند که چی را نگاه کند، به چی توجه بکند، نورانیتش هم کمتر است.
📚 بخشی از بیانات یکی از شاگردان سلوکی مرحوم #سعادت_پرور(ره)
✳️ @bahjat_alabd
⚪️چگونه در فضای مهر و لطف و صفا زندگی کنیم؟!
💠حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی:
🔷دین آمده به ما بگوید که هم عالمانه زندگی کنید تا راهتان را تشخیص بدهید و هم سعی کنید با آن راهنمایتان یک رابطه دوستی برقرار کنید؛ اساس کار براساس مودّت و محبّت است!
🔹تنها این نیست که مُزد رسالت پیغمبر (ص) مودّت اهل بیت باشد بلکه این همه احسانی که ذات اقدس الهی به ما کرده است، ما در قبالش باید محبّت تحویل بدهیم؛ محبّت که تحویل دادیم، محبّت تحویل میگیریم! آنگاه در فضای مِهر و لطف و صفا و وفا زندگی میکنیم.
⭕️رسول خدا(ص)، محور محبت است!
🔷خداوند در سوره مبارکه «آلعمران» فرمود من یک محور محبّت برای شما قرار دادم؛ گرچه رسول خدا معلّم کتاب و حکمت و مزکّی و مربّی نفوس است امّا او محور محبّت است! فرمود: من برای شما حبیب خلق کردم! اگر حبیب خدا امام و مقتدای ما شد، ما را هم به محبّ بودن میرساند و هم از محبّ بودن به محبوب بودن منتقل میکند.
🔴نسوختن هنر نیست، ساختن با انبیاء هنر است!
🔷 سعی کنید اول دوست خدا باشید و از سر دوستی عبادت کنید نه «خوفاً و طعماً»، عبادت نباید برای ترس از جهنم باشد چرا که جهنم نرفتن مهم نیست؛ بسیاری افراد مانند کودکان و مجانین هستند که در قیامت جهنم نمیروند؛ آن کفّاری که در منطقههای دوردست کافرنشین می باشند که اصلاً صدای اسلام به آنها نرسید که خدا اینها را به جهنم نمیبرد! پس نسوختن هنر نیست، ساختن با انبیا هنر است.
✳️ @bahjat_alabd
شخصى خواب مرحوم آیت الله العظمی سید احمد #خوانساری را دیدند که در حال مطالعه بودند ؛ گفتند آقا مگر شما در عالم برزخ هم مطالعه می کنید ایشان فرموده بودند : به دلیل عدم ادراک عقول مردم فضائلی از مولا امیرالمومنین علی بن ابیطالب را که در دنیا برای ما نگفته بودند اینجا داریم آن فضایل را مطالعه می کنیم برترین لذتها خواندن فضایلی از علی بن ابیطالب است که از آنها بی خبر بودیم.!
✳️ @bahjat_alabd
🏴چه زنانی با حضرت فاطمه محشور می شوند؟
✍️حضرت رسول صلى الله علیه و آله فرمود: سه طایفه از زنان امت من عذاب و فشار قبر ندارند و در قیامت هم با حضرت فاطمه (س ) محشور مى شوند.
طایفه اول : زنى كه با فقر و تنگدستى شوهر خود بسازد و توقع بیجا از او نداشته باشد.
طایفه دوم : زنى كه با تندى و بداخلاقى شوهر خود صبر كند و بردبارى خود را از دست ندهد.
طایفه سوم : زنى كه براى رضاى خدا مهریه خود را به شوهر ببخشد.
📚 مواعظ العددیه ، ص۷۵
✳️ @bahjat_alabd
❄️معنای مجاهدت
اگر در انجام هر کاری از تمام ظرفیتهای خود استفاده کنیم، مجاهدت کردهایم. سخت کوشی و مجاهدت معنایش این نیست که بیش از ظرفیت خودمان کار کنیم، بلکه باید تمام ظرفیت خود را به کار بگیریم و تلاش کنیم و آن بخش از استعداد های خودمان را که تاکنون به کار نیامده، فعال کنیم. یک جهادگر منتی بر دیگران ندارد، تنها خود را بیش از دیگران شکوفا کرده و از مرگ استعدادهایش جلوگیری کرده است.
استاد #پناهیان
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر زهرا پیر بود، دلمان نمیسوخت...🥀
اگر زهرا باردار نبود، دلمان نمیسوخت🥀🥀
🎤 حاج آقا #قرائتی
✳️ @bahjat_alabd