🌷آیت الله میرزا علی اکبر مرندی ره:
🔷در هرکاری #توکل به خدا کن، خوب مواظب #مادرت باش، مبادا از تو برنجد. اگر او ازتو راضی نباشد در دنیا و آخرت رستگار نخواهی شد.
✳️ @bahjat_alabd
♨️چه کسی با #امام_زمان دوست تر است؟!
💠 آیت الله بهجت قدس سره:
🔸آن کسی با حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف دوستتر است که بعد از اتیان(انجام دادن) واجبات و ترک محرمات و طاعت خدا در واجبات و محرمات، برای فرج او (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بیشتر دعا بکند.
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 همه چیز در محبت است...
🎙 آیت الله بهجت
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙️حاج آقا #رفیعی
🔺 اهمیت عجیب حق الناس
✳️ @bahjat_alabd
﷽؛
🌼امام رضا علیه السلام فرمود :
« عقل هیچ مرد مسلمانی كامل نشود تا در وی ده خصلت باشد؛
1. امید به خیر او وجود داشته باشد؛
2. از شر او مردم در امان باشند؛
3. كار نیک اندک دیگری را زیاد شماره؛
4. كار نیک فراوان خویش را كم محسوب دارد؛
5. از درخواست مردم خسته نشود؛
6. در طول زندگی از اندوختن دانش دلسرد نگردد؛
7. فقر در راه خدا، از ثروت (بدون ایمان) برایش محبوب تر باشد؛
8. ذلّت در مسیر الهی از عزّت در مسیر دشمنان خداوند برای او خوشایندتر باشد؛
9. گمنامی را از شهرت بیشتر دوست داشته باشد؛
10. "دهم" و چه دانی كه "دهم" چیست؟ كسی گفت ویژگی دهم چیست؟
فرمود هر كه را ببیند وی را از خود بهتر و پارساتر داند؛ زیرا مردم دو گروه اند: گروهی كه از وی برتر و با تقواترند. گروهی كه از وی بدتر و پست تر هستند. وقتی فردی از گروه پست تر و بدتر را مشاهده كند؛ با خود گوید: شاید این شخص نیكیهایش نهفته باشد كه برای وی بهتر است و خوبیهای من آشكار است كه برایم شر محسوب می شود. وقتی آدم بهتر و پاك تر از خویش را ببیند، در برابرش فروتنی كند تا به مقام وی برسد. وقتی كه چنین باشد، شكوهش عالی تر شود و نیكهایش دلپذیرتر گردد و حسن شهرت پیدا كند و از بزرگان روزگار خویش گردد.»
💠(بحارالانوار، ج۷۵
✳️ @bahjat_alabd
🔹 آیت الله حائری شیرازی 🔹
🔸آب حیات، افسانه نیست🔸
#آب_حیات، افسانه نیست! همین #زیارت امام رضا (علیه السلام) آب حیات است! نگو آبی که انسان را برای همیشه زنده کند، افسانه است. نه! نه! اگر از این زیارت نصیب تو شد و یک زیارت از تو قبول شد، آب حیات خوردهای و دیگر #نمی_میری!
امام رضا (علیه السلام) محبوب خداست. #کاسبی کرده است! یعنی هرچه خدا به او داده است را در راه رضای خدا خرج کرده است. الان شده است محبوب خدا. رودخانۀ رحمت الهی شده است. مردم میآیند از این رودخانه که آب حیات است، به اندازۀ ظرف خود، آب رحمت بر میدارند.
✳️ @bahjat_alabd
#شهید_مطهری
💟 علی علیه السلام جملهای دارد که خیلی عجیب است،
✨میفرماید: عَجِبْتُ لِمَنْ ینْشُدُ ضالَّتَهُ وَ قَدْ اضَلَّ نَفْسَهُ فَلا یطْلُبُها (1)
👤تعجب میکنم از انسانی که وقتی چیزی مثلًا یک انگشتری را گم میکند، دائماً دنبالش است تا آن را پیدا کند
☑️ولی فکر نمیکند که خودش را گم کرده است! چرا نمیرود خودش را پیدا کند؟
⚠️ای انسان! آیا تو نمیدانی خودت را گم کردهای؟ برو خودت را پیدا کن، این از هر گمشده دیگر برای تو ارزش بیشتری دارد.
📚(1) غرر و درر آمدی، حکمت شماره 6266 استاد مطهری، انسان کامل، ص304، 305 ✨
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 رازی که آیت الله بهجت فقط به آیت الله فهری به خاطر رفاقت جوانی شان گفت و تاکید کرد که به غیر از ایشان به احدی نگفته است.
✳️ @bahjat_alabd
✅علت بسیاری از بلاها در کلام امام رضا(ع)
✍آيت الله ناصری دامت برکاته می فرمایند: گله نکن که چرا این ناراحتیها وجود دارد؟ چرا این وضع اقتصاد ماست؟ چرا باران نمی بارد؟ چرا هر روز یک مرض تازه پيدا می شود؟ زيرا هر روز یک گناه تازه ای انجام می دهی و اين مشكلات هم اثر عمل تو است. هر روز یک گناه تازه، درد تازه برایت می فرستد. اينها لازمه هم هستند.
از امام رضا علیه السلام روايت نقل شده است كه فرمودند: هرگاه بندگان، مرتكب گناهانى شوند كه پيشتر انجام نمى داده اند، خداوند بلاهايى را برايشان پديد می آورد كه سابقه نداشته است و آن را نمی شناسند.
📚 كافی، ج ۲، ص ۲۷۵
✳️ @bahjat_alabd
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸تأثیر نظم در حیات قلب🔸
قلب انسان با #نظم، حیات بهتری پیدا میکند؛ چون وقتی اطراف انسان شلوغ شد و کار انسان پراکنده شد، کنترل از دستش خارج میشود، خسته میشود، اعصابش خرد میشود. از طرف دیگر وقتی انسان روی دور افتاد و روی نظم بود، آرامش پیدا میکند، سکینه پیدا میکند.
✳️ @bahjat_alabd
🔸معالجه غضب
🔻 آیتالله شیخ محمدتقی آملی رحمه الله علیه
🔹آن پل صراطی که شنیده شده که از شمشیر برندهتر و از مو باریکتر است، روحش عبارت از قوه غضبیه است؛ یعنی کسی که بتواند غضب و خشم خود را در موقع ناهنجار خاموش کند در صراط نیز مثل برق لامع عبور میکند.
🔹یکی از راههای معالجه غضب این است که شخص در ضررهای غضب و فواید ترک آن را در اخبار وارده مطالعه و تفکر کند. تفکر کردن در اخبار و کلمات و تشبه جستن به صفات انبیاء و اوصیاء و علمایی که علمشان مطابق باکردار و عملشان است، انسان میتواند این خلق ناپاک را از خود دور سازد و اخلاق ستوده پاک را تحصیل کند.
🔹روش دیگر برای معالجه غضب آن است که مطالعه کند و بییند که چه چیز باعث غضب او گردیده است و برای چه چیز میخواهد غضب کند. آیا مهیج و محرکش عقل است یا شیطان؟ بدبختانه نوعاً غضبهای ما مردم، بیمورد و بیجا مصرف میشود و از روی هوای نفس و یا وساوس شیطان است.حاصل آنکه با مطالعه اینگونه مطالب و مقایسه خواری دنیا و آخرت با یکدیگر، میتواند از اعمال غضب خودداری نماید.
🔹داشتن نگاه توحیدی به امور: در یک وجهی ممکن است برای انسان اصلاً غضب پیش نیاید و آنجایی است که شخص جریان امور را از طریقی مشاهده کند که به مسببالاسباب منتهی میشود و چون این نگاه را پیدا کرد، هر چیز را بهجای خود نیکو میداند و چون نیکو دید، پس حالت غضب در هیچ زمان برایش رخ نمیدهد، بلکه همیشه در سرور است. این حالت در افراد نادری پیش میآید.
✳️ @bahjat_alabd
💠 امام هشتم، برکت ایران
🔻 رهبر انقلاب: برکت وجود حرم مطهر حضرت رضا علیهالسلام در سرزمین ما و حضور معنوی ایشان در سرتاسر کشور و در دل آحاد مردم ما آشکار است. امام هشتم علیهالصّلاةوالسّلام ولىّنعمتِ معنوی و فکری و مادّی ملت ماست.
۱۳۸۱/۱۰/۲۵
✳️ @bahjat_alabd
🌸آثار مراقبه🌸
🌱آیت الله حسن زاده آملی می فرماید:
استادم علامه طباطبایی درخلوتی به من گفت:هرروزی که مراقبه ام بیشتر است درآن شب خوابهای بهترو واضحتری می بینم.
✳️ @bahjat_alabd
✳️ خدایا، جدی نبودها!
🔻 لطیف بود و #مهربان. اهل تشر و دعوا نبود. گاهی هم اگر لازم میشد بهخاطر شیطنت بچهها یک دعوای کوچکی بکند، ظاهرسازی میکرد؛ نه اینکه واقعا به #خشم آمده باشد. یک بار بچهها دیده بودند که پدر بعد از دعوا به خلوتی رفته و دارد آهسته میگوید: «خدایا، من اگر یک دادی زدم، جدی نبودها!»
📚 برگرفته از کتاب #استاد | صد روایت از زندگی #آیت_الله_قاضی_طباطبایی
📖 ص ۷۳
✳️ @bahjat_alabd
🔸امام صادق (ع):
🔹اذا أراد الله بعبد خيرا فقهه في الدين
🔹چون خدا خير بنده اي خواهد ، او را در دين دانشمند كند/اصول كافي ، ج ۱ ، ص ۳۹
✳️ @bahjat_alabd
🔻علامه طباطبایى قدسسره:
🔸ما کارى مهمتر از خودسازى نداریم "ابدیت"؛ هستیم که هستیم. "انما تنتقلون من دار الى دار" انسان از بین رفتنى نیست، باقى و برقرار است، منتها به یک معنا لباس عوض مىکند.
✳️ @bahjat_alabd
﷽
📍 ما همه مدیون امام هشتم هستیم (ع)❗️
📌روایتی از امام هشتم(ع) نقل شده که فرمودند: «إِنَّا أَهْلُ بَيْتٍ نَرَى وَعْدَنَا عَلَيْنَا دَيْناً كَمَا صَنَعَ رَسُولُ اللَّهِ»1️⃣. ما اهل بیتی هستیم که اگر وعدهای به کسی دادیم، آن را دِین خودمان میبینیم و به آن ملتزم هستیم؛ همانطور که پیغمبراکرم (ص) نیز اینگونه بود.
از امام هشتم(ع) وارد شده که حضرت به کسانی که مزار او را زیارت کنند، وعده دادهاند که در حسّاسترین موقعیّتها به داد ایشان برسند. ما دنیا و آخرتمان را مدیون امام هشتم(ع) هستیم. یکی از نعمتهای بزرگ الهی برای ما این است که موفّق شدیم مزار او را زیارت کنیم. همهٔ ما کموبیش مدیون امام رضا(ع) هستیم. با این حال، حضرت میفرماید: من مدیون شما هستم که آمدید مرا زیارت کردید! امّا من جواب میدهم قربانت بروم! یا امام هشتم!(ع) چرا شما مدیون ما باشی؟! ما همه مدیون شما هستیم؛ هم در دنیا و هم در آخرت.
1️⃣ بحارالأنوار، ج 75، ص 339- مستدرک الوسائل، ج8، ص458
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
✳️ @bahjat_alabd
✅مرگ ناگهانی واهمیّت صلوات
✍مرحوم قطب الدّین راوندی رضوان اللّه تعالی علیه به نقل از ابوهاشم جعفری حکایت نماید:
روزی شخصی به محضر مبارک حضرت ابوجعفر، امام محمّد جواد علیه السلام وارد شد و اظهار داشت: یاابن رسول اللّه! پدرم سکته کرده و مرده است و دارای اموال و جواهراتی بسیار می باشد، که من از محلّ آن ها بی اطّلاع هستم. و من دارای عائله ای بسیار سنگین هستم، که از تامین زندگی آن ها عاجز و ناتوان می باشم. و سپس اظهار داشت: به هر حال من یکی از دوستان و علاقه مندان به شما هستم، تقاضامندم به فریاد من برسی و مرا از این مشکل نجات دهی. امام جواد علیه السلام در پاسخ به تقاضای او فرمود: پس از آن که نماز عشای خود را خواندی، بر محمّد و اهل بیتش علیهم السلام، صلوات بفرست. پس از آن، پدرت را در عالم خواب خواهی دید؛ و آن گاه تو را نسبت به محلّ ثروت و اموالش آگاه می نماید. آن شخص به توصیه حضرت عمل کرد و چون پدر خود را در عالَم خواب دید، به او گفت: پسرم! من اموال خود را در فلان مکان و فلان محلّ پنهان کرده ام، آن ها را بردار و نزد فرزند رسول خدا، حضرت ابوجعفر، امام محمّد جواد علیه السلام برسان. هنگامی که آن شخص از خواب بیدار گشت، صبحگاهان به طرف محلّ مورد نظر حرکت کرد. و چون به آن جا رسید، پس از اندکی جستجو اموال را پیدا نمود و آن ها را برداشت و خدمت امام جواد علیه السلام آورد و جریان را برای حضرت بازگو کرد. و سپس گفت: شکر و سپاس خداوند متعال را، که شما آل محمّد علیهم السلام را این چنین گرامی داشت؛ و از شما را از بین خلایق برگزید، تا مردم را از مشکلات و گرفتاری ها نجات بخشید.
📚 الخرایج والجرایح: ج 2، ص 665،
✳️ @bahjat_alabd
وجوب احترام به مادر
می خواهد برود جمکران، حالا با مادرش هم بحثش شده است، دوستانش هم دم در هستند، مادرش همینجوری نگاهش می کند، مادری که اینقدر زحمتش را کشیده است شبها نخوابیده است، حالا این جوان عصبانی شده است، خداحافظی هم نمی کند، خیلی خب این کار را کردی؟ خیلی معذرت می خواهم من را ببخشید، آدم باید خیلی احمق باشد فکر کند از مادر خداحافظی نکند، امام زمان به او نگاه کند…
(آیت الله فاطمی نیا)
✳️ @bahjat_alabd
🔸اخلاص در انفاق
🔻آیتالله العظمی مکارم شیرازی
🔹رسول خدا صلّی الله علیه وآله وسلّم در روایتی کوتاه و پر معنا می فرماید: هرگاه یکی از شما حاجتی از برادر دینی اش دارد ابتدا او را مدح و ستایش نکند و مثلا نگوید که شما فلان شخصیت را دارید و از لحاظ جود و بخشش فلان و فلان هستید و همه جا صحبت از بذل و بخشش شماست و یا شما مانند حاتم طائی می مانید و امثال آن. زیرا اگر چنین کند این ستایش برای آن برادر مؤمن کمرشکن است و خلوص نیّت او را خدشه دار می کند.
🔹معمول است اگر کسی بخواهد از دیگری تقاضایی کند ابتدا طرف مقابل را مورد ستایش قرار می دهد مثلا می گوید: مشکلی داریم که خدمت شما رسیدیم و شما هم به حمد الله مشکل گشا هستید و خیرتان به همه می رسد. (این کار موجب می شود که خلوص نیّت او از بین می رود.)
🔹در بعضی از روایات وارد شده است که شرک در عمل از حرکت مورچه در شب تاریک بر روی سنگ سیاه هم مخفی تر است. این یک واقعیت است زیرا اگر انسان به اندازه ی سر سوزنی حواسش جمع نباشد به این شرک و ریا مبتلا می شود. مثلا چه بسا کسی که انفاق می کند انتظار دارد که فرد انفاق شونده از او تشکر کند که اگر چنین نکند گاه او را مذمت می کند و می گوید که او نه تنها از ما تقاضا دارد، حتی طلبکار هم هست. گاه ممکن است انتظار خدمت، تلافی و مدح و ثنا داشته باشیم که موجب می شود خلوص نیّتِ ما خدشه دار شود.
🔹 شاید به همین دلیل است که در روایات آمده است که انفاق، هم باید جهرا و هم سرّا زیرا اگر در انفاق جهری و علنی خلوص نیّت به مقدار کافی نباشد این خلوص نیّت در انفاق پنهانی غالبا وجود دارد.
✳️ @bahjat_alabd
آیت الله بهجت(ره):
❇️ ما ها، خودم را عرض میکنم، گاهی این حالت عجب و خودشیفتگی سبب می شود که کار خودمان را بهتر از کار همه بدانیم، حتی کارهایی که برای انقلاب انجام میدهیم، فکر میکنیم کارهایی انجام داده ایم که بیشتر مورد توجه خدا قرار گرفته است و کار ما مورد پذیرش ذات اقدس ربوبی است.
❇️ نه، این طور نیست. معلوم نیست که خدا از چه کسی، چه عملی را، چه مقدار می پذیرد. لذا ما همیشه باید این نگرانی را داشته باشیم که آیا این عمل ما مورد پذیرش حضرت حق قرار گرفته است یا خیر؟
✳️ @bahjat_alabd