فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙#پادکست: «مقام و منزلت حضرت علی علیهالسلام در کلام پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله»
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔹 آیا ما شک داریم در این [روایت پیامبر(ص)] که:
«اگر نبود، خوف اینکه بگویند درباره تو [علی علیهالسلام] مسلمانها، آنچه را که نصارا(مسیحیان) درباره مسیح گفتند من درباره تو کلامی میگفتم که ورود به ملأی نکنی به جماعتی نکنی، الا اینکه از تراب (خاک) اقدام تو بگیرند و تبرک بکنند و ...».
🔹 این کلام را خوارزمی نقل کرده و به گمانم که در اون تفسیر اباعبدالرحمن سلمی آنجاها دیدهام، او هم دارد، جلوتر از خوارزمی.
🔴 وای بر کسانی که یک همچنین کسی (علی علیهالسلام) را داشته باشند مسلمانها و کارشان به جایی برسد که بشوند از خدم و از حشم و از عبید (نوکرهای) آمریکا و اروپا و سگ و خوک و ... بهائمی (حیواناتی) که اصلاً هیچ معلوم نیست در دین یهود و نصاری (مسیحیت) هم اینها باقی باشند. آیا اینها متدین به دین یهود نصارا هستند؟ ابداً!
⚠️ هیچ فرقی بین اینها و بتپرستها نیست.
📚 بیانات حضرت آیتالله بهجت قدسسره در درس خارج اصول، جلسه ۱۷
✳️ @bahjat_alabd
💠 نیازمندی
🔹رسول خدا صلى الله علیه و آله:
کسى که دم از نادارى زند، نادار شود.
📚میزان الحکمه/16231
✍🏼 همانطور که #فخرفروشی و اظهار فضل و ثروت کردن صفتی ناپسند است، اظهار نداری و بیچارگی نیز مذموم است. خواه واقعا درمانده باشد و خواه به جهت عدم #قناعت و زیاده خواهی ابراز فقر و درماندگی کند.
✳️ @bahjat_alabd
.
از علامه حسن زاده آملی پرسیدند:
آدرس امام زمان (علیه السلام) کجاست؟
کجا می شود حضرت را پیدا کرد؟
🔸 ایشان فرمودند:
آدرس حضرت در قرآن کریم آیه آخر سوره قمر است که می فرماید:
”في مقعد صدق عند ملیک مقتدر”
هرجا که صدق و درستی باشد، هر جا که دغل کاری و فریب کاری نباشد، هرجا که یاد و ذکر پروردگار متعال باشد، امام زمان (علیه السلام) آنجا تشریف دارند.
علامه#حسن_زاده_آملی
✳️ @bahjat_alabd
♦️وصیتنامهٔ آیتالله آلهاشم برای نخستین بار منتشر شد
🔹بخشی از وصیتنامهٔ شهید آلهاشم: خدایا تو شاهدی که در مدت خدمتگزاری اگر خیری به اسلام نرساندم، سعی کردم ضرر نرسانم و این را بهطور حتم اعتراف میکنم که سعی بر این داشتم کسی به جهت اعمال و رفتار و کردار من به روحانیت بدبین نباشد. فلذا بهموجب دستور شرعی مقدس اسلام وصیّت میکنم: میدانم شهید میشوم که آرزوی دیرینۀ خودم است.
🔹خدایا به آرزوی خودم برسان، خدایا تو بهتر میدانی من حتی بهنگام زیارت هشتمین امام شیعیان در مشهد مقدس و زیارت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در کربلا برای خود آرزوی شهادت در راه اسلام را داشتم تا هم برای خود توشهای اخذ کنم و هم اینکه اگر زندهبودنم به اسلام نفعی نداشت، بلکه شهادتم باعث ترویج اسلام باشد.
✳️ @bahjat_alabd
🌺 #روزشمار_عیدغدیر
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
✨آقایی میگفت:
«هر وقت گرفتار و مهموم و مغموم میشوم، در ایوان طلای حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام مینشینم و به بارگاه آن حضرت نگاه میکنم و همّ و غم و یا گرفتاریام رفع میشود.»
💠در توسلات به حضرات معصومین علیهمالسلام به بعضی نقداً چیزی میرسد و در گرفتاری آنها رفع میشود، ولی بعضی دیگر بدون اینکه به آنها چیزی برسد، آسوده میشوند و با خیال راحت برمیگردند.
📚 کتاب حضرت حجت (عج)، ص١۴٩
مجموعه بیانات آیتالله بهجت قدسسره پیرامون حضرت ولیعصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف
✳️ @bahjat_alabd
19.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️منظور از مردم در کلام امام و رهبری و میزان بودن مردم چیست؟
🎬ویژه برنامه #هشتگ_پاسخ با موضوع #انتخاب_جمهور
🔸آیا شامل کسانی که قانون اساسی را قبول نداشته باشند و یا معترض به وضع موجود باشند نیز می شود؟
🎤حجت الاسلام استاد صلح میرزایی عضو مجلس خبرگان رهبری
#انتخابات
✳️ @bahjat_alabd
💠 زودتر از همه به مسجد میآمد، با مردم گپ میزد، به مردم دل میداد، حرف هایشان را میشنید، چاره میجست برای مشکلاتشان؛ نگاه مردم به روحانیها عوض شده بود. جایش شده بود توی دل مردم.
🔸شیک پوش بود؛ کفش زرد مخصوص میپوشید با قبای زرد و عبای نازک بسیار تمیز؛ عمامه شان همیشه تمیز و مرتّب بود.
میگفت: «هر وقت گرفتاری، برو زیر آسمان در دل شب ۶۶ مرتبه بگو: یاالله»
مرحوم حضرت آیت الله شیخ محمدعلی #اژهای
✳️ @bahjat_alabd
#لحظات_ماندگار
از راست به چپ حضرات آیات:
سید موسی صدر، سید رضا صدر، سید صدرالدین صدر
💠 آیتالله سید صدرالدین صدر توجه ویژهای به امور اجتماعی و معیشتی مردم داشت. در سال ۱۳۲۰ش که قحطی شدیدی کشور را فرا گرفت، وضعیت نان در #قم بسیار نامناسب بود به حدی که پِهن الاغ و اسب داخل نان پیدا میشد!
🔸 روزی آیتالله صدر تمام نانوایان را در منزل رئیس صنف خبازها جمع کرد و با عصبانیت به خادم خود گفت: «برو نانی را که این آقایان خبازِ مسلمان و شیعه درست کردهاند بیاور» سپس رو به رئیس خبازها گفت:
«نان را بشکن و بخور، ببین بوی پِهن از آن میآید یا نه؟» نانوایان سرشان را پائین میاندازند و حرفی نمیزنند. آقای صدر با عصبانیت میگوید: آیا شما مسلمانید؟ این وضعیت نان مردم است! کمی با آنها صحبت میکند و میرود. نانوایان هم با کمال شرمندگی مجلس را ترک میکنند. از روز بعد، وضع نان بهتر میشود.
✳️ @bahjat_alabd
فقیه پارسا حضرت آیت الله بهجت:
زیارت غدیریه أمیر المؤمنین سلام الله علیه که از احتجاجات شیعه است ، خواندن آن در یوم غدیر بلکه در ایام دیگر هم، بسیار شایسته و مناسب است ؛ و همین طور ترجمهی آن برای فارسی زبانان به جهت اشتمال آن بر مضامین عالیه و حجت و براهین بر حقّانیّت تشیع مناسب می باشد.
✳️ @bahjat_alabd
💠 امکان ولایت برای انسان
🔸 معرفت و اخلاص
مهم ترین عاملی که به منزله فریضه نیل انسان به مقام ولایت نقش ایفا می کند، مسأله معرفت و اخلاصِ در عمل است... .
👇👇👇👇
✳️ @bahjat_alabd
💠 امکان ولایت برای انسان
🔸 معرفت و اخلاص
مهم ترین عاملی که به منزله فریضه نیل انسان به مقام ولایت نقش ایفا می کند، مسأله معرفت و اخلاصِ در عمل است. اگر انسان به معرفت دست یافت و از اخلاص در عمل برخوردار بود، به ولایت می رسد و ولی می شود... .
🔸 اصالت معرفت
از فریضه بودن معرفت و اخلاص در مسیر ولایت، نباید تصور شود که آن ها در عرض یک دیگرند، به گونه ای که معرفت همتای اراده و نیّت و اخلاص باشد، بلکه این دو با این که در هم تأثیر و تأثر متقابل دارند؛ یعنی اخلاص از معرفت مایه می گیرد و عمل مخلصانه در باروری معرفت تأثیر دارد،
امّا در عین حال معرفت و شناخت اصل است و نیّت و اراده و اخلاص فرع آن، اخلاص بدون معرفت و فرع بدون اصل حاصل نمی شود... .
🔸 نگاهی به سخنان علی (علیه السلام) در معرفت و اخلاص
حضرت امیر(علیه السلام) می فرماید: «اصل العزم الحزم و ثمرته الظفر»؛ اساس تصمیم گیری دور اندیشی و زیرکی است. عزم و تصمیم گیری کار عقل عملی است، امّا حزم و زیرکی و فرزانگی کار عقل نظری است.
بر این اساس کسی اهل عزم و اراده است که خوب بفهمد؛ به عبارت دیگر عزم و تصمیم که کار عقل عملی است، در گرو حزم و دور اندیشی عقل نظری است، ثمره آن عزمی که در کنار حزم قرار گیرد، ظفر و پیروزی در جهاد درون و بیرون است... .
◀️ یکی دیگر از بیانات حضرت امیر که نشانگر اصالت عقل نظری نسبت به عقل عملی است، این سخن است که فرمود: «الزهد ثمرة الیقین»؛ ثمره ادراک یقینی زهد است. زهد کار عقل عملی است، زیرا عقل عملی نیرویی است که عهده دار تعدیل قوای تحریکی انسان است.
◀️ در جای دیگر فرمود: «اصل صلاح القلب اشتغاله بذکر اللّه»؛ گرچه بسیاری از امور در تهذیب نفس سهیم است، ولی پایه اصلاح دل اشتغال به یاد حق است.
البته روشن است که معرفت حقّ زمینه ذکر حقّ را فراهم نموده، آنگاه ذکر حقّ موجبات اصلاح دل را تأمین می کند.
◀️ امام علی(علیه السلام) با توجه به این که زهد کار عقل عملی است و یقین کار عقل نظری و عقل عملی از ثمرات عقل نظری است، فرمود: «ان عقلت امرک و اصبت معرفة نفسک فاعرض عن الدنیا وازهد فیها»؛ اگر خود را شناختی و عارف شدی، زاهد باش و از دنیا اعراض کن.
از ترتّب زهد بر معرفت استفاده می شود که اگر زهد بر پایه معرفت باشد، پایدار می ماند، در غیر این صورت امیدی به بقای آن نیست.
#دهه_ولایت_و_امامت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 شمیم ولایت ص 51 تا 53
✳️ @bahjat_alabd