🔰 الگو؛ کرّار غیر فرّار
🔹میشناسی معنی کرّار چیست
این مقامی از مقامات علی است
امّتان را در جهان بیثبات
نیست ممکن جز به کرّاری حیات
🔺رهبر انقلاب: امیرالمؤمنین یکی از القابش «کرّار غیر فرّار» است... یعنی مهاجم، مقتدر، دارای فکر و بدون عقبگرد.... اگر به زندگی #امیرالمؤمنین نگاه کنید، میبینید از اول تا آخر، زندگی آن بزرگوار اینگونه است. علاج ما هم در همین است... فعال، کرّار، خستگیناپذیر و دنبال کنندهی اهداف خود؛ آیندهی چنین ملتی روشن است. ۱۳۸۴/۵/۲۸
💻 Farsi.Khamenei.ir
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#بسیج_اساتید_حوزه ↙️
🔗https://eitaa.com/bahqom
💢جرم روانی ها‼️
📌قسمت اول
🔹مردم از ارتکاب اهانت و دشنام و تهدید و ایراد ضرب و جرح مجرمینی در ملأ عام گله دارند که در کمترین زمان ممکن بدون #مجازات و به دلیل روانی بودن در #جامعه رها میشوند. مردم سؤال میکنند چگونه ممکن است این نوع جرائم از سوی افراد بی قید و بند، در زمان و مکانهای خاص و علیه نیروهای حافظ امنیت یا آمرین به معروف و یا روحانیون رهگذر انجام بپذیرد ولی مجازاتی برای آن تعیین نشود؟ آیا این حرکت ترفند گروههای مجرم سازمان یافته نیست؟ آیا قوه قضائیه و نیروهای انتظامی و امنیتی برای صیانت از جامعه برنامه یا قانونی ندارند؟
برای پاسخ به این نگرانی به حق شهروندان که نیاز به آرامش و احساس امنیت در جامعه دارند، موضوع #جرم بودن یا جرم نبودن رفتار و گفتار افراد روانی از منظر #قانون را بررسی و سپس راهکارهای قانونی موجود را تقدیم میداریم.
🔸جنون یکی از مهمترین مباحث در حقوق کیفری است. از دیدگاه حقوق جزا مسئولیت کیفری شرط لازم برای اعمال مجازات نسبت به مجرمان است. بنابراین شخصی که مجازات میشود باید شرایط عامه تکلیف را دارا باشد. این شرایط عبارتند ازعقل، بلوغ، اختیار و قصد. در تعریف جنون گفته شده است: زوال عقل و فقدان شعور. بنابراین شخصی که فاقد عقل است طبیعتاً مسئولیتی نسبت به رفتار خودش ندارد. ماده ۱۴۹ قانون مجازات اسلامی میگوید: «هرگاه مرتکب در زمان ارتکاب جرم دچار اختلال روانی بوده به نحوی که فاقد اراده یا قوه تمییز باشد مجنون محسوب میشود و مسئولیت کیفری ندارد.»
🔹از منظر #روانشناسی افراد دارای حالات متفاوتی هستند و درجه اختلالات روحی و روانی در آنها با همدیگر متفاوت است. انواع آسیبها و امراض روحی و روانی به قدری است که مرز میان جنون و داشتن عقل را بسیار مشکل میکند. زیرا اختلال روانی واژهای عام است که مراحل خفیفتر از جنون را شامل میشود و محاکم فقط اشخاصی را معاف از مجازات میکنند که به معنای عرفی آن در واقع دیوانه باشند و بر رفتار خود تسلط نداشته باشند و فاقد قدرت تمییز میان خوب و بد باشند. تشخیص اینکه شخص هنگام ارتکاب جرم دچار جنون بوده بسیار مشکل است.
باید یادآوری کرد که بیماریهایی از جمله اوتیسم، اختلالات دو قطبی بودن، شیدایی، افسردگی مزمن، اختلالات اضطرابی، فوبیاهای خاص، اسکیزوفرنی و سایر اختلالات روانی مشابه که به درجه جنون نمیرسند مانع از اجرای مجازات مجرم نمیشود و به نظر میرسد در این رابطه خلأ قانونی وجود دارد و جا دارد افرادی که به اینگونه بیماریها دچار هستند- البته در حد پیشرفته- قضات محاکم در مجازات آنان تخفیف قائل شوند. طبعاً این امر نیاز به اصلاح قانون و وضع قانون جدید دارد.
🔻ارتکاب جرم هنگام عصبانیت یا هیجان آنی
🔹هیجان آنی به رفتار یا حالتی گفته میشود که فرد توانایی کنترل رفتار و اعمال خود را به صورت آنی و لحظهای از دست میدهد و ممکن است به دلیل فشار روانی مرتکب اعمال غیر قابل پیش بینی و ناشایستی شود. غالباً ادعای عصبانیت و هیجان آنی از طرف فرد مجرم یا اطرافیان او با این نیت عنوان میشود که مسئولیت کیفری را ازعهده شخص مجرم ساقط کرده و مجرم بتواند خود را از مجازات برهاند؛ اما باید توجه داشت که از نظر حقوقی و روانشناسی عصبانیت شدید و هیجانات آنی، جنون آنی محسوب نمیشود.
🔸اگر پای اختلال روانی در میان باشد اختیار به #قاضی سپرده شده است. پس از تشخیص متخصص با وجود اهمیت پرونده شخصیت متهم در فرآیندهای قضایی، این پرونده به تنهایی کفایت نمیکند و نظر پزشکی قانونی هم نیاز است. این نظریه همچنین برعاملیت قضات در رسیدگی به امور و لزوم تحصیل قناعت وجدان توسط ایشان تأکید میکند، زیرا نظر کارشناس تنها به عنوان راهنما استفاده میشود و تصمیم نهایی با قاضی است.
👈🏼 ادامه دارد...
✍🏼 #استاد_بسیجی علیاصغر مجتهدزاده
مستشار بازنشسته دیوانعالی کشور
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
قوه_قضائیه #حجاب #یادداشت
#بسیج_اساتید_حوزه ↙️
🔗https://eitaa.com/bahqom
💢جرم روانی ها‼️
📌قسمت دوم
🔹یکی از راهکارهای حقوقی در صدور حکم #دادگاه برای کسی که دیوانه نیست ولی اختلال روانی دارد در ماده 18 #قانون_مجازات_اسلامی مصوب سال 1392 آمده است: «دادگاه در صدورحکم تعزیری با رعایت مقررات قانونی موارد زیر را مورد توجه قرار میدهد:
الف- انگیزه مرتکب و وضعیت ذهنی و روانی وی حین ارتکاب جرم.
ب- شیوه ارتکاب جرم، گستره نقض وظیفه و نتایج زیانبار آن.
ج- اقدامات مرتکب پس از ارتکاب جرم.
د- سوابق و وضعیت فردی، خانوادگی و اجتماعی مرتکب و تأثیر تعزیر بر وی.»
دراینجا بحث اصلی ما پیرامون بند الف این ماده «انگیزه مرتکب و وضعیت ذهنی و روانی وی حین ارتکاب جرم» میباشد. فی الواقع میبینیم که اولاً وضعیت ذهنی و روانی متهم به جایگاه نخست در #قانون جدید تبدیل شده است و ثانیاً این موضوع برخلاف قانون که میتوانست موجب تفسیرهای بی نهایت گستردهای از موضوع شود به صراحت و روشنی آمده و راه را بر هرگونه تفسیر به رأی بسته است.
🔸 با این وجود گاهی اوقات امکان دارد فقط بیمار روانی (نه مجرم روانی) خطرناک باشد، یعنی فرد بیمار جرمی انجام نداده ولی رفتارش ممکن است برای #جامعه خطرناک باشد. به عنوان مثال فرد بیماری که رفتار پرخاشگرانه دارد و احتمال ارتکاب #جرم یا اعمال خطرناک از سوی او وجود دارد در چنین وضعیتی، ماده 150 قانون مجازات اسلامی دست قضات را باز گذاشته تا افرادی با شخصیت خطرناک را به مراکز تربیتی و بیمارستانهایی که مخصوص نگهداری این افراد هستند بفرستند، اما متأسفانه از آنجا که سازوکارهای این ماده خیلی مشخص نیست، قضات کمتر از این ماده استفاده میکنند که میتواند به عنوان یک ایراد محسوب شود.
برای تحقق هدف شناسایی بزهکاران پرخطر و کنترل طولانی مدت به نظر میرسد بهتر است با بهره گیری از ابزارهای آئین دادرسی کیفری و خنثی کننده همچون قرار بازداشت موقت یا قرار نظارت قضائی بر اساس میزان خطر بزهکار، نه ماهیت جرم، در دفاع از جامعه اقدام مؤثری داشت. قرار تأمین کیفری در واقع قرار محدودکننده آزادی، حفظ جامعه و ابزاری جهت تضمین حضور متهم در مراحل مختلف تحقیقات مقدماتی، محاکمه و اجرای حکم میباشد.
اولویت اول برای مجرمین روانی رفع نقصهای روانی و درمان این نوع افراد در بیمارستانها و مراکز تخصصی است.
🔹تشکیل پرونده شخصیت برای کلیه متهمین طبق بخشنامه مورخ ۲۶/۶/۱۳۹۸ رییس قوه قضاییه ابلاغ گردید. درپرونده شخصیت که غیرقضایی است به اهمیت شناخت ابعاد شخصیتی و وضعیت و حالت روانی متهمان، به ویژه دراطفال و نوجوانان توجه شده است. "پرونده شخصیت" پروندهای مشتمل بر اطلاعات شخصی متهم از قبیل سوابق فردی، خانوادگی، اجتماعی، تحصیلی و وضعیت شغلی، اقتصادی، پزشکی و روانپزشکی وهمچنین سوابق کیفری است که به منظوراستفاده در اتخاذ تصمیم مناسب قضایی در کنار پرونده قضایی تشکیل میشود.
🔸با استیناس از ماده 2 آیین نامه اجرایی نحوه نگهداری و درمان مجانین حتی پس از صدور قرار موقوفی تعقیب و ختم پرونده قضایی نسبت به بیماران روانی و خطرناک، بنا به دستور دادستان، تا پایدار شدن وضعیت روانی در یکی از مراکز درمان و مراقبت تعیین شده از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تحت درمان قرار میگیرد. چنانچه به درخواست بیمارستان روانپزشکی یا پزشکی قانونی برای نگهداری بیماران روانی نیاز به نیروهای حفاظتی باشد، در صورت لزوم، مقام قضایی دستور مقتضی به ضابطان #دادگستری صادر میکند.
👈🏼 ادامه دارد...
✍🏼 #استاد_بسیجی علیاصغر مجتهدزاده
مستشار بازنشسته دیوانعالی کشور
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#قوه_قضائیه #حجاب #یادداشت
#بسیج_اساتید_حوزه ↙️
🔗https://eitaa.com/bahqom
💢جرم روانی ها‼️
📌قسمت سوم
🔹مجرمینی که در #اغتشاشات 1401 مرتکب جنایت علیه امدادگران و حافظان امنیت شده و نیز زنان و مردانی که متعرض محجبه ها، آمرین به معروف و ناهیان از منکر یا روحانیون، به حسب مورد شدهاند، در فرایند دادرسی و بدون تشکیل پرونده شخصیت، ادعای مختل المشاعر بودن کرده و تحت تعقیب قرار نگرفته یا ازحیث روانی بودن از ناحیه قضات با صدور قرار موقوفی پرونده مختومه و یا از تخفیف مجازات بهرهمند شدهاند این افراد ممکن است:
الف- گروههای سازمان یافته از افراد روانی و مختل المشاعر استفاده ابزاری کنند. تعریف سردستگی و صدق افساد فیالارض در ماده و تبصرههای ماده 130 #قانون_مجازات_اسلامی اینگونه ذکر گردیده است: تشکیل یا طراحی یا سازماندهی یا اداره گروه مجرمانه. گروه مجرمانه عبارت است از گروه نسبتاً منسجم متشکل از سه نفر یا بیشتر که برای ارتکاب جرم تشکیل میشود یا پس از تشکیل، هدف آن برای ارتکاب #جرم منحرف میگردد. اصولاً گروه در شبکههای اجتماعی تشکیل و دستورات سازمانی در نحوه برخورد، اولویت در برخورد، ابزار برخورد و.... آموزش و هدایت میشود.
ب- افرادی که به منظور افزایش هیجان و شدت برخورد با طرف مقابل از داروهای روانگردان، مشروبات الکلی و... استفاده کنند.
ج- افرادی که تحت تأثیر #فضای_مجازی شخصاً اقدام به عمل هجومی علیه مقدسات نموده یا از ضعف نفس همسر یا اطرافیان سوء استفاده و مرتکب ناهنجاری در جامعه شوند.
د- افرادی که در فضای مجازی آموزش دیده و در قبال دستمزد مبادرت به هنجارشکنی کنند.
ه- ضد انقلاب و بهاییها که با واجبات دینی مخالف هستند و مرتکب ناهنجاری و هرج و مرج میشوند.
🔸برای هر یک از موارد پیش گفته میتوان به مثالهایی استناد کرد از جمله؛ شهادت جوانان بی گناه آرمان علی وردی یا روح الله عجمیان اشاره کرد که دفاع برخی قاتلان حکایت از مشکل هیجانی و روانی بود. باندهای فساد و فحشاء، گروههای سازمان یافته که به اشکال مختلف از طراحی لباس، ایجاد مانکنهای زنده در فروشگاه یا خیابان تا درگیری عمدی با مأمورین و تهیه عکس و فیلم و ارسال به رسانههای خارجی بروز و ظهوردارند. پارتیهای شبانه، عریانی یا نیمه عریان شدن در قبال اخذ وجه، درگیری زن مکشفه با طلبه جوان در درمانگاه قرآن وعترت قم و ادعای روانی بودن و تکرار این عمل فردای این واقعه در بیمارستان شهید بهشتی همین شهر مقدس توسط زن هنجارشکن که علی رغم سلامت روانی با وی هیچ برخوردی صورت نگرفت.
🔹دخترانی که در نقاطی از شهر #تهران روی سکو رفته و روسری خود را بر سر چوب زدند و زنی که در صبح روز چهارشنبه ۶ دی ۱۳۹۶ و چند روز قبل از اغتشاشات ۱۳۹۶ روسری خود را بر سر چوب قرار داد، در سال 1401 در خارج از ایران عریان ظاهر شد و معلوم گردید از فرقه #بهائیت بوده و سازمان یافته فعالیت میکند. دختر عریان دانشگاه علوم تحقیقات #دانشگاه_تهران زن مطلقهای که در اداره خانوادهاش ناموفق بوده در اقدامی وقیحانه در محیط دانشگاه عریان میشود و در همه رسانههای خارجی به عنوان اعتراض به #حجاب_و_عفاف مورد تبلیغ قرار میگیرد. متأسفانه گفته شده با وی نیز به علت ادعای خانوادهاش به روانی بودن و بدون دستور قضایی و با اختیار زن هتاک به منظور فرار از مجازات چند روز در بیمارستان بستری گردید و حسب اعلان رسانهها وی هیچ گونه مشکل روحی و روانی نداشته است.
یا اقدام به کشف حجاب و فحاشی و جسارت به عمامه یک روحانی توسط خانمی که برای بار دوم در فرودگاه مهرآباد هنجارشکنی نموده که در هیچ یک از این صحنهها زن و شوهر بلیطی تهیه نکرده و اصلاً سفر و پروازی نداشتهاند! به همین نمونهها بسنده میکنم.
🔸مطابق نص ماده ۱۴۹ ق.م.ا. مسئولیت کیفری زمانی از عهده مرتکب برداشته میشود که اختلال روانی وی به درجهای باشد که او را در وضعیتی قرار دهد که فاقد اراده یا قوه تمییز شناخته شود. در فرضی که مرتکب به واسطه اختلال روانی خود فاقد مسئولیت کیفری است، این امر مانعی برای درنظرگرفتن اقدامات تأمینی در قبال او ایجاد نمینماید و طبق ماده ۱۵۰ ق.م.ا. با اثبات دو مقوله جنون و حالت خطرناک او و تشخیص مخل نظم و امنیت عمومی بودن تا رفع حالت خطرناک در محل مناسبی نگهداری میشود. نگهداری این دسته از افراد در بیمارستانهای روانپزشکی به منظور جلوگیری از وارد نمودن آسیب به سایر افراد جامعه به عنوان اقدامی تامینی ضروری میباشد. اگر مسئولان درست عمل نکنند و تنها به حل و فصل دعاوی اتکاء کنند، در آن صورت به هدف غایی قضاوت در نظام اسلامی که همان اصلاح مجرمان است نخواهند رسید و صد البته در این راه نیاز به همکاری و همراهی نهادهای مختلف دولتی و مردمی وجود دارد.
✍🏼 #ستاد_بسیجی علیاصغر مجتهدزاده
مستشار بازنشسته دیوانعالی کشور
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#قوه_قضائیه #حجاب #یادداشت
#بسیج_اساتید_حوزه ↙️
🔗https://eitaa.com/bahqom
12.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ مقام معظم رهبری: در مقابل این چنین مصیبت بزرگی انقلاب اسلامی و امام بزرگوار ایستاد.
💯او دید که ماندن دیگر فایدهای ندارد.
🗓بمناسبت سالروز فرار محمدرضا شاه
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#فرهنگی
#پهلوی #شاه
#بسیج_اساتید_حوزه ↙️
🔗https://eitaa.com/bahqom
9.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💯 این انتخابها زینب[سلاماللهعلیها] را ساخت ...
⚫️ عرض تسلیت بمناسبت سالروز وفات حضرت زینب کبری سلام الله علیها
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#فرهنگی
#بسیج_اساتید_حوزه ↙️
🔗https://eitaa.com/bahqom
✅ معاون رئیس دفتر سیاسی #حماس: ما دوباره رشد میکنیم و قوی تر از گذشته میشویم، محال است که دشمن حتی یک لحظه ضعف ما را ببیند.
🔺خلیل الحیه: فراموش نمیکنیم که چه شخصیت های بزرگی در راه این پیروزی به شهادت رسیدند و آنها همیشه در یاد ملت ما خواهند ماند.
🔺خلیل الحیه افزودند: مقاومت تا آزادی #قدس شریف ادامه خواهد داشت ان شاءالله.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#غزه #مقاومت
#رژیم_صهیونیستی
#بسیج_اساتید_حوزه ↙️
🔗https://eitaa.com/bahqom
✅ معاون رئیس دفتر سیاسی حماس: میخواهم از نقش برادران عزیزمان در حمایت از غزه بگویم
🔺اول، برادران ما در #جمهوری_اسلامی_ایران که علاوه بر حمایت های سیاسی، در دو عملیات وعده صادق ۱ و وعده صادق ۲ ضربات مهلکی به رژیم صهیونیستی وارد کرد
🔺دوم، برادران ما در #حزب_الله لبنان که شهدای بسیاری در راه غزه فدا کردند و رژیم صهیونیستی را در شمال سرزمین های اشغالی شکست دادند
🔺سوم، برداران ما در #انصارالله_یمن که رژیم صهیونیستی را محاصره کردند
🔺چهارم، برداران ما در مقاومت #عراق که با ده ها پهپاد و موشک از #غزه حمایت کردند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#مقاومت
#وعده_صادق
#بسیج_اساتید_حوزه ↙️
🔗https://eitaa.com/bahqom
14.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ | قیام حسینی، تبیین زینبی
⚫️ سالروز وفات حضرت زینب کبری سلاماللهعلیها تسلیت باد.
💻 Farsi.Khamenei.ir
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#فرهنگی
#بسیج_اساتید_حوزه ↙️
🔗https://eitaa.com/bahqom
6.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢بمناسبت سالروز شهادت شهید نواب صفوی
✍🏼 مقام معظم رهبری در وصف شهید نواب صفوی : «سلام بر آن پیشاهنگ جهاد و شهادت در زمان ما»
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#نواب_صفوی
#فدائیان_اسلام
#بسیج_اساتید_حوزه ↙️
🔗https://eitaa.com/bahqom
9.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢شهید نواب صفوی در کلام مقام معظم رهبری
🗓بمناسبت سالروز شهادت شهید نواب صفوی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#نواب_صفوی
#فدائیان_اسلام
#بسیج_اساتید_حوزه ↙️
🔗https://eitaa.com/bahqom