فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴دربازی شطرنج ابتداسفیدحرکت می کند
🟢درتصویربالایک مثال ازبازی شطرنج می بینید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥به تهدید مهره شاه کیش می گویند.
💥برای رفع کیش سه راه وجود دارد
1⃣ بردن شاه به خانه ای که درآن کیش نباشد
2⃣ قراردادن مهره ای بین شاه ومهره حریف
3⃣ زدن مهره ای که به شاه کیش داده
طرح درس سالانه ریاضی👆
طرح درس سالانه اجتماعی👇
طرح درس سالانه علوم👇
⁉️ چرا ریاضی سخت است؟ چگونه آن را آسان کنیم؟؟
🎈مشکل درس ریاضی
قبل از رفتن به مدرسه بچه ها از زبان پدر و مادر و خواهر و برادران بزرگشان می شنوند که ریاضی درس سختی است،در واقع قبل از آنکه بدانند اصلا درس چیست و ریاضی چیست این را یاد می گیرند که ریاضی چیزی سخت و ترسناک است،و دانش آموز هم با همین ترس و اضطرابی که از قبل به او منتقل شده است به مدرسه می رود و با اضطراب منتظر زنگ ریاضی می شود.
وقتی معلم به کلاس می آید او هم باز بیشتر از والدین بر سخت بودن ریاضی تاکید می کند و از همان اول به آن ها هشدار می دهد که حساب ریاضی از بقیه درس ها جداست و باید خیلی بیشتر از بقیه درس ها به آن توجه کرد.
کودک شش هفت ساله هم قبل از اینکه با ریاضی آشنا شود با ترس از ریاضی آشنا می شود و با این دید منتظر شروع درس می شود و چون یادگرفته است که ریاضی سخت است از همان اول در فهم ریاضی دچار مشکل می شود.
در طول سال های آینده هم والدین بیشتر در مورد ریاضی به فرزندشان تذکر می دهند و پیگیری هایی که در مورد ریاضی می کنند بیشتر از سایر درس ها است و این گونه است که بیشتر جامعه از درس ریاضی فراری هستند و منفورترین درس حتی بعد از سال ها دوری از مدرسه همان درس ریاضی است.
پس در واقع یکی از اولین دلایل عدم علاقه دانش آموزان به درس ریاضی همین ایجاد پیش زمینه های نادرست و تبلیغات منفی در مورد ریاضی است. بنابراین در این مورد بهتر است حساسیت ها را نسبت به درس ریاضی کم کنیم و از همان اول مانند بقیه درس ها به آن نگاه کنیم و کاری کنیم که دانش آموزان هم مانند بقیه درس ها ریاضی را ببینند.
♦️ ترس از ریاضی
مورد دوم این است که متاسفانه بسیاری از دبیران روش درست آموزش ریاضی را نمی دانند،دبیرانی داریم که سواد بسیار بالایی دارند اما در انتقال مفاهیم ناتوان هستند،حتی دبیرانی که بیان خوبی هم دارند و در انتقال مفاهیم هم توانا هستند متاسفانه در آموزش ریاضی نتیجه مطلوبی نمی گیرند که البته قسمتی از آن به دلیل کم کاری خود دانش آموزان است که بعد از تدریس دبیر تمرین کافی برای تثبیت مطالب انجام نمی دهند.
من همیشه در کلاس هایم این مثال را برای دانش آموزانم مطرح می کنم که یاد گرفتن ریاضی مانند یادگیری شنا است،و از آنها می پرسم که اگر شما قصد یادگیری شنا داشته باشید و ملوان بسیار ماهری هم در داخل آب به شما آموزش دهد و نحوه حرکت دست ها و پاها را به شما نشان دهد و به شما بگوید که چگونه نفس گیری کنید شما هم در بیرون آب کاملا به او گوش کنید و حرکات او را ببینید آیا پس یک جلسه یا هر چند جلسه شنا را یاد گرفته اید؟ همگی دانش آموزان جواب می دهند که تا زمانیکه خودمان وارد آب نشویم و حرکات را تمرین نکنیم شنا کردن را یاد نمی گیریم.
♦️آموزش شنا
ریاضی هم مانند شنا اگر همراه با تمرین و کار عملی از سوی دانش آموز نباشد،منجر به یادگیری نمی شود،یعنی اگر معلم هر جلسه خیلی هم خوب درس را توضیح بدهد و خودش مشغول سؤال حل کردن باشد،و دانش آموز هم به صورت کامل گوش دهد ولی خودش سؤالی و تمرینی حل نکند،به صورت کامل یاید نمی گیرد.
پس مهم است که در اینجا هم معلم پس از توضیح دادن درس و حل چند مثال اولیه حتما تکلیفی هم به دانش آموز بدهد که همان جا و در همان لحظه در کلاس انجام دهد.تا بتواند آموزش های معلم را همان جا اجرا کند و متوجه اشکالاتش بشود و از معلم راهنمایی بگیرد تا ایرادات را اصلاح کند.
خود دانش آموز هم حتما باید بعد از تدریس معلم در منزل دقایقی را به تمرین آموخته هایش اختصاص دهد.
نکته مهم در اینجا اینست که تمرین را باید در فاصله زمانی کوتاهی انجام دهد،یعنی در بهترین حالت در همان روز تدریس و یا اگر ممکن نبود در فردای آن روز قبل از آنکه مطالب را فراموش کند به تمرین بپردازد،و بهتر است مدت زمان تمرین را کوتاه کند و به جای آن تعداد دفعات تمرین و تکرار را بیشتر کند،یعنی به جای اینکه در یک روز یک ساعت به حل تمرین ریاضی بپردازد بهتر است این کار را در ۴ نوبت ۱۵ دقیقه ای در ۴ روز متوالی انجام دهد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرور ضرب، ضرب خانه (1)
#سوم_دبستان
23_راهکار_برای_کنترل_کلاسهای_شلوغ.pdf
445.5K
23 راهکار برای کنترل کلاسهای شلوغ
یا چطور توجه بچه ها را بدست آوریم
#ناتوانی_در_خواندن
مشکلات خواندن از اساسی ترین مشکلاتی است که کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری با آن مواجه هستند ، زیرا کودکی که نمی تواند بخواند شانس بسیار کمی برای موفقیت در مدرسه دارد . علاوه بر آن گاهی دشواریهای خواندن این کودکان با مشکل هجی کردن نیز همراه است . ناتوانی در خواندن ، اختلالی است که به رغم تجارب کلاسی متعارف ، شخص در کسب مهارتهای زبانی خواندن و هجی کردن که متناسب با توانایی هوشی اش باشد، عاجز است
#ناتوانی_در_ریاضیات :
ناتوانی در ریاضیات عبارت است از اختلال در توانائیهای ریاضیات که در اثر آسیب ارثی، فرایندهای رشدی مراکز مغز که زمینه رشد تواناییهای ریاضی است ، به وجود می آید . کودکان مبتلا به ناتوانی در ریاضیات در زمینه درك مفاهيم رياضي، محاسبات، خواندن يا نوشتن اعداد، حل مسئله و درک روابط فضایی دچار مشکل شدیدند .
_ناتوانی_در_بیان_کتبی_یا_نوشتن :
فرایند نوشتن پیچیده است و به مهارتها و تواناییهای مختلفی بستگی دارد و مستلزم درک صحیحی از الگوهای نمادین نوشتاری است . مهارت نوشتن با کارکرد حرکتی چشم و هماهنگی حرکات ارتباط دارد ، همچنین مستلزم هماهنگی حرکتی چشم و دست ، کنترل بازو ، دست و عضلات انگشت است . مشکلات نوشتن اکثرا ًدر بین کودکان دارای صدمات مغزی ، آسیبهای خفیف مغزی و کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری دیده می شود .
#ناتوانی_در_نوشتن
ناتوانی در املاء نویسی ، دستخط و انشا نویسی می شود .
#مهارت_املا_نویسی_
یکی از مهارتهای مهم زبان نوشتاری است. املای یک کلمه پیچیده تر و دشوارتر از خواندن آن است چرا که در خواندن ، نشانه ها و حروف الفبا در بازشناسی کلمه وی را یاری می کنند اما در نوشتن دانش آموز باید بر روابط آواها و نشانه ها ، تجزیه واژه ها و نحوه ترکیب عناصر متشکله آن آگاهی و مهارت کامل داشته باشد .
🔺بهترین توصیه به والدینی که کودکان دارای اختلال یادگیری دارند این است که بهسادگی فرزندان خود را دوست بدارند و از آنها حمایت کنند.