بلد طیّب/منان رئیسی
هشدار: کوچکسازها شایسته تصدی بزرگترین وزارت نیستند! 🔹اخیرا جمعی از کارشناسان مسکن (که اغلب آنها جز
درباره اشتباه استراتژیک دولت محترم در معرفی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی
🔹در جلسه صحن علنی امروز مجلس فهرست وزرای پیشنهادی معرفی شد و همانطور که قبلا حدس میزدیم و هشدار داده بودیم، متاسفانه برای وزارت راه و شهرسازی، یکی از مخالفان عرضه زمین به مردم و موافقان کوچکسازی و انبوهسازی که قبلا سالها در وزارت راه و شهرسازی مسئولیت داشته است و نتایج سالها سیاستهای اشتباه ایشان و همفکرانشان در مخالفت با عرضه زمین به مردم و وضعیت بغرنج امروز مسکن هویدا شده است به مجلس معرفی شد.
🔹دیشب در مناظره با آقای دکتر حناچی، بخش مهمی از نقدهای علمی که به این سیاستها وارد است را بیان کردم و همان نقدها، به خانم صادق (گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت راه) که از نزدیکان و مدیران منصوب دکتر حناچی بوده است نیز تمام و کمال وارد است.
🔹با توجه با کارنامه قبلی ایشان در عرصه سیاستهای زمین و مسکن، اعتقاد دارم که اگر ایشان موفق به کسب رای اعتماد از مجلس شوند باید هم فاتحه مسکن را بخوانیم و هم فاتحه راه را. لذا به رغم همه حاشیههای احتمالی، در وظیفه خود برای روشنگری درخصوص تبعات سیاستهای خطرناک ایشان و همفکرانشان فروگذار نخواهم کرد. خدمت ایشان هم پیشنهاد میکنم که قبل از حضور در مجلس برای اخذ رای اعتماد، حتما ویدئوی مناظره دیشب حقیر و دکتر حناچی را با دقت ببینند و برای نقدهای متعددی که بنده به سیاستهای مورد علاقه ایشان و دکتر حناچی بیان کردم پاسخهای علمی و قانع کنندهای را مهیا بفرمایند.
🔹از سوی دیگر، یکی از بخشهای مهم وزارت راه و شهرسازی بخش حمل و نقل است که خانم صادق در این حوزه کوچکترین سابقهای ندارند. صنعت حمل و نقل هوایی، ریلی، جادهای، بنادر و دریانوردی، راههای روستایی، احداث آزادراهها و بزرگراهها و ... مسائلی است که وزیر راه و شهرسازی بایستی نسبت به آنها اشراف کامل داشته و بتواند تصمیمات لازم را اتخاذ نماید که معالاسف گزینه پیشنهادی دولت محترم برای وزارت راه و شهرسازی، کوچکترین تسلطی به این حوزه مهم و اثرگذار در زندگی مردم ندارد.
🔹ظاهرا معرفی ایشان به عنوان تنها بانوی پیشنهادی به عنوان وزیر، سهم بانوان از ترکیب وزرا بوده است که اگر چنین بوده گلایه خود از رئیس جمهور محترم را بیان میکنیم. وزارت راه و شهرسازی به عنوان بزرگترین و عمرانیترین وزارتخانه که با انبوهی از مسائل مهم عمرانی مردم سر و کار دارد، جای این نوع مانورهای جنسیتی نبود و بهتر بود سهمیه بانوان محترم در وزارتخانههای دیگری که سنخیت بیشتری با بانوان دارند ادا میشد و نه آنکه مسائل مهم عمرانی مردم نظیر مسکن و راه را به مانورهای جنسیتی گره بزنیم!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بخش کوتاهی از مناظره پیروز حناچی و منان رئیسی در برنامه شیوه
روند افزایش تراکم کلانشهرها و تشدید معضلات حاصل از آن (نظیر ترافیک و مسائل زیست محیطی و آلودگی هوا و ...) تا کجا باید ادامه پیدا کند تا مدیران شهرسازی ما متوجه شوند که سیاستهایشان در خصوص تراکم افزایی و عدم باز کردن کمربند کلانشهرها اشتباه بوده است؟! نسبت تراکم ۱۵۰ نفر در هکتار با هویت و سبک زندگی ما چیست؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مناظره پیروز حناچی و منان رئیسی
دو دقیقه روضه مسکن و شهرسازی بشنوید!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
منان رئیسی در مناظره با پیروز حناچی: چرا مردم را به بیرون از شهرها پرتاب میکنید؟!
یکی از علل اصلی گرانی مسکن، مدیریت انقباضی زمین بوده است به نحوی که تورم زمین پیشران تورم عمومی شده است. میلیاردها متر مربع زمین به ارزش بیش از ۱۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ تومان داخل حریم و محدوده شهرها در تملک دولت است اما سیاستگذاران شهرسازی، به جای عرضه این زمینها به مردم و باز کردن محدوده شهر، عملا مردم را از شهرها به بیرون پرتاب میکنند!
هشدار: کسانی که سالها با این سیاستهای اشتباه، به گران شدن زمین و مسکن و فقیرتر شدن مردم دامن زدهاند شایسته سکانداری وزارت راه و شهرسازی نیستند. آزموده را آزمودن خطاست!
لینک نسخه کامل مناظره:
https://tv4.ir/episodeinfo/431294
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به نظر شما آیا قانونی که باعث شود مردم در آرزوی یک آلونک ۴۰ متری صد سال انتظار بکشند نباید مورد بازبینی قرار بگیرد؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
از این نوع قضاوتهای غیرمنصفانه هم متاسفم و هم متعجب!
برادر گرامی! آنچه برای ما مهم است شایستگی افراد و توانایی آنها برای حل مشکلات است و نه زن یا مرد بودن آنها! به عنوان یکی از منتقدان این بانوی محترمه عرض میکنم که اگر ایشان متعهد شود که سیاستهای اشتباهی که سالها بر آنها اصرار کرده (نظیر سیاستهای انقباضی در عرضه زمین و ترویج عمودی سازی و انبوهسازی و ...) را کنار بگذارد و توصیههای فنی ما را بپذیرد نه تنها مخالفتی با وزارت ایشان نداریم بلکه در موافقت با او حتما کمکش نیز خواهیم کرد. اما متاسفانه عدهای سعی دارند با تقلیل مسئله کارآمدی و مسائل فنی به دعواهای سخیف جنسیتی، از آب گل آلود ماهی خودشان را بگیرند!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
با این حساب، فقط در سه صورت ممکن است که به گزینه پیشنهادی برای وزارت بهداشت رای مخالف ندهم:
۱. تا روز رای گیری ریق رحمت را سر بکشم و در قید حیات نباشم!
۲. تا روز رای گیری دچار فراموشی حواس شوم!
۳. شرافتم را بفروشم!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
اربعین، مدنیّت و بربریّت
🔹تمدن (Civilization) واژهای است که غربیها به هر جامعه پیچیدهای که دارای ساختارهای یکجانشینی و طبقهبندیهای پیچیده باشد اطلاق میکنند و بر همین اساس، هرچه مناسبات آن جامعه پیچیدهتر باشد متمدنتر است؛ به همین دلیل است که کلانشهر را متمدنتر از شهر و مدینه، و شهر و مدینه را متمدنتر از روستا و قریه میدانند. به نحوی که منتهای تمدن و مدنیّت را که در برابر بربریّت تعریف میکنند در کلانشهرهایی جستجو میکنند که دارای پیچیدهترین و گستردهترین روابط اجتماعی و غیر اجتماعی است و هرچه مظاهر پیچیدگی همچون آسمانخراشها و برجها و پلها و غیره در آن نمود بیشتری داشته باشد، مدنیت بیشتری دارد و متمدنتر است. با چنین تعریفی، متمدنترین جغرافیاها را بایستی در شهرهایی همچون نیویورک و پاریس و لندن و غیره جستجو نمود. به همین دلیل است که غربیها اساسا مهندسی عمران (civil engineering) را با واژه تمدن و civilization پیوند زدهاند زیرا در چنین کلانشهرهای پیچیده و پر از برج و آسمانخراش و مظاهر پیچیده مادی و کالبدی است که مهندسی عمران نمود حداکثری مییابد.
🔹اما در ادبیات قرآنی، این صیرورت و حرکت الی الله است که به تمدنها اصالت میدهد و نه یکجانشینی؛ کمااینکه نه ماده و کالبد، که این معناست که به تمدنها ماهیت میدهد. چه بسا روستاهای بیبهره از هر نوع مظاهر مادی و کالبدی پیچیدهای که در فرهنگ قرآنی، بستر مدنیت و تمدن هستند و بالعکس، چه بسا کلانشهرهای غول آسایی که از منظر قرآنی، قریهای بیش نیستند (قبلا در یادداشت شهر از منظر قرآن ادله این ادعا تقدیم گردید). طریق مشایه و ایام اربعین، بهترین شاهد مثال برای فهم این موضوع است. مسیری که در سرتاسر آن هیچ کلانشهر و شهر بزرگی دیده نمیشود و برخلاف تعریف تمدن از منظر غربیها، پیوسته در شدن و حرکت تعریف شده است و نه در یکجانشینیهای آنچنانی. ولی چنان از معانی متعالی مملو است که در هیچ کلانشهری از غرب تا شرق عالم نمیتوان این حجم از جریان و سریان تمدن و مدنیت را مشاهده نمود.
🔹میلیونها زائر، با پای پیاده و در گرمای بالای ۴۰ درجه، چنان متمدن در کنار یکدیگر و برادرانه و خواهرانه زیست میکنند و چنان بدون هر نوع چشمداشت مادی و به دور از هر نوع سازماندهی پیچیده اجتماعی از یکدیگر میزبانی مینمایند که برای پروپاگاند پیچیده تمدن معاصر غرب، چارهای جز بایکوت گستردهی حاصل از حیرت تام و تمام آنها باقی نگذاشته است. البته حق هم دارند که چنین حیران باشند، چون برخلاف باورهای آنها و برخلاف آنچه سالها در مقالات و کتابهایشان نوشتهاند اینجا تمدنی نمود یافته است که دلیل گردآمدن انسانها در کنار یکدیگر، نه رفع نیازهای اقتصادی و تبادلات مادی است و نه مبادلات محصولات کشاورزی و غیره؛ بلکه اینجا مفهوم متمایز و ماوراییِ "حُب" به بهانهای برای گردآوردن میلیونها انسان و شکلگیری تمدنی متمایز تبدیل شده است؛ آن هم خاصترین و خواستنیترین حُب؛ "حب الحسین یجمعنا" کلید فهم تمدن اربعین است و طریق مشایه در ایام اربعین بهترین تمرین مدنیت است اما نه مدنیّت پیچیده و ماده محوری که در مدینهها و آرمانشهرهای غربی برایمان تعریف کردهاند بلکه مدنیّت بسیط و معنامحوری که جز با قواعد بعد از ظهور، نمیتوان به فهم تمام و کمال آن نائل آمد.
#تمدن_اسلامی
#اربعین
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
🔹متاسفم که برخی دوستان، مسئله مهم راه و مسکن مردم را به دعواهای سخیف جنسیتی تقلیل دادهاند! خواهر گرامی، آنچه برای ما مهم است فقط و فقط توانایی و کارآمدی ایشان برای حل معضلات مهم مسکن و راه است و نه اینکه ایشان زن است یا مرد!
🔹اگر با علم به اینکه ایشان نمیتواند مسئله مسکن را حل کند، فقط به صِرف اینکه ایشان زن است به او رای بدهیم آیا خیانت در حق میلیونها مستاجر و مردم مظلومی نیست که چشم امیدشان به رای ما است؟ آیا اینکه وزیر مسکن زن باشد یا مرد، برای مردم آب و نان میشود؟!
🔹آیا اینکه ایشان و مدیران سَلَف ایشان (نظیر آقایان آخوندی و حناچی و ...) از مجریان اصلی سیاستهای انقباضی در عرصه زمین و مسکن بودهاند و باعث شدند که با تورم بسیار شدید زمین و مسکن (حتی به مراتب فراتر از نرخ تورم عمومی) فقر مسکن روز به روز فراگیرتر شود دلیل کافی برای عدم رای اعتماد به ایشان نیست؟!
🔹در جلسه امروز کمیسیون عمران، به ایشان عرض کردم که اگر میخواهید باور کنیم که قصد دارید تغییر رویکرد بدهید و عرضه زمین به مردم را جایگزین سیاستهای انقباضی قبلی که حدود ۲۰ سال بر آنها پافشاری کردهاید کنید لطفا معاونان شهرسازی و مسکن خود را معرفی کنید تا با بررسی رویکرد آنها، باور کنیم که واقعا قصد تغییر رویکرد دارید. اما هرچه اصرار کردم ایشان امتناع ورزید!
🔹برای بنده که سالها ایشان و همفکرانشان (نظیر امثال آقای حناچی و ...) را میشناسم معنای این امتناع آن است که هیچ تغییر رویکردی در کار نخواهد بود و وزارت ایشان به معنای گسترش فقر مسکن و سیاستهای انقباضی گذشته است.
دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕ مستند «ارث مادری»، آخرین ساخته محسن آقائی، کارگردان «ایکسونامی»، منتشر شد
🔻 این مستند ضمن بررسی چالش های مسکن و شهرسازی طی دو دهه اخیر، تجربه واگذاری زمین به مردم برای ساخت مسکن در سه سال گذشته را واکاوی میکند.
🔻 «ارث مادری» نشان میدهد، مانع اصلی خانهدار شدن مردم چیست و کدام مخالفتها، مسئله مسکن را قفل کرده است؟ برای مشاهده نسخه کامل این مستند، به لینک زیر مراجعه کنید:
🔴 aparat.com/v/owxxm41
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بخشی از نطق صریح و شفاف دکتر منان رئیسی در مخالفت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی برای ثبت در تاریخ:
میدانم که ایشان وزیر میشوند و این حرفها را برای امروز نگفتم، بلکه گفتم تا یکی دو سال بعد که نتیجه انتخاب اشتباه امروز مجلس هویدا شد در پیشگاه ملت شرمنده نباشم و آنچه که باید میگفتم را گفته باشم.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به بهانه روز جهانی مسجد (۲۱ آگوست یا ۳۱ مردادماه): جای بچه توی مسجد نیست؟!
تاکنون به دو آیه زیر در کنار هم توجه کرده بودید؟
"الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا" (کهف/۴۶)
"خُذُوا زِينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِد" (اعراف/۳۱).
پس یادمان باشد که بچهها زینت زندگی هستند و ما مامور هستیم که زینتهایمان را همراه خودمان به مساجد ببریم. حالا لطفا این ویدئو را مشاهده بفرمایید.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رای به کابینه دکتر پزشکیان یا رای به کابینه رهبر انقلاب؟!
🔹از آقای پزشکیان برای عمل به وعده و معرفی کابینه وفاق ملی و فراجناحی ممنونیم. اما در عین حال، این نوع ادبیات ایشان و هزینه کردن از رهبری اصلا شایسته نبود.
🔹ایشان با نام بردن از وزرای متعدد، مدعی شدند که خود آقا فرمودهاند که اینها وزیر شوند! در حالی که همه میدانند که آقا وارد جزییات به این نحو نمیشوند و نهایتا ممکن است با معرفی این افراد به مجلس جهت تصمیم گیری توسط مجلس موافقت کرده باشند و نه آنکه فرموده باشند که همین افراد وزیر شوند!
🔹اساسا زمانی که آقای پزشکیان برای مشورت خدمت آقا رسیدهاند قبل از تهیه برنامه توسط وزرا بوده و در چنین حالتی، چطور ممکن است که آقا بدون آنکه برنامه وزرا را دیده باشند با وزارت تک تک آنها موافقت کرده باشند؟!
🔹آقای پزشکیان جوری در مجلس صحبت کردند که گویی مخالفت با وزرای پیشنهادی، به معنای مخالفت با رهبری است و همین هزینه کردن از آقا سبب شد که برخی همکاران بنده که فاقد دقت لازم بودند به اشتباه بیفتند و نتیجه این شد که کل کابینه (اعم از ضعیف و قوی، شایسته و ناشایسته) رای آورد.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
نواختن شیپور از سر گشاد!
🔹امروز در ملاقات مردمی، یکی از مراجعه کنندگانم گفت که تمام مراحل مربوط به استخدام در آموزش و پرورش (اعم از آزمون کتبی و ...) را با موفقیت سپری کرده اما نهایتا به او اعلام کردهاند که مشمول ماده ۱۹ است و امکان استخدام ندارد. گفتم ماده ۱۹ چیست؟ گفت یعنی نهاد گزینش اعلام کرده که به دلیل برخی مواضع سیاسی و امنیتی صلاحیت ندارم. گفتم مگر چه کرده بودی؟ پاسخ داد که در ایام اغتشاشات زن زندگی آزادی، یک استوری در حمایت از اغتشاشات گذاشته بودم و حالا به خاطر همان، اجازه نمیدهند که معلم شوم. گفتم که خب من چه کنم؟ حق با آنهاست و کاری از دست من ساخته نیست؛ معلمی کاری خطیر است و صلاحیتهای خودش را میطلبد.
🔹اما او در پاسخ گفت که اگر این نوع موضع گیریها اینقدر اهمیت دارد که حتی یک معلم را هم با اینها غربال میکنید پس چرا دیروز در مجلس، برخی وزرا که در آن ایام، دهها برابر بیش از من علیه نظام موضع گیری داشتند را رای اعتماد دادید؟! برخی نهادهای امنیتی که حتی از استوری یک معلم نیز کوتاه نمیآیند چطور دهها موضع ضد امنیتی را برای مقام عالی وزارت نادیده میگیرند؟! متاسفانه هیچ پاسخی برای ایشان نداشتم جز آنکه نزد وجدان خود اعتراف کنم که ظاهرا برخی دوستان ما عادت کردهاند که شیپور را از سر گشادش بنوازند!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بالاخره در فرمایشات امروز آقا، حقیقت این ادعا که کل کابینه با هماهنگی و تایید ایشان بوده هویدا شد. اکنون ما هستیم و حداقل سه سوال بیپاسخ زیر:
- چه کسی پاسخگوی انتساب یک خبر مهم ولی کذب به رهبر معظم انقلاب و هزینه کردن از ایشان برای رای آوری کل وزرا (چه ضعیف و چه قوی) است؟!
- چه کسی پاسخگوی ساده لوحی برخی نمایندگان مجلس و اعتماد از دست رفته مردم به خانه ملت است؟!
- چه کسی پاسخگوی عملکرد برخی وزرایی است که نباید رای میآوردند ولی با سوء استفاده از جایگاه رهبری و ساده لوحی مجلس رای آوردند؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
پیام یک زن خسته به بنده و پیام بنده به دولت محترم
🔹این متن پیام یک زن خسته و درمانده به حقیر هست که البته طی ماهای اخیر، دهها نمونه مشابه این پیام را دریافت کردهام. روزی که به مدیران وزارت راه و شهرسازی التماس میکردیم که شما را به خدا با این مدل کار نکنید امروز را میدیدیم. در برخی شهرهایی که زمین را تحویل خود مردم دادند تا خودشان نهضت ملی مسکن را با الگوی افقی (یک یا دو طبقه) انجام دهند پروژهها ظرف مدت یک سال به اتمام رسید و الان ماهها هست که مردم ساکن خانههای خودشان شدهاند و طعم شیرین خانهدار شدن را چشیدهاند.
🔹اما در شهرهایی که پروژهها را با مدل انبوهسازی و عمودی سازی شروع کردند، مدت زمان اتمام پروژه به دلیل اقتضائات پروژههای انبوهسازی و تعدّد نفرات ذینفع و مشارکت کنندگان، حداقل دو برابر بیشتر به طول میانجامد و به علاوه به دلیل تحمیل هزینههای مازاد (نظیر هزینه مشاعات و آسانسور و سازه سنگینتر و...)، مبلغی که مردم باید بپردازند نیز حداقل دو برابر بیشتر میشود. در نتیجه، کسی که میتوانست با الگوی افقی و تک طبقه، طی یک سال با آورده مثلا ۳۰۰ میلیونی خانهدار شود حالا با آورده ۸۰۰ میلیونی هم ممکن است خانهدار نشود!
🔹امیدوارم آنهایی که در مملکت پهناور ایران که هیچ مشکلی به لحاظ کمبود زمین ندارد اینطور خون مردم را توی شیشه کردند و سبب شدند آورده مردم دو برابر شود تا اینچنین خسته و دلشکسته شوند نزد خدای متعال و یا حداقل نزد وجدان خودشان پاسخی قانع کننده برای این ظلمی که به مردم کردند داشته باشند.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹چند روز قبل از جلسه رای اعتماد به وزرا، میزبان این برادر گرامی (که آنروز نامزد وزارت اقتصاد و امروز، وزیر اقتصاد کشور است) در کمیسیون عمران مجلس بودیم و از ایشان پرسیدم که چرا اغلب وامهای کم بهرهای که بانکها پرداخت میکنند به کارمندان خودشان اختصاص مییابد؟ منابع این تسهیلات از کجا میآید؟ آیا غیر از این است که منابع این تسهیلات، از محل همان سپردههایی تامین میشود که مردم در بانکها گذاشتهاند؟ اگر بله پس چرا اغلب مردم از این تسهیلات که منابعش را خودشان تامین کردهاند بیبهرهاند و اکثر این نوع تسهیلات، به کارمندان بانکها تعلق مییابد؟!
🔹آنروز آقای همتی در مقابل این سوال بنده سکوت کرد و پاسخی نداد ولی حالا که این ویدئوی ایشان را دیدم کاملا توجیه شدم که چرا آنروز جواب سوالم را نداد! لطفا به منطق ایشان دقت بفرمایید؛ میفرمایند که چون کارمندان بانکها ۶ صبح میآیند سر کار و تا آخر وقت سر کار هستند پس مستحق این تسهیلات هستند! برادر گرامی! فقط شما ۶ صبح میآیید سر کار؟! جسارتا آیا با این پاسختان ما را سر کار نگذاشتهاید؟! اگر عدالتی که اسلام میگوید این است پس با عرض معذرت، وَ عَلَى الاِْسْلامِ الْسَّلام!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸رابطۀ تراکم شهرها و اخلاق شهروندان🔸
ابنخلدون، که از اولین جامعهشناسهای جهان است، میگوید تراکم خانهها، موجب فساد اخلاقی است. بین شدت تراکم و میزان عفت و حیا در جامعه، یک نسبت معکوس وجود دارد.
این تراکمی که ما در شهرها داریم، مضر به اخلاق است، مضر به تولید است. بیاییم مردم را از این خانههای داخل شهر منتقل کنیم به خارج؛ اما نه اینکه آنجا را دوباره تبدیل کنیم به واحدهای مسکونی؛ به اینصورتی که الآن شهرک زدند. آن هم هیچ دردی را درمان نمیکند! کاری کنیم که در آنجا بچهها بتوانند حرفه داشته باشند، کار بکنند، اشتغال ایجاد شود. امروزه ما اشتغال را گذاشتیم مخصوص دکتر شدن و مهندس شدن! دکتر شدن و مهندس شدن ٣٠ سال طول میکشد! یعنی طرف تا سیسالگی باید صبر کند! با این تحریکاتی که ما داریم، با این وضعیتی که ما داریم، بسیاری از جوانان قبل از ازدواج آلوده میشوند! در صورتی که اگر مردم در کنار باغ، زندگی و کار کنند، خیلی از مشکلات حل میشود.
@haerishirazi
تصویری نادر از ادب معمارانه
🔹در سالهای دور وهابیون، عکس انداختن را شرک میدانستند و لذا عکاسان امکان تصویربرداری از مدینه منوره را نداشتند؛ تا اینکه نهایتا در سال ۱۲۵۹ شمسی، محمد صادق بیگ (نقشهبردار ارتش مصر) که به حج رفته بود برای نخستینبار در تاریخ عکسهایی از مدینه و مکه را تهیه کرد.
🔹او یک سال بعد عکسهای خود را به کنفرانس بینالمللی جغرافیدانان در ونیز برد و مدال طلای این کنفرانس را به دست آورد. این یکی از تصاویر تهیه شده توسط اوست؛ در پایین تصویر و در سمت چپ، امضای محمد صادق بیگ با عنوان sadiq bey دیده میشود. تقریبا در وسط تصویر گنبد حرم مطهر نبوی قرار گرفته و در سمت چپ آن و در میان دو مناره حرم نبوی، حرم مطهر ائمه بقیع است. اما ۴۶ سال بعد از این عکس، در تاریخ ۳۱ فروردین ۱۳۰۵، حرم مطهر ائمه بقیع توسط وهابیون تخریب شد.
🔹نکته مهم این تصویر نادر، تواضع معمارانهی سایر ابنیه شهر در برابر حرم نبوی و بقعه ائمه بقیع است؛ تواضعی که به نوعی، تجلی کالبدی و معمارانه این آیه بود: "يَا أَيُّهَا الَّذِين آمَنوا لَا تَرفعُوا أَصْوَاتَكُم فَوْقَ صوْتِ النَّبِی: ای مؤمنان، صدایتان را بلندتر از صدای پیامبر مکنید" (حجرات/۲). این نوع شهرسازی، نتیجه ادب معمارانه نسبت به بقاع متبرکه و بیوت الهی بود که در شهر سنتی، تنها آنها اجازه ارتفاع و رفعت داشتند: "فی بُيوتٍ أَذنَ اللَّهُ أَن تُرْفعَ وَيُذْكرَ فيهَا اسمُه: خانههايى كه خدا رخصت داده كه رفعت يابند و نامش در آنها ياد شود" (نور/۳۶). ادبی که در شهرهای متراکم و بیادب معاصر، دیگر کمتر نشانی از آن دیده نمیشود.
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کوچک سازی مسکن، به نام مستضعفان و به کام سرمایهداران و سفته بازان!
حالا که عدهای سعی دارند با توجه به تغییرات انجام شده در وزارت راه و شهرسازی از آب گل آلود ماهی بگیرند و مجددا سیاست ویرانگر لانههای ۲۵ متری را به جریان بیاندازند عرض میشود که بحث آسیبهای اجتماعی فرهنگی این لانهها به کنار؛ بحث آثار ویرانگرش بر سبک زندگی ما هم به کنار؛ حتی از منظر اقتصادی هم این نوع کوچک سازیها نه تنها کمکی به حل مسئله مسکن نمیکند بلکه بالعکس، به تورم مسکن دامن نیز میزند! لطفا این ویدئو را مشاهده بفرمایید.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
گرفتن از ندارها و دادن به داراها؟!
🔹مرحوم آیت الله حائری شیرازی: محمد بن سنان از امام رضا (ع) علت تحریم ربا را سؤال کرد. چنین جواب فرمودند که "ربا موجب فراموشی کارهای نیک، نابودی اموال، تمایل مردم به سود، تعطیل كسب و کار، و ترک قرضالحسنه و احسان است؛ و این فساد و ستم و نابودی اموال را به دنبال دارد". پیداست که تحریم حضرت، برای جلوگیری از تعطیلی کسب و کار و تعطیلی قرضالحسنه بوده است؛ همین که ما الآن دچارش هستیم! آیا قرض توأم با بهره که وامدهنده بهوسیلۀ آن دارا میشود کار خیر و معروف است؟ ما با این سیستم بانکداریمان قبول کردهایم که از ندار بگیریم و به دارا بدهیم تا فاصلۀ آنها روز به روز بیشتر شود!
🔹 پینوشت: اخیرا طی جلسهای با یکی از مدیران ارشد بانکی متوجه شدم که تسهیلات و اعتباراتی که صرفا یکی از فروشگاههای بزرگ از مجموع بانکهای استان قم طی سالهای اخیر دریافت کرده است حدود ۵ هزار میلیارد تومان بوده است! یعنی بالغ بر ۲ برابر کل بودجه مصوب امسال استان قم!!
🔹 آثار تورمی این نوع تسهیلات کلان و تاثیرش بر کوچکتر شدن سفره مستضعفان به کنار؛ اما انصافا در چنین شرایطی که اصحاب قدرت و ثروت به راحتی و با انواع رانتهای سیاسی و غیر سیاسی و با سفارش فلان نماینده و بهمان مسئول، هزاران میلیارد تومان برای رونق و تثبیت امپراطوریهای اقتصادیشان از بانکها وام میگیرند ولی همزمان، صدها هزار نفر در صف وام ازدواج و وام فرزندآوری و ... معطل چندرغازی هستند که قانونا حقشان است اگر گرفتن از ندار و دادن به دارا نیست پس چیست؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
🔹در اینکه رئیس سازمان بورس کار بسیار ناپسندی کرده اندکی تردید وجود ندارد. اما خطاب به عزیزانی که شعار مبارزه با ویژه خواری سر میدهند عرض میشود که یادمان نرفته که در تابستان ۱۳۹۹ که آقای روحانی مردم را در قله بورس دعوت به بورس میکرد در همان زمان، عدهای از ویژه خواران با بهرهمندی از انواع رانتهای اطلاعاتی، هزاران میلیارد تومان را با کدهای حقیقی و حقوقی خود از بورس خارج کردند و هزاران نفر را به خاک سیاه نشاندند و به رغم انواع و اقسام وعدهها، اسامی آنها نیز هرگز اعلام نشد!
🔹اینکه یک وام ۳ میلیارد تومانی را ویژه خواری بدانیم ولی در قبال هزاران میلیارد تومان چپاول مردم مظلوم توسط ویژه خواران در بورس سکوت کنیم برای بنده معنایی ندارد جز آنکه این نوع توییتها را صرفا دارای مصرف رسانهای بدانم! امیدوارم به پرونده همه ویژهخواران در هر سطح و در هر دولت و در هر زمانی (چه مرداد ۱۳۹۹ و چه شهریور ۱۴۰۳) فارغ از بازیهای رسانهای رسیدگی قاطع شود.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
هدایت شده از دفتر دکتر رئیسی
🔻برنامه زنده "به اضافه یک" با موضوع "بررسی بازگشت اساتید و دانشجویان تعلیق شده به دانشگاه"
🔻مهمان برنامه: دکتر محمدمنان رئیسی (عضو هیات علمی دانشگاه و نماینده مجلس شورای اسلامی)
🔻دوشنبه ۱۹ شهریور ساعت ۱۹، شبکه سه سیما
🔸بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
🆔https://eitaa.com/baladetayyeb
🔸پایگاه اطلاعرسانی دفتر دکتر رئیسی
🆔https://eitaa.com/joinchat/220004614Cf888d0df59
May 11