سفارشهای امام رضا (ع) به اباصلت.mp3
3.52M
🎙 ده توصیه امام رضا (علیه السلام) به اباصلت برای آخر ماه شعبان
👤 حجةالإسلام رفیعی
🆔 @balagh_ir
💠 آداب دعا در سیره اهل بیت (علیهم السّلام)
✍🏻 شناخت آداب دعا و رعایت آن، یکی از مباحث مهم و تأثیرگذار در موضوع دعاست که بیتوجهی به آن، چه بسا سبب محرومیت از استجابت دعا و دیگر برکات این عبادت ارزشمند میگردد. بسیاری از بندگان خدا نمیدانند چگونه با آفریدگار خویش نجوا کنند و حاجاتشان را از او بخواهند.
🌐 ادامه مطلب:
https://www.balagh.ir/content/13617
#یادداشت_تبلیغی
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 استاد هادی
🔷 مهارتهای زندگی
🔹 چهار رکن موفقیت
- دانش ، مهارت ، انگیزه ، استمرار
- انگیزه: چیزی است که به انسان انرژی و جهت میدهد.
- دانش: مجموعه اطلاعات که به آن دانایی گویند.
🆔 @balagh_ir
💎 جهت #آشنایی و #مرور کتاب «شرایط ظهور از دیدگاه قرآن کریم»، پاسخ سؤالات زیر را در متن بالا بیابید:
#پاسخ_سؤالات
⭕️ آیه شریفه «إنَّا أنْزَلْنَا إلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِمَا أرَاكَ الله» به کدام ویژگی قرآن اشاره دارد؟
⭕️ با توجه به آیه مبارکه «وَ لَقَدْ أرْسَلْنَا إلَى اُمَمٍ مِنْ قَبْلِكَ فَأخَذْنَاهُمْ بِالْبَأْسَاءِ وَ الضَّرَّاءِ لَعَلَّهُمْ يَتَضَرَّعُونَ»، علت ضرورت ابتلائات در زمانه غیبت امام زمان (عج) چیست؟
⭕️ بر اساس آیه شریفه «إنَّ وَلِيِّيَ الله الَّذِي نَزَّلَ الْكِتَابَ وَ هُوَ يَتَوَلَّى الصَّالِحِينَ»، کلید خوشبختی جامعه چیست؟
⭕️ با توجه به آیه شریفه «يَا أيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أطِيعُوا الله وَ أطِيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأمْرِ مِنْكُمْ»، یکی از مهمترین صفات شایسته خواص و یاران امام زمان (عج) کدام است؟
🌸 مسابقه کتابخوانی بمناسبت #نیمه_شعبان
#مسابقه_کتابخوانی
🆔 @balagh_ir
پایگاه_اطلاع_رسانی_بلاغ_به_کجا_چنین_شتابان.mp3
1.99M
🎙 به کجا چنین شتابان
👤 حجةالإسلام عالى
🆔 @balagh_ir
♨️ آیا نماز انسان را گناه و فحشا باز میدارد؟
✍️پاسخ:
✅ معناي آيه اين نيست که هر کسي نماز به جا آورد، قطعاً نمازش او را از همه منکرات بازمي دارد. کليّت اين جمله مردود است و واقعيت خلاف آن است، چرا که در روايتي از حضرت آمده است که اگرکسي نماز بخواند و نمازش او را از فحشا و منکر باز ندارد، با اين کار به خدا نزديک نمي شود، بلکه چه بسا از خدا دور شود.(1)
👈 پس ممکن است کسي نماز بخواند، اما نمازش خاصيت بازدارندگي از گناه را نداشته باشد. تنها نماز مقبول و جامع شرايط صحت و کمال اين خاصيت را دارد، گرچه نماز فاقد شرايط به صورت جزئي و تا حدودي، از خاصيت بازدارندگي بهرهمند است؛
👈 *کسي که نماز مي خواند، يکي از شرايطش اين است که از نجاسات بپرهيزد يا با لباسي که از مال غصبي تهيه شده، نماز خواندن صحيح نيست. تقيد نمازگزار به پاکي و پاکيزگي بدن و مال و مراعات اموال ديگران و به دست آوردن مال حلال، نوعي خاصيت بازدارندگي از فحشا و منکر است.
👈 *همچنين نماز ذکر است و انسان را از غفلت که ريشه بسياري از گناهان است، خارج مي کند.
👈 *نماز ذکر و توجه به خداست و همين امر باعث نورانيت دل و از بين رفتن تمايل به گناه در انسان مي شود.
👈 *نماز باعث تقويت ايمان به خدا و معاد مي شود و همين امر باعث دوري از گناهان در آينده مي شود.
👈 *نماز به همراه دعا و استغفار است و از اين طريق نمي گذارد سياهي گناه همه دل را بپوشاند و انسان قساوت قلب بگيرد که اين قساوت خودش عامل بسياري از گناهان است.
👈 *نماز عامل تقويت تقوا است و تقوا سدي محکم در برابر گناهان ايجاد مي کند.
👈 *نماز ريشه گناهان (کبر و غرور) را ميخشکاند: ريشه بسياري از گناهان، غرور و خودپسندي است، يعني عاملي که ابليس (عابد چند هزار ساله مستجاب الدعوه) را از مقام عبوديت، انداخت و به «شيطنت» و «رجيم» متصف ساخت.
💥 بنابراين معناي آيه و روايات تنها مي تواند نماز مقبول الهي باشد؛ يعني آن نمازي که باعث تقويت ايمان و تقوا و به همراه دعا و استغفار باشد و همه شرايط ظاهري و باطني آن مراعات شده باشد.
📚 پینوشتها:
۱- کنزالعمال، ج ۷، ص ۵۲۵
🌐 منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 استاد هادی
🔷 مهارتهای زندگی
🔹 ابعاد مختلف انسان ۱
- بُعد جسمانی؛ که این بدن و جسم فرد پایهی تمام اتفاقات و رفتارات انسان است.
- بُعد حسی و حرکتی؛ که یک انسان از نوزادی به بعد، به مرور زمان حرکتهای انسان رو به تکامل پیش میرود.
🆔 @balagh_ir
💎 جهت #آشنایی و #مرور کتاب «شرایط ظهور از دیدگاه قرآن کریم»، پاسخ سؤالات زیر را در متن بالا بیابید:
#پاسخ_سؤالات
⭕️ طبق روایت امام صادق (ع): «وَ لَكِنْ هَذِهِ الْعِدَّة الَّتِي يُخْرِجُ الله فِيهَا الْقَائِمَ، هُمُ النُّجَبَاءُ وَ الْقُضَاةُ وَ الْحُكَّامُ وَ الْفُقَهَاءُ فِي الدِّينِ»، به کدام یک از صفات یاران خاص امام زمان (عج) اشاره دارد؟
⭕️ شرایط مربوط به عموم مردم که در سطح پایینتری از کارگزاران حضرت قرار دارند کدام است؟
⭕️ چرا باید برای حضرت دعا کنیم؟
🌸 مسابقه کتابخوانی بمناسبت #نیمه_شعبان
#مسابقه_کتابخوانی
🆔 @balagh_ir
پایگاه_اطلاع_رسانی_بلاغ_در_راه_مانده.mp3
1.68M
♨️ در راه مانده
👤 حجةالإسلام عالی
🆔 @balagh_ir
💢 ایمان چگونه وارد قلب ما میشود و چگونه بدانم که خارج نمیشود و تقویت میشود؟
✍️ پاسخ:
✅ ایمان و باور قلبی، بر اعمال و رفتار انسان تاثیرگذار است؛ لذا بهترین معیار برای سنجش ایمان، عمل انسان است.
🌸 در قرآن کریم نیز در بیشتر موارد، ایمان همراه عمل صالح آورده شده است؛ لذا بشارت برای کسانی است که همراه ایمان، عمل صالح هم دارند: «وَ بَشِّرِ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحات»؛ به كسانى كه ايمان آورده، و كارهاى شايسته انجام دادهاند، بشارت ده.(1)
🌱 هم چنین قرآن بطور موردی هم موارد عمل صالح و رفتار صحیح مبتنی بر ایمان را متذکر شده است:
📌 ـ ایمان و صبر و نماز: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاة»؛ اى افرادى كه ايمان آورده ايد! از صبر (و استقامت) و نماز، كمك بگيريد!(2)
ـ ایمان و عشق به الله: «وَ الَّذينَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِلَّهِ»؛ امّا آنها كه ايمان دارند، عشقشان به خدا، (از مشركان نسبت به معبودهاشان،) شديدتر است.(3)
📌 ـ ایمان و روزی حلال و شکر الهی: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا كُلُوا مِنْ طَيِّباتِ ما رَزَقْناكُمْ وَ اشْكُرُوا لِلَّه»؛ اى كسانى كه ايمان آورده ايد! از نعمتهاى پاكيزهاى كه به شما روزى داده ايم، بخوريد و شكر خدا را بجا آوريد.(4)
📌 ـ ایمان و هجرت و جهاد در راه خدا: «إِنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ الَّذينَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا في سَبيلِ اللَّه ...»؛ كسانى كه ايمان آورده و كسانى كه هجرت كرده و در راه خدا جهاد نموده اند... .(5)
ـ ایمان و انفاق: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْناكُم»؛ اى كسانى كه ايمان آورده ايد! از آنچه به شما روزى داده ايم، انفاق كنيد!(6)
📌 ـ ایمان و یاد خدا: «الَّذينَ آمَنُوا وَ تَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّه»؛ آنها كسانى هستند كه ايمان آوردهاند، و دلهايشان به ياد خدا مطمئن (و آرام) است.(7)
📌 ـ ایمان و باور به معاد، ملائکه و ...: «لَيْسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَكُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ وَ لكِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ وَ الْمَلائِكَةِ وَ الْكِتابِ وَ النَّبِيِّينَ وَ آتَى الْمالَ عَلى حُبِّهِ ذَوِي الْقُرْبى وَ الْيَتامى وَ الْمَساكينَ وَ ابْنَ السَّبيلِ وَ السَّائِلينَ وَ فِي الرِّقابِ وَ أَقامَ الصَّلاةَ وَ آتَى الزَّكاةَ وَ الْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذا عاهَدُوا وَ الصَّابِرينَ فِي الْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ وَ حينَ الْبَأْسِ أُولئِكَ الَّذينَ صَدَقُوا وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ»؛
🔷 نيكى، (تنها) اين نيست كه (به هنگام نماز،) روىِ خود را به سوى مشرق و (يا) مغرب كنيد (و تمام گفتگوى شما، در باره قبله و تغيير آن باشد و همه وقت خود را مصروف آن سازيد) بلكه نيكى (و نيكوكار) كسى است كه به خدا، و روز رستاخيز، و فرشتگان، و كتاب (آسمانى)، و پيامبران، ايمان آورده و مال (خود) را، با همه علاقهاى كه به آن دارد، به خويشاوندان و يتيمان و مسكينان و واماندگان در راه و سائلان و بردگان، انفاق مى كند نماز را برپا مى دارد و زكات را مى پردازد و (همچنين) كسانى كه به عهد خود ـ به هنگامى كه عهد بستند ـ وفا مى كنند و در برابر محروميتها و بيماريها و در ميدان جنگ، استقامت به خرج مى دهند اينها كسانى هستند كه راست مى گويند و (گفتارشان با اعتقادشان هماهنگ است) و اينها هستند پرهيزكاران!(8) و ....
🍀 نکته:
👈 همین که انسان همیشه این دغدغه را دارد که آیا عمل، گفتار و رفتارش با معیارهای عقل و شرع، سازگار است یا نه؟ و آیا من به وظیفه شرعی و عقلی خود عمل کرده ام یا نه؟ و ...؛ همه از همان ایمان و باور صحیح، حکایت دارد. لذا تا موقعی که این روحیه را دارید نگران نباشید، این همان باور و ایمان واقعی است.
💢 در ضمن، ایمان مراتب و مراحل دارد و این گونه نیست که یکمرتبه به همه ایمان برسیم، بلکه قدم به قدم و به تدریج، قوی و مستحکم می شود. همین که انسان در همه لحظات مراقب خودش باشد و در کسب معرفت و آگاهی بکوشد و بر اساس آموخته هایش عمل کند، لحظه به لحظه بر مراتب ایمان و تقویت آن افزوده است: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَ يُثَبِّتْ أَقْدامَكُمْ»؛ اى كسانى كه ايمان آورده ايد! اگر (آيين) خدا را يارى كنيد، شما را يارى مىكند و گامهايتان را استوار مى دارد.(9)
📚 منابع:
(1) بقره/ 25.
(2) بقره/ 153.
(3) بقره/ 165.
(4) بقره/ 172.
(5) بقره/ 218.
(6) بقره/ 254.
(7) رعد/ 28.
(8) بقره/ 177.
(9) محمد/ 7.
🌐 منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 استاد هادی
🔷 مهارتهای زندگی
🔹 ابعاد مختلف انسان ۲
- نوجوانان در بُعد حسی و حرکتی، دارای اشتباهات و ناشیگریهایی نسبت به جوانان دارند.
- بُعد شناختی؛ همان بعدی که تحت عنوان فکر، باور و اعتقاد دانسته میشود.
- بُعد هیجانی؛ احساسات و عواطف و امور مربوط به این قضیه.
- بُعد اجتماعی؛ انسان موجودی ذاتا اجتماعی است.
🆔 @balagh_ir
بلاغ | دستیار فرهنگی
#یادداشت_تبلیغی ✍ سیّد محمّدتقی قادری 🔷 شرح و تفسیر متن «مناجات شعبانیه» 🔹 قسمت چهارم ▫️اللّهُمَّ
🔷 شرح و تفسیر متن مناجات شعبانیه
🔹 قسمت پنجم
✍ سیّد محمّدتقی قادری
«#مناجات_شعبانیه» از جمله دعای عارفانه با مضامین شامخ و محتوای قدسی است که خواننده مناجات آنچنان لذت روحی و معنوی میبرد و خود را در اوج بهجت و انبساط روحی میبیند که حاضر نمیشود آن لحظه نورانی را با هیچ چیز دیگر عوض نماید.
🌐 مشاهده کامل متن در لینک زیر:
https://www.balagh.ir/content/14263
#یادداشت_تبلیغی
🆔 @balagh_ir
💎 جهت #آشنایی و #مرور کتاب «شرایط ظهور از دیدگاه قرآن کریم»، پاسخ سؤالات زیر را در متن بالا بیابید:
#پاسخ_سؤالات
⭕️ بر اساس حدیث امام حسن عسکری (ع) شرایط فقیه لازم الإطاعة کدام است؟
⭕️ بر اساس آیه شریفه «وَ بَشِّرِ الصَّابرِینَ الَّذینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَهٌ قَالُوا إِنَّا لله وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ»، یکی از راههای صبر بر مشکلات چیست؟
🌸 مسابقه کتابخوانی بمناسبت #نیمه_شعبان
#مسابقه_کتابخوانی
🆔 @balagh_ir
🌸 با سلام خدمت همراهان گرامی
💢 فرصت شرکت در مسابقه تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۱ #تمدید شد.
💠 صفحات منتخب کتاب برای #آشنایی و #مرور عزیزان در کانال قرار داده شد.
#⃣ هشتگ #مسابقه_کتابخوانی را دنبال نمایید.
⚠️ مسابقه شامل ۲۰ سوال و زمان پاسخگویی ۲۰ دقیقه میباشد.
❇️ اسامی برندگان از همین کانال اعلام خواهد شد.
🌐 لینک شرکت در مسابقه:
http://quiz.balagh.ir
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - غفلت.mp3
4.53M
♨️ غفلت
👤 حجةالإسلام عالی
🆔 @balagh_ir