🔅گفتاری از علامه حسنزاده آملی
✍️اگر منِ پیرمرد شکسته باشم تکلیف معلوم است، تو چرا شاداب نیستی؟
♻️شما عزیزان! برادران! خواهران! حجت خدا باشید. پشتوانه دین و بندگان خدا باشید و بیادبها را ادب کنید. حجت خدا برای آنها باشید. قرآن در سوره ملک میفرماید که در روز قیامت، بین شما و دنیازدهها و کسانی که خود را ارزان فروختند دیواری است و اینها از پشت دیوار فریاد میزنند و دست نیاز به سوی شما دراز میکنند که ما را دریابید که سوختیم. ما که در دنیا با شما بودیم. چرا به صدای ما جواب نمیدهید؟
👈 شما پاسخ میدهید: کجا در دنیا با ما بودید؟ در دنیا هم بین ما و شما دیوار بود. در آنجا دیوار را به چشم خود نمیدیدید، حالا میبینید.
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/6283
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
♻️آیا می شود سرنوشت را با کارهای خوب، تغییر داد؟
✍️پاسخ:
✅استاد مطهرى مى گويد: «اگر مقصود از سرنوشت و قضا و قدر الهي،انكار اسباب و مسببات و از آن جمله قوه و نيرو و اراده و اختيار بشر است، چنين قضا و قدر و سرنوشتى وجود ندارد و نمى تواند وجود داشته باشد». (1)
🌿بايد دانست در عين حال كه دست تقدير الهي در زندگي انسان است و قضا و قدر الهي مردود نيست، نقش انسان در تعيين سرنوشت زندگي پذيرفتني است. در حقيقت نقش انسان نه تنها مغاير با سرنوشت نيست، بلكه جزئي از همان سرنوشت است. در سرنوشت و تقدير انسان - چه مومن باشد و چه كافر- چنين است كه او سرنوشت خود را تعيين نمايد. در واقع اختيار داشتن انسان جزئي از تقديرات الهي است.
💥بشر هميشه خود را در سر چهار راه هايي ميبيند. هيچ گونه اجباري كه فقط يكي از آنها را انتخاب كند ندارد و ساير راهها بر او بسته نيست. انتخاب يكي از آنها به نظر و فكر و اراده او مربوط است؛ يعني طرز فكر و انتخاب او است كه يك راه خاص را معيّن ميكند. (2)
☘️ اين كه از يك طرف مسئله تقدير الهي مطرح است و از طرف ديگر اختيار انسان، به اين معنا است كه خداوند مقرّر كرده كه انسان با اختيار و اراده خود، يكي از راهها را انتخاب كند و آن راهي كه انسان با ارادة خود انتخاب كرده، همان است كه مقدّر است. خداوند به قضا و قدر مقرّر كرده كه انسان با اختيار خود، آن راهي كه خداوند از ازل ميداند، انتخاب كند. پس تقدير خداوندي اين است كه بشر افعال خود را از روي اختيار انجام دهد، نه اين كه تقدير او را به انجام يك طرف مجبور سازد.
🔷اميرالمؤمنين (ع) از كنار ديوار شكسته و كجى برخاست. پرسيدند: از قضاى الهى فرار مى كني؟ فرمود: از قضاى الهى به قدر او پناه مى برم. (3) «يعنى درست است كه تا قانون عليت كه منتهى به فرمان خداست، نباشد، ديوار شكسته سقوط نخواهد كرد، اما همان خداوند به من عقلى داده كه آن خود يك حلقه از سلسله قانون عليت است و يك عامل بازدارنده در برابر اين گونه حوادث.
🔸 البته ديوار عقل و شعور ندارد و بدون اعلام قبلى سقوط مى كند. اما من مى توانم به قدر الهى پناه ببرم؛ يعنى با عقل خود چنان محل نشستن را اندازه گيرى كنم كه اگر ديوار سقوط كند روى من نيفتد».(4)
🔹در قرآن آيات زيادى وجود دارد كه به صراحت اختيار انسان و نقش اراده او را بيان داشته است؛ مانند آيه: « لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعى؛ براى انسان چيزى جز حاصل سعى او نيست». (5) و : « ِ إِنَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ؛ (6) خداوند سرنوشت هيچ قومى را تغيير نمى دهد. مگر خودشان آن را تغيير دهند». از آنچه ذكر شد امكان تغيير قضا و قدر درموارد خاص به خوبي روشن شد. اما تغيير قضا و قدر يا تبديل سرنوشت در روايات متعدد هم بيان شده است كه يكي از مهمترين ابعاد و عوامل اين تغيير مقوله دعا است.
📚پينوشتها :
1. شهيد مطهري، مجموعةآثار، انتشارات صدرا، تهران، 1374ش، ج1، ص 384.
2. همان، ص 385 .
3. شيخ صدوق، التوحيد، انتشارات جامعه مدرسين قم، 1398 ه ق ، ص 369.
4. ناصر مكارم شيرازي، پيدايش مذاهب، ص 31.
5. نجم (53) آية 39.
6. رعد (13) آية 11.
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۱۸ آذر ۱۳۹۹
میلادی: Tuesday - 08 December 2020
قمری: الثلاثاء، 22 ربيع ثاني 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️امام على عليه السلام:
🔹آن كه خردمند است، از خواب غفلت بيدار مى شود و براى سفر آخرت مهيّا مى گردد و خانه هميشگى خود را آباد مى كند
📚غررالحكم حدیث 8918
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - زمان نصیحت.mp3
1.42M
♨️زمان نصیحت
🎤حجت الاسلام استاد #قرائتی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی
💢هوس مدارى و خودبينى
✍️بدترين دشمن سعادت و رستگارى آدمى، نفس خودبين و هوس مدار اوست: «أعدى عدوك، نفسك التى بين جنبيك» [۲] و انسان سالك براى دستيابى به مقصد بايد اين مانع بزرگ راه سير و سلوك را از ميان بردارد.
🔰جهاد اصغر وسيله است تا در سايه آن به هدف عالى و والا، كه استقرار نظام اسلامى و تخلق و تعهد جامعه به خلق و عهد الهى است راه يابيم و آن كسى كه همواره در فضاى جهاد اصغر به سر مى برد و به فكر جهاد اكبر نيست، عمرش را هميشه در مقدمه صرف كرده و هرگز از آن عبور نكرده است.
👈از اين رو، از نبى اكرم صلى الله عليه و آله و سلم رسيده است كه هنگام بازگشت سپاهيان اسلام از جبهه هاى جنگ فرمودند: شما از جهاد اصغر فراغت يافته ايد، خود را براى جهاد اكبر آماده كنيد: «إن النبي صلى الله عليه و آله و سلم بعث سرية فلما رجعوا قال: مرحبا بقوم قضوا الجهاد الأصغر و بقي الجهاد الأكبر. قيل: يا رسول الله و ما الجهاد الأكبر؟ قال: جهاد النفس». [۶]
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/495
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹☀️🔹☀️🔹
✅پرسش:
🔰آيا نمازي براي مغفرت مرحومين وجود دارد؟
🔰اگر دارد به چه صورت ميباشد؟
✍️پاسخ:
✅امام صادق ـ عليه السّلام ـ هر شب براي فرزندش و در هر روز براي پدر و مادر خود دو ركعت نماز مي گزارد، در ركعت اول سوره ي قدر و در ركعت دوم سوره ي كوثر مي خواندند.[1]
🗞نماز شب اول دفن ميت آثار زيادي دارد. مستحب است در شب اول قبر دو ركعت نماز وحشت براي ميّت بخوانند:
🗞 در ركعت اول سوره ي حمد و آيه الكرسي، و ركعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره ي قدر بخواند، و بعد از سلام نماز بگويد: «اللهم صل علي محمد وآل محمد و ابعث ثوابها الي قبر فلان » و به جاي اين كلمه اسم ميّت را بگويد.[2]
🗞و سيد بن طاوس از حضرت رسول ـ صلّي الله عليه و آله ـ روايت كرده كه فرمود: نمي گذرد بر ميّت ساعتي سخت تر از شب اول قبر، پس رحم نماييد مردگان خود را به صدقه، و اگر نيافتي چيزي كه صدقه بدهي، پس يكي از شما دو ركعت نماز بخواند و در ركعت اول حمد يك مرتبه و سوره ي توحيد دو مرتبه، و در ركعت دوم حمد يك مرتبه و سوره ي تكاثر ده مرتبه، و سلام دهد و بگويد: « اللهم صل علي محمد و آل محمد و ابعث ثوابها الي قبر ذلك الميت فلان بن فلان ».
💠پس حق تعالي مي فرستد همان ساعت هزار ملك به سوي قبر آن ميت با هر ملكي جامه اي و حلّه اي ، و تنگي قبر او را وسعت دهد تا روز نفع صور عطا كند به نماز كننده به عدد آنچه آفتاب بر آن طلوع مي كند حسنات، و بالا برده مي شود براي او چهل درجه.[3]
📚منابع:
[1] . مفاتيح الجنان، ص 396.
[2] . كافي، ج 3، ص 285.
[3] . سفينه البحار، ج 2، ص 47.
📎 #اخلاقی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه - ۱۹ آذر ۱۳۹۹
میلادی: Wednesday - 09 December 2020
قمری: الأربعاء، 23 ربيع ثاني 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️امیرالمؤمنین علیه السلام:
🔹ظفِرَ بِالشيطانِ مَن غَلَبَ غَضَبَهُ، ظَفِرَ الشيطانُ بِمَن مَلَكَهُ غَضَبُهُ
🔸هر كه بر خشم خويش چيره شود، بر شيطان پيروز شود
هر كه مقهور خشم خويش شود، شيطان بر او پيروز گردد
📚غررالحكم حدیث6048 و 6049
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - شیطان طمعکار.mp3
1.57M
♨️ شیطان طمعکار
🎤حجت الاسلام #عالی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
✍️خلاقیت، عنصر اصلی در فعالیت های تبلیغی
💠مدیرکل تبلیغ تخصصی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بیان کرد: کار فرهنگی و تبلیغی بدون خلاقیت و نو آوری معنایی پیدا نمی کند، باید توجه داشت که "خلاقیت محوری" یک عنصر اصلی در فعالیت های تبلیغی می باشد.
♻️دکتر جعفری در ادامه مطالب خود بیان کرد: در بحث پذیرش مبلغ متخصص، صلاحیت های فردی، توانایی های علمی و عملی، تقوا و تسلط بر محتوا را اگر مفروض بدانیم، این خلاقیت و نوآوری در ایجاد فعالیت ها است که می تواند یک مبلغ را از دیگر مبلغان متمایز کند.
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/13859
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی
💢دینباوری و راههای تقویت آن در نسل جوان (۱)
✍️چگونه میتوانیم نهال دینباوری را در جوانان شکوفا سازیم؟ از نظر شناختی، زمینه و انگیزه دینکاوی در جوان وجود دارد؛ چراکه این امر، فطری است. همچنین، او موجودی حقیقتجو و جویای پاسخ پرسشهای بنیادین خود در مورد نظام هستی است. پژوهشهای روانشناسی رشد نیز نشان میدهد که جوان از نظر عاطفی و هیجانی نیز برای درک لذات معنوی و ارتباطات روحانی آمادگی دارد.[۱]
👈 با توجه به وجود بستر ذهنی و روانی برای دینآموزی و رشد باورهای دینی در جوانان، میتوان گفت اگر آنها در این باره کاستی دارند، بخش مهمی از آن به ضعف ما در روشهای تربیت و انجام رسالت خویش برمیگردد.
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/13854
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir