👇👇👇
♨️سوال:
🔰 #ایام_فاطمیه از چه تاریخی شروع و در چه تاریخی تمام می شود؟
✍️پاسخ:
✅درباره تاریخ شهادت حضرت زهرا(س) روایات مختلفی وجود دارد است. و از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پیامبر(ص) بیان شده است. اما میان علمای شیعه، دو احتمال معتبر است: هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پیامبر(ص) یا نود و پنج روز بعد از رحلت ایشان.
🗞بنابراین با توجه به رحلت پیامبر اسلام(ص) در بیست و هشتم صفر، بنا به روایت هفتاد و پنج روز، در مورخه سیزدهم تا پانزدهم جمادی الأوّل، شهادت حضرت زهرا(س) است و این ایام را فاطمیة اوّل می خوانند.
🔹اما بنا به روایت نود و پنج روز، شهادت حضرت(س) در سوم تا پنجم جمادی الثانی است و این ایام را فاطمیة دوم می خوانند.
💠بنابراین؛ ایام فاطمیه جمعا ۶ روز می باشد، ۳ روز در ماه جمادی الاول و ۳ روز در ماه جمادی الثانی. فاطمیه اول از ۱۳ تا ۱۵ جمادی الاول است و فاطمیه دوم از سوم تا پنجم جمادی الثانی می باشد.
👈و شاید علت اینکه سه روز در هر ماه بعنوان روز شهادت آن حضرت(س) معرفی شده است به این دلیل است که این احتمال وجود دارد که ماههای قمری از رحلت پیامبر(ص) تا شهادت حضرت زهرا(س)، ۲۹ روز بوده باشند، حال آنکه د رصورت کامل بودن ماههای قبل، روز شهادت ۱۳جمادی الاول و یا سوم جمادی الثانی خواهد بود. چرا که طبق تقویم، حداکثر سه ماه قمری ۲۹ روزه و حداکثر ۴ ماه قمری ۳۰ روزه می توانند پشت سر هم قرار گیرند.
🔹اما در عرف، به دهه دوم جمادی الاول، از دهم تا بیستم جمادی الاول که بنابر قول ۷۵ روز، شهادت آن بانوی بزرگوار در آن واقع شده است دهه فاطمیه اول و به دهه اول جمادی الثانی از اول تا دهم جمادی الثانی، که طبق قول ۹۵ روز، شهادت حضرت زهرا(س) در آن واقع شده است، دهه فاطمیه دوم گفته می شود.
👈و باید توجه کرد که برگزاری عروسی در ایام فاطمیه اگر توام با معصیت و یا هتک حرمت به حضرت زهرا (سلام الله علیها)نباشد، اشکال ندارد. اما برای مومنان سزاوار است که حرمت این ایام را پاس بدارند و از انجام کارهای شادی آفرین بپرهیزند. مستفاد از زساله دانشجویی،ج۱۶(به نقل از: صراط النجاه آیه الله تبریزی،ج۵،س۵۲۱، و دفاترسایر مراجع)
📎 #تاریخی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه - ۰۳ دی ۱۳۹۹
میلادی: Wednesday - 23 December 2020
قمری: الأربعاء، 8 جماد أول 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️امیرالمؤمنین علی عليه السلام:
🔸ثلاثٌ يُمتَحَنُ بِها عُقولُ الرِّجالِ، هُنَّ: المالُ، وَالوَلايَةُ، وَالمُصيبَةُ
🔹با سه چيز، خرد مردان، سنجيده مى شود:
🍀دارایی،
🍀مقام
🍀و حوادث ناگوار
📚غررالحكم حدیث 4664
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
🔎📖🔍 🔎📖🔍
💢پرسش:
🔰اگه قصاصِ قاتل لازمه چرا پدری که فرزندانش رو به قتل برسونه قصاص نمیشه؟ چرا پدری که فرزندانش رو به قتل برسونه قصاص نمیشه ولی اگه مادری فرزندش رو بُکشه قصاص میشه؟
✍️پاسخ:
✅نکته مهم و کلی نسبت به دستورات الهی این است که می دانیم این دستورات از ناحیه خداوند عالم و حکیم صادر شده است، او به خلق خود و سعادت آنها عالمتر است و لطف او باعث می شود که بهترین دستورات را صادر کند و چه بسیار در بیان دستورات خود، فلسفه احکام را بیان نکرده است.
♻️ادب بندگی در اطاعت است، گرچه فلسفه یک حکم را کاملا ندانیم. دستورات خداوند را بواسطه روحیه بندگی انجام می دهیم و نه لزوما برای رسیدن به منافع آن.
🍀امام رضا (علیه السلام) میفرماید: همانا، چنین یافتیم که هر آنچه را که خدای تبارک و تعالی حلال فرموده صلاح و بقای بندگان در آن بوده است و به آن احتیاج دارند و بی نیاز از آن نیستند و در آنچه حرام نموده است نیازی برای بندگان به آن نیافتیم، بلکه مایه فسادی است که ایشان را به سوی نابودی و هلاکت سوق می دهد .(1)
🔸اما در این موضوع چند نکته به ذهن می رسد:
🔹این تخفیف در مجازات برای پدر در روایات نقل شده است و در قانون جزاء هم آمده است، البته با توجه به این روایات و سایر ادله، بحثی بین فقهاء مطرح است که اگر این قتل جنبههای عمومی و یا سیاسی پیدا کند آیا به قصاص پدر منجر خواهد شد یا نه؟ هر چند اندک اما بعضی فقها به قصاص پدر در بعضی شرایط نیز قائل هستند.(2)
💢نفی مجازات قصاص از پدری که دختر یا پسر خود را کشته است به معنای نفی سایر مجازات ها نیست. مجازاتهای عمومی مثل تعزیر، دیه و کفاره باقی هستند. تعزیر پدر سه تا ده سال زندان می تواند باشد و کفاره جمع یعنی دو ماه پیاپی روزه گرفتن، شصت فقیر را طعام دادن، و برده آزاد کردن و پرداخت دیه بر عهده او است.
🔻اگر چه فقط قصاص از پدر منتفی شده است اما معنایش این نیست که پدر حق دارد فرزند خود را بکشد و یا برای او گناه نداشته باشد، از نگاه حقوقی پدر صاحب دم و ولی فرزند خود است. قصاص از کسی که این جایگاه حقوقی را دارد و گویا خون خودش را ریخته است، نفی شده است و البته در بقای بقیه افراد خانواده، زنده نگه داشتن پدر نقش مهمی دارد.
🗞 به این اتفاق خاص و کشته شدن این دخترخانم اگر نگاه نکنیم، قتل عزیزترین اشخاص یعنی قتل فرزند ممکن است بخاطر خطای فاحش فرزند باشد. یک حکم کلی را نباید با یک قضیه خاص معنا کرد.
در قرآن کریم قصاص مایه حیات بیان شده است. و لکم فی القصاص حیات یا اولوا الالباب(3)
💠نفی مجازات قصاص از پدر که مطمئنا در شرایط بسیار خاص و یا غلبه غضب و احساسات در یک لحظه خاص صورت گرفته است، شیوع این مدل قتل را در جامعه در پی نخواهد داشت. این تخفیف مشوقی برای پدران نیست که فرزندان خود را بکشند. این قتل در شرایط خاص صورت می گیرد و مطمئنا پشیمانی بعد از آن برای پدر خواهد بود.
📚پي نوشت ها:
1) شیخ حرّ عاملى، وسائل الشیعه، ج 25، ص 51، 1409ق.
2). مجله فقه مقارن، شماره 2،پاييز و زمستان 1392،صفحه 91-110
3) سوره بقره، آیه 179.
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️انواع الگوها در قرآن
🎤حجت الاسلام #رفیعی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
🔎 #آیه_نور
🙏🏻 #بهره_ای_از_ملکوت
👈 قرار نیست سهم من و تو یکی باشه!
▫️إنَّ رَبَّکَ یَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ یَشاءُ وَ یَقْدِرُ إِنَّهُ کانَ بِعِبادِهِ خَبِیراً بَصِیراً
✍️ همانا پروردگارت رزق را برای هرکس که بخواهد گشایش می دهد، و [برای هرکه اراده کند] تنگ می گیرد؛ زیرا او به [وضع] بندگانش آگاه و بیناست
▫️قبض و بسط روزیِ هر کدوم از ما، حکمت داره. حواسم باشه نه با زیادش مغرور بشم نه با کمش مایوس و ناشکر. وظیفه من باید تلاش زیاد برای رزق مادی و معنوی باشه ولی یادم باشه هرچی خودش مقدّر کنه همونه.
📖 سوره اسراء آیه 30
💠ترجمه استاد حسین انصاریان💠
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹☀️🔹☀️🔹
💢سوال:
🔰همين لحظه که دنيا و برزخ وجود دارند بهشت وجهنم هم وجود دارد؟ يا بعد از برپايي قيامت ايجاد ميشود؟
✍️پاسخ:
✅از نظر آيات و روايات، بهشت و جهنم موعود، هماکنون موجود است و در آخرت به طور کامل عرضه ميشوند. خداي متعال در قرآن کريم مي فرمايد: وَإِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحِيطَةٌ بالْكَافِرِين؛ همانا (اکنون) دوزخ به کافران احاطه دارد.(1)
🔸البته کافران به دليل سرگرم شدن به دنيا درکي از جهنمي که به آنها احاطه دارد ندارند و روز قيامت جهنم که در حقيقت باطن اعمال ايشان است به ايشان عرضه مي شود. بسياري از احاديث نيز تأييد ميکند که بهشت و جهنم هم اکنون مخلوقاند و وجود خارجي دارند. امام باقر(ع) فرمود:
🔹«سوگند به خدا! بهشت از ارواح مؤمنان از وقتي که خداوند بهشت را آفريده است خالي نمانده است، و جهنّم نيز از وقتي که خداوند عزّ و جلّ آن را آفريده است، از ارواح معصيت کاران خالي نمانده است.(2)
💠در روايت ديگر آمده است: يکي از اصحاب امام رضا(ع) از آن حضرت درباره بهشت و دوزخ پرسيد که آيا آنها هماکنون آفريده شدهاند؟ امام(ع) در پاسخ فرمود: «آري آفريده شدهاند، و پيامبر(ص) به هنگام معراج وارد بهشت شد و دوزخ را نيز مشاهده کرد ... کسي که آفرينش بهشت و جهنّم را انکار کند پيامبر(ص) را تکذيب کرده است و ما را نيز تکذيب کرده است، و هرگز در ولايت ما نيست. (3)
📚منابع:
1- توبه: 49.
2- شيخ صدوق، خصال، محقق، مصحح، غفارى، على اکبر، ج 2، ص 359، قم، دفتر انتشارات اسلامي، چاپ اول، 1362ش
3- شيخ صدوق، أمالي، ص 461، تهران، کتابچى، چاپ ششم، 1376ش.
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه - ۰۴ دی ۱۳۹۹
میلادی: Thursday - 24 December 2020
قمری: الخميس، 9 جماد أول 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️امام على عليه السلام:
🔹به درگاه خداوند عزّوجلّ توبه بَريد و به محبّت او درآييد؛ زيرا خداوند عزّوجلّ توبه گران و پاكيزگان را دوست مى دارد. مؤمن، توبه گر است
📚ميزان الحكمه ج2 ص121
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - شرط قبولی توبه.mp3
2.58M
♨️شرایط قبولی توبه
🎤حجت الاسلام #عالی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
♨️سوال :
🔰چرا انسان پس از توبه و پشیمانی از گناه باز احساس سنگینی و عذاب وجدان دارد؟
✍️پاسخ :
✅در پاسخ به این پرسش توجه به چند مطلب ضروري است:
💢1.عذاب وجدان علامت بسیار خوبی است. حاکی از وجود ایمان در درون قلب است. حکایت از وجدان بیدار و حضور فعال نفس لوامه است. فکر گناه، مانند کابوس وحشتناکی بر روح گناه کار سایه میافکند. زنجیر اعمال گذشته همچون طوق سنگینی بر دست و پای او پیچیده است. احساس گناه و ندامت محصول ندای وجدان است. شاید سخن امام علی(ع) ناظر به این حالت نفسانی باشد که فرموده است: «یک ساعت شهوترانی اندوه طولانی را در بر دارد». برای رهایی از شکنجة وجدان، اسلام درهای توبه و استغفار و کفارات را به روی گناهکاران گشوده است.
💢2.انسان هاي پاك و خدا جوي پس از عمل اشتباهي كه انجام مي دهند، نگران مي شوند و در پي رفع اشتباه و خطاي خود بر مي آيند. کسی که در گذشته گناهی مرتکب شده، مي تواند مدام به اين فكر كند كه در گذشته خام بوده و دچار اشتباه گشته است و با اين افكار مدام خود را آزار دهد!
💠و از طرفي مي تواند با عبرت از گذشته و قرار گرفتن در مسير درست به جبران آنچه اتفاق افتاده اقدام كند و از اين مسير خود را هرچه بيشتر به خدا نزديك كند، زيرا به فرموده قرآن كريم، خداوند توبه كنندگان را بسيار دوست مي دارد.
🔹حال به نظرشما كدام يك از دو روش بالا منطقي و خدا پسند است؟
💢3. احساس گناه، بدون سعي كردن در جهت جبران خطا و باز سازي روحيه آسيب ديده، دام ديگري است از سوي شيطان و این حالت يكي از مضرترين حالتهاي ممكن براي انسان است، و اسلام نيز از آن با عنوان نااميدي (قنوط از رحمت الهي) از درگاه خدا وند ياد كرده وآن را گناهي نابخشودني ميداند. لذا براي پيشگيري از آسيب هاي فوق، ابتدا بايد كوتاهي خود را پذیرفت و با توبه به درگاه الهي از اين حالت خارج شد و آرامش خود را باز يافت، زيرا همانطور كه ذكر شد خداوند توبه كنندگان را دوست مي دارد.
🔹و برای به آرامش رسیدن باید به وعده خداوند اعتماد داشت و قلبا بپذیریم که خداند اشتباه ما را به خاطر توبه پذیرفته است، اگر این حس و این اعتماد را کسب کنیم حتما به آرامش می رسیم.
📎 #اخلاقی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 قسمت دوم مستند "غیر رسمی" منتشر میشود
📹 یکی از برنامههای مستمر حضرت آیتالله خامنهای که از سالهای گذشته برقرار بوده، برگزاری جلسات گوناگون با طیفهای مختلف علمی، اجتماعی، فرهنگی و هنری است. جلساتی که در فضایی متفاوت از دیدارهای رسمی برگزار شده و رهبر انقلاب پای صحبتها و درددلهای حاضران مینشینند که بخشی از این جلسات، از سال ۹۵ در قالب جلسات «پنجشنبه ای» برگزار شده است.
مؤسسهی پژوهشی- فرهنگی انقلاب اسلامی ( دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای)، روایتی از این دیدارها را در مجموعه مستند "غیر رسمی" تولید کرده که قسمت دوم این مجموعه با موضوع "مروری بر دیدارهای پنجشنبه ای" رهبرانقلاب و حاشیههای این جلسات آماده پخش شده است.
این قسمت از مجموعه مستند غیر رسمی، پنجشنبه ۴دی ساعت ۲۰ در مجموعه رسانه های KHAMENEI.IR و شبکه سوم سیما و همچنین جمعه ساعت ۲۱ از شبکه افق و شنبه ساعت ۲۰ از شبکه مستند سیما پخش خواهد شد.
گفتنی است قسمت اول این مستند که روایتی از دیدار راویان دفاع مقدس با رهبر معظم انقلاب بود، چند ماه پیش و به مناسبت هفته دفاع مقدس منتشر شده بود.
🏴بمناسبت شهادت #حضرت_زهرا(س)
◾️ویژه نامه #ایام_فاطمیه منتشر شد
📥مقالات مناسبتی
📥سخنرانی مناسبتی
📥اشعار مناسبتی
📤پیامک مناسبتی
📤پاورپوینت مناسبتی
📤استیکرهای مناسبتی
📥نرم افزار مناسبتی
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/1918
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی؛
💠آثار آخروی محبت به حضرت فاطمه سلام الله علیها
✍️از سلمان فارسی روایت شده که رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمودند: ای سلمان! هر کس دخترم فاطمه را دوست بدارد با من در بهشت است و کسی که در دل کینه او را داشته باشد در آتش جهنم است.
👈سلمان! دوستی فاطمه (علیهاالسلام) در صد جا سودمند است که آسانترین آن مواضع: مرگ، قبر، میزان، در محشر، در پل صراط، و هنگام محاسبه اعمال است. هر کس دخترم فاطمه از او راضی باشد من از او راضیم و هر کس من از او راضی باشم خدا از او راضی خواهد بود.
📎 #ایام_فاطمیه
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/1914
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
💠به همت مرکز آموزش های کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی؛
📲دوره مجازی آنلاین "ریشه یابی مکتب سلیمانی در سیره فاطمی" برگزار می شود
💯گفتنی است این دوره با حضور دکتر فؤاد ایزدی با موضوع دشمن شناسی در مکتب سلیمانی برگرفته از سیره فاطمی، حجت الاسلام و المسلمین قادری با موضوع نقش تهذیب نفس و اخلاص در مبارزه با دشمن و همچنین در موضوع نقش تربیتی زن در خانواده و شناخت دوست و دشمن با حضور بانوان سایری، طباطبایی و صفری مقدم برگزار خواهد شد.
💢لطفا جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/13894
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🌐📝🌐📝🌐
💢پرسش:
🔰در سيره معصومين عليهم السلام آيا چادر مصداق داشته است؟
✍️پاسخ:
✅در رابطه با استفاده از چادر فرمايش آيت الله مکارم را اينجا بيان مي کنيم:
🔰چادر به صورتي كه در ميان ايرانيان معمول است - چادر بلند كه تا پايين پا ميرسد - در ميان جامعه عرب معمول نبوده، ولي چيزي شبيه «نيمه چادر» رايج بود كه ظاهراً منظور از «جلباب» هم كه در آيات قرآن آمده، اشاره به همين است. چيزي نه مثل مقنعه و روسري كوتاه و نه مثل چادر ما خيلي بلند؛ اين چادر شايد تا كمر و كمي پايينتر ميرسيده است و آن بزرگواران از آن استفاده ميكردند. بعلاوه عربها دو نوع پوشش ديگر نيز داشتند که نام آنها عبارت است از: «درع» كه پيراهن وسيع است و «ملحفه» كه همان چادر بوده است. از روايات استفاده ميشود اين بزرگواران هر سه پوشش فوق را داشتند. مقنعه را سر ميكردند و درع هم پيراهن وسيع بوده كه تا پشت پا ميرسيده و آستينهايش بلند و گشاد بوده و ملحفه آن چادري بوده كه به خودشان ميپيچند.
🗞در آداب نماز گزار هم آمده كه زن در موقع نماز اگر بخواهد حجاب كاملي داشته باشد، از مقنعه و درع و ملحفه استفاده كند.
💠گفتني است از قرائن و شواهد بر مي آيد که حجاب حضرت فاطمه زهرا «شبيه چادر کنوني» بوده است و ايشان يك مقنعه داشتند که با آن سر و گردن و گلو و سينه خود را مي پوشاندند و علاوه بر اين يک پوشش سراسري هم داشتند.
🔹استفاده ايشان از مقنعه را ميتوان از اين خبر تاريخي استفاده کرد که:
🔸فاطمه زهرا (س) پس از آن که توانست سند فدک را از دست ابوبکر بگيرد به سمت خانه بازگشت. در راه بازگشت به خانه با عمر برخورد کرد. عمر با ديدن سند فدک، آن را از ايشان باز خواست اما فاطمه زهرا (سلام الله علیها) از دادن سند امتناع ورزيد. ناگهان عمر به خشم آمده چنان با سيلي بر صورت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) کوبيد که گوشواره از زير مقنعه ايشان آشکار شد.[ شيخ مفيد، الاختصاص، تحقيق: غفاري و زرندي، بيروت، دار الطباعة و النشر، 1414ق، چ2، ص185، ذيل «حديث فدک».]
♻️در مورد شيوه مواجهه معصومين(عليهم السلام) با بي حجابي،بايد عرض کنيم از ميان معصومين فقط رسول الله و امام علي(صلوات الله عليهما) حکومت داشتند و بقيه ائمه(عليهم السلام) از اقدامات اجرايي و حکومتي محروم بودند.
📎 #تاریخی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا حقيقت داره کسي رو که #شب_جمعه خاک کنند سوال و جواب شب اول قبر نداره؟
✍️پاسخ:
✅شب و روز جمعه در بین ایام هفته از یک امتیاز و شرافت خاصی برخوردار است که یکی از آنها این است که اگر انسان مؤمنی در این وقت از دنیا رفت به برکت و شرافت آن برخی از مشکلات و حوادث عالم قبر و برزخ از او برداشته می شود.
🔷از پیامبر اکرم (ص) روایت شده است که جمعه سرور ایام است و خداوند در آن حسنات را مضاعف و گناهان و معاصی را محو می کند، درجات مؤمنان را بالا می برد، دعاها را مستجاب می کند، حوایج را بر می آورد و ...[1] در این باره روایاتی در منابع دینی آمده است که به عنوان نمونه به چند مورد اشاره می شود:
💠و قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص مَنْ مَاتَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ أَوْ لَیْلَةَ الْجُمُعَةِ رَفَعَ اللَّهُ عَنْهُ عَذَابَ الْقَبْرِ.
💢پیامبر اکرم (ص) فرمود: کسی که در شب یا روز جمعه بمیرد، عذاب قبر از او برداشته می شود.[2]
👈همین طور از امام صادق (ع) روایت شده است:
🗞 قالَ الصَّادِقُ ع مَنْ مَاتَ مَا بَیْنَ زَوَالِ الشَّمْسِ مِنْ یَوْمِ الْخَمِیسِ إِلَى زَوَالِ الشَّمْسِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ أَمِنَ مِنْ ضَغْطَةِ الْقَبْرِ.
💠کسی که بین ظهر روز پنج شنبه تا روز جمعه از دنیا برود، از فشار قبر در امان خواهد بود.[3] به همین مضمون نیز روایاتی وارد شده است؛
🗞و قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع...وَ مَنْ مَاتَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بَرَاءَةً مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ وَ مَنْ مَاتَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ أُعْتِقَ مِنَ النَّارِ.
کسی که در روز جمعه از دنیا برود عذاب قبر از او برداشته و از عذاب جهنم آزاد می شود.[4]
♻️با وجود این روایات؛ به جهات مختلف نمیتوان این روایات را به صورت کلی پذیرفت، بلکه باید آنها را مشروط به وجود شرایط مختلف کرد؛ زیرا اصل و قوام امور بر اعمال و اعتقادات انسانها پیریزی شده است و اگر امور دیگری دخیل میباشند؛
🔸بر اساس این اصل هستند. مرگ در زمانی مشخص، یک امر اختیاری برای انسان نیست و انسان در آن نقشی ندارد؛ حال چگونه میتوان پذیرفت که امری غیر اختیاری چنین ثمراتی برای انسان داشته باشد. علاوه بر این؛ بسیاری از انسانهای فاسد و فاسق در شب و روز جمعه مردهاند؛ حال چگونه میتوان تنها به جهت مرگ در این زمان خاص، امتیازات مطرح شده در روایات را برای آنان نیز عمومیت داد.
🔹حال که مشخص شد منظور از این روایات، مطلق انسانها نیستند؛ باید به دنبال مراد این دسته از احادیث باشیم.
🔷امام باقر(ع) میفرماید: «شخصی که در روز جمعه بمیرد، در حالیکه به حق ما اهل بیت آگاه باشد؛ خداوند او را از آتش جهنم رهایی میبخشد و او را از عذاب دور میکند».[5] این روایت که برخی آنرا از امام صادق(ع) نیز نقل کردهاند[6] نشان میدهد که مرگ در این زمان، تنها کمککننده میباشد.
🔸اگر انسان در زندگی خود راه درست را پیموده باشد و در عین حال خطاهای اندکی از او سر زده باشد، مردن در این ایام به او کمک خواهد کرد. طبیعی است که برخی ایام دارای شرایطی هستند که خداوند آنها را مبارک گردانیده و در آن زمانها رحمت الهی، شامل افراد بیشتری میشود؛ لذا پیامبر اسلام(ص) فرمود: «براى پروردگار شما در دوران عمرتان، نسیمهاى رحمتى است ...».[7]
📚منابع:
[1] الکافی، ج 3، ص 414،
[2]منلایحضرهالفقیه، ج 1، ص 138، ح 371
[3] همان، ح 372،
[4] همان، ح 373.
[5]. کافی، ج 3، ص 415.
[6]. الاختصاص، ص 130.
[7]. کشف الأسرار، ج 8، ص 116،
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: جمعه - ۰۵ دی ۱۳۹۹
میلادی: Friday - 25 December 2020
قمری: الجمعة، 10 جماد أول 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - مقدمه سازی ظهور امام زمان - استاد پناهیان.mp3
4.51M
♨️مقدمه سازی ظهور امام زمان(عج)
🎤حجت الاسلام #علیرضا_پناهیان
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
📚🔹📚🔹📚
💢پرسش:
🔰آیا در لحظه ظهور سفياني ميگن که شامات يا عراق و سوريه کلا به اشغال کفار در مياد در اين صورت حرمين ائمه چي ميشه؟ نبش قبرهم احتمالش هست؟
✍️پاسخ:
✅اين مناطق محل درگيري است و اينگونه نيست که تمام عراق به دست ايشان بيافتد البته شامات را تصرف مي کنند
♻️در روايات چيزي از نبش قبر عتبات عنوان نشده و قطعا اين قبور مطهر مورد عنايت خداوند است و حرمت آن حفظ خواهد شد. 👈شايد آسيبي وارد شود و تخريب شود ولي نبش قبر نخواهد بود زيرا اين کار هتک حرمت است و اتفاق نخواهد افتاد
👈در زمان عباسيان بارها قبر امام حسين عليه السلام تخريب شد ولي نبش نبوده است
📎 #حدیثی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🗞🔹🗞🔹🗞
💢پرسش:
🔰به صورت خلاصه علت غیبت امام زمان ارواحناله الفداه را بفرمایید.
✍️پاسخ:
✅در روايات به علت و حکمتهاى متعددى اشاره شده است؛ از جمله:
الف. 📌غيبت، سرّى از اسرار الهى:
✍️پيامبراکرم صلىاللّهعليهوآلهوسلم فرمودند: «ان هذا الامر من امر اللّه و سرّ من سرّ اللّه» ؛ «اين امر الهى و سرّى از اسرار خداوند است». (بحارالانوار ، ج 51، ص73).
ب. 📌آزمايش مردم:
💠امام على عليهالسلام فرمودند: «به خدا قسم، من و دو فرزندم شهيد مىشويم. خداوند در آخرالزمان مردى از فرزندانم را به خونخواهى ما برخواهد انگيخت و او مدتى غايب مىشود تا مردم آزمايش شوند و گمراهان جدا گردند تا جايى که افراد نادان مىگويند: خداوند ديگر به آل محمد کارى ندارد!» (غيبت نعمانى، ب10).
ج. 📌ستمپيشه بودن انسانها:
✍️اميرمؤمنان عليهالسلام فرمودند: «زمين از حجت خدا خالى نمىماند، ولى خداوند به دليل ستمپيشه بودن و زيادهروى انسانها، آنان را از وجود [ظاهرى] حجت خود محروم مىسازد» (غيبت نعمانى، ب10).
📎 #مهدویت
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
ای ماه ببین محفل نورانی ما را
امشب تو ببین شور غزل خوانی ما را
ما منتظرِ لحظه ی دیدارِ بهاریم!
آرام کنید این دل طوفانی ما را
عمریست همه در طلبِ وصل تو هستیم
پایان بده این حالِ پریشانی ما را
💔 #غروب_جمعه
🌷 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🆔 @balagh_ir
مداحی آنلاین - از دلم زنجیر عشق این و آن را باز کن - حاج منصور ارضی.mp3
3.02M
⏯ #مناجات با #امام_زمان(عج)
🍃از دلم زنجیر عشق این و آن را باز کن
🍃من به پایان آمده کارم خودت آغاز کن
🎤 حاج #منصور_ارضی
💔 #غروب_جمعه
🌷 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🆔 @balagh_ir