حقّ الناس در روز قیامت.mp3
230.6K
🎙 حقّ النّاس در روز قیامت
👤 آیةالله مظاهری
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 استاد هادی
🔹 تفکّرات غیر منطقی: قانون همه یا هیچ (۱)
بعضی افراد تصورشان از خوب بودن افراد این است که همهی ملاکهای خوب را بایستی داشته باشد و هنگامی که یک عیبی را میبینند سریع حکم به بد بودن آن فرد میکنند و هیچ به خوبیهای فراوان دیگر آن فرد نمیکنند.
🆔 @balagh_ir
💠 الگوی حجاب در عرصه ورزش، اختراع و پژوهش
🔻 داستانهای واقعی با موضوع حجاب و عفاف
🔹 برشی از کتاب «شمیم عفاف» فصل دوّم
🔹 شیوههای ترویج فرهنگ حجاب
🔸 بیبی فاطمه، حقیر السادات ۳۹ ساله و متولد استان یزد، دانشجوی سال آخر دکتری نانو بیوتکنولوژی و در حال تکمیل پروژه دکتری هستم. همچنین، در این مدت، بیش از ۷۰ پروژه داخلی و بینالمللی داشتهام.
🔸 زمانی که دبیرستان بودم، ازدواج کردم؛ در آن دوران، همسرم دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف بود. همراه او به تهران آمدم و در خوابگاه دانشجویی زندگی خود را آغاز کردیم....
▫️الگوی حجاب در عرصه پژوهش
▫️الگوی حجاب در عرصه اختراع
▫️الگوی حجاب در عرصه ورزش
🌐 مشاهده متن کامل یادداشت:
https://www.balagh.ir/content/17742
#یادداشت_تبلیغی
🆔 @balagh_ir
💠 نوجوانان مهمترین سرمایههای ملّی کشور هستند
🔹 حجةالإسلام محمدرضا خدامی مدیرگروه تبلیغی ضیافت از گروههای ثبت شده و فعال در معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی در گفت و گویی با خبرنگار ما از فعالیتهای فرهنگی تبلیغی این گروه در ایام ماه مبارک رمضان سال جاری خبر داد و گفت: فعالیتهای گروه تبلیغی ضیافت در ایام ماه مبارک رمضان در شاهین شهر استان اصفهان انجام شد. در این طرح ۱۴ نفر از مبلغان گروه، در قالب ۴ کارگروه مدارس، کافه سوال، ویژه برنامه «مهمونی» و خانه معما فعالیت میکنند.
🌐 مشاهده متن کامل خبر:
https://www.balagh.ir/content/17744
#اخبار
🆔 @balagh_ir
❓چه کار کنیم تا بتوانیم بر نفس خود غلبه کنیم و ثبات شخصیت پیدا کنیم و به آرامش و اطمینان برسیم؟
✍ پاسخ:
💠 خداوند متعال میفرماید: «... وَ لاَ تَتَّبِعُواْ خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ ; (انعام ، ۱۴۲) .. . و از پی گام های شیطان نروید که او برای شما دشمن آشکار است» .
برای مبارزه با شیطان و هوای نفس ، رعایت مراحلی لازم است ; از جمله:
1⃣ برطرف کردن ضعف اعتقادی: خداوند متعال می فرماید : «إِنَّا جَعَلْنَا الشَّیَاطِینَ أَوْلِیَآءَ لِلَّذِینَ لاَ یُؤْمِنُونَ ; (اعراف ، ۲۷) ما شیاطین را دوستان کسانی قرار دادیم که ایمان نمی آورند».
3⃣ دفع رذایل اخلاقی: قرآن کریم میفرماید : «فَزَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطَانُ أَعْمَـالَهُمْ فَهُوَ وَلِیُّهُمُ الْیَوْمَ وَ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ ; (نحل ، ۶۳) سپس شیطان ، کردار ]بد[ ایشان را در نظرشان زینت داد ، پس او امروز دوستدارشان است».
3⃣ ترک گناه: خداوند متعال در سوره بقره ، آیه ۲۶۸ و سوره نساء ، آیه ۶۰ در مورد دعوت شیطان به گناه هشدار داده است.
4⃣ دل نبستن به دنیا: خداوند متعال در سوره نساء ، آیه ۱۲۰ دلبستگی به دنیا را از فریبهای شیطان میداند.
5⃣ پیروی نکردن از دستورهایی که مخالف عقل و یا نقلِ مقطوع الصدور است .۱
اعتماد به نفس ، باید همراه با اعتماد به خداوند متعال باشد تا جنبه شیطانی پیدا نکند. انسان جانشین خدا بر روی زمین است: «وَ إِذْ قَالَ رَبُّکَ لِلْمَلَائـِکَةِ إِنِّی جَاعِلٌ فِی الاَْرْضِ خَلِیفَةً ; (بقرة ، ۳۰) هنگامی که پروردگارت به فرشتگان گفت: من بر روی زمین جانشینی قرار خواهم داد.»
اگر انسان به سوی پروردگار کوشنده باشد ، به دیدار او میرسد: «یَـأَیُّهَا الاِْنسَانُ إِنَّکَ کَادِحٌ إِلَی رَبِّکَ کَدْحًا فَمُلَاقِیهِ» (انشقاق ، ۶)
✅ نتیجه آن که اگر انسان خود را بشناسد ، اعتماد به خویش پیدا می کند ; امّا در کنار خودشناسی باید به اموری توجه کامل داشته باشد:
🔸 الف ) باید تقوا پیشه کند : «وَ مَن یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا ; (طلاق ، ۲) هر کس تقوای الهی پیشه کند ، خداوند راه نجاتی برای او فراهم می کند .» و بهترین زاد و توشه بر هر کاری تقوی است : «فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوَی» . (بقرة ، ۱۹۷)
🔹 ب ) بر خداوند متعال توکّل کند : «وَ مَن یَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ ; (طلاق ، ۳) و هر کس بر خداوند توکّل کرد ، خداوند کفایت امرش را می کند .» چون شیطان که مانع اعتماد به نفس است ، کسانی که ایمان دارند و بر پروردگارشان توکّل می کنند ، تسلط ندارد : «إِنَّهُ لَیْسَ لَهُ سُلْطَانٌ عَلَی الَّذِینَ ءَامَنُواْ وَ عَلَی رَبِّهِمْ یَتَوَکَّلُونَ» . (نحل ،۹۹)
🔸 ج ) پیوسته به یاد خداوند متعال باشد : «أَلاَ بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَـئِنُّ الْقُلُوبُ ; (رعد ، ۲۸) آگاه باشید یاد خدا مایه اطمینان دل هاست .»
🔹 د) از صبر ، در برابر حوادث و موانع اعتماد به نفس کمک بگیرد : «یَـأَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَ الصَّلَوةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ» . (بقرة ، ۱۵۳) چرا که صبر در برابر حوادث از محکم ترین کارهاست : «إِنَّ ذَ لِکَ مِنْ عَزْمِ الاُْمُورِ» (لقمان ، ۱۷)۲
🔸 ه) تقویت ایمان : «وَلاَ تَهِنُواْ وَلاَ تَحْزَنُواْ وَأَنتُمُ الاَْعْلَوْنَ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ ; (آل عمران ، ۱۳۹) و سست نشوید و غمگین مگردید و شما برترید اگر ایمان داشته باشید .»
این آیه دستوری است که خداوند متعال پس از جنگ احد به مؤمنان که احساس شکست کرده بودند داده است . آیه یاد شده به ما می فهماند که انسان با ایمان ، اگرچه شکست بخورد ; لیکن نباید غمگین و سست گردد واو برتر است .
۱. اخلاق در قرآن، آیهاللّه مصباح یزدی، ج ۱، ص ۲۳۰ـ۲۳۳
۲. تفسیر نمونه، ج ۱، ص ۵۱۹
🆔 @balagh_ir
4_5879749643415325039.mp3
1.85M
🎙 برکات نماز شب
👤 حجةالإسلام رفیعی
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 استاد هادی
🔹 تفکّرات غیر منطقی: قانون همه یا هیچ (۲)
بعضی افراد تصورشان از خوب بودن افراد این است که همهی ملاکهای خوب را بایستی داشته باشد و هنگامی که یک عیبی را میبینند سریع حکم به بد بودن آن فرد میکنند و هیچ به خوبیهای فراوان دیگر آن فرد نمیکنند.
🆔 @balagh_ir
💠 سرپرست «انجمن ورزشی طلاب» فدراسیون همگانی منصوب شد
رییس فدراسیون ورزشهای همگانی با صدور حکمی حجةالإسلام محمدعلی پورمتقی از مبلغان تخصصی دفتر تبلیغات اسلامی را به عنوان سرپرست «انجمن ورزشی طلاب» این فدارسیون منصوب کرد.
🌐 مشاهده متن کامل خبر:
https://www.balagh.ir/content/17746
#اخبار
🆔 @balagh_ir
🔻 داستانهای واقعی و عبرتآموز درباره اعتیاد
🔹 برشی از کتاب "نفسهای سوخته"
🔸 عوامل و زمینههای اجتماعی اعتیاد؛
🔸 بیتوجهی پدر، دعواهای خانوادگی، فقدان والدین
پسر نوجوان با نگاهی بیرمق و صورتی رنگپریده مقابلم نشست. رگههایی از درد اعتیاد در وجودش خودنمایی میکرد. با صدایی ناتوانتر از نگاهش، شروع به صحبت کرد و گفت: «به دلیل سرقت دستگیر شدم؛ البته مرتبه دوم است که کانون اصلاح و تربیت میآیم. بار اوّل، پارسال بود که خانوادهام از من شکایت کردند؛ چون به هروئین اعتیاد داشتم. البته خودم از مادرم خواستم مرا معرفی کنند. خسته شده بودم و میخواستم ترک کنم.....
🌐 مشاهده متن کامل یادداشت:
https://www.balagh.ir/content/17745
#یادداشت_تبلیغی
🆔 @balagh_ir
❓فلسفهی وجودی شیطان که موجودی اغواگر و گمراه کننده است، چیست؟ و چرا خداوند او را خلق کرد؟
✅ پاسخ:
اوّلاً: خداوند #شیطان را، شیطان خلق نکرد. به دلیل اینکه او سالها (6 هزار سال)[1] همنشین فرشتگان و اهل عبادت بود، ولی بعداً به خواست خود و بر اثر تکبر راه طغیان و انحراف را در پیش گرفت و از رحمت خداوند دور شد.
ثانیاً: وجود شیطان، برای انسانهای با ایمان و آنها که میخواهند راه حق را بپیمایند، مضر نیست، بلکه وسیلهی پیشرفت و تکامل است؛ چرا که پیشرفت و ترقی و تکامل، همواره در میان تضادها صورت میگیرد.[2]
🔹 نقش شیطان در این جهان نقش دعوت کننده است؛ یعنی شیطان فقط انسانها را به گمراهی و انحراف دعوت میکند. خداوند به او قدرت تصرف در نفوس و سلطهی بر آنها نبخشیده است: «إِنَّهُ لَیْسَ لَهُ سُلْطانٌ عَلَى الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَلى رَبِّهِمْ یَتَوَکَّلُونَ»؛[3] بیگمان او را بر کسانی که ایمان آوردهاند و به پروردگارشان توکل میکنند، تسلطی نیست.
به همین جهت وقتی که در قیامت عدهای شیطان را به دلیل اینکه آنها را گمراه کرد ملاقات میکنند، شیطان با آنها محاجه میکند میگوید: «... وَ ما کانَ لِیَ عَلَیْکُمْ مِنْ سُلْطانٍ إِلاَّ أَنْ دَعَوْتُکُمْ ...»؛[4] و من بر شما سلطهای نداشتم، جز اینکه شما را دعوت کردم.
🔸 در همین راستا باید گفت؛ آموزههای قرآنی حکایت از آن دارد که نقش شیطان در انحراف و گمراهی انسان، فقط در حد دعوت است و او هیچگاه انسانها را به اجبار به انحراف نمیکشاند؛ زیرا که انسان، مخاطب دو دعوت است. یکی دعوت خدا و یکی شیطان، و این انسان است که با اختیار خود یکی از این دو دعوت را میپذیرد. اما انسانهایی که با میل و اراده خود دعوت شیطان را پذیرفتند و او را الگوی خود قرار دادند و از دستورات او پیروی کردند، بر آنها سلطه پیدا میکند و آنها را به نابودی میکشاند: «إِنَّما سُلْطانُهُ عَلَى الَّذینَ یَتَوَلَّوْنَهُ ...»؛[5] جز این نیست که تسلط او بر کسانی است که او را دوست میدارند.
📌پاورقی:
[1]. سید رضی، محمد بن حسین، نهج البلاغه، محقق، صبحی صالح، ص 287، قم، هجرت، چاپ اول، 1414ق.
[2]. بیستونی، محمد، شیطان شناسی از دیدگاه قرآن کریم، ص 17.
[3]. نحل، 99.
[4]. ابراهیم، 22.
[5]. نحل، 100.
🆔 @balagh_ir
💠 «إنّ الناقدَ بصيرٌ»
روزی آقای بروجردی در اواخر عمر شريفشان با افسوس اظهار کرده بود که من دارم با دست خالی از این دنیا میروم و کاری نکردهام. زمانی که کشف حجاب شد، من تصميم گرفتم قیام کنم و حتی برای شهادت آماده بودم، ولی اطرافیان مانع شدند و مرا اغوا کردند که وجودتان برای اسلام ضروریتر است و من از این فیض محروم شدم.
آقای شریعتمداری خطـاب بـه آقای بروجردی عرض کرد که من اگر جای شـمـا بـودم، هیچ نگرانی نداشتم و سپس شروع کرد حدود ده دقیقه خدمات ایشان را برشمرد. آقای بروجردی فرمود: اگر ناقدین اعمـال مـثـل شـماها بودند، مسألهای نبـود، ولی چه باید کرد که «إنّ الناقدَ بصيـرٌ»(۱).
آقای گلپایگانی از آقای بروجردی پرسید: شما روایت «مداد العلماء أفضل من دماء الشهداء»(۲) را معتبر میدانید؟ ایشان فرمود: بله، معتبر است. آقای گلپایگانی عرض کرد: اگر هيچ يک از خدمات علمی و عملی شما را در نظر نگیریم، همین دستور شما بر جمعآوری احادیث فقهی اهل بیت علیهم السلام برای استنباط احکام، بیتردید یکی از مصادیق واضح این حدیث است. آقای بروجردی وقتی این را شنید، فرمود: بله، من تنها امیدم به همین است.
1⃣ الإختصاص ، ص ۳۴۱
2⃣ عـن أبي عبداللـه الـصـادق علیه السلام: «اذا كان يوم القيامة جمع الله عزوجل الناس في صعيد واحد و وضعت الموازيـن فـتـوزن دماء الشهداء مع مداد العلماء، فيرجح مـداد العلماء على دماء الشهداء» (كتاب من لا يحضره الفقیه، ج ۴، ص ۳۹۹، ح ۵۸۵۳)
📚 جرعهای از دریا ؛ ج ۴ ص ۵۴۵
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از بلاغ | دستیار فرهنگی
🔹 زیارت امام حسین (علیه السلام) در شب جمعه را از دست ندهیم؛ هر چند از راه دور ...
❤️ «صلّیاللهعلیكیاأباعبدالله»
🕊 حضرت فرمود: ...این ذکر را ۳ مرتبه بگو؛ چرا که سلام از نزدیک و دور به ایشان میرسد!
🆔 @balagh_ir
احوال ما نزد امام زمان (عج).mp3
1.93M
🎙 چگونه امام زمان (عج) از احوال ما خبردار هستند
👤 حجةالإسلام رفیعی
🆔 @balagh_ir
✅ *نخستین رویداد ملی ایدهپردازی احیای جهاد*
🔸 ایدههای نوآورانه در عرصه خدمت رسانی و پیشرفت:
روستا، مناطق محروم، مناطق عشایرنشین و حاشیهشهر
✔️ مسائل
✔️ راهکارها
✔️ الگوهای موفق
✳️ آدرس شرکت در فراخوان:
https://survey.porsline.ir/s/Ac3zLPL
💢معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری 💢
📌 نشست هماندیشی؛
💠 در آرزوی فرزند
🔹 با موضوع: علل شایع ناباروری
👤 با حضور سرکار خانم دکتر مقربان
📆 زمان: شنبه ۲۴ اردیبهشت
⏰ ساعت: ۱۷:۳۰ - ۱۶:۳۰
🌐 لینک ورود به جلسه:
https://ac.whc.ir/farhangimajazi
🆔 @balagh_ir
❓دنیا متاع زودگذر است یعنی چه؟
◀️ قرآن کریم در این زمینه دو تعبیر دارد:
1️⃣ دنیا متاع زودگذر: «وَ یَوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ یُقْسِمُ الْمُجْرِمُونَ ما لَبِثُوا غَیْرَ ساعَةٍ کَذلِکَ کانُوا یُؤْفَکُون»؛[1] و روزى که قیامت برپا شود، مجرمان سوگند یاد می کنند که جز ساعتى (در عالم برزخ) درنگ نکردند! اینچنین از درک حقیقت بازگردانده میشوند.
🌹 «وَ یَوْمَ یَحْشُرُهُمْ کَأَنْ لَمْ یَلْبَثُوا إِلاَّ ساعَةً مِنَ النَّهارِ یَتَعارَفُونَ بَیْنَهُمْ ...»؛[2] (به یاد آور) روزى را که (خداوند) آنها را جمع (و محشور) می سازد آنچنانکه (احساس میکنند) گویى جز ساعتى از روز، (در دنیا) توقّف نکردند، به آن مقدار که یکدیگر را (ببینند و) بشناسند.
👈 در این آیات اشاره به وضع دردناک مشرکان در قیامت کرده و میگوید به خاطر بیاور آنروز را که خداوند همه آنها را محشور میکند، در حالىکه چنان احساس میکنند که تمام عمرشان در این دنیا بیش از ساعتى از یک روز نبود؛ به همان مقدار که یکدیگر را ببینند و بشناسند.
2️⃣ دنیا متاع اندک: «قُلْ مَتاعُ الدُّنْیا قَلِیلٌ»؛[6] به آنها بگو سرمایه زندگى دنیا، ناچیز است.
👈 منظور از قلیل و ناچیز در اینجا فناپذیری و از بین رفتن سریع است.
متاع دنیا از بین رفتنی و گذرا است، حتی موارد و چیزهایی را که خداوند از آنها به کثیر یاد کرده، نیز در برابر آخرت اندکاند؛ چرا که دنیا از نظر زمان و مقدار متناهی است؛ به جهت متناهی بودن قوای جسمانی، از جهت تعداد، شدت و قوت و از نظر زمان، اما آخرت اینگونه نیست، حتی نعمتهای اندک آن دنیا در برابر تمام نعمتهای مادی دنیا کثیر است.
🌱 چنانکه کوچکترین عذابش بزرگتر از تمامی عذابهای دنیا است.
بنابر این، تعابیر این چنینی نسبت به دنیا، آگهى دادن انسان به این نکته است که بهره انسان از دنیا نسبت به آخرت قابل توجه نیست و چیزى به حساب نمی آید.
🆔 @balagh_ir
عادت به گناه کردهام.mp3
961.3K
🎙 عادت به گناه کردهام، چه کنم؟
👤 حجةالإسلام رفیعی
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 استاد هادی
🔹 کمالخواه افراطی
کمال طلبی ذات انسان است ولی کمالخواه افراطی یعنی اینکه فرد انتظار دارد که هیچوقت، هیچچیز از زندگی او نبایستی دارای عیب و یا نقص باشد.
🆔 @balagh_ir
💠 راههای خلاص شدن از وسواس چيست؟
🔻 پاسخ:
ناراحتي و نگراني شما را درك ميكنم و از اينکه با اين مسئله مواجه هستيد متاسفم، بدانيد كه شما تنها فردي نيستيد كه از اين گونه افكار و اعمال مزاحم و تكراري رنج ميبريد. از آنجاي که اختلال وسواس پيچيده و فرايند درمان آن نيز، نياز به مشاوره حضوري دارد، بنابراين در اولين فرصت با مراجعه به يکي از مراکز مشاوره، پيگير درمان وسواس به کمک مشاوره حضوري باشيد. توجه داشته باشيد اگر کسي به راهکارهاي که گفته ميشود عمل نکند، کاري نمي شود کرد.
در ادامه راهکارهاي کلي در مورد وسواس ارائه ميشود:
1.📌 ريشه وسواس اضطراب مي باشد و از اختلالات اضطرابي به حساب مي آيند پس نياز است که در آرامش باشيد و از راهکارهاي مقابله با اضطراب استفاده نماييد:
-🌱 سعي کنيد براي کاهش اضطراب و استرس ورزش را مخصوصا در جمع شروع کنيد و شادابي و نشاط خود را بيشتر نماييد.
-🌱 دست به فعاليتهاي مورد علاقه تان بزنيد.
- 🌱سعي کنيد بيشتر در جمع باشيد، و روابط و فعاليتهاي اجتماعي را ارتقا دهيد.
- 🌱سعي کنيد نقاط مثبت و خوبي هاي خود را نوشته و مرور کنيد و به خود احترام بگذاريد.
2.📌 يکي از مواردي که وسواس به دنبال آن هستند اطمينان خواهي يا يقين به درستي کار خودشون است، در صورتي در هيچ کاري نه ميتوانيم به يقيق برسيم و نه از نظر شرعي اين را از ما خواسته اند.
3.📌 يکي از علل وسواس محور قرار دادن فکر خود در تصميمات و رفتارهاي زندگي مي باشد و عدم توجه به توصيه هاي درمانگر و اطرافيان است که اين اشتباه مي باشد و فرد وسواس بايد بداند که نبايد فکر خود را محور قرار دهد و يقين او اعتبار ندارد و بايد طبق يقين افراد ديگر عمل نمايد.
4. 📌از روش هاي مقابله با وسواس، شناخت و آگاهي مناسب از احکام شرع مقدس مي باشد لذا آگاهي خود را بالا ببريد.
5.📌 از روش هاي مقابله با وسواس، عدم پاسخ دهي مي باشد لذا نبايد به فکر و يقين خود اعتنا کنيد و هر موقع که شک کرديد اگر توانستيد قسم بخوريد که نجس هست آن موقع آب بکشيد و الا اعتنا نکنيد.
6.📌 از روش هاي مقابله با وسواس، تقابل به ضد مي باشد به اين معنا که نه تنها از نجاست فرار نکنيد بلکه خود سعي کنبد که دستان خود را نجس کرده و پس از مدتي آب بکشيد و قبل از آب کشيدن، آرامش داشته و بي خيال باشيد و اعتنا نکنيد.
7. 📌توجه داشته باشيد که به تدريج اين حالت وسواسي براي شما ايجاد شده است و به تدريج اين عادت را هم مي توانيد ترک نماييد.
8. 📌در صورت عدم بهبودي حتما به روانشناس متعهد و متخصص که در زمينه درمان وسواس تبحر دارد مراجعه نماييد.
🌐 منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🆔 @balagh_ir
💠 تحلیل جامع جهاد تبیین از منظر رهبر انقلاب
✍ سیّد محمّدتقی قادری
🔹 اکنون جهاد کبیر و جهاد تبیین در حساسترین مرحله خودش قرار دارد و غفلت از آن ممکن است برای تاریخ شیعه بسیار گران تمام شود.
🔸 اگر بخواهیم تحلیل جامعی از جهاد تبیین داشته باشیم و به پاسخ همه پرسشهایی که در زمینه این موضوع وجود دارد برسیم، توضیح و بیان چند نکته به هم پیوسته لازم و ضروری است.
🌐 مشاهده متن کامل یادداشت:
https://www.balagh.ir/content/17747
#یادداشت_تبلیغی
🆔 @balagh_ir
📆 به مناسبت لغو امتیاز تنباکو به فتوای میرزای شیرازی
🔻 نفوذ حکم میرزا در قضیه تحریم تنباکو
🔹 کتاب «روزنامـه خاطـرات اعتماد السلطنه» بخش مربوط به قضیه تنباکو خیلی جالب است. این قسمت تاریخ معتبر قضیه تحریم تنباکو است، زیرا اعتماد السلطنه شـب به شب و مخفیانه این مطالب را ضبط میکرد. وی نقل میکند:
«چند سال بود که اسب دوانی تعطیل شده بود. جای بزرگی را برای مسابقه اسب سواری مهیا کردند. آن سال، سال افتتاح آنجا بود و معمولاً جوانها برای مسابقه و تماشا شرکت میکردند. حدود سی هزار نفر برای تماشا گرد آمده بودند. در میان آن سی هزار نفر یک نفر هم سیگار نمیکشید!؟» (۱)
🔹 همچنین اعتماد السلطنه از یکی از اشراف نقل کرده است: بنّایی داشتم. من سیگار کشیدم. عمله کار را نیمهکاره رها کرد و از مزدش صرف نظر کرد و رفت!
🔹 همچنیـن نـقـل کرده است: زمانی که میرزا تنباکو را تحریم کرده بود، ناصرالدین شاه به زنهایش گفت: من قلیان میکشم شما هم بکشید. آنها زیر بار نرفتند و گفتند: شما دو خواهر را هم با هم گرفتید! ما که مقلّد شما نیستیم. (۲)
🔸 وقتی میرزا حـكـم تـحـريـم تنباکو را لغو کرد، تا مدتی مردم، تنباکو استعمال نمیکردند، چون مطمئن نبودند این دستور میرزا است یا شایعه است.
1⃣ روزنامه خاطرات اعتماد السلطنه ؛ ص ۷۸۰
2⃣ روزنامه خاطرات اعتماد السلطنه ؛ ص ۷۸۱
📚 جرعهای از دریا [آیةالله شبیری زنجانی] ؛ ج ۳ ص ۳۱۵
🆔 @balagh_ir
عبادت پنهان.mp3
926.2K
🎙 عبادت پنهان
👤 حجةالإسلام قرائتی
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 استاد هادی
🔹 تفکرات غیر منطقی: شخصیسازی (۱)
شخصیسازی یعنی فرد، اموری را که به او مربوط نمیشود را به خودش نسبت میدهد؛ مثلا علت بدبختی دیگری را به خودش نسبت داده و گناهی را که نکرده را تقصیر خود میداند.
🆔 @balagh_ir
🔻مجمع ملی فعالان جمعیت با همکاری مؤسسه اندیشه مسطور
هم زمان با هفته جمعیت برگزار میکند:
🔰رویداد همآفرینی سرمایههای زندگی
🔹با موضوع: روایت تجربههای موثر در حوزه ترویج فرهنگ فرزندآوری
🗓مهلت ارسال آثار: 30 اردیبهشت ماه 1401
🎞نحوه ارسال آثار:
لطفا آثار خود را به آیدی زیر در پیام رسان ایتا ارسال نمایید:
🌐eitaa.com/sarmayezendgi
💠محورهای روایت تجربیات:
1️⃣ رزاقیت الهی
2️⃣ جایگاه والای مادری و پدری
3️⃣ حمایت از حیات جنین
4️⃣ محیط دوستدار کودک
5️⃣ حاکمیت، مسئولین و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
6️⃣ آگاه سازی، اقناع خانوادهها و عموم مردم
♻️ قالب آثار:
✔️یادداشت، مقاله، صوت و فیلم
🔸نکات مهم در ارسال فیلم:
فیلم ارسالی به صورت افقی و حداکثر ۳ تا ۵ دقیقه باشد.
📞 برای کسب اطلاعات بیشتر، جزئیات بیشتر درباره محورها و همچنین مشاهده آثار ارسالی به کانال "سرمایههای زندگی" در پیام رسان ایتا مراجعه فرمایید.
🌐eitaa.com/sarmayehayezendgi
و یا با شمارههای زیر تماس حاصل نمایید.
📞09191255565
📞021-33691305
🆔 @balagh_ir
✅ در دین چه راهکارهای وجود دارد برای آنکه از حسادت دیگران در امان باشیم؟
✍️ پاسخ: در منابع دینی مطالبی بیان شده تا انسان از حسادت دیگران در امان باشد از جمله این موارد:
1️⃣ هر روز صدقه بدهید.
2️⃣ هر روز آیة الکرسی و آیه «وَ إِن یکادُ الَّذِینَ کفَرُوا لَیزْلِقُونَک بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّکرَ وَ یقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ وَ مَا هُوَ إِلَّا ذِکرٌ لِّلْعَالَمِینَ» را بخوانید.
3️⃣ هر روز سورههای اخلاص، ناس، فلق و کافرون را بخوانید.
4️⃣ سعی کنید از بیان کملات و نعمتهای خود در مقابل افراد حسود خودداری نمایید.
🌐 منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🆔 @balagh_ir