🌐📝🌐📝🌐
💢پرسش:
🔰چگونه حضرت زینب (سلام الله علیها) «عالمة غیر معلمة» شد؟
✍️پاسخ:
✅مقام حضرت زینب (سلام الله علیها) فوق تصور ذهن ماست. امام سجاد (علیه السلام) خطاب به او فرمود: «أَنْتِ بِحَمْدِ اللَّهِ عَالِمَةٌ غَیْرُ مُعَلَّمَةٍ فَهِمَةٌ غَیْرُ مُفَهَّمَة» (تو به حمد اللّه داناى بدون آموزش و فهمیده بدون تفهیم هستى) از این سخن در مییابیم که حضرت زینب (سلام الله علیها)، دارای علم لدنّی بوده است.(1)
🔹حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) بر اساس قانون وراثت جلوه ذخیره های عظیم معنوی چهار شخصیت است؛ یعنی وجود مقدس او، خورشیدی است که از افق گنجینه های شخصیتی چهار خزانه ارزشهای پروردگار مهربان عالم، طالع شده است.
♦️خزینه اول، وجود مبارک امیرمؤمنان (علیه السلام) بوده و خزینه دوم، وجود مبارک فاطمه (سلام الله علیها) است که بنا بر تأویل ائمه طاهرین، راسخان در علم هستند(2) و تأویل قرآن نزد آنهاست: «وَ مَا یَعْلَمُ تَأْوِیلَهُ إِلَّا اللَّهُ وَ الرَّاسِخُونَ فِی الْعِلْمِ یَقُولُونَ آمَنَّا بِهِ کُلٌّ مِنْ عِندِ رَبِّنَا وَ مَا یَذَّکَّرُ إِلَّا أُولُوا الْأَلْبَابِ»(3)
🔸در ارزش ها، مجموعه عناصر شخصیتی امیرمؤمنان و حضرت زهرا ، شخصیت زینب کبری (سلام الله علیها) را تشکیل داده است. دو خزینه دیگر که وجود مقدّس حضرت زینب (سلام الله علیها) را تشکیل میدهد وجود مبارک رسول خدا (صلی الله علیه و اله) است که پدرِ مادر زینب کبری (سلام الله علیها) میباشد، و دیگری خدیجه کبری (سلام الله علیها) است که مادر مادر زینب کبری (سلام الله علیها) می باشد. بنابر این حضرت زینب (سلام الله علیها) عصاره وجود آنهاست.
📚پی نوشت:
1. طبرسی، احمد بن علی، احتجاج علی اهل اللجاج، مرتضی، 1403ق، مشهد، ج 2 ص 305
2.کلینی، اصول کافی، ترجمه مهدی آیت اللهی، نشر جهان آرا، 1387ش، تهران، ج 1 ص 577
3. حسکانی، عبیدالله بن احمد، شواهد التنزیل لقواعد التفضیل، تحقیق، محمد باقر محمودی، وزارت ارشاد، 1411ق، تهران، ج 2 ص 285
📎 #تاریخی
📎 #میلاد_حضرت_زینب(س)
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید
♻️تبعید رهبر معظم انقلاب اسلامی به استان سیستان و بلوچستان
📲به بهانه سالروز تبعید مقام معظم رهبری از سوی رژیم ستم شاهی در اواخر آذر سال 1356
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی
✍️حضرت زينب (س)؛ نامي نوشته بر لوح محفوظ
🔰شايد بارزترين ويژگي زينب(سلام الله علیها) كه دوست و دشمن او را به آن مي ستايند درست گويي و شيوا سخني است. زيبا سخن گفتن و رواني عبارتها و الفاظ چنان در زينب(سلام الله علیها) ملكه شده بود كه در سختترين و بحرانيترين لحظه با موازين ادبي سخن مي گفت. نيشابوري در اين باره مي گويد: «زينب در فصاحت و بلاغت در پارسايي و عبادت مانند پدرش علي(علیه السلام) و همانند مادرش زهرا بود.»
👈همچنين علامه مامقاني با استناد به خطبه هاي زينب(سلام الله علیها) مي نويسد: «او در فصاحت و بلاغت چنان بود كه گويي زبان علي در كام داشت.»
🔅بيان سخنان و خطبه هاي عالمانه و همراه با استدلال به آيات قرآن كريم، در كربلا، بازار كوفه، مجلس عبيدا... بن زياد و دربار يزيد از سوي زينب(سلام الله علیها)، نيز هر يك شاهد گويايي بر توانايي علمي ودانش ايشان است.
📎 #میلاد_حضرت_زینب(س)
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/5917
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
دختر علم و کمال مادر صبر و رضاست
يک حسن و يک حسين يک علي مرتضي است
فاطمه ي دومي در بغل مصطفي است
هر سخنش يا حسين هر نفسش يا اخاست
دختر زهراست اين ، زينب کبراست اين
🌺 #میلاد_حضرت_زینب(س)
💐 #تبریڪ_و_تهنیٺ_باد
🆔 @balagh_ir
⛔️ #پرونده_ویژه
💢واکنش ها در پی اظهارات اخیر #محمود_امجد
✍️محمود امجد که روزی استاد اخلاق و عرفان بود، چند روز پیش با انتشار ویدیویی از فرانسه ضمن بیان جملهای علیه رهبر انقلاب، روح الله زم را شهید خواند! این اظهارنظر وی موجب واکنش بسیاری از دوستان و شاگردانش شد و این کار را سقوط امجد دانستند.
🗞شیخ محمود امجد از سخنرانان و منبریهای معروف تهران است. جلسات سخنرانی وی در امامزاده صالح تهران برپا میشد و علاقهمندان و مشتاقان بسیاری پای منبر او حضور پیدا میکردند. او از سال ۸۸ مواضع سیاسی متفاوتی اتخاذ کرد و برخی اوقات با وجود اینکه اعلام میکرد موضع سیاسی ندارد و از عالم سیاست به دور است، اما همچنان به حمایت از برخی چهرهها و اتفاقات سیاسی میپرداخت. با این حال جلسات سخنرانی و منبرهایش در امامزاده صالح متوقف نشد و ادامه داشت.
👈اما او به تازگی موضعی اتخاذ کرده که بسیاری از دوستان و شاگردانش حتی آنهایی که در بسیاری از مسائل سیاسی همفکر با او هستند، به نقد اظهاراتش پرداخته و آن سخن وی را مورد مذمت و نکوهش قرار دادهاند.
💠در این گزارش بنا داریم به فراز و فرودهای زندگی محمود امجد و واکنشهایی که از سوی دوستان و شاگردانش نسبت به سخنان اخیر وی مطرح شده است، بپردازیم.
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/13884
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹☀️🔹☀️🔹
💢آیا حضرت زینب (س) زیارت نامه دارد؟
♨️سوال:
🔰آیا به نظر شما نبودن زیارت نامه حضرت زینب درمفاتیح الجنان عجیب نیست؟ آیا امکان دارد که دعای معروف ام داود از حضرت زینب باشد؟ اگر نه، علت نبودن زیارت نامه آن حضرت در مفاتیح الجنان چه می تواند باشد؟
✍️پاسخ:
✅برای دست یابی به پاسخی مناسب توجه به چند نکته ضروری به نظر می رسد:
🔹۱. با اذعان به این مطلب که کتاب گرانسنگ "مفاتیح الجنان" کتابی است در نوع خود کم نظیر امّا جامع و بی نقص نیست، به سخن دیگر، این طور نیست که این کتاب با ارزش تمام دعاهای مستند را در خود جمع نموده باشد، از این رو نبودن زیارت نامه و یا دعایی در مفاتیح الجنان، دلیل بر وجود نداشتن یا معتبر نبودن آن زیارت و دعا نیست.
🔹2. در برخی کتب دیگر زیارت نامه حضرت شاه عبدالعظیم حسنی در شهر ری، برای آن حضرت (س) نقل شده است.
🔹3. بر فرض اگر بپذیریم که زیارت نامه ای برای آن حضرت به صورت مأثور و صریح از طرف ائمه معصومین (ع) در احادیث و نیز مفاتیح الجنان و ... وارد نشده باشد، امّا این ایراد و نقصی برای وی محسوب نمی شود؛ زیرا بیشتر زیارت نامه هایی که برای امام زاده های مختلف در نقاط گوناگون وجود دارد، دارای مستند حدیثی نیستند. اگر زیارت نامه ای از برخی عبارات زیارت نامه های دیگر گرفته شود و بیان گر مجاهدت ها و مصیبت های حضرت زینب (س) باشد که این مصیبت ها هم خلاف واقع نیست و آن را منتسب به امامان (ع) ندانیم، اشکالی در زیارت نامه نیست.[۱]
🔹4. دعای معروف «ام داود» از حضرت زینب (س) نیست، بلکه از «ام خالد بربریه» است که مادر«داود بن حسن بن حسن بن علی بن ابی طالب امیرالمؤمنین (ع)» می باشد؛ یعنی، داود از نوادگان حضرت امام حسن مجتبی (ع) و حضرت علی (ع) است.[۲]
📚پی نوشت:
[۱] . تنکابنی ، سید ضیاء الدین، زیارت مفجعه، نشر ندای کوثر، ۱۳۸۵ش.
[۲] . حلی، سید رضى الدین على بن موسى بن طاوس ، الاقبال بالاعمال الحسنة، ج۳، ص ۲۳۹-۲۴۰، دار الکتب الإسلامیة، چاپ دوم، تهران، ۱۳۶۷ش.
📎 #تاریخی
📎 #میلاد_حضرت_زینب(س)
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: یکشنبه - ۳۰ آذر ۱۳۹۹
میلادی: Sunday - 20 December 2020
قمری: الأحد، 5 جماد أول 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
💠 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
آمدے و مے رسد بانگ مبارڪ بادها
بے معلم مےشوے فرزانہے استادها
اے علمدار حقیقٺ بانےِ فریادها
اے دلیل ڪاف وها و یا وعین وصادها
هرچہ دارد ڪربلا در اختیار جبر توسٺ
پرچم شاهِشهیدان هم بہسوے قبر توسٺ
#میلاد_حضرت_زینب(س)🔹🌸
#تبریڪ_و_تهنیٺ_باد🔹🌸
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - حیاء و عفت حضرت زینب.mp3
1.31M
♨️حیا و عفت حضرت زینب
🎤حجت الاسلام #هاشمی_نژاد
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
✍️نقل شده است روزی امام حسن و امام حسین (علیهماالسّلام) درباره بعضی از سخنان پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) با هم گفتگو میکردند، 👈 حضرت زینب (علیهاالسّلام) وارد شدند و در بحث ایشان شرکت کردند و مساله را با تمام صوری که داشت با تفصیل تمام تبیین فرمودند.
☘️ امام حسن (علیهالسّلام) وقتی این توانایی فوق العاده خواهر را دیدند، خطاب به او فرمودند:
👈«انک حقا من شجرة النبوة و من معدن الرسالة...؛
👈به راستی که تو از درخت نبوت و معدن رسالت هستی.»
📚شرقادی، محمود، السیدة زینب (علیهاالسّلام)، ص۹۸.
🌷 #میلاد_حضرت_زینب(سلام الله علیها)اسوه صبر و استقامت تبریک و تهنیت باد.🌷
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی؛
💢تحلیل جامع از جلوه های مشی سیاسی عقلیه بنی هاشم سلام الله علیها
✅نخستین ویژگی مشی سیاسی آن حضرت ((آینده نگری)) بوده است.
به این معنا هرچند در واقعه عاشورا اسیری دربند قرار گرفته حاکمیت بنی امیه بود، ولی آینده را چنان می دید که گویی که هم اینک درپیش روی او حاضر است.
💢ازهمین رو با کمال قاطعیت پیش بینی می کرد و با جرئت به یزید می فرمود:
👈سرنوشت تلخی در انتظار توست و حکومت تو در آینده بس نزدیک به سقوط و زوال حتمی منتهی خواهد شد.
✍️ایشان در مقابل چشمان به خون گرفته طاغوت زمان و همه حاضرین درکاخ استبدادی می فرمود:
👈ای يزيد! آيا گمان مي بري اين كه اطراف زمين و آفاق آسمان را بر ما تنگ گرفتي و راه چاره را بر ما بستي كه ما را به مانند كنيزان به اسيري برند،
👈ما نزد خدا خوار و تو سربلند گشته و داراي مقام و منزلت شده اي،
👈پس خود را بزرگ پنداشته به خود باليدي، شادمان و مسرور گشتي كه ديدي دنيا چند روزي به كام تو شده و كارها بر وفق مراد تو مي چرخد، و حكومتي كه حق ما بود در اختيار تو قرار گرفته است،
👈آرام باش، آهسته تر. آيا فراموش كرده اي قول خداوند متعال را:
💠گمان نكنند آنان كه كافر گشته اند اين كه ما آنها را مهلت مي دهيم به نفع و خير آنان است، بلكه ايشان را مهلت مي دهيم تا گناه بيشتر كنند و آنان را عذابي باشد دردناك.
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/13885
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
✍️پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
🔸منْ سَعَى لِمَرِيضٍ فِي حَاجَةٍ قَضَاهَا أَوْ لَمْ يَقْضِهَا خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِهِ كَيَوْمَ وَلَدَتْهُ أُمُّهُ
🔹كسي كه برای برآوردن حاجت شخص بيماري کوشش کند -خواه آن حاجت برآورده شود یا نه- همه گناهانش آمرزيده ميشود، همانند روزي كه از مادر متولد شده است
📚وسائل الشیعة ج2 ص427
🌷 #میلاد_حضرت_زینب(س)
🌷 #روز_پرستار
🌷 #تبریک_تهنیت_باد.
🆔 @balagh_ir
✍️رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی تلویزیونی بهمناسبت سالروز ولادت حضرت زینب و روز پرستار:
♻️مجاهدتهای پرستاران در روزهای کرونا آنها را در چشم مردم عزیزتر از همیشه کرد
💠حضرت آیتالله خامنهای با بیان اینکه پرستار، فرشته رحمت بیمار است، گفت: امروز پرستاران در چشم مردم از همه عزیزتر و از همیشه عزیزتر و شرافتمندتر هستند.
✅ایشان با اشاره به سختتر و پراضطرابتر شدن کار پرستاران در دوران کرونا بدلیل احتمال ابتلاء و خطر واگیری، گفتند: مجاهدتی که پرستاران در این مدت انجام دادند، آنها را در چشم مردم، عزیزتر و شرافتمندتر از همیشه کرد.
📎 #روز_پرستار
📎 #میلاد_حضرت_زینب(س)
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/13886
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹☀️🔹☀️🔹
✅پرسش:
🔰آيا ريختن آب روي قبر در دين اسلام سفارش شده؟تآثيري بر احوال ميت دارد؟
✍️پاسخ:
✅در اره آب ريختن بر قبر ميت بايد گفت: يکي از مستحبات پس از دفن ميّت، آب ريختن روي قبر است، بدين ترتيب که رو به قبله بايستي و از طرف سر ميت دور تا دور قبر را آب بريزي و بقية آب را به وسط قبر بريزي.(1)
🔻در مورد کم شدن عذاب ميت رواياتي وارد شده است. امام صادق(ع) فرمود: "تا وقتي که خاک هاي قبر بر اثر پاشيدن آب نم داشته باشد، عذاب از ميّت برداشته مي شود.(2) البته نمي توان چنين روايتي را قطعي و يقيني دانست و شايد اين روايت ناظر به شخص خاصي باشد ، اما استحباب اين عمل به جاي خود باقي است.
🗞در وسائل الشيعه در مورد آب پاشيدن روي قبر رواياتي نقل شده است که دلالت بر استحباب آن دارد. از ظاهر روايات استفاده مي شود که استحباب مربوط به موقعي است که ميت را دفن کرده و پس از آن که قبر را از خاک پر کردند، روي آن آب بريزند. فقط از يک روايت استفاده مي شود که امام رضا(ع) دستور داد روي قبر يونس بن يعقوب تا چهل ماه يا چهل روز آب بريزند.(3) ريختن آب بر قبر به هنگام دفن ميت از سنت رسول خدا و مستحبات است و بنا بر روايت تا زماني که خيسي آب باشد، عذاب از ميت دفع مي گردد.(4)
🔹با توجه به اين روايات نمي توان استحباب آن را بعد از گذشت مدت استفاده کرد.
اما برخي از فقها آب پاشيدن روي قبر را مختصّ به بعد از دفن نکرده اند، بلکه گفته اند که هر موقع انسان موفق به زيارت اهل قبور شد، مستحب است روي قبر آب بپاشد.(5)
✍️در روايات براي اين کار علت خاصي ذکر نشده است، اما شايد حد اقل علّت آن اين باشد که خاک قبر در اثر پاشيدن آب سفت و محکم شود تا بدن ميّت از دستبرد حيوانات مانند گورکن مصون بماند.
🔹با توجه به اين استحباب و روايات مربوط به آن، در بين عوام مردم شستن قبرها مرسوم شده و اين کار حرام يا بدعت نيست که از آن منع شود در عين اين که با اين شستن سنگ قبر هم تميز مي شود و نوشته هاي بر قبر، واضح مي گردد. و ممکن است احترام به ميت هم باشد.
📚پي نوشت ها:
1. امام خميني، تحريرالوسيله، نشر موسسه آثار امام خميني، ج 1، ص 91.
2. شيخ عباس قمي سفينه البحار، نشر موسسه انتشارات معصومه قم ج 2، ص 396، مادة قبر.
3. حرعاملي، وسائل الشيعه، نشر دار احجه بيروت 1412 ق، ج 2، ص 860؛ و نيز: سيد کاضم يزدي عروه الوثقي، نشر دار الکتبالاسلاميه تهران بي تا ج 1، ص 442.
4. امام خميني(ره)، تحريرالوسيله، نشر پيشيين، ج 1، ص 91؛ و نيز : شيخ عباس قمي، سفينه البحار، نشر پيشيين، ج 2، مادة قبر.396،
5. کليني، کافي، تهران، اسلاميه، 1367 ش، ج 3، ص 200.
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ پاسخ حجت الاسلام سید حسین مومنی به اظهارات اخیر آقای محمود امجد
🔰چند روز قبل، محمود امجد در سخنانی که فیلم آن در اینستاگرام منتشر شد، از اعدام روحالله زم انتقاد و او را "شهید" و "مظلوم" خطاب کرد و جملات توهین آمیزی را به رهبر انقلاب اظهار نمود.
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۰۱ دی ۱۳۹۹
میلادی: Monday - 21 December 2020
قمری: الإثنين، ۶ جماد أول 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️امام جواد علیه السلام:
🔸نعمَةٌ لا تشكَرُ كَسیِّئَةٍ لا تُغْفَرُ
🔹نعمتی که شکر آن گزارده نشود، مانند گناهی است که آمرزیده نشود
📚نزهه الناظر، ص۱۳۷
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - نگاه به دنیا.mp3
3.47M
♨️نگاه به دنیا
🎤حجت الاسلام #عالی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی؛
💢علت برپایی قیامت
✍️یکی از مسائل مهم در قرآن و روایت، بحث قیامت است که در آن، نیکان پاداش اعمال نیک خویش و بدان جزای رفتار زشت خود را خواهند دید. دنیا، محدود و زودگذر است و ظرفیت آن را ندارد تا انعکاسدهنده جزای کامل اعمال آدمیان باشد...
👈اصل برپایی قیامت، به جهت این است که کره زمین ظرفیت پاداش خوبان و جریمه بدکاران را ندارد؛ به بیان دیگر، خداوند پاداش و جریمه را ابدى قرار داده است؛ اما کره زمین، محدود و گذراست و در اینجا نمى توان انسانهایى را که به انتخاب خودشان، دیندار یا بى دین مى شوند، ابدى قرار داد. پس، خداوند بعد از این دنیا، دنیاى دیگرى را قرار مى دهد که هم گنجایش پاداش و عذاب و هم گنجایش ابدیت را دارد.
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/13888
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
❄️طرح زمستانی "سلام"
🌟معاونت خانواده و امور فرهنگی مرکز خدمات حوزههای علمیه برگزار می کند؛
💢 معاونت خانواده و امور فرهنگی مرکز خدمات حوزههای علمیه در راستای انجام رسالت خود و با هدف تقویت فضای معنوی و انس هر چه بیشتر فرزندان با اهل بیت علیهمالسلام، غنیسازی اوقات فراغت فرزندان، ارتقاء نشاط و تفریح برای خانوادهها، تحکیم خانواده و ایجاد صمیمیت بین والدین و فرزندان، ارائه الگوی مناسب برای فرزندان و ترویج بصیرت و تفکر انقلابی، برنامههای متنوعی در قالب طرح زمستانی "سلام" بهصورت غیرحضوری و مجازی در دست اجرا دارد.
💢مشاهده ادامه مطلب و لینک ثبت نام:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/13889
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🔹🗞🔹🗞🔹
✅پرسش:
💢چرا بردن نام اصلي #امام_زمان(عج) جايز نيست؟
✍️پاسخ:
✅در زمان پيامبر گرامي اسلام احاديثي از ايشان نقل شده كه فرمودند :فرزندي از فرزندان من ظهور مي كند كه اسم او اسم من و كنيه او كنيه من است.
🔹امام حسن عسكري (عليه السلام) اسم فرزند خود را (م ح م د) گذارد .اما وضع به گونه اي فراهم شد كه به حسب ظاهر امام زمان را به اين نام صدا نزنند ، زيرا اين امر خطر جاني وي را در پي داشت. به خاطر حفظ جان امام از نام بردن وي نهي شده است . در روايات نيز به همين مطالب اشاره شده است.
🔹در اصول كافي رواياتي آمده كه از بردن نام حضرت و مشخص كردن مكان ايشان نهي كرده است.
🗞« سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ الْعَسْكَرِيَّ ع يَقُولُ الْخَلَفُ مِنْ بَعْدِي الْحَسَنُ فَكَيْفَ لَكُمْ بِالْخَلَفِ مِنْ بَعْدِ الْخَلَفِ فَقُلْتُ وَ لِمَ جَعَلَنِيَ اللَّهُ فِدَاكَ قَالَ إِنَّكُمْ لَا تَرَوْنَ شَخْصَهُ وَ لَا يَحِلُّ لَكُمْ ذِكْرُهُ بِاسْمِهِ فَقُلْتُ فَكَيْفَ نَذْكُرُهُ فَقَالَ قُولُوا الْحُجَّةُ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِ وَ سَلَامُهُ ؛ امام هادي عليه السلام فرمود:با جانشين فرزندم حسن، چگونه خواهيد بود؟ او را نخواهيد ديد و نام بردن او جائز نيست. پرسيدند: پس چگونه از او ياد كنيم؟ حضرت فرمود:بگوييد: حجّت آل محمد درود خدا بر او ».(1)
🔹« عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الصَّالِحِيِّ قَالَ سَأَلَنِي أَصْحَابُنَا بَعْدَ مُضِيِّ أَبِي مُحَمَّدٍ ع أَنْ أَسْأَلَ عَنِ الِاسْمِ وَ الْمَكَانِ فَخَرَجَ الْجَوَابُ إِنْ دَلَلْتُهُمْ عَلَي الِاسْمِ أَذَاعُوهُ وَ إِنْ عَرَفُوا الْمَكَانَ دَلُّوا عَلَيْهِ؛(2)
♻️ ابوعبدالله صالحي مي گويد: دوستان ما بعد از شهادت امام عسكري (ع) از من درخواست كردند از اسم و مكان حضرت سؤال كنم. جواب آمد: اگر آنان را بر اسم او راهنمايي كني، آن را پخش مي كنند. اگر مكان او را معيّن كني، دشمنان را به آن جا راهنمايي مي كنند.
🔷بر همين اساس است كه برخي باور دارند در زمان غيبت كبري - به دليل اينكه جان امام در خطر نيست -بردن نام حضرت اشكالي ندارد. چون امروزه تمامي افراد نام حضرت را مي دانند حتّي علماي اهل سنّت نام ايشان را در كتاب هاي شان آورده اند.نوشتن و گفتن نام حضرت چه به طور خصوصي يا در محافل عمومي اشكالي ندارد.(3)
🗞برخي از عالمان ديني احاديثي را كه بر عدم جواز نام بردن امام زمان دلالت دارند، مخصوص دوران غيبت صغري ميدانند و ياد نام ايشان را در غيبت كبري جائز ميدانند (4).
💠البته برخي ذكر نام حضرت را - در زمان غيبت كبري را - نيز جائز نميدانند، زيرا در اين روايات از جمله در توقيعي (نامه) حضرت حجّت (ع) ميفرمايد: « هر كس مرا نام ببرد، بين مردم ملعون است».( 5). در برابر اين عقيده، بعضي ميگويند منع توقيع مربوط به دوره غيبت صغري است.
🔹در مجموع به نظر مي رسد بردن نام ايشان الان مشكلي ندارد ، مگر اينكه بخواهيم احتياط كنيم.
📚پي نوشت ها:
1. مرحوم كليني، اصول كافي،ج1 ،ص333.
2.همان.
3. مجلةحوزه، شمارة 70 - 71، ص 90، با تلخيص و اضافات.
4 . همان .
5. صدوق، كمالالدين و تمام النعمة ، ص.648 .
📎 #اعتقادی #مهدویت
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۰۲ دی ۱۳۹۹
میلادی: Tuesday - 22 December 2020
قمری: الثلاثاء، 7 جماد أول 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️امیرالمؤمنین عليه السلام:
🔸العاقِلُ مَن صَدَّقَ أقوالَهُ أفعالُهُ
🔹عاقل كسى است كه رفتار او گفتارش را تصديق كند
📚غررالحكم حدیث1390
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir