💢پرسش:
🔰آیا حضرت جبرئیل بر حضرت زهرا (سلام الله علیها) هم ظاهر می شدند؟
💠قسمت دوم (آخر):
✍️پاسخ:
🔰اما در خصوص نزول حضرت جبرئیل به محضر ایشان در حدیثی از امام صادق علیه السلام نقل شده است:
«
🔸حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدٍ وَ مُحَمَّدُ بْنُ الْحُسَيْنِ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ رِئَابٍ عَنْ أَبِي عُبَيْدَةَ قَالَ: سَأَلَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع بَعْضُ أَصْحَابِنَا عَنِ الْجَفْرِ فَقَالَ هُوَ جِلْدُ ثَوْرٍ مَمْلُوٍّ عِلْماً فَقَالَ لَهُ مَا الْجَامِعَةُ فَقَالَ تِلْكَ صَحِيفَةٌ طُولُهَا سَبْعُونَ ذِرَاعاً فِي عَرْضِ الْأَدِيمِ مِثْلُ فَخِذِ الْفَالِجِ فِيهَا كُلَّمَا يَحْتَاجُ النَّاسُ إِلَيْهِ وَ لَيْسَ مِنْ قَضِيَّةٍ إِلَّا وَ فِيهَا أَرْشُ الْخَدْشِ قَالَ لَهُ فَمُصْحَفُ فَاطِمَةَ فَسَكَتَ طَوِيلًا ثُمَّ قَالَ إِنَّكُمْ لَتَبْحَثُونَ عَمَّا تُرِيدُونَ وَ عَمَّا لَا تُرِيدُونَ إِنَّ فَاطِمَةَ مَكَثَتْ بَعْدَ رَسُولِ اللَّهِ ص خَمْسَةً وَ سَبْعِينَ يَوْماً وَ قَدْ كَانَ دَخَلَهَا حُزْنٌ شَدِيدٌ عَلَى أَبِيهَا وَ كَانَ جَبْرَئِيلُ يَأْتِيهَا فَيُحْسِنُ عَزَاهَا عَلَى أَبِيهَا وَ يُطَيِّبُ نَفْسَهَا وَ يُخْبِرُهَا عَنْ أَبِيهَا وَ مَكَانِهِ وَ يُخْبِرُهَا بِمَا يَكُونُ بَعْدَهَا فِي ذُرِّيَّتِهَا وَ كَانَ عَلِيٌّ يَكْتُبُ ذَلِكَ فَهَذَا مُصْحَفُ فَاطِمَةَ»(1)
💠بخشی از این حدیث در مورد مصحف فاطمه (سلام الله علیها) است. که بعد از وفات حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)، مدت 75 روزی که ایشان زنده بودند. جبرئیل بر آنحضرت نازل شده و از مکان و موقعیت پدرشان در خبر داده و ایشان را دلداری می دادند. و از آنچه نسبت به اولاد و ذریه ایشان بعد از آن اتفاق می افتاد، خبر می دادند. و اینها را حضرت علی (علیه السلام) می نوشتند؛ که مصحف فاطمه نامیده می شود. و در نزد اهل بیت (علیهم السلام) قرار دارد.
✍️در نتیجه آنچه از این احادیث اثبات می شود. نزول مستمر فرشتگان و گفتگوی آنها با آنحضرت، از جمله نزول حضرت جبرئیل فرشته وحی بر ایشان و دلداری دادن به ایشان و خبر دادن از اتفاقات آینده است.
📚پی نوشت:
1. صفار، محمد بن حسن، بصائر الدرجات في فضائل آل محمّد صلّى الله عليهم، ج1، ص:153و 154
📎 #تاریخی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
⚫️إنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ⚫️
◾️آیت الله ضیاء آبادی درگذشت
◾️آیتالله سیدمحمد ضیاءآبادی مفسر قرآن کریم و از علمای تهران، پس از عمری مجاهدت علمکی و تبلیغی، ساعتی قبل دارفانی را وداع گفت.
◾️این استاد اخلاق اخیراً به کرونا مبتلا و مدتی در بخش آیسییو بیمارستان خاتمالانبیاء بستری بودند.
◾️ #آیت_الله_ضیاء_آبادی از شاگردان امام خمینی (ره) و علامه طباطبایی است و از سال ۱۳۴۰ استاد حوزه علمیه تهران بود و جلسات تفسیر و در اخلاق او در مسجد علی بن الحسین (ع) دربند برگزار میشد.
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - استاد قرائتی - .mp3
215.8K
♨️ چشیدن مزه نماز
🎤حجت الاسلام #قرائتی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا در بهشت شب و روز هست؟
✍️پاسخ:
✅ برخي از آيات قرآن، با اشاره به عذابها يا نعمتهاي بعد از مرگ، آنرا در ظرف روز و شب قرار داده است. در آيهاي چنين ميفرمايد: «النَّارُ يُعْرَضُونَ عَلَيْها غُدُوًّا وَ عَشِيًّا»؛[1] عذاب آنها آتش است که هر صبح و شام بر آن عرضه ميشوند. و درباره نعمتهاي بهشتي نيز چنين فرموده:
💠«وَ لَهُمْ رِزْقُهُمْ فِيها بُکْرَةً وَ عَشِيًّا»؛[2] هر صبح و شام، روزى آنان در بهشت مقرّر است. با اينکه طبق سخن قرآن، در بهشت آفتابي وجود ندارد، با اين حال، برخي با استفاده از اين آيات چنين برداشت کردهاند که در قيامت و بهشت و جهنم نيز روز و شب وجود دارد. و با کم و زياد شدن نور، آندو از يکديگر تشخيص داده ميشوند.[3]
🗞 ولي برخي ديگر از مفسران، روز و شب را مخصوص عالم برزخ دانسته و براي قيامت و بهشت و جهنم روز و شبي قائل نيستند.[4] و اينکه گفته شده روزيشان شب و روز فراهم است را به معناي پي در پي بودن نعمتهاي بهشتي و عدم توقف در برخورداري از آن دانستهاند.[5]
♻️در تفسير علي بن ابراهيم درباره آيه دوم آمده است: اينکه خدا فرمود «روزي آنها روز و شب ميرسد»، منظور از بهشت، بهشت دنيايي است؛ يعني آن بهشتي که قبل از قيامت در عالم برزخ قرار داد و روح مؤمنان، بعد از مرگ به آنجا منتقل ميشود. در اين بهشت، ماه و خورشيد وجود دارد، ولي در آخرت و بهشت خلد، شب و روزي وجود ندارد.[6]
💢در روايتي، امام صادق(ع) درباره آيه اول فرمود: «اينکه خدا درباره فرعون فرموده: شب و روز بر آتش عرضه ميشوند، اين درباره دنيا (يعني همان برزخ) است. اما به عذاب آنها در آخرت که دچار جهنم جاويدان خواهند بود، در ادامه آيه اشاره کرده و چنين فرموده: و روزي که قيامت برپا ميشود، دستور داده ميشود که آل فرعون را وارد شديدترين عذابها کنيد[7]».[8] اين سخن امام صادق(ع) بدين معنا است که بخش اوليه آيه، مربوط به عذاب برزخي آل فرعون و بخش دوم آيه، مربوط به عذاب روز قيامت دارد.
🔷با توجه به اين توضيحات؛ چنين به دست ميآيد که به دليل وجود ارتباط بين دنيا و برزخ، در بهشت و جهنم برزخي شب و روز حاکم است. اين ارتباط به گونهاي قوي است که در روايت، به بهشت و جهنم برزخي؛ بهشت و جنهم دنيايي گفته شده است. همانطور که در روايت آمده در اين دو بهشت و جهنم، خورشيد و ماه وجود دارد. اما روز قيامت، شب و روزي وجود ندارد و از اين لحاظ، شرايط يکساني در آنجا حاکم است.
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
میلادی: Tuesday - 09 February 2021
قمری: الثلاثاء، 26 جماد ثاني 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️امام على عليه السلام:
🔹العُجبُ يُفسِدُ العَقلَ
🔸خودپسندى، عقل را تباه مى كند
📚غررالحكم حدیث 726
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - به کجا چنین شتابان.mp3
1.99M
♨️به کجا چنین شتابان
🎤حجت الاسلام #عالی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
🔹 #یادداشت_تبلیغی
💢تحلیلی از کارنامه چهل و دو ساله نظام جمهوری اسلامی ایران(2)
✍️ پنجمین دست آورد افتخارآفرین در ۴۲ سال پس از انقلاب اسلامی ((اجرای عدالت اسلامی)) است.
💠 هرچند ممکن است با توجه به برخی از اختلاس ها و حقوق های نجومی، باورش سخت باشد؛ اگر چند نکته مهم مورد توجه قرار بگیرد روشن خواهد شد که یکی از کارنامه های درخشان نظام اسلامی اجرای عدالت است.
🔰نکته اول:
👈آنچه که به عنوان قاعده اصل باید به آن توجه داشت این است وجود اختلاس و فساد مالی در نظام جای هیچ انکار نیست؛ ولی نبایست این به حساب نظام نوشته شود، چراکه این ها موردی است و هرگز سیستماتیک نیست.
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/14066
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از بلاغ | دستیار فرهنگی
🌷با تقدیم سلام و احترام
✍️به مناسبت ایام الله دهه فجر و چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با مشارکت معاونت امور فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی مسابقه بزرگ کتابخوانی "صعود ۴۰ ساله" را برگزار می کند.
👌گفتنی است زمان برگزاری این مسابقه از ۱۳ الی ۲۲ بهمن ماه ۱۳۹۹ می باشد و همچنین شرکت برای عموم آزاد می باشد.
🌟۵ نفر اول هرکدام ۵۰۰ هزار تومان
🌟۱۰ نفر دوم هرکدام ۴۰۰ هزار تومان
🌟۱۵ نفر سوم هرکدام ۳۰۰ هزار تومان
🌟۵۷ نفر چهارم هرکدام ۲۰۰ هزار تومان
💢لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در مسابقه روی لینک زیر کلیک کنید:
👇👇👇
balagh.ir/content/14037
📥دانلود مستقیم فایل کتاب
balagh.ir/sites/default/files/media/file/swd_chhl_slh.pdf
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
💐🌾💐🌾💐
#اطلاعیه
📣 با توجه به استقبال گسترده مخاطبان و همچنین درخواست نسبت به تمدید مسابقه بزرگ کتابخوانی صعود ۴۰ ساله، به اطلاع می رساند این مسابقه تا شنبه ۲۵ بهمن ماه تمدید گردید
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📲 #استوری |
و اما مثلِ هر سال؛ نداۍ #اللہاکبرمآن
قرار است غوغایی بہ پا کند در دلِ دشمنان😎🖐🏼
امشب |ساعت²¹| سراسر کشور #ایران🇮🇷
#نشرحداکثرۍ!
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از بلاغ | دستیار فرهنگی
🌷به مناسبت ایام الله دهه فجر
🌟ویژه نامه #فجر_انقلاب منتشر شد
📥مقالات مناسبتی
📥سخنرانی مناسبتی
📥احادیث مناسبتی
📥اشعار مناسبتی
📥استیکر مناسبتی
📤پیامک مناسبتی
📥نرم افزار مناسبتی
💢دریافت ویژه نامه:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/5823
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
با دو بال سرخ و سبز این پیک صلح
از دل بهمن برآمد سوی صبح
🌸 ۲۲ بهمن ماه، سالروز پیروزی #انقلاب_اسلامی ایران مبارک باد🇮🇷
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 الله اکبر؛ این صدای ملت ایران است.
🌺 فرا رسیدن یومالله ۲۲ بهمن بر ملت عزیز ایران و خانواده های محترم شهدا مبارکباد.
📎 #ایران_پیروز
✌️ #دهه_فجر 🇮🇷
🆔 @balagh_ir
👇👇👇
♨️سوال:
🔰هنگام قیامت آیا کعبه هم ویران می شود؟
✍️پاسخ:
✅در اینباره به طور خاص مطالبی از احادیث یا آیات به دست نیامد. اگر بخواهیم با توجه به کلیات نظر بدهیم باید بگوییم که: در قیامت زلزله های مهیب و وحشتناکی رخ می دهد که تمام کوه ها را مانند غباری در هوا می پراکند. پس هیچ چیز باقی نخواهد ماند. مقداری از اوصاف قیامت در قرآن این گونه بیان شده است:
🔷إِذَا السَّمَاءُ انفَطَرَتْ* وَ إِذَا الْكَوَاكِبُ انتَثرَتْ* وَ إِذَا الْبِحَارُ فُجِّرَتْ؛[انفطار، آيات ۱ الي۳] آن گاه كه آسمان بشكافد،* و آن گاه كه ستارگان پراكنده شوند،* و آن گاه كه دریاها به هم بپیوندند.
🔸إِذَا الشَّمْسُ كُوِّرَتْ* وَ إِذَا النُّجُومُ انكَدَرَتْ* وَ إِذَا الجْبَالُ سُیرِّتْ؛[تکویر، آيات ۱ الي۳] چون خورشید بىفروغ شود،* و چون ستارگان فرو ریزند،* و چون كوهها از جاى خود بشوند.
🔷وَ تَكُونُ الْجِبَالُ كَالْعِهْنِ الْمَنفُوشِ؛[قارعه/۵] كوهها چون پشم رنگارنگ حلاجى شده مىگردد.
🔰إِذَا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزَالهَا(۱) وَ أَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقَالَهَا؛[زلزله آيات ۱و۲] آن گاه كه زمین لرزانده شود به سختترین لرزههایش،* و زمین بارهاى سنگینش را بیرون ریزد.
🔹اما یک احتمال دیگر نیز می توان درباره کعبه داد. و آن اینکه از زمین بالا رود، همانگونه که این مطلب درباره زمین کربلا بیان شده است:
🗞حضرت على بن الحسین علیهما السّلام فرمودند: خداوند متعال بیست و چهار هزار سال قبل از اینكه زمین كعبه را خلق كند و آن را حرم قرار دهد زمین كربلاء را آفرید و آن را حرم امن و مبارك گرداند، و هر گاه حق تعالى بخواهد كره زمین را لرزانده و حركتش دهد (كنایه از قیامت باشد) زمین كربلاء را همراه تربتش در حالى كه نورانى و شفّاف هست بالا برده و آن را در برترین باغهاى بهشت قرار داده و بهترین مسكن در آنجا مىگردانش و ساكن نمىشود در آن مگر انبیاء و مرسلین این زمین بین باغهاى بهشت مىدرخشد همان طورى كه ستاره درخشنده بین ستارگان نورفشانى مىنماید.[۱]
♻️اما شاید روز قیامت، پایان تاریخ کعبه باشد، همان گونه که در بعضی از روایات، سنت های کعبه تا روز قیامت مستمر معرفی شده است.
💠خداوند عزّ و جلّ دوست داشت كه سایر بندگان و عبادت كنندگان، مانند ملائكه عبادت كنند، لذا در آسمان چهارم محاذى عرش خانهاى قرار داد كه بدان ضراح مىگفتند، سپس در آسمان دنیا خانهاى بنا نهاد كه آن را بیت المعمور مىگفتند و آن محاذى ضراح بود، آنگاه خانه كعبه را وضع نمود در برابر بیت المعمور و محاذى آن، و آدم ابو البشر را دستور داد تا بگرد آن طواف كند، و خداى عزّ و جلّ بر آدم گناهش را ببخشود و این امر در اولاد آدم تا روز قیامت جارى گشت.[۲]
💢از امام ششم علیه السّلام كه: خدا آفریدهاى بیش از فرشتهها نیافریده، و البته هر روزى ۷۰ هزار فرشته فرو شوند، و بگرد بیت المعمور بگردند، از آن پس فرو شوند و گرد كعبه گردند، از آن پس بزیارت قبر پیغمبر صلى اللَّه علیه و آله آیند و بر او سلام دهند، سپس بیرون روند، و مانند آنها پیوسته تا روز قیامت فرو شوند.[۳]
📚منابع:
[۱]. كامل الزیارات، ص: ۲۶۸.
[۲]. عیون أخبار الرضا علیه السلام، ج۲، ص: ۹۱.
[۳]. بحار الأنوار ، ج۵۶، ص: ۱۷.
📎 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
✍️امام علی علیه السلام:
🔹قرِنَتِ الْهَيْبَةُ بِالْخَيْبَةِ، وَ الْحَيَاءُ بِالْحِرْمَانِ؛ وَ الْفُرْصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ، فَانْتَهِزُوا فُرَصَ الْخَيْرِ
💠ترس (نابجا) با نااميدى مقرون است و کم رويى با محروميت همراه، فرصت چون ابر می گذرد، پس فرصتهای نیکو را غنیمت شمرید (و پيش از آنکه از دست برود، از آن استفاده کنيد)
📚حکمت21 نهج البلاغه
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از بلاغ | دستیار فرهنگی
🌷با تقدیم سلام و احترام
✍️به مناسبت ایام الله دهه فجر و چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با مشارکت معاونت امور فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی مسابقه بزرگ کتابخوانی "صعود ۴۰ ساله" را برگزار می کند.
👌گفتنی است زمان برگزاری این مسابقه از ۱۳ الی ۲۲ بهمن ماه ۱۳۹۹ می باشد و همچنین شرکت برای عموم آزاد می باشد.
🌟۵ نفر اول هرکدام ۵۰۰ هزار تومان
🌟۱۰ نفر دوم هرکدام ۴۰۰ هزار تومان
🌟۱۵ نفر سوم هرکدام ۳۰۰ هزار تومان
🌟۵۷ نفر چهارم هرکدام ۲۰۰ هزار تومان
💢لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در مسابقه روی لینک زیر کلیک کنید:
👇👇👇
balagh.ir/content/14037
📥دانلود مستقیم فایل کتاب
balagh.ir/sites/default/files/media/file/swd_chhl_slh.pdf
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
#اطلاعیه
📣 با توجه به استقبال گسترده مخاطبان و همچنین درخواست نسبت به تمدید مسابقه بزرگ کتابخوانی صعود ۴۰ ساله، به اطلاع می رساند این مسابقه تا شنبه ۲۵ بهمن ماه تمدید گردید
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه - ۲۳ بهمن ۱۳۹۹
میلادی: Thursday - 11 February 2021
قمری: الخميس، 28 جماد ثاني 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین (100 مرتبه)
🆔 @balagh_ir
✍️امام على عليه السلام:
🔹الكَذّابُ و المَيّتُ سَواءٌ؛ فإنّ فَضيلَةَ الحَيِّ علَى المَيّتِ الثِّقَةُ بهِ، فإذا لَم يُوثَقْ بكَلامِهِ بَطَلَت حَياتُهُ
💢دروغگو و مرده يكسانند؛ زيرا برترى زنده بر مرده به اعتماد بر اوست. پس اگر به سخن او اعتمادى نشود، زنده نيست
📚غررالحكم حدیث 2104
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
پایگاه اطلاع رسانی بلاغ - به دروغگو اعتماد نکنید.mp3
2.8M
♨️به دروغگو اعتماد نکنید !!
🎤حجت الاسلام #مومنی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
✍️معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد:
💠" قطب ها و میزهای فکری و فرهنگی" محور فعالیت های دفتر تبلیغات اسلامی
🔰معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: یکی از طرح های اصلی دفتر تبلیغات اسلامی که هم اکنون عمده برنامه ها حول محور این بحث پیگیری می شود؛ بحث " قطب ها و میزهای فکری و فرهنگی" می باشد.
💢مشاهده ادامه مطلب:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/14056
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🗞🔹✨🔹🗞
💢مردمی بودن به ادّعاکردن نیست
✍️عَن ابن عبّاس قال (1) :
💠کانَ رَسُولُ اللَّهِ (صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِه) یَجلِسُ عَلَی الأرض
🔹[پیامبر] دنبال این نبود که یک فرشی، چیزی داشته باشد؛ در مسجد، در ملاقات با یک نفری که در بین راه با ایشان برخورد میکرد، و میخواست دو کلمه حرف بزند، روی زمین مینشست.
💠و یَأْکُلُ عَلَی الأرض
🔹گاهی غذایش را هم همین طور که روی زمین نشسته بود، میخورد. سفرهای بیندازند و آدابی و تشکیلاتی و حالا یک بشقابی، کاسهای، چیزی مثلاً؛ نه، همین طور روی زمین مینشستند و غذای سادهای میل میکردند.
💠و یَعتَقِلُ الشَّاة
🔹گوسفندی فرضاً داشتند، ریسمان گوسفند را دستشان میگرفتند. «یَعتَقِل» از «عِقال کردن» است دیگر، یعنی آن را نگه داشتن، گوسفند را نگه میداشتند. خب، این خلاف شأن است دیگر؛ ماها اگر باشیم، حالا یک گوسفندی هم داشته باشیم، دستمان نمیگیریم توی خیابان و کوچه. این بزرگوار میکردند این کار را.
💠و یُجِیبُ دَعوَةَ المَملُوکِ عَلَی خُبزِ الشَّعِیر
🔹گاهی یک غلامی مثلاً نشسته بود یک جایی روی زمین و داشت نان جوی میخورد؛ حضرت عبور میکردند، تعارف میکرد، آقا! بفرمایید؛ مینشستند حضرت پهلوی او. نمیگفتند شأن ما نیست، نمیشود، مناسب نیست.
🗞اینکه ما این قدر میگوییم و میشنویم که باید مردمی باشیم، یعنی این. مردمی بودن به ادّعاکردن نیست. با مردم، با زندگیِ مردم کنار بیاییم، مثل مردم زندگی کنیم، با طبقات مختلف مردم انس بگیریم. این، معنای مردمی بودن است
📚1. امالی طوسی، مجلس چهاردهم، ص ۳۹۳
✍️بیانات مقام معظم رهبری در ابتدای جلسه درس خارج فقه روز سهشنبه ۱۳۹۸/۱۰/۰۳
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir