🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
🔰تقدير و سرنوشت و قضاو قدر و شانس چيست و چه تفاوت هايي دارند ؟ايا اصلا وجود دارند اونها يا نه ؟
✍️پاسخ:
💠تقدير وسر نوشت وجود دارد ولي شانس وجود ندارد بدين بيان که :
🗞شانس همان بخت و اقبال خوانده مي شود كه در ميان عرف مردم بسيار رواج دارد و نوعي فرصت بهره مندي بيشتر از موفقيت ها محسوب مي گردد ؛ اما شانس و تعابيري مانند آن مثل بخت و طالع، واقعيت ندارد. اين امور ريشهدر نا آگاهي از علت حوادث و رويدادهاي طبيعي، اجتماعي و روانيدارد. هر کجا انسان هاي سطحي نگر، نتوانستند علت بروز رويدادهاي تلخ يا شيرين را تحليلکنند، آن را به شانس و بخت حواله ميکنند.
🔸عموميت قانون عليت، به اين که هر حادثهاي علتي دارد و هر موقعيتي براي انسان (فرد يا جامعه) و غير انسان پيشآيد، معلول علتياست و تقدير و اندازهگيري هر پديدهاي نيز متناسب با وضع علت آن ميباشد، امريقطعياست، چون آيات قرآننظير " قد جعلاللّهلکلِّ شيءٍ قدراً " (1) آن را بيان کرده و علماي اسلامي از آن تحت عنوان قضا و قدر تکويني و تشريعي و ساير انديشمندان جهان به عنوان "قانون علت و معلول يا اسباب و مسبّبات" بحث کردهاند.
☘️در نتيجه اگر منظور از شانس اتفاقات خارج از چارچوب عليت باشد يقينا نادرست خواهدبود . به طور كلي سرنوشتانسانها و عزتو ذلتآنانمرهونکارکردهايآنانو امور واقعي است نه امور خيالي و توهمي مانند شانس ؛ قرآن به صراحت ميفرمايد: " کلُّ نفسبما کسبترهينة؛(2) هر کسدر گرو اعمالخويشاست".
📚پينوشتها:
1. طلاق(65) آيه 3.
2. مدثر (74) آيه 38.
🗞 #اعتقادی
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۰۴ آبان ۱۴۰۰
میلادی: Tuesday - 26 October 2021
قمری: الثلاثاء، 19 ربيع أول 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
🆔 @balagh_ir
✍️امام صادق عليه السلام:
🔹المَنُّ يَهدِمُ الصَّنيعَةَ
🔹منّت نهادن، خوبى را از بين مى برد
📚ميزان الحكمه جلد6 صفحه241
🗞 #حدیث_روز
🆔 @balagh_ir
پایگاه_اطلاع_رسانی_بلاغ_تربیت_خدا.mp3
5.09M
♨️تربیت خدا
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #عالی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🔴بهترین #سخنرانی های روز
🆔 @balagh_ir
✅همایش بزرگ دوچرخه سواری
بمناسبت سالروز ورود حضرت معصومه سلام الله علیها به قم
🌹گروه تبلیغی جهادی رشد
با همکاری ارگان های فرهنگی شهر مقدس قم
https://eitaa.com/joinchat/1849819174C471d8864d9
🆔 @balagh_ir
💠نشست علمی
👈توضیحات در پوستر
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
🗞🔹🔹🗞
💢پرسش:
🔰آیا میتوان قبل از مرگ، تصویری از دنیای بعد از آن داشت؟
✍️پاسخ:
✅ اگر مقصود از داشتن تصویری از حوادث بعد مرگ، علم و آگاهی به آن است با مطالعهی کتابهایی که در مورد معاد و قیامت نوشته شده است میتوان به بخشی از آنچه بعد مرگ رخ میدهد آگاهی یافت.[1]
👈در همین راستا، اصل وجود جهانی دیگر، در آیات و روایات فراوانی مورد تأکید قرار گرفته است:
🗞قرآن کریم میفرماید: شما عالم نخستین را دانستید چگونه متذکّر نمیشوید(که جهانى بعد از آن است)؟[2]
✍️امام سجاد میفرماید: تعجب میکنم از کسی که قیامت را انکار میکند، در حالیکه این دنیا را مشاهده کرده است.[3]
🗞مفسران این آیه را با بیانات مختلف توضیح دادند:
🔗1. اگر از بیابانى بگذریم و در آن قصر بسیار مجلل و باشکوهى با محکمترین و عالیترین مصالح، و تشکیلات وسیع و گسترده ببینیم، و بعد به ما بگویند اینهمه تشکیلات و ساختمان عظیم براى این است که فقط قافله کوچکى چند دقیقهای در آن بیاساید و برود، پیش خود میگوییم این کار حکیمانه نیست؛
👈زیرا براى چنین هدفى مناسب این بود چند خیمه کوچک برپا شود. دنیاى با این عظمت و اینهمه کرات و خورشید و ماه و انواع موجودات زمینى نمیتواند براى هدف کوچکى مثل زندگى چند روزه بشر در دنیا آفریده شده باشد، و گرنه آفرینش جهان پوچ و بیحاصل است، این تشکیلات عظیم براى موجود شریفى مثل انسان آفریده شده تا خداى بزرگ را از آن بشناسد معرفتى که در زندگى دیگر سرمایه بزرگ او است.
🔗2. دیگر اینکه صحنههاى معاد را در این جهان در هر گوشه و کنار با چشم خود میبینید، همه سال در عالم گیاهان صحنه رستاخیز تکرار میشود، زمینهاى مرده را با نزول قطرات حیاتبخش باران زنده میکند، چنانکه در آیه 39 سوره فصلت میفرماید: «إِنَّ الَّذِی أَحْیاها لَمُحْیِ الْمَوْتى» کسى که این زمینهاى مرده را زنده میکند هم او است که مردگان را زنده میکند!
🗞در آیه 6 سوره حج نیز به همین معنا اشاره شده است.[4]
🔗3. حوادث آخرت، در همین دنیا مشاهده میشود؛ مثلاً انسان از مرحلهی نطفه به علقه، از علقه به مضغه و از مضغه به صورت گوشت و استخوان تبدیل میشود و یا اینکه خاک تبدیل به گیاه و گیاه تبدیل به گوشت، پوست، خون، استخوان و دیگر اجزای انسان یا حیوان میشود.[5]
💢اما اگر مقصود دیدن با چشم ظاهری است، نباید از این چشم که در دنیای مادی وسیلهای برای یکی از حواس پنجگانه انسان بوده و حتی توانایی دیدن برخی نورهای مادون قرمز و ماورای بنفش را ندارد، انتظار داشت که تصویری از قیامت را دریافت کند، ولی اگر منظور از دیدن، علم حضوری و کشف و شهود است، از راه تقوا و ریاضت نفس میتوان به آن دست یافت. امام علی(ع) در اوصاف متقین میفرماید: «بهشت براى آنان چنان است که گویى آنرا میبینند و در نعمت آن غوطهورند و با دوزخ چنانند که گویى آنرا مشاهده میکنند و در عذاب آن گرفتارند».[6]
📚پی نوشت:
[1]. در این سایت نیز مطالب متنوع در مورد معاد وجود دارد که با جستوجو میتوانید بیابید: ر. ک: 125؛ 3891؛ 4905؛ 170 و 2609.
[2]. واقعه، 62.
[3]. «عَنْ أَبِی حَمْزَةَ قَالَ سَمِعْتُ عَلِیَّ بْنَ الْحُسَیْنِ ع یَقُولُ عَجَبٌ کُلُّ الْعَجَبِ لِمَنْ أَنْکَرَ الْمَوْتَ وَ هُوَ یَرَى مَنْ یَمُوتُ کُلَّ یَوْمٍ وَ لَیْلَةٍ وَ الْعَجَبُ کُلُ الْعَجَبِ لِمَنْ أَنْکَرَ النَّشْأَةَ الْأُخْرَى وَ هُوَ یَرَى النَّشْأَةَ الْأُولَى». کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 3، ص 258، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.
[4]. ر. ک: مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج 23، ص 245 و 246، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ اول، 1374ش.
[5]. ر. ک: کاشانى، ملا فتح الله، تفسیر منهج الصادقین فى الزام المخالفین، ج 9، ص 154، تهران، کتابفروشى محمد حسن علمى، 1336ش؛ طیب سید عبد الحسین، اطیب البیان فی تفسیر القرآن، ج 12، ص 403، تهران، اسلام، چاپ دوم، 1378ش.
[6]. سید رضی، محمد بن حسین، نهج البلاغة، محقق، صبحی صالح، خ 193، قم، هجرت، چاپ اول، 1414ق.
📎 #اعتقادی
🌐منبع:سایت اسلام کوئست
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه - ۰۵ آبان ۱۴۰۰
میلادی: Wednesday - 27 October 2021
قمری: الأربعاء، 20 ربيع أول 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
🆔 @balagh_ir
✍️امیرالمؤمنین علیه السلام:
💠ـ في صِفَةِ المُتَّقِينَ ـ :أمّا اللَّيلَ فَصافُّونَ أقدامَهُم ، تالِينَ لأجزاءِ القرآنِ يُرَتِّلُونَها تَرتيلاً ... وَيَستَثِيرونَ بِهِ دَواءَ دائهِم .
🔹ـ در توصيف پرهيزگاران ـ : شب هنگام به پا مى خيزند و آيات قرآن را با تأمّل و شمرده مى خوانند... و داروى درد خود را در آن مى جويند
📚نهج البلاغه، از خطبه 193
🆔 @balagh_ir
پایان متفاوت برای دو گناه.mp3
610.9K
♨️پایان متفاوت برای دو گناه
🎤حجت الاسلام #قرائتی
📡حداقل برای☝️نفر ارسال کنید.
🆔 @balagh_ir
💠نشست علمی
💠الاجتماع التحضیری للموتمر الدولی
👈توضیحات در پوستر
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir
💠ورکشاپ های مهرورزان ویژه ناشنوایان برگزار می شود
✍️مدیر گروه تبلیغ تخصصی مهرورزان اظهار داشت: گروه تخصصی مهروزان که یک گروه تخصص تبلیغی در عرصه معلولین می باشد، در بررسی های خود و با توجه به نیازسنجی قشر ناشنوایان و نابینایان تصمیم گرفته است تا در موضوعات مختلف، کارگاه های آموزشی برگزار کند.
💢مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
https://www.balagh.ir/content/16822
🔴پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
🆔 @balagh_ir