بصیرت حسینی-استاد محمد حیدری رنانی-جلسه اول-١۶ تیر ١۴٠٣.mp3
21.58M
🔈 گزارش صوتی جلسه اول
💡موضوع کلّی جلسه:
بصیرت حسینی
{این جلسه👈زبان قرآن،زبان فطرت است}
🎙خطیب گرامی:
حجت الاسلام والمسلمین استاد محمد حیدری رنانی
🗓 دهه اول محرم الحرام١۴۴۶- ١۶ تیر ١۴٠٣
🕌 مسجد الرضا(ع) رهنان
#امام_حسین
#محرم
#سخنرانی
#محمد_حیدری_رنانی
🆔 @bange_nay110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 گم شدن آدمی
✍🏻 عینصاد
❞ گمشدن آدمها باعث مىشود كه به هدفهاى حقير دل ببندند و هدفها را گم كنند و در نتيجه راه را و روش را گم كنند و در نتيجه سعى و تلاش خود را گم كنند، كه؛«ضلّ السبيل» و «ضلّ سعيهم»
نتيجهى اين ضلال و سردرگمىاست. ضلال را به گمشدگى و سردرگمى ترجمه كن نه به گمراهى، كه گمراهى نتيجهى گم شدن هدف و نتيجهى گمشدن آدمى است.
كسى كه اينگونه هدايت يافت و از ضلال رهيد، اگرچه در شكل عمل و شكل كوچ مثل جاهليت سابق و لاحق عمل كند، مشكلى ندارد، كه اين آميزش، نقطههاى ضعف آدمى را مشخص مىنمايد و تعلقها و وابستگىها و غفلتها و ذنوب نهفتهى او را نشان مىدهد و براى استغفار آماده مىسازد.
📚 کتاب حقیقت حج | صفحه ۱۰۰
#عین_صاد
🆔 @bange_nay110
👥مصاحبه ای کِلیشه ای برای انتخاب وزراء دولت
✍️عباس عبدی
چند روزی در توییتر نبودم. ظاهراً محشری بپا کردهاند در باره سازوکار انتخاب وزرای پزشکیان. پس بهتر است خاطره تاسفبار یک معاون وزیر را برایتان بنویسم تا ببینیم رییسجمهوری که از چند ماه پیش انتخابش معلوم بود چگونه وزیر انتخاب کرده؟ حالا معترضاند که چرا در این فرصت کوتاه این گونه وزیر انتخاب میکنید؟
🔹تجربه ای از فرآیند انتخاب وزرا در دولت سیزدهم.
در کوران سلطه کرونا و در گیرودار تعیین وزرای کابینه دولت سیزدهم ساعت ۲۳ شب تلفن به صدا درآمد. در حالت خواب و بیداری، شک داشتم پاسخ دهم اما وقتی زنگ ادامه یافت به بناچار پاسخ دادم. صدایی قوی با ادبیات رسمی اسم کاملم را برد و سپس خود را معرفی کرد. ایشان مرحوم آقای عادل آذر، ریئس سابق دیوان محاسبات کشور بود.
بسرعت دست و پا را جمع کرده و با حال ناخوش سلام کرده از علت تماس سئوال کردم ایشان در توضیح خواستند مطلب فعلا محرمانه تلقی شده و علنی نگردد؟ سپس با عذر خواهی از زمان نامناسب تماس تلفنی، به فرآیند انتخاب کابینه رئیس جمهور منتخب اشاره کرده و اعلام کرد که نام شما جهت مصاحبه پس از بررسی اولیه در لیست ۳-۵ نفره آمده و با نظر حاج آقا (مرحوم رئیسی) لازم است در کمتر از دوازده ساعت جهت مصاحبه به آدرس کوچه امام پلاک ۱۶ مجاور ساختمان مجلس سابق با پنج نسخه رزومه کتبی همراه با برنامه تحول وزارت... با خود مراجعه کنید.
در شرایط بهتآور پرسیدم چه کسی و در چه فرآیندی مرا نامزد کرده و چرا با این ضرب الاجل؟ در توضیح به کوتاهی زمان و اهمیت موضوع و تراکم کار خودشان که تا نیمه شب ادامه دارد اشاره کرده و خواستند که حتما شرکت کنم.
از تهیه برنامه و رزومه در این فرصت کوتاه عذر خواهی کردم و صبح روز بعد به احترام ایشان و پس از تشریفات امنیتی به اطاق انتظار و پذیرایی هدایت شدم و بعد از دقایقی مرحوم عادل آذر به اتاق انتظار آمده و مرا به محل جلسه مصاحبه همراهی کردند.
حول و حوش میز عریض تنها سه نفر شامل دکتر فرهاد رهبر و اقای میرکاظمی و مرحومعادل آذر نشسته بودند( بدون حضور دکتر مخبر) معلوم بود تازه از مصاحبه با نفر قبل خلاص شده بودند و فرم و جدول تک صفحهای مصاحبه وی را تکمیل میکردند.
پس از سلام و علیک رسمی و یک چاق سلامتی کوتاه، دکتر رهبر از رزومه سئوال کردند که دکتر عادل آذر نسخه چاپی که از اینترنت دانلود کرده بودند را در دسترس اعضا قرار دادند و سپس از برنامه تحول وزارت سئوال کردند که مؤدبانه اعلام کردم من بی تقصیرم نه تمایلی به این مسئولیت دارم و نه از نیمه شب گذشته تا الان فرصتی فراهم بوده که برنامهای تهیه کنم، اما بعنوان فرد مطلع چالشها و چاره های اصلی بخش را بیان خواهمکرد.
محیط اتاق و نوشته های پراکنده روی وایت برد را مرور کرده و متوجه شدم هر سه نفر با شتاب کار خود را پیگیری میکنند. در همین بین دکتر رهبر با موبایل خود صحبت میکرد و میرکاظمی در حال تکمیل فرم نفر قبلی بود و مرحوم عادل آذر مشغول نوشتن و امضإ صورتجلسه مصاحبه بود. چالشهای اصلی بخش .... را از نگاه خودم مطرح کردم و به پائین بودن بهرهوری این بخش از جنبه بهرهوری سرمایه، نیروی انسانی و فناوری نامتناسب بیان و اصول بهبود وضع .... را در سه سطح حکمرانی، مدیریت و فن آوری بیان کردم.
مرحوم عادل آذر از بحث تحلیل مشکلات بهرهوری بخش به یکباره از عوامل فساد در وزارت سئوال کرد که در پاسخ به تمرکز مدیریتی، نبود برنامه و عدم شفافیت اشاره کردم. از موضوع رانت و سوبسید در بخش سئوال کردند و کانونهای فساد در بخش... و دلایل آنرا جویا شدند.
جو جلسه مصاحبه به بازجویی و ارشاد نزدیک میشد. که آقای میرکاظمی به نقش ارز ۴۲۰۰ تومانی در بخش اشاره کرد و آنرا منشا فساد اعلام کرده و سئوال کرد؛ اگر آنرا قطع و یارانه دهیم چه اشکالی دارد؟ دکتر رهبر سئوال کرد بنظرتان اگر کل وزارت را ببندیم چه مشکلی برای بخش پیش خواهد آمد؟!
وی در ادامه جو جلسه را خودمانی کرد و صریح سئوال کرد در بین وزرایی که از ابتدا در وزارت بوده اند کدامیک را موفق میدانم؟ میدانستم که با این سئوال حساس عملا بدنبال قضاوت ساده و خط سیاسی در مورد مدیران قبلی هستند. در پایان این بخش که به بازجویی شباهت بیشتری داشت اشاره کردم که با دیدگاه شما شاید بهترین انتخاب برای کابینه آقای ساداتنژاد باشد.
محتوای سئوالات، روش مصاحبه و شتابزدگی در فرآیند این جلسه کوتاه نه تنها محدودیت دیدگاهها را نشان میداد بلکه نشانگر دغدغه اصلی هیئت سه نفره (بعلاوه دونفر غائب)، که مصاحبه و انتخاب کلیه وزرا در دولت سیزدهم را برعهده دارند چیست؟
در مسیر بازگشت مات و مبهوت از این سیستم و روححاکم بر جلسه مصاحبه و فرآیند انتخاب یادم به جمله معروفی از فرانسوا ولتر افتاد؛ "از پرسشهای افراد بهتر میشود آنها را شناخت تا از پاسخهای آنان"!
🆔@bange_nay110
🚫انتقاد شدید آیتالله ناظمزاده قمی از واعظ بیترهبری
💠آیتالله ناظمزاده قمی با صدور بیانیهای سخنان شیخ عالی واعظ بیت رهبری را شدیدا مورد انتقاد قرار داد و نوشت:
جناب آقای عالی! بهتر نبود در شب تاسوعا که مطالب شما را ده ها هزار نفر از صدا و سیما می شنوند به جای طرح این مسائل بی فایده، گریزی به مشکلات طاقت فرسای اکثریت مردم می زدید تا رهبر معظم از زبان شما بشنوند و راه علاج را بیان کنند. همچنین گریزی هم به معضل طلاق و موانع ازدواج میزدید، تا معظم له دستوراتی در رفع این خطر بزرگ که نسل جوان را تهدید می کند، صادر کند. همچنین معضل مهاجرت جوانان تحصیل کرده و نیز فرار سرمایه ها را از کشور مطرح میکردید.
ای کاش گریزی می زدید به مراقبت امیرمومنان علی- علیه السلام- در حکومت غیرولایی! خود در حفظ بیت المال که حاضر نشد دیناری از بیت المال به برادر نابینا و عیالوارش داده شود. یا اشاره ای می کردید به خاموش کردن چراغ بیتالمال توسط علی -علیه السلام - زمانی که سخنان طلحه و زبیر غیر از مسائل جامعه و حکومت بود؛ تا مسئولان کشور بیشتر مراقب بیت المال باشند.
جناب آقای عالی می دانید کشور ما حدود ۶۰ درصد فقیر و یارانه بگیر دارد. خوب بود اشاره می کردید که امیرمومنان وقتی دید مردی طلب کمک می کند، فرمود: چرا باید در حکومت علی فقیر باشد؟! که جواب دادند او مسیحی است و امام -علیه السلام- در جواب فرمود: او در جوانی خدمت کرده و اینک در حال پیری باید از بیت المال بی نیازش کنید.
چه خوب بود می گفتید که حکومت غیرولایی علی! وقتی ابن کواء در مسجد و در حال نماز خواندن حضرت، آیه شرک آلود را به علی نسبت داد، حضرت با آیه جواب دادند نه با باطوم و مشت و حبس و حصر، و حتی حقوقش را قطع نکردند."
#ولایت
#امیر_المومنین
#انتقاد
#بی_احترامی
🆔 @bange_nay110
بصیرت حسینی-استاد محمد حیدری رنانی-جلسه دوم-١٧ تیر ١۴٠٣.mp3
19.29M
🔈 گزارش صوتی جلسه دوم
💡موضوع کلّی جلسه:
بصیرت حسینی
{این جلسه👈معانی بصیرت،از منظر قرآن(١)}
🎙خطیب گرامی:
حجت الاسلام والمسلمین استاد محمد حیدری رنانی
🗓 دهه اول محرم الحرام١۴۴۶- ١٧ تیر ١۴٠٣
🕌 مسجد الرضا(ع) رهنان
#امام_حسین
#محرم
#سخنرانی
#محمد_حیدری_رنانی
🆔 @bange_nay110
#اطلاع_رسانی
💎جلسه شرح و تفسیر کتاب گلستان سعدی(علیه الرحمه)
🎙بیانگر توانا:
حجت الاسلام والمسلمین استاد محمد حیدری رنانی
⏰زمان:
جمعه ۵ مرداد ١۴٠٣ از ساعت «١١:٣٠» ظهر
📍مکان:
اصفهان-رهنان-خیابان شریف شرقی-کوچه شهید کبیری(شماره۶۴)-مسجد الرضا(ع)
📍کتابخانه و کانون فرهنگی قرآنی مسجد الرضا(ع) رهنان
#گلستان_سعدی
#محمد_حیدری_رنانی
🆔@bange_nay110
▪️سوالش را که پرسید امام جواد علیه السلام گریهاش گرفت.
آن هم چه گریهای!
تعجب کرد.
با خودش گفت: مگر چه پرسیدم؟
پرسیده بود:
بعد از نوهی شما (امام عسکری علیه السلام)، چه کسی قرار است امام شود؟
✦✦✦ـ
امام که آرام شد، فرمود:
بعد از او امامت میرسد به پسرش، قائم منتظَر.
پرسید:
قائم؟!
چرا به او قائم میگویند؟
فرمود:
چون وقتی قیام میکند که یادش در بین مردم مرده است!...
✦✦✦ـ
دوباره پرسید:
چرا به او منتظر میگویند؟
فرمود:
چون او غایب خواهد شد؛
غیبتش هم طولانی خواهد بود.
فقط اهل اخلاص هستند که منتظرش خواهند ماند.
اما آنها که اهل تردیدند وجودش را منکر میشوند.
آنها هم که اهل انکار هستند یادش را مسخره میکنند...
📚 برگرفته از کمال الدین، ج ۲، ص ۳۷۸.
#امام_جواد
#امام_زمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🆔 @bange_nay110
👈 تبلیغات روحانیت برای چه کسانی؟ با چه مبنا و منطقی؟
✍حبیب رمضانخانی
در انتخابات ریاست جمهوری اخیر، اعزام گسترده برخی طلاب و روحانیون به مناطق مختلف کشور، در جهت تبلیغ کاندیدای خاص، از مواردی بود که انتقادات بسیاری را برانگیخت.
اینکه اگر صرف تبلیغ و تشویق به رای دادن مردم می شد، با توجه به رویکرد سیاسی روحانیت بعد از انقلاب، قابل توجیه بود. ولی تبلیغ با هزینه کردن از وجوهات شرعی و بیت المال که از جیب مردم تامین می شود، در جهت جناح و فرد خاص، قابل تامل و محل ایراد است.
اینکه به صورت هدایت شده و جریانی، آن هم با نام حوزه های علمیه، فرد دیکته شده مورد حمایت قرار بگیرد، مورد انتقاد است و با استقلال فکر و رای این طبقه همخوانی ندارد!
آری، زمانی یکی از تفاوت های بنیادین روحانیت شیعه، در مقایسه با روحانیت سایر ادیان و مذاهب، عدم وابستگی و حضور در کانون های قدرت و بهره بردن از خوان آن بود.
در نتیجه این ویژگی برجسته و استقلال مالی و فکری از قدرت بود که باعث می شد مردم همواره به روحانیت و پایگاه آن بیشترین اعتماد و تکیه را داشته و در تقابل با زورمندان و حاکمان، به آن ها پناه برده و اعتماد کنند.
ولی امروز که این اقدامات توسط عده ای از این طبقه رخ می دهد، این عمل غیرمعمول به حساب کلیت پایگاه روحانیت گذاشته شده و اعتبار و جایگاه آن بین مردم، حداقل از نظر استقلال فکری و مالی، بیش از پیش خدشه دار و تضعیف می شود.
خاصه مردمی که زمانی از دست عوامل قدرت به این پایگاه پناه می بردند و الان آن را تبدیل به خود قدرت و عوامل آن می بینند!
#انتخابات
#روحانیت
#تبلیغات
🆔 @bange_nay110
👨💼 سی ویژگی فرد با فرهنگ و مُتشَخّص
📝 دکتر محمود سریعالقلم
1- در رانندگی از فرعی به اصلی، کامل میایستد بعد حرکت میکند چون شهرنشین است؛
2- حتی دشمنان خود را با "آقای یا خانم" خطاب میکند چون اعتماد به نفس دارد؛
3- ارتفاع ادب و حشمت او بالاتر از دانش، ثروت و قدرت او قرار دارد؛
4- با صنعت فریب آشناست ولی چون بنیان هستی را صدق میداند، از آن پرهیز میکند؛
5- چند مرحله جلوتر، به پی آمدهای سخن خود فکر میکند بعد حرف میزند چون زندگی امری دراز مدت است؛
6- نهایت تلاش خود را میکند تا شخصیتی با ثبات داشته باشد چون پایداری شخصیت، اعتماد ساز است؛
7- مادامی در قدرت میماند که فکر جدیدی داشته باشد و گرهای را باز کند چون نگران قضاوت تاریخ است؛
8- در جهان تخصصی امروز، فقط در یک رشته مینویسد و اظهار نظر میکند؛
9- نیاز روانی به غیبت، بد گویی و نفرت ندارد چون سعی میکند از غوغای کثرت فاصله گیرد؛
10- به واسطۀ مزایای سِمَت، در پی جبران محرومیتهای دوران کودکی نیست؛
11- معتقد است اهانت به دیگران، در مقطعی به خود او باز می گردد؛
12- وقتی نمیتواند سر موقع به قراری برسد، زنگ می زند یا پیغام میفرستد؛
13- در پی این نیست دیگران را مثل خود کند چون هر فردی، عالم و گذشتۀ خاص خود را دارد؛
14- آنقدر آشغال را در دست خود نگه میدارد تا سطلِ زباله پیدا کند؛
15- اهتمام میورزد تا بازارِ پررونق سایه روشن های جهل را با گسترشِ آگاهی خود بهتر بشناسد؛
16- در صندلی های پشت تاکسی، پاهای خود را جمع میکند تا دو نفر دیگر راحت باشند؛
17- با دو نفر دیگر در عرض پیاده رو، راه نمیرود و سدّ راه عبور دیگران نمیشود؛
18- تبلیغ عبادت خود را با باطنِ "بِشنو از نی" در تضاد میداند؛
19- تاریخ میخواند تا انتظارات خود را بر واقعیتها منطبق کند؛
20- از راه رفتن روی برگهای پاییزی و صدای خش خش آنها لذت میبرد؛
21- چراغهای روشن اضافی در محل سکونت و کار خود را خاموش میکند؛
22- در مورد دیگران، با Fact و نه شنیدهها و تخیلات، قضاوت میکند؛
23- در لحن، کلام، رفتار، چِشم، نحوۀ نشستن و واکنشهای او، تکّبر حس نمیشود؛
24- با توجه به واقعیتهای جهانِ امروز، به کثرت گرایی فکری اعتقاد دارد؛
25- کتاب میخواند و کتاب خواندن در افکار و رفتار او تاثیر دارد؛
26- در کش و قوسهای میان هیجان و فکر، بر خود مسلّط است؛
27- هم به توسعۀ فردی خود توجه میکند وهم به رفع مشکلات دیگران؛
28- درجهان فوق العاده زیبای امروز، برای موسیقی، هنر، سینما و تئاتر وقت میگذارد؛
29- به همۀ کشورها، ملتها و نمادهای ملّی آنان مانند زبان، آیین و هویت احترام میگذارد؛
30- تا میتواند کار میکند، زحمت میکشد و انتظارات خود را از دیگران به حداقلِ ممکن میرساند.
🆔 @bange_nay110
#توییت
شاید بتوان گفت یکی از دلایل طلاق فضای مجازی باشد ولی علت اصلی نیست.
خدا آقای قمی را بیامرزد، خیلی بی ربط نگفته.
یکی دیگر می گفت:
علت اصلی طلاق ازدواج است چون اگر کسی ازدواج نکند حتما طلاق نمی دهد.
آدینه پر برکت و خوبی داشته باشید و همیشه خندان باشید و لو در ایران
#محمد_حیدری_رنانی
#طلاق
#ازدواج
#فضای_مجازی
🆔 @bange_nay110
بصیرت حسینی-استاد محمد حیدری رنانی-جلسه سوم-١٨ تیر ١۴٠٣.mp3
17.53M
🔈 گزارش صوتی جلسه سوم
💡موضوع کلّی جلسه:
بصیرت حسینی
{این جلسه👈معانی بصیرت،از منظر قرآن(٢)}
🎙خطیب گرامی:
حجت الاسلام والمسلمین استاد محمد حیدری رنانی
🗓 دهه اول محرم الحرام١۴۴۶- ١٨ تیر ١۴٠٣
🕌 مسجد الرضا(ع) رهنان
#امام_حسین
#محرم
#سخنرانی
#محمد_حیدری_رنانی
🆔 @bange_nay110