🌸 آیت ا... مجتهدی تهرانی(ره)
💦 اولین عملی که باعث خوب شدن کاروبار انسان میشود، راضی نگهداشتن پدر و مادر است.
💦 دومین عمل، نماز اول وقت است. نماز اول وقت در این که کارتان خوب شود مؤثر است. کسانی که به هر دری میزنند، ولی کارشان درست نمیشود برای این است که نماز را اول وقت نمیخوانند.
ــــــــــــــ
انتشار و نشر مطالب و عکسهای این کانال، با ذکر منبع و لینک کانال اشکال ندارد.
http://eitaa.com/banevan
هدایت شده از « گلستان اخلاق »
سالگرد ارتحال مرحوم آیةالله سید مهدی یثربی
زمان: سه شنبه ۶ رمضان المبارک ۱۴۳۹ بعد از افطار
کاشان: مسجد حبیب بن موسی (علیه السلام)
زندگینامه 👇
http://portal.anhar.ir/node/20192/?ref=sbttl#gsc.tab=0
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
الـسَّلاَمُ عَـلَى مَـهْدِيِّ الْأُمَـمِ وَ جَـامِـعِ الْـكَـلِم
وَٱلسَّلَامُ عَلی عِبادِالله
هشدار به بانوان و دختران
در عصر حاضر غربیان که دشمنان قسم خورده و دیرینه اسلام هستند تلاش می کند تا دختران جوامع اسلامی را از جایگاهی که دین برای آنان قرار داده است خارج کنند و آنها را فقط در عرصه بی ارزش بهره کشی و سودجوئی از آنان قرار دهند و با قانونمند کردن ضدّ ارزش های خود؛ در جوامع اسلامی و فرهنگ های آنان، فشارهای فراوانی را وارد می کنند تا آنان را از فرهنگ حیا، عظمت، دیانت، پاکدامنی، غیرت، ایمان و شجاعت و... دور سازند. در حالی که توجّه به جایگاه دختران در سخن خدا و سیره معصومین (علیهم السلام) داروی شفابخش تمدن ارزشمند عالمانه و دینی در سراسر جهان هست.
🔸یکی از کارهای بسیار ارزشمند و نیکی که در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران عزیزمان اتفاق افتاد این هست که روز میلاد حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) روز زن و روز ميلاد حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) روز دختر نام داده شد تا جامعه های اسلامی و نیز غیر اسلامی با فرهنگ دختران و زنان جامعه اسلامی آشنا شوند و البته نام این روزها بهترين بهانه برای توسعه فرهنگ و معرفی شخصیت والای دختران و زنان هست.
یکی از موضوعات مهم اجتماعی امروز جایگاه و نقش دختر در عرصه خانواده و اجتماع است. وقتی کمی دقت کنیم هنوز هستند انسانهای که جاهلانه پسر را بر دختر ترجیح می دهند و به تعبیر قران کریم با شنیدن نام دختر چهره انان عبوس می شوند که به همین جهت به تندی مخاطب خدای سبحان قرار می گیرند.
این تلقی زشت که ریشه تاریخی دارند ناشی از جهل انان و یکی از مصادیق جاهلیت مدرن است. با سیری در منابع اسلامی می توان فهمید که دختر در اندیشه اسلامی چه جایگاه والایی داشته و دارد.
در اندیشه اسلامی دختر از انچنان جایگاهی برخوردار است که پیامبر اسلام در مهمترین مسائل اجتماعی آنان را وارد می سازد در قضیه #مباهله دختر خویش را همراه خود برد در حالی که در ان زمان اعراب دختران را زنده به گور می کردند.
کانال بزرگ احکام بانوان
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالْعَنْ أعْدائهُم أجْمَعِین
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
الـسَّلاَمُ عَـلَى مَـهْدِيِّ الْأُمَـمِ وَ جَـامِـعِ الْـكَـلِم
وَٱلسَّلَامُ عَلی عِبادِالله
حکم دیدن مانع زیر ناخن پس از غسل
سؤال: سلام وقت بخیر،
ببخشید اگه بعد از انجام غسل ببینیم زیر ناخنمون مانع غسل بوده، تکلیف چیه؟ مرجع تقلیدم
آیةالله العظمی سیستانی.
پاسخ:
سلام علیکم وقت شما هم بخیر.
مطابق با فتوای آیةالله العظمی سيستاني؛ اگر پس از رفع مانع، همانجا را به نیت غسل شستشو بدهید غسل صحیح هست.
کانال بزرگ احکام بانوان
الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالْعَنْ أعْدائهُم أجْمَعِین
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_دوازدهم_تقلید
در صورت مساوی بودن دو مجتهد جامع الشرایط؛ کدام یک انتخاب شوند؟
♻️فتاوای مراجع عظام
🌸 آیات عظام: بهجت و فاضل لنکرانی، آیةالله العظمی بهجت: اگر دو مجتهد يكي اعلم و ديگري اورع باشد و در ساير جهات با هم مساوي باشند، أظهر رجوع به اعلم است؛ و اگر هر دو در علم مساوي باشند ولي يكي اعدل و اورع از ديگري باشد، ترجيح قول اعدل خالي از وجه نيست .
🌸 آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: در صورتي كه دو مجتهد از نظر علمي مساوي باشند احتياط لازم آن است كه از كسي كه اتقي و اورع است تقليد كند.
#منبع:
توضیح المسائل مراجع
ــــــــــــــ
انتشار و نشر مطالب و عکسهای این کانال، با ذکر منبع و لینک کانال اشکال ندارد.
http://eitaa.com/banevan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_سیزدهم_تقلید_قسمت_اول
راههای شناخت مجتهد و اعلم
♻️ فتوای مراجع عظام
🌸 آیات عظام: امام خمینی، گلپایگانی، خوئی، اراکی، بهجت، تبریزی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی: مجتهد واعلم را از سه راه مي توان شناخت : اول : آن كه خودانسان يقين كند ،مثل آن كه از اهل علم باشد و بتواند مجتهد و اعلم را بشناسد. دوّم : آن كه دو نفر عالم عادل كه مي توانند مجتهد و اعلم را تشخيص دهند مجتهد بودن يا اعلم بودن كسي را تصديق كنند،به شرط آن كه دو نفر عالم عادل ديگر با گفتۀ آنان مخالفت ننمايند. (آیةالله تبریزی: {و} در صورت اختلاف؛ خبره بودن هر كدام بيشتر باشد قول او مقدّم است .بلكه به گفتۀ يك نفر عالم خبرۀ مورد وثوق نيز اجتهاد يا اعلميّت ثابت مي شود - آیةالله خوئی: و ظاهر اين است كه اجتهاد يا اعلميّت كسي به گفتۀ يك نفر كه مورد وثوق باشد نيز ثابت مي شود) .سوم :آن كه عدّه اي از اهل علم كه مي توانند مجتهد و اعلم را تشخيص دهند ، و از گفتۀ آنان اطمينان پيدا مي شود مجتهد بودن يا اعلم بودن كسي را تصديق كنند. (آیةالله بهجت: بلكه از هر راهي كه انسان اطمينان به اعلم بودن كسي پيدا كند بنا بر أظهر مي تواند به همان اكتفاء نمايد).
🌸 آیةالله العظمی سبحانی: مجتهد واعلم را از سه راه مي توان شناخت : اول : آن كه خودانسان يقين كند ،مثل آن كه از اهل علم باشد و بتواند مجتهد و اعلم را بشناسد. دوم: آن که یک عالم عادل؛ که می تواند مجتهد و اعلم را تشخیص دهد، مجتهد بودن یا اعلم بودن کسی را تصدیق کند، به شرط آن که یک نفرعالم عادل دیگر با گفتۀ او مخالفت ننماید. اجتهاد و اعلمیّت به گفتۀ یک نفرکه مورد وثوق باشدنیز ثابت می شود. سوم: آن که در محافل علمی ، مجتهد یا اعلم بودن او معروف و مشهور باشد و از گفتار آنان برای انسان اطمینان حاصل شود.
🌸 آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: مجتهد اعلم را از سه راه مي توان شناخت :اوّل خود انسان يقين و يا اطمينان پيدا كند ، مانند اينكه انسان خود از اهل خبره باشد و بتواند مجتهد اعلم را بشناسد . دوّم : دو نفر عالم عادل كه مي توانند مجتهد اعلم را تشخيص دهند اعلم بودن كسي را تصديق نمايند، به شرط آنكه دو نفر عالم عادل ديگر باگفتۀ آنان مخالفت ننمايند . سوّم : اجتهاد و اعلم بودن شخصي به حدّي شايع باشد كه از آن شيوع و شهرت، براي انسان علم يا اطمينان حاصل شود.
🌸 آیةالله العظمی امام خامنه ای: از دو راه میتوان مجتهد حایز شرایط را شناخت: ۱. اطمینان، چه از راه شهرت فراگیر میان مردم و چه از راه تجربهی شخصی و چه از راه دیگر. ۲. شهادت دو نفر عادل از اهل خبره، هر چند موجب اطمینان نشود.
🌸 آیةالله العظمی سیستانی: مجتهد و أعلم را از سه راه میتوان شناخت: اوّل: آنکه خود انسان یقین کند، مثل آنکه از اهل علم باشد، و بتواند مجتهد و أعلم را بشناسد. دوّم: آنکه دو نفر عالم و عادل که میتوانند مجتهد و أعلم را تشخیص دهند، مجتهد بودن یا أعلم بودن کسی را تصدیق کنند، بهشرط آنکه دو نفر عالم و عادل دیگر با گفته آنان مخالفت ننمایند. بلکه اجتهاد یا أعلمیت کسی به گفته یک نفر از اهل خبره و اطلاع که مورد وثوق انسان باشد نیز ثابت میشود. سوّم: آنکه انسان از راههای عقلائی به اجتهاد یا أعلمیت فردی اطمینان پیدا کند، مثل آنکه عدّهای از اهل علم که میتوانند مجتهد و أعلم را تشخیص دهند، و از گفته آنان اطمینان پیدا میشود، مجتهد بودن یا أعلم بودن کسی را تصدیق کنند.
#منابع:
(۱) توضیح المسائل مراجع م ۳.
(۲) رساله آموزشی آیةالله العظمی امام خامنه ای، درس ۳، ص ۱۱.
ــــــــــــــ
انتشار و نشر مطالب و عکسهای این کانال، با ذکر منبع و لینک کانال اشکال ندارد.
http://eitaa.com/banevan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_سیزدهم_تقلید_قسمت_دوم
راههای شناخت مجتهد و اعلم
♻️فتوای مراجع عظام
🌸 آیةالله العظمی شبیری زنجاني: مجتهد و اعلم و واجد ساير شرايط تقليد را از سه راه مي توان شناخت: اوّل: آنكه خود انسان از اهل علم باشد و بتواند مجتهد و اعلم و واجد ساير شرايط را بشناسد و برایش يقين يا اطمينان حاصل گردد .در تشخيص مجتهد و اعلم، لازم نيست خود انسان مجتهد باشد. دوم : آن كه از راهي براي خود انسان يا براي نوع مردم اطمينان حاصل شود، مثلاٌ عده اي از اهل علم كه مي توانند مجتهد و اعلم و واجد شرايط را تشخيص دهند ،واجد شرايط بودن كسي را تصديق كنند و از گفته آنان براي شخص انسان يا نوع مردم اطمينان پيدا شود. سوم : آن كه دو مرد عالم عادل كه مي توانند مجتهد اعلم و واجد شرايط را تشخيص دهند ،بدان گواهي دهند به شرط آن كه دو مرد عالم عادل ديگر با نظر آنان مخالفت ننمايند.و بنا بر احتياط واجب اگر يك نفر عالم عادل گواهي دهد بايد احتياط كرد و چنانچه دو مرد عالم عادل يا بيشتر، به واجد شرايط تقليد بودن كسي شهادت دهند لازم نيست انسان تحقيق كند كه آيا دو مرد عالم عادل ديگر بر خلاف نظر آنها شهادت مي دهند يا خير.
🌸 آیةالله العظمی وحید خراسانی: مجتهد و اعلم را از چند راه مى توان شناخت: اوّل: آن كه خود انسان يقين كند ، مثل آن كه در مرتبه اى از علم باشد كه بتواند مجتهد و اعلم را بشناسد. دوم: آن كه دو نفر عالم عادل كه مى توانند مجتهد و اعلم را تشخيص دهند ، مجتهد يا اعلم بودن كسى را تصديق كنند به شرط آن كه دو نفر عالم عادل ديگر با گفته آنان مخالفت ننمايند، و اقوى ثبوت اجتهاد و اعلميّت به گفته ثقه خبير است در صورتى كه ظنّ بر خلاف گفته او نباشد. سوم: آن كه عدّه اى از اهل علم كه مى توانند مجتهد و اعلم را تشخيص دهند و از گفته آنان اطمينان پيدا شود ، مجتهد بودن يا اعلم بودن كسى را تصديق كنند.
🌸 آیةالله العظمی مکارم شیرازی: «مجتهد» و «اعلم» را از سه راه مى توان شناخت: اوّل: این که خود انسان اهل علم باشد و بتواند مجتهد و اعلمرا بشناسد. دوم: این که دو نفر عادل از اهل علم به او خبر دهند، به شرط این که دو نفر عالم دیگر برخلاف گفته آنها شهادت ندهند. سوم: این که آنچنان در میان اهل علم و محافل علمى مشهور باشد که انسان یقین پیدا کند او اعلم است.
🌸 آیةالله العظمی مظاهری: مجتهد و اعلم را از سه راه مىتوان شناخت: اوّل: خود انسان اهل علم باشد و بتواند مجتهد و اعلم را بشناسد. دوّم: يك نفر عالم ثقه كه مىتواند مجتهد و اعلم را تشخيص دهد، مجتهد بودن يا اعلمبودن كسى را تصديق كند. سوّم: عدّهاى از اهل علم كه مىتوانند مجتهد و اعلم را تشخيص دهند و از گفتۀ آنان اطمينان پيدا مىشود، مجتهد و اعلمبودن كسى را تصديق كنند.
#منابع:
(۱) توضیح المسائل مراجع م ۳.
(۲) رساله آموزشی آیةالله العظمی امام خامنه ای، درس ۳، ص ۱۱.
ــــــــــــــ
انتشار و نشر مطالب و عکسهای این کانال، با ذکر منبع و لینک کانال اشکال ندارد.
http://eitaa.com/banevan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_چهاردهم_تقلید_قسمت_اول
اگر شناختن اعلم مشکل باشد
♻️ فتوای مراجع عظام
🌸آیات عظام: امام خمینی، نوری همدانی: اگر شناختن اعلم مشكل باشد (امام خمینی: به احتياط واجب) بايد از كسي تقليد كند كه گمان به اعلم بودن او دارد، بلكه اگر احتمال ضعيفي هم بدهد كه كسي اعلم است و بداند ديگري از او اعلم نيست، به احتياط واجب بايد از او تقليد نمايد و اگر چند نفر در نظر او اعلم از ديگران و با يكديگر مساوي باشند بايد از يكي از آنان تقليد كند.
🌸آیةالله العظمی خوئي: اگر اختلاف بين مجتهدين ولو اجمالأ معلوم و شناختن اعلم مشكل باشد لازم است احتياط كند، و در صورتي كه احتياط ممكن نباشد، بايد از كسي تقليد كند كه گمان به اعلم بودن او دارد، بلكه اگر احتمال ضعيفي هم بدهد كه كسي اعلم است و بداند ديگري از او اعلم نيست بايد از او تقليد نمايد.
🌸آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: اگر شناختن اعلم مشكل باشد بايد از كسي تقليد كند كه گمان به اعلم بودن او دارد، بلكه اگر احتمال ضعيفي هم بدهد كه كسي اعلم است و احتمال اعلم بودن ديگري را ندهد بايد از همان كس تقليد نمايد و همينطور اگر علم داشته باشد كه مثلأ دو نفر يا مساوي در علم هستند و يا يكي از آنها بطور معيّن ،احتمالاً اعلم است و احتمال اعلميّت ديگري را ندهد بايد از آن شخص معيّن تقليد نمايد و اگر چند نفر در نظر او اعلم از ديگران و با يكديگر مساوي باشند بايد از يكي از آنان تقليد كند.
🌸آیةالله العظمی اراکی: اگر شناختن اعلم مشكل باشد بايد از كسي تقليد كند كه گمان به اعلم بودن او دارد، بلكه اگر احتمال ضعيفي هم بدهد كه كسي اعلم است و بداند ديگري از او اعلم نيست، به احتياط واجب بايد از او تقليد نمايد و اگر چند نفر در نظر او اعلم از ديگران و با يكديگر مساوي باشند از هر يك مي تواند تقليد كند،هر چند أولي و احوط آن است كه پرهيزكارتر را انتخاب كند.
🌸آیات عظام: گلپايگاني، صافي گلپایگانی: اگر شناختن اعلم مشكل باشد ،مي تواند از كسي تقليد كند كه يقين به اعلم بودن ديگران از او نداشته باشد يا مخالفت فتواي او با فتواي اعلم معلوم نباشد.واگر چند نفر در نظر او اعلم از ديگران وبا يكديگر مساوي باشند،بايد از يكي از آنان تقليد كند،ولي چنانچه يكي از آنان پرهيزكارتر باشد بهتر آن است كه از او تقليد كند.
🌸آیةالله العظمی تبريزي: اگر اختلاف بين مجتهدين ولو اجمالأ معلوم و شناختن اعلم مشكل باشد، چنانچه احتمال مي دهد يكي از آنان اعلم از ديگران باشد لازم است از او تقليد نمايد ودر صورت احتمال اعلميّت در هر كدام كافي است از يكي از آنها تقليد كند وگمان به اعلميّت معتبر نيست و همچنين اگر مجتهدين در اعلميّت مساوي باشند مي تواند از يكي از آنها تقليد كند.
🌸آیةالله العظمی بهجت: اگر شناختن اعلم مشكل باشد و انسان گمان به اعلم بودن كسي دارد،در صورتي كه گمانش به حدّ اطمينان برسد بايد از او تقليد كند.بلكه اگر اطمينان براي او حاصل نشد بعيد نيست ترجيح كسي كه فقط به اعلم بودن اوگمان دارد يا احتمال مي دهد، ولي بهتر اين است كه در اين صورت به قول كسي عمل كند كه موافق احتياط باشد. امّا اگر احتمال ضعيفي هم بدهد كه كسي اعلم است و بداند ديگري از او اعلم نيست، بايد از او تقليد نمايد.واگر چند نفر در نظر او اعلم از ديگران و با یکدیگر مساوي باشند بايد از يكي ازآنان تقليد كند.
#منبع:
توضیح المسائل مراجع م ۴.
ــــــــــــــ
انتشار و نشر مطالب و عکسهای این کانال، با ذکر منبع و لینک کانال اشکال ندارد.
http://eitaa.com/banevan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_چهاردهم_تقلید_قسمت_دوم
اگر شناختن اعلم مشکل باشد
♻️ فتوای مراجع عظام
🌸آیةالله العظمی وحید خراسانی: اگر بین دومجتهدیابیشتر در فتاوای مورد ابتلاء علم به اختلاف باشد - اگرچه اجمالاً - در صورتی که بداند یا حجّت شرعیه برتساوی آنان در علم باشد باید به فتوای کسی که فتوای او مطابق با احتیاط است عمل کند و چنانچه فتوای یکی از آنان مطابق با احتیاط نباشد - مثل اینکه یکی فتوا به قصر و دیگری فتوا به تمام بدهد - احتیاط کند بین جمع بین آن دو. و اگر احتیاط ممکن نباشد- مثل اینکه یکی فتوا به وجوب عملی و دیگری فتوا به حرمت عملی بدهد-یا مشقت داشته باشد بنابراحتیاط باید به فتوای کسی که ورع او بر فتوا دادن بیشتر است عمل کند، و اگر در این جهت هم متساویند مخیر است.و همچنین است در غیراینصورت - چه وجود اعلم معلوم ولی معین نباشد و یا وجود اعلم محتمل باشد - اگر احتیاط ممکن بوده و مشقت نداشته باشد. و اگر احتیاط ممکن نباشد یا مشقت داشته باشد، در صورتی که وجود اعلم معلوم ولی معین نباشد، چنانچه احتمال اعلمیت دریک طرف بیشتر باشد بایدبه فتوای او عمل کند، و اگر مساوی باشد بنابراحتیاط باید به فتوای اورع در فتوا عمل نماید و اگر در این جهت هم متساویند مخیّر است. و درصورتی که وجود اعلم محتمل باشد بنابراحتیاط باید به فتوای کسی که گمان دارد یا احتمال می دهد اعلم است یا احتمال اعلمیت در او اقوی است عمل کند، وگرنه بنابراحتیاط باید به فتوای اورع در فتوا عمل نماید ، و اگر در این جهت هم متساویند مخیر است.
🌸آیةالله العظمی شبیری زنجاني: اگر انسان اختلاف بين مجتهدين را در مسائل مورد ابتلا را احتمال دهد و يقين داشته باشد كه يكي از مجتهدين از ديگران اعلم است ولی نتواند اعلم را تشخيص دهد ،باید در صورت امكان، احتياط نمايد واگر احتياط ممكن نيست ،از كسي كه به اعلم بودن وي گمان داشته باشد تقليد كند و اگر گمان نداشته باشد ،از هر كسي كه احتمال اعلم بودن او را بدهد مي تواند تقليد كند.و اگر يقين نداشته باشد كه يكي از مجتهدين از ديگران اعلم است بايد از كسي تقليد كند كه گمان به اعلم بودن او دارد و احتياط كردن لازم نيست ،بلكه اگر احتمال اعلم بودن يكي را بدهد وبداند ديگري از او اعلم نيست ،بايد از او تقليد نمايد،اگرچه گمان داشته باشد كه با هم مساويند واگر هيچ يك از افراد در احتمال اعلم بودن بر ديگري ترجيح نداشته باشد،از يكي از آنها تقليد نمايد.
🌸آیةالله العظمی مكارم شیرازی: هر گاه شناختن اعلم بطور قطع ممكن نشود ،احتياط آن است از كسي تقليد كند كه گمان به اعلم بودن او دارد،و در صورت شكّ ميان چند مجتهد و عدم ترجيح آنها، از هر كدام بخواهد مي تواند تقليد كند.
🌸آیةالله العظمی مظاهری: درصورتی که شناخت اعلم مشکل باشد، یا آن که اهل تشخیص در شناخت اعلم اختلاف داشته باشند اعلم بودن شرط نیست و اگر چند نفر در نظر او اعلم از دیگران و با یکدیگر مساوی باشند از هر کدام که بخواهد می تواند تقلید کند، بلکه می تواند در بعضی از مسائل ازکسی و در بعضی دیگر از دیگری تقلید نماید.
🌸آیات عظام: امام خامنه ای و سیستانی و سبحانی این مسأله را در رساله خود نیاورده اند.
#منبع:
توضیح المسائل مراجع م ۴.
ــــــــــــــ
انتشار و نشر مطالب و عکسهای این کانال، با ذکر منبع و لینک کانال اشکال ندارد.
http://eitaa.com/banevan
🔹 حکم شرعی #ترشحات زنانه.
#سؤال: سلام. آیا برای نماز باید لباس زیر را که به دلیل ترشحات عادی زنانه مرطوب هست را عوض کرد؟
#پاسخ: سلام علیکم. ترشحات زنانه یا مردانه پاک هست و موجب نجاست بدن یا لباس نمیشود. مگر اینکه یقین به بول یا منی بودن ترشحات باشد.
ــــــــــــــ
انتشار و نشر مطالب و عکسهای این کانال، با ذکر منبع و لینک کانال اشکال ندارد.
http://eitaa.com/banevan