هدایت شده از سَرو
سلام و نور
#پاسخ⬇️⬇️
🛑امام علي(ع) در بخشی از حکمت 126 نهج البلاغه، درباره «شک کنندگان» در وجود خداوند می فرماید:
⬅️ «از كسى كه در خدا شك مى كند در شگفتم در حالى كه #خلق او را مى بيند».
⬅️در واقع امام #نگاه_به_عالم_هستی_و_مخلوقات آن را، بهترین راه #خداشناسی می داند،
⬅️ به ويژه در عصر ما كه با گسترش علوم، #شگفتى هاى خلقت نمايان گشته،
⬅️ خدا شناسى از هر زمانى آسان تر است؛ چراکه در اطراف ما #جلوه های قدرت خدا به #وضوح نمايان است...
🔷پاسخ امام علی(ع) به «شکاکان» در وجود خدا
https://www.makarem.ir/main.aspx?typeinfo=42&lid=0&catid=27945&mid=410312
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
هدایت شده از محمدتقی عارفیان
.
سلام و رحمة الله
دربارۀ شک پیشتر در پاسخ به یکی از بزرگواران مختصری نوشتم.
با جستوجو اون مطلب رو بخونید.
فقط جملۀ مهم شهید بزرگوار استاد مطهری رضواناللهعلیه رو مینویسم که فرمودند:
در نوشتههایم مکرر نوشتهام که #شک گرچه منزلگاه خوب و #توقفگاه_مناسبی_نیست، ولی #معبر_خوب و لازمی است. در مقدمۀ عدل الهی این مطلب را نوشتهام. در نظام حقوق زن در اسلام هم به عبارت دیگری نوشتهام که شک اگرچه توقفگاه بدی برای انسان است ولی معبر بسیار لازم و مفیدی است.
ببینید بزرگوار، ما اگر دربارۀ برخی از مسائل وموضوعات شک نکنیم، دنبال ایمان و یقین نخواهیم رفت؛ بنابراین شک کردن خوب است، اما نه همیشه و نه دربارۀ هرکس و هرچیز. ضمن اینکه شک پلی است برای رسیدن به ایمان و یقین، نه اینکه شک کردن خوب باشد و ما به شک کردن عادت کنیم!
اگر عادت کنیم در بدیهیات و اصول شک کنیم و در این شک بمانیم، بهجای اینکه رو به یقین و ایمان حرکت کنیم، رو به باطل حرکت میکنیم و خدانکرده حتی اگر به حقی یقین هم داشته باشیم آن را انکار میکنیم؛ چنانکه قرآن دربارۀ فرعونیان میفرماید:
وَجَحَدوا بِها وَاستَيقَنَتها أَنفُسُهُم ظُلمًا وَعُلُوًّا (نمل، ١٤)؛
فرعون و اطرافیانش باآنکه دلهایشان به درستی معجزات ما یقین داشت، آنها را بهستم و ازسرِ تکبّر انکار کردند (ترجمه براساس المیزان).
ضمن اینکه باید خطر در شک ماندن را بدانیم. اگر کسی با شک دربارۀ خدا و اهلبیت علیهمالسلام بمیرد، فرجامی بد خواهد داشت؛ همچنانکه حضرت امام باقر سلاماللهعلیه در روایتی طولانی که دربارۀ شفاعت و مقام حضرت صدیقۀ کبری سلاماللهعلیها از ایشان نقل شده، فرمودند:
وَاللهِ لَا یَبْقَی فِی النَّاسِ إِلَّا شَاکٌّ أَوْ کَافِرٌ أَوْ مُنَافِقٌ فَإِذَا صارُوا بَیْنَ الطَّبَقَاتِ نَادُوا کَمَا قَالَ اللَّهُ تَعَالَی فَما لَنا مِنْ شافِعِینَ وَلاصدِیقٍ حَمِیمٍ فَیَقُولُونَ فَلَوْ أَنَّ لَنا کَرَّةً فَنَکُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ؛
[پس از آنکه مادر ما از همۀ اهل محشر شفاعت میکند و بسیاری از اهل محشر بهوسیلۀ او بهشتی میشوند،] به خدا قسم که از آن جماعت، غیر از افراد شکاک و کافر و منافق کسی باقی نخواهد ماند. وقتیکه ایشان، در میان طبقات مردم آمدند، چنانکه در قرآن خبر داده، میگویند: "ای کاش بار دیگر به دنیا بازگردیم و از مؤمنان باشیم!" (شعراء، ۱۰۲).
خداوند همۀ ما را از بیماری شک و تردید در امان بدارد و به ایمان و یقین هدایت فرماید.
اللهم اهدنا الصراط المستقیم
واجعل عواقب امورنا خیرا
یا حق
هدایت شده از محمدتقی عارفیان
.
سلام و رحمة الله
در اینکه #اسرائیل لقب حضرت #یعقوب علیهالسلام است، شکی نیست؛ همچنانکه در قرآن به فرزندان و قوم آن حضرت، #بنیاسرائیل گفته شده است.
اما وقتیکه ما میگوییم #مرگ_بر_اسرائیل هیچ انسان عاقل و سالمی گمان نمیبرد که ما جز رژیم جعلی و حرامزادۀ صهیونیستی، منظوری دیگر داریم.
بله، اگر کسی بیماردل باشد یا دنبال شبههافکنی و لجنپراکنی باشد، ممکن است چنین حرفی بزند.
فرض کنید که بگوییم #مرگ_بر_نتانیاهو و یک نفر در کتابهای تاریخی بیابد که نام یکی از یاران و پیروان مؤمن حضرت موسی علیهالسلام نتانیاهو بوده است،
آیا باید بگوییم دیگر کسی مرگ بر نتانیاهو نگوید، چون ممکن است یک فرد بیماردل گمان برد که منظور ما از این شعار یکی از پیروان حضرت موسی است؟!!
وقتی همۀ عالم #مرگ_بر_اسرائیل ما را میفهمند، اگر کسی بنای فهمیدن ندارد، همان بهتر که نفهمد!
ضمن آنکه در دستور زبان عرب عنوانی داریم به نام #اسم_عَلَم که در فارسی هم به نام #اسم_خاص گفته میشود.
اسم علم برای اشخاص، اشیا، شهر و کشور و مانند اینها بهکار میرود.
برای مثال وقتیکه ما در روضهها میگوییم "عباس"، هیچوقت کسی نمیگوید که منظور ما عباس عموی پیامبر صلواتاللهعلیهوآله است، چون این اسم در ادبیات آیینی برای حضرت عباسبنعلی سلاماللهعلیهما به اسم علم تبدیل شده است.
اسرائیل اگر دو یا ده یا صد مصداق هم داشته باشد، وقتیکه ما میگوییم #مرگ_بر_اسرائیل همه میفهمند که منظور ما چیست؛ چون این نام برای یک رژیم جعلی جنایتکار و کودککش اسم علم شده است.
بله، اگر کسی بگوید که ما کشور و دولت که هیچ، حتی طویلهای به نام اسرائیل را هم به رسمیت نمیشناسیم و بهتر است بهجای مرگ بر اسرائیل بگوییم #مرگ_بر_رژیم_صهیونیستی این حرف جا دارد و بسیار خوب است.
اما نه اینکه شعار مقدس #مرگ_بر_اسرائیل را که ثواب بسیار دارد، زیر سؤال ببریم.
#مرگ_بر_اسرائیل
#مرگ_بر_صهیونیسم
#مرگ_بر_صهیونیستها
#مرگ_بر_رژیم_صهیونیستی
اللهم اهدنا الصراط المستقیم
واجعل عواقب امورنا خیرا
یا حق
هدایت شده از h...m.p.r
⁉️بنی اسرائیل به چه کسانی گفته میشود؟
✅بنی اسرائیل نام فرزندان و نوادگان حضرت یعقوب است و گفته میشود همه پیامبران الهی از نسل وی هستند و بنوعی از نسل بنی اسرائیل اند. اما در این بین سوالی پیش میآید که آیا نسل پیامبر اکرم (ص) نیز از نسل بنی اسرائیل است؟!
✅اسرائیل واژهای عبری ترکیب «اسرا» و «یل» است که در لغت عبری «اسرا» به معنای عبد و «ایل» به معنای خدااست و در مجموع به معنای «بنده خدا» است که به فرزندان و نوادگان یعقوب گفته میشود. این قوم ریشه و پایه قومی هستند که بعدها یهود نامیده شد.
اسرائيل لقب حضرت يعقوب فرزند اسحاق فرزند ابراهيم است.
⬅️حضرت يعقوب (اسرائيل) دوازده فرزند داشت كه به بنى اسرائيل مشهور بودند و هم اكنون از آنها با عنوان يهود ياد مىشود. از حضرت يعقوب با عنوان اسرائيل در آيۀ 93 سوره آل عمران و 58 سوره مريم ياد شده است
✅البته در کتب یهود به معنی غلبهکننده بر خدا یا کشتی گرفته با خدا آمده است. این داستان از داستان کشتی گرفتن یعقوب با خدا، یا فرشتهای از جانب خدا در عهد عتیق گرفته شدهاست که بعد از این مبارزه نام یعقوب به اسرائیل تغییر میکند.
👈از این رو به فرزندان و نوادگان او «بنی اسرائیل» گفته میشود.
👈در عهد عتیق لغت اسرائیلی به معنی دوازده قبیله بنی اسرائیل و همچنین به معنی مردم کشور اسرائیل قدیم است.
👈در حدود قرن ۵ قبل از میلاد، بازماندگان دوازده قبیله بنی اسرائیل یهود (قبیلههای جودا، شیمون، و بعضی از بنیامین و لوی) نامیده شدند.
🔰بنی اسرائیل در قرآن
✅در قرآن بارها به بنی اسرائیل اشاره شدهاست. همچنین در چند جا از یعقوب با نام اسرائیل نام برده شدهاست با اینکه داستان تغییر نام یعقوب به اسرائیل در قرآن نیامده است. 👈در قرآن آمده است که خداوند به بنی اسرائیل وعده داده است که دو بار در زمین فساد خواهند کرد.
⬅️در بار نخست که خراب شدن معبد اول است آنها از آنجا رانده میشوند و به اسارت در میآیند. در بار دوم مانند بار نخست معبد آنها خراب شده و از آنجا بیرون رانده میشوند.
در قرآن خداوند ذکر میکند که بر خلاف نظر عهد عتیق سلیمان کافر نشده و گناه نکرد.
👈نام قبیلههای بنی اسرائیل در قرآن ذکر نشدهاست.
⁉️نسل پیامبر اسلام از کیست؟
✅پیامبران شناخته شده بنی اسرائیل را که در کتابها آمده است، تنها ۴۷ یا ۴۸ نفر گفتهاند
👈این در حالی است که تعداد پیامبران را تا ۱۲۴۰۰۰ پیامبر شمردهاند؛ البته ممکن است بسیاری از آنها نیز از بنی اسرائیل بودند؛ اما غیر بنی اسرائیل نیز در میان آنها بودهاند.
👈البته داستان بنی اسرائیل، در قرآن و روایات بیشتر مورد توجه بوده و این توجه فراوان باعث شده که تصور شود که تعداد آنها زیاد بوده است؛ وگرنه دلیلی قاطعی نداریم که در مقایسه با اعصار و ادیان دیگر، تعدادشان بیشتر بوده است.
✅برخی پیامبران از نسل حضرت اسحاق (ع) هستند و تعدادی دیگر نیز از نسل حضرت اسماعیل (ع) بودهاند؛ مثلاً حضرت یعقوب (ع) از نسل اسحاق بوده و اسرائیل لقب حضرت یعقوب است. 👈از امام صادق (ع) نقل است که یعقوب و عیص، فرزندان اسحاق پیغمبر توأم متولّد گردیدند و نخست عیص به دنیا آمد، سپس یعقوب، و یعقوب که همان اسرائیل است که به معنای عبدالله است؛ 👈زیرا [به زبان عبری]«اسرا» عبد، و «ایل» الله است.
⬅️ولی پیامبر اسلام (ص) از نسل حضرت اسماعیل و از تبار حضرت ابراهیم (ع) میباشد. بنابراین، از بنی اسرائیل نبودند. بنی اسرائیل همه از نسل یعقوب و اسحاق پیامبر هستند.
جد اعلای همه آنان حضرت ابراهیم هستند.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
باسلام واحترام
اولا جنگ بین کشور فلسطین واسرائیل غاصب ده ها سال است ادامه دارد وهر بار که اسرائیل غاصب دوست دارد و اراده میکند به تجهیزات دفاعی آنها حمله وبا تخریب خانه وزمینها وگسترش شهرک سازی خودش و نیز با ایجادمانع کمک رسانی به آنها با انواع ظلم ها وجنایتها که بر احدی از جهانیان پوشیده نیست
بر این ملت مظلوم مسلط شده است
طبیعی است در این جنگ کشور فلسطین از خودش دفاع کند واین رژیم مسلح ونه مردمی اسرائیل را از کشور خود بیرون کند.
متاسفانه گوینده صوت نه خبر از تاریخ فلسطین واشغال گری اسرائیل دارد و نه از جنایتهای بیشمار دائمی اسراییل خبر دارد.
فلسطین میبایستی هم چین حرکتهای عاقلانه وتحسین برانگیز در دفاع از خود را سالیان پیش مانند لبنان زودتر شروع میکرد تا نه تنها جرات حمله نداشته باشد بلکه زودتر از کشور فلسطین به همانجایی که بودند فرار کنند.
قطعا عملیات اخیر فلسطینیها،بی سابقه وتحسین برانگیز بوده و قدرت پوشالی انها را طوری ازبین برد که ترمیم نمیپذیرد و رو به زوال است.
این گوینده ی بی اطلاع بداند که کشتن کودکان بی دفاع غزه،نقطه زوال اسراییل است نه دست برتری نظامی.
آنها هرگز در عرصه نظامی پیروز نیستند جز در عرصه ی کودک کشی
وبا کشتن کودکان وبیمارستانها نمیتواند قدرت پوشالی خود را دوباره بدست آورد.
قطعا این جنگ به سمت پیروزی کامل فلسطین پیش خواهد رفت همچنانکه رهبری تاکید کردند.
نکته عجیب از گوینده اینکه فک میکند رژیم غاصب شهروند عادی دارد وغافل است از آنکه اینها حتی بچه هایشان آموزش نظامی میبینند برای حمله وتثبیت کشور جعلی خود.
وعجیب تر اینکه میگوید چرا به امام زمان عج تسلیت بگیم چون اونا سنی هستند!!!!
اولا اونا هم معتقد به مهدی عج هستند و روایات آنها هم درمورد حضرت مهدی عج در حد تواتر است.
موفق باشید.
3.46M
سلام و عرض ادب
پاسخ
#یازینب
الاقل...محسن خاکزاد
#جهاد_تبیین
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
لطفا در مورد داستان حضرت خضر و قتل یک نوجوان به دست خضرتوضیح بدین
#سوال
هدایت شده از یا زینب (س) اللهم عجل لولیک الفرج
پاسخ:مقتضاى نظام تكوين خلقت و تدبير و تصرف موجودات عالم از طريق علت و معلول بر مبناى حكمت الهى مىباشد؛ يعنى هر پديدهاى در عالم است در اثر علتهاى خاص و با ضوابط مشخص ايجاد مىگردد.
خضر مأمور تشريعى خداوند نبوده؛ بلكه مأمور تكوينى بوده اما اعتراض موسى(ع)بر اساس ظاهر و «نظام تشريع» صورت گرفته است.
يعنى همانطور كه خداوند از ملائكه و بقيه موجودات ؛ همانند: سيل، زلزله و ... براى ايجاد يك امر خاص استفاده مىكند و تمام علتها و موجودات در جهان مأمور الهى هستند، خضر نيز در اين جا مأمور انجام اين امور خاص است؛ و شايد آيه شريفه 61 سوره انعام اشاره به همين مطلب باشد كه مىفرمايد:
وَهُوَ الْقَاهِرُ فَوْقَ عِبَادِهِ وَيُرْسِلُ عَلَيْكُمْ حَفَظَةً حَتَّى إِذَا جَاءَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ تَوَفَّتْهُ رُسُلُنَا وَهُمْ لَا يُفَرِّطُونَ.
در مورد احادیثی از امام صادق و بقیه امامان
که نوشته بود نباید برای قیام وظهور کاری کرد
#سوال
هدایت شده از یا زینب (س) اللهم عجل لولیک الفرج
سلام و احترام
#پاسخ ⬇️
🔸برخی احاديث كه دستاويز مخالفان تشكيل حكومت دينى در عصر غيبت است، شامل احاديثى است كه در نگاه ابتدايى و سطحى، بر نهى مبارزه با حكومت هاى فاسد، و لزوم سازش و مسالمت با آنها، قبل از قيام امام مهدى(ع) دلالت دارند. مهم ترين احاديث اين دسته،به چهار گروه تقسيم مى شوند.
🔹گروه اوّل، احاديثى هستند كه رهبرانِ قيام قبل از قيام امام مهدى(ع) را «طاغوت» ناميده اند و به حسب ظاهر دلالت دارند كه هر گونه جنبش بر ضدّ ستمگران قبل از نهضت جهانى مهدوى، مذموم و محكوم است، مانند آنچه كلينى رحمه اللَّه ، از ابو بصير، از امام صادق(ع) نقل كرده كه فرمود:
كُلُّ رَايَةٍ تُرفَعُ قَبلَ قِيامِ القائِمِ فَصاحِبُها طاغُوت .
هر پرچمى قبل از قيام قائم برافراشته شود، پرچمدار آن، طاغوت است.
🔸طبق اين سخن، قيام بر ضدّ زمامداران ستمگر، قبل از قيام جهانى امام عصر(ع) به طور مطلق، جايز نيست و هر كس رهبرى آن را به عهده داشته باشد، طاغوت شمرده مى شود و مخالفت با او واجب است.
🔸گروه دوم از احاديث اين دسته، احاديثى هستند كه توصيه مى كنند قبل از آشكار شدن نشانه هاى ظهور امام مهدى(ع) ، پيروان اهل بيت عليهم السلام نبايد در مبارزه بر ضدّ حاكمان جائر شركت كنند، مانند حديثى كه ثقة الإسلام كلينى رحمه اللَّه از سدير نقل كرده كه امام صادق(ع) خطاب به او مى فرمايد:
يا سَديرُ! الزَم بَيتَكَ وَ كُن حِلساً مِن أحلاسِهِ ، وَ اسكُن ما سَكَنَ اللَّيلُ وَ النَّهارُ ، فَإِذا بَلَغك أنَّ السُّفيانىَّ قَد خَرَجَ فَارحَل إلَينا.
🔸اى سدير! پيوسته در خانه خود بنشين و همچون پلاسى از پلاس هاى خانه باش، و تا شب و روز آرام است، آرامش خود را حفظ كن. پس هنگامى كه شنيدى سفيانى قيام كرده است، به سوى ما كوچ كن، گرچه با پاى پياده.
همچنين ايشان در حديثى ديگر از عمر بن حنظله از امام صادق(ع) نقل كرده كه مى گويد :
خَمسُ عَلاماتٍ قَبلَ قِيامِ القائِمِ : الصَّيحَةُ، وَالسُّفيانِيُّ، وَالخَسفُ، وقَتلُ النَّفسِ الزَّكِيَّةِ، وَاليَمانِىُّ.
فقُلتُ: جُعلِتُ فِداكَ إن خَرَجَ أحَدٌ مِن أهلِ بَيتِكَ قَبلَ هذِهِ العَلاماتِ أنَخرُجُ مَعه؟
قالَ : لا .پيش از قيام قائم(ع) پنج نشانه است: صيحه آسمانى، قيام سفيانى، فرو رفتن لشكر سفيانى در زمينى به نام بيداء،كشته شدن نفس زكيّه، و قيام يمانى. گفتم: فدايت شوم! اگر قبل از اين نشانه ها، يكى از خاندان شما قيام كرد، آيا با او همراهى كنيم؟ فرمود: نه.
🔹در حديث ديگرى نيز، در ماجراى قيام ابو مسلم خراسانى و نامه وى به امام صادق(ع) ، ايشان در باره نشانه هنگام قيام، خطاب به فضل بن كاتب مى فرمايد:
لا تَبرَحِ الأَرضَ يا فَضلُ حَتّى يَخرُجَ السُّفيانِىُّ ، فَإِذا خَرَجَ السُّفيانِىُّ فَأَجيبوا إلَينا - يَقولُها ثَلاثاً - و هُوَ مِنَ المَحتومِ .
از جاى خود حركت مكن تا اين كه سفيانى قيام كند. پس هر گاه سفيانى قيام كرد، به سوى ما روى آوريد (اين جمله را سه بار تكرار كرد) و اين، از نشانه هاى حتمى است.
🔸در حديثى ديگرى، ابو بكر حضرمى مى گويد: هم زمان با ظهور پرچم هاى سياه در خراسان، من و ابان بر امام صادق(ع) وارد شديم و گفتم: نظر شما چيست؟ امام(ع) فرمود:
اِجلِسوا فى بُيوتِكُم ، فَإِذا رَأَيتُمونا قَدِ اجتَمَعنا عَلى رَجُلٍ ، فَانهَدوا إلَينا بِالسِّلاحِ .
در خانه خود بنشينيد و هر گاه ديديد كه ما گِرد مردى جمع شده ايم، با سلاح به سوى ما بشتابيد.
اين احاديث به حسب ظاهر، دلالت دارند كه پيروان اهل بيت عليهم السلام قبل از مشاهده نشانه هاى ظهور امام مهدى(ع) ، هيچ وظيفه اى براى مبارزه بر دوش ندارند؛ بلكه وظيفه آنها خانه نشينى و همكارى نكردن با قيام كنندگان است.
🔸گروه سوم احاديث، بر وجوب تقيّه بويژه قبل از قيام امام مهدى(ع) دلالت دارند كه مقتضاى آنها، حرمت قيام است. دو حديث حسين بن خالد و محمّد بن عماره، از اين گروه و به قرار زيرند :
شيخ صدوق به سند خود از حسين بن خالد ، از امام رضا(ع) نقل كرده كه فرمود:
🔹لا دينَ لِمَن لا وَرَعَ لَهُ ، وَ لا إيمانَ لِمَن لا تَقيَّةَ لَهُ ، إنَّ أكرَمَكُم عِندَ اللَّهِ أعمَلُكُم بِالتَّقيَّةِ ... . إلى يَومِ الوَقتِ المَعلومِ ، وَ هُوَ يَومُ خُروجِ قائِمِنا أهلَ البَيتِ عليهم السلام ، فَمَن تَرَكَ التَّقيَّةَ قَبلَ خُروجِ قائِمِنا فَلَيسَ مِنّا .
كسى كه از گناه پرهيز نمى كند، دين ندارد، و كسى كه تقيّه را رعايت نمى كند، ايمان ندارد. گرامى ترين شما نزد خدا، كسى است كه بيشتر تقيّه مى كند ... تا روزى كه وقت آن [نزد خدا ]معلوم است و آن، روز قيام قائم ما اهل بيت عليهم السلام است. پس هر كس قبل از قيام قائم ما تقيّه را ترك كند، از ما نيست.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
هدایت شده از یا زینب (س) اللهم عجل لولیک الفرج
📌متن پرسش👇
چرا ساکنان فلسطین طبق دستور قرآن کریم(آیه ۹۷ سوره نساء) از سرزمین خود به مکان دیگری هجرت نمیکنند تا در امنیت و آرامش قرار بگیرند؟
آیا مقاومت آنها و درگیر شدنشان با صهیونیستها مطابق دستور قرآن است؟
📌پاسخ پرسش👇
🔶️ بسم الله الرّحمن الرّحیم
🔷️ سلام علیکم
💠 خداوند در سورهی نساء آیهی ۹۷ میفرماید:
إِنَّ الَّذِينَ تَوَفَّاهُمُ الْمَلَائِكَةُ ظَالِمِي أَنفُسِهِمْ قَالُوا فِيمَ كُنتُمْ قَالُوا كُنَّا مُسْتَضْعَفِينَ فِي الْأَرْضِ قَالُوا أَلَمْ تَكُنْ أَرْضُ اللَّهِ وَاسِعَةً فَتُهَاجِرُوا فِيهَا فَأُولَئِكَ مَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ وَسَاءَتْ مَصِيرًا/ كسانى كه بر خويشتن ستمكار بودهاند، [وقتى] فرشتگان جانشان را مىگيرند، مىگويند: در چه [حال] بوديد؟ پاسخ مى دهند: ما در زمين از مستضعفان بوديم. مىگويند: مگر زمين خدا وسيع نبود تا در آن مهاجرت كنيد؟ پس آنان جايگاهشان دوزخ است، و بد سرانجامى است.
💠 شأن نزول آیهی فوق چنین است: قبل از جنگ بدر، سران قریش اخطار دادند که همه افراد ساکن مکّه باید براى نبرد با مسلمانان حرکت کنند و هر کس مخالفت کند خانه او ویران و اموالش مصادره مى شود. عده اى که ظاهراً اسلام آورده بودند، ولى به خاطر علاقه شدید به خانه و اموال خود حاضر به مهاجرت نشده بودند با بت پرستان به سوى جنگ حرکت کردند، و سرانجام در این میدان کشته شدند.
💠 اگر در آیهی فوق تازه مسلمانان سرزنش شدهاند به دلیل این است که به از سر دلبستگی به اموال خود حاضر نشدند از مکه که محل بتپرستی و شرک و کفر است به مدینه که در آن شرایط بهتری برای دینداری وجود داشته مهاجرت کنند. آنها مکه را ترک نکردند و مجبور شدند با مسلمین بجنگند و کشته شوند.
💠 جریان هجرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و یارانشان نیز چنین بوده است که وقتی احساس کردند در مکه اقلیتی تحت فشار هستند و عمل کردن به تعالیم دین در آنجا مشکل است و جانشان نیز در خطر است؛ و از سویی دیگر مردم مدینه با ایشان بیعت نموده و قول یاری داده بودند؛ موقتا مکه را ترک کردند و در سالهای بعد با قدرت بیشتری آنجا را فتح نمودند.
پس هجرت حضرت و پیروانشان به مصلحت آنان بوده و برای همین قرآن کریم عدهای را که مهاجرت نکردند مورد نکوهش قرار میدهد.
💠 اما مهاجرت همیشه به مصلحت انسان و جامعهی اسلامی نیست و تنها برای حفظ دین، جان، مال، ناموس و آبرو ممکن است گاهی ضرورت پیدا کند.
اکنون باید دید مهاجرت یا فرار مردم فلسطین به مصلحت آنها و باقی مسلمین است یا نه؟
💠 فرار کردن مردم فلسطین باعث میشود که در کشورهای دیگر موقتاً در اردوگاههای آوارگان بتوانند با خواری و ذلت در شرایطی نامناسب زندگی کنند. البته کشورگشایی و قدرتطلبی صهیونیستها حدی ندارد و مسلما به آنها و ساکنین کشورهای همسایهی فلسطین رحم نخواهند کرد؛ چرا که آنها سالهاست که در پی رؤیای از نیل تا فرات و حتی تا ایران هستند.
اما اشکال بزرگ فرار کردن آنها این است که موجب افزایش قدرت صهیونیستها در منطقه و تسلط بر سرزمینهای اسلامی و قدس شریف خواهند شد.
💠 از نظر اسلام دفاع از سرزمینهای اسلامی بر تمام مسلمانان واجب است و حق فرار کردن ندارند و از فدا کردن جان و مال خود در این راه نباید دریغ کنند.
از نظر اسلام اگر کفار (مثل صهیونیستها) نقشهی استیلاء بر سرزمینهای اسلامی را کشیده باشند، تمام مسلمانان باید به هر شکل ممکن با آنها مقابله کنند؛ حتی با بذل جان و مال. لذا فرار کردن مسلمانان از فلسطین چه توجیه صحیحی میتواند داشته باشد؟
وَلَن يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا (نساء، ۱۴۱)
💠 مهاجرت مسلمانان در صدر اسلام از محل شرک و کفر و بتپرستی (مکه) به مکانی بهتر برای خداپرستی بوده است. اما فرار فلسطینیان از وطن خودشان و از سرزمین اسلامی به جاهای دیگری است که شاید عمل به دین در آنجا مشکلتر هم باشد.
● واقعیت این است که اگر صهیونیستها قدرت پیدا کنند اسلام در سراسر دنیا به خطر میافتد.
باسلام #شبهه:
نام مبارک آقا امیرالمومنین علیه السلام درقرآن نیامده درحالی که میتوانست بیاید چرانیامده وفقط اشاره شده که کسی که دررکوع انگشترش رابه فقیر می بخشد چرا مستقیم اشاره نشده؟؟
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
✅این شبهه از سوی مخالفین امامت حضرت علی(ع) مطرح گردیده است تا با طرح آن حقانیت حضرت علی(ع) در مقام امامت را زیر سؤال ببرند.
در جواب از این شبهه لازم است بگوییم اینکه نام حضرت علی(ع) در قرآن نیامده دلیلی بر عدم حقانیت حضرت علی(ع) نمی باشد.
قرآن برای معرفی شخصیتهای الهی از سه راه استفاده کرده است: گاهی شرایط ایجاب میکند که قرآن فردی را به نام معرفی کند؛ چنانکه میفرماید: « وَ مُبَشِّرًا بِرَسُولٍ یَأْتِی مِن بَعْدِی اسْمُهُ أَحْمَدُ «(حضرت عیسی میفرماید): من به شما مژده پیامبری را میدهم که پس از من میآید و نامش احمد است». در جای دیگر میفرماید: « یَا زَکَرِیَّا إِنَّا نُبَشِّرُکَ بِغُلَامٍ اسْمُهُ یَحْیَى. اى زکریا ما تو را به پسرى که نامش یحیى است مژده مىدهیم».گاهی شرایط ایجاد میکند که افرادی را با عدد معرفی کند، چنانکه میفرماید: « و لَقَدْ أَخَذَ اللّهُ مِیثَاقَ بَنِی إِسْرَائِیلَ وَ بعَثْنَا مِنهُمُ اثْنَیْ عَشَرَ نَقِیبًا
🔹علاوه بر آن، اگر ذکر نام دلیل بر حقانیت است، نام بسیاری از پیامبران در قرآن ذکر نشده و تنها نام 26 تن ذکر شده است. حال اگر نام پیغمبران در قرآن نیامده است آیا دلیل می شود که آنان پیامبر یا رسول نبودهاند؟ در حالی که قرآن می فرماید: « وَ لَقَدْ أرْسَلْنا رُسُلاً مِنْ قَبْلِکَ منْهُمْ مَنْ قَصَصْنا عَلَیْکَ وَ مِنْهُمْ مَنْ لَمْ نَقْصُصْ عَلَیْکَ … ؛ «پیش از تو رسولانی فرستادیم که سرگذشت گروهی را برای تو ذکر کردیم و سرگذشت گروهی را ناگفته گذاشتیم».
👈اگر فرضاً در قرآن اسم امام را هم تعیین می کرد از کجا که اختلاف دیگری بین مسلمانان ایجاد نمی گشت، واز کجا معلوم که به انکار اصل دین منجر نمی شد و اگر قرآن می فرماید: "انا نحن نزلنا الذکر و انا له لحافظون" یکی از معانی آن این است که قرآن بگونه ای طراحی شده است که هم راه هدایت را برای حقیقت جویان تبیین می نماید و هم این تبیین را بگونه ای به انجام می رساند که از آسیب دیگران در امان باشد و زمینه را برای تحریف فراهم نسازد و ما معتقدیم که جای دادن آیات مربوط به اهل بیت در بین آیات دیگرتوسط پیامبر(ص) درهمین راستا قابل ارزیابی است
🔹اگر در قرآن اسم امام می آمد هیچ بعید نبود و این امکان کاملاً قابل طرح بود که عده ای که دارای تشکیلات به هم پیوسته و منظمی بوده اند، توطئه چیده و بگویند که پیامبر صلی الله و علیه و آله و سلم در آخرین لحظات حیات خود فرموده که این آیه باید نسخ گردد و مثلاً انتخاب خلیفه به شورا واگذار شده است و صلاحیت حضرت امیر (ع) از طرف خداوند سلب گردیده است.
✅قرآن کتابی است که به بیان کلیات می پردازد نه جزئیات، اصل امامت به صراحت در قرآن ذکر شده است اما جزئیات و مصادیق آن به خاطر مصالحی به صراحت نیامده است .
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
📌 شهید کیست ؟
🔴 از حضرت امام صادق علیه السلام در مورد حکم کسانی که در این جنگ ها در مرزهای اسلامی کشته میشوند سوال شد
♦️ حضرت فرمودند: وای بر آنها! به خدا قسم بر کشته شدن در این دنیا عجله میکنند، و کشته آخرت نیز خواهند بود. { و شهید نیز محسوب نمیشوند!} به خدا سوگند تنها شیعیان ما شهید هستند، هر چند بر بسترهایشان بمیرند.
📕 تهذيب الأحكام تحقيق خرسان، ج۶ ، ص۱۲۶
اللهم بارک لمولاناصاحب الزمان
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
#سوال ایا این حدیث درست است؟؟
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
سلام علیکم
در مورد روایتی که فرمودید وحقانیت آن میتوان گفت:
👈در اصل شهید به معنای رزمنده ای است که در صحنه جنگ و جدال علیه ظالمان و متجاوزان به ستیز برخاسته و در این راه کشته شود. اما روایات، افرادی دیگر را نیز در زمره ی شهیدان به حساب آورده اند که می توان اینان را در حکم شهید خواند و ظاهرا اینان با شهیدان میدان جنگ مقام مساوی است.
✅بسیاری از روایات شهادت به عنوان معیار ارزش معرفی شده است و در بیان ارزش و عظمت بعضی از حالات، کارها و اشخاص این تعبیر آمده است که اگر انسان در چنین حالتی یا در حال اشتغال به چنین عملی به مرگ طبیعی از دنیا برود، ارزش و پاداش شهید را دارد بعضی از این حالات و افعال عبارتند از:ایمان ، طلب و در خواست شهادت در راه خدا ، انتظار فرج قائم آل محمد(ص).
✅بالاترین ارزش و مقام برای انسان شهادت در راه خدا است؛ زیرا انسان با شهادت به جایگاهی بسیار بلند در نزد خدا می رسد. قرآن کریم در این باره می فرماید: "گمان نبرید کسانی که در راه خدا کشته شده اند مردگان اند، آنان زنده اند و در نزد خدا روزی می خورند".
🔹در بسیاری از روایات شهادت به عنوان معیار ارزش معرفی شده است و در بیان ارزش و عظمت بعضی از حالات، کارها و اشخاص این تعبیر آمده است که اگر انسان در چنین حالتی یا در حال اشتغال به چنین عملی به مرگ طبیعی از دنیا برود، ارزش و پاداش شهید را دارد. در این جا بعضی از این حالات و افعال را متذکر می شویم:
👈ایمان: امام محمد باقر (ع) فرمود: "ر مؤمنی شهید است، اگر چه در رختخواب خود (مرگ طبیعی) از دنیا برود...".در این حدیث اهمیت و ارزش ایمان واقعی بیان شده است، تا جایی که اگر کسی با ایمان کامل و واقعی در رخت خواب خود از دنیا برود، اجر و پاداشی برابر با اجر شهیدی را دارد که در میدان نبرد در برابر دشمنان خدا به شهادت رسید.
👈2. طلب و در خواست شهادت در راه خدا:[3] مراد این است که کسی که آمادگی و آرزوی شهادت در راه خدا را داشته باشد و شهادت را از خدا طلب کند حتی اگر در رختخواب از دنیا برود خداوند مقام و اجر و پاداش شهید به او می دهد.
✅3. انتظار فرج قائم آل محمد(ص). طبق بعضی از احادیث هر کس به امام دوازهم و قیام او ایمان و یقین داشته باشد و منتظر فرج آن حضرت باشد و در این حالت در بستر خود از دنیا برود، شهید از دنیا رفته است.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin