#سوال
# شبهه
لطفا به این مطلب پاسخ دهید
برای ظالم ومظلوم : فرض کنید من ظالم باشم و شما مظلوم..
من بزنمتون بعد شمامثلادندونتون بشکنه. بعد من برم زیرماشین. دوتیکه شم. دوتیکه شدن من به چه درد شما میخوره؟ دندون شما درست میشه ؟؟ و
دوباره فرض کنید من کسی را بزنم مثلا فلج بشه.
بعد من مثلا بچم فلج شه؟؟؟
(من خیلی دیدم میگن آخیش حقش بود.تاوان کارش بود)
چرا بچم باید قربانی ظلم من شه؟ بچم خودش مگه آدم نیست مگه خدای من وشما. خدای اونم نیست؟چرا تاوانشو اون باید بده
جدای از این دوتا همچین چیزی داریم؟؟؟؟؟؟خدا بخاطر آدم شدن "یه نفر" بیاد چندین نفرووووو قربانی کنه؟
هدایت شده از فرزاد مقبلی
اول باید این نکته را بدانیم
که عدل خوب است و ظلم بد است
دوم خدای متعال هر کاری انجام می دهد از روی عدالت و حکمت انجام می دهد سر سوزنی خدا به کسی بدی نمی کند
النساء
إِنَّ اللَّهَ لَا يَظْلِمُ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ وَإِن تَكُ حَسَنَةً يُضَاعِفْهَا وَيُؤْتِ مِن لَّدُنْهُ أَجْرًا عَظِيمًا
ﻫﻤﻴﻦ ﺧﺪﺍ ﺑﻪﺍﻧﺪﺍﺯﮤ ﺫﺭﻩﺍی ﺑﻪ ﺑﻨﺪﮔﺎﻧﺶ ﺳﺘﻢ ﻧﻤﻲﻛﻨﺪ ﻭ ﺍﮔﺮ ﻛﻮﭼﮏﺗﺮﻳﻦ ﻛﺎﺭ ﺧﻮﺑﻲ ﻫﻢ ﺑﺎﺷﺪ، ﭼﻨﺪﻳﻦ ﺑﺮﺍﺑﺮﺵ ﻣﻲﻛﻨﺪ ﻭ ﺍﺯ ﭘﻴﺶ ﺧﻮﺩﺵ ﻫﻢ ﭘﺎﺩﺍﺷﻲ ﺑﺰﺭﮒ ﻣﻲﺩﻫﺪ.
(٤٠)
سوم اینکه جهان بر اساس عدل و عدالت آفریده شده و هرکسی ظلمی انجام بدهد باید جواب ظلمش را بگیرید بخشی در این دنیا بخشی در آخرت
قَالَ (ص) ثَلَاثَةٌ مِنَ الذُّنُوبِ تُعَجَّلُ عُقُوبَتُهَا فِي الدُّنْيَا لَا يُؤَخَّرُ إِلَي الْآخِرَةِ الْعَاقُّ وَالِدَيْهِ وَ الْبَاغِي عَلَي النَّاسِ وَ الْمُجَازِي الْإِحْسَانَ بِكُفْر (1)
رسول خدا فرمود خداوند در عقوبت سه گناه عجله می كند و در همین دنیا عقوبتشان شروع می شود و به آخرت حواله نمی گردند:
كسی كه مورد نفرین پدر و مادر واقع شده باشد؛ كسی كه ستمگر بر مردم باشد و كسی كه خوبی را با بدی جواب دهد.
چهارم اندازه گیری ظلم و جواب ظلم دست خداست و طبق همون جواب می دهد ظلم هرکسی را
پنجم وقتی شما دندان کسی را شکستی شاید این ظلم شما به اندازه ای بزرگ باشد که جوابش مثلا شکستن پا و دست باشه
البته که خدا ذره ای بکسی ظلم نمی کند
وقتی شما کسی را فلج کنی مثلا اگر پدر باشه که معلوم است یک خانواده را فلح کردیم اون وقت شاید جوابش این باشد خانواده شما فلج شود
اندازه گیری با خداست و خدا می داند چطور جواب ظلم را بدهد و به کسی سر زونی ظلم نمی کند
لقمان
يَا بُنَيَّ إِنَّهَا إِن تَكُ مِثْقَالَ حَبَّةٍ مِّنْ خَرْدَلٍ فَتَكُن فِي صَخْرَةٍ أَوْ فِي السَّمَاوَاتِ أَوْ فِي الْأَرْضِ يَأْتِ بِهَا اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ لَطِيفٌ خَبِيرٌ
ﻟﻘﻤﺎﻥ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺩﺍﺩ: «ﮔﻞﭘﺴﺮم! ﺑﻪﺍﻧﺪﺍﺯﮤ ﺍﺭﺯﻧﻲ ﺍﮔﺮ ﻛﺎﺭی ﺑﻜﻨﻲ، ﺯﻳﺮ ﺳﻨﮓ ﻫﻢ ﻛﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﻳﺎ ﺩﺭ ﺁﺳﻤﺎﻥﻫﺎ ﻳﺎ ﺩﺭ ﺩﻝ ﺯﻣﻴﻦ، ﺧﺪﺍ ﺣﺎﺿﺮﺵ ﻣﻲﻛﻨﺪ؛ ﭼﻮﻥ ﺧﺪﺍ ﻧﻜﺘﻪﺳﻨﺞِ ﺁﮔﺎﻩ ﺍﺳﺖ.(١٦)
عشقم پسرم:
😡 بخون موهای تنت سیخ میشه مردونه
بخون اما ناراحت نشو دوستان بخونید ببینم چشمی خشک میموونه..؟
یکی از نوکرا و ذاکرای ارباب میگفت: دو ماه پیش خواهرم کربلا بود تو صحن حضرت عباس ع بودیم مداح داشت روضه میخووند یه وقت دیدیم یه پیرمردی اومد از یقه اون مداح گرفت کشید پایبن گفت عباس دروغ میگه ...عباس دروغ میگه
مداح ارومش کرد گفت چی شده گفت من بعد 25 سال بچه دار شدم الان که 19 سالشه رفته تو کما با خودم گفتم درمون دردش عباسه
از اصفهان اومدم کربلا امروز زنگ زدن بهم گفتن بچت مرده...دروغ میگن که عباس حاجت میده
خواهرش میگفت مجلس بهم ریخت ..
فرداش تو صحن حضرت عباس بودیم دیدیم پیرمرده پا برهنه اومد ..با خودموون گفتیم الان مداح و میزنه دوباره..
دیدیم اومد جلو چهار پایه که مداح روش واساده بود دستشو گرفت گفت بیا بغل ضریح بخوون همه کسایی که دیروز بودنم باشن...میخوام بگم غلط کردم... (گریه میکردو میگفت)
میگه همه رفتیم مداح گفت حاجی چی شده ..
گفت خانوومم زنگ زد گفت چوون نمیذارن زنا تو غسال خونه برن التماس کردم گفتم 1 بار بچمو تو سرد خوونه ببینم...
میگه همین که کشو رو کشیدن بیروون دیدیم رو نایلوون بخار نشسته سریع اوردنش بهش شوک دادن بعد چند دقیقه به هوش اومد ..
پسرموون که اصلا تو قید و بند مذهب نبود تا نشست گفت بابای من کجاست؟
گفتم بابات کربلاست ...
گفت بهش زنگ بزن بگو زمانی که تو کما بودم 1 اقای قد بلندی اومد تو خوابم گفت ...پسرم بلند شو...
به بابات سلام برسوون بگو...
ابروی من یک بار تو سرزمین کربلا رفته بود..
چرا دوباره ابروی منو بردی...برو بهش بگو عباس دروغ نمیگه....باسلام این ازطرف حرم پخش شده. تاپيام رو ديدي ٨باربگو (یاابوالفضل)وبراي٨ نفربفرست همین الان خبر خوشی میشنوي.به (ابوالفضل)قسم ات میدم بفرست فقط امتحان كن خیلی عجیب
.
قشنگ ترین رویات درعرض چهار روز اتفاق مییفته اما اگه نفرستی چهار اتفاق بد برات میفته به چهار گروه بفرست بعداز 28 دقیقه کسی بهت زنگ میزنه که انتظارشو نداری
چون قسمم دادن به حضرت محمدتوام بفرست اگه زنگ نزد اینم شمارم زنگ بزن هر چی دلت می خواد بگو
۰۹۱۶۶۵۱۴۳۳۶
هدایت شده از حسین ستوده
حتما شما هم مثل هزاران نفر دیگر تا به حال با پیام هایی روبرو شده اید که از شما می خواهد با ارسال آن به چند نفر دیگر، ظرف زمان محدودی معجزه را به چشم بییند! پیامک هایی که حتی به ذهنتان هم نرسیده که چه دست هایی پشت پرده شان وجود دارد.
در دوره ای که وایبر ، واتس آپ از نان شب هم واجب تر شده است، همه ما بسیار دیده ایم پیام هایی که با واژه و عبارت های مختلف، با توسل به نام خدا و پیامبر گرانقدر و سایر ائمه و با سوء استفاده از آیات و روایات سعی دارند مخاطب را متقاعد کنند که اگر پیام را به ده نفر دیگر ارسال کند، پس از گذشت چند دقیقه یا چند ساعت معجزه ای در زندگی اش می بیند.
در سالهای نه چندان دور، زمانی که گذرمان به مسجد و امام زاده ای می افتاد و با قصد خواندن زیارت نامه یا ادعیه توسل ندبه، کتاب مفاتیح یا سایر کتب ادعیه را دست می گرفتیم، به ناگاه متوجه متنی در میان صفحات یا حاشیه کتاب آن می شدیم که با بهره گیری سوء ،از آیات و روایت، سعی در متقاعد کردن خواننده برای تکثیر و بازنوشتن چند باره از آن متن و توزیع آن میان سایرین داشت با این وعده پوشالی که با این کار، حاجت روا خواهد شد.
این سال ها با اینکه مدت ها از آن زمان های قدیم می گذرد اما انگار این روایات جعلی و این قرائت های بدعت گذار، قرار نیست دست از سر مردم در این عصر به اصطلاح مدرن هم بردارد و این بار این بدعت های پوشالی از طریق همین ابزارهای ارتباطی مدرن که از قضا، انتشار را با حجم و سرعت بسیار بیشتر ممکن می کند، زندگی دوباره پیدا کرده اند.
به ده نفر ارسال کن معجزه ببین، ارسال نکن بدبخت شو!
ماجرای نامه های دروغینی که چند سالی است در قالب نامه های اینترنتی، در میان مخاطبان منتشر می شود، با گسترش روز افزون ارتباطات و توسعه اپلیکیشن های گوشی های تلفن همراه و ایجاد شبکه هایی مانند وایبر و واتس آپ، قدم به عرصه جدیدی گذاشته است چون به واسطه این ابزارهای جدید به راحتی می توان چنین پیام هایی را در کوتاه ترین زمان و مکان و در بیشترین حجم انتشار داد و شاید به همین دلیل هم هست که هجمه این پیام های دروغین نبض اپلیکشن های موبایل را در دست گرفته است.
پشت پرده صهیونیستی پیامک های معجزه!
با اینکه پیام هایی مانند:(این مطلب را برای 10 نفر بفرست و معجزه را پس از مدت زمان کوتاهی در زندگی خودت ببین) برای بسیاری از مردم لااقل یک بار ارسال شده است اما شاید به فکر خیلی ها نرسیده باشد که سر منشا چنین پیام هایی کجاست و هدف ارسال و دست به دست چرخیدنشان در میان مردم چیست؟
نکته جالب توجه اینجا است که مدتی پیش روزنامه نیوز تلاویو در چاپ سراسری خود با این تیتر که چگونه اسلام را متزلزل کنیم و سپس آن را در اختیار بگیریم منتشر شد.
(هنری لیونر) که به عنوان فقیه دینی در اسرائیل فعالیت می كند تصریح كرد كه همكاران ما شب و روز در واتس اپ در حال تلاش برای تضعیف اسلام در بین مسلمانان هستند.
وی افزود: ما با طراحی پیامهای فارسی، عربی، ترکی و اردویی و آوردن نام پیامبر و ائمه، در آخر پیامها مینویسیم آن را برای 10 نفر بفرست تا امروز معجزه ببینی! با گذشت آن مدت مسلمانان می بینند که خبری از معجزه نیست، پس آن را خرافات تلقی می کنند و اینگونه ایمانشان را کم کم از دست میدهند.
البته لازم به ذكر است كه در هر پیام ارسالی از طرف مسلمانان در واتساپ در رابطه با این موضوع ،شرکت های مخابراتی اسرائیلی 12% سود می کنند اما با حذف تنها یک حرف از این نسخه اصلی،این نسخه به نسخه دیگر تبدیل می شود و اینگونه این 12% سود به حساب مخابرات ایران واریز می شود.
وقتی ابزارهای مدرن ارتباطات اجتماعی راهی برای تضعیف دین می شوند
با نگاهی به این اظهارات خیلی از نکات مبهم برای مسلمان عیان می شود، مانند اینکه دشمنان اسلام چگونه با توسل به ابزارهای نوین ارتباطی سعی در تضعیف باورهای دینی میان مسلمانان دارند و در این میان هم از روش های به ظاهر دینی و مذهبی استفاده می کنند و با ارسال پیام هایی با محوریت مقدسات دینی، سعی در تحریک مسلمانان در اشاعه و ترویج این پیام ها دارند و در این میان از ابزارهایی مانند قسم به جان پدر و مادر گرفته تا تهدید به رخداد اتفاق های بد در اثر منتشر نکردن پیام ها سعی دارند مخاطبان را به ترویج این پیام ها ترغیب کنند.
در این میان کسانی که با هدف دیدن معجزه، پیام را به چندین نفر دیگر ارسال می کنند و در پایان زمان مقرر می بینند که نه تنها معجزه ای رخ نداده بلکه حتی کوچکترین تغییری هم در روند زندگیشان به وقوع نپیوسته است ممکن است باورهای دینی شان در خطر تزلزل قرار بگیرد.
بهترین مقابله با #پیامک های دروغین معجزه، ارسال نکردنشان است،
یا علی
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتاء 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
سلام
سوال؟؟؟
آیا مداحی،یاغیر مداحی برای زنان حرام،البته باصدای بلند،من چیزایی ک خودم دونستم برای اون بنده خدا گفتم ولی اون این پیام داد،
من خودم عقل درک دارم نیاز ب مجتهد ندارم خداوند چیزی ک در وجود من گذاشته لابد میدونسته لازمش دارم اگه قرار بود صدام کسی نشنوه لال می آفریدم چرا همه چیز در دین ما ک ارث رسیده حرام هست و همیشه ما مورد آزمایشات الهیی قرار گرفته ایم چرا کشورهای اروپایی لختن محدودیتی ندارن اونا ب جهنم نمیرن و مورد آزمایش و کفر الهیی قرار نمیگیرن؟؟
آدم عقدای و بیجنبه با ی ساندیس هم میشه مست کرد ولی آدم روشنفکر ی دل سیر بهش بده بخوره بخدا هیچیش نی
هدایت شده از غفّار 🇮🇷
سلام واحترام
#پرسش #پاسخ #مرتبط👇
#شبهه
من یک دلیل قاطع و علمی برای گوش نکردن آواز زن می خواهم چون مراجع تقلید می گویند صدای زن حرام است؟
#پاسخ 👇👇
پاسخ اجمالی:
قاطع ترین دلیل برای حرمت گوش کردن به آواز طرب انگیز و لهوی زن یا مرد روایات و دستورات ائمه معصومین علیهم السلام است که خداوند متعال ما را به فرمانبرداری از آنها که همواره طالب سعادت و کمال ما هستند امر فرموده است.
بی شک علم الهی و دانش ائمه معصومین علیهم السلام به صلاح و فساد اعمال و رفتارهای و خصوصیات احکام ,کامل و جامع است و همه آنها برای سعادت و رستگاری و کمال ما امر به رعایت احکام شرعی نموده اند.
💠دین اسلام، به مجموعه آموزه هاى قرآن، حدیث و عقل گفته مى شود و براى دستیابى به تفسیر و شرح یک موضوع از نگاه دین، بایستى همه آن مجموعه را مورد بررسى قرارداد و تنها اکتفا به قرآن کافى نیست.
👈پاسخ تفصیلی:
قبل از اینکه به جواب پرسش فوق بپردازیم شایسته است از احکام شرعی در مورد آواز تصور درستی داشته باشیم.
به نظر مشهور فقها آواز طرب انگیز که مناسب مجالس لهو و لعب باشد غنا محسوب شده و حرام است چه خواننده مرد باشد یا زن.
✳از نظر برخی فقها آوازه خوانی زن چه مشمول شرایط فوق باشد یا نه به دلیل اینکه باعث تهییج شهوت یا زمینه ساز شبهه است اشکال دارد. ولی بسیاری از مراجع در صورتی که آواز زن لهوی و مناسب مجالس لهو و لعب نبوده و باعث مفسده و تهییج شهوت نباشد ان را حرام نمی دانند.
🌀به عنوان نمونه به فتوای دوتن از مراجع تقلید اشاره می کنیم؛
فتوای آیت الله بهجت:گوش دادن به آواز لهوی مرد یا زن حرام است و اگر صدای آواز زن غیر لهوی باشد لکن موجب تهییج نامحرم گردد گوش دادن به آن هم حرام است (توضیح المسائل آیت الله بهجت، م ۱۹۳۶).
💥فتوای مقام معظم رهبری:اگر صدای زن به صورت غنا نباشد و گوش دادن هم به قصد لذت بردن و ریبه نباشد و شنیدن آن موجب مفسده ای نشود اشکال ندارد، (اجوبه الاستفتائات ج ۲ ص ۲۶ مسأله ۶۲).
🔹پس در حرمت موسیقی، ترانه های غنایی و طرب انگیز و لهوی، میان زن و مرد تفاوتی نیست. چنان که به عکس اگر آواز طرب انگیز و غنایی نباشد و زمینه ساز مفسده و تهییج شهوت نگردد گوش دادن به آن حرمت شرعی ندارد. برخی فقها تک خوانی را نیز برای زنان جایز دانسته اند.
👈نکته دیگر آن که ملاک در حرمت فقط موسیقی لفظی (متن خوانده شده) نیست بلکه آهنگ بیان کلمات نیز مهم است لذا اگر قرآن را نیز به شکل غنا و طرب انگیز بخوانند حرام است.
🔸بالطبع صدای مردان با زنان تفاوت دارد، صدای مردان از صدای زنان بم تر است و صدای زنان مهیج تر است.
✅مردان از سه سطح تقابلی، زیر و بمی آهنگی برخوردارند، در حالی که زنان دارای چهار سطح اند و این خود سبب می شود که به راحتی احساسات و عواطف گوناگون را ابراز و دیگران را تحت تأثیر قرار دهند (حسینی، سید هادی، فصلنامه کتاب نقد، ش ۱۷، ص ۱۶۸).
◀از آن جا که آستانه دید و شنوایی مردان به جنس مخالف حساس است؛ از این رو محدودیت های شدیدتری در خواندن و حتی صحبت کردن برای زنان قرار داده شده است.
قرآن کریم، برای همسران پیامبر توصیه می کند که جدی و خشک و معمولی سخن گویند و با تعابیر تحریک آمیز که گاه کشش خاصی دارد صحبت نکنند، مبادا که افراد، به فکر شهوت بیفتند:
🔸«یا نساء النبی لتسن کأحد من النساء ان اتقیتن فلا تخضعن بالقول فیطمع الذی فی قلبه مرض و قلن قوله معروفا؛ ای همسران پیامبر، شما مانند هیچ یک از زنان [دیگر] نیستند، اگر سر پروا دارید، پس به ناز سخن مگویید تا آن که در دلش بیماری است طمع ورزد، و گفتاری شایسته گویید».[۱]
💠از این آیه پیداست، موقعی که اسلام به این اندازه در مسایل مربوط به عفت عمومی سخت گیر و موشکاف است که حتی اجازه چنین کاری را نمی دهد پس تک خوانی زنان برای مردان جای خود دارد.
🔸محدودیت هایی که در این باب هست برای حفظ سلامتی روحی و معنوی زن است که مستلزم سلامت مرد و در نتیجه سلامت همه جامعه می باشد و مراعات نکردن این حدود، نه تنها سلامت معنوی زن؛ بلکه، سلامت معنوی همه جامعه را تهدید می کند.
از نکات یاد شده، معلوم می شود که صرف غنایی نخواندن زن نیز، محملی برای تشویق و ترغیب آواز خوانی او نمی شود؛ زیرا موسیقی برعکس چیزهای دیگر، با حقیقتی سر و کار دارد که همه موجودیت آدمی، سعادت و شقاوت دنیوی گذرا و اخروی جاودان با آن گره خوره است و آن «نفس» یا «روح» است.
به همین جهت، هیچ صاحب نظر و متفکری که خود را در این زندگانی مسؤول می داند نباید بدون تأمل و دقت از کنار این مسأله به سادگی بگذرد و با برخی توجیهات غیر شرعی و نه چندان علمی، تکلیف «نفس» یا «روح» انسانی را با پدیده موسیقی یک سره نماید؛ حتی به فرض اینکه معلومات و تحقیقات ما درباره موسیقی به حدی رسید که اثبات کردیم موسیقی بر دو نوع مشروع و غیرمشروع (لهوی) تقسیم می گردد، باز هم باید در حرکت انسان در مرز این دو
هدایت شده از غفّار 🇮🇷
نوع احتیاط کنیم، زیرا جاذبیت موسیقی - به ویژه همراه با صدای زن - مقتضی تعدی و تجاوز، از مرز به داخل منطقه ممنوعه می باشد. [۲]
🔸حکمت حرمت موسیقی و آواز خوانی مطرب
با پژوهشى اندک در قرآن و روایات و دیدگاه برخى از روان شناسان و پزشکان، مى توان موارد ذیل را از حکمت هاى حرمت موسیقى و غنا دانست
۱) زیان بخشى غنا بر اعصاب: به گواهى برخى از پزشکان، غنا و موسیقى آثار زیان بارى بر روى اعصاب دارد.[۳]
◀در حقیقت یکى از عوامل مهم تخدیر اعصاب به شمار مى رود. مواد مخدرگاهى از راه دهان و نوشیدن وارد بدن مى شوند (مانند شراب)؛ زمانى از راه بوییدن (مانند هروئین)؛ گاه از راه تزریق (مانند مرفین) و از راه حس شنوایى به جان و روان آدمى منتقل مى شود مانندغنا و موسیقى . از این رو بعضى از آهنگ ها چنان افراد را در نشئه فرو مى برد که حالتى شبیه به مستى به آنها دست مى دهد. البته گاهى به این حد و مرحله نمى رسد؛ ولى تخدیر خفیف ایجاد مى کند و در پى آن آثار زیان بارى روى اعصاب بر جاى مى گذارد و شخص را دچار افسردگى و مبتلا به فشار خون مى کند.[۴]
۲)تاثیر غنا بر سیستم غدد درون ریز وخود مختار حیات انسان
بخش عمده وقابل ملاحظه ای از تنظیم حیاتی بدن آدمی تحت تاثیر سیسیم غدد درون ریز بدن انجام میپذیرد.
◀بسیاری از حالات ،رفتار وگرایشات جسمی وروانی تحت تاثیر هورمونهایی است که توسط غدد درون ریز در بدن ترشح میشود.
💠هورمونها مواد تنظیم کننده ای هستند که غدد داخلی آن را تولید واز طریق دستگاه گردش خون به یک یا چند عضو هدف اثر میکند.
🔸احساس گرسنگی،شهوت،درد،خواب،عصبانیت،غم،اضطراب و... همه وهمه حالاتی است که تحت تاثیر این هورمونها ایجاد میشود.
بعنوان مثال:ترشح هورمون آندروفین که از نظر خواص و ساختار مولکولی مانند مورفین و۳۰۰ برابر قوی تر از آن است در مواقع درد وآسیب دیدگی های عضلانی وموارد شبیه به آن ترشح میشود وباعث کاهش درد وتسکین میگردد.
◀یا بر انگیختگی یا رخوت جنسی تحت تاثیر ونحوه ترشح هورمونهای جنسی در جنس نر یا ماده حاصل میگردد.
✅عوامل متعددی در میزان وچگونگی ترشح هورمونهای مختلف واختلال در آن نقش دارند حتی طرز تفکر ،تخیل واندیشیدن نیز در کیفیت تنظیم وترشح این هورمون ها موثرند.
موسیقی و آوازه خوانی مطرب به عنوان یک محرک محیطی از ابعاد مختلف جسمی ،تخیلی ،روانی و...در تحریک وترشحات غدد درون ریز نقش موثری ایفا میکند.
🔸بدیهی است که قرار گرفتن در برابر این گونه محرکها سبب ایجاد اختلال در تنظیم خودمختار وهنجاری سیستم حیاتی انسان میشود که نمود آن در بسیاری از اختلالات روحی وروانی وحتی جسمانی ظاهر میگردد.
◀قرار گرفتن در معرض موسیقی و یا آوازه خوانی مطرب از بین رفتن تعادل روانی و عاطفی و عقلانی شخص و نتیجتا گرایش به فساد است.
غنا و آواز مطرب و لهوى، انسان را به سوى شهوت و فساد اخلاقى مى کشاند و از راه پرهیزکارى باز مى دارد.
الغناء رقیة الزنا؛ غنا زمینه ساز فحشا(زنا) است.[۵]
امام صادق علیه السلام فرمود: «خانه اى که در آن غنا باشد، از فساد و فحشا مصون نخواهد بود«.[۶]
و نیز: غنا باعث پیدایش روح نفاق است.[۷]
◀روح نفاق همان آلودگى به فساد و کناره گیرى از تقوااست.
در تفسیر روح المعانى سخن یکى از سران قبایل را نقل مى کند که به آنها مى گفت: از غنا بپرهیزید که حیا را کم مى کند؛ شهوت را مى افزاید؛ شخصیت را درهم مى شکند؛ جانشین شراب مى شود و همان کارى را مى کند که مستى انجام مى دهد.[۸]
۳) غفلت از یاد خدا
قرآن یکى از عوامل گمراهى را »لهو الحدیث» دانسته است.[۹]
💠»لهو« چیزى است که انسان را چنان مشغول کند که باعث غفلت و بازماندن از کارهاى مهم تر شود.
✅امام صادق علیه السلام در این رابطه می فرماید: »ان الملاهى تورث قساوة القلب؛ گوش دادن به غنا قساوت قلب مى آورد. [۱۰]
💠و در نتیجه باعث فراموشى خدا و معنویت مى شود. از این رو در روایات اسلامى از »لهو الحدیث« به »غنا« تفسیر شده است.[۱۱]
🔸چه اینکه شنیدن غنا و موسیقى آن چنان اراده را سست و غریزه جنسى شخص را تحریک مى کند که از یاد خدا و قیامت باز مى ماند. در روایتى نبى اکرم صلى الله علیه وآله وسلم فرمود: هر کس به غنا و موسیقى (لهوى) گوش فرا دهد قطعه اى ازسرب در روز قیامت در گوش او آب مى شود.[۱۲]
شاید این تعبیر کنایه از آن است که گوش او از شنیدن سخن حق کر مى شود.
◀با این توصیف ادعای اینکه موسیقی حرام و غنا تاثیری در شخص نگذارد مانند این است که کسی بگوید خوردن سم تاثیری در بدن او نمی گذارد .
با این بیان مشخص می شود حکمت حرمت غنا و موسیقی مطرب چندان ربطی به شخصیت و شخص خواننده ندارد بلکه نفس غنا و آوازه خوانی مطرب منشا فساد جسمی و روانی و معنوی است اگر چه خوانندگی زن به خاطر ساختار فیزیکی و تاثیر تن صدا و ... زمینه سازی بیشتری برای تحریک و تهییج شهوت بر جا می گذارد.
[۱] . (احزاب، آیه ۳۲).
[۲] . (جعفری، محمد تقی
هدایت شده از غفّار 🇮🇷
، موسیقی از دیدگاه فلسفی و روانی، مؤسسه علامه جعفری و انتشارات تهذیب، چاپ اول، ۱۳۸۰، ص ۱۵۱).
[۳] . (عبد الکریم عکاس، الغنا فى الاسلام، ص ۱۵۱)
[۴] . .( تفسیر نمونه، ج ۱۷، ص ۲۴ ؛ الغنا فى الاسلام، ص ۱۵۱)
[۵] . .«: بحار الانوار، ج ۷۶، باب ۹۹، (باب الغناء).
[۶] . بیت الغناء لاتؤمن فیه الفجیعة«: کافى، ج ۶، )باب الغناء)
[۷] . «.( الغناء یورث النفاق«: وسایل الشیعه، ج ۱۲، باب ۹۹، )ابواب مایکتسب به)
[۸] . .( به نقل از: تفسیر نمونه، ج ۱۷، ص ۲۴)
[۹] . «( لقمان (۳۱)، آیه ۶.)
[۱۰] . «: مستدرک الوسائل، ج ۱۳، ص ۱۱۸)
[۱۱] . .(وسائل الشیعه، ج ۱۲، باب ۹۹، )ابواب مایکتسب به)؛
[۱۲] . (من استمع الى اللَّه و یذاب فى اذنه الآنک«: وسایل الشیعه، ج ۵، ص ۳۴۸
#جهادتبیین_ابرگروه_براهین