بَرَهوت تیوی
🔹اینجا سطح کره ماه نیست؛ کشور لائوس است و اینها یادگار از دموکراسی آمریکاست. از سال ۱۹۶۴ تا ۱۹۷۳ آمریکا تعداد «۲۷۰ میلیون» بمب روی سر مردم #لائوس ریخت. میانگین «۵۷ بمب در هر دقیقه» به مدت ۹ سال!
🔹به واسطهی جنایات آمریکا در لائوس چندصد هزار زن و کودک به قتل رسیدند. تعداد بمبهای بهجا مانده به قدری زیاد است که مردم فقیر لائوس از آنها در ساخت چیزهایی مثل خانه و قایق استفاده میکنند.
🔹هرچند تعداد ۸۰ میلیون بمب منفجر و خنثی نشده در لائوس هنوز کشته میگیرد اما طبق روال عادی “جامعه بینالملل” آمریکا هیچوقت بهخاطر جنایاتش در کشور لائوس محاکمه، مواخذه یا تحریم نشد. (+)
🔗 ایلخـــــان
🔺@barahoot_TV1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ بایدن در حالیکه دارد متن سخنرانی را میخواند، عبارت «این خط را تکرار کن» را که برایش بهصورت دستورالعمل نوشته شده بود، بهعنوان بخشی از سخنرانی خواند.
🔺@barahoot_TV1
✳️ دنیای عجیبی شده؛ حیوونا دارن شبیه آدما میشن و آدما شبیه حیوونا!
🔗 یکی بود یکی نبود
🔺@barahoot_TV1
✳️ صادرات میلیونها برده فقط از آنگولا
🔹 #آنگولا یکی از آخرین کشورهای آفریقایی است که موفق شد از سلطهی نیروهای استعمارگر نجات یافته و مستقل شود.
🔸این کشور، یکی از ثروتمندترین کشورهای منطقه و دارای کشاورزی غنی و منابع معدنی (معادن بزرگ طلا و الماس) و همچنین میدانهای بزرگ نفتی بوده و از لحاظ موقعیت جغرافیایی نیز نقشی کلیدی بر تحولات جنوب آفریقا داشت.
🔹این کشور حدود چهارصد سال مستعمره #پرتغال بود. در این مدت، علاوهبر غارت منابع معدنی و نفتی توسط نیروهای پرتغالی، بهدلیل اشتغال دولت پرتغال به تجارت برده، در چهار قرن حدود هشت میلیون آنگولایی به بردگی گرفته شدند.
🔸کل صادرات #برده در آفریقای غربی در قرن هجدهم را ۶۱۱هزار نفر تخمین زدهاند. این در حالی است که صادرات بردهی پرتغال از آنگولا به تنهایی در همین دوره، بیش از دو برابر کل آنها و معادل یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر بوده است! (+)
💠 پرتغال و تجارت برده از آنگولا، دانشگاه کمبریج
🔺@jenayaat
🔺@barahoot_TV1
📌برنی سندرز، سناتور ترقیخواه ایالت ورمانت:
🔹بهش فکر کن. امروزه هیچ ایالت یا شهرستانی در آمریکا وجود ندارد که یک کارگر تماموقت با حداقل دستمزد بتواند اجارهی یک خانهی دوخوابه را بپردازد.
🔹آیا از راه دور برای شما قابل قبول است؟
🔺پ. ن: سیاست #بازار_آزاد و رها کردن #مسکن توسط دولت، چنین بحرانی را بهوجود میآورد؛ حالا چه در آمریکا باشد و چه در ایران خودمان.
🔺@barahoot_TV1
بَرَهوت تیوی
✳️ ماجرای نامههایی که از روی میز رئیس جمهور غیب شدند!
🔹در اوایل ریاست جمهوری #ترامپ، «گری کوئن» رئیس سابق گلدمن ساکس و از مشاوران اقتصادی ارشد رئیس جمهور در کاخ سفید به آرامی بهسمت میز کار رئیس جمهور در دفتر وی حرکت کرد.
🔸روی میز، پیشنویس یک نامه از طرف رئیس جمهور به رئیس جمهور کرهی جنوبی قرار داشت که در آن رئیس جمهور، موافقتنامهی تجاری بین آمریکا و کره موسوم به «کوروس» را مختومه اعلام میکرد.
🔹هدف از این موافقتنامه، خنثیسازی طرحهای نظامی کرهی شمالی بود و از ارکان امنیت ملی آمریکا به حساب میآمد. کوئن پیشنویس نامه را از روی میز کار ترامپ برداشت و آن را در یک پوشهی آبی رنگ که روی آن عبارت «بایگانی شود» نوشته شده بود، قرار داد.
🔸وقتی نامههایی با این مضمون روی میز ترامپ قرار میگرفت کوئن آنها را از روی میز برمیداشت و ترامپ هم آنها را فراموش میکرد. این اقدامات به منزله یک کودتای اجرایی در کاخ سفید و اخلال در ارادهی رئیس جمهور آمریکا و اختیارات قانونی او تلقی میشد.
🔹علاوهبر کنترل کامل نامهنگاریها و امور اداری رئیس جمهور، پورتر، معاون رئیس دفتر ریاست جمهوری به یکی از همکارانش گفت: «یک سوم فعالیتهای من صرف این میشود که مانع از اجرایی شدن تصمیمات حقیقتأ خطرناکی که به ذهن ترامپ میرسد، شوم.»
🔸یک راهبرد دیگر، ایجاد موانع قانونی برای اجرایی شدن تصمیمها بود. پورتر که خود وکیل است میگوید: «ما با آهسته کردن روند اجرایی امور و یا توصیه برای بررسی قانونی دقیقتر آنها باعث میشدیم تصمیمات اجرایی خطرناک عملی نشوند. این کارها باعث شده بود که روند اجرایی تصمیمات اتخاذ شده از سوی رئیس جمهور حدودا ده برابر کند شود.»
📚برشی از مقدمه کتاب «ترس؛ ترامپ در کاخ سفید»؛ نوشهی باب وودوارد
🔺@barahoot_TV1
31.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ با این همه ثروت، چرا فقیریم؟
◀️ دومین قسمت از مجموعه ویدئوهای #جهان_بین
➖ این قسمت: #اندونزی
🔹چقدر راجعبه اندونزی میدانیم؟ این ویدئو را تا انتها ببینید تا این کشور را دقیقتر بشناسیم.
⭕️ در «جهانبین»، جهان را از نگاهی دیگر ببینید ...
🔺@barahoot_TV1
✳️ ساموئل برینتون، دستیار معاون وزیر سوخت مصرفشده و دفع زباله در دفتر انرژی هستهای بایدن
🔺@barahoot_TV1
✳️ سالروز نسلکشی #سربرنیتسا
🔹۱۳ ژوئیه سالروز کشتار ۸٬۰۰۰ مرد و کودک پسر از ساکنین #بوسنی در طول ۱۰ روز توسط ارتش صرب است در حالیکه سازمان ملل، منطقه را امن اعلام کرده بود. این کشتار بعد از جنگ جهانی دوم بزرگترین نسلکشی در اروپاست!
🔹تمامی افراد در گور دستهجمعی دفن شدند. با گذشت ۲۷ سال از این جنایت هولناک، جنازهها از طریق آزمایش DNA شناسایی و برای دفن به خانوادهها تحویل داده شدند. #هلند و #صربستان عاملان این کشتار جمعی و از بین بردن نسل مسلمانان هستند.
#حقوق_بشر_غربی
🔺@barahoot_TV1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ فعالان حامی #فلسطین امروز در آمستردام هلند به مناسبت پنجاهمین سالگرد ترور غسان کنفانی، نویسندهی فلسطینی توسط اسرائیل راهپیمایی کردند.
🔗 Sarah Hassan
🔺@barahoot_TV1
بَرَهوت تیوی
✳️ اقتصاد سریلانکا چگونه به بحران رسید؟
🔹در سال ۱۹۷۷، دولت تازه منتخب حزب ملی متحد #سریلانکا، برنامه اصلاحات اقتصادی گستردهای را آغاز کرد که چهرهی اقتصاد این کشور را تغییر داد.
🔸اقتصاد سریلانکا با عدم تعادل مالی داخلی و خارجی، افزایش نرخ بیکاری و رکود مواجه بود. این اصلاحات با هدف تبدیل اقتصاد بسیار کنترل شدهی سریلانکا به یک اقتصاد آزادتر انجام شد.
🔹اصلاحات اقتصادی سریلانکا با جلب رضایت سازمانهای پولی بینالمللی (#صندوق_بین_المللی_پول و #بانک_جهانی) و تامین کمکهای خارجی انجام شد.
🔸ویژگی مهم این دورهی اصلاحات، تاکید بر آزادسازی اقتصاد و حرکت سریع به سمت اقتصاد بازار است که با هدف بهرهمندی حداکثری از مزایای جهانی شدن است.
🔹اولین انتخابات بر اساس قانون اساسی جدید جمهوری سریلانکا که در سال ۱۹۷۲ تصحیح شده بود، در سال ۱۹۷۷ برگزار شد و حزب ملی متحد با اکثریت پنج ششم پارلمان به قدرت رسید. «جونیوس ریچارد جی واردن» نخست وزیر و متعهد شد که #اقتصاد_بازار را ایجاد کند.
🔸سیاستی که از اوایل دههی ۱۹۶۰ بانکهای خارجی را از افتتاح شعبه در سریلانکا محدود میکرد، در سال ۱۹۷۷ تغییر کرد و ۱۰ بانک خارجی جدید تنها در سالهای ۱۹۷۹ و ۱۹۸۰ در سریلانکا افتتاح شدند.
🔹مشوقهای مالیاتی سخاوتمندانه برای تشویق سرمایهگذاری مستقیم خارجی اعلام شد. علاوهبر این، واردات آزاد شد و کنترل قیمتها با هدف فعال کردن مکانیسم بازار حذف شد. با آزادسازی اقتصادی، #خصوصیسازی داراییهای دولتی هم انجام شد.
🔸در سال ۲۰۲۱، بدهیهای خارجی سریلانکا به ۱۰۴.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور رسید. با وقوع جنگ اوکراین و افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت، شرایط این کشور به مراتب بدتر شد.
🔹بانک جهانی اعلام کرده است که ارائهی کمکها به سریلانکا، مشروط به ایجاد «اصلاحات ساختاری» در سیستم اقتصادی این کشور است؛ خواستهای که مطابق با انتظارات سایر نهادهای بینالمللی بهویژه صندوق بینالمللی پول است.
🔺در آخرین اقدام، کابینه جدید این کشور برای کاهش بار مالی، دست به اصلاح قیمت انرژی زد و #یارانهها را کاهش داد که با اعتراضات گسترده مردم مواجه شد.
🔺@barahoot_TV1
✳️ دویچه ولهی #آلمان: روسیه گاز خط #نورد_استریم را بهمدت ۱۰ روز و به بهانهی تعمیرات قطع کرد. برخی از مقامات نگرانند که روسیه جریان گاز را در تلاش برای بیثبات کردن اروپا از سر نگیرد. (لینک)
🔺@barahoot_TV1
📌بنجامین نورتون، روزنامهنگار:
◀️دارندگان اصلی بدهیهای دولت #سریلانکا، در قالب اوراق قرضهی دولتی، صندوقها و بانکهای کرکس غربی هستند: (لینک)
1️⃣بلک راک (ایالات متحده)
2️⃣گروه آشمور (بریتانیا)
3️⃣آلیانز (آلمان)
4️⃣یوبیاس (سوئیس)
5️⃣اچاسبیسی (بریتانیا)
6️⃣جی پی مورگان چیس (ایالات متحده)
7️⃣پرادنشل (ایالات متحده)
🔺@barahoot_TV1
✳️ بیست هزار قربانی در «جهنم روی زمین»، قسمت اول
🔹استعمارگران #فرانسوی برای مجازات ویتنامیها در ۱۸۶۲ زندان کن دائو را ساختند. پس از فرار فرانسویها، آمریکاییها از این زندان استفاده میکردند. سرانجام در ۱۹۷۵ و با فرار زندانبانها، فعالیت این زندان به پایان رسید.
🔹صدها هزار #ویتنامی و #کامبوجی به جرم استقلالخواهی، اسارت در این زندان را تجربه کردند و ۲۰ هزار نفر از آنها جان خود را از دست دادند.
🔺شرایط زندگی و شکنجهها به گونهای بود که به این زندان، لقب «جهنم روی زمین» داده بودند. امروزه این زندان تبدیل به موزه شده و بخشی از این جنایات را در معرض نمایش گذاشته است. (+)
🔺jenayaat
🔺@barahoot_TV1
✳️ حداقل ۹۲۹.۰۰۰ نفر بهدلیل خشونت مستقیم جنگهای پس از #۱۱_سپتامبر جان خود را از دست دادهاند. اینها شامل اعضای خدمات، پیمانکاران، غیرنظامیان، کارکنان رسانهها و کارکنان بشردوستانه است.
🔺@barahoot_TV1
✳️ نیروهای عملیات ویژه ایالات متحده در حداقل ۲۳ جنگ نیابتی مخفیانه در سراسر جهان بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ شرکت داشتهاند. (لینک)
🔺@barahoot_TV1
📌برنی سندرز، سناتور ترقیخواه ایالت ورمانت:
🔹همهی ما در ردیف اول تلاشهای میلیاردرها برای به دست آوردن ثروت و قدرت بیشتر در آمریکا قرار داریم.
🔹آنها روزنامهها را میخرند؛ اتحادیهها را متلاشی میکنند؛ قیمتها را بالا میبرند؛ از مالیات طفره میروند و برای انتخاب سیاستمدارانی که به خواستههایشان عمل میکنند، هزینههای کلان میکنند.
🔺@barahoot_TV1