فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
4. چرا خداوند عمل همجنسگرایی را حرام اعلام کرده است؟
استاد رضوی
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
🗓5 ربيع الاول
وفات حضرت آمنه بنت الحسین (علیهما السلام) ملقب به سکینه
حضرت آمنه بنت الحسین (علیه السلام) در پنجم ربیع الاول سال 117 هـ .ق. یعنی 56 سال پس از واقعه غم انگیز كربلا در مدینه منورّه دار فانی را وداع گفتند. آن حضرت دارای اخلاقی فاضله و صفاتی حمیده، و نیز فصاحت و بلاغت در بیان بودند و در شعر و ادب مهارت داشتند. ایشان همسر پسر عموی خویش، عبد الله بن حسن(علیه السلام) شدند .
امام حسین(علیه السلام) با چنین جملاتی نسبت به ایشـان و مـادر گـرامیشان، حضرت رباب(سلام الله علیها) ابراز علاقه مینمودند:
لَعَمْــركَ إنّنی لأُحِبُّ دَاراً تَكونُ بِهَا سَـكینه و الرُّبَابُ
أُحِبُّــها وَ أَبــْذُلُ جـُلَّ مالِی وَ لَیس لَعاتبٍ عِندی عِتَابٌ
«به خدا سوگند! خانهای را كه سكینه و رباب در آن است دوست دارم؛ آن دو را دوست میدارم و همه مالم را به آنان میبخشم و كسی در این باره نمیتواند مرا سرزنش كند».
حضرت سكینه(سلام الله علیها) در كربلا حضور داشتند كه پس از مصایب دشوار روز عاشورا در كنار سایر زنان، رنج سنگین اسارت را نیز به دوش كشیدند. آن حضرت سالهای آخر عمر شریفشان را در مدینه گذراندند و سر انجام در 75 سالگی در آن شهر چشم از جهان فرو بستند. صبح روز رحلتشان فرزند خواهر آن حضرت، محمد بن عبدالله ـ نفس زكيّه ـ چهار صد دینار عطر و عود خرید و پیرامون تابوت ایشان در مجمرهها سوزانید. امام سجاد(علیه السلام) یا به قولی محمدبن عبد الله بر جنازه آن حضرت نماز خواندند و ایشان را با احترام به خاك سپردند
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
38.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👈 چرا بین شیعه و سنی در مورد وضو و نماز اختلاف است؟
🎙#استاد_توحیدی
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
26.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽تصاویر کمتر دیده شده از زندگی شخصی امام خمینی
📍ضبط شده توسط خانم #فاطمه_طباطبایی
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
سیرهٔ رسول خدا.pdf
15.43M
نام کتاب: «تاریخ سیاسی اسلام» جلد ۱
سیره رسول خدا (ص)
نویسنده: رسول جعفریان
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
تاریخ خلفا.pdf
17.31M
نام کتاب: «تاریخ سیاسی اسلام» جلد ۲
تاریخ خلفا
نویسنده: رسول جعفریان
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تدبیر_امام
دوران امام حسن عسکری علیه السلام
در کلام استاد مسعود عالی
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
معنای واژه عسکری در اسم امام حسن عسکری(ع) یعنی انگور بی دانه؟؟
◀️واژه ای که درست یا غلط به معنای انگور بی هسته می باشد، عسگری است نه عسکری.
◀️ در حالی که امام یازدهم شیعیان ملقب به عسکری است نه عسگری.
◀️عسکر محله ای بوده در شهر سامرا که لشکرگاه و محل توقف سپاه خلفای عباسی در آنجا قرار داشت. و این لقب مشترک بین آن حضرت و پدرشان امام هادی(علیهما السلام) می باشد از اینرو آنها را عسکریین گفته اند.(1)
📚منابع
1. ابن بابویه، محمد بن علی، علل الشرایع، نشر مؤمنین، قم، 1380، ج 1، باب 176، ص 230 / همان، معانى الأخبار ، دارالکتب الاسلامیه، تهران، 1377، ص 65 / مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، کتابخانه مسجد ولیعصر (عج)، تهران، 1363، ج 50، ص 113، ح 1.
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
آیا قضیه نماز خواندن امام زمان در کودکی بر پیکر امام عسکری علیهالسلام واقعیت دارد؟
◀️بر اساس آنچه در #برخی منابع تاریخی آمده، معتمد بالله خلیفۀ عباسی، برادر خود عیسی (ابو عیسی) ابن متوکل را فرستاد تا بر جنازۀ امام حسن عسکری (علیهالسلام) نماز بگزارد. او نیز بر پیکر مطهر امام حاضر شد و ابتدا حاضران را گواه گرفت که آن حضرت به مرگ طبیعی از دنیا رفته و سپس بر پیکر ایشان نماز گزارد و دستور داد تشییع شود.(۱)
◀️دانشمندان شیعه با توجه به منابع #حدیثی و برخی مبانی کلامی، بر این باورند که در واقع، نماز امام عسکری را فرزندش حضرت #مهدی خوانده و نماز عیسی بن متوکل، تنها به صورت ظاهری بوده است. به گفتۀ یکی از تاریخ پژوهان معاصر، نماز عیسی بن متوکل جنبۀ #تشریفاتی داشت و طرحی بود که رژیم حاکم برای لوث کردن ماجرای شهادت امام حسن عسکری (علیهالسلام) ریخته بود و چنان که در میان دانشمندان شیعه مشهور است، حضرت مهدی عجل الله فرجه به طور خصوصی بر جنازۀ پدر بزرگوارش نماز گزارد.(۲)
◀️این مطلب، مستند به روایتی است که در منابع شیعی آمده و بر اساس آن، هنگامی که امام حسن عسکری(ع) به شهادت رسیده بود، گروهی از شیعیان در منزل ایشان حاضر شده بودند و به برادرش جعفر تسلیت میگفتند. هنگامی که پیکر مبارک کفن شده و آمادۀ نماز گشت، جعفر خواست بر او نماز گزارد که ناگاه کودکی گندمگون و مجعد موی که دندانهای پیشین او فاصله داشت بیرون آمد و لباس جعفر را گرفت و او را کنار کشید و گفت: «عمو! کنار برو. من باید بر پدرم نماز بخوانم». جعفر در حالی که قیافهاش دگرگون شده بود کنار رفت و آن کودک بر پیکر امام عسکری نماز خواند و سپس امام را در خانۀ خودشان کنار قبر پدرش امام هادی (علیهالسلام) به خاک سپردند.(۳)
پی نوشتها:
۱. مقتل معصومان، ج۳، ص۵۸۶ (به نقل از منابع متعددی ازجمله: الفصول المهمّة، ص۲۷۷؛ الارشاد، ص۳۳۹ و…).
۲. مهدی پیشوایی، سیرۀ پیشوایان، ص۶۵۸.
۳. شیخ صدوق، کمال الدین، ص۴۷۴.
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
chashm be rah21.mp3
4.1M
⁉️سرنوشت ابلیس نهایتا چه می شود؟
#امام_زمان عج الله تعالی فرجه
🎤جواد حیدری
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
♦️ #نهم_ربیع
◀️ تبریک گفتن به جهت آغاز امامت حضرت حجت، امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، و برپایی جشن و سرور، هر چند مستند روایی ندارد، ولی امر پسندیده و بلااشکال هست.
◀️ قتل خلیفه ی دوم، ۲۶ ذی الحجه هست و ارتباطی به نهم ربیع ندارد.
◀️ روایتی که مرحوم مجلسی در مورد نهم ربیع در بحارالانوار آورده اند، از جهت منبع، سند و محتوا، ضعیف و قابلیت دفاع علمی ندارد.
◀️ تبری و برائت از دشمنان اهل بیت علیهم السلام، از اصول فکری ما شیعیان می باشد و هیچگاه نباید این اصل به فراموشی سپرده شود.
◀️ نکته ی مهم در اظهار تبری، رعایت اصل وحدت اسلامی و پرهیز از دامن زدن به اختلافات مذهبی است.
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
حضرت خدیجه کبری(س) در زمان ازدواج با پیامبر(ص) بیوه بودن؟
آیا چهل سال داشتن؟
◀️عده ای معتقدند حضرت خدیجه پیش از ازدواج با پیامبر اسلام دوبار ازدواج كرده است. اولین بار با شخصی به نام عتیق ازدواج كرده و برای او فرزندی به دنیا آورد. و پس از مرگ عتیق، با فردی به نام ابوهاله ازدواج كرده و برای او نیز فرزندی به دنیا آورده است. و پس از اینها با پیامبر ازدواج كرده است.
◀️اما عده ای معتقدند: جناب خدیجه قبل از ازدواج با پیامبر ازدواج نکرده بود و اولین بار با پیامبر اسلام ازدواج كرد. پس ایشان در زمان ازدواج دختر(باکره) بودند. احمد بلاذری، ابوالقاسم كوفی، سید مرتضی و شیخ طوسی به این نظر معتقدند و روایت كرده اند كه خدیجه در وقت ازدواج با پیامبر دختر بوده است.
◀️اما اگر قول دوم مد نظر باشد باید در مورد فرزندانی که در خانه حضرت خدیجه بودند، بررسی کرد که در این باره گفته اند: این بچه ها از شوهران سابق حضرت خدیجه نبوده اند. بلکه فرزندان "هاله" خواهر جناب خدیجه بوده اند و دو دختر به نام های "رقیه" و "زینب" فرزندان هاله هستند که جناب خدیجه بعد از درگذشت خواهر خود، آن ها را به خانه خود آورده و سرپرستی شان را به عهده گرفته بود. از این رو این فرزندان را به حضرت خدیجه نسبت داده اند، کما اینکه رسم عرب این گونه بوده است که فرزند را به سرپرستش نسبت می داده اند.(1)
«ابوالقاسم کوفی» در «الاستغاثه» پس از آنکه دلائلی می آورد تا ثابت کند همسران عثمان، دختران پیامبر نیستند این گونه می نویسد: «خاص و عام، از اهل آثار و ناقلین اخبار، همه متفق اند که از بزرگان قریش و رؤسای آنان و جوانمردان ایشان کسی نماند مگر آنکه از خدیجه خواستگاری نمود (و آرزوی همسری او را داشت) و او از همه امتناع ورزید. وقتی که رسول اکرم وی را تزویج نمود، زنان قریش از او غضبناک شدند و از وی جدا گشتند و به او گفتند: بزرگان و امرای قریش تو را خواستگاری کردند، همه را رد کردی و محمد یتیم و و فقیر و بی سرمایه ابوطالب را به همسری برگزیدی؟!!. با این توصیف، چگونه در نظر اهل فهم ممکن است خدیجه با مردی بدوی از بنی تمیم ازدواج نماید ولی از ازدواج با بزرگان و اشراف قریش، چنانکه بیان شد، امتناع ورزد؟ آیا صاحب نظران و اندیشمندان، این را محال و سخنی مفتضح نمی دانند؟»(2).
◀️اما درباره سن حضرت خدیجه هنگام ازدواج با پیامبر(صلی الله علیه و آله) هم اقوال مختلفی ذکر شده است، هر چند مشهور بر سر زبان ها و نوشته ها این است که آن بانوی بزرگوار 40 ساله بودند ولی منابع متعددی سن ایشان را 25(3) یا 28 (4)سال ذکر کرده اند.
✅و اما دلیل اینکه بر خلاف نظر اکثر مورخین، سن ایشان چهل سال القاء شده، شاید به دلیل فضیلت سازی برای برخی دیگر از همسران پیامبر باشد. والله اعلم.
📚منابع:
1. اعیان الشیعه، ج ۱۰، ص ۸۲ به بعد.
2. الاستغاثه فی البدع الثلاثه، ج ۱، ص ۷۰.
3. دلائل النبوة للبیهقی ط دار الکتب العلمیة ج ۲ ص ۷۱ والبدایة والنهایة ج ۲ ص ۲۹۴ و ۲۹۵ ومحمد رسول الله، سیرته وأثره فی الحضارة ص ۴۵ وراجع: السیرة النبویة لابن کثیر ج ۱ ص ۲۶۵ والسیرة الحلبیة ج ۱ ص ۱۴۰.
4. شذرات الذهب ج ۱ ص ۱۴ واقتصر علیه فی بهجة المحافل ج ۱ ص ۴۸ ورواه عن ابن عباس کل من: أنساب الأشراف (قسم حیاة النبی (صلی الله علیه و آله)) ص ۹۸ وتهذیب تاریخ دمشق ج ۱ ص ۳۰۳ وسیر أعلام النبلاء ج ۲ ص ۱۱۱ ومختصر تاریخ دمشق ج ۲ ص ۲۷۵. والبحار ج ۱۶ ص ۱۲ عن الجنابذی. کلهم عن ابن عباس. ورواه فی مستدرک الحاکم ج ۳ ص ۱۸۲ عن ابن إسحاق، دون أن یذکر له قولاً آخر. و راجع سیرة مغلطای ص ۱۲ والمحبر ص ۷۹ و تهذیب الأسماء ج ۲ ص ۳۴۲ وتاریخ الخمیس ج ۱ ص ۲۶۴ والسیرة الحلبیة ج ۱ ص ۱۴۰.
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا حضرت خدیجه سلام الله علیها قبل از پیامبر صلی الله علیه و آله ازدواج کرده بودند؟
حجتالاسلام و المسلمین دکتر محمدرضا جباری
🌤🌤سالروز ازدواج پیامبر اسلام و حضرت خدیجه س گرامی میداریم🌸🌸
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 هدف اصلی زندگیت چیه؟
حالا بشنو هدف زندگی رو از زبان رهبرمون
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
📸تصاویری از دژ یزدگرد در نهاوند که ناصر الدین شاه آن را در جستجوی گنج ویران کرد
✍در شهر نهاوند بر بلندای تپهای مشرف به شهر قلعهای وجود داشت که داستان ویرانی آن غم انگیز و عبرت آمیز است
داستانی که از گذشته در میان مردم شهر رواج دارد آن است که ناصر الدین شاه قاجار این قلعه را چون مشرف به منازل و حریم خصوصی مردم بود تخریب کرد اما حقیقت چیز دیگریست. ناصر الدین شاه در دو نوبت در جستجوی گنجینههای بازمانده از عصر ساسانی این دژ را به ویرانی کشانید. شاه هیچگاه به هدف خود نرسید اما دژ ساسانی، یادگار ایرانیان کهن جای خود را به ویرانهای تاثر برانگیز داد. او قبل از جستجو دستور داد تا چندین تصویر از دژ تهیه شود و این تصاویر تنها چیزیست که از آن دژ، یادواره تمدن و عظمت ساسانیان، به دست ما رسیده است
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ثمره لعن و نفرین چیست؟!
🎙#استاد رضوی
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
💠پرسش:
دین حضرت محمدصلی الله علیه و آله، قبل از بعثت چه بوده است؟
✍️پاسخ استاد حیدری "زیدعزه"
1️⃣ قرآن کریم تصریح می فرماید: «تنها دین نزد پروردگار، اسلام است»؛ «إِنَّ الدِّينَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلام»آلعمران/19
معنای اسلام، تسلیم در برابر فرمان خداوند است.
📚نهج البلاغة (للصبحي صالح)،ص491
2️⃣روح دين در هر عصر و زمان چيزى جز تسليم در برابر حق نبوده و نخواهد بود و این مساله نسخ ناپذیر می باشد و تفاوت در شریعت ها میباشد (برنامه های عملی که توسط پیامبران مختلف بیان شده است) همانطور که پروردگار عالم به پیامبر اسلام می فرماید: «ثُمَّ جَعَلْناكَ عَلى شَريعَةٍ مِنَ الْأَمْرِ فَاتَّبِعْها وَ لا تَتَّبِعْ أَهْواءَ الَّذينَ لا يَعْلَمُون»؛ «سپس تو را بر شريعت و آيين حقّى قرار داديم؛ از آن پيروى كن و از هوسهاى كسانى كه آگاهى ندارند پيروى مكن»سوره جاثیه/18
3️⃣ با توجه به مطالب فوق روشن می شود، دین حضرت محمد صلوات الله علیه، «اسلام» بوده اما اینکه از چه شریعتی تبعیت میکردند؟ با توجه به مسلم و قطعی بودن بالا و والاتر بودن مقام حضرت رسول بر همه پیامبران و همچنین مطالبی که از روایات حضرات معصومین علیهم السلام استفاده می شود، به این نتیجه می رسیم که ایشان، وظایف خود را به صورتهای گوناگون مانند الهامهای قلبی، تحدیث (سخن گفتن با فرشته) و رؤیاهای صادق دریافت میكردند.
امیرالمؤمنین علیهالسلام در این رابطه میفرماید: «از روزی كه پیامبر از شیر گرفته شد خدا او را با بزرگترین فرشته قرین و همراه ساخت تا بهوسیله آن فرشته، بزرگواریها را بپیماید و به نیكوترین اخلاق، آراسته گردد»
📚نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 300،خطبه قاصعه
بنابراین حضرت قبل از بعثت، مراحلی از نبوت را دارا بوده و با جهان غیب بهگونهای ارتباط داشته است همانطور كه حضرت یحیی و حضرت عیسی (ع) در دوران كودكی به مقام نبوت رسیده و با جهان غیب ارتباط داشتهاند. آنگاه در چهلسالگی به مقام رسالت و ابلاغ و اظهار پیام خدا به مردم برانگیخته میشود.
♻️نتیجه اینکه: حضرت جز حنفا(یکتاپرستان) بوده است
دین حضرت قبل از بعثت همان اسلام بوده و شریعتی مخصوص به خود را داشته اند.
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
🗓 چهاردهم ربیع الاول
💠 مرگ یزید بن معاویه لعنت الله علیهما
🔹 در سال ۶۴ هجری قمری در شب چهاردهم ربیع الاول یزید بن معاویه بن ابی سفیان در سن ۳۹ سالگی یا ۳۷ سالگی به درکات جحیم شتافت. اقوال دیگر در مرگ یزید دوازدهم و پانزدهم این ماه است.
مادر یزید میسون دختر بجدل کلبی است. او کسی است که غلام پدر خود را به خود متمکن ساخت و به یزید ملعون بارور شد. از همینجاست که طبق فرمایش ائمه (علیهم السلام) قاتل امام حسین (علیه السلام) ولد الزناست، که این کلام شامل شمر، عمر سعد، ابن زیاد و غیر آنها نیز میشود. او شارب الخمر، قمار باز، میمون باز، ناکح با محارم، صاحب اشعار کفرآمیز و تارک الصلوه بود. او بود که واقعه جانسوز کربلا را به وجود آورد و امام حسین (علیه السلام) و اهل بیت و اصحاب آن حضرت را به شهادت رساند و امام زین العابدین (علیه السلام) و عمه سادات زینب کبری (علیها السلام) و دیگر علویات و فاطمیات را با آن وضع در کوچه و بازار به اسارت برد. او بود که خانه خدا را خراب کرد و پرده کعبه را سوزانید. همچنین او بود که در واقعه حره در مدینه کشف ستر زنان مهاجر و انصار کرد، و سه روز مال و جان و ناموس مردم را بر سربازان خود حلال کرد. بعد از این ماجرا فرزندانی به هم رسیدند که پدر معینی نداشتند. بعد از آن قتل و غارتی در مدینه شد و حرمت حرم شریف نبوی هتک گردید، و مردم را داخل حرم مطهر کشتند.
🔥 در علت مرگ او چند قول است: یکی اینکه به بلای ناگهانی هلاک شده است. شیخ صدوق (رحمه الله) میفرماید: یزید شب با حال مستی خوابید و صبح او را مرده یافتند در حالی که بدن او تغییر کرده، مثل آنکه قیر مالیده شده باشد. بدن نحسش را در باب الصغیر دمشق دفن کردند.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد حجت الاسلام عبد الحسین بندانی، صفحه ۱۱۲-۱۱۵.
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
چرا پیامبر از اهل مدینه همسری نداشت؟
🔹️بنابر گزارشی که ابن سعد در کتاب الطبقات الکبیر آورده، وقتی از پیامبر سؤال می شود که چرا از انصار زنی را به همسری در نیاروده؟ ایشان در پاسخ به این نکته اشاره می کند که زنان انصاری تحمل پذیرفتن هوو را ندارند و چون پیامبر همسران زیادی دارد، نمی خواهد با ازدواج با زنان انصاری خاطر آنان را مکدر سازد.
🏷عن عمرة بنت عبدالرحمن قالت قیل لرسول الله ألاتتزوّج يا رسول الله في نساء الأنصار فإنّ فيهنّ جمالا؟ فقال رسول الله: هنّ نساء فيهن غيرة شديدة ولايصبرن على الضرائر وأنا صاحب ضرائر وأكره أن أسوأ قومها فيها
📚الطبقات الكبير، چاپ مکتبة الخانجي بالقاهرة: 10، 195.
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
32.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ راهکار پیامبر صلیاللهعلیهوآله برای اتحاد شیعه و سنی
🎙 آیت الله حسینی قزوینی
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
💠 آیا میدانید چرا به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) امی می گویند ؟
◆ راوی می گوید از امام جواد (علیه السلام) سوال کردم؛ یا بن رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم)، چرا به پيامبر اسلام «اُمّی» میگویند؟
حضرت پرسیدند؛ مردم چه می گویند؟
عرض کردم آنها میگویند، چون پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) نمی توانست بنویسد و سواد نداشت!!!
◆ امام جواد (علیه السلام) فرمودند؛ دروغ میگویند و لعنت خداوند بر آنان. چطور سواد نداشتند در حالیكه خداوند در قرآن میفرماید؛
۞ او خدایی است كه رسولش را در ميان بیسوادان برانگيخت تا برای آنان آيات خداوند را بخواند و آنها را پاكيزه ساخته و كتاب و حكمت به آنان بياموزد ۞.
◆ سپس فرمودند؛ چطور كسی كه سواد ندارد، میتواند كتاب را به ديگران بياموزد؟
والله که رسول الله (صلی الله عليه و آله و سلم) به ۷۲ زبان میخواندند و مینوشتند. اما پیامبر را «اُمّی» گفتند، چون اهل مكه بود و مكه «اُمُّ القریٰ» محسوب میشد.
چراکه خداوند در قرآن میفرماید؛
۞ ما تو را فرستاديم تا اهالی اُمُّ القریٰ و كسانی كه در اطراف آن زندگی میکنند را انذار کنی ۞.
راوی گوید؛
قلْتُ لَهُ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ لِمَ سُمِّيَ النَّبِيُّ الْأُمِّيَّ؟
قَالَ مَا يَقُولُ النَّاسُ؟
قُلْتُ يَقُولُونَ؛ إِنَّمَا سُمِّيَ الْأُمِّيَّ لِأَنَّهُ لَمْ يَكْتُبْ.
فَقَالَ كَذَبُوا عَلَيْهِمْ لَعْنَةُ اللَّهِ. أَنَّى يَكُونُ ذَلِكَ وَ اللَّهُ تَعَالَى يَقُولُ فِي مُحْكَمِ كِتَابِهِ؛
۞ هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولاً مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آيٰاتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتٰابَ وَ الْحِكْمَةَ ۞
📖 جمعة / ۲.
فَكَيْفَ يُعَلِّمُهُمْ مَا لَمْ يُحْسِنْ؟
وَ اللَّهِ لَقَدْ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ يَقْرَأُ وَ يَكْتُبُ بِاثْنَيْنِ وَ سَبْعِينَ لِسَاناً وَ إِنَّمَا سُمِّيَ الْأُمِّيَّ لِأَنَّهُ كَانَ مِنْ مَكَّةَ وَ مَكَّةُ مِنْ أُمَّهَاتِ الْقُرَى وَ ذَلِكَ قَوْلُ اللَّهِ فِي كِتَابِهِ؛
۞ لِتُنْذِرَ أُمَّ الْقُرىٰ وَ مَنْ حَوْلَهٰا ۞
📖 انعام / ۹۲.
📙علل الشرایع ج۱ ص۱۲۵
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
☘️ آیا می خواهی از رفقای امیرالمومنین علیه السلام باشی ؟
▫️ابو بصير روايت كرده است كه امام صادق عليه السّلام فرمود:
كسى كه در هر شب جمعه سورۀ واقعه را تلاوت كند،
خداوند او را دوست مىدارد و محبّت او را در دل تمام مردم قرار مىدهد،
و در دنيا هرگز روى بدبختى و تنگدستى را نبيند،
و هيچ آسيبى از آسيبهائى كه مخصوص دنياست به او نمىرسد،
👈و از همراهان و همنشينان امير مؤمنان على عليه السّلام مىگردد.
و اين سوره تنها به آن حضرت اختصاص دارد و ديگران با او در اين فضيلت شريك نيستند.
عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: مَنْ قَرَأَ فِي كُلِّ لَيْلَةِ جُمُعَةٍ اَلْوَاقِعَةَ أَحَبَّهُ اَللَّهُ وَ أَحَبَّهُ إِلَى اَلنَّاسِ أَجْمَعِينَ وَ لَمْ يَرَ فِي اَلدُّنْيَا بُؤْساً أَبَداً وَ لاَ فَقْراً وَ لاَ فَاقَةً وَ لاَ آفَةً مِنْ آفَاتِ اَلدُّنْيَا وَ كَانَ مِنْ رُفَقَاءِ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ وَ هَذِهِ اَلسُّورَةُ لِأَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ خَاصَّةً لاَ يَشْرَكُهُ فِيهَا أَحَدٌ .
📚ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ج۱ ص۱۱۷
وسائل الشیعة , جلد۶ , صفحه۱۱۲
تفسیر البرهان , جلد۵ , صفحه۲۴۹
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
⁉️چرا امام جعفر صادق علیهالسلام را رئیس مذهب شیعه مینامیم؟
همه امامان شیعه به اسلام و خلق خدا خدمت کردند و در این راه زحمات طاقتفرسایی متحمل شدند؛ زحماتشان در قالبهای مختلف نظیرِ قیام، صلح، سکوت و فعالیتهای سیاسی و فرهنگی ظهور نمود؛ اما علت اینکه به مذهب ما "مذهب جعفری " گفته میشود، این نیست که امامان دیگر خدمتی به اسلام نکردهاند بلکه سبب ناميده شدن آن است كه دوران زندگانی امام صادق علیهالسلام مصادف بود با اواخر حكومت امويان و اوايل خلافت عباسيان و به سبب درگيریها و اختلافاتي كه ميان اين دو خاندان به وجود آمده بود، فرصت خوبی برای فعالیتهای فرهنگی پدید آمد و امام صادق علیهالسلام از آن بهره گرفتند و مذهب شيعه را توسعه دادند؛ امام با تشكيل حلقات درس، تبيين معارف و مباني تشيع، به نشر و تبليغ اسلام پرداختند؛ ایشان روايات فراوانی بيان فرمودند به همين جهت حيات مجددي در كالبد شيعه دميده شد؛ معارف و احكام شيعه بيش از هر زماني مطرح گرديد، نظم و ترتيب خاص و ارزندهاي به شيعه داده شد. بدین جهت است که اين مذهب را به امام جعفر صادق منسوب مينمايند. زيرا علاوه بر تحكيم مباني آن، عمده احاديث که از امام صادق علیهالسلام نقل شده است نسبت به سایر امامان بیشتر است.
در مجلس درس امام صادق علیهالسلام هزاران تن شركت ميكردند و برخي از آنان مانند ابوحنفيه، مالك بن انس، جابر بن حيان و زرارة بن اعين، از اركان و بزرگان اهلسنت و شيعه به شمار مي آمدند.
📚محمدجواد مشكور، تاريخ شيعه و فرقههاي اسلام تا قرن چهارم، بینام، ص۱۰۶ - ۱۰۵، مهدی پیشوایی، سیره پیشوایان، قم، موسسه امام صادق (ع)، ۱۳۷۹ش، چاپ یازدهم، ص۳۵۹
مرحوم جعفرشهیدی مینویسد:
" اگر کسی در اخبار فقه شيعه تتبع كند، خواهد ديد روايتهاى رسيده از امام صادق علیهعلیهالسلام در مسائل مختلف فقهى و كلامى مجموعهاى گسترده و متنوع است و براى همين مذهب شيعه را مذهب جعفرى خواندهاند. گشايشى كه در آغاز دهه سوم سده دوم هجرى پديد آمد، موجب شد مردم آزادانهتر به امام صادق علیهالسلام روى آورند؛ گشودن مشكلات فقهى و غير فقهى را از ایشان بخواهند؛ هيچ دانشمندی متعلمان و شاگردانى به اندازه آن حضرت شاگرد نداشته است و دانشمندان از هيچيك از اهلبيتِ رسول خدا، به مقدار آنچه از ابوعبدالله روايت دارند، روایتی نقل نكردهاند و روايات هيچ يك از آنان برابر با روايتهاى رسيده از حضرت صادق نیست. اصحاب حديث نام راويان از ایشان را چهار هزار تن نوشتهاند. نشانهی آشكار امامتشان خِرَدها را حيران مىكند و زبان مخالفان را از طعن لال مىسازد."
📚جعفر شهيدى، زندگانى امام صادق، ص۶۱؛ رسول جعفریان، حیات فکری و سیاسی امامان شیعه، قم، انتشارات انصاریان، ۱۳۸۴ش، چاپ هشتم، ص ۳۴۵.
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh