◀️در روز سوم ماه شعبان سال چهارم هجرت (1) دومين فرزند برومند حضرت امیرالمؤمنین امام على (علیه السلام) و حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، كه درود خدا بر ايشان باد، در خانه وحى و ولايت چشم به جهان گشود.
◀️چون خبر ولادتش به پيامبر گرامى اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) رسيد، به خانه امیرالمؤمنین امام على (علیه السلام) و حضرت فاطمه (سلام الله علیها) آمد و اسما (2) را فرمود تا كودكش را بياورد.
اسما او را در پارچه اى سپيد پيچيد و خدمت رسول اكرم (صلی الله علیه و آله وسلم) برد، آن گرامى به گوش راست او اذان و به گوش چپ او اقامه گفت .(3)
◀️به روزهاى اول يا هفتمين روز ولادت با سعادتش ، امين وحى الهى ، جبرئيل ، فرود آمد و گفت : سلام خداوند بر تو باد اى رسول خد، اين نوزاد را به نام پسر كوچك هارون (شبير)(4) كه به عربى (حسين) خوانده ميشود نام بگذار.(5)
◀️چون امیرالمؤمنین امام على علیه السلام براى تو بسان هارون براى موسى بن عمران است ، جز آن كه تو خاتم پيغمبران هستى .
و به اين ترتيب نام پرعظمت امام حسين عليه السلام از جانب پروردگار، براى دومين فرزند حضرت فاطمه (سلام الله علیها) انتخاب شد.
به روز هفتم ولادتش ،حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها كه سلام خداوند بر او باد، گوسفندى را براى فرزندش به عنوان عقيقه(6) كشت ، و سر آن حضرت را تراشيد و هم وزن موى سر او نقره صدقه داد.(7)
******************
📚پی نوشت :
(1) در سال و ماه و روز ولادت امام حسين (علیه السلام) اقوال ديگرى هم گفته شده است ، ولى ما قول مشهور بين شيعه را نقل كرديم . ر. به . ك . اعلام الورى طبرسى ، ص 213.
(2) احتمال دارد منظور از اسم، دختر يزيد بن سكن انصارى باشد. ر. به . ك . اعيان الشيعه ، جزء 11 ، ص 167.
(3) امالى شيخ طوسى ، ج 1، ص 377.
(4) شبر بر وزن حسن ، و شبير بر وزن حسين ، و مبشر بر وزن محسن ، نام پسران هارون بوده است و بوده است و پيغمبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) فرزندان خود حسن و حسين و محسن را به اين سه نام ناميده است - تاج العروس ، ج 3 ، ص 389، اين سه كلمه در زبان عبرى همان معنى رادارد كه حسن و حسين و محسن در زبان عربى دارد - لسان العرب ، ج 66، ص 60.
(5) معانى الاخبار، ص 57.
(6) در منابع اسلامى درباره عقيقه سفارش فراوان شده و براى سلامتى فرزند بسيارمؤثر دانسته شده است . ر. به . ك . وسائل الشيعه ، ج 15، ص 143 به بعد.
(7) كافى ، ج 6، ص 33.
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
💠پرسش:
عبّاس به چه معناست ؟
✍ پاسخ:
🔴 در کتب لغت در مورد واژه «عبّاس» آمده است: «عبس الرجل يعبس عبوسا، و هو عابس الوجه: غضبان، و عبّاس إذا كثر ذلك منه»؛« کسی که دارای شدت غضب هست». (1)
با توجه به دلاوری و شجاعت مثالزدنی حضرت قمر منیر بنیهاشم علیهالسلام در حفاظت از حرم و حریم اسلام و ولایت این لقب برازنده ایشان هست.
❎ در بعضی از کتب لغت «عبّاس» به معنای شیر آمده است.
ابن منظور از ابن اعرابی نقل میکند: «العَبَّاسُ الأَسد الذي تهرب منه الأُسْدُ؛ و به سمي الرجل عَبَّاساً»؛«عبّاس ، شیری است که دیگر شیران از او میگریزند». (2)
📚پینوشت ها:
1⃣ التحقيق في كلمات القرآن الكريم، ج8، ص: 19
2⃣ لسان العرب، ج6، ص: 129
#عباس
#شجاعت
#شیر
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
بسم الله الرحمن الرحیم
امام سجاد علیه السلام فرمود: أنَّ لِلعَبّاسِ عِندَاللّه مَنزِلَةٌ یَغبِطُهُ بِها جَمیعُ الشُّهداءِ یَومَ القیامَةِ؛
عبّاس را نزد خداوند منزلتى است که در روز قیامت همه شهیدان بر آن غبطه می خورند
[ بحار الأنوار، ج ۲۲، ص ۲۷۴.]
ولادت با سعادت حضرت ابوالفضل العباس (ع) و روز جانباز خجسته و مبارک باد.
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ_اعتقادی
❓ اینکه می گویند طرف را به خدا بسپار، خدا خودش جوابش را می دهد درست است؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
آیا حضرت عباس(ع) همسر و فرزند داشتند؟
◀️حضرت عباس(ع) با #لُبابه دختر عُبِیدُالله بن عباس (پسر عموی پدرش) ازدواج کرد و از این ازدواج، دو پسر به نامهای #عُبیدالله و #فضل به وجود آمد.(۱)
◀️برخی تاریخ نگاران، #دو پسر دیگر برای او به نامهای محمد و قاسم ذکر کردهاند.(۲)
◀️عبیدالله فرزند عباس که کنیهاش ابومحمد بود، شخصیتی با کمال، متقی، بخشنده، شجاع و بامروت به حساب میآمد که در سن ۵۵ سالگی درگذشت و فرزندان حضرت عباس نسبشان به او میرسد.
◀️در روایت است که چون امام سجاد(ع) عبید الله فرزند حضرت عباس(ع) را ملاقات کرد، اشک مبارکش جاری شد و فرمود: روزی همانند روز حسین(ع) یافت نخواهد شد سی هزار تن -که تصور میکردند از این امت هستند- برای #کشتن آن حضرت گرد آمده بودند و او را ظالمانه و از روی عداوت کشتند. سپس فرمود: رَحِمَ اللهُ الْعَبّاسَ، فَلَقَدْ آثَرَ وَ اَبلی وَ فَدی اَخاهُ بِنَفْسِهِ؛ رحمت خدا بر عباس باد همانا ایثار نمود و در امتحان و آزمایش، جان خود را فدای برادرش کرد(۳)
◀️ابو محمد حسن اکبر، یکی از فرزندان عبیدالله از محدثان بزرگ بود که، مدتها در مکه و مدینه و سایر مناطق حجاز، حکومت میکرد و در سن ۶۷ سالگی در گذشت. او دارای فرزندان زیادی بود که هشت تن از پسران او دارای فرزند بودند. تعداد زیادی از نسل عبیدالله در مصر، مکه، فارس، بغداد، بصره، شام، مغرب، سمرقند و به خصوص یمن وجود داشتند که گروه زیادی از آنان جزء شخصیتهای علمی، سیاسی، قضائی و...، به حساب میآمدند. (۴)
◀️فرزندان حضرت عباس و همسران ایشان در #کربلا حضور نداشتند؛ چون اسامی آنان جزء اسرای اهل بیت(ع) ذکر نشده است.(۵)
پی نوشتها:
۱. الموسوعه النسبیه، المعقبون من ال ابی طالب،ج ۳، ص ۳۹۶، سید مهدی رجائی موسوی، قم، مؤسسه عاشورا،۱۴۲۷ ه ق،چاپ اول.
۲. فرهنگ عاشورا، ص۲۹۳، جواد محدثی، قم، نشر معروف، ۱۳۷۸، چاپ چهارم.
۳. سید محسن امین، اعیان الشیعه، ج۱۱، ص۴۷۷، بیروت،دار التعارف للمطبوعات،۱۴۱۸ ه ق، چاپ پنجم، تحقیق سید حسن امین.
۴. الموسوعه...، همان، ص۳۹۶ -۴۰۱.
۵. فرهنگ عاشورا، ص۴۸.
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
آیا مادر امام سجاد (علیهالسلام)، یک ایرانی و شاهزاده است؟
دربارۀ مادر امام سجاد (علیهالسلام)، چند نکته محل بحث است:
1- نام او چه بوده است؟
2- آیا ایرانی بوده؟
3- آیا شاهزاده بوده؟
برای ایشان نامهای #متعدّدی بر شمرده شده که البتّه بسیاری از این نامها در واقع، گونههای مختلف یک ناماند و برخی نیز تصحیف شده یا مخفّف شده یا ترجمه شدۀ یکدیگرند؛ مانند: شهربانو و شهربانویه و شهربان و شهربانوا؛ و یا شاه زنان و شه زنان؛ و سیدة النساء. اختلافات دیگر نیز ممکن است به دلیل تغییر نام ایشان در مراحل مختلف زندگی باشد؛ چنان که طبق نقلی، امام علی (علیهالسلام) نام او را از «شاه زنان» به «شهربانو» تغییر داد؛ و برخی نیز احتمالاً #لقب ایشان هست که با نام اشتباه شده است.(۱) این اختلافات و احتمالات دربارۀ نام دیگر مادران ائمه نیز کم و بیش وجود دارد.
نکتۀ دیگر این است که آیا ایشان ایرانی هست؟ و اگر ایرانی بوده، آیا از شاهزادگان ایرانی میباشد؟
با توجه به گزارشهای متعدّدی که در منابع مختلف وجود دارد، #ایرانی بودنِ آن بانوی گرامی جای تردید ندارد؛ چنان که مهمترین نامهایی هم که برای ایشان نقل شده (شهربانو و شاه زنان)، همگی فارسیاند و از ایرانی بودن صاحب نام حکایت دارند. امّا این که او یک شاهزاده باشد، محل اختلاف است. طبق برخی نقلها، او نوۀ خسرو پرویز هست و طبق برخی دیگر از نقلها او از اعضای خانوادۀ مرزبان مرو هست. امّا مشهورترین قول دربارۀ آن بانوی گرامی، این است که او #شهربانو دختر یزدگرد (آخرین پادشاه ساسانی) است. امّا این قول از نظر علمی، مسلّم نیست و برخی از تاریخ پژوهان با توجّه به قرائن و شواهد تاریخی، پذیرش آن را با اشکالات بسیاری رو به رو میدانند.(۲)
در مجموع میتوان گفت: مادر امام سجاد (علیهالسلام) بانویی ایرانی هست که در جنگ اسیر شده و به عنوان کنیز وارد خانوادۀ اهل بیت میشود. سپس به همسری امام حسین (علیهالسلام) در میآید و این افتخار را مییابد که گوهر وجود امام سجاد را در صدف خویش بپرورد. او به احتمال قوی از بزرگ زادگان هست و به خاندانی صاحب نام (که چه بسا از خاندانهای ساسانی باشد) تعلّق داشته؛ ولی این که شاهزاده هست، هرچند مشهور و محتمل است، #قطعی نیست.(۳)
پینوشتها:
۱. ر.ک: محمد محمدی ری شهری و همکاران، دانش نامۀ امام حسین (علیهالسلام) بر پایۀ قرآن و حدیث و تاریخ، سازمان چاپ و نشر دارال حدیث، قم، چاپ سوم، ۱۳۸۸ شمسی (نسخۀ عربی فارسی)، ج۱، ص۲۵۹ ۲۶۷.
۲. برای نقد این قول، ر.ک: دکتر سید جعفر شهیدی، زندگانی علی بن الحسین (علیهالسلام)، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، تهران، چاپ اوّل، ۱۳۶۵ شمسی، ص۲۷ ۲۹؛ مهدی پیشوایی، پرسشها و پاسخهای تاریخی، به کوشش یدالله حاجیزاده، نشر معارف، چاپ اوّل، ۱۳۹۳ شمسی، ص۲۱۳.
۳. ر.ک: رسول جعفریان، حیات فکری و سیاسی امامان شیعه، انتشارات انصاریان، قم، چاپ پنجم، ۱۳۸۱ شمسی، ص۲۵۸ ۲۵۹.
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍جسد سلوان مومیکا را به دلیل اینکه خانواده نداشت، سوزاندند!
گویا جهنم هم عجله داشت برای ملاقات با او...
شاید هم قدرت قرآن بود که خواسته است در همین دنیا سوختن جسد کسی که قرآن آتش زد را نشان دهد!
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh
آشنایی با تاریخ ائمه معصومین علیهم السلام
#استاد_رجبی_دوانی
از ایران صدا بشنوید👇
B2n.ir/u48435
🆔 برگ هایی زرین از تاریخ
🔉@bargzarinaztarikh