⁉️سوال:👇👇👇
آیا امام حسین حج تمتع رو رها کرد و حج رو ترک کرد و روانه عراق شد ایا این گناه نیست؟
✅ پاسخ: 👇👇👇
این سخن كه امام حسین (ع)حجّ خود را نیمه تمام گذاشت، سخن نادرستی است؛ زیرا امام در روز هشتم ذی حجه «یوم الترویه» از مكّه خارج شد.
📚الکافی ج4 ص535
📚لهوف ص124
♦️در حالیكه اعمال حجّ كه با احرام در مكّه و وقوف در عرفات شروع میشود از شب نهم ذی حجه آغاز میشود.
♦️ بنابراین، امام اصولاً وارد اعمال حج نشده بود، تا آن را نیمه تمام گذارد.آنچه لازم است اینکه هر کس وارد حرم می شود باید مُحرِم شود و بعد به شرط انجام اعمال عمره می تواند از احرام خارج شود. و قطعا امام در مدت حضور چند ماهه خود در مکه عمره را انجام داده بودند. و حتی شاید بارها و بارها از احرام خارج شده و مجددا محرم شده و عمره دیگری انجام داده باشند.و این مطلب در منابع روایی به صورت مکرر بیان شده است .
♦️امام صادق فرمود:
" شخصى كه عمره بجا میاورد هر گاه از عمره فراغت حاصل كند هر جا كه بخواهد میتواند برود. زیرا امام حسین علیه السلام در ماه ذى حجة عمره بجاى آورد و در روز ترویه متوجه عراق شد در صورتى كه مردم متوجه منا شده بودند. عمره در ماه ذى حجه براى كسى كه قصد حج را ندارد مانعى نخواهد داشت."
📚الکافی ج4 ص535
📚وسایل الشیعه ج14 ص311
♦️از این رو، امام با انجام عمره، می توانستند از احرام خارج شوند و ایشان اصلا حج تمتع را شروع نکرده بودند، تا آن را نیمه کاره رها کنند.آنچه صحیح است و باید بیان نمود، این است که امام برای حفظ حرمت حرم، و جلوگیری از ترور ایشان در مکه، به تمتع نپرداختند. و حفظ حرمت حرم، مهم تر از انجام تمتع بود.
📚لهوف ص82
📚کامل فی التاریخ ج2ص565
♦️از نظر فقهی نیز تبدیل احرام حج به عمره صحیح نیست و کسی که محرم به احرام حج است اگر نتواند حجش را به اتمام برساند تنها با قربانی کردن از احرام خارج میشود
📚تهذیب الاحکام ج12 ص349
♦️آیه الله سید محسن حکیم می آورد:
"این که در برخی از کتابهای مقتل امده است که امام حسین عمره اش را به عمره مفرده تبدیل کرد که نشان می دهد ایشان عمره تمتع به جا اورده و از عمره مفرده عدول کرده است در برابر احادیث وارده از اهل بیت قابل اعتماد نیست"
📚مستمسک العروه الوثقی ج11 ص192
♦️بدیهی است که اگر دلیل قابل اعتمادی وجود داشت که امام حسین احرام حج را به عمره تبدیل کرده است فقها بر خلاف ان فتوا نمی دادند اما چنان که آمد نه تنها دلیلی بر این نکته وجود ندارد بلکه دلایلی بر خلاف ان نیز در دست است
📚دانشنامه امام حسین ج5 ص111
#کمک_مومنانه
🍀امام صادق (ع) فرمود: هرکس زمینه ازدواج مجردی را فراهم کند، از کسانی است که خدا در روز قیامت به او نگاه لطف آمیز می کند🍀
از خواهران و برداران عزیز دعوت میشود تا در این امر خدا پسندانه (اهدای جهیزیه )شرکت کنند . مبالغ کم ما میتواند زندگی دو جوان را پیوند زند .
@yaa_molaa
@barnamehaye_farhangi
7.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به یاد شهدای منا 🥀🥀
@barnamehaye_farhangi
هدایت شده از صالحین پرند
هدایت شده از صالحین پرند
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
یایها الرسول بلغ ما انزل الیک من ربک وان لم تفعل فما بلغت رسالته والله یعصمک من الناس
ان الله لا یهدی القوم الکافرین. (۶۷)مائده
✨ای پیامبر!آنچه را از سوی پروردگارت به تو نازل شده است(در مورد ولایت وجانشینی حضرت علی علیه السلام )اعلام کن واگر چنین نکنی، رسالت الهی را نرسانده ای و(بدان که )خداوند تو را از( شر)مردم(وکسانی که تحمل شنیدن این پیام مهم را ندارند)حفظ می کند. همانا خداوند گروه کافران را هدایت نمی کند.✨
این آیه به دلایلی که خواهد آمد مربوط به جانشینی حضرت
علی (علیه السلام) ونصب او به ولایت در غدیر خم به هنگام بر گشت پیامبر اکرم( صلی الله علیه و آله )از سفر حج در سال دهم هجری است.جالب اینکه این آیه در میان دو آیه ای قرار گرفته که مربوط به اقامه ی کتاب آسمانی است وشاید اشاره به این باشد که میان رهبر معصوم و کتاب آسمانی، پیوند محکمی بر قرار است. آری، امام است که می تواند کتاب آسمانی را به پا دارد واین کتاب خداست که می تواند امام واقعی معرفی کند.
همه ی مفسران شیعه به اتکای روایات اهل بیت ( علیهم السلام )ونیز بعضی از مفسران اهل سنت به عنوان یکی از مصادیق، آیه را مربوط به نصب حضرت علی(علیه السلام )در غدیر خم به ولایت وامامت دانسته اند.
در تمام قرآن تنها در این آیه است که پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و آله )نسبت به کتمان پیام، تهدید شده که اگر نگویی، تمام آنچه را که در ۲۳سال رسالت گفته ای هدر می رود.
پس باید دید چه پیام مهمی است که این گونه بیان می شود؟
پیامبر اکرم( صلی الله علیه و آله )به حضرت علی( علیه السلام )فرمود:لولم ابلغ ما امرت به من ولایتک لحبط عملی.
《 اگر آنچه درباره ولایت تو است به مردم نرسانم تمام اعمال من حبط می شود. 》
نکات آیه:
1⃣ سوره مائده در اواخر عمر شریف پیامبر اسلام نازل شده است.
2⃣ در این آیه به جای( یا ایها النبی )
(یاایها الرسول) آمده است، که نشانه ی یک رسالت مهم است.
3⃣ به جای فرمان( ابلغ ) فرمان( بلغ)آمده که نشانه ی ابلاغ قطعی ورسمی و مهم است.
4⃣ پیامبر نسبت به نرساندن یک پیام تهدید می شود که اگر نگوید، همه ی،زحماتش به هدر می رود .
5⃣ رسول خدا از عواقب کاری هراس دارد که خداوند او را دلداری می دهد که ما تو را از شر مردم نگه می داریم.
6⃣ پیامبر از جان خود نمی ترسید. زیرا در روز گار تنهایی که با بت پرستان مبارزه می کرد ودرجنگ هایی که با مشرکان در گیری نظامی داشت، از خطرها نمی ترسید.
7⃣ محتوای پیام،باید مساله ای اساسی باشد،
وگر نه در مسائل جزئی وفردی، این همه تهدید ودلداری لازم نیست.
8⃣ پیام آیه مربوط به توحید ونبوت ومعاد نیست، چون این اصول، در روزهای اول بعثت در مکه بیان شده ونیازی به این همه سفارش در اواخر عمر پیامبر ندارد.
9⃣ پیام آیه ،مربوط به نماز ،حج ،روزه،جهاد،زکات، خمس هم نیست، چون اینها در طول ۲۳سال دعوت پیامبر بیان شده ومردم نیز به آنها عمل کرده اند وهراسی در کار نبوده.
@salehin_parand
#پرونده
#کارگروه_تولید_محتوا
#غدیر
#تربیت_دینی
#غدیر_در_قرآن
#ناحیه_حیدر_کرار_شهر_پرند
#سپاه_سیدالشهداء_استان_تهران
هدایت شده از صالحین پرند
محتوای این پیام مهم که در اواخر عمر شریف پیامبر (ص)نازل شده چیست؟
روایات بسیاری از شیعه و سنی ما را از تحیر نجات داده وراه را نشان می دهد.
روایات می گوید:آیه مربوط به هیجدهم ذیحجه سال دهم هجری در سفر حجه الوداع پیامبر اسلام است، که آن حضرت در بازگشت به سوی مدینه، در مکانی به نام(غدیر خم )به امر الهی فرمان توقف داد وهمه در این منطقه جمع شدند.
مکانی که هم آب و درخت داشت و در گرمای حجاز، کار ساز بود وهم محل جدا شدن کاروانهای زائران مکه بود و اهل یمن، عراق ،شام،مدینه وحبشه از هم جدا می شدند.
در،آنجا، پیامبر خدا در میان انبوه یاران، بر فراز منبری از جهاز شتران قرار گرفت خطبه ای طولانی خواند. ابتدای خطبه، توحید، نبوت ومعاد بود که تازگی نداشت. سخن تازه ای که بود این بود که پیامبر، خبر از رحلت خود داد و نظر مسلمانان را نسبت به خود جویا شد.
همه نسبت به کرامت و عظمت وخدمت ورسالت او در حد اعلا اقرار کردند.
وقتی مطمئن شد که صدایش به همه ی مردم، در چهار طرف می رسد،پیام خود را نسبت به آینده بیان کرد.وفرمود:
(من کنت مولاه فهذا علی مولاه) هر که من مولای اویم، علی مولای اوست وبدین وسیله
جا نشینی حضرت علی( علیه السلام )را پس از خود به صراحت اعلام داشت.
الیوم یئس الذین کفروا من دینکم فلا تخشوهم واخشون الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی ورضیت لکم الاسلام دینا. (۳)مائده
《امروز(روز هجدهم ذی الحجه سال دهم هجری) کافران از دین شما مایوس شدند، پس از آنان نترسید واز من بترسید. امروز دینتان را برای شما کامل کردم ونعمت خود را بر شما تمام نمودم واسلام را به عنوان(دین)برایتان بر گزیدم. 》
اگر هر یک از اکمال دین، اتمام نعمت، رضایت حق ویاس کفار به تنهایی در روزی اتفاق افتد، کافی است که آن روز از(ایام الله )باشد.
تاچه رسد به روزی مثل غدیر...
@salehin_parand
#پرونده
#کارگروه_تولید_محتوا
#غدیر
#تربیت_دینی
#غدیر_در_قرآن
#ناحیه_حیدر_کرار_شهر_پرند
#سپاه_سیدالشهداء_استان_تهران