فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنی با سران کشور آذربایجان:
اسرائیلی ها هم گوشت شما را خواهند خورد و هم استخوان شما را به دور خواهند انداخت.
@barsakht
یادداشت ۴۰۰ کلمهای شماره ۲
۱۴۰۲/۱/۱۸
پروسهای به نام توسعه: آلور یا آلگور
حرف اصلی ما در یادداشت اول این بود که توسعه امری درونی است و در ذات نگاه ما به بحث توسعه با عینک قومی، نوعی تضاد و پارادوکس نهفته است!
@barsakht
اما آیا میتوان برای این روند یک مثال نقض تاریخی یافت؟
پاسخ مثبت است.
ایرانیان از زمانههای تاریخی متفاوت برای تشریح برخی ساختارها و مناسبات اجتماعی خود دست به ابداع مفاهیم متنوعی زدهاند. یکی از این مفاهیم «واره» بوده است. نوعی سیستم و تعاونی سنتی کهن که زنان هر روستا با مبادله کالاهای اضافه بر نیاز خود مانند شیر حیوانات، علاوه بر تامین نیازهای اقتصادی متفاوت، روابط اجتماعی بین خانوادههای روستا را نیز تحکیم میبخشیدند. متاسفانه با گذشت زمان، با بزرگ شدن شهرها و ساختارهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، به مرور عملکرد سیستمهای سنتی نیز قابلیت دوام و استحکامبخشی خود را از دست داد و شئونات مدرنیته، بدترین ضربه را بر اینگونه ساحتها وارد کرد.
در استان آذربایجانغربی و شهرستان نقده نیز مفاهیمی از این سنخ بودهاند که روابط بین اقوام کرد و ترک را از نظر معنایی سازماندهی میکردند. مفهوم « آل ور» نیز یکی از همان مفاهیم است. البته برخیها معتقدند که ریشه این مفهوم به «آلگور» بر میگردد که نشانگر تبادلات اقتصادی مردمان و اقوام مختلف ساکن در منطقه بوده است. امروزه غایت ما بازسازی این مفهوم اقتصادی در ساحت سیاسی است. مبنای مبادلات اقتصادی در بین اقوام شهرستان نقده از نظر تاریخی بر اساس اعتماد متقابل بوده و تا امروز نیز همین قاعده در بازارهای محلی شهرستان پا برجاست. مبادلات فرهنگی و اجتماعی نیز همین روال را داشتهاند.
تقریبا از مجلس پنجم به بعد بدلیل تلاش نخبگان سیاسی مقطعی برای پیروزی در انتخابات، ساحت سیاسی این روابط به شدت اتمیزه و قومیت زده شد. از آن سال تا کنون سنتی در جامعه کوچک ما مبنی بر «جبههگیری نامتعارف قومی منفعت طلبانه» بنا نهاده شد که حاصل آن تعمیق شکاف بین قومی در غایت خود بوده است. این روند موجب شده که در هر انتخابات مجلس، ما یک قدم از توسعه به عقبتر رانده شویم. روندی که بروز و ظهور آن فصلی و هر چهارسال یکبار است اما حواشی و تبعات آن تا مدتهای مدیدی بر افکار عمومی و بازار و اقتصاد ما تاثیر منفی میگذارد.
جمعبندی: غایت نظر ما این است که میشود در عین حفظ ساختارهای قومی و احترام به فرهنگها و ارزشهای یکدیگر و با دوری از افراط و تفریط، روندی را برای توسعه و پیشرفت منطقه طراحی کرد که کاملا بومی، فرهنگی، سودآور و فراقومی باشد. در آینده از سازو کارهای طراحی این روند صحبت خواهم کرد.
نکته: نظر به محدودیت برخی پیامرسانها مانند اینستاگرام و رعایت حوصله خوانندگان، سعی میکنم که از این پس یادداشتها را تقریبا در 400 کلمه خلاصه کنم.
@barsakht
انتقام از اسراییل، وعده ای سخت و صادق
@barsakht
✍️ محمد رضوی قره قشلاق
1- ریشه اتفاقات امروز ایران و اسراییل به جنگ غزه و تحرکات منطقه ای ایران و محور مقاومت بر می گردد که اسراییلی ها فکر می کردند با حمله به کنسولگری ایران در دمشق، می توانند به تعبیر خودشان، مقر فرماندهی محور مقاومت در منطقه لبنان و فلسطین و غزه را نابود کنند و با ترور فرماندهان ارشد مقاومت، علاوه بر ایجاد توقف در روند پیروزی های مقاومت و مقابله با شکست غیر قابل ترمیم خود در ماه های اخیر، زمینه را برای آغاز جنگ منطقه ای و کشاندن پای آمریکا به صحنه مستقیم در گیری های میدانی در خاورمیانه مهیا کنند ا این کار افکار عمومی را از شکست خود منحرف نمایند.
2- نوع پاسخ ایران مشخص کرد که عملیات ایران به صورت ترکیبی و با بهره گیری از بخشی از توانمندی های موشکی و پهبادی ایران بوده که قسمت قابل توجهی از این توانمندی ها هنوز برای اسراییل غاصب مخفی است. به نظر می رسد سنجش میزان قدرت ایران در گام دوم برای اسراییلی ها بسیار گران و پشیمان کننده تمام خواهد شد.
3- بعد از حمله موشکی قدرتمندانه ایران، سیر خروج یهودیان از سرزمین های اشغالی سرعت بیشتری به خود خواهد گرفت. روندی که از بعد از جنگ غزه شروع شده بوده با شدت ادامه خواهد یافت و این به معنای شکست سیاست جمعیت آفرینی و ملت سازی اسراییل در سرزمین های اشغالی است.
4- حوادث شب گذشته و هجوم موشک ها و پهبادهای ایرانی به سمت اسراییل غاصب، تمامی معادلات جهانی را نیز تغییر داده و قدرت نظامی ایران را به صورت آشکار مورد قضاوت افکار عمومی دنیا قرار داد. این روند مشخص می کند که ایران با لزوم حفظ امنیت ملی خود در هر سطحی شوخی ندارد. داستان ژنرال یاماموتوی ژاپنی در جنگ جهانی دوم و اقدامات آمریکایی ها را بخوانید تا متوجه اصالت این ایده شوید.
5- چه اشکالی دارد که ساکنان و مردمان اسراییل هم متوجه شوند که در این چندین سال اشغال، مردم فلسطین و لبنان و یمن چه زجری از اشغال و و حشت و خوف کشیده اند! زحمتش با ما و طعمش با صهیونیستها!
@barsakht
18.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بخش از گفتگوی دکتر مرندی با پیرز مورگان، روزنامه نگار و مجری سرشناس انگلیسی ، در مورد پاسخ ترکیبی ایران به اسراییل و اتفاقات این روزهای خاورمیانه را می بینید!!
منطق ایرانی و جبر سیاسی انگلیسی ها و رسانه های غربی در تطهیر صهیونیست ها را نظاره گر هستید!!
@barsakht
چند نکته از بازتاب نبرد ایران با اسراییل:
✍️ محمد رضوی قره قشلاق
@barsakht
1- اسرائیل فکر می کرد که ایران توان پاسخ دهی به اشتباه انها در قضیه سفارت سوریه را در این سطح و حجم ندارد. جرات ایران نشان داد که اصابت هفت موشک مافوق صوت به پایگاه نوآتیم، می تواند دامنه درگیری ها و پاسخ ها را به شدت گستده نماید و این برای اسراییلی ها اصلا جالب نبود.
2- اقدام ایران موجب تعمیق جایگاه آن در موازنه استراتژیک با ابرقدرت ها و در بازی های خاورمیانه ای شد.
3- قدرت عبور موشک های ایران از سامانه گنبد اهنین و فلاخن داوود در گام اول، نشان از توان موشکاها و نیز توان رودرویی ایران با اندکی از توانایی های خود در مقابل تمام توان دفاعی اسراییل بود. این اصل، نتیجه درگیری های آینده را به راحتی مشخص می کند.
4- بحث سطح تسلیحات استراتژیک ایران برای بازدارندگی پایدار در نبردهای احتمالی آینده در خاورمیانه را باید خیلی جدی گرفت.
5- به نظرم این نبرد موجب آگاهی دیگر بازیگران ریز و درشت خاورمیانه از سطح و توان درگیری ایران با آنها شد و از این پس کشورهایی مانند جمهوری آذربایجان و یا بازیگرانی مانند کردستان عراق جایگاه خودشان را در معادلات ایرانی به راحتی درک خواهند کرد
6- رفتار آینده ایران برای دیگر کشورها و مخصوصا آمریکا و اسراییل تبدیل به پدیده ای غیر قابل پیش بینی از حیث کممیت و کیفیت شده و زمین بازی را تا مدت ها در اختیار ایران قرار داد.
@barsakht
چرا اسراییل به ایران حمله گسترده ای را انجام نداد؟
@barsakht
ایران برای پاسخ به حمله مجدد و احتمالی اسراییل به داخل ایران و یا دیگر نمایندگی های دیپلماتیک خود آمادگی لازم و کافی را داشت و حتی خبرهایی مبنی بر خرید جنگنده و سیستم اس 400 از روسیه نیز به جهان مخابره شد که نقش مهمی رادر بازدارندگی اسراییل داشتند.
اما بحث مهمتر، ترس آمریکا و اروپا از احتمال گسترش دامنه نبرد در خاورمیانه و امکان باخت ان ها در نبرد بزرگتری به نام جنگ اوکراین و روسیه بود که در اینصورت ابرقدرتی ایالات محتده با چالش جدید و جدی تری مواجه میشد.
البته باید به این نکته نیز توجه کرد که حداقل در ابعاد اقتصادی و استراتژیک نیز نمی توان آمریکا را صاحب قدرت گذشته خود دانست.
@barsakht
مورد دوم در احتمال خروج ایران از پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای یا همان ان پی تی بود که مصاحبه سردار حق طلب نیز به نوعی این قضیه را به غربی ها القا کرد که اگر به مراکز هسته ای ایران گوشه چشمی داشته باشند ، احتمال خروج ایران از این پیمان و نزدیک شدن به ساخت بمب اتم برای حفظ ایران وجود دارد.
هر چند ما اهل ساختن بمب اتم نیستیم ولی این مصاحبه سردار حق طلب نقش مهمی را در بازی فکری غربی ها در مورد ایران بازی کرد. به همین خاطر بود که اسراییل با انجام اقدامات بسیار محدود و در حد پاسخ به افکار عمومی خود با اقدام ترکیبی ایران برخورد کرد.
#برساخت
#محمد_رضوی_قره_قشلاق
#وعده_صادق
روز یکشنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۳ در مدرسه دخترانه ۱۷ شهریور شهرستان نقده، علاوه بر پرسش و پاسخ آزاد دانش آموزی، مباحثی را پیرامون پاسخ ترکیبی ایران به رژیم اشغالگر قدس مطرح کردم.
@barsakht
نسل فعلی فارغ از تمامی حجمه های رسانه ای و تبلیغاتی دشمن، به شدت به دنبال دانستن حقایق راستین ایران و انقلاب اسلامی است. امروز این نسل بیش از هر زمان دیگری نیاز به صحبت کردن و شنیدن دارد.
#محمد_رضوی_قره_قشلاق
#برساخت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کریدور آیمک( IMEC ) که قرار بود اسراییل را به محور تبادلات اقتصادی دنیا تبدیل کند چگونه از مدار خارج شد؟؟
نقش طوفان الاقصی و وعده صادق در برهم زدن نقشه آمریکا برای وضعیت اقتصادی اسراییل چه و چگونه بود ؟
@barsakht