اضلاع سهگانۀ واگراییهای دهۀ هفتاد:
حضور دیروز در امروز
1️⃣. برنامۀ تعدیل اقتصادی و گرایش به نظام اقتصادی لیبرالسرمایهداری در دولت سازندگی، یکی از اضلاع طرح تحوّل ایدئولوژیک (یا تجدیدنظرطلبی و یا به تعبیر آیتالله خامنهای، واگراییهای دهۀ هفتاد) بود که از اواخر دهۀ شصت به این سو به اجرا درآمد. این طرحِ ترمیدوری، سه ضلع مشخص داشت:
@barsakht
🔴الف. تجدیدنظرطلبی دینی – معرفتی که سرشناسترین نمایندۀ آن، عبدالکریم سروش بود. سروش در سلسله مقالات قبض و بسط تئوریک شریعت، نخستین گام را در این راستا برداشت و در طول سالهای بعد نیز، با ایدهها و افکار دیگر، آن را بسط داد و تکمیل کرد. جریان روشنفکری شبهدینی که بخش عمدۀ آنها، همان چپ اسلامی در دهۀ شصت بودند، در مدت اندکی، تغییر ایدئولوژی دادند و از سوسیالیسم معطوف به آموزههای شریعتی و رادیکالیسم شبهانقلابی، ماهیّت لیبرالی یافتند و با گذشتۀ خویش، بدرود گفتند. حلقۀ صد و ده نفری کیان، به قطب و گرانیگاه تحوّل فکری در جامعه تبدیل شده بود؛ چنانکه دانشگاهها نیز به سیطرۀ همین جریان درآمده بود. در ظاهر، همهچیز آرام و مهارشده بود، اما در زیرپوستِ واقعیّت بیرونی، دگردیسیهای فکری در حال رخدادن بودند.
🔴ب. تجدیدنظرطلبی سیاسی که نیروهای چپ در مجمع روحانیون مبارز(روزنامۀ سلام)، سازمان مجاهدین انقلاب(هفتهنامۀ عصرما)، مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد ریاستجمهوری و حلقۀ کیان(ماهنامۀ کیان) آن را مطرح و منتشر کردند و درونمایۀ اصلی آن، اجرای برنامۀ توسعۀ سیاسی به منظور دموکراتیزاسیون بود. بیشترین سهم را در اینباره، سعید حجاریان داشت. برایناساس، خاتمی از طرح توسعۀ اقتصادی عبور کرد و جانب توسعۀ سیاسی کرد. این هر دو طرح، تجدّدی بودند؛ چراکه توسعه، یک طرح تجدّدی است و بههیچرو، به خدمت غایات انقلابی گمارده نمیشود. چپ مذهبی، آنچنان تغییری کرده بود که حیرتزا بود؛ بهطوریکه از نهایت پیوستار در آن سو، به نهایتِ این سوی پیوستار حرکت کرده بود.
🔴ج. تجدیدنظرطلبی اقتصادی که نیروهای تکنوکرات در دولت سازندگی و در پرتو حمایتهای هاشمیرفسنجانی، آن را محقّق ساختند و اقتصاد آزاد و لیبرالی را در ایران حاکم نمودند. در حالیکه در دولت میرحسین موسوی، سند اقتصادیِ ناپختهای تنظیم شده و در مجلس به تصویب رسیده بود، هاشمیرفسنجانی آن را نادیده گرفت و بهصورت پنهانی، سیاست تعدیل اقتصادی را در پیش گرفت اما بعدها آشکار گردید که وی جهتگیریِ اقتصادی متفاوتی را برگزیده است. برخی تحلیلگران، دولت نخست هاشمیرفسنجانی را دوران پروستریکای اقتصادی جمهوری اسلامی خواندند؛ چراکه در این دوره، چرخشهای اقتصادی بزرگی به وقوع پیوست که همگی برخاسته از برنامۀ تعدیل اقتصادی بود. درحالیکه برنامۀ تعدیل اقتصادی، سیاستهایی چون آزادسازی قیمتها، خصوصیسازی، ادغامشدن در بازار جهانی، سرمایهگذاری خارجی و گشایش دروازههای اقتصادی، تقدّم رشد بر عدالت و ... را تجویز میکرد، ارزشهای اقتصادی دهۀ نخست انقلاب بر استقلال اقتصادی و عدالت اجتماعی تکیه داشتند.
@barsakht
2️⃣. درحالیکه طرح تجدیدنظرطلبی دینی - معرفتی در عرصۀ عمومی و به واسطۀ فعالیّتهای روشنفکران شبهدینی و سکولار انجام میگیرد، دو طرح تجدیدنظرطلبی اقتصادی و سیاسی، به ترتیب در دستورکار دولتهای سازندگی و اصلاحات قرار گرفت. طرح تجدیدنظرطلبی یا اصلاحطلبی در سه عرصۀ فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، شرایط ساختاری متفاوتی را پدید آورد و انقلاب و جامعه را از مسیر غایات اولیهاش دور ساخت. واقعیّت این است که پس از پایانیافتن جنگ و رحلت امام خمینی، به دلیل اینکه بخشهایی از حاکمیّت دچار دگردیسی ایدئولوژیکی شده بودند و یا از آشکار شدن آن هراس نداشتند، پذیرش برنامۀ اقتصادی القاشده از بانک جهانی و صندوق بیناللملی پول، با مقاومتها و موانع جدّی روبرو نگشت. در این دوره، اعتنا نشد که اسلام نیز بهمثابه یک مکتب جامع، واجد نظام اقتصادیِ مستقل است که با هیچیک از نظامهای اقتصادی سوسیالیستی و لیبرالیستی، مطابقت ندارد. هاشمیرفسنجانی معتقد بود که باید به سوی دستیابی به جامعهای مرفّه و صنعتی حرکت کنیم؛ و به تعبیری، خواهان برقراری نوعی سرمایهسالاریِ اسلامی بود. ما همچنان گرفتار تبعات و لطمات این طرح سهضلعی در اقتصاد و سیاست و فرهنگ هستیم. اگرچه انقلاب، تا مرز ترمیدور پیش رفت و در آستانۀ استحاله قرار گرفت، اما جانِ سالم به در برد؛ ولی زیستجهانی که حاصل این سیاستها و رویکردها بود، هم فضای حاکمیّت را آلوده کرد و هم سبک زندگی را در جامعه، دستخوش امراض هویّتی نمود. آنچهکه امروز از آفات و ابتلائات مشاهده میکنیم، چنین ریشههای تاریخی و عینیِ عمیقی دارند. کشف حجاب، یکی از این فروعِ مترتّب بر این گذشتۀ سیاستی است.
✍️مهدی جمشیدی
@barsakht
در دنیایی زندگی می کنیم که٣کشور دارنده بمب اتم-که یکی از آنها استفاده هم کرده است-برای برنامه هستهای صلح آمیز ایران اقدامات تنبیهی وضع می کنند.
در این جنگل پر درنده، تنها راه توازن قوا و تنفس عادلانه،قوی شدن است.هیچ راه دیگری وجود ندارد.تنها شاخص سیادت،قدرت است.در راهیم ان شاالله میرسیم.
محتوای قطعنامه شورای حکام علیه ایران
@barsakht
۱. شورای حکام آژانس بدون توجه به همکاریهای ایران با آژانس، از تهران خواسته است برای حل مسائل ادعایی پادمانی، اقدامات ضروری و فوری انجام دهد.
۲. این قطعنامه، ادعاهای سیاسی ریشه دار در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی را تکرار کرده و از ایران میخواهد توضیحات معتبر درباره ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده ارائه دهد و آژانس را از مکان فعلی مواد هستهای و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند.
۳. قطعنامه خواستار ارائه اطلاعات، اسناد و پاسخهای مورد نیاز آژانس و فراهم کردن دسترسی بازرسان به مکانها و مواد مورد نظر شده است.
۴. در این قطعنامه آمده است که ارائه این اطلاعات و دسترسیها و انجام راستیآزماییهای بعدی توسط آژانس، برای دبیرخانه ضروری است تا بتواند گزارش دهد که دیگر مسئلهای برای بررسی شورای حکام و اقدام بیشتر باقی نمانده است.
۵. قطعنامه شورای حکام با ۱۹ رأی موافق، ۱۲ رأی ممتنع و ۳ رأی مخالف به تصویب شورای حکام رسید.
۶. پیشنویس این قطعنامه از سوی سه کشور اروپایی و آمریکا تهیه شده بود.
#برساخت
برای دریافت تحلیل های مختصر و مفید عضو کانال ما شوید 👇👇👇
https://eitaa.com/barsakht
آمریکای بدون روتوش
@barsakht
طبق گزارش روزنامه «نیویورکتایمز، «رهبران جهان در باکو، برای گفتوگو درباره وضعیت اقلیمی گرد هم آمدند و با یک واقعیت تلخ روبهرو شدند: آمریکا، کشوری که بیشترین گازهای گلخانهای را تولید میکند، از مبارزه برای جلوگیری از تغییرات آبوهوایی عقبنشینی میکند. به عبارت دیگر، آمریکا دقیقاً زمانی که دانشمندان میگویند کشورها باید به شدت و به سرعت آلودگی را کاهش دهند تا از عواقب فاجعهبار ناشی از گرمای بیش از حد زمین جلوگیری کنند، به تعهد خود برای کاهش گازهای گلخانهای پایبند نخواهد بود.»
🔸این روزنامه افزود: «یعنی ثروتمندترین کشور جهان، برنامه کمک مالی به کشورهای فقیر را که کمترین سهم را در پدیده گرمایش زمین دارند و قادر به مقابله با پیامدهای فاجعهبار آن نیستند، قطع میکند. کمک مالی به کشورهای در حال توسعه محور مذاکرات سازمان ملل است که به عنوان «کاپ ۲۹» شناخته میشود و قرار است دو هفته به طول انجامد.»
🔹نیویورک تایمز با اذعان به اینکه «اعتبار آمریکا به منزله یک شریک قابل اعتماد در مبارزه با تغییرات آب و هوایی در حال افول است»، نوشت: «آمریکا به زودی برخلاف تعهدش برای کنارگذاشتن سوختهای فسیلی اقدام خواهد کرد، چرا که ترامپ قول داده است صادرات گاز را افزایش میدهد.
@barsakht
قطعنامه شورای حکام و چند تصور اشتباه !!!
@barsakht
🔹پس از کش و قوس و آمد و رفت های مختلف چنانچه انتظار می رفت با پیشنهاد و اصرار تروئیکای اروپا نهایتا قطعنامه ای با تعداد آرای ضعیف به تصویب رسید
🔸 تصور اشتباه اول :
ایران اگر از توانمندی هسته ای خود دست بردارد و یا در ایجاد رابطه با غرب اشتیاق نشان دهد آنوقت همه چیز حل است ! و دشمنی تمام خواهد شد !
✅ پاسخ کوتاه :
موضوع هسته ای بهانه است و غرب به صورت علنی نشان داده حتی اگر از حق مسلم هسته ای خود صرف نظر کنیم به سراغ توانمندی موشکی و منطقه ای ما خواهد رفت !
ایران بارها و بارها برای مذاکره و رابطه با غرب پیش قدم شده و هر بار نیز با در بسته مواجه شده است .
با پاک کردن صورت مسئله و یا ساده سازی آن اتفاقی نخواهد افتاد!
مشکل ما با غرب و در راس امریکا جنگ منافع است و قدرت و خوی استکباری او ، غرب حاضر به پذیرش ایران مستقل ، قوی و پیشرو نیست والسلام
🔸 تصور اشتباه دوم :
این قطعنامه مقدمه فعال شدن مکانیسم ماشه در ماه های آتی است و در آن صورت احتمال رفتن ایران ذیل فصل هفت منشور ملل وجود دارد ! و شرایط کشور همانند شرایط وقت کشور عراق خواهد شد !!
✅ پاسخ :
۱- قرار گرفتن ذیل فصل هفت منشور ملل شرایط خاص خودش را دارد و به این سادگی نیست !
۲- نه ایران عراق است و نه جمهوری اسلامی بلاتشبیه حکومت وقت عراق !
۳- دنیای امروز بسیار متفاوت تر از دیروز است !
اروپا و امریکا آزادی عمل و توان گذشته رو ندارند !
۴- سایر قدرت ها مثل چین هم بسیار متفاوت از گذشته هستند حتی اگر نخواهند نمی توانند بی تفاوت باشند!!
۵- نهایتا اینکه ایران عزیز علی رغم همه مشکلات هیچگاه این قدر قدرتمند نبوده است و انشالله به خوبی از پس موقعیت جدید نیز خواهد آمد!!!
✅ کلام پایانی :
دنیا در یک برهه بسیار حساس ، خطرناک ، دلهره آور و پرتنشی قرار گرفته است برنده واقعی کشوری است که قوی ، قدرتمند باشد . ایران کشور قدرتمندی است که قدرتش درون زا بوده و متکی به داخل باشد.
به لطف خدا جمهوری اسلامی قوی است و منشا این قدرت هم داخلی است ، بنابراین از این با عنایت خدای متعال از این برهه سخت با عزت عبور خواهد کرد .
✍ محمدتقی احمدی
@barsakht
چالش های FATF
@barsakht
🔴 حضور نداشتن ایران در فرآیند تصمیمگیری:
نبودن ایران در جمع کشورهای تصمیمگیرنده FATF (حضور رژیم کودک کش صهیونیستی به عنوان تصمیم گیر) به معنای عدم تأثیرگذاری بر استانداردها و تعاریف این نهاد است. مفاهیمی چون "تروریسم" و "پولشویی" از سوی کشورهایی تعریف میشوند که ممکن است منافع و دیدگاههایشان با ایران تضاد داشته باشد. این مسئله باعث میشود تصمیمات FATF با امنیت ملی و سیاستهای منطقهای ایران در تناقض باشد؛
🔴 توصیههای ۶ و ۷ و قطعنامههای مرتبطFATF:
اف ای تی اف خواستار اجرای تحریمهای مصوب شورای امنیت سازمان ملل است. برخی از نهادها و افراد کلیدی نظام، براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، در فهرست تحریمهای بینالمللی قرار دارند و این یعنی، باید تحریم داخلی همگام با تحریم های خارجی برای نهادهای حساس و کلیدی کشور هم اعمال شود. لذا با اجرای توصیههای FATF، تحریمهای خارجی عملاً به داخل ایران انتقال یافته و داخلیسازی میشود؛
🔴 ضرورت تحلیل دقیق توسط نهادهای مسئول:
تصمیمگیری درباره FATF باید مبتنی بر بررسی دقیق پیامدهای سیاسی، اقتصادی و امنیتی باشد. شورای عالی امنیت ملی، مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای مسئول باید با نگاهی هوشمندانه و چندجانبهنگر، تمامی جوانب را در نظر بگیرند و از تأثیرات منفی جلوگیری کنند.
✍دکتر علی هدایت
@barsakht
@Ali_fasandoz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا رژیمصهیونیستی توسط آمریکا و فرانسه، درخواست آتشبس داد؟!
فشار و سایه سنگین جنگ و ناامنی و ترس بر سر یهودیان ساکن در سرزمینهای اشغالی باعث شد که نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر از ساکنان آن از محل سکونت خود آواره شده و یا به خارج فرار کنند...
ترس از ادامه جنگ ، بدترین اتفاق جاری برای اشغالگران است...
در این ویدئو گوشه ای از این فشارهای عصبی را می بینید...
"ما داغون شدیم / کمرمان شکسته / ما دیگر تاب آوری نداریم / ما طاقتمان را از دست داده ایم"
@barsakht
نکاتی در خصوص حوادث پاراچنار پاکستان
@barsakht
۱. علت درگیری اخیر اولاً مالکیت یک قطعه زمین است که صاحب آن یک شهروند شیعه پاراچناری بوده است. همسایه اهل تسنن این قطعه زمین را میخواست اشغال کند. طبق اعلام اهالی این منطقه بارها درگیریهای مسلحانهای بر سر مالکیت این زمین رخ داده است و در نهایت جرگههایی (شورای حل اختلاف محلهای) برگزار شدند اما موضوع همچنان لاینحل باقی مانده است.
۲. اخیراً مدعی مالکیت این زمین که از قبیله مدگی گلای سنی است به علمای اهل سنت منطقه مراجعه میکند و اینگونه درخواست میکند که «برادر اهل سنت شما در معرض ظلم شیعیان است و شما سکوت می کنید» همان لحظه مولوی اهل سنت از بلندگوی مسجد فریاد کمک سر میدهد و همزمان با چند گروه افراطی تماس برقرار میکند و آنها را فرامی خواند و بدین ترتیب نزاع بر سر یک قطعه زمین شروع میشود و اینگونه جنگ در قبایل روستاهای بوشهره و ملیخیل آغاز شد و اکنون گسترش یافته است
۴. داستان سفر زائران شیعه پاراچنار پاکستان برای زیارت امام رضا ع کذب است.
۳. در شش روز بیش از ۳۶ نفر از شیعیان جان خود را از دست داده و بیش از ۱۱۰ نفر زخمی شدهاند. در پاراچنار بزرگراه بسته شده است و شهروندان به دلیل بسته شدن بزرگراه و درگیریهای مداوم با مشکلاتی مواجه هستند. البته برخی منابع تعداد کشته ها را تا ۵۰ نفر نیز اعلام کردند
۴. یکی از مساجد شیعیان پاراچنار در درگیری اخیر مورد حمله تکفیریها قرار گرفت.
۵. درگیری مذهبی نبوده و جنگ شیعه و سنی نیست با این حال عده ای به دنبال این هستند تا این اختلاف شدید را به جنگ مذهبی تبدیل کنند.
۶. اینکه در برخی رسانه ها مطرح شده که زینبیون وارد شدند و عده ای را قتل عام کردند کذب است. و پرچم های نصب شده و حمل شده منسوب به زینبیون، ایجاد فتنه و بازی رسانه ای دشمنان است.
۷. ظاهرا نقش دولت و نهادهای امنیتی پاکستان درباره پایان دادن به این درگیری مشکوک است.
https://eitaa.com/barsakht
🔷 مقاومت سربلند در جنگ ۶۰روزه
و اهمیت نقشآفرینی ممتاز ایران
@barsakht
۱. آتش بس موقت در جنگ رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان، احتمالا چندان پایدار نباشد، اما خبر مهمی در خود نهفته دارد. این که اسرائیل با وجود شرارت های فراوان و ایراد ضربات جدی، در نقشه اصلی شکست خورده است.
۲. برنامه اسرائیل در آغاز جنگ دو ماه گذشته که با عملیات پیجری و سپس بمباران شدید و ترور دبیر کل و فرماندهان ارشد حزبالله کلید خورد، از پا درآوردن مقاومت لبنان و پیشروی سریع تا بیروت، متعاقب آن شوک بزرگ بود.
۳. حزب الله به مدت یک سال، تمرکز و آرامش را از رژیم جنایتکار صهیونیستی گرفت و شمال سرزمین های اشغالی را برای اشغالگران ناامن کرد تا جایی که چند صد هزار صهیونیست ناچار به تخلیه منطقه شدند. این وضعیت بعد از ۱۴ ماه حکمفرماست و این، سند اقتدار حزب الله است.
۴. اسرائیل با کمک مستقیم پنتاگون و سازمان سیا و برخی سرویس های غربی، ضربه مهمی را در جریان سلسله عملیات تروریستی به حزب الله وارد کرد. اما فواره این عملیات اطلاعات پایه، پس از چند هفته رو به افول گذاشت. حملات دقیق حزب الله و نقطه زنی های حرفه ای شامل مراکز نظامی و امنیتی و اقتصادی تل آویو و حیفا و هدف گیری مقر تیپ زبده گولانی با ده ها کشته، خلاف هدفگذاری اتاق جنگ اسرائیل و آمریکا بود که تصور می کردند حزب الله پس از ترور فرماندهان ارشد، درمانده می شود، دست ها را بالا می برد و جنوب لبنان را تا بیروت، تسلیم ارتش اسرائیل می کند.
۵. بعد از همه تبلیغات پر حجم رسانه ای، ارتش رژیم صهیونیستی جز برخی استثناها، نتوانست حتی تا عمق سه کیلومتری وارد خاک لبنان شود بلکه برخی از این ورود ها، در واقع پا گذاشتن در تله رزمندگان مقاومت و دادن تلفات چند ده نفره و عقب نشینی از سر ناچاری بود.
۶. حزبالله، در جنگی بسیار بزرگ، آسیب دید اما قدرت اطلاعاتی و نظامی و رزمی و تهاجمی خود را بازیابی کرد و توانست ضربات شدید و دقیق و کم سابقه را در همین دو هفته اخیر ساماندهی کند و تا عمق سرزمین های اشغالی فلسطین گسترش دهد. مقاومت لبنان در این جنگ فقط با ارتش فرسوده اسرائیل نجنگیده، بلکه در واقع با ناتو و پنتاگون در مصاف بوده و با این وجود، دقت و شدت ضربات را افزایش داده است.
@barsakht
۷. مهم است که توجه داشته باشیم غرب و ارتجاع عرب در همین دوران کوران جنگ، دولت لبنان را برای خالی کردن پشت حزب الله و پذیرش آتش بس تحت فشار گذاشتند و در کنار این فشار، طیف غربگرا و مزدور هم ضلع دیگر فشار داخلی بودند. با وجود این جنگ ترکیبی، رزم جانانه و شجاعانه حزب الله، یک شاهکار بزرگ بوده و قطعا تاریخ را متفاوت از آرزوی راهبردی غرب خواهد ساخت. در اهمیت ماجرا همین بس که نتانیاهو حالا نه تنها فاتح بیروت نیست، بلکه به عنوان جنایتکار جنگی و نسل کشی در تراز هیتلر و موسولینی ، حکم جلب جهانی دریافت کرده است و این پیروزی، جز با شاهکار مقاومت به ویژه در همین دو ماه اخیر اتفاق نمی افتاد.
۸. جنگ جاری در منطقه ولو برای مدت کوتاهی متوقف شود، ادامه خواهد داشت و آنچه می تواند بازدارنده باشد، به فعلیت رساندن ظرفیت ها و توانمندی ها و اعمال قاطع اقتدار در کف میدان به عنوان پشتوانه دیپلماسی است. این، مصافی گریز ناپذیر میان بانیان نظم فرسوده و نظم جدید جهانی است.
@barsakht
#آتش_بس
#برساخت
برای دریافت تحلیل های کوتاه و مفید عضو کانال ما شوید 👇👇👇
https://eitaa.com/barsakht
9.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 گزارش ویژه خبرنگار ارشد BBC از پیروزی حزبالله لبنان و شکست رژیم صهیونیستی: وقتی ارتش مجهز و کلاسیک یک کشور حریف یک گروه شبهنظامی نمیشود، این یک پیروزی است!
🔺روحیه مقاومت مردم لبنان مثالزدنی و باورنکردنی است!
🌍 eitaa.com/barsakht
هدایت شده از علی هدایت فسندوز
14.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا اسرائیل را به وجود آوردند؟
@Ali_fasandoz