روحانی و حربه ای به نام جنگ یا دیپلماسی !!
@barsakht
رئیس جمهور روحانی در سخنرانی امروز خود به مناسبت 22 بهمن ماه ، در جمع مردم تهران با اشاره به لزوم رفع دوگانه سازی هایی مثل مقاومت یا دیپلماسی ، به این مضمون گفته است که دوگانه سازی بین برخی از مفاهیم سیاسی و تاکید صرف بر هر کدام از آنها اشتباه بوده و حتی شخص شهید سردار سلیمانی به سمت میدان دیپلماسی ( سیاست ورزی با دیگران ) می رفت که شهید شده است و نه میدان جنگ !!
اما واقعیت چیست ؟
ادبیات شخص اول اجرایی کشور نه از روی نادانی بلکه بسیار هوشمندانه و نوعی تلاش برای فرافکنی بی دستاوردیهای دولت اعتدال در شش سال گذشته بوده و این پیام به جامعه منتقل میشود که عدم موفقیت اصلاح طلبان و مخصوصا دولت های روحانی به خاطر ممانعت هایی بوده که از داخل ایران برای جلوگیری از مذاکرات فعال و شکل دهی به یک شبکه روابط بین المللی همه گیر با کشور های پیشرفته دنیا و مخصوصا آمریکا صورت گرفته است.
در شرایط انتخاباتی فعلی ، اگر مردم بدانند که کدام طیف میتواند مشکلات ایران و آمریکا را با مذاکره و دیپلماسی حل و فصل کرده و سایه جنگ را از کشور به دورکند ، بسیار مهم بوده و میتواند مبنای رفتار انتخاباتی آنان در ایام آتی نیز باشد .
تفسیر به رای امروزین رییس جمهور ، بازی در ریل برنامه ریزی شده اصلاح طلبان برای رادیکالیزه کردن فضای سیاسی کشور در ایام انتخاباتی مجلس یازدهم است .
در شرایط فعلی ، بهترین راه برای اعتدالیون و اصلاح طلبان ، ایجاد دوگانه هایی مثل رفراندوم برای مذاکره و مقاومت و یا القای بحث برگزاری انتخابات آزاد و پادگانی و به دنبال آن ، متهم کردن یک طیف خاص برای دستکاری و کانالیزه کردن سیاست داخلی و خارجی و به تبع آن ، انتخابات دوم اسفند ماه ( مجلس یازدهم ) است.
انچه که از حضور شکوهمند مردم در راهپیمایی 22 بهمن ماه 98 و آنهم در اوج تحریم های فلج کننده و فشارهای فراگیر آمریکا برمی آید ، سیاست شناسی و توان فرق قائل شدن مردم است بین دو چیز : حساب انقلاب و دشمنی با آمریکا و آمدن مردم به خیابانها جدا از حساب فقر و فساد و کم کاری مسئولین است ، اما دانستنم آرزوست....
✍محمد رضوی قره قشلاق
_ @barsakht _
پیوستن به کانال تحلیلی سیاسی #برساخت در تلگرام و ایتا
از ریشه فساد تا عزت تقوا
سخنی با نامزدهای مجلس یازدهم
@barsakht
برخی از تحلیل گران معتقدند که فساد در کشور به حدی نفوذ کرده که به مرحله متاستاز در سرطان (یعنی فراگیری در تمام بخش های وجودی یک سیستم اقتصاد و سیاسی )،رسیده است . هرچند وجود فساد در کشور امری مبرهن و آشکار است اما نگاه واقع بینانه و پژوهشی آن را بصورت کامل تایید نمیکند، بصورتیکه در نظر سنجی های عمومی ،۸۵ درصد از مردم گفته اند که در کشور فساد وجود دارد اما تنها ۱۴ درصد از این هشتاد و پنج درصد، خودشان بصورت مستقیم با تومور فساد در کشور مواجه شده اند .
اما فارغ از تمامی تحلیل ها و نظر سنجی ها ،اگر قرار باشد که مشکل امروزی کشور در حوزه اقتصادی مرتفع شود، مهمترین راه حل آن شفاف سازی و برخورد جدی با شبکه ی مفاسد و رانت خواری های گسترده ، عمیق و غیر مشروع در کشور است.
به نظرم با شروع ایام رسمی تبلیغات ، مهمترین سوال مردم از نامزدهای مجلس یازدهم باید بر اساس رویکردهای اقتصادی و بر مبنای نوع جهت گیری آنها در مقابل مسائل و موضوعات اقتصادی باشد .
نامزدهای محترم از هم اکنون می بایست تعهد دهند که در راستای شفافیت اقتصادی خود :
۱- هیچ هدیه ای از هیچ کچا دریافت نمیکنند و اگر هدیه ای از جانب مراکز و نهادهای دولتی و غیر دولتی به آنها داده شود ، تصویر و گزارش آن را به سمع و نظر مردم خواهند رساند
۲-در هیچ جایی به عنوان عضو هیات مدیره و یا عضو حقوق بگیر ،حاضر نخواهند شد.
@barsakht
۳- از هیچ کجا حق جلسه ، حق ماموریت و یا پاداش در یافت نخواهند کرد.
۴- اگر توصیه و سفارشی برای افراد مختلف به نهادهای دولتی و خصوصی داده باشند ، نامه های توصیه و معرفی افراد را در معرض دید مردم قرار خواهند داد
۵- در صورت انفصال از مجلس در سال های آینده ، به هیچ عنوان حقوق و پاداشی به عنوان نماینده ادوار مختلف دریافت نخواهند کرد.
۶- با تصویب قانون و اصلاح برخی رویه ها،از افشاگران فساد حمایت کرده و پاداشی برای آنها در نظر خواهند گرفت.
۷- اما مهمتر همه ، علاوه بر ترس از برخوردهای مردمی با نمایندگان در مقابل برخی حرکات ناشایست خود، از خداوند نیز خواهند ترسید و تقوا پیشه خواهم کرد ... البته به نظرم در شرایط و زمانه فعلی، نزدیکترین تفسیر به مفهوم جهاد کبیر نیز همین معناست ...
✍محمد رضوی قره قشلاق
@barsakht
******************************
پیوستن به کانال تحلیلی سیاسی #برساخت در تلگرام و ایتا
هدایت شده از محمد رضوی قره قشلاق
پیامدهای عدم دقت در انتخاب نماینده اصلح
1- ورود افراد ناصالح ، ناشایست
و فرصت طلب به مجلس وشریک شدن
در برخی از تخلفات و خیانت های آنان
2-ادامه یا افزایش ناکارآمدی در مجلس وشریک شدن در ضعف ها ،نا کارآمدی ها و وارد شدن آسیب ها به نظام و کشور
3-احتمال ورود افراد نفوذی و
مسئله دار به مجلس و شریک شدن
در خیانت ها و جنایت های احتمالی آنها
@barsakht
_____________________
پیوستن به کانال تحلیلی سیاسی #برساخت در تلگرام و ایتا
تعارض دو امر ساختار و توسعه
در شهرستان نقده
@barsakht
اگر بنا را بر امر منطقی محال بودن اجتماع نقیضین قرار دهیم ، در اینصورت رابطه بحث توسعه و قوم گرایی را در ساختار سیاسی شمالغرب کشور و مخصوصا در شهرستان نقده ، راحت تر درخواهیم یافت.
به نظرم لازمه پیشرفت در مناطقی مثل شمالغرب ایران و مخصوصا در استان آذربایجان غربی و شهرستان نقده که در آن ترکیب خاصی از قومیت های مختلف وجود دارد ، تدوین تعاونی های سیاسی و تشکل هایی است که در آن قدرت به مثابه حاصل جمع مثبت تلقی شود .
اما نکته مهم این است که رسیدن به
حاصل جمع مثبت ، نیازمند مشارکت تمام طیف ها و قومیت ها در روند های سیاسی است ولی مهم تر از آن ، تولد گفتمانی است که به دنبال اچماع نخبگان بوده و در مرحله ای بالاتر از خرده فرهنگ گرایی سیاسی در کشور ، به روند سازی آنهم بر مبنای عقلانیت فراقوم گرایانه بپردازد.
@barsakht
امروزه آنهایی موفق هستند که با بهره گیری از قدرت هوشمندانه و ترکیبی و به دنبال آن با بازتعربف شرایط خاص خود ، در تلاش برای تاثیر گذاری بر روند های سیاسی حکومت و به تبع آن تقسیم و تسهیم امکانات مناسب برای جغرافیایی سکونتی و زیستی خود باشند .
نیک میدانیم که در نظام های دموکراتیزه فعلی ، مفهومی به نام سلطه و برتری جویی در روندهای سیاسی ، امری منسوخ شده بوده و بهترین راه براب حل تعارضات و کشمکش های باستانی ، رسیدن به درجه ای از دیگر پذیری و شراکت در قدرت است.
اگر چنین روندی بر نحوه نگرش ما نسبت به روند های سیاسی کشور و مخصوصا در شمالغرب ایران و شهرستان نقده وجود نداشته باشد ، بستر های لازم برای توسعه پذیری نیز هیچگاه متولد نخواهند شد .
نتیجه اینکه اولویت امروزین این مناطق ، تهیه و تدوین گفتمانی جامع برای همزیستی سیاسی و اجتماعی و اقتصادی است. گفتمانی که بتواند علاوه بر دخیل دانستن تمامی گفتمان ها و قومیت ها در مقوله پیشرفت، بستر های ساختاری لازم برای توسعه شهرستان را به بهترین شکل خود مهیا سازد.
✍محمد رضوی قره قشلاق
______ @barsakht __
پیوستن به کانال تحلیلی سیاسی #برساخت در تلگرام و ایتا
از شرح ابراهیم بیک تا مصیبت ایران !
"انتخابات مجلس یازدهم را دریابیم"
@barsakht
یکی از مهمترین و پرمراجعه ترین کتاب هایی که در وصف اوضاع سیاسی و اجتماعی ایران دوره قاجار به رشته تحریر درآمده است ، کتاب "سیاست نامه ابراهیم بیک مراغه ای" است.
او متولد ایران نبود اما علاقه وافری به ایران داشت بطوریکه پس از اطلاع از لشکر کشی اسکند به ایران و آتش زدن شهر استخر ،پایتخت قدیم ایران ، هیچ گاه نام اسکندر را بر زبان نیاورد.
پدرش در وصیت نامه خود به او سفارش کرده بود که حتمابه ایران مسافرت کند . کتاب سیاحت نامه او شرح حال سفر یک ساله او به ایران است.
جالب اینکه که او پس از دیدن ایران ، از فرط عقب ماندگی این کشور، بیمار شد و بالاخره از دنیا رفت .
عنوان اصلی کتاب او این بود :
سیاحت نامه ابراهیم بیک ،مصیبت ایران
او ایران را در یک جمله اینگونه وصف میکند . به هر کجا که روی، آسمان همین رنگست. (این جمله او عمیق ترین وصف از فقر و عقب ماندگی و بدبختی مردمان این سرزمین است. )در هیچ کجا از ترقیات تجاری و اجرای کارهای سودمند بحال ملک و ملت و حب وطن هموطنان اثری نیست . سکنه این شهر مرده اند ولی زنده اند ، زنده اند ولی مرده اند .
این جملات مختصری از صفحات ۸۳ تا ۸۵ کتاب بنیان های فکری نظریه جامعه ایرانی ، نوشته دکتر تقی آزاد ارمکی بود.
شاید تاریخ ، اینگونه برای ما مرثیه سرایی کرده باشد اما امید دارم مجلس یازدهم بتواند ذره ای از سایه زشت و سنگین برخی عقب ماندگی ها را از سر این مرز و بوم بردارد.
بیایید همه با هم در دوم اسفند ماه، نماینده ای شجاع ، انقلابی ، مردمی ، دلسوز و مدرس وار انتخاب کنیم تا مجلسی کارآمد ،انقلابی و وطن پرست ساخته باشیم. انشاالله.
✍️محمد رضوی قره قشلاق
@barsakht
____________________
پیوستن به کانال تحلیلی سیاسی #برساخت در تلگرام و ایتا
لزوم بازخوانی اصول ومبانی فکری امام خمینی ره
در دهه پنجم انقلاب
متن دانشگاهی ۱
@barsakht
فضای فعلی کشور نیازمند تبیین هر چه بیشتر برخی اصول و اندیشه های اساسی امام خمینی ره برای اغلب مسئولین وافکار عمومی جامعه است .
به نظر میرسد بیانات رهبری نزدیک ترین و مستند ترین اندیشه ها به سیره فکری وعملی امام راحل ره بوده و لازم است مشی رهبری در رجوع به اندیشه های امام ره به رویه ای عمومی تبدیل شده و در جهت هدایت جامعه به سمت رشد و تعالی دنیوی و اخروی، مورد تاکید و بازخوانی مجدد قرار گیرند.
البته تحول نسلی جامعه در چهل ساله دوم انقلاب نیز ایجاب میکند تا برای برای پرسشگران و منتقدین اوضاع جاری سیاست و حکومت در کشور ، موضع گیری ها و پاسخ هایی اصولی و برمبنای وصیت نامه سیاسی الهی امام ره داده شود و به همین منظور شناخت اصول امام خمینی ره امری ضروری است :
@barsakht
برخی از این اصول عبارتند از :
1- استکبارستیزی ونفی آمریکا به عنوان تروریست بالذاتی که سرتاسر جهان را به آتش کشیده است
2- نفی اسلام امریکایی و شناخت ابعاد سکولار و متحجر آن
3- خود باوری ، استقلال و عدم وابستگی به غرب یا شرق در سیاست خارجی
4- جذب حاکثری – دفع حداقلی در سیاست داخلی
5- ایمان به نقش و جایگاه مردم در سازندگی کشور در عرصه های مختلف سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی
6- حمایت از طبقه محرومین و مقابله با روحیه کاخ نشینی
7- بسط عدالت اجتماعی به عنوان هدف غایی از تشکیل حکومت اسلامی
8- تکیه بر وحدت ملی و انسجام اجتماعی
9- خدمت مسئولین به مردم به عنوان بهترین راه تقویت نظام اسلامی
10- لزوم حرکت به سمت خود کفایی ، خودشناسی و استقلال در تمام ابعاد آن
✍محمد رضوی قره قشلاق
@barsakht
بایسته های رفتاری نمایندگان مجلس یازدهم از نگاه امام علی (ع)
با محوریت نامه ۵۳ نهج البلاغه:
📜نامه امیرالمؤمنین «علیه السلام» به مالك اشتر، در سال 38 هجرى هنگامى كه او را به فرماندارى مصر برگزيد.
@barsakht
1-اعتنا به نظرات مردم و اهل مشورت بودن و داشتن روحیه انتقاد پذیری
«وَ لَا تَقُولَنَّ إِنِّي مُؤَمَّرٌ آمُرُ فَأُطَاعُ؛ و مگوى كه مرا بر شما امير ساخته اند و بايد فرمان من اطاعت شود»
2- تخفیف به مردم گرفتار و توجه به اقشار ضعیف و در صدد کاهش گرفتاری های مردم مردم
«ثُمَّ اللهَ اللهَ فِي الطَّبَقَةِ السُّفْلَى... خدا را خدا را (در نظر داشته باش) درباره طبقه پايين اجتماع»
3-کینه و دشمنی بین مردم راه نیاندازد.
خون و جان مردم برايش مهم باشد.
« أَطْلِقْ عَنِ النَّاسِ عُقْدَةَ کُلِّ حِقْد؛ گره هر كينه اى را در مردم بگشاى»
4- درست کار و بدکار را جزای مناسب دهد.
«وَ لاَ يَکُونَنَّ الْمُحْسِنُ وَالْمُسِيءُ عِنْدَکَ بِمَنْزِلَة سَوَاء؛ هرگز نيكوكار و بدكار در نظرت يكسان نباشند»
5- برخورد با مفاسد اقتصادی
«فَامْنَعْ مِنَ الاِحْتِکَارِ؛ پس، از احتكار كالا جلوگيرى كن»
6- نظارت دقیق بر اطرافیان
«فَاحْسِمْ مَادَّةَ أُولَئِکَ بِقَطْعِ أَسْبَابِ تِلْکَ الأحْوَالِ؛ ريشه ستمكاريشان را با بريدن اسباب آن بخشكان»
7- سوء ظن به دشمن
«وَ اتَّهِمْ فِي ذلِكَ حُسْنَ الظَّنِّ؛ و به دشمن خوش بين مباش»
8- توجه به تجار تولید داخلی
«ثُمَّ اسْتَوْصِ بِالتُّجَّارِ وَ ذَوِي الصِّنَاعَاتِ؛ ديگر اين كه نيكى به بازرگانان و صنعتگران را بر خود بپذير»
9- توجه به معیشت نظامیان
« وَ يَسَعُ مَنْ وَرَاءَهُمْ مِنْ خُلُوفِ أَهْلِيهِمْ؛ به اندازه اى كه خانواده هايشان در پشت جبهه، و خودشان در آسايش كامل باشند»
10- در دسترس مردم بودن و پای حرف مردم نشستن و داشتن دیدار عمومی
«فَلاَ تُطَوِّلَنَّ احْتِجَابَکَ عَنْ رَعِيَّتِکَ؛ هيچ گاه خود را فراوان از مردم پنهان مدار»
11- نظارت بر زیر دستان و شایسته سالاری
« ثُمَّ انْظُرْ فِي أُمُورِ عُمَّالِکَ فَاسْتَعْمِلْهُمُ اخْتِبَاراً؛ سپس در امور كارمندانت بينديش، و پس از آزمايش به كارشان بگمار»
@barsakht
شاخصه های حرکتی مجلس یازدهم
@barsakht
1 – رعایت اصول عزت حکمت و مصلحت در قانونگذاری و تعیین ریل حرکتی وزارت امور خارجه در مرزبندی با دشمنان در روابط بین الملل
2- حمایت قانونی از محور مقاومت و نهضت بیداری بخشی اسلامی بر اساس الگوی مقاومت در برابر سلطه گری آمریکا و صهیونیسم جهانی
3- اصلاح قانون انتخابات
قانون انتخابات در زمینه تبلیغات و هزینههای تبلیغاتی، معیار تخصصی و عمومی صلاحیت کاندیداها و نظارت بر انتخابات نیازمند اصلاح است.
4- فعالیت مستمر و تاثیرگذار هیات نظارت بر رفتار نمایندگان از ابتدای مجلس یازدهم
هیات نظارت باید بتواند بدون طرح شکایت نیز به تخلفات مرتبط با نمایندگان محترم ورود پیدا کند.همچنانکه مقام معظم رهبری نیز فرموده اند :نظارت نمایندگان بر خود مهمتر از نظارت نمایندگان بر سایر قوا است.
5- اصلاح منطقی قانون داخلی مجلس بویژه در مواد مرتبط با استیضاح وزرا و شرایط و نحوه پس گرفتن سوال و استیضاح توسط نمایندگان
6- اصلاح قانون بانکداری اسلامی به عنوان یکی از موانع تولید در کشور
7- حمایت از اقشار ضعیف و کم درآمد و آسیب دیدگان اجتماعی
8- و...
✍محمد رضوی قره قشلاق
@barsakht
_____________________
پیوستن به کانال تحلیلی سیاسی #برساخت در تلگرام و ایتا
بلای اقتصادی کرونا : از چین تا ایران
@barsakht
جمهوری خلق چین مهمترین رقیب اقتصادی آمریکا در سال های اخیر بوده و برخی تحلیل گران ، روند رشد اقتصادی این کشور را در سالهای نه چندان دور همگام و گاهی جلوتر از آمریکا دانسته اند اما آیا پیدایش کرونا می تواند به رقابت اقتصادی این دو کشور ربطی داشته باشد؟
نکته قابل توجه این است که موج تبلیغاتی و بهداشتی ویروس کرونا هیچ وقت اجازه نداده که ما آن را به عنوان یک ویروس اقتصادی اثرگذار نیز بشناسیم !!
بدون شک شیوع ویروس کرونا خواهد توانست روند رشد اقتصادی چین را به شدت تحت تاثیر قرار دهد و حتی طبق پیش بینی ها ، نرخ رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه نخست سال 2020 به میزان دو درصد نیز کاهش خواهد یافت .
چنین تاثیری بر اقتصاد دوم دنیا بدون شک در کشوری مثل ایران که دچار شدیدترین تحریم های اقتصادی آمریکا و آغشته با بیشترین ابعاد تاثیر پذیری روانی اقتصاد آن از اخبار و تحولات سیاسی است ، میتواند تاثیری به مراتب بیشتر و عمیق تر داشته باشد علاوه بر اینکه کشور چین نخستین شریک تجاری ایران برای واردات و صادرات نیز هست واگر کاهش روند صادرات ایران به چین ادامه یابد ، درآمد ایران بطور میانگین در هر ماه تا 500 میلیون دلار نیز کاهش خواهد یافت.
@barsakht
البته داستان به اینجا نیز ختم نمیشود و کشورهای همسایه غربی و شمالی نیز واردات خود از ایران را متوقف کرده اند که با ادامه این روند به شدت به صادرات محصولات خوراکی ( گوشتی و میوه ای ) ایران نیز ضربه وارد خواهد شد و چنین روندهایی به معنای از دست رفتن حداقل 25 میلیارد دلار حجم صادرات غیر نفتی ایران در شش ماهه آینده خواهد بود.
البته ممکن است رد کلیات لایجه بودجه سال 99 کشور توسط نمایندگان محترم ( امروز دوشنبه 5/12/98 ) در صحن علنی مجلس با توجه به برخی از پیش بینی های کاهش درآمدی دولت برای سال آینده بوده باشد که اتفاقا اقدام مناسبی است و واقعیت این است که با ویروس کرونا نباید معامله سیاسی کرد و بدون شک تاثیر این روند بر اقتصاد کشور را باید در نظر گرفت.
اگر قبلا اتکای یکصد هزار میلیارد تومانی دولت بر درآمدهای نفتی در بودجه سال 99 را گوشزد میکردیم ، امروز می بایست کاهش درآمدهای صادرات غیر نفتی و قطع در آمدهای حاصل از گردشگری در بودجه سال آینده را نیز به آن اضافه کنیم .
به نظرم شدیدترین تاثیر روند حاضر در اقتصاد سال آینده کشور خواهد بود و لازم است دولتمردان به چاره اندیشی های اساسی در این مورد بپردازند و صد البته همکاری و همیاری تمامی طیف ها ، ساختارها ،افراد و سازمان ها برای برون رفت از شرایط فعلی ، امری اساسی و ضروری است.
✍محمد رضوی قره قشلاق
@barsakht
____________________
جهت پیوستن به کانال تحلیلی سیاسی برساخت در تلگرام و ایتا بر روی @barsakht کلیک کنید.
ایران و توافق صلح آمریکا و طالبان
@barsakht
امروز شنبه (۹۸/۱۲/۱۰) توافقی چهار صفحه ای در کشور قطر بین آمریکا و طالبان افغانستان امضا شد که بر اساس آن گامی مهم در خروج آمریکا از کل منطقه خاورمیانه برداشته میشود.
در توافقنامه زلمای خلیل زاد ( نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان ) با ملا عبدالغنی برادر ، معاون سیاسی طالبان ، اینگونه مقرر شده است که 13000 نیروی آمریکایی در طول 14 ماه ، خاک افغانستان را ترک و به غیر از هیات سیاسی مرسوم بین کشور ها ، هیچ آمریکایی ای در خاک این کشور باقی نخواهد ماند . طالبان نیز متعهد شده است که با القاعده قطع رابطه کرده و به فرایند مبارزه با داعش بپیوندد.
به ثمر رسیدن یازده مذاکره در طول دو سال با طالبان و پایان یافتن چهار دهه خشونت و بیست سال حضور آمریکا در افغانستان ، حاصل وعده ای است که دونالد ترامپ در سال 2016 مبنی بر خارج کردن نیروهای آمریکایی از خاورمیانه داده بود و با پایان یافتن دوران ریاست جمهوری ترامپ در آبان ماه سال 1399 ، او اکنون به یکی از مهمترین وعده های تبلیغاتی خود مبنی بر خروج نیروهای آمریکا از خاورمیانه عمل میکند.
با توافق مذکور علاوه بر تحقق یکی از برنامه های اساسی ایران پس از شهادت سردار سلیمانی مبنی بر لزوم اخراج آمریکا از منطقه ، شاهد شکل گیری افغانستانی نسبتا امن تر با روابطی بسیار نزدیک تر و بهینه تر ( از جهات مختلف سیاسی ، امنیتی واقتصادی) با جمهوری اسلامی ایران خواهیم بود .
البته در دیدار چند ماه قبل ملا عبدالغنی برادر با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در آذر ماه 98 ، بر خروج نیروهای آمریکایی ، تشکیل دولت همه شمول و آغاز مذاکرات بین الافغانی نیز تاکید کرده بود .
امنیت در افغانستان بخش مهمی از پازل منطقه ای امنیت برای ایران میباشد و استقرار صلح واقعی و بومی در خاورمیانه از خواسته های اصلی ایران در مدیریت تحولات منطقه ای در چهار دهه اخیر بوده است.
✍محمد رضوی قره قشلاق
@barsakht
___________________
جهت پیوستن به کانال تحلیلی سیاسی #برساخت در تلگرام و ایتا بر روی @barsakht فشار دهید.
کرونا و آموزه های سیاسی - اجتماعی آن در ایران
@barsakht
به نظرم مهمترین کارکرد سیاسی ویروس کرونا و کارویژه اجتماعی آن ، القای احساس آسیب پذیر بودن کشور به مردم در بزنگاه های حساس سیاسی و اجتماعی و تلاش ان برای تاثیرگذاری بر جو روانی کشور بوده و اتفاقا برخی نارسایی ها و نوسانات اقتصادی موجود در بازار نیز نشان داد که ممکن است در برهه های از زمان ، دشمن با خلق گفتمان هایی ناروا ، بدنه اجتماعی سیاست و اقتصاد را ( هر چند در کوتاه مدت ) تحت تاثیر قرار دهد. وضعیتی که با گذشت 41 سال از عمر انقلاب نیازمند مداقه و تدقیق فراوانی است.
اگر راهبرد دشمن در مورد ایران ، بر استفاده سیاسی از تمامی تحولات درونی و بیرونی و حتی از ویروس کرونا طراحی شده باشد، اما استراتژی ما می بایست بر تقویت جامعه پذیری سیاسی شهروندان و رساندن جامعه به حدی از توان همیاری و همدلی عمومی و بهینه سازی اعتماد به حاکمیت ، طراحی شود.
در حوادث چند روز اخیر کشور اسلامی ایران در بحث کرونا ، با اخبار متنوعی از کمبود ماسک ، مواد ضدعفونی و گرانی اقلام متنوع خوارکی مواجه شده ایم اما همیشه در مثال هایمان از نحوه برخود چینی ها ، ژاپنی ها و اروپائیان از مدیریت اقلام گران و کمیاب در کشورشان دربرهه های زمانی مختلف صحبت شده است .
@barsakht
واقعیت این است که کارنامه ما در بحث جامعه پذیر سازی سیاست ها و ارتقای فرهنگ همیاری اجتماعی در برهه های حساس و در عین برخورداری از فرهنگ عمیق دینی و اسلامی ، نمره مورد انتظار را کسب نخواهد کرد و لازم است برنامه ریزی ها و پروسه های عمیق و دقیق آموزشی – اجتماعی در کشور طراحی شود.
معتقدم اگر قرار باشد که پروژه دشمن برای ایجاد واگرایی بین دولت و ملت ایران با شکست مواجه شود ، راهکار آن تقویت حس اتفاق ملی ایرانیان بر مقابله با دشمن در خاکریزهای مختلف سیاست ، بهداشت و سلامت ، فرهنگ و اقتصاد خواهد بود.
اینکه بستر ها وبایسته های اعتماد عمومی و اتفاق ملی تمامی ایرانیان به کشورداری حاکمان و ملزومات آنها ، چگونه و چه زمانی و در کدام مسائل ، ایجاد شده و استمرار می یابند ، نیازمند تحلیل و موشکافی های شیرین و فراوان سیاسی و اجتماعی است.
✍محمد رضوی قره قشلاق
____________________
جهت پیوستن به کانال تحلیلی سیاسی #برساخت در تلگرام و ایتا بر روی @barsakht فشار دهید.
پشت پرده حکومتی ویروس کرونا
@barsakht
بخش اول
کتاب (eyes of darkness) نوشته ی "Dean Koontz"در سال ۱۹۸۱ با جزئیات کاملا دقیق از ویروسی صحبت می کند که توسط کشور چین با هدف طراحی یک سلاح بیولوژیک در آزمایشگاه ساخته شده و در سال ۲۰۲۰ از شهر ووهان در چین منتشر می شود!
طبق متن کتاب، ویروس ووهان_۴۰۰ یا همان کرونا، یک ویروس آزمایشگاهی ست که از شهر ووهان منتشر و شیوع پیدا می کند! علائم درگیری با این ویروس در ابتدا مثل یک سرماخوردگی ساده به نظر میرسد، اما در واقع سیستم تنفس انسان را هدف می گیرد و فقط هم انسان هارو درگیر می کند!!
جزئیات شرح داده شده در کتاب به قدری دقیق است که باعث تعجب همه شده و این سوال پیش آمده که اگر ویروس کرونا به گفته ی کتاب، ساخت خود چین است و از شهر ووهان منتشر می شود ــ که اینطور هم شده ــ چین چرا و با چه هدفی این کار را انجام داده است؟!
اگر اخبار را دنبال کرده باشید حتما متوجه شدید که بعد از یک هفته سکوت، رئیس جمهور چین جلوی دوربین ظاهر شد و گفت برای نجات کشورش حاضر به انجام هر کاری می باشد. او ویروس کرونا را که باعث سقوط آزاد ارزش سهام شرکت های اروپایی و آمریکایی شده،بلایی وحشتناک توصیف کرد.
وی چندروز بعد دوباره دربرابر رسانه ها با چهره ای آرامتر ـ با وجود گستردگی بیشتر بیماری ــ ظاهر شد و با لبخندی بر لب گفت که چین به رسم همکاری حاضر است سهام تمام شرکت های خارجی که به دلیل شیوع کروناچین را ترک کرده اند خریداری کند!!
و این درحالی بود که ارزش سهام این شرکت ها به پایین ترین میزان رسیده بود. زمانی شرکت های خارجی متوجه شدند در چه تله ی اقتصادی افتاده اند که کار از کار گذشته بود و دیگر جایگاهی در بازار عظیم چین نداشتند!
این یعنی گمراه سازی سیاسی با استفاده از یک سناریوی دراماتیک دقیق که توسط چین طراحی شده بود...
@barsakht
رهبران چین درواقع از چنین تکنیک اقتصادی گمراه کننده ای استفاده کردند تا هم از شر سرمایه گذاران سمج اروپایی خلاص شوند و هم (یووان) واحد پول ملی خود را از ورطه ی سقوط نجات دهند و چون خیلی خوب می دانند که آمریکا و همچنین اروپایی ها دنبال زمین خوردن چین هستند، سناریوی خود را با دقت بسیار بالا طراحی کردند و نه تنها تمام دنیا رو گول زدند بلکه (۲۰۰ میلیارد دلار) رو طی دوروز به خزانه برگرداندند. شاید بپرسید چگونه؟
قبل از شیوع ویروس کرونا اغلب مراکز تکنولوژی و کارخانه های مواد شیمیایی تحت مالکیت اروپا و آمریکا بودند و نیمی از درآمد و سود حاصل به خزانه های آن ها می رفت و این امر باعث سقوط ارزش پول چین در مقابل دلار و یورو می شد تا اینکه خبر انتشار شکل جهش یافته ای از ویروس کرونا تمام رسانه ها و افکار عمومی دنیا را درگیر خود کرد، تا جایی که دولت چین اعلام کرد حتی قادر به تهیه ماسک کافی برای شهروندانش نیست! چه جالب... کشوری که ده روزه چنان بیمارستانی با آن تجهیزات می سازد در تهیه ماسک دچار مشکل می شود!!
سال ۲۰۰۲ خبر شیوع بیماری سارس و قدرت کشتارش دنیا را به وحشت انداخت ولی دست های پشت پرده از انتشار این خبر، انگیزه و اهدافی داشتند که با برنامه ریزی دقیق به آن ها رسیدند و بعدها مشخص شد اصلا چنین ویروسی وجود خارجی نداشته و با مهندسی ژنتیک و در آزمایشگاه، برای اهداف خاص تولید شده بوده است!! و این درحالی است که درست همزمان با تولید ویروس، واکسن آنرا نیز تولید کرده و در زمان مناسب از آن رونمایی کردند و فقط در کشور چین، ۱/۵ میلیارد چینی خود را واکسینه کردند و همین واکسینه سازی بیش از (۱۵ میلیارد دلار) درآمد خالص به همراه داشت!
یکی از جالب ترین حقه های تاریخ بشر، بعد از ویروس سارس، انتشار خبری بود مبنی بر وجود و شیوع ویروسی از خانواده (کرونا ویروس) که حتی اسمی هم برایش تعیین نشده است....
@barsakht
ادامه دارد...