6.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕋 نمازِ دلتنگی! ❤️
❗️نسخهای معنوی از آیتالله مصباح(ره) که تاکنون نشنیده اید!
🎙 استاد سید احمد فقیهی
@basaer_fi
هدایت شده از بصائر
🔸«وَ جَعَلْنَاهَا وَابْنَهَا آيَةً لِلْعَالَمِينَ؛ و او و پسرش را براى جهانيان نشانه ای (از قدرت خداوند) قرارداديم.»(انبیاء:۹۱)
🌸 میلاد بانوی دو عالم حضرت زهراء(س) و فرزندصالحش، حضرت امام خمینی(ره)مبارک باد!
@basaer_fi
⚠️ گفت و گوی حقیر با خبرگزاری مهر پیرامون کتاب "حقیقت عظیم"(مجموعه سخنان رهبر انقلاب درباره شخصیت معنوی، خانوادگی، سیاسی و جهادی حضرت زهرا(س))
💠 هرکس این کتاب را بخواند متوجه خواهد شد که شخصیت آیتالله خامنهای در ابعاد مختلف،(هم در مبارزات قبل از انقلاب و هم بعد از انقلاب) به شدت تحت تأثیر و الگو گرفته از حضرت زهرا (س) است - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency
https://www.mehrnews.com/news/5981408/%D8%B4%D8%AE%D8%B5%DB%8C%D8%AA-%D8%A2%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D8%AE%D8%A7%D9%85%D9%86%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AD%D8%AA-%D8%AA%D8%A3%D8%AB%DB%8C%D8%B1-%D8%B4%D8%AE%D8%B5%DB%8C%D8%AA-%D8%AD%D8%B6%D8%B1%D8%AA-%D8%B2%D9%87%D8%B1%D8%A7-%D8%B3-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
@basaer_fi
⚠️ "فَإِن قَاتَلُوكُمْ فَاقْتُلُوهُمْ؛ ﭘﺲ ﺍﮔﺮ دشمنان شما را کشتند، شما هم ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ بکشید..." (بقره: ١٩١)
#کرمان
#انتقام
@basaer_fi
🔰اضلاع نظریه سیاست خارجی قرآن بنیان و روابط بین الملل قرآن محور(بخش اول)
✍ دکتر علیرضا معاف
🔻تنظیم رفتار با دوست و دشمن
یکی از اضلاع مهم نظریۀ سیاست خارجی قرآن بنیان رفتارشناسی ما در نسبت با عناصر و اجزای داخل جهان اسلام و مبارزه با جبهه متکثر و متضلع دشمن است . به تعبیر برخی از اساتید، این دو موضوع با هم یک داد و ستدی پویا و یک رفت و برگشت پویا دارد؛ یعنی رفتاری که ما در دایرۀ امت اسلام داریم، با آنچه که در نسبت با دشمنان و بیرونی داریم و مرزبندی می کنیم، می تواند رفتار ما را در دو جهت تعیین کند. در آیات قرآن همین معنا یافت می شود: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا مَنْ یَرْتَدَّ مِنْکُمْ عَنْ دینِهِ فَسَوْفَ یَأْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَ یُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنینَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْکافِرین». این رفت و برگشت بین رفتار درونی امت اسلام که «رُحَماءُ بَیْنَهُمْ» و «أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنینَ» است با بیرون که «أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّار» است در این دایره قرار می گیرند.
🔻دشمن شناسی
بحث بعدی این است که بدانیم دشمن کیست. موضوع دشمن شناسی و مرزبندی صریح با دشمن در بین اندیشمندان بحث میشود، اما گاهی ادبیات سیاسی بر ادبیات علمی یا ادبیات قرآنی غلبه می کند. ما باید به یک رهیافت واحد برسیم. آیات 8 و 9 ممتحنه خیلی در این بحث پویا است. «لا یَنْهاکُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذینَ لَمْ یُقاتِلُوکُمْ فِی الدِّین وَ لَمْ یُخْرِجُوکُمْ مِنْ دِیارِکُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَ تُقْسِطُوا إِلَیْهِمْ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُقْسِطین؛ خدا شما را از نیکى کردن و عدالت نسبت به کسانى که درکار دین با شما نجنگیدند و شما را از دیارتان بیرون نکردند باز نمى دارد؛ زیرا خدا عدالت پیشگان را دوست دارد.» خداوند نهی نمی کند در ارتباط با کسانی که با شما مقاتله نکرده اند بلکه «وَ مَنْ یَتَوَلَّهُمْ مِنْکُمْ فَأُولئِکَ هُمُ الظَّالِمُون؛» هرکه از شما نسبت به آنان تولا داشته باشد، پس آنان ظالمانند.» خیلی روشن می گوید دشمن چه کسی نیست و دشمن کیست که باید مرزبندی کرد. مرزبندی با دشمن یکی دیگر از مسائل مهم است: در سورۀ عنکبوت است میخوانیم « مَثَلُ الَّذینَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ أَوْلِیاءَ کَمَثَلِ الْعَنْکَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَیْتا»؛ داستان کسانى که به جاى خدا سرپرستانى گرفته اند، مانند داستان عنکبوت است که خانه اى [ بى دیوار و بى سقف و بى حفاظ ] براى خود بنا کرده باشد ، و بى تردید سست ترین خانه ها خانه عنکبوت است.»
🔻تشخیص دشمن اصلی و فرعی
حال حد یقف با دشمن کجاست؟ در نظریات روابط بین الملل، سؤالاتی مطرح است؛ یکی از سؤالات این است که کدام یک از مسائل ما با دنیای دیگریِ ما، اصلی و اساسی و ریشه ای و کدام یک جزئی و قابل اغماض است. در اینجا آیات متعددی ما را راهنمایی می کند. مثل «وَ لَنْ تَرْضى عَنْکَ الْیَهُودُ وَ لاَ النَّصارى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ؛ یهود و نصارى هرگز از تو راضى نمى شوند تا آنکه از آیینشان پیروى کنى». این آیه نسبت ما با دشمنان را بیان میکند. مسئله دیگر، دشمن اصلی و فرعی است، همین تعبیری که امیرمؤمنان فرمود بعد از من با خوارج مقاتله نکنید، آنها دشمن فرعی هستند. اینها دنبال حق بودند اما خطا کردند. این با کسی که دنبال باطل است، تفاوت دارد.
🔻شیوه مقابله با دشمن اصلی و فرعی
در نسبت با دشمن اصلی و فرعی چهار روش مطرح می شود: 1. چالش عاقلانه که اسمش را مقاومت فعال می گذاریم 2. چالش احمقانه 3. سازش ذلیلانه 4. نرمش قهرمانانه. دو ضلع از این مربع یعنی چالش احمقانه و سازش ذلیلانه رد است. سازش ذلیلانه، سورۀ محمد آیۀ35 است: «فَلا تَهِنُوا وَ تَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْن؛ بنابراین [ با توجه به یارى و کارسازى خدا] سست نشوید و [ کافران و مشرکان را ] به آشتى و صلحى [ که براى شما خفّت بار است] دعوت نکنید.
چالش عاقلانه یا مقاومت فعال پیشنهاد نظام جمهوری اسلامی است و نرمش قهرمانانه هم در مواردی مطرح میشود. چالش احمقانه هم نداریم. دشمن تراشی یا هرکسی را دشمن فرض کردن، غلط است. ساده لوحی در برابر دشمنی دشمن غدار و حیله گر غلط است. مقامت فعالانه در برابر دشمن اصلی، و چالش عاقلانه در برابر دشمنان اصلی را در این آیه می خوانیم: «إِنَّ الَّذینَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا فَلا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ؛ بىتردید کسانى که گفتند: پروردگار ما الله است، سپس [ در میدان عمل بر این حقیقت] استقامت ورزیدند، نه بیمى بر آنان است و نه اندوهگین مى شوند.» نظریۀ مقاومت، قاعدۀ نفی سبیل است. مدل دشمن، استخفاف است. مدل امپریالیسمِ فرعونی، مدل کاپیتالیسم قارونی و مدل سامریها، فَاسْتَخَفَّ قَوْمَه یا خوار کردن قوم است.
@basaer_fi
👇👇👇👇
🔰اضلاع نظریه سیاست خارجی قرآن بنیان و روابط بین الملل قرآن محور(بخش دوم)
✍ دکتر علیرضا معاف
🔻مرزبندی منطق قرآن با منطق امانیستی
یک سرفصل دیگر در تبیین نظریه دیپلماسی قرآنی و سیاست خارجی قرآن بنیان، مرزبندی دو منطق است: منطق الهیِ نورانیِ ایمانیِ قرآنی با منطق پوزیتیویستی، امانیستی، متریالیستیِ الحادی است. در آیات دیگری از قرآن به این مرزبندی اشاره میکند. منطق قرآن در مواجهه با دشمن منطق مادی نیست، گفت: در قرآن میخوانیم «إِنْ یَکُنْ مِنْکُمْ عِشْرُونَ صابِرُونَ یَغْلِبُوا مِائَتَیْنِ وَ إِنْ یَکُنْ مِنْکُمْ مِائَةٌ یَغْلِبُوا أَلْفاً مِنَ الَّذینَ کَفَرُوا؛ اى پیامبر، مؤمنان را به جنگ برانگیز که اگر از شما بیست نفر صابر باشند بر دویست نفر چیره مى شوند و اگر از شما صد نفر [ صابر ] باشند بر هزار نفر از کافران چیره مى شوند.» بیست به دویست و صد به هزار. یا آیۀ «وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً»، یا آیۀ «مُمِدُّکُمْ بِأَلْفٍ مِنَ الْمَلائِکَةِ مُرْدِفین»؛ من مسلماً شما را با هزار فرشته که پى در پى نازل مى شوند، یارى مى دهم. یا آیۀ «وَ لَقَدْ نَصَرَکُمُ اللَّهُ بِبَدْرٍ وَ أَنْتُمْ أَذِلَّةٌ؛ بى تردید خدا در [ جنگِ ] بدر شما را یارى داد، در حالى که [ از نظر ساز و برگ جنگى و شمار نفرات نسبت به دشمن ] ناتوان بودید.»
دربارۀ نظریۀ قوی بودن ، آیات ناظر بر قوی شدن و قوت در قرآن است، از جمله «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَیْلِ؛ و در برابر آنان آنچه در قدرت و توان دارید از نیرو [ و نفرات و ساز و برگ جنگى ] و اسبان ورزیده [ براى جنگ ] آماده کنید». مصداق امروزین رباط الخیل چه میشود؟ یعنی موشک هایپرسونیک هم باید داشته باشیم؟ پیشرفته ترین فناوری هایی که دشمن را ارهاب می کند، داشته باشیم «تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّکُم وَ آخَرینَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ»؛ و در برابر آنان آنچه در قدرت و توان دارید از نیرو [ و نفرات و ساز و برگ جنگى ] و اسبان ورزیده [ براى جنگ ] آماده کنید تا به وسیله آنها دشمن خدا و دشمن خودتان ودشمنانى غیر ایشان را که نمى شناسید.
🔻تبیین دیدگاه صلح
یک مسئلۀ دیگر، سرفصل صلح است. ما در این باره کم صحبت کردیم. گاهی صحبت میشود که ایران دشمن تراش است. این گفتمان به خاطر این است که دیدگاه صلح را روشن نکردیم. «وَ إِنْ جَنَحُوا لِلسَّلْمِ فَاجْنَحْ لَها وَ تَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّهُ هُوَ السَّمیعُ الْعَلیمُ»؛ و اگر دشمنان به صلح گرایند، تو هم به صلح گراى و بر خدا توکل کن که یقیناً او شنوا و داناست. به نظر می رسد که یکی از سرفصل های مهمی که میشود در نظامات حوزوی و دانشگاهی بررسی شود، مرز بین صلح عاقلانه با سازش ذلیلانه است.
@basaer_fi
💠«ذوالقرنین»،«مردم»،«انتخابات»، «امنیت»/ فَأَعِينُونِی بِقُوَّةٍ...
✍ شبیر فیروزیان
⚠️ رهبر معظم انقلاب بخش مهمی از سخنرانی خود در دیدار با مردم قم را به مسئله «مردم» و اهمیت حضور آنها در میدان های مختلف و نتایج مهم آن در ایجاد امنیت و پیشرفت مادی و معنوی کشور و اصلاح امور اختصاص دادند. در ادامه با تمرکز بر ماجرای ذوالقرنین در قرآن، به تبیین بیشتر این مسئله مهم خواهیم پرداخت.
⚠️ یکی از داستان های عبرت آموز قرآن کریم، ماجرای ذوالقرنین است. او فرد باهوش و پرکاری بود که ظاهراً تحت ولایت یکی از پیامبران الهی و با استفاده درست از ظرفیت ها و منابع خدادادی، به گره گشایی امور مردم در مناطق مختلف اقدام می کرد.
در یکی از این موارد، او با مردمی برخورد کرد که از آزار دشمنانی که در نزدیکی آنان زندگی می کردند و به غارت آنان می پرداختند، به ستوه آمده بودند. آنان به ذوالقرنین پیشنهاد دادند تا در قبال هزینه ای که به او خواهند داد، برای آنان سدّی بسازد که از تهاجم و آسیب دشمن به آنان جلوگیری نماید.(کهف: 94)
⚠️ ذوالقرنین ضمن ردّ پیشنهاد گرفتن پاداش از آنان، با اتکاء به امداد الهی، از آنان خواست تا آستین ها را بالا زده و با نیروی خودشان، به کمک او بشتابند تا چیزی محکم تر از سدّ (رَدم) برای آنان بسازد:
🔸«قالَ ما مَكَّنِّی فِيهِ رَبِّی خَيْرٌ فَأَعِينُونِی بِقُوَّةٍ أَجْعَلْ بَيْنَكُمْ وَ بَيْنَهُمْ رَدْماً؛ (ذو القرنين) گفت: «آنچه پروردگارم در اختيار من قرار داده، بهتر است (از آنچه شما پيشنهاد مىكنيد)! مرا با نيرويى يارى دهيد، تا ميان شما و آنها(دشمنان) سدّ محكمى قرار دهم!» (کهف: 95)
تعبیر «ما مَكَّنِّی فِيهِ رَبِّی خَيْرٌ» در این آیه شریفه، نشان دهنده اعتماد ذوالقرنین به امداد خداوند و تعبیر «فَأَعِينُونِی بِقُوَّةٍ» نشان دهنده استفاده بهینه او از «ظرفیت و نیروی مردمی» در پیشرفت جامعه و مقابله با هرگونه تهاجم امنیتی و اقتصادی دشمن است.
حاصل این «اعتماد به خداوند» و «استفاده بهینه از ظرفیت مردم»، این بود که در برابر هر نوع از تهاجم و فشار دشمن بیمه شدند:
🔸 «فَمَا اسْطاعُوا أَنْ يَظْهَرُوهُ وَ مَا اسْتَطاعُوا لَهُ نَقْباً؛ (سرانجام چنان سدّ نيرومندى ساخت) كه آنها [طايفه يأجوج و مأجوج] قادر نبودند از آن بالا روند و نمىتوانستند رخنه و راه نفوذی در آن ايجاد كنند.» (کهف: 97)
⚠️ واقعیت آن است که اگر مردم به کمک ولیّ خدا و نظام اسلامی نیایند، هیچ پیشرفت و امنیتی حاصل نخواهد شد. اگر مردم به ندای «فَأَعِينُونِی بِقُوَّةٍ» ولیّ خدا پاسخ مثبت دهند، آنگاه خواهند توانست تا حد زیادی کشور را در برابر تهاجمات نظامی، امنیتی و حتی اقتصادی دشمن بیمه کرده و همچون سدّ ذوالقرنین، راه نفوذ دشمن را ببندند و امنیت خود را تامین نمایند.
مردم باید اهمیت این مطلب را با همه وجود و با استدلال و منطق و روشهای هنری جذاب درک کنند که راه اصلاح و پیشرفت، تنها و تنها با حضور قدرتمند آنان در بزنگاههای مهمی همچون "انتخابات" است.
⚠️ از سوی دیگر اگر دشمن احساس کند مردم به ندای «فَأَعِينُونِی بِقُوَّةٍ» ولیّ خدا پاسخ مثبت نمی دهند و
نظام اسلامی را با قوت خود اعانه نمی کنند، آنگاه طمعش برای تحریم و فشار بیشتر و ایجاد ناامنی در کشور بیشتر خواهد شد.
هنوز از یاد نبرده ایم که شروع تحریم های فلج کننده و ترور دانشمندان هسته ای ما، پس از فتنه ۸۸ و ترور سردار سلیمانی نیز پس از فتنه آبان ۹۸ بود، که در هر دو مورد تصور دشمن این بود که اکثریت مردم به نظام اسلامی بی اعتماد و دلسرد شده اند.
⚠️ یکی از تجربیات مهم در طول عمر 44 ساله جمهوری اسلامی، این بود که هرگاه مردم و جوانان به صحنه آمدند و در اداره کشور مشارکت داده شدند، پیشرفت کردیم. با کمک مردم و حضور مردم و اعتماد مردم به کارگزاران بود که توانستیم در جنگ تحمیلی پیروز شویم، اورانیوم 20 درصد و موشک نقطه زن و سلّولهای بنیادین و صدها چیز ارزشمند دیگر تولید کنیم.
⚠️ البته وارد کردن مردم به صحنه های مهمی همچون "انتخابات"، الزامات و اقتضائاتی دارد که ان شاءالله در آینده به آن خواهیم پرداخت.
@basaer_fi
هدایت شده از کشتی طوفانها (استاد علی رهبر)
💠 ویژه ماه رجب 💠
سلام و عرض ارادت
سال های قبل ،صحبت هایی تقدیم شد که تصویر یک مورد را ،دوباره ارسال میکنم.
▪️اما چند نکته مهم را در آغاز ،یادآور می شوم:
1⃣ برخی از روحیات ،نقش تعیین کننده ای در برخورداری های انسان از ذکرها و وردها دارد.مثلا کسی که توهم کند که من به جایگاهی از معنویت رسیده ام ،آغاز باخت و افت اوست.باید متواضعانه ،حالت های نهانی خود را نقادانه ،وارسی کند و به تعبیر امیر مؤمنان ،خود را متهم سازد. حالت های پشت صحنه پنهانی، بسیار ناپیداست و گاهی خود فرد، امکان فهم آنها را ندارد و مربی یا دوست بصیر ،متوجه می شوند و گاهی هم بسیار ناپیدا میماند و روزی، همه آنها سر باز می کند و گاهی در رفتارها، خودش را نشان می دهد.
2⃣ این سه ماه به شرطی که فردی بخواهد ،خود را ساماندهی کند ،زمینه های بسیار خوبی دارد و مانند پیچ هایی است که رسوبات و زنگ زدگی دارد و روغن ویژه بر روی آنها ریخته می شود و آماده باز شدن می شوند.
3⃣ مطالعه بخش اعمال رجب در کتاب مراقبات آیت الله میرزاجواد تبریزی،و یا حد اقل مفاتیح ،ضروری است.مفاتیح نوین آیت الله مکارم ،مناسب تر است.
4⃣ سکوت و روح طلب و تواضع و کنترل برخی خشونت های روحی و نظم و پیگیری و تقسیم اوقات، بهره مندی را افزون و ساماندهی می کند.
5⃣ بی معلم و رفیق طریق،ره پوییدن ،بسیار دشوار است و گاهی ناممکن.
6⃣ استغفار مداوم ،مانند دستمال نمناکی است که راننده های نظیف ،پیوسته بر روی شیشه های خودرو می کشند.
سر افرازی و فیروزی شما فرهیختگان را از خداوند ،درخواست می کنم.
علی رهبر اسلامی
💠 از «انتقام راهبردی» تا «انتقام موردی»/ آیا مسئولان جمهوری اسلامی دچار «ترس» و «انفعال» شده اند؟(۱)
✍ شبیر فیروزیان
🔰مقدمه
از شروع طوفان الأقصی تاکنون، اسرائیل و آمریکا که همه پیش زمینه های شکل گیری این نبرد تاریخ ساز را متوجه ایران می دانند، تلاش کرده اند، مستقیم یا غیرمستقیم، به ایران ضربات امنیتی وارد نماید تا بلکه بتواند انتقام شکست سنگینی که خورده است را بگیرد.
در این واقعیت تردیدی نیست که جمهوری اسلامی ایران با کمک فرماندهان نظامیِ شجاع و با اخلاصش، همچون شهید حاج قاسم سلیمانی، از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون، در حال حمایت مالی و تسلیحاتی و سازماندهی گروههای مقاومت در دنیای اسلام بوده است و حماسه حماس در 7 اکتبر، یکی از نتایج بابرکت این حمایت ها بوده است.
جمهوری اسلامی، هرچند در شکل گیری طوفان الأقصی، نقش مباشر نداشته است، ولی بی تردید، بدون جمهوری اسلامی، نه تنها طوفان الأقصایی شکل نمی گرفت، بلکه اساساً مسئله فلسطین به تدریج به فراموشی سپرده می شد. بنابراین، تردیدی نیست که شکل گیری طوفان الأقصی نتیجه قدرت نرمِ الهام بخشِ انقلاب اسلامی و فعالیت های راهبردی و بلند مدتِ موفق و کارآمد جمهوری اسلامی ایران در منطقه بوده است.
❓اما سؤال مهم و اساسی این است که اولاً چرا جمهوری اسلامی ایران از آغاز نبرد طوفان الأقصی بطور مستقیم برای کمک به فلسطینی ها اقدام نکرده است؟ و ثانیاً چرا در برابر عملیات های تروریستی اسرائیل(همچون ترور سردار سید رضی موسوی و عملیات تروریستی کرمان) اقدام صریح متقابل انجام نمی دهد؟ آیا مسئولان دولتی و نظامی، دچار ترس و انفعالند؟
برای پاسخ به این سوال توجّه به چند نکته لازم و ضروری است:
🔰تحلیلی از نسبت میان «سبک زندگی» و «جنگ»
واقعیّت این است که در طول 44 سال از حیات نظام جمهوری اسلامی، در دوره هایی از زمان(بطور خاص، بعد از جنگ تحمیلی)، دولتها و کارگزارانی با رأی مردم بر سرکار آمدند که با سیاست های اقتصادی و فرهنگی شان، به تدریج مناسبات مادّی و دنیوی را در زندگیِ بخش قابل توجهی از مردم حاکم نمودند؛ و جامعه ای که سبک زندگیِ بخش قابل توجهی از مردمش (در اقتصاد و فرهنگ) مبتنی بر «مؤلفه های مادی و دنیوی» باشد، «قدرت تاب آوری» اش در «عرصه نظامی» کم خواهد شد.
قرآن کریم حداقل در دو آیه شریفه به این مسئله (یعنی رابطه میان «سبک زندگی مادّی و دنیوی» با «جهاد و مبارزه») اشاره فرموده است. در یک آیه شریفه صریحاً سبک زندگی مادی و دنیاطلبانه را علّت کندی و بی میلی برای حضور در جهاد معرفی می فرماید:
🔸«يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ما لَكُمْ إِذا قِيلَ لَكُمُ انْفِرُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الْأَرْضِ أَرَضِيتُمْ بِالْحَياةِ الدُّنْيا مِنَ الْآخِرَةِ فَما مَتاعُ الْحَياةِ الدُّنْيا فِي الْآخِرَةِ إِلاَّ قَلِيلٌ؛ اى كسانى كه ايمان آوردهايد چرا هنگامى كه به شما گفته مىشود به سوى جهاد در راه خدا حركت كنيد، بر روی زمين سنگینی مىكنيد (و سستى به خرج مى دهيد)؟ آيا به زندگى دنيا به جاى آخرت راضى شده ايد؟ با اينكه متاع زندگى دنيا در برابر آخرت چيز كمى بيش نيست!» (توبه: 38)
تعبیر «اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الْأَرْضِ» در این آیه شریفه گویای این واقعیت است که جامعه دنیازده، جامعه سنگینی است و قدرت برخاستن و قیام و جهاد و مبارزه را ندارد.
همچنین در آیه ای دیگر از کسانی دعوت به "جهاد" و "قتال" می نماید که سبک زندگی شان "دنیاطلبانه" و "مبتنی بر مناسبات مادّی" نیست:
🔸«فَلْيُقاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يَشْرُونَ الْحَياةَ الدُّنْيا بِالْآخِرَةِ؛ آنها كه زندگى دنيا را به آخرت فروخته اند بايد در راه خدا پيكار كنند.» (نساء: 74)
علاوه بر آن، ما با جامعه ای مواجه هستیم که سالها تحریم های اقتصادیِ کمرشکن را تحمل کرده است و بخشی از جامعه در فتنه های اجتماعی و سیاسیِ متعدّد در تیر78 و خرداد 88 و آبان 98، دچار شکافهای اجتماعی و سیاسی جدی شده است. با جامعه ای مواجهیم که زیر شدیدترین و بی سابقه ترین تهاجمات رسانه ای دشمن واقع شده است و متاسّفانه باید گفت این تهاجمات رسانه ای، در ذهن و محاسبات ذهنیِ بخشی از مردم اثرگذار بوده است و آنها را دچار بی اعتمادی به نظام اسلامی کرده است.
ادامه👇👇👇
@basaer_fi
💠 از «انتقام راهبردی» تا «انتقام موردی»/ آیا مسئولان جمهوری اسلامی دچار «ترس» و «انفعال» شده اند؟(۲)
✍ شبیر فیروزیان
🔰 چه کسانی مقصّر شکل گیریِ «انفعال راهبردی» در بخشی از جامعه هستند؟
حال باید پرسید، چه کسانی مقصر شکل گیری این نوع سبک زندگی در میان بخشی از مردم ایرانند؟ چه کسانی بخشی از جامعه ایران را به سمت نوعی «انفعال راهبردی» سوق داده اند؟ چه کسانی قدرت تاب آوری و جهاد و مبارزه و قیام را از بخشی از مردم ستانده اند؟ غیر از دولتهای اشرافیِ لیبرالِ نجومی بگیرِ سازشکار که سالها در این کشور حاکم بودند؟
اگر «الناس علی دین ملوکهم» را قبول داریم، اگر این روایت امیرالمؤمنین(ع) را قبول داریم که می فرمایند: «النّاسُ بِامَرائِهِم أشبَهُ مِنهُم بِآبائِهِم؛ مردم به کارگزارانشان شبيهترند تا به پدرانشان.» (تحف العقول؛ ص208) پس:
✅ باید یقه مسئولان و دولتهایی را گرفت که بجای پیاده کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی، اقتصاد کشور را بگونه ای وابسته و شرطی کرده اند که با ایجاد کوچکترین تنش منطقه ای و بین المللی و یا با ایجاد کمترین چالش با آمریکا، زندگی و سفره مردم هم دچار چالش و تنش می شود.
✅ باید یقه رؤسای جمهور و دیپلماتهایی را گرفت که سالها در این کشور مسئولیت داشتند و با گفتار و رفتار خود، «سازش» را تئوریزه کردند و ذهنیت بخشی از مردم را به نفع تئوریِ سازش و در تضاد با راهبرد مقاومت و جهاد تغییر دادند.
✅ باید یقه مسئولانی را گرفت که سالها مدیریت فضای مجازی کشور دستشان بود و آن را خائنانه به دست دشمن سپردند تا مردم را به سستی بکشانند:
🔸«وَ إِنَّ مِنْكُمْ لَمَنْ لَيُبَطِّئَن؛ در ميان شما افرادى (منافق) هستند كه هم خودشان سستند و هم ديگران را سست مىنمايند.» (نساء: 72)
✅ باید یقه مسئولانی را گرفت که جریان تولید محصولات فرهنگی(اعم از سینما و تئاتر و کتاب و ...) را به سمتی بردند که فرسنگ ها از فرهنگ مقاومت و جهاد و مبارزه دور است.
✅ باید یقه مسئولانی را گرفت که سالها در دانشگاههای ما کرسی تدریس را در اختیار اساتید لیبرال غربزده ای قرار دادند تا «سازش» را در قالب نظریات شبه علمی به ذهن دانشجویان القاء نمایند.
✅ و در نهایت باید یقه کسانی را گرفت به وظیفه تبیینی خود برای تئوری سازیِ «نظریه مقاومت» و اشراب آن در جامعه، در قالب های متنوع هنری و رسانه ای عمل نکردند.
🔰 بدون همراهی مردم، در هیچ جنگی پیروز نخواهیم شد
مهمترین مؤلّفه «قدرت نرم» جمهوری اسلامی، «همراهیِ مردم» است و هر تصمیمی که بخش مهمی از مردم با آن همراهی نکنند، قطعاً با شکست مواجه خواهد شد. همانگونه که امیرالمؤمنین(ع) فرمودند که بهترین برنامه ها و تدابیر از سوی بهترین رهبران، بدون همراهی مردم، به سرانجام نخواهند رسید:
🔸«وَ لَكِنْ لَا رَأْيَ لِمَنْ لَا يُطَاعُ؛ ولی برای کسی که فرمانش را نمی برند، رأی و برنامه ای کارساز نیست.»(نهج البلاغه؛ خطبه 27)
حال آیا می توان برای اتّخاذ تصمیم بزرگی که می تواند کشور را درگیر یک جنگ تمام عیار کند، همراهیِ قاطبه مردم را در نظر نگرفت؟
ذوالقرنین در پاسخ به کمک خواهیِ مردمی که از ظلم و تهاجم دشمنانشان به ستوه آمده بودند فرمود:
🔸 «فَأَعِينُونِي بِقُوَّةٍ أَجْعَلْ بَيْنَكُمْ وَ بَيْنَهُمْ رَدْماً؛ مرا با نيروی خود كمك دهيد تا ميان شما و آنان حائل وسدّی ایجاد كنم.» (نساء: 95)
باید واقع بین باشیم و شعارزده عمل نکنیم! آیا این «قُوَّةٍ»، اکنون در بخش اعظم جامعه ما وجود دارد که برای یک «مبارزه واقعیِ نظامی» با دشمن، به کمک ولیّ خدا بیاید؟
بنابراین اکثریت مردم باید با هر اقدامی از جنس «کنش های نظامی» و ورود رسمی جمهوری اسلامی به یک «جنگ نظامیِ تمام عیار»، هم از نظر ذهنی و هم روحی همراه باشند، وگرنه سرنوشت اُحُد و صفّین و بلکه بدتر از آن در انتظار خواهد بود.
کوچکترین اشتباهی در شرایط کنونی می تواند شرایط را بگونه ای تغییر دهد که بجای «نابودی اسرائیل»، خدای ناکرده «انقلاب اسلامی» دچار خطرات جدی و عقبگرد سهمگین شود.
ادامه👇👇👇
@basaer_fi