✋
رئیسی آرام و همتی خشمناک!
🔺تحلیل رفتار کاندیداها در اولین مناظره انتخاباتی
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
بیانیه خوانی که مناظره نیست
✳️برنامه مناظره نامزدهای تصدی دومین مقام رسمی کشور یکی از بهترین روش هایی است که میتواند توان و صلاحیت انان را به حلاجی بکشد و بر شناخت مردم بیفزاید.
اما متاسفانه برخورد خلاف اخلاق و قاعده برخی نامزدها چهره مناظره را آسیب زد.
🔴نامزدی که خود را در تراز منصب ریاست جمهوری می داند باید از چنان توانایی برخوردار باشد که از خودش و فیالبداهه حرف بزند نه آنکه انشا و بیانیه دیگران را بخواند.
آیا بناست مردم صلاحیت خود نامزد را ارزیابی کنند یا بیانیه و برنامه دیگران را؟
🔹اصلا فلسفه مناظره این است که میدانی برای بروز جوهره فرد فراهم سازد و مردم فرق دوغ و دوشاب را بشناسند. مرد میدان را از غیر آن تمیز دهند.
🔹 میدان مناظره باید روشنگر مواضع و دیدگاهها و توانایی نامزدها باشد.
🔻اظهار مطالب بیجهت و نامربوط و خلاف سوالات مطروحه نه تنها، نقض قواعد مناظره بلکه نوعی توهین به شعور مردم و اتلاف وقت مخاطبان است.
🔹متاسفانه برخلاف انتظار مردم ، برخی از نامزدها به جای پاسخ به سوالات، با حرکت بیضابطه خود، ظاهراً مناظره را با صحنه میتینگ تبلیغاتی حزب متبوع خود اشتباه گرفته و با اظهار مطالبی که بوی عدم اعتقاد به قانون اساسی و نهاد ناظر بر انتخابات از آن به مشام میخورد، مناظره را به صحنه رپرتاژ آگهی یک جریان سیاسی مسئله دار با نظام مبدل کردند.
🔻 مردم منتظر شنیدن مطالب مرتبط علمی و کارشناسی درباره راه حل مسایل اساسی کشور در زمینه تورم و گرانی و فقر و رکود و بیکاری و گرسنگی خود بودند؛ اما با کمال تعجب و تاسف با بیانیه خوانی برخی نامزدها مواجه شدند. البته این امر موجب ایجاد قضاوت منفی در بینندگان شد و از ضعف علمی و ناتوانی آنان در پاسخ به سوالات پرده برداشت.
🔹با وجود این، بسیاری سوال میکنند آیا کمیسیون نظارت و شورای نگهبان به عنوان ناظر اصلی بر فرایند انتخابات و مبارزات و تبلیغات انتخاباتی قصد ندارد مانع اتلاف وقت میلیونها بیننده تلویزیون و توهین به شعور آنها شود؟
آیا این رفتارها، نوعی اغواگری و طرح مسایل عوامفریبانه و پوپولیستی برای انحراف افکار عمومی و فرار از روشن شدن ماهیت مسایل و توانمندی نامزدها نیست؟
🔹آیا این نوع برخورد، نوعی نقض آشکار قواعد در پیش چشم میلیون ها بیننده تلویزیون و دهنکجی به مسئولان برگزاری جلسه و زیرپاگذاشتن طراحی و سوالات لازم الجواب و اهانت به کمیسیون نظارت نیست؟
🔻متاسفانه بر تذکر مجری محترم نیز چندان خاصیتی مترتب نشد و چون ضمانت اجرایی نداشت آقایان همچنان به رویه خود ادامه دادند و آن را تکرار کردند.
✍دکتر فیروز اصلانی
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
1_888465618.mp3
5.04M
🕋 اذان ظهر
🔸به وقت تهران
🎤با صدای زنده یاد
رحیم مؤذن زاده
🤲 اللهم عجل لولیک الفرج
✋
این یادداشت، سیاسی نیست
🔺این یادداشت سیاسی نیست و من هم سیاسی نیستم، هر چند بی اخلاقیهای سیاسی، قلم را در این وجیزه به حرکت در آورده است.
🔹در مناظره اخیر انتخابات ریاست جمهوری 1400 یکی از نامزدها به تحصیلات حوزوی نامزد دیگر جسارت کرد و این تحصیلات را برای اداره کشور ناکافی دانست. فارغ از اینکه روحانیون باید وارد عرصههای اجرایی بشوند یا نشوند، این نوشته به دنبال دفاع از حوزه و کیان روحانیت و علم حوزوی و دینی و وسعت و عمق آن است.
🔹کتابهای درسی حوزه و روش آموزشی آن نزدیک هزار سال است که روحانیون و علمای زیادی را مجهز به مبانی دینی کرده تا حدی که ملاحظه می کنیم ده ها تن از آن ها جریان سازان سیاسی- اجتماعی جامعه بوده اند.
🔹ملا احمد اردبیلی، میرزای شیرازی، عبدالکریم حائری یزدی، سید جمال الدین اسدآبادی، شیخ فضل الله نوری، میرزای نائینی، آخوند خراسانی، سید محمد طباطبایی، عبدالله مازندرانی، سید محمد کاظم یزدی، سید عبدالله بهبانی، سید ابوالقاسم کاشانی، شهید بهشتی، شهید مطهری و در رأس آن ها حضرت امام خمینی رحمت الله علیه و مقام معظم رهبری فقط تعدادی از روحانیونی هستند که در تاریخ اجتماعی- سیاسی ایران نقش آفرینی کرده اند.
🔹و جالب آنکه عمده آن ها شاید شش کلاس هم سواد کلاسیک نداشته باشند! اما کتاب هایی را خوانده اند که در مدرسه و دانشگاه یافت نمی شود و برای خواندن هر کتاب، زحمات زیادی را متحمل شده اند و به قول معروف، غیر از عاشورا، هر روز آن ها را آموخته و مباحثه کرده اند.
🔹 کتاب سیوطی و مطول در ادبیات عرب را دانشجویان دکتری و ارشد رشته زبان عربی در کشورهای عربی می خوانند، اما طلاب در همان سنین کم و در آغاز ورود به حوزه با آن دست و پنجه نرم می کنند.
🔹لمعه که فقه نیمه استدلالی است را در همه ابواب فقهی اعم از عبادات، جهاد، تجارت و ... می آموزند. عبور اولیه از این ابواب فقهی همان آشنایی اولیه و مبانی با تمام مناسبات جامعه نیز هست.
🔹در ادامه، کتاب مکاسب محرمه که اساس اقتصاد اسلامی است چند سال مورد مطالعه و مباحثه طلبه قرار می گیرد. همه این ها در کنار اصول فقه قدرتی علمی در طلبه بوجود می آورد که گویی فن مواجهه با هر مسأله جامعه خویش را بدست می آورد و ابزار لازم برای تحلیل و حل را در اختیار خواهد داشت.
🔹تمام این ها را بگذارید کنار بدایه و نهایه و اسفار فلسفی که ذهن طلبه را آماده پیچیده ترین مسائل می کند.
🔹کتابهای غیر درسی حوزه اما شاید مهمتر هم باشند. کتاب تنبیه الامه و تنزیه المله محمدحسین نائینی را خواندهاید؟ کتابی که یک روحانی که شش کلاس سواد آکادمیک نداشته است، نگاشته و نظریه سیاسی شیعی را چنان تدوین کرده که هنوز روش تدوین آن ناب و تازه است.
🔹 کتاب اقتصادنا نوشته بینظیر شهید صدر در اقتصاد را کسانی که دکترای اقتصاد از دانشگاه دارند نیز شاید به چشم ندیده باشند، اما آن را یک حوزوی نوشته و بسیاری از روحانیون خوانده اند
🔹کسی که اندکی زیست اجتماعی و مطالعه عمومی در تاریخ ایران داشته باشد بدون توجه به ماهیت نظام آموزشی حوزه براحتی خواهد فهمید که روحانیون همیشه در رأس امور جامعه بوده اند و این، نه به دلیل ریاست طلبی و حب مقام بلکه به خاطر این بوده که آن ها زودتر از دیگران مسأله را کشف و برای آن کنشگری عینی مبتنی بر راه حل دینی اختیار می کردند.
🔹دیگر پس از گذشت 42 سال از انقلاب اسلامی صحبت از بی فایده بودن تحصیلات حوزوی برای امور جاریه کشور یا از سر کم سوادی است یا از سر غرض ورزی.
🔹قطعا اگر قرار باشد صرف تحصیلات ملاک قرار گیرد، تحصیلات حوزوی با آن عقبه و عمقی که بیان شد برای اداره کشور مفید تر است. اگر تحصیلات حوزوی ناکافی است به طریق اولی تحصیلات اقتصادی هم در کشوری اسلامی که مسائل آن ذو ابعاد است و با مبانی دینی گره خورده است، ناکافی خواهد بود.
🔺 در پایان ذکر چند نکته لازم است؛
🔸اول؛ این یادداشت در تأیید یک نامزد انتخاباتی نیست بلکه در دفاع از کیان حوزه و تحصیلات حوزوی نگاشته شده است.
🔸دوم؛ ورود روحانیون به عرصه های اجرایی مانند پست ریاست جمهوری مسأله ای پیچیده است که باید متخصصان امر بحث کنند. اما امکان آن را دوران ریاست جمهوری مقام معظم رهبری که موفقیت آمیز نیز بود، اثبات می کند.
🔸سوم؛ عملکرد ضعیف برخی روحانیون نباید به اسم حوزه و روحانیت نوشته شود. حوزه و روحانیت همیشه با صلابت و متکی به علم دینی در صحنه حاضر است.
🔸چهارم؛ شورای نگهبان در گزارههای توهینآمیز این چنینی که نه فقط فرد بلکه یک نهاد را جریحهدار میکند، می تواند ورود کرده و برخورد کند.
✍ احمد اولیایی
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
تذکر مهم
🔹این روزها که نبض انتخابات تندتر می زند، شایسته است مخاطبان فهیم کانال، از کنش ها و راهبردهای کاندیداها و جریان های مدافع و معارض آنها آگاه شوند.
ضمن تشکر از استقبال و پیام های شوق انگیز شما
🔹ازین پس نیز تمرکز بیشتر کانال، بر خبرها و تحلیل های روشنگرانه است تا در کنار شور و نشاط انتخاباتی، مشارکت حداکثری رقم بخورد و دولتی انقلابی، قوی و مردمی شکل بگیرد.
✍ مدیر کانال "باسواد رسانه ای"
✋
رصدخانه انتخابات / 349
🔺رییسی همچنان نفر اول انتخابات ریاست جمهوری در مناظره اول
🔸 مناظره اول با تمام پستی و بلندیهایی که برای هر کدام از نامزدها داشت، توانست بیش از گذشته مردم را به تکاپو انداخته و یحتمل آمار مشارکت را تا حدودی نیز افزایش یابد.
🔸عبدالناصر همتی به جای پاسخ به سوالات، روش حمله وهجوم را در پیش گرفت وشخصیتی که سالها از خود نشان داده بود را زیر سوال برد هرچند که پاسخ های شدید زاکانی و رضایی باعث از دست رفتن آرای بسیاری برای همتی شد!
🔸 پای "کاوه مدنی" جاسوس توسط مهرعلیزاده به مناظرات باز شد. مهرعلیزاده کاوه مدنی را جوانی خواند که در محیط زیست مشغول بود و وی را متهم به جاسوسی کردند .این درحالیست که حکم قطعی جاسوس بودن کاوه مدنی صادر و نامبرده به ۱۱ سال حبس محکوم شده است.
🔸ایراد مهرعلیزاده به تحصیلات رئیسی هم خلاف واقع بود چرا که بر اساس اسناد ارائه شده از سوی دانشگاه شهید مطهری رئیسی دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق خصوصی از دانشگاه عالی شهید مطهری و دکترای فقه و حقوق خصوصی از همان دانشگاه است.
🔸 محسن رضایی برخلاف آنچه قبلا دیده بودیم ظاهر نشد، حرفهای تکراری ، لحن آرام و خسته کننده و تقطیع کلمات باعث شد حتی برنامه های خود را آنطور که باید نتواند ارائه کند هرچند که هجوم را اولویت اصلی قرار داد اما در جذب نظر مردم ناموفق بود.
🔸زاکانی و جلیلی طبق انتظار عمل کردند. زاکانی هجمه های همتی و مهرعلیزاده را بخوبی کنترل کرد ،جلیلی متمرکز به ارایه برنامه شد .
🔸 عملکرد منطقی و بیان سلیس و مطمئن قاضی زاده هاشمی هم باعث شد در نظرسنجی های روز اول مناظره از دیگر رقیبان خود پیش افتد.
🔸رئیسی طبق انتظار آرام ظاهر شد بر اساس سوالات مطرح شده پیش رفت ، از دایره اخلاق در مناظره خارج نشد ، اتهامی متوجه دولت نکرد به جز انتقاد از موانعی که در راه تولید ایجاد کرده اند.
🔸 نتیجه نظر سنجی روز اول مناظره به نفع رییسی پیش رفت تا ببینیم مناظره دوم و سوم کدام نامزد را درصدر نظرسنجی های مردم قرار خواهد داد.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
کاندیدای بی اراده
🔹 چطور می شود که کاندیدایی بی اراده باشد و فقط بیانیه های ستاد خود را بخواند.
🔹چرخ مملکت را چه کسانی میچرخاندند؟!
🔹 اینها هم کاندیدای پوشالی هستند!
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155