✋
پرسشی از شورای نگهبان
🔺در سالهای گذشته، از سوی افراد و طیفهای مختلف سیاسی و فکری، نقدهای وارد و ناوارد فراوانی به عملکرد و تصمیمات شورای محترم نگهبان مطرح شده است. مع الاسف، شما هیچگاه خود را موظف به اقناع افکار عمومی ندانستهاید و صرفاً به این سخن کلی بسنده کردهاید که ما نگهبان قانونیم و آنگونه که قانون و اسلام را میفهمیم از آن نگهبانی میکنیم. اما این سخن ناصحانه را بپذیرید که با این سخنان کلی، افکار عمومی و افکار نخبگانی کشور قانع نمیشود و نیاز به گفتگوی بیشتری با جامعه نخبگانی دارید.
🔶در بررسی صلاحیت نامزدهای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری قاطعیتی مثالزدنی و بیسابقه از خود نشان دادید که موجب دلگرمی همه قانونگرایان و مدافعان اسلامیت و جمهوریت نظام شد. اما هنوز پرسشهای بیپاسخ فراوانی مطرح است که متأسفانه شما خود را موظف به پاسخگویی نمیدانید.
🔸در اصل یکصد و پانزدهم قانون اساسی آمده است که «رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی و سیاسی که واجد شرایط زیر باشند انتخاب گردد: ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی، مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.» و احراز این شرایط هم قانوناً بر عهده شورای محترم نگبهان نهاده شده است.
🔶 مع الاسف، شورای نگهبان در همه ادوار گذشته، هیچگاه پاسخی روشن به معنا و مراد از سه کلمه «رجل»، «مذهبی» و «سیاسی» نداده است.
🔸 قطعاً معنای لغوی آنها مراد قانونگذار نبوده است و شما هم معنای لغوی آنها را مراد نگرفتهاید. اما شاخصههای «رجولیت» و «مذهبیبودن» و «سیاسیبودن» چیست؟ مراد از «تقوی» و «ایمان» چیست؟ علیالقاعده تقوا و ایمان درونی و باطنی که مراد نیست. زیرا جز خدا کسی از چنان تقوا و ایمانی خبر ندارد. تقوا و ایمان بیرونی و مشهود مراد است. اما شاخصههای انسان متقی و انسان مؤمن از نظر شما چیست؟
🔶 خود شما به عنوان مجتهدان و حقوقدانان شناخته شده کشور به احتمال زیاد مناظره اول هفت نامزد تأیید شده خودتان را مشاهده کردهاید. آیا واقعاً در همه آنها مردانگی و مذهبی بودن و سیاستمداری به معنای حقیقی کلمه را مشاهده کردید؟ آیا در همه آنها تقوا و ایمان اسلامی را مشاهده کردید؟
🔶همه مردم ایران دیدند که برخی از آنان در همین نخستین مناظره، در وقاحت و پردهدری و بیاخلاقی و ناجوانمردی روی ماکیاولی را هم سفید کردند! مذهب و دیانت به کنار، هیچ نشانهای از مراعات ابتداییترین اصول اخلاقی هم در گفتار و رفتار برخی از آنها دیده نشد! هیچ نشانهای از صداقت و سیاست اسلامی در برخی از آنها مشاهده نشد! به صراحت دروغ گفتند! علناً تهمت زدند! آشکارا توهین کردند! واقعا اینها رجال کدام مذهب و کدام سیاستاند؟ شما بر اساس کدام معیار و شاخصه اینها را تأیید صلاحیت کردهاید؟ آیا شما صلاحیت تکتک این هفت نفر را در اعتقاد و دفاع از اقتصاد اسلامی، فرهنگ اسلامی، سیاست اسلامی احراز کردهاید؟ با کدام مؤلفهها و شاخصهها؟ این چه تقوا و ایمانی است که بدون هیچ خجالت و حیایی در جلوی دوربینها و با قرائت مطالب از قبل نوشته شده در مقابل همه مردم ایران دروغ بگویند و تهمت بزنند و ناجوانمردی کنند؟
🔶اینها بخشی از صدها پرسشهای یک معلم علوم اسلامی و انسانی و یک پژوهشگر اخلاق اسلامی است. امیدوارم که از طرح این سؤالات رنجیده خاطر نشوید. و همانطور که سخنگوی محترم شورای نگهبان گفتند «شورای نگهبان هم مصون از خطا نیست» اگر خود شما هم به این نتیجه رسیدهاید که در تعیین صلاحیت برخی از این افراد خطایی رخ داده است تا دیر نشده است جبران کنید و به همگان نشان دهید که در اجرای قانون، ملاحظه هیچ فرد و جریانی را ندارید و اگر خطایی رخ نداده است و هنوز هم از تصمیم خود دفاع میکنید، پاسخی روشن و شفاف به این پرسشها بدهید.
✍ احمد حسین شریفی
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
تذکر مهم
🔹این روزها که نبض انتخابات تندتر می زند، شایسته است مخاطبان فهیم کانال، از کنش ها و راهبردهای کاندیداها و جریان های مدافع و معارض آنها آگاه شوند.
ضمن تشکر از استقبال و پیام های شوق انگیز شما
🔹ازین پس نیز تمرکز بیشتر کانال، بر خبرها و تحلیل های روشنگرانه است تا در کنار شور و نشاط انتخاباتی، مشارکت حداکثری رقم بخورد و دولتی انقلابی، قوی و مردمی شکل بگیرد.
✍ مدیر کانال "باسواد رسانه ای"
✋
رصدخانه انتخابات / 351
🔴 نامزدها وعدههای بیپشتوانه روحانی را تکرار نکنند
عامری، دبیرکل جمعیت ایثارگران در گفتگو با مهر؛ با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب که به نامزدها توصیه کردند وعدههای بدون پشتوانه ندهند، گفت: یک عده برای اینکه به قدرت برسند به هر قیمتی سعی میکنند با وعدههای خود مردم را جذب کنند. ما در دوران روحانی دیدیم وعدههای صد روزه برای حل مشکلات داد که به هیچکدام عمل نکرد و نه تنها به این وعدهها عمل نکرد بلکه هر روز وعدههای جدیدتری داد. بهترین کار برای اینکه بفهمیم سخنان و وعدههایی که افراد میدهند، قابل تحقق است یا خیر، باید به عملکرد و سابقه آنها توجه کنیم و ببینیم آیا در مسئولیتهایی که داشتهاند و به قولهایی که در گذشته دادهاند عمل کردهاند.
🔴 نامزدی من ربطی به دولت ندارد
عبدالناصر همتی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری پس از پایان اولین مناظره انتخاباتی شب گذشته در جمع خبرنگاران، گفت: من خودم رأسا تصمیم گرفتم و نامزد انتخابات شدم و این تصمیم هیچ ربطی به دولت ندارد.
من دو سال و نیم در دولت روحانی بودم. در مقطعی سفیر ایران در چین شدم، ولی بخاطر شرایط اضطراری، بزرگان از من خواستند که مسئولیت بانک مرکزی را برعهده بگیرم.
🔴 تکذیب شایعه قطع برق در زمان مناظره
شایعات مطرح شده مبنی بر قطع برق در زمان مناظرهها توسط شرکت توانیر تکذیب شد. همچنین این شرکت از آماده باش کامل صنعت برق در ایام انتخابات ریاست جمهوری و به خصوص در ساعات برگزاری مناظره کاندیداهای کشور خبر داد.
🔴 بانوان خانهدار در سایت «خانهیار» ثبت نام کنند
محسن رضایی پس از پایان اولین مناظره انتخاباتی شب گذشته در جمع خبرنگاران، گفت: سایت «خانهیار» را امروز برای مساله مسکن، بالا آوردیم.
انتظار داریم بانوان خانهدار در این سایت ثبتنام و به این سایت مراجعه کنند و اسامی و تعداد فرزندانشان را بگذارند تا ما در برنامهای که داریم، در اولین فرصت، حقوق خانه داری را اجرا کنیم.
🔴 نمره «سیما» در اولین مناظره انتخاباتی
اگر دو رویکرد کلان «شورآفرینی» و «آگاهیبخشی» را بهعنوان رسالت اصلی این قالب برنامهسازی در بستر تبلیغات انتخاباتی قلمداد کنیم، «مناظره ۱۴۰۰» چقدر توانست در این زمینه توفیق کسب کند؟ قالب «مناظره» در فرآیند برگزاری دو دوره انتخابات ریاستجمهوری پس از سال ۸۸ در سالها ۹۲ و ۹۶ بهنوعی دچار قلب ماهیت شد و جای خود را به «گفتگوی جمعی» داد. آزمون و خطا برای رسیدن به یک استاندارد جدید برای این گفتگوی جمعی، امسال نیز ادامه یافت و «مناظره ۱۴۰۰» را از این زاویه میتوان آزمونی جدید برای یافتن خطاهای این سبک برگزاری «مناظره» قلمداد کرد.
🔴 باید دشمن را از تحریم پشیمان کنیم
سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری پس از پایان اولین مناظره انتخاباتی شب گذشته در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز ۲۰۰ کشور در دنیا وجود دارند، گفت: شما باید برای تعاملات خارجی بویژه تعاملات اقتصادی خارجی برنامه داشته باشید. باید برنامه جدی برای تعاملات گسترده خارجی و از این مهمتر برنامه جدی برای اینکه تحریمها نتواند اقتصاد شما را تحت تاثیر قرار دهد، داشته باشیم.
🔴 نامزدهای جبهه اصلاحات با توهین و تهمت از دولت روحانی دفاع کردند
کریمی، نماینده مردم اراک در مجلس در گفتگو با مهر؛ در واکنش به اهانتها و متلکاندازیهای نمایندگان جریان اصلاحات و دولت در اولین مناظره انتخاباتی، اظهار داشت: ریشه این اهانتها را باید در فرار از پاسخگویی نامزدهای منتسب به جریان اصلاحطلب و حامیان دولت دانست. این افراد برای فرار از پاسخگویی نسبت به عملکرد ضعیف هشت ساله دولت، اهانتهایی به نامزدهای جریان انقلاب کردند و نشان دادند هیچ علاقهای ندارند که وارد بحثهای تخصصی شوند و یا اینکه فضای مناظرات به گونهای شود که عملکرد دولت در عرصه اقتصادی به نقد کشیده شود.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
شعبدهبازی رسانههای حامی روحانی با مصاحبه تقیپور
🔸دروغ درباره طرح نمایندهها ناظر به فضای مجازی
🔹 ظهر امروز خبری از آقای رضا تقیپور عضو کمیسیون صنایع مجلس درباره فضای مجازی منتشر شد که در این خبر کوتاه البته تاکید شده بود که برخلاف آنچه القا و اغوا میشود هیچ کس در مجلس اساساً به دنبال محدود کردن فضای مجازی نیست.
🔹با توجه به شیطنت رسانههای حامی روحانی، این خبر برای جلوگیری از شعبدهبازی آنان و تبلیغات غیراخلاقی علیه نامزدهای جریان انقلابی از روی خروجی به صورت موقت حذف شد، اما آنچنانکه در ذخیرهی گوگل هم موجود است، در این خبر هیچ سخنی از فیلترینگ و ... به میان نیامده بود.
🔹علیرغم این احتیاط که برای پرهیز از بداخلاقیهای مسبوق به سابقه و کمپینهای غیراخلاقی برخی رسانههای حامی روحانی صورت گرفته بود، اما این رسانهها به سبب آنکه ترک عادت موجب مرض است، با چسباندن موضوعات بیربطی که اساساً در خبر آقای تقیپور وجود نداشت، از بعد از ظهر امروز پروپاگاندای گستردهای را آغاز کردند. موضوعی که پیشتر از طریق برخی مشورتها به آقای مهرعلیزاده برای بیاخلاقی در مناظره آزموده و نتیجه منفی آن را هم دیده بودند، اما باز هم به آن روی آوردند.
🔺در همین باره، رضا تقیپور عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفتگو با تسنیم تاکید کرد که شایعات منتشر شده درباره قصد برخی نمایندهها برای فیلترینگ، یک دروغ و ادعای کذب وقیحانه است.
🔹 او تاکید کرد: برخی سایتهای حامی آقای روحانی صحبتهای مختلف 8 ماه گذشته دیگران و بنده را تقطیع و با استفاده از کلیدواژههای منفی جعل و بازنشر دادهاند.
🔹تقی پور در ادامه گفت: بنده اخیراً مصاحبه ای با خبرگزاری تسنیم داشتم که در آن از تلاش برای حمایت از کاربران فضای مجازی صحبت کردم اما رسانههای معاند، ادعاهایی را به نقل از بنده مطرح کردند که در مصاحبهام با تسنیم نبوده است.
🔹وی افزود: مجلس هیچ قصدی برای محدود کردن فضای مجازی ندارد. بنده همواره حامی توسعه فضای مجازی بوده و هستم و اقدامات بنده در توسعه زیرساخت های فضای مجازی در زمان تصدی وزارت ارتباطات روشن است، ارتباطات نسل سوم موبایل یعنی آخرین فناوری آنروز دنیا، صدور پروانه ارتباطات فیبر نوری و توسعه چند ده برابری ظرفیت شبکه از افتخارات آن دوران است.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
خروج از مدار اخلاق مناظره
🔹روز گذشته اولین مناظره انتخاباتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با موضوع مسائل اقتصادی برگزار شد.
🔸انتظار میرفت که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برنامههای مشخص خود را درباره رفع مشکلات اقتصادی به مردم بگویند و از پرداختن به حواشی اجتناب کنند.
🔹مقام معظم رهبری هم بارها در فرمایشاتشان تاکید فرمودند که نامزدها به حاشیهها نپردازند و وعدههای بی مبنا به مردم ندهند.
🔸روز گذشته، برخی از نامزدها فقط برنامههای اقتصادی خود و پاسخ به سوالات مجری برنامه را دادند و از طرح مباحث حاشیهای و بی اخلاقی سیاسی اجتناب کردند.
🔹در مقابل، برخی از نامزدها هم از همان ابتدا آمده بودند که مسیر مناظره را از ریل اقتصادی و البته اخلاق مداری خارج کنند و با پرداختن به حواشی، از زیر بار پاسخ به سوالات اقتصادی شانه خالی کنند.
🔸البته درک سیاسی مردم ما به حدی زیاد است که فریب حاشیهسازی برخی از نامزدها در مناظرات را نمیخورند و میدانند که باید به فردی رأی دهند که برنامهای جامع برای رفع مشکلات آنان داشته باشد.
🔹 بنابراین، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری باید بدانند که در دو مناظره بعدی، بهتر است به جای آنکه اتهامات واهی به یکدیگر بزنند، برنامههای خود را در پیشگاه ملت توضیح دهند و بدانند که بی اخلاقی و حاشیهسازی باعث پیروزی آنان در انتخابات نمیشود و مردم به دنبال فردی هستند که توانایی تغییر وضع موجود را داشته باشد.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
هر کسی روحانی نیست
🔹 هر کس نامش روحانی باشد، روحانی نیست
🔸کسی روحانی است که مرامش، روحانی باشد
🔹 هر کس دغدغه شادی با برگزاری کنسرت دارد، روحانی نیست
🔸 کسی که شادی صحیح را به مردم یاد بدهد، روحانی است
🔹 هر کس که چشمش به کدخدا باشد، روحانی نیست
🔸 کسی که چشمش فقط به خدا باشد، روحانی است
🔹هر کس که شعارهای زیبا بدهد، روحانی نیست
🔸 کسی که به وعده هایش عمل کند و حداقل اگر نتوانست، صادقانه عذرخواهی کند، روحانی است
🔹هرکس اشرافی زندگی کند، روحانی نیست
🔸 کسی که با اشرافیت مبارزه کند، روحانی است
🔹 هر کسی که ظاهرش روحانی باشد، روحانی نیست
🔸کسی که باطنش روحانی باشد، روحانی است
🔹 هر عمامه به سری، روحانی نیست
🔸کسی که فکرش روحانی باشد، روحانی است
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155