✳️ایران تولید کننده و مصرف کننده اول گاز طبیعی در خاورمیانه با سهم 6.4 درصدی از تولید جهانی
طبق آخرین گزارش BP از داده های انرژی جهان:
▫️در بخش تولید گاز طبیعی :
ایران با تولید 256.7میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در سال 2021(رشد3.1 درصدی نسبت به 2020) تولید کننده اول در خاورمیانه می باشد و همچنین سهم 6.4 درصدی از تولید گاز طبیعی جهان را دارا می باشد.
▫️در بخش مصرف گاز طبیعی :
ایران با مصرف 241 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در سال 2021(رشد3.2 درصدی نسبت به 2020) مصرف کننده اول در خاورمیانه می باشد و همچنین سهم 6 درصدی از مصرف گاز طبیعی جهان را دارا می باشد
🔰 سنّت های الهی، در محاسبات دشمنان نمیگنجد
🔻 رهبر انقلاب: دشمن در یک مقطعی، به یک کمبودی در نظام جمهوری اسلامی امید بسته و بعد ناامید شده... نتوانستند بفهمند که در عالمِ بشر غیر از محاسبات و مناسبات سیاسی، یک محاسبات و مناسبات دیگری هم وجود دارد که آنها قادر به فهم آن نیستند؛ آنها سنّتهای الهی است .۱۴۰۱/۴/۷
#سلامتی_فرمانده_صلوات
✳️ایران هفتمین تولیدکننده بزرگ نفت جهان شد
شرکت بریتیش پترولیوم:
🔹توقف روند نزولی تولید نفت ایران پس از ۳ سال و افزایش ۱۶.۱ درصدی آن طی سال ۲۰۲۱ علیرغم حفظ تحریمها درحالی بوده است که دولت سیزدهم در ایران طی این سال روی کار آمده است.
🔹کل تولید نفت و میعانات گازی ایران در سال ۲۰۲۱ معادل ۴.۱ درصد کل تولید جهان دراین سال بوده است.
🔹ایران هفتمین تولیدکننده بزرگ نفت خام و میعانات گازی جهان در این سال شناخته شده است.
آنکه میخواست ایران را نابود کند، تخصصش هم جنگ سایبری بود، از دور خارج شد! پارلمانشان هم منحل شد
🔹«نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی شب گذشته به اعضای حزبش رسماً اعلام کرد که در انتخابات بعدی هم نامزد نخواهد شد. امروز هم پارلمان رژیم صهیونیستی رسماً منحل و اعلام شد «لاپید» وزیر خارجه صهیونیستها فعلاً امورات نخستوزیری را ساماندهی میکند.
🔹انحلال پارلمان صهیونیستهی و از دور خارج شدن نفتالی بنت غیر از آنکه نشانهای از بحران جدی در امر سیاسی صهیونیستهاست، از آن جهت اهمیت مضاعفی دارد که بنت از یک سو تاکید میکرد که با اجرای دکترین اختاپوس میخواهد ایران را مستقیم هدف قرار دهد و با جمهوری اسلامی مبارزهای بیواسطه داشته باشد و هم اینکه او یکی از کانونهای این نبرد را در عرصه سایبری تعریف میکرد!
🔹ادعاهای بنت در حوزه سایبری البته جهانی! بود و به سایر کشورها میگفت که برای امان ماندن در مقابل حملات سایبری به اسراییل بپیوندند! و در واقع از او کمک بگیرند. گفته میشود که نفتالی بنت قبل از نخستوزیری هم ورودی در حوزه سایبر داشته و احتمالاً صهیونیستها او را یکی از متخصصترین افراد برای این برهه میدانستند!
🔹به هرحال او در یکی از مقاطع اوج انفجارها و آتشسوزیها و اختلالهای صنعتی و نظامی در اسراییل که مقامات صهیونیستی مدعی هستند بسیاری از آنها از طرف جبهه مقاومت صورت میگیرد مجبور به کنارهگیری از قدرت شد. هیچ منبعی ادعای صهیونیستها درباره منشا اتفاقات اخیر را تایید نکرده، اما خروج بنت از قدرت نشان میدهد که حتی اگر غربیها از طریق رسانه برای خود اعتماد به نفس کاذب بخرند، باز هم مسالهای به نام واقعیتِ احساس ضعف در برابر جبهه مقاومت در منطقه چیزی نیست که بتوانند از مواجهه با آن طفره بروند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وقتی که ملیحه محمدی یک تنه برنامه ضد ایرانی در شبکه سلطنت طلب من و تو را به مذاق تهیه کننده تلخ و کارشناسان برنامه را میخکوب کرد!
⭕️ ملیحه محمدی:
🔺"خوشحال باشید که زمان شاه نبودید؛ به خاطر خفقان و دیکتاتوری در آن زمان ما حتی در خانه خودمان جرأت نداشتیم درِ گوشی، اسمی از شاه ببریم؛ ایران از دوران خیلی سختی عبور کرده است!"
🔺"آمریکاییها در طول تاریخ ایران، فقط دخالت نکرند بلکه توهین آمیزترین رفتارها را انجام دادند، به همین دلیل است که جمهوری اسلامی دیگر اعتمادی به آمریکا ندارد!"
✳ جهاد تبیین؛ درس بزرگ امام جواد علیه السلام به ما
💠 رهبر معظم انقلاب اسلامی:
🔻 همانطوری که ائمهی دیگر ما علیهمالسلام با #جهاد خودشان هر کدام برگی بر تاریخ پر افتخار اسلام افزودند، این امام بزرگوار [ #امام_جواد علیه السلام] هم گوشهی مهمی از #جهاد_همهجانبه اسلام را در عمل خود پیاده کرد و درس بزرگی را به ما آموخت. آن درس بزرگ این است که در هنگامی که در مقابل #قدرتهای_منافق و #ریاکار قرار میگیریم، باید همت کنیم که #هوشیاری_مردم را برای مقابلهی با این قدرتها برانگیزیم.
🔸 اگر دشمن، صریح و آشکار دشمنی بکند و اگر ادعا و ریاکاری نداشته باشد، کار او آسانتر است. اما وقتی دشمنی مانند مأمون عباسی چهرهای از قداست و طرفداری از اسلام برای خود میآراید، شناختن او برای مردم مشکل است. در دوران ما و در همهی دورانهای تاریخ، قدرتمندان همیشه سعی کردهاند وقتی از مقابلهی رویاروی با مردم عاجز شدند دست به حیلهی ریاکاری و نفاق بزنند.
📚 برگرفته از کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» ، صفحات ۳۲۱ و ۳۲۲
⁉️ سهم ایران از مبادلات بریکس چقدر است؟
▪️نود اقتصادی نوشت:
🔹بریکس نام گروهی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است.
🔹ایران در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۷ میلیارد دلار از کشورهای یاد شده واردات داشته و بیش از ۱۸ میلیارد دلار کالا به کشورهای عضو بریکس کالا صادر کرده است.
🔹این ارقام با کاهش قابل توجهی در سال ۲۰۲۰ به ترتیب ۱۳ میلیارد دلار واردات و کمی بیش از ۱۱ میلیارد دلار صادرات بوده است.
🔹سهم صادرات و واردات ایران در کل واردات و صادرات کشورهای عضو بریکس در نمودارهای بالا نشان داده شده است.
🔹سهم واردات ایران از کل صادرات کشورهای یاد شده در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ترتیب۴۷ و ۳۸ صدم درصد بوده است. همچنین، سهم صادرات ایران از کل واردات آنها در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ترتیب۶۲ و ۳۸ صدم درصد بوده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #بی_حجابی عادی بشه مشکل حل میشه!؟
🔺دو پاسخ جالب و راهبردی به این سوال که میتونید در جامعه برای اقناع افراد استفاده کنید.
تراز تجاری مثبت و افزایش روابط اقتصادی
🔹«رحیمی» مدیرکل روابط عمومی دفتر رئیسجمهور:در راستای سیاست راهبردی تعامل با همسایگان طی ۵۰ روز با ۱۴ کشور منطقه در سطح عالی ملاقات صورت گرفته؛ تراز تجاری مثبت و افزایش روابط اقتصادی با همسایگان سند موفقیت این راهبرد است.
پ.ن:اوج درخشش سیاست خارجی دولت مردمی 👇👇👇👇
نشست و تعامل با سران ۱۴کشور منطقه
فقط در ۵۰ روز🤩🤩🤩
✅ اگر حسن روحانی در ۸سال دولتش فقط به اندازه همین ۵۰روز با کشورهای منطقه تعامل داشت،ما دچار این خود تحریمی نشده بودیم و خیلی از مشکلاتمان حل شده بود.
💬 قیمت تمام شده آب شرب چقدر است؟
هاشم امینی، معاون نظارت و بهره برداری شرکت آبفا کشور:
🔹آن چیزی که برای دولت تمام میشود یک مترمکعب ۱۵ هزار تومان است در صورتی که این آب را شرکت آب و فاضلاب با یارانهای که برایش لحاظ میشود هزار یا زیر هزار تومان به مشترک واگذار میکند.
🔹یک بطری آب حدود یک و نیم لیتر است یعنی بیش از ۷۵۰ بطری یک و نیم لیتری تقریبا یک مترمکعب است آبی که با کیفیت عالی از سیستمهای پیشرفته اسمز معکوس تصفیه میشود و در اختیار مردم قرار میگیرد.
🔰نظری کوتاه بر تجربه روس ها در مواجهه با تحریم های غرب ( با تاکید بر حفظ ارزش پول ملی)
🔶اقدامات دولت روسیه در مقابله با تحریم های غرب را به سه دوره می توان تقسیم کرد:
1⃣_از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۱۸ و تمرکز بر رشد و خودکفایی بخش کشاورزی و وضع تعرفه بر محصولات اروپایی برای خروج از وابستگی به اروپا در این بخش.
2⃣_از سال ۲۰۱۸ تا وقوع بحران اوکراین با تمرکز بر نظام پولی مبتنی بر استاندارد طلا (خرید طلای فراوان در سال۲۰۱۹)، خروج از وابستگی مطلق به دلار و استفاده از تجارت مبتنی بر ارزهای ملی با کشورهای مختلف، بخصوص هند و چین.
3⃣_حین بحران امنیتی اوکراین: در این دوره دولت روسیه اقدامات اساسی را در نظام پولی و بانکی در دستور کار قرار داد. استفاده از نرخ بهره برای تنظیم عرضه و تقاضا در بازار مالی و پولی از جمله ی همین اقدامات بود. اما مهم تر از آن کنترل و نظارت شدید بر جریان سرمایه به منظور ممانعت از ایجاد سوداگری و تقاضای کاذب برای ارزهای خارجی و بازگشت ارز خارجی به کشور تحت فرمان اجرایی ۷۹ پوتین است. همچنین رییس جمهور روسیه در فرمان اجرایی دیگری با شماره ۸۱ محدودیت های شدید را بر بازپرداخت سرمایهگذاران خارجی وضع نمود. به موجب این فرمان اجرایی صادرات فیزیکی پول نقد به ارز خارجی و اوراق بهادار خارجی ممنوع شد و هر گونه مبادلات تجار می بایست زیر نظر کمیسیونی باشد که به تازگی در دولت این کشور تشکیل شده بود.
🔚نکات راهبردی:
۱_بخشی از نابسامانی ها در نظام ارزی کشور محصول خلاء رصد بر جریان ارزی در بازار غیر رسمی است که باید با سازوکارهایی این خلاء برطرف شود. همچنین بازگشت ارزهای تجار به جریان ارزی در کشور نیز باید مورد توجه قرار گیرد. تشکیل، رشد و تاثیرگذاری غیر استاندارد بازار غیر رسمی ارز بر بازار، تا اندازه ای محصول زیاده خواهی دولت ها بوده است که به دنبال کسب درآمد از این بازار بوده اند. بنابراین نگاه دولت ها باید به این بازار تغییر کند.
۲_هرچند شرایط خاص کشور از حیث کسب درآمد پایدار و نظام تحریم ها باعث شده تا برخلاف اصول علم اقتصاد نظام ارزی منسجم در کشور ایجاد نشود و بانک مرکزی تنها بازیگر نظام ارزی باشد اما در چنین شرایطی، بانک مرکزی می بایست تلاش نماید تا بازار رسمی به شکل "واحدی" توسعه یابد و از تشکیل بازارهای رسمی گوناگون ممانعت گردد.
📝 #علی_محمدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢هنجارشکنی دوباره فائزه هاشمی!
🔻دختر حاشیه ساز آیت الله هاشمی به تازگی برگ دیگری به کارنامه سیاه خود افزوده است.
🔴فائزه هاشمی که از حواشی روزنامه زن در دهه هفتاد و فتنه گری در سال 88 تا رفاقت با بهائیان و چند همسری را در کارنامه خود دارد، در جدیدترین ویدئویی که از او پخش شده به حمایت از هنجارشکنی اخیر چند نوجوان در شیراز پرداخته و دخترانی که بی حجاب در خیابان حاضر می شوند را "شیرزن" نامیده و به آنها آفرین می گوید!
📌البته که عصبانیت از موج فراگیر سرود «سلام فرمانده» هم در بین اظهارات این چهره اصلاح طلب مشهود است. شدت این فراگیری تا جایی است که شبکه ها و چهره های ضدانقلاب نمی توانند ناراحتی خود را پنهان کنند.
💬 دو خبر که نباید لابلای اخبار حاشیهای گم شود:
۱. در ماه گذشته میلادی، تورم ماهانه در ترکیه از ۴ درصد عبور کرد و تورم سالانه نیز به حدود ۹۵ درصد رسید؛ بالاترین نرخ تورم طی ۲۴سال گذشته، آنهم باوجود روابط مثلا خوب با آمریکا و بدونِ تحریم !
۲. برای اولین بار پس از ۷ سال، در ژاپن برنامه قطعی برق اجرا خواهد شد؛ چون بهعلت گرمای شدید و افزایش استفاده از کولر، تولید برق کفاف نیاز مردم را نمیدهد!
💬 نفت دارد تمام می شود، چارهای جز توسعه صنعت هستهای نداریم
♨️ پرفسور مسعود درخشان استاد تمام اقتصاد دانشگاه معتقد است:
🔺 تا حدود شش یا هفت سال پیش برخی مقامات ارشد نفت میگفتند ما تا 300 سال دیگر گاز داریم بعداً به 150 سال و سپس به حدود 100 سال تخفیف دادند. همۀ این آمارها نادرست است. مجموع ذخایر اثباتشدۀ نفتی برای تمام میادین تولیدی کشور حدود 65 تا 70 میلیارد بشکه است. با فرض اینکه روزانه بهطور متوسط حدود سه میلیون و 200 هزار بشکه و سالیانه نزدیک به یک میلیارد و 200 میلیون بشکه از ذخایر نفتی کشور را تخلیه کرده باشیم اکنون باید حداکثر حدود 52 میلیارد بشکه نفت باقی مانده باشد.
🔻 در شرایط کنونی بهنظر میرسد استفاده از انرژی هستهای در سطح گسترده باید در اولویت باشد و هرچه زودتر باید سرمایهگذاریهای سنگینی را در این حوزه آغاز کنیم. نهتنها باید بهدنبال انرژی خورشیدی و بادی برویم بلکه باید همچون هند از فضولات حیوانی و پسماندهای شهری نیز برای تولید انرژی استفاده کنیم. کشورهای اروپایی بهویژه آلمان که بهرۀ چندانی از تابش خورشید ندارند سرمایهگذاریهای سنگینی را در انرژی خورشیدی انجام دادهاند. ایران که به لحاظ بهرهمندی از تابش خورشید جزو کشورهای برتر جهان است.
♨️ تفکیک، ادغام یا تجمیع دو وزارتخانه⁉️
🔰پس از گذشت ده ماه از تشکیل دولت سیزدهم، این دولت نیز همچون دولت سابق به دنبال احیای «وزارت تجارت و خدمات بازرگانی» است. وزارتخانهای که برای چندمین بار تفکیک یا ادغام میشود. آنگونه که آقای جهرمی سخنگوی دولت در توئیتی بیان نمود، هدف از تشکیل این وزارتخانه «تقویت و تجمیع ابزارهای نظارتی دولت بر بازار، کنترل مؤثرتر قیمتها، تسهیل تجارت و رونق تجارت خارجی، سیاستگذاری واحد و چابکی در امور بازرگانی و حمایت جدیتر از مصرفکننده از جمله دلایل دولت برای تشکیل وزارت بازرگانی است.»
1⃣دولتیها زمانی به فکر تفکیک این وزارتخانه میافتند که گمان میکنند نظارت بر بازار از دست آنها خارج شده است. و البته زمانی که تصور مینمایند واردات در جهت خلاف تقویت تولید ملی حرکت میکند، به دنبال ادغام آن دو میروند. بنابراین ایجاد تعادل و نظارت بر بازار و کنترل واردات، چالشی برای دولتها بوده است. در واقع بحث بر سر نسبت توزیع و تجارت با رفاه مردم است. البته برخی معتقدند وزارت خانه صمت بسیار گسترده و با اهداف متناقض است و مدیریت آن از عهده یک وزیر خارج میباشد، لذا ادغام آن با هدف کوچکسازی دولت اشتباه بوده است.
2⃣نکتهی مهمی که در مورد جایگاه تجارت و توزیع وجود دارد این است که هر دوی آنها باید در مسیر تقویت تولید باشند. بنابراین کار و تولید و فعالیتِ مولد در اولویت است. لذا هر سیاستی که در جهت تضعیف بخش تولید باشد باید محدود، هدایت و کنترل گردد. تجربه نشان داده که بخش تجارت و تجّار غالبا نسبت به اقتضائات تولید بی توجه هستند و به دنبال کسب منافع شخصی میباشند. لذا مدیریت این بخش باید در زیرمجموعه تولید قرار گیرد. در واقع قرارگاه توزیع باید متناسب با ملاحظات و سیاستهای بخش تولید عمل کند.
3⃣ تصور اشتباه این است که گمان میشود مشکلات تورمی و تجارت کشور ناشی از سیاستها و ساختار وزارتخانه صمت است و لذا باید معاونتهای آن از هم جدا شوند. این در حالی است که تفکیک این دو وزراتخانه پاک کردن صورت مسئله است. در واقع باید آسیبشناسی شود و مشکلات موجود مرتفع گردد. و این ممکن نیست مگر با ادغام واقعی و نه تجمیع وزارتخانهها. چه اینکه ادغام دو وزارتخانه صنایع و بازرگانی ادغام نبود بلکه به نوعی تجمیع بود زیرا معاونتها و سازمانها به همان شکل در جای خود باقی ماند. هدف از ادغام، چابکسازی است. و چابکسازی یعنی بهینهسازی و افزایش کارامدی نهادها. ادغام یعنی حذف تودرتوی نهادی و موازی کاری سازمانها که یکی از عوامل اصلی نابسامانیهای حوزه تجارت و نظام توزیع است و در قالب حکمرانی اقتصادی طرح میشود.
🔚 به نظر میرسد راه حل رفع نگرانیهای دولت در باب نظارت و کنترل بر بازار و مدیرت تجارت از مسیر تجربه شکست خورده گذشته، نمی گذرد. بلکه باید مشکلات فعلی آسیبشناسی و برای آنها راهکار اندیشیده شود. مشخصا در خصوص وزارتخانه صمت نیز باید ادغام واقعی مبتنی بر حذف تودرتوی نهادی و افزایش کارامدی شکل گیرد.
✍🏻 علی محمدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 " اینها اگر بتونن دوصفحه توافق بنویسن، بنده در مقابلشان تعظیم میکنم و دستشان را میبوسم. تحریم ها کاغذ پاره بود لغو شد و تمام شد!"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴آلمان سال 1920 چکار کرد که شد قطب صنعتی جهان؟!
کاری که دولت آقای رئیسی داره انجام میده، دقیقا همین اقداماته!
۱. حمایت از تولید داخلی
۲ تکیه به جوانان نخبه ایرانی
۳. اصلاح ساختارهای اقتصادی
۴. تلاش برای همراه کردن مردم با اصلاحات اقتصادی
۵. عدم وابستگی به آمریکا و غرب
۶. گسترش روابط اقتصادی و سیاسی با همه کشورهای جهان
۷. تک قطبی نکردن اقتصاد و سياست کشور
۸. و ...
البته متناسب با فرهنگ و جامعه ایرانی
#آینده_روشن_است
🔸جروزالم پست؛ نمایش قدرت سپاه با ساخت شناورهای پیشرفته
رسانه صهیونیستی درباره ساخت شناور رادارگریز نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نوشت: ایران که معمولاً به قایقهای تندرو و پهپاد مجهز است، در حال نوینسازی خود است و در حال ساخت کشتی است. این تحرکات بدان معناست که بهزودی سپاه میتواند کشتیهای بزرگتری را روانه دریا کند
⚜️⭕️ چهار تهدید حیاتی پیش روی رژیم صهیونیستی
🔹 روزنامه هاآرتص چندی پیش در گزارشی، به چهار تهدید حیاتی که رژیم صهیونیستی با آن مواجه است، اشاره کرده است؛ اولین مسأله، ترکیب جمعیتی و تبعات آن است.
🔸 تهدید دوم طبق این روزنامه این است که کابینه صهیونیستی از هرگونه فعالیتی در شهرهای عربنشین از سیستم جمعآوری مالیات گرفته تا انجام امور جاری به طور مستمر شانه خالی کرده و پیامدهای این سیاست در یک سال اخیر خود را در درگیریهای شدید در شهرهای مختلف در خلال جنگ ۱۲ روزه غزه و همچنین عملیاتهای انفرادی در جامعه عربی علیه یهودیان خود را نشان داده است.
🔸 تهدید حیاتی سوم علیه رژیم موقت صهیونیستی از نگاه روزنامه هاآرتص به مسأله سربازگیری و تغییر مفاهیم نظامی از جمله کاهش ارزش نیروی زمینی در جنگهای آتی مربوط میشود. این روزنامه در این خصوص نوشت که علیرغم تزریق بودجه هنگفت برای افزایش توان ارتش صهیونیستی، اما این بودجه دو مشکل اساسی فوقالذکر را نتوانسته حل کند.
🔹 کاهش رغبت جوانان اسرائیلی برای حضور در خدمت نظامی در ۲۰ سال اخیر در رژیم صهیونیستی توجه محافل پژوهشی را به خود جلب کرده است. عدم حضور در ارتش شاید در یک منطقه و کشور دیگری موضوع چندان حادی نباشد، اما در سرزمین اشغالی که مؤسسان آن امنیتی بودن را جزو عناصر اصلی اسرائیل تعریف کردهاند، یک تهدید امنیتی محسوب میشود.
🔹 طبق این گزارش «بحران نیروی انسانی» تهدید اصلی ارتش اسرائیل است زیرا فقط نیمی از مردان جوان در سن ۱۸ سالگی به خدمت سربازی میروند. این بحران تنها از عدم سربازگیری از حریدیها ناشی نمیشود، بلکه عمدتاً ناشی از تغییرات در جامعه اسرائیل و ماهیت سربازان وظیفه است.
🔸 هاآرتص در پایان به تهدید موجودیتی چهارم پرداخت و آن را «تهدید سایبری» دانست و نوشت که صهیونیستها به میزان لازم به این تهدید توجه نمیکنند و علرغم اینکه به قدرت سایبری خود میبالند، اما همان لحظه نیز با ضد حملات بسیار شدیدی مواجه میشوند.
🔰دلالهای آمریکایی در ایران
آمریکا در پی آن است تا با ترفند تعلیق تحریمها به صورت موقت در قالب احیای برجام، بحران اقتصادی را پشت سر گذاشته و سپس تحریمها و بهخصوص تحریمهای مالی و نفتی را بر ایران از سر بگیرد. در این میان، برخی رسانهها و فعالین غربگرای داخلی بدون سنجیدن جوانب مسئله و با بزک چهره کریه آمریکا، برای نجات دادن کاخ سفید از مخمصه، خود را به آبوآتش میزنند. در حال حاضر اقتصاد آمریکا و اروپا، رکوردهای تورمی بیسابقه را تجربه میکنند و پیشبینی میشود تدریجاً وارد رکود سنگین شوند. پیشازاین رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان گفته بود: «برای جبران کمبود گاز روسیه، باید به دوران استفاده از زغالسنگ برگردیم». در این شرایط ویژه، آمریکا و اروپا نیازمند فوری "بازگشت نفت ایران به بازار" هستند»؛ اما سابقه عهدشکنی این دولتها در کنار خوی سلطه گری و غارتگری آنها، این هشدار را میدهد که باید با دقت و هوشیاری واکنش نشان داد.
🔰شرق: مدیر از خارج وارد کنیم!
روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «راهی جز توسعه روابط بینالملل نیست»، نوشت: «اینکه حال کشورمان در زمینههای مختلف ازجمله اقتصادی، اجتماعی و محیطزیست خوب نیست، دیگر برای همه مثل روز روشن است. کشور در دورههای مدیریتی متفاوت بهجایی رسیده که حتی در تأمین حداقلهای معیشت مردم به مشکل خورده است. توسعه، مختل شده و جامعه ایران به عقب برگشته است! ما رفاه و اقتصاد را به همه کشورهای منطقه و همه دوستان و نزدیکانی که مهاجرت کردهاند، باختهایم. چرا؟ چون پیشرفت و توسعه کشورها بدون کمک یکدیگر ممکن نیست و گذر از بحرانها بهخصوص برای ایران که با دهها بحران بزرگ دستوپنجه نرم میکند، بدون کمکهای جهان نهتنها دشوار بلکه غیرممکن به نظر میرسد. در چنین شرایطی چه باید کرد؟ بایدها و نبایدهای زیادی وجود دارد. یکی از کارشناسان عرصه سیاست میگفت یکی از این بایدها میتواند جهانیشدن و استفاده از مدیران خارجی باشد».
اتفاقاً در حدفاصل سالهای ۹۳ تا ۱۴۰۰ دقیقاً این طیف در دولت روی کار بود که معتقد بود باید مدیر از خارج وارد کرد. همین طیف با چنین رویکردی، قیمت ارز را ۸ برابر، قیمت طلا را ۱۰ برابر، قیمت مسکن را ۷ برابر، قیمت خودرو را ۶ برابر و قیمت بقیه کالاها را تا ۳۰۰ درصد افزایش داد.
📌عاقبت عملیات روانی دشمن
🔺در سالهای دفاع مقدس یکی از روشهای مقابله رژیم بعث ایادی استکبار علیه ایران این بود که قبل و بعد از عملیاتهای نظامی، با دو شیوه متفاوت عملیات روانی میکردند؛ قبل از عملیات تلاش داشتند که مردم را از هیبت نظامی خود بترسانند تا مقاومت و حضور مردم در جبههها کاهش یابد و بعد از عملیاتها هنگامیکه شکستهایی را متحمل شده بودند، ادعا میکردند که پیروزیهای بیشماری به دست آوردهاند؛ اما چون جمهوری اسلامی ایران فقط یک شبکه رادیویی و یک شبکه تلویزیونی داشت نمیتوانست این حجم عظیم از دروغپراکنی را پاسخ بگوید و یا مردم را اقناع کند. بسیاری از مردم که شبانهروز پای ثابت شنیدن رادیو بیبیسی، رادیو اسرائیل، رادیو حزب بعث، رادیو منافقین، مسکو، برلین، کویت و... بودند این شایعات را باور و چهره به چهره منتقل میکردند. اکنون سه دهه از آن ایام گذشته است و قطعاً نمیتوان کلمه کلمه آن دروغهای رسانهای، شایعات و عملیاتهای رسانهای را به یاد آورد؛ اما میتوان به برآیند و نتیجه جنگ روانی آمریکا، فرانسه، آلمان، شوروی، عراق، عربستان و دهها کشور دیگر علیه انقلاب اسلامی نظری داشت و پرسید، آیا همه آن شایعهها درست بود؟! اگر درست بود، چرا قطعهای از ایران جدا نشد؟ چرا ایران تحت اشغال باقی نماند؟ چرا حاضر شدند در قطعنامه ذکر کنند که به ایران غرامت بدهند؟ و...
گزارههایخبری:
1️⃣ اگر در ایام دفاع مقدس دو شبکه رادیویی و تلویزیونی، یک خبرگزاری و دو روزنامه داشتیم، اکنون همه این رسانهها به گسترش کمی و کیفی بسیار رسیدهاند؛ اما در جبهه مقابل هم شاهد رشد بیرویه این رسانهها هستیم، بهگونهای که میتوان گفت که بازوی رسانهای ایران در مقایسه با جبهه مقابل همچنان مانند ایام دفاع مقدس و شاید کمتر است.
2️⃣ امروزه در جنگ روانی علیه انقلاب اسلامی، در زمینه برجام و فعالیتهای هستهای و دروغگویی در مورد مذاکرات، عملکرد دولت، مشکلات اقتصادی، فسادهای اقتصادی بسیار میشنویم و برخلاف گذشته که رسانه داخلی بسیار محدودی برای همراهی با دشمن وجود داشت، در این برهه شاهد رسانههای داخلی با میلیونها مخاطب هستیم که از نظام بودجه دریافت میکنند و با ناامید کردن مردم و ایجاد هراس نسبت به آینده، همان کار رادیو اسرائیل را در زمان دفاع مقدس انجام میدهند.
3️⃣این رسانهها در دوره رئیسجمهور سابق آمریکا (ترامپ) بهگونهای مویرگی و اثرگذار، جنگ روانی ایجاد کرده بودند که قحطی در پیش است، نظام 40 سالگی خود را نمیبیند و ...؛ به دنبال همین سیاهنماییها بود که شاهد صفهای طولانی در اکثر فروشگاههای زنجیرهای برای خرید کالاهای اساسی بودیم و بسیاری از فروشگاههای بزرگ در طول ساعاتی اندک از کالا خالی میشد.
🔹️نکته پایانی: باطل همواره مستکبر، بالانشین و همچون کف روی آب خودنما و میانتهی است، کما اینکه قرآن کریم میفرماید: «فَاَمَّا الزَّبَدُ فَیَذهَبُ جُفآء»؛ باطل کف روی آب و فلزات است که درنهایت از بین رفته و حباب آن میترکد (رعد، 17). تبلیغات و جنگ روانی علیه انقلاب هم شبیه کف روی آب است. اگر این هجمه رسانهای که علیه ایران وجود دارد، علیه هرکدام از کشورهای غربی و عربی دشمن ایران وجود داشت، نهتنها با قحطی گسترده و مداوم مواجه بودند، بلکه نمیتوانستند کوچکترین بحرانها و کوتاهترین روزها را بهپایان برسانند.
✍ #فرهاد_مهدوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این صف تخم مرغ در عربستانه!
کاش اصلاح طلبا ازش یه "مرغ سحر ناله سرکن" و چندتا "کاریکاتور" توروزنامه هاشون بزنن ببینیم واسه بقیه هم بلدن یا فقط ازخودتحقیری رنج میبرن!