هدایت شده از انقلابی بمانیم ثامن الائمه
🔺 در دو روز اخیر مقامات و احزاب عراقی از رئیسجمهور گرفته تا وزارت خارجه مواضع شدیدی علیه تحریمهای ظالمانه آمریکا گرفتهاند که دربرخی رسانهها ی داخلی هیچ خبری از آنها منتشر نمیشود!!
آیا پشت پرده آن ، حکایت از یک عملیات روانی نیست؟ بدیهی است عدم صداقت وتعهد برخی اصحاب رسانه در انعکاس اخبار خوب بویژه در ایام حساس کنونی پذیرفته نیست ودر قضاوت جامعه ،نوعی بی بصیرتی دشمن شادکن تلقی میشود.
عباسیان
❌ رضا شاه روحت شاد؟!
🔺کاش فقط بخش ۳ از فصل ۵ کتاب #تاریخ_ایران_مدرن نوشته آبراهامیان را کپی میگرفتم میبردم وسط مردم پخش میکردم! در اینجا تنها چندتا از عناوینی که در این بخش از کتاب شرح داده شدند را می آورم:
◀️ تو این بخش به خوبی اوضاع اقتصادی اجتماعی مردم تو اوایل دهه ۵۰ شرح داده شده، ایران در دهه ۵۰ یکی از بدترین کشورهای جهان در توزیع نابرابری ثروت بوده!
◀️ ایران یکی از بدترین کشورهای جهان در بهداشت عمومی نیز بوده، در نرخ مرگ و میر و نسبت پزشک به بیمار ایران بدترین کشور خاورمیانه بوده
◀️ ایران در دهه ۵۰ یکی از پایینترین نرخهای اموزش عالی رو داشته، ۶۸٪ جمعیت بزرگ سال بیسواد بودند و ۶۰٪ کودکان نمیتوانستند دوره دبستان را تا انتها طی کنند و تنها ۳۰٪ متقاضیان کنکور میتوانستند وارد دانشگاه شوند
◀️ در دهه ۵۰ شمار پزشکان ایرانی در نیویورک بیشتر از شهرهای ایران بود و اصطلاح #فرارمغزها اولین بار برای ایران در این سالها مطرح شد
◀️ در دهه ۵۰ بخش عمدهای از مناطق روستایی بدون برق، مدرسه، آب لوله کشی و امکانات رفاهی بودند
◀️ جالب است بدونید در تهران از هر ۱۰ نفر یک نفر خودروی شخصی داشت اما این نسبت در دیگر مناطق کشور ۹۰ به ۱ بود
◀️ در آخر اینکه وضعیت ایران طبق گزارشهای آمریکاییها بدتر از سوریه بدون نفت ارزیابی میشده!
◀️ تو این بخش به صورت خلاصه نکات زیادی برای روشن شدن وضعیت ایران در دهه ۵۰ موجود است، بدبختی امروز ما حاصل داشتن نرخ پایین #کتابخوانی در کشور است، نسلی که تقریبا از تاریخ هیچ نخوانده و فقط طلبکار است و عصبانی، تعبیر #اباذری برای توصیف این جماعت بهترین تعریف است.
✍ آرش پژوه
هدایت شده از انجمن مدرسان بیانیه گام دوم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 دکتر عبدالملكي عضو هيأت علمي دانشگاه امام صادق(ع) گفت: همه مشكلات ما از تحريمها است ولي نه تحريمهاي خارجي، تحريمهاي خارجي تنها سبب 20 درصد مشكلات شده و 80 درصد مشكلات در اثر تحريمهاي داخلي است.
حجت عبدالملکی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) در برنامه تلویزیونی « ثریا» که با موضوع «عبور از تحریم با نسخه داخلی» روی آنتن شبکه یک سیما رفت، گفت: متاسفانه داستان تحریمها به درستی برای مردم ما گفته نشده است و اگر واقعیت گفته شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
عبدالملکی ادامه داد: همه مشکلات ما از تحریمها هست ولی نه تحریمهای خارجی، تحریمهای خارجی تنها 20 درصد مشکل را ایجاد کرده و 80 درصد مشکلات در اثر تحریمهای داخلی است و اگر تحریمهای داخلی حل شود خود به خود تحریمهای خارجی هم برطرف خواهد شد.
این استاد دانشگاه افزود: قصد اقتصادمقاومتی این است که تحریمهای داخلی را از بین ببرد و اگر تحریمهای داخلی بروند خارجیها خودشان تحریمهایشان را برخواهند داشت زیرا در غیر اینصورت خسارت خواهند دید.
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به خسارتهایی که آمریکا از تحریم ایران دیده است، تصریح کرد: اروپا برای اینکه جلوی خسارت دیدنش را بگیرد به سمت برداشتن تحریمها علیه ایران گام برداشت و قطعا اگر ما چند وقت دیگر تحمل کرده بودیم میتوانستیم بهتر پیش برویم.
وی با اشاره به اعمال تحریمهای فلج کننده آمریکا و غرب علیه ایران تاکید کرد: آنها برای اینکه انقلاب را از بین ببرند چنین تحریمهایی را اعمال کردند و گفتند با این تحریمها مردم را در تگنا قرار میدهیم. آنها میدانستند موتور محرکه انقلاب مردم هستند و سعی داشتند به مردم فشار بیاورند.
عبدالملکی یادآور شد: اقتصاددانان غربی معتقدند تحریمهای خارجی قدرت فلج کردن ایران را ندارد زیرا میدانند اقتصاد ایران بسیار قدرتمند و بزرگ است به همین دلیل به سمت تحریم های داخلی آمدند تا به مردم فشار وارد کنند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: سیاسیون غربی گفتند اقتصاد ایران بسیار بزرگ و قوی است ولی مریض است و قدرت دفاع از خودش را ندارد، لذی بر همین اساس هم برنامهریزی کردند و به مبارزه با نفت و بانک ایران برآمدند.
این کارشناس مسائل اقتصادی اظهار داشت: ما امروز از دو راه میتوانیم اقتصاد ایران را درمان و سرپا کنیم، البته جریانی در کشور وجود دارد که میگوید نمیتوانیم، یک را دیگر هم این است که دست به دامن دشمن شویم و اینجاست که دشمن از ما امتیاز میگیرد و هر چقدر هم ما کوتاه بیاییم و امتیاز بدهیم آنها کوتاه نمی آیند و امتیاز بیشتری را طلب میکنند!
وی تاکید کرد: دشمن ما درباره شدت تحریمهای داخلی دچار اشتباه محاسباتی شد. تحریمهای داخلی ما آنقدری نیست که بتواند انقلاب را با مشکل جدی روبرو کند ، البته مردم را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد که آن هم قابل حل است.
عبدالملکی در ادامه با اشاره به تحریمهای داخلی گفت: بخشی از این تحریمها از طرف بخشی از تولیدکنندگان به مردم تحمیل میشود، تولیدکنندگانی که احتکار میکنند، یا افزایش قیمت ناعادلانه دارند و یا اجناس بیکیفیت تولید میکنند در حالی که میتوانند با کیفیت بالاتری آن را تولید کنند.
این استاد دانشگاه افزود: بخشی از تحریمهای داخلی هم توسط برخی از مردم تحمیل میشود، آن مردمی که کالای با کیفیت ایرانی نمیخرند، آنهایی که به دنبال برند هستند و کیفیت کالای داخلی را نادیده میگیرند یا آنهایی که دچار غفلت هستند و از روی غفلت خرید کالای ایرانی را نادیده میگیرند!
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: بخشی از تحریمهای داخلی هم توسط دولت به مردم تحمیل میشود، هر دولتی که با واردات بیرویه باعث آسیب به تولید داخلی میشود یا با هر اقدامی به تولیدات ایرانی ضربه میزند.
وی تاکید کرد: بخش دیگری از تحریمهای داخلی هم توسط برخی از مدیران به مردم تحمیل میشود، از سوی مدیران فاسدی که 5 تا 7 درصد مدیران را تشکیل میدهند، یا مدیرانی که فرزندان خود را تربیت اقتصادی نمیکنند!
عبدالملکی تحریمهای سیاسی را هم بخش دیگری از تحریمهای داخلی دانست و ادامه داد: بخشی از تحریمهای داخلی هم به دلیل مسائل سیاسی به مردم تحمیل میشود، برخی احزاب و گروههای سیاسی برای تخریب هم اقداماتی را در حوزه اقتصاد انجام میدهند که در نتیجه آسیب آن را مردم میبینند. جریان فتنه هم یکی از بزرگترین تحریمهای داخلی را ایجاد کرد.
این کارشناس مسائل اقتصاد در خاتمه در تعریف اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی مذاکره برای رفع تحریمهای داخلی، که اگر تحریمهای داخلی نباشند تحریمهای خارجی هم برداشته خواهند شد.
✅اسناد مربوط به حمایت مقتدی صدر از ایران
♦️واکنش مقتدی صدر به تحریمهای آمریکا علیه ایران
🔹در برابر محاصره اقتصادی ملت ها سکوت نخواهیم کرد.
♦️معاون صدر: دفاع مسلحانه از جمهوری اسلامی ایران واجب شرعی است
🔹معاون اول مقتدا صدر در یادداشتی در صفحه شخصی خود در واکنش به اقدامات خصمانه واشنگتن بر ضد ایران تهدید به مقابله مسلحانه با آمریکا کرد و گفت که دفاع از جمهوری اسلامی ایران براساس دین و مرجعیت های دینی، یک واجب شرعی و اخلاقی است./ایرنا
✅ورزشگاهها محل جدید تفرقه افکنی
🔹برخی شبکه ها، کانال ها و افرادی همچون ربع پهلوی مزدور، قصد دارند اعتراض ها را این بار نه در کف خیابان بلکه در ورزشگاه ها و همزمان با مسابقات لیگ برتر انجام دهند و از فضای ورزشگاه ها استفاده کنند.
🔹این بار استراتژی ليدرهای آشوب استفاده از گسل های قوميتي و شعارهای ضد قوميتي است. فردا در دیدار استقلال و تراکتورسازی گام اول آنها اجرا می شود. هرچند در بازی امشب پرسپولیس هم نشانه هایی از آن دیده شد.
#مردم هوشیار باشند
هدایت شده از انجمن مدرسان بیانیه گام دوم
🔴 ۷ دلیل برای ماندگاری انقلاب اسلامی
♦️ دیماه ۹۴، رهبرمعظم انقلاب در دیدار با مردم قم، بحث مفصلی دربارهی دلایل استحکام، تداوم و ماندگاری انقلاب اسلامی، در مقایسه با دو نهضت پیش از انقلاب (یعنی نهضت #مشروطه و نهضت #ملی شدن صنعت نفت)، و دو انقلاب بزرگ بینالمللی (یعنی انقلاب #فرانسه و انقلاب #روسیه) ارائه دادند. برخی از مهمترین این دلایل عبارتند از:
♦️ اول، ماهیت خدایی انقلاب: «این انقلاب، انقلابی بود برای خدا. آن روزی که این انقلاب آغاز شد، این نهضت به وجود آمد، مثل نهضت احزاب نبود، مثل حرکت سیاسی حزبهای دنیا نبود که به قصد کسب قدرت باشد؛ حرکتی بود در عین مظلومیت، برای اجرای احکام الهی، برای ایجاد جامعهی اسلامی، برای استقرار عدالت در جامعه... خداوند هم به کارشان برکت داد. چیزی که دشمن انقلاب آن را نمیتواند درک کند، همین نکته است.»
♦️دوم، مطابقت با فطرت انسانها: «امروز حرکت انقلاب، هدفهای انقلاب، همان چیزهائی است که در روز اول ترسیم شد و امام بزرگوار و حکیم ما آنها را ترسیم کرد. این هدفها با فطرت مردم هماهنگ بود، لذا مردم آن را گرفتند؛ والّا دل میلیونها مردم را به یک سمتی متوجه کردن، کار عادیای نیست. وقتی کسی با فطرت سخن میگوید، از خدا حرف میزند، فطرتها به او متوجه میشود.»
♦️ سوم، مردمی بودن: «آنچیزی که بهوسیلهی ابرقدرتها قابل از بین رفتن است، عبارت از حکومتی است که به مردم متکی نیست...حکومتی که دشمن خارجی میتواند چهار نفر را علیه آن به کودتا وادار و تحریک بکند، حکومتی است که روی تخت حکومت نشسته، اما مردم به او وصل نیستند.»
♦️ چهارم، همهجانبه بودن انقلاب: «انقلاب اسلامی با همهی انقلابهای دیگر متفاوت است؛ نه یک انقلاب صرفاً معنوی و فرهنگی است، نه یک انقلاب صرفاً اقتصادی است، نه یک انقلاب صرفاً سیاسی است؛ یک انقلاب همهجانبه است. مثل خودِ اسلام است.»
♦️پنجم، نوسازی ساختار بر مبنای اصول: «نوسازی به معنای تغییر نظامات، تغییر سازوکارها، تغییر سیاستها، عملی است، ممکن است، در مواردی هم لازم است و مانع از تحجر است؛ منتها باید بر طبق اصول باشد... این تغییر باید بر اساس اصول باشد. پس آرمانها که شاکلهی کلی نظام از آنها الهام گرفته، قابل تغییر نیست. نظام جمهوری اسلامی یک چنین نظامی است. با این نگاه، نظام فرسودهبشو نیست، متحجربشو نیست، از راهبازمانده نیست و نخواهد شد.»
♦️ ششم، محبوبیت در نزد سایر ملتها: «بارها گفتیم، مفاهیم انقلاب و مفاهیم اسلام، مثل عطر گلهای بهاری است؛ هیچ کسی نمیتواند جلوی آن را بگیرد؛ پخش میشود، همهجا میرود؛ نسیم روحافزا و روانبخشی است که همهجا را به خودی خود میگیرد؛ حالا جنجال کنند، دادوبیداد کنند؛ رفته، صادر شده و الان شما در کشورهای گوناگونی ملاحظه کنید؛ این تفکّر در لبنان دارد فعّالیت میکند، در عراق دارد فعّالیت میکند؛ جوانهای عراقی حرکت کردند همراه ارتششان شدند توانستند این پیروزیها را به دست بیاورند؛ در سوریه همینجور، در غزّه همینجور، در فلسطین همینجور، در یمن همینجور، انشاءالله در قدس شریف و برای نجاتِ الاقصی هم همینجور.»
♦️هفتم، رویش نسل سوم انقلابی: «جوانهای عزیزی که امام را ندیدند، دوران دفاع هشت ساله را ندیدند، باکریها را ندیدند، شخصیتهای فداکار آن روز را که شهید شدند، ندیدند، اما با همان قدرت، با همان استقامت و با همان بصیرتی در صحنه حاضر میشوند که آن روز جوان تبریزی در بیستونهم بهمن وارد میدان شد و در طول دوران جنگ تحمیلىِ هشت ساله، در جبهههای مختلف از خود دلاوری و فداکاری نشان داد. امروز جوانهای ما همینجورند.»
🔺 این هفت عامل، عواملی است که مبتنی بر آن میتوان ثبات و ماندگاری انقلاب را تضمین کرد و مادامیکه این خصوصیات در یک جامعه و نظام سیاسی وجود داشته باشد، میتوان بر هر مشکلی فائق آمد.
⭕️یک نمونه کوچک از #اقتصاد زمان #شاه و بعد از #انقلاب⭕️
👈مقایسه #نرخ درآمد و خرج در زمان شاه و بعد از انقلاب*❓❓❓❗️❗️
☂#توهم بزرگ #ارزانی زمان #شاه☂
✳️آیا میدانید زمان شاه با توجه به قدرت خرید و پایین بودن سطح درامدها کالاها بمراتب #گرانتر از بعدازانقلاب بود ؟
علت اینکه جوانانیکه زمان شاه را ندیدهاند گمان میکنند ارزانی بوده اینست که قدیمیها نرخهای زمان شاه را برای جوانان بیان میکنند ولی از درامدهای آن زمان صحبت نمیکنند تا جوانان با مقایسهی این زمان با زمان شاه با یک محاسبهی ساده متوجه شوند که چه زمانی قدرت خرید مردم بالاتر بودهاست
حالا جهت اطلاع جوانان به چند نمونه اشاره میکنم:
💢سال 49 که #پیکان 18 هزارتومان بود حقوق یک کارمند در ماه 200 تک تومانی یعنی دو هزار ریال بود اگر میخواست پیکان بخرد باید حقوق 90 ماه یعنی 7 سال و نیمش را پرداخت میکرد و یا یک معلم که حقوقش 500 تک تومانی بود باید حقوق 36 ماهش را بابت خرید پیکانی که نه کولر داشت نه هیدرولیک بود و نه ترمزش ضد قفل بود پرداخت میکرد در حالی که امروز اگر کارمندی حقوقش حداقل 1 و نیم میلیون تومان باشد بخواهد پراید بخرد با پرداخت 13 ماه و نیم حقوقش صاحب پراید میشود .
💢سال 1350 دلار آزاد امریکا 105 ریال فروخته میشد کارمندی که حقوق ماهیانهاش 200 تک تومانی بود میتوانست با حقوقش تقریباً 20 دلار بخرد در حالیکه کارمندی که امروزه حداقل 1 و نیم میلیون تومان در ماه حقوق میگیرد میتواند با حقوقش 400دلار خریداری کند .
در همان سالِ 50 دستمزد روزانهی یک کارگر در شهری مثل فردوس در خراسان جنوبی 25 تا 30 ریال بود یعنی یک کارگر اگر سه روز و نیم کار میکرد میتوانست یک دلار بخرد در حالیکه امروزه مزد کارگر در همین فردوس بین 35 تا 40 هزارتومان است و یک کارگر با مزد روزانهاش قادرست 10 دلار خریداری کند.
💢زمان شاه یک حلب 4 و نیم کیلویی روغن نباتی 29 تک تومانی قیمت داشت و کارگری که مزد روزانه اش درسال ۵۴ ، 60 ریال بود تقریبا مزد 5 روزش را میبایست بابت یک حلب روغن 4 و نیم کیلویی پرداخت میکرد اما امروزه همان روغن 23 هزار تومان فروخته میشود و یک کارگر با کمتر از مزد یکروزش یک حلب روغن میخرد و با مزد 5 روزش قادرست 7 و نیم حلب روغن خریداری کند .
💢سال 54 #مرغ_منجمد کیلویی 105 ریال فروخته میشد و مزد کارگر در همین فردوس 60 تا 70 ریال بود یعنی اگر یک کارگر تمام مزد روزش را میپرداخت نهایتاً 670 گرم مرغ خریداری میکرد در حالیکه امروزه یک کارگر با مزد روزانهاش حداقل 5 کیلو مرغ میخرد.
سال 54 قیمت یک موتور یاماها 100 خارجی 5600 تومان بود و کارمندی که حقوقش 500 تک تومانی بود میخواست موتور بخرد میبایست تقریبا حقوق یکسالش را پرداخت میکرد و اگر یک کارگر با مزد 6 تک تومانیش میخواست موتور بخرد میبایست مزد934 روز یعنی 2 سال و نیمش را پرداخت میکرد این در حالیست که امروزه یک کارمند با یک ماه و نیم حقوق 2 میلیونیش و یا یک کارگر با مزد 90 روزش یعنی کمتر از یک دهم زمان شاه صاحب یکدستگاه موتور سیکلت میشود.
💢نان #سنگک درزمان شاه 5 ریال بود و کارگری که در روز 6 تک تومانی مزد میگرفت میتوانست 12 نان سنگک بخرد ولی امروزه یک کارگر بامزد 35 هزارتومانیش قادرست 54 عدد نان سنگک بخرد.
💢در طول 52 سال حکومت پهلوی کل شهر فردوس 320 شماره تلفن هندلیِ غیر خودکار داشت و بجز دو بخش سرایان و بشرویه که هر کدام 3 یا 4 خط تلفن هندلی داشتند غیر از یک روستا که فقط یک خط تلفن هندلی داشت هیچ روستای دیگری تلفن نداشت و در کل روستاهای استان خراسانِ بزرگ فقط 31 روستا دارای یک خط تلفن برای تماس عموم بودند در حالیکه از ابتدای انقلاب تا سال 64 یعنی در عرض 6 سال همین فردوس به برکت انقلاب اسلامی دارای 2 هزار شماره تلفن خودکار گردید و در سال 74 بالغ بر95 درصد روستاهای فردوس دارای تلفن خودکار خانگی شدند.
کل شهر مشهد در52 سال حکومت پهلوی 41000 شماره تلفن داشت که درسال 74 یعنی در عرض 16 سال 194000 شمارهی جدید بمردم واگذار شد .
💢درزمان شاه از برق سراسری و آب لوله کشی و راه آسفالته در روستاها خبری نبود .
💢درزمان شاه کل ایران فقط یک شبکهی تلویزیونی داشت که آنهم ساعت 4 بعد از ظهر روشن و 11 و نیم شب خاموش میشد.
💢درزمان شاه دانشگاه فقط در مراکز استانها بود و در هیچ شهر کوچکی دانشگاه وجود نداشت.
💢درزمان شاه اگر رژیم می فهمید فکر اختراع و نو آوری در سر جوانی وجود دارد سر به نیست میشد و دختران حق نداشتند با حجاب وارد مدارس شوند و خیلی از دختران بهمین دلیل از تحصیل محروم گردیدند .
👈زمان شاه امریکا بقدری بر ایران تسلط داشت که مادر شاه در خاطراتش میگوید:
روزی پسرم محمدرضا بمن گفت که مردهشور این سلطنت را ببرد که امریکاییها هواپیماهای جنگی ما را بردهاند ویتنام و از من که شاه مملکت هستم اجازه هم نگرفتهاند.
🔹 درباره تحریمهای جدید
«مهدی محمدی» :
یکم- آمریکا اعمال تحریمهای خود علیه ایران را رسما از بامداد روز ۱۶ مرداد آغاز کرده است. هدف اصلی ترامپ این است که به ایران بگوید کاملا جدی است اما آمریکاییها خوب میدانند برنامه تحریمی آنها علیه ایران در بلندمدت دچار ۲ چالش عمده عدم اجماع جهانی و سازگاریپذیری ایران با تحریمهاست، بنابراین احتمالا تصمیم خواهند گرفت در کوتاهمدت حداکثر مقدار فشار را به ایران وارد کنند.
در واقع در یک جمله، کاری که آمریکا قصد دارد بکند وارد کردن حداکثر مقدار فشار به ایران در حداقل مقدار زمان است، طوری که اگر ایران بتواند مقطع چند ماهه فشار را پاس کند – که کار دشواری نیست- پروژهای که آمریکا برای تغییر رفتار موشکی و منطقهای ایران حساب جدی روی آن کرده، عملا منتفی خواهد شد.
دوم- در کوتاهمدت، مهمترین برنامه آمریکا وارد کردن فشار روانی به ایران و به هم زدن تعادل روانی جامعه است. همه گزینههایی که اکنون به کار گرفته شده- یا از این به بعد به کار گرفته خواهد شد- در واقع گزینههای عملیات روانی است ولو اینکه ظاهر اقتصادی، امنیتی، سایبری، سیاسی یا دیپلماتیک داشته باشد. اساسا مدتهاست آمریکا هدف اصلی خود در ایران را «کنترل افکار عمومی» قرار داده و به جنبه روانی گزینههای خود اهمیت بیشتری میدهد تا جنبههای عینی و فیزیکی آن.
به عنوان نمونه تحریمها را در نظر بگیرید. هدف از گزینه تحریم ایجاد یک چالش اقتصادی بسیار بزرگ به گونهای که ایران قادر به مدیریت آن نباشد نیست، چرا که آمریکاییها میدانند – و تجربه هم در گذشته نشان داده - هیچ نوعی از تحریم قادر به ایجاد آن مقدار از مشکل برای کشوری مانند ایران نیست که اساسا قادر به کنترل آن نباشد. همین حالا آمریکاییها فشار فراوانی روی خریداران نفت ایران وارد کردهاند تا واردات خود از ایران را قطع کنند ولی لابد خود خوب میدانند که نفت ایران در هر حال فروخته میشود، بنابراین اثر فیزیکی روی اقتصاد نمیتواند هدف اصلی تحریمها باشد، بلکه هدف اصلی وارد کردن فشار روانی به جامعه و خارج کردن رفتار اقتصادی آن از وضعیت نرمال است که میتواند به بحرانهایی مانند گرانی ارز و سکه و حتی پدیدهای مانند احتکار خانگی کالا بینجامد.
درباره سایر گزینهها هم همین اصل صادق است. به عنوان یک مثال دیگر، هم آمریکا و هم اسرائیل بخوبی میدانند حملات فیک و بیارزش به مکانهای سوخته و از قبل تخلیه شده در سوریه برای تحقق ماموریتی که آن را «اخراج ایران از سوریه» مینامند، فقط یک شوخی بیمزه است، با این حال میبینیم عملیات روانی و رسانهای روی این حملات با جدیت تعقیب میشود تا افکار عمومی در داخل ایران تصور کند دستاوردهای میدانی ایران در سوریه به سرعت در حال از دست رفتن است! از این جنبه، کنترل فضای روانی جامعه، سخن گفتن مرتب و صادقانه با مردم، جلوگیری از شکلگیری شایعات و پاسخهای آنلاین رسانهای به برنامه روانی دشمن اصلیترین کاری است که باید در ماههای آینده در دستور کار باشد.
سوم- تیم فعلی در آمریکا بسیار عجول است و با نگاهی ساده به سیاست تصور میکند میتواند در زمانی کوتاه و با ابزارهایی ساده، دستاوردهایی بزرگ خلق کند. نمونه کرهشمالی مصداق تام و تمام این سادهاندیشی است. از آن بدتر، مذاکرهای است که ترامپ با پوتین کرده و سادهدلانه تصور میکند میتواند ایران و روسیه را در منطقه روبهروی هم بگذارد. همین عجله، خود به نقطه ضعف اصلیپروژه تحریمی آمریکا علیه ایران تبدیل شده است. آمریکا به دلیل عجلهای که دارد عملا فشار روانی تحریم روی جامعه ایرانی را پیشاپیش تخلیه کرده، بنابراین در موعد اجرای تحریم قادر به وارد کردن هیچ شوک روانی جدیدی به اقتصاد ایران نبوده است (قیمت دلار در روز ۱۶ مرداد به جای افزایش افت کرد). مردم ایران - دقیقا بر خلاف آنچه آمریکا میخواهد - روز به روز بیشتر در حال پی بردن به این موضوع هستند که مسائل اقتصادی ایران ریشه در شیوه مدیریتی و کیفیت تصمیمات مسؤولان داخلی دارد و مرتبط کردن آن به سیاست خارجی بیشتر عملیات روانی یک طرف ذینفع خارجی است تا اینکه واقعا از یک حقیقت در اقتصاد ایران خبر دهد. هر چه زمان بگذرد و تصمیمهای بیشتر و دقیقتری گرفته شود، بیارتباط بودن نوسانات اقتصادی به سیاست دفاعی و منطقهای ایران بیشتر خود را نشان خواهد داد و این امر از حیث راهبردی زیرپای راهبرد تحریمی آمریکا را خالی میکند.
چهارم- اروپاییها طی ۲ روز گذشته در بیانیههایی گفتهاند با تحریمهای جدید آمریکا مخالفند و قصد دارند قوانینی را اجرا کنند که از شرکتهای اروپایی در مقابل تحریمهای آمریک
ا محافظت خواهد کرد. مجموعه مقررات موسوم به «مسدودکننده» که اروپا میخواهد در این حوزه اجرا کند، هیچ زمان دیگری در گذشته تست نشده، بنابراین هیچ قضاوت روشنی در این باره که آیا این قوانین میتواند به طور موثر با تحریمهای ثانویه آمریکا مقابله کند، وجود ندارد. اکنون آزمون مهمی برای اروپا ایجاد شده و باید دید اروپاییها در عمل چه میزان حاضر به ایستادگی و پرداخت هزینه خواهند بود. تست این موضوع قبل از فرارسیدن تحریمهای ۱۳ آبان، تکلیف ایران را در این باره که آیا واقعا برجام ارزش ادامه دادن با اروپا را دارد یا نه، بخوبی روشن میکند.
پنجم- روشن است هدف آمریکا از بازیای که راه انداخته، تغییر سیاستهای ایران در برخی حوزههای خاص بویژه در منطقه است. موثرترین پاسخ به آمریکا این است که آمریکا در عمل ببیند این فشارها نهتنها سیاست ایران در منطقه را تغییر نمیدهد و آن را تهاجمیتر و رادیکالتر خواهد کرد، بلکه حتی ممکن است سیاستهای هستهای ایران را هم که فعلا در چارچوب برجام قرار دارد، تغییر دهد. به میزانی که محاسبات آمریکا در این حوزه کنترل شود، رفتار تحریمی آن هم کنترل خواهد شد.
📽سخنرانی ناطق نوری چند ماه پیش از انتخابات ۷۶:
«از نظر مواضع، ما اصولگراییم. یک قدم، یک سانت از مواضعمان کوتاه نمیآییم. امام فرموده ارتباط ما با آمریکا، ارتباط گرگ و میش است؛ این تا درندگی اش را دارد، تا گرگ بودنش را دارد، همین آش و همین کاسه است.
اینطور نیست که ما کوتاه بیاییم که یک کسی خوششون بیاد. از اصولمان برنمیگردیم، برای اینکه مثلا یک عدهای دگراندیشان در داخل از بنده خوششان بیاید که به من رای بدهند. یا مثلا یک عده بیتفاوتها خوششان بیاید.
مثلا بنده از اصولم دست بردارم، که یک عدهای خوششان بیاید، خیر، من نیستم. آن رایی هم که با کوتاه آمدن از اصول انقلاب میخواهند به من بدهند، نمیخوایم.»
منتشر شده توسط جواد موگویی
اظهارات نسنجیده و سلب اعتماد عمومی
یکی از نمایندگان مجلس در اظهاراتی گفته است سرنوشت ۹ میلیارد دلار از ۱۱ میلیارد دلار ارز واگذار شده از سوی دولت مشخص نیست، بلافاصله در فضای مجازی می نویسند ۹ میلیارد دلار گم شده! نفر بعد که بازیگر معروفی است توئیت می کند راحت دزدی کنید ۹ میلیارد دلار که چیزی نیست، یه عده هم که مثلا مخالف دولت هستند، عکس نوشته در اینستا می گذارند که روحانی به جهانگیری می گوید حالا چطوری اینو گردن دولت قبل بندازیم!
همه این ها از اظهار نظر در خصوص یک ابهام توسط آن نماینده شروع شد، در حالی که وی می توانست با تحقیقات کامل تر و پرس جو از مسولان مربوطه قاطعانه و با اطلاعات صحیح اظهار نظر کند نه آنکه یک ابهام را عامل شایعه سازی گسترده نماید.
بیخود نیست که بعضی وقتها فوتبالی ها می گویند رونالدو را ول کنید، مراقب غصنفر باشید که گل به خودی نزند.
🇮🇷
🔴آیا رهبری به تنهایی با شجاعت و قاطعیت میتواند فساد را ریشه کن کند؟؟؟
📚 #عبرتهای_تاریخ
🔻یکی از افرادی که بعد از پیامبر (ص) به حکومت رسید «عثمان» بود. عثمان در طول مدت حکومت خود دچار مفاسد مالی و انحرافات زیادی شد (ر.ک: شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ج۱/ص۱۹۸). از جمله مردمانی که نسبت به مفاسد اعتراض داشته و درخواست برخورد با آن را داشتند مردم کوفه بودند، مردم کوفه به همراه سایر معترضین عثمان را سرنگون و با علی (ع) بیعت کردند. علی (ع) در برخورد با مفاسد هم شجاع بود و هم قاطع. در توصیف شجاعتشون فرمودند: «به خدا قسم چون کفتار ترسو نیستم بلکه با کمک افراد حق جو، روی گردانان از حق را در هم میکوبم». (نهج البلاغه: خطبه6) و در توصیف قاطعیتشان فرمودند: «به خدا قسم حتی اگر اموال بیت المال مهریه زنان شده باشد آن را باز میگردانم» (نهج البلاغه: خطبه ۱۵). به همین جهت دست رد بر سینه سهم خواهانی چون طلحه و زبیر زد و حکومت معاویه را برنتافت.
🔻اما طلحه و زبیر و معاویه نیز بیکار ننشستند و علیه علی (ع) جنگ سخت و نرم بر پا کردند. در این هنگام که هنگام هزینه دادن پای مبارزه با مفاسد بود حضرت (ع) خطاب به مردم کوفه فرمود: «قد فتح باب الحرب بينكم و بين أهل القبلة و لا يحمل هذا العلم إلا أهل البصر و الصبر» (نهج البلاغه: خطبه173) «باب جنگ بین شما و دشمنان داخلی بازگردیده است، و در این جنگ عَلَم را تنها کسانی میتوانند حمل کنند که اهل بصیرت و صبر باشند» اهل بصیرت تا در هنگام جنگ روانی حق و باطل بر آنها مشتبه نشود و اهل صبر تا در هنگام جنگ سخت تحمل هزینه ها را داشته باشند.
🔻ولی مردم کوفه که خواهان مبارزه با فساد شده بودند نشان دادند که نه بصیرت دارند و نه صبر. صبر نداشتن آنها باعث شد که نتوانند جنگ را به سرانجام برسانند و از خود ضعف نشان دادند، و بصیرت نداشتن آنها نیز موجب انفعال و فریب آنها در برابر جنگ روانی دشمن شد. نتیجه این بی بصیرتی و بی صبری هم چیزی نبود جز شهادت علی (ع) و بر روی کار آمدن معاویه که اُم الفساد بود.
🔺 علی (ع) با فدا کردن خویش برای همگان این حقیقت را روشن ساختند که «برای مبارزه با فساد، شجاعت و قاطعیت رهبر کافی نیست بلکه بصیرت و صبر مردم نیز لازم است» و الا مبارزه نتیجه نخواهد داد و چه بسا نتیجه عکس دهد.
🔺 اکنون آیا ما بصیرت و صبر لازم برای مبارزه با فساد را داریم ؟
◀️ ما که با نوسان قیمت ارز و سکه به بازار ارز و سکه هجوم می آوریم، آیا صبر لازم برای پرداخت هزینه مبارزه با فساد را داریم ؟!!!
◀️ ما که با شایعه مضحک دیوار کشی در پیاده رو حق و باطل را گم میکنیم، آیا بصیرت لازم برای مبارزه با جنگ روانی مفسدین را داریم ؟!!!
✍علیرضا اعلایی
🔴 ما هم خدایی داریم....
🔺رئیسجمهور ترکیه در واکنش به سقوط ۳۰درصدی ارزش لیر در برابر دلار گفت، اگر آمریکائی ها دلار دارند، ما هم خدا را داریم.
🔴 رفتارشناسی موضع سست حیدر العبادی
🔸حیدر العبادی، نخست وزیر عراق روزهای گذشته اظهار داشت تحریم های آمریکا علیه ایران را محکوم می کند اما ناچار است برای حفظ منافع عراق از آنها تبعیت نماید.
🔹درباره این موضع توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
🔻۱. با وجود رقبای مطرح و سرسخت، حیدر العبادی برای دستیابی به جایگاه نخست وزیری از موقعیت لغزانی برخوردار است و با این مواضع تلاش می کند:
🔹اولا ؛ نظر جناح های مختلف پارلمان را به دست آورد.
🔹ثانیا ؛ پیام مثبتی به طرف های آمریکایی و سعودی ارسال کند که پس از نخست وزیری آماده همکاری با آنهاست و بدین طریق با جلب حمایت آنها راه دستیابی به پست نخست وزیری را هموارتر کند.
🔻۲. با این حال باید توجه کرد که:
🔹اولا ؛ پست نخست وزیری در عراق، برآیند ائتلاف جریانات و گروه های شیعی است و نه یک شخص خاص.
🔹ثانیا ؛ همان طور که مواضع رهبران و نمایندگان گروه های شیعی عراق طی روزهای گذشته نشان داد، برآیند گروه های شیعی عراق کاملا همسو با جمهوری اسلامی ایران هستند.
🔹ثالثا ؛ آن چه برای ایران مهم است برآیند ائتلاف های شیعه در عراق است و نه یک شخص خاص. در این برآیند هر ائتلاف سهم خود را دارد و بر آن اساس بازی گری می کند. از این رو موضع حیدر العبادی فاقد ارزش عملی و عینی است.
🔻۳. از دیگر سو، ارتباط عمیق دینی _ مذهبی مردم ایران و عراق و پیوند سرزمینی گسترده، بزرگ ترین مانع عملی سازی نظرات سیاست مداران عراقی متمایل و همسو با غرب است.
🔹 برخی افرادسئوال می کنند چه کنیم تا مسائل سیاسی را درست تحلیل کنیم؟
اگرمی خواهیدعمیق مسائل سیاسی را تحلیل کنیداقدامات زیرراانجام دهید
۱_تاریخ اسلام بویژه بعدازرحلت پیامبراسلام را خوب مطالعه کنید یکی از منابع کتاب انسان ۲۵۰ساله مقام معظم رهبری می تواند باشد
۲_تاریخ معاصر ایران رابویژه نهضت مشروطه و ملی شدن نفت و.....تاآخرپهلوی رابخوانیدکتب آقایان موسی نجفی و موسی حقانی خوب است
۳_تاریخ انقلاب اسلامی بویژه سالهای ۶۰و۶۱را خوب بخوانید وصیت نامه امام که خلاصه ای از صحیفه امام هست و کتب مرکزاسنادانقلاب اسلامی و....خوب است
۴_سایت هاوخبرگذاری های معتبرمانندخبرگذاری فارس سایت مشرق نیوز و نیز سایتی از معاونت سیاسی ّبه نام basir at.irرامطالعه کنید
۵_فرمایشات رهبرانقلاب را حتما گوش بدهیدیاازطریق سایت رهبری بخوانیدسخنان مهم ایشان در سالهای گذشته مخصوصا سخنرانی درلشکرمحمدرسول الله باعنوان خواص و عوام ونیزسخنان ایشان درلشکرسیدالشهداباعنوان نفاق رابخوانبد
۶_اخبار را حتما دنبال کنید
🔵فرصت تحریم برای ناکارآمدها‼️
◽️ همچنان که تحریم می تواند یک فرصت برای نوسازی اقتصاد داخلی و احیای تولید ملی و پیشبرد و تحقق اقتصاد مقاومتی باشد، برای مدیران ناکارآمد نیز یک فرصت است اما فرصتی متفاوت که مشکلات و معضلات اقتصادی ناشی از مدیریت و ناکارآمدی خود را به پای تحریم بنویسند و القا کنند؟!
#خوش_آیند
🔴 سخنگوی بدون موافق‼️
🔻«مرعشی» رئیس کمیته سیاسی حزب کارگزاران:
🔹هرکس از آقای نوبخت در شرایط کنونی حمایت کند آیندهای در سیاست ایران نخواهد داشت.
🔹سراغ هر وزیری بروید دادش از دست آقای نوبخت بر هواست./ او هیچ موافقی در دولت ندارد
🔴اندر حکایت این روزهای اصلاح طلبان
🔻در مورد مواضع این روزهای اصلاح طلبان درباره ی اوضاع کشور و رابطهی آنها با دولت چند نکته مهم وجود دارد:
1⃣تلاش آنها برای فاصله گیری از براندازان، آنگونه که آقای خاتمی، صریحا اعلام کرد، نقطه ی قوت مواضع آنهاست و می تواند گام مثبتی برای انسجام سیاسی در کشور محسوب شود.
2⃣ آنها تلاش دارند تا با انتقاد از دولت و طرح بی باکانه ی اینکه دولت از ما نیست، آنگونه که سعید حجاریان، خواهان آن شد، هزینه ای بابت حمایت هایشان از دولت پرداخت نکنند.
3⃣ تأکید آنها بر راهکارهای صرفا اصلاح طلبانه ضمن اینکه نشان از تلاش آنها برای حفظ هویت خود در شرایط کنونی دارد، نشان می دهد که درک آنها از مسائل اجتماعی چندان دقیق نبوده و نیازمند بازنگری جدی است.
✍ #مصطفی_قربانی
🔴رسانه به سبک BBC
🔻بنگاه خبر پراکنی بی بی سی در اقدامی قابل تأمل اقدام به تولید برنامه ای تصویری باعنوان ۳:۵۹ نموده است که حاوی نکاتی است. این بهانه ای شد تا نویسنده به بررسی اجمالی این رسانه بپردازد:
1⃣سبک بی بی سی همواره بر تولید محتوا با زمان کوتاه و حداکثر تأثیر بر مخاطب می باشد و در همین راستا بار روانی را از روی مخاطب کم حوصله بر می دارد، مثلا نمی گوید برنامه ۴ دقیقه می گوید ۳:۵۹ مثل فروش کت شلوار فقط ۱۹۹ هزار تومان!!
2⃣انتخاب عنوان یا تیتر جذاب برای هردوقشر موافق و مخالف جهت پیگیری اعم از دیدن، خواندن و گوش دادن محتوای تولیدی
3⃣استفاده از حرف راست و متقن و مستند به عنوان مبنای کار و اراده باطل از آن و تفسیر با سلیقه خود برمبنای پروتکلهای داخلی BBC مانند شعار لاحکم الا لله خوارج
4⃣معمولا BBC در نتیجه گیری به دوصورت عمل می کند:یا نتیجه گیری با تیتر تحلیل، مستند،فیلم و ...کاملا متضاد است و از تیتر فریبنده به عنوان تله استفاده می کند، و یا خوراک مد نظرش را حین مستند، متن و یا فیلم طوری زیرپوستی به مخاطب می خوراند و دست آخر نتیجه گیری را به مخاطب وا می گذارد که البته بستگی به سواد رسانه و بصیرمحبی
اسی افراد، درخیلی موارد مخاطب نتیجه دلخواه BBC را برداشت می کند.
5⃣و دست آخر اینکه BBC برعکس بیشتر رسانه های معاند اگرچه در تحلیل بدترین توهینها را غیرمستقیم و زیرپوستی به آرمانهای دینی و انقلابی روا می دارد ولی از توهین مستقیم به مقدسات وکاراکترهای آن خودداری می کند.
🔹نتیجه آنکه فعالان سیاسی و رسانه ای متعهد و انقلابی مفاهیم فوق را بهتر از نویسنده می دانند ولی لزوم تبیین آن برای قشر خاکستری ضروری بنظر می رسد.
✍ #وحید_محبی
🔴 خون اجدادشان در رگ هایشان جاری است...‼️
🔻عماریاسر در صفین مظلومانه شهید میشود. شهرت حدیثی از پیامبر (ص) که بیان میکند کشندگان عمار گروهی #یاغی هستند موجب میشود خون عمار هم افشاگری کند که جبهه معاویه جبهه باطل و ظلم است.
در حالی که حدیث پیامبر قابل تکذیب نبود، تزلزلی جدی در قوای معاویه پدیدار شد . اما دوباره جهل و بی بصیرتی مردم و مکر عمروعاص به میدان آمد و عمروعاص بیان پیامبر خدا را اینگونه منحرف کرد که: بله، عمار را گروه سرکش و طغیانگر کشتند، منتهی ما که در شام بودیم و این علی بود که عمار را به جنگ کشانید و او را به کشتن داد!
آری؛ آنگاه که در بزنگاه ریشه ی شجره ملعونه خشکانیده نشود بایست امروز همچنان شاهد رقص شمشیر ابوجهل ها و جاهلیت مدرن باشیم.
اخیراً تصاویر منتشر شده از راه اندازی حمام خون و کودک کشی در یمن موجب شد لرزه ای در لشگر آل سعود صهیونی بیفتد ، ولی دوباره تاریخ تکرار شد و عمروعاص های سعودی سوار بر جهل حاکمان خرفت منطقه در واکنش به افزایش انتقادها به ائتلاف سعودی مدعی شدند:
«شبهنظامیان #الحوثی مسئول کشته شدن کودکان یمنی در میدان جنگ هستند!!»
🔹در یک جمله می توان گفت:
خون اجدادشان در رگ هایشان جاری است...!
✍ #محمدصادق_سلطانزاده