📌واشنگتن مخالف شفافیت مذاکرات وین است
🔸مذاکرات برجامی وین، وارد فاز عملیاتی و تعیین کننده ای شده است.بر اساس آنچه سید عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد کشورمان اعلام کرده است، نگارش متن توافق در برخی موارد ( که مورد اتفاق ظرفین است ) آغاز شده و مذاکرات بر سر نقاط اختلافی نیز ادامه دارد. در مقابل، طرف آمریکایی مواضع دوگانه و مبهمی را در قبال مذاکرات وین اتخاذ کرده و سعی دارد به هر نحو ممکن مانع از "شفافیت در عرصه مذاکرات" شود.
رمزگشایی از مواضع بایدن و همراهانش در قبال مذاکرات وین چندان دشوار به نظر نمی رسد! آنها در صددند " مذاکرات سیاسی" را محیط بر " مذاکرات حقوقی-فنی" تعریف کنند. طرف آمریکایی قویا معتقد است که اگر این نسبت ( به صورت معکوس) تعریف نشود و " بایسته های حقوقی" در مذاکرات غیر مستقیم مورد توجه قرار گیرد، واشنگتن کمترین قدرت مانوری در مواجهه با تهران نخواهد داشت.
دموکراتهای کاخ سفید معتقدند که "پروسه رفع برخی تحریمها" نباید کمترین مغایرتی با " ثوابت سیاست خارجی آنها در قبال ایران" داشته باشد. "تحدید توان موشکی ایران "،" جلوگیری از افزایش قدرت منطقه ای ایران" و " دائمی کردن محدودیتهای هسته ای " جمهوری اسلامی ایران ، سه هدف اعلامی اصلی دولت بایدن در قبال کشورمان محسوب می شود. سالیوان مشاور امنیت ملی و آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا هر دو قویا معتقدند که هندسه تحریمهای ضد ایرانی باید به گونه ای حفظ شود که خطوط قرمز راهبردی آمریکا در تقابل با ایران را زیر سوال نبرد. سیاستمداران و رسانه های غربی به گونه ای زمینه غلبه "حواشی" بر " متن و اصل ماجرا" را فراهم می سازند که طرف مطالبه گر ( جمهوری اسلامی ایران) را صرفا به یک "طرف مذاکره کننده " تبدیل کنند.در حال حاضر نیز مقامات دولت بایدن در مذاکرات وین اصرار دارند در دوگانه "شکل –محتوا"، اصالت را به "شکل" داده و از تمرکز افکار عمومی بر روی محتوای مذاکرات جلوگیری به عمل آورند.
مقامات دولت بایدن به گونه ای صحنه مذاکرات را تشریح می کنند که گویا اکنون در " نقطه صفر" قرار داریم و توافقی مبنایی ( به نام برجام ) نیز میان طرفین منعقد نشده است! در هر حال، مقامات آمریکایی به خلق پارادوکسها و ابهامات جدیدی در فضای مذاکرات روی می آورند تا در نهایت، بتوانند از راهبردهای ضد ایرانی خود در ذیل این بازی تصنعی و تاکتیکی صیانت کنند.
✍دکتر حنیف غفاری
🔴هفتتپه به بیتالمال بازگشت
🔹پس از ابطال واگذاریهای فسادآمیز بنگاهها و واحدهای تولیدی نظیر هپکو، ایران ترانسفو، ماشینسازی تبریز و …حالا با ورود دستگاه قضایی، شرکت هفتتپه نیز از واگذاری معیوب رهایی یافت و به بیتالمال بازگشت.
🔹سال گذشته بود که تصمیمگیری پیرامون واگذاری شائبهدار شرکت هفتتپه توسط سازمان خصوصیسازی به هیات داوری محول شد.
🔹با ورود دستگاههای مختلف نظارتی و اعتراض به رأی هیات داوری، دادخواست ابطال واگذاری پر فساد شرکت هفتتپه به دادگاه ویژه حقوقی رسیدگیکننده به پروندههای مسالهدار خصوصیسازی ارجاع شد و رای ابطال واگذاری هفتتپه صادر گردید.
🔹براساس این رأی صادره، مالکیت این شرکت باید به دولت واگذار گردد.
🔴 اگر مشارکت پائین بیاد، مسئولین تغییر رویه میدن؟
🔻مسئله ای که این روزها در بین بخشی از مردم بعلت اعتراض به وضعیت موجود دست به دست می شود این نکته است که ما مردم در انتخابات شرکت نکنیم تا مسئولین تنبیه شوند و تغییر رویه دهند.
🔻سؤال؛ چه کسی تغییر رویه دهد؟ کدام مسئول؟ کدام دستگاه؟
1⃣ سیاست اجرایی و اقتصادی کشور فقط با #انتخاب و رای مردم مشخص می شود که به کدام سمت و سو حرکت کند. چه 30، 40 درصد شرکت کنند چه 90 درصد ملت؛ سیاست اجرایی کشور را اکثریت انتخاب کننده ها مشخص می کنند و اساساً عدم حضور بخشی از مردم، روی تغییر رویه اجرایی کشور تأثیری ندارد. فقط آنانیکه در انتخابات شرکت می کنند می توانند یک سیاست و برنامه خاص را برای مدیریت کشور برگزینند. پس تغییر رویه و وضعیت موجود فقط با «رأی» و «انتخاب» شکل شدنی است نه با «رأی ندادن»!
2⃣ با مشارکت پائین در انتخابات، دشمنان احساس می کنند به هدف شان که همان مقابل قراردادن مردم و نظام سیاسی است نزدیک شده اند، باز فشارها را بیشتر می کنند. شک نکنید در صورت مشارکت پائین مردمی، دشمنان به طمع افتاده و فشارها و تحریم ها را بیشتر می کنند.
3⃣ دولتی می تواند در عرصه سیاست خارجه، از حقوق ملت خود دفاع کند و مقابل فشارها و زیاده خواهی بایستد که رأی اکثریت ملت را داشته باشد.
4⃣ جریان حامی دولت؛ از یک طرف این هدف را دنبال می کند که قشر متوسط و ضعیف جامعه، انتخابات را تحریم کنند. آنها را نسبت به صندوق رأی بدبین و بی اعتماد کند. از طرفی حامیان سیاسی خود را با اظهارات و مواضع ساختارشکنانه نظیر تاجزاده، ظریف و اسحاق جهانگیری در صحنه نگه میدارد تا در انتخابات، هفته آخر با دوقطبی سازی، حامیان خود را پای صندوق ها بکشاند اما قشر متوسط و ضعیف جامعه پای صندوق ها نیایند تا باز دولت روحانی ( #دولت_سوم_روحانی) تشکیل شود!
🔹از این جهت برای تغییر رویه و تغییر وضعیت موجود، اتفاقاً مردم باید در انتخابات حتماً شرکت کنند. حضور عموم مردم، قشر متوسط و ضعیف جامعه برای تغییر رویه و وضعیت موجود واجب و ضروری است. در غیر اینصورت، همین آش و همین کاسه برقرار خواهد بود! تغییر رویه با #مشارکت_حداکثری رخ خواهد داد نه با مشارکت حداقلی و ادامه دولت روحانی!
5⃣ چنانچه مشارکت پائین در انتخابات نهادینه شود، اصل «رأی دادن» و «جمهوریت» بعد از 40 سال که امام و مردم با خون و جهاد آن را بدست آورده اند، کم کم به حاشیه می رود و کم کم دیکتاتوری به جای جمهوریت و رأی مردم نهادینه می شود. این خطر وجود دارد. ملت ایران نباید #جمهوریت را فدای «مشکلات» کند. نداشتنِ جمهوریت را امروز ملتِ مصر تحت حاکم دیکتاتوری، به معنای حقیقی کلمه حس می کند، ملت های تحت دیکتاتورهای سلطنتی و موروثی منطقه حس می کنند! مبادا به عقب بازگردیم که نه تنها «مشکلات» مان حل نمی شود بلکه صدبرابر خواهد شد!
✅ #داود_مدرسی_یان
⁉️ سناریوی دولتی ها در این هفته چیست؟
📝 یعقوب ربیعی
💠 در این روزها همه منتظرند که بشنوند در وین چه اتفاقاتی افتاده، می افتد و خواهد افتاد؟ آنچه می نویسم تحلیلی است که براساس خبرهای رسانه ای به آن رسیده ام البته نه غیب می دانم و نه آینده گو هستم لذا مخاطبان می توانند در تکمیل آن کمک کنند. اینکه سناریوی دولتی ها در این چند روز چیست دو فرض متصور است:
1️⃣ _ *سناریوی اول:* تعجیل در امضای یک توافق با عنوان احیای برجام و راه اندازی جشن و پروپاگاندای رسانهای جریان غرب گرا برای تاثیر بر انتخابات.
2️⃣ _ *سناریوی دوم:* با توجه به اتمام وقت توافق با آژانس در سوم خرداد، دولتی ها اگر نتوانند به نتیجه برسند بر روی نظام فشار خواهند آورد تا توافق با آژانس تمدید شود و با ماندن بازرس های آژانس در کشور مذاکرات مجدداً پیگیری شود. دیدار گروسی با عراقچی احتمالاً در این راستا بود.
💠 ویژگی مشترک هر دو سناریو تقلای دولتی ها برای یک توافق تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری است تا بر انتخابات تاثیر بگذارند. اما وظیفه مجلس انقلابی و جریان انقلاب چیست درباره آن سخن خواهیم گفت.
🔴چرایی ضرورت نامزد شدن رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری
♦️در دوره قبل که آیت الله رئیسی برای دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، نامزد شدند عده ای دائما القا میکردند که آمدن ایشان به ریاست جمهوری، اولا بی حرمتی وی به حکم انتسابش از سوی رهبری برای تولیت آستان قدس میباشد در ثانی با این کار خود را از تولیت بهترین کانون ارزشی خلع کرده و در نتیجه از خیر کثیری خود را محروم نموده است. جواب این موضوع را با صحبتی از سردار دلها میدهیم که ترجمانی از مبانی فکری امامین انقلاب در باب نظام اسلامی میباشد.
🌹«امروز قرارگاه حسین بن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند. اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمیماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی(ص).»
♦️لذا از آنجایی که گستره پست ریاست جمهوری نسبت به سایر جایگاه های مسئولیتی بی نظیر است، میتوان گفت که ادای تکلیف در این پست خطیر به مراتب از خدمت ایشان در آستان قدس بالاتر بوده چرا که نظام اسلامی یگانه حرم اهل البیت(ع) در این دنیای ظلمانی است و آستان قدس در حقیقت گستره نظام اسلامی است نه صرفا منطقه خاص جغرافیایی در خطه ای از مشهد مقدس! و با عملکرد صائبانه در این منصب بسیار حساس، در حقیقت بزرگترین آرمان اهل البیت(ع) که همان احیای حاکمیت اهل غدیر است به منصه ظهور رسیده و احقاق حق و ابطال باطل در حد وسیعی میتواند رقم خورده و به اذن الهی جهان را آماده نیل به وادی ظهور و درک ولایت عظمای مهدوی نماید.
♦️باز در دوره جدید این القائات باطل برای کاندیداتوری آیت الله رئیسی در فضای سیاسی کشور شکل گرفته که البته بعضا بخاطر بغض های سیاسی و منفعت های حزبی میباشد.
♦️برای جواب این مغلطه ها نیز بخشی از فرمایشات اخیر مقام_معظم_رهبری را آورده تا به گستره بی نظیر اختیارات ریاست جمهوری بهتر پی ببریم:
«عمده نزدیک به همه مدیریتهای کشور که هزاران مدیریت است اینها در اختیار رئیس قوه مجریه است و مستقیم زیر نظر ریاست جمهوری است و همه بودجه مصوب کشور در اختیار رئیس جمهور است. میزان قدرت و مدیریتهای دستگاهها و #قوای دیگر دربرابر قدرت دولت کمی بیشتر از #صفر است و #باقی_دست_ دولت است.»
♦️از طرفی خوب است مستحضر باشیم که طبق آمارهای اعلامی، قوه مجریه کانون اصلی شکلگیری پروندههای قضایی میباشد و بخش اعظمی از پرونده ها با فرایندهای غلط دولت و یا مدیریتهای ضعیف و خائنانه و یا رانت های حزبی و زد و بند های دولتی گره خورده است. لذا آیت الله رئیسی در جایگاه ریاست جمهوری با دستی بازتر از قوه قضائیه میتواند ریشه این اژدهای هفتسر فساد را که امروز به اصل نظام آسیب میزند نابود کند. لذا حضور ایشان در عرصه ریاست جمهوری، درواقع تداوم مستحکمتر خط عدالتخواهی ایشان در قوه قضاییه در ابعادی اثرگذارتر و وسیعتر خواهد بود. به عبارت دیگر، ایشان در قوه قضائیه بیشتر میتواند با معلول های فساد برخورد داشته باشد ولی در صورت قرار گرفتن در پست خطیر ریاست جمهوری ایشان میتواند رویه مبارزه با مفاسد را بصورت علّی و ساختاری ادامه داده و به نوعی نگذارد آب از سرچشمه آلوده شود.در جواب آن افرادی هم که آمدن ایشان را منوط به اذن رهبری میکنند باید گفت اولا اذن رهبری قرار نیست به صورت علنی داده شود و از طرفی ولایت بارها اعلام کرده است که فرمان جهاد را صادر کرده و از آنجایی که پست ریاست جمهوری میتواند بزرگترین جبهه جهادی برای اهل حق باشد، القای ضرورت اذن گرفتن یک نوع فرافکنی است. پس آمدن آقای رئیسی به صحنه انتخابات با وجود داشتن صلاحیت حداکثری نسبت به سایر رقبای انتخاباتی، برای ایشان یک تکلیف الهی است که چه بسا میشود گفت این تکلیف برای وی متعیّن نیز شده است و برای ادای این تکلیف باید تمام همت خود را مبذول نماید که این مسئولیت را نه میشود به دیگران بخشید و نه میتوان از آن صرف نظر نمود!
#پویش ملی_ دعوت از رئیسی_اصلح
#حاکمیت غدیر_نظام اسلامی_ تکلیف متعیّن
⁉️فردا در کمیسیون امنیت ملی چه خبر است؟
🔹 کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس فردا یکشنبه میزبان وزیر امور خارجه است تا به ۷ سوال اعضا پاسخ بدهد.
🔹«محمدجواد ظریف» قرار است در جلسه این کمیسیون حضور یابد و درباره فایل صوتی منتشر شده از وی به نمایندگان توضیح دهد.
🔹 ظریف همچنین به سوالات نمایندگان در باره مذاکرات وین نیز توضیح خواهد داد.
شایان ذکر است که عباس عراقچی مسئول مذاکره کننده وزارت خارجه در وین روز گذشته پس از پایان جلسه کمیسیون مشترک برجام در اظهارنظری که توام با خوشبینی بود گفت: «اخباری که از سمت آمریکاییها به ما منتقل می شود این است که آنها هم برای بازگشت به برجام جدیت دارند، تا الان اعلام آمادگی کردند که بخش بزرگی از تحریم های خود را بردارند. البته از نظر ما هنوز کامل نیست به همین دلیل مذاکرات ادامه پیدا خواهد کرد تا زمانی که ما به همه خواسته های خود در این زمینه برسیم.»
بیان اظهاراتی پیرامون جدیت طرف آمریکایی و برداشته شدن بخش بزرگی از تحریمها! که با واقعیتهای موجود عرصه مذاکرات تفاوتی آشکار دارد با هدف درگیر کردن افکار عمومی صورت میگیرد تا فشارهای علیه نظام افزایش یابد و کشور در بن بست قرار گیرد.
در واقع عراقچی پالسهای غلطی به افکار عمومی میدهد تا صورت مسئله به این شکل شود که وزارت خارجه قصد برداشتن تحریمها و حل مشکلات مردم را دارد اما برخی از مسئولین اجازه آن را نمیدهند.
💠 ورود ژن فریبکار
🔸«وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا در دولت بایدن و از اعضای ارشد تیم مذاکراتی دولت اوباما در زمان توافق هستهای بر خلاف روحانی و تیم مذاکرهکننده ایرانی که از شکسته شدن تحریم و آمادگی ایالات متحده برای برداشتن بخش عمدهای از تحریمها صحبت میکنند، میگوید راه درازی تا توافق باقی مانده است.
🔸این مقام آمریکایی که برای ایرانیان معرف موضع توهینآمیزش نسبت به مردم ایران با این جمله است که «فریب و نیرنگ در DNA ایرانیان است»، از تلاش کشورهای اروپایی برای ورود مجدد آمریکا به برجام و مبنا قرار دادن آن برای رسیدن به توافقی «طولانیتر، قویتر و بهتر» تشکر کرد.
🔸شرمن گفت: «میخواهم از شریکان اروپاییمان تشکر کنم که حقیقتا سررشته مذاکرات با هدف بازگشت مجدد آمریکا به برجام و مبنا قرار دادن آن برای رسیدن به توافقی طولانیتر، قویتر و بهتر جهت پرداختن به همه مسائل محل نگرانی از جانب ایران مانند رفتارش در منطقه، موشکهای بالستیک، تجارت تسلیحاتی و سوابق حقوق بشریاش در داخل آن کشور و در سراسر دنیا را در دست دارند«.
🔸معاون وزیر خارجه آمریکا طی اظهاراتی عجیب گفت: «امیدوارم بتوانیم به پیشرفتهای کافی دست یابیم که بتواند تا برگزاری انتخابات ایران در ماه ژوئن پایدار بماند».
🔸وندی شرمن در ادامه گفت: «نمیدانم آیا ما میتوانیم تا ضربالاجل انتخابات آنها در ماه ژوئن به توافقی برای پایبندی در برابر پایبندی و توافقی برای ادامه رایزنیهای بعد از آن دست پیدا کنیم یا خیر».
💣 نکته و نظر: مشخص نیست وندی شرمن و طرف آمریکایی چه پالسی از تیم مذاکرهکننده ایرانی دریافت کردهاند که احیای برجام را به انتخابات داخلی ایران گره میزنند، اگر چه واضح است رویکرد تیم مذاکره کننده طی سالهای گذشته با در میان گذاشتن بحثهای داخلی با دشمنان ملت ایران، همچنین گره زدن توافق هستهای به انتخابات ایران و آمریکا، زمینه را برای سوءاستفاده طرف مقابل از فرآیند مذاکرات فراهم کرده است.
🔸مواضع وندی شرمن درباره مذاکرات وین از آنجا حائز اهمیت است که او همان کسی است که در همان آغاز مذاکرات برجامی در کمیته سیاست خارجی سنا طی سخنانی اهانتآمیز گفته بود: ما به دنبال حذف تحریمهای وسیع علیه ایران نخواهیم بود و تنها به ایران فرصت میدهیم برای از بین بردن نگرانیهای ما، مدتی «استراحت» کند.
#عکس_نوشت
#انتخابات
‼️جریان اصلاحطلبی رو به احتضار است
🔹محمدرضا تاجیک از تئوریسینهای جریان اصلاحات: جریان اصلاحطلبی رو به احتضار است؛ گفتمان قدیم اصلاحطلبی در حال احتضار است و چیز نویی برای ارائه کردن ندارد، اما جدید هم امکان تولد ندارد.
🔹جریان اصلاحطلبی مرسوم در آینده با ریزشهای بیشتری مواجه خواهد شد. با شقاقها و فراقهای بیشتری مواجه خواهد شد و در آینده نزدیک به اعتقاد من حتی از نام اصلاحطلبی عبور خواهد شد و جریانهای جدیدی اگر شکل بگیرند پرهیز میکنند که به نام اصلاحطلبی نامیده شوند [و] به دنبال عنوان و نام جدیدی میگردند هر چند همان کنش اصلاحطلبانه و مدنی را داشته باشند.
🌹 کسانی که دعایشان مستجاب است
♦️عَنِ النَّبِيِّ صَلَّي اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِه قالَ: أرْبَعَةٌ لا تُرَدُّ لَهُمْ دَعْوَةٌ وَ يُفْتَحُ لَهُمْ أبْوابُ السَّماءِ وَ يَصِيرُ إلي الْعَرْشِ: دُعاءُ الْوالِدِ لِوَلَدِهِ وَ الْمَظْلُومِ عَلي مَنْ ظَلَمَهُ، وَ الْمُعْتَمِرِ حَتّي يَرْجِعَ وَ الصَّائِمِ حتّي يَفْطُرَ.
♦️چهار كس هستند كه دعاي آنان رد نمي شود و ابواب (رحمت) آسمان در برابر دعاي آنان گشوده و تا به عرش الهي راه مي يابد:
دعاي پدر درباره فرزند،
دعاي مظلوم عليه ظالم،
دعاي زوّار خانه خدا تا باز گردد،
و دعاي شخص روزه دار تا افطار كند.
📚 مرآة العقول، ج 12، ص173
📸 فواد ایزدی: وزارت خارجه درباره بند ۳ توضیح دهد
به گزارش مشرق فواد ایزدی در توئیتی به اظهارات جدید نماینده آمریکا در قالب ۳ بند اشاره کرد و نوشت:
اظهارات جدید نماینده آمریکا:
۱- هر تعداد از #تحریمهای ترامپ را که خواستیم نگه میداریم.
۲- در پی رسیدن به توافقی طولانیتر و قویتر هستیم.
۳- دوست داریم وارد #مذاکره درباره موضوعاتی فراتر از برجام شویم و از ایرانیها میشنویم که آنها نیز همین علاقه را دارند.
خوب است وزارت خارجه درباره بند ۳ توضیح دهد.
فواد ایزدی: وزارت خارجه درباره بند ۳ توضیح دهد