⛔ *اسرائیل و آینده مذاکرات*
عبدالباری عطوان، *تحلیلگر مسائل بینالملل:*
*🔹تهدیدهای ژنرالهای اسرائیلی* مبنی بر بازگردادن ایران به عصر حجر در صورت دست برنداشتن از برنامه موشکی، هستهای و بازوهایش در منطقه *وحشت کنونی اسرائیل را از آغاز دور هفتم مذاکرات نشان میدهد.*
🔹احتمالا *اسرائیل بزرگترین بازنده* در هر دو حالت است. به این ترتیب که دستیابی به توافق به معنای لغو تحریمها و سرازیر شدن میلیاردها دلار به ایران بدون ارائه هیچ گونه امتیازی است و فروپاشی مذاکرات در بدترین حالت به معنای وقوع جنگی است که احتمالاً نه تنها اسرائیل را به عصر حجر بازمیگرداند بلکه به طور کلی وجودش را محو میکند؛ زیرا هزاران موشک از هر سو و در اندازههای مختلف به سمتش سرازیر میشود. این امر *شتافتن رئیس اطلاعات عربستان به بغداد برای گفتکو با ایران* به منظور پرهیز از چنین سرنوشتی به علت *عدم اعتماد به متحد آمریکایی* را تفسیر میکند.
*تحلیلهای مغالطهکارانه را کنار بگذاریم و روی چندین نکته تمرکز کنیم:*
🔹نخست: ایران تا به الان حضور هیئت آمریکا در هرگونه مذاکرات مستقیمی را نپذیرفته است و آمریکا نیز تسلیم این شرط شده است. گمان نمیکنیم این موضع در روزهای آینده عوض شود مگر اینکه آمریکا لغو کامل تحریمها را تضمین کند.
🔹دوم: *از سرگیری مذاکرات به معنای شکست اسرائیل در محقق ساختن هدفش یعنی کشاندن آمریکا به جنگ با ایران است* علی رغم اینکه آمریکا به خوبی میداند ایران درصدد کسب وقت و گام برداشتن در برنامه هستهای خود و افزایش تدریجی سطح غنی سازی بود.
🔹سوم: *اکنون رئیسی مردمی و انقلابی رئیس جمهور ایران است* که بیشتر به رهبر معظم نزدیک میباشد. رهبری که جناح غربگرایان در دولت روحانی را به خاطر هدر دادن پنج سال از عمر برنامه هستهای در مذاکرات و توافقی بیهوده قبلی با آمریکا نخواهد بخشید.
🔹چهارم: *امروز ایران از نظر نظامی و سیاسی در موضع قدرت است* و توانسته است با تأثیرات تحریمها مقابله کند و به کشوری قدرتمند تبدیل شده است.
🔹پنجم: *اینکه ایران به گروسی و تیم بازرسان همراه او اجازه ورود به هیچ کدام از تاسیسات هستهای یا دسترسی به فیلم دوربینهای آنها را نمیدهد، نشان میدهد که ایران کشوری مستقل است که از تهدید نمیترسد.*
🔹ششم: ارسال بمب افکن « B2» از سوی آمریکا که میتواند مادر بمبها را حمل کند و همراهی جنگنده «اف 15» اسرائیل با آن تا الان نتایج برعکسی داشته است و ایران را به تغییر موضع سختگیرانهاش در مذاکرات وادار نکرده است. همین امر درباره تهدیدهای اسرائیل درخصوص حمله به ایران صدق میکند.
🔹مسئله موفقیت یا شکست این مذاکرات در وین نیست بلکه مسئله این است که کدام طرف (ایران یا آمریکا) بر دیگری شروطش را تحمیل میکند، کدام طرف امتیاز میدهد و کدام طرف بر موضعش پافشاری میکند. از طریق پیگیری تحولات منطقه میتوانیم بگوییم که آمریکا در شش دور قبلی مذاکرات باخته است و گمان نمیکنیم که در دور هفتم نیز در سایه سختگیری ایران و مخالفتش با تسلیم شدن در برابر شروط آمریکا برنده شود.
*🔹این اسرائیل بود که آمریکا را در این تنگنا گرفتار کرد؛ زیرا باور داشت که میتواند این کشور را به جنگ با ایران بکشاند و در این راه از حماقت و بیپروایی ترامپ و سیطره بر داماد او یعنی کوشنر استفاده کرد. گمان نمیکنیم اسرائیل آمریکا را به این دام کشنده یعنی جنگ در صورت فروپاشی مذاکرات بکشاند. هرکس که از توافق هستهای خارج شده باید بهایش را بپردازد* و نه برعکس.
*🔹ایران در موضع قدرت قرار دارد* و بزرگترین سلاح این کشور قدرتش برای پایداری، اتخاد تصمیم و اتکا بر تسلیحات داخلی و بازوهای نظامیاش است؛ یعنی بازوهایش در لبنان، عراق، یمن و نور غزه که هرگز این کشور را تنها نمیگذارند.
*🔹اما آمریکای شکست خورده در افغانستان دیگر قدرت بزرگ جهان نیست* و چه بسا ترس اسرائیل نیز بارزترین گواه این مسئله باشد.*آمریکا بزرگترین بازنده این مذاکرات است* و به خاطر اسرائیلیها و عربهای سازش کار وارد جنگ نخواهد شد.
*🌹تعجیل در فرج و سلامتی امام زمان صلوات🌹*
*🌹 اللهم صل علی محمد و آل محمد وعجل فرجهم 🌹*
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🎥 آخرین یادگاری روحانی
۴۵۰ هزار میلیارد تومان (۴۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) کسری بودجه و عواقب آن!
❗️علت اقتصادی گرانی ها و تورم افسارگسیخته اخیر چیست؟
از مهمترین نتایج #جنگ_شناختی فعلی بر ضد ما خنثی سازی هر قشر با قشر خودش است.
روحانی با روحانی، انقلابی با انقلابی، دوست با دوست و...
تبدیل هنرمندانه حب به بغض و یقین به شک از مصادیق بارز این جنگ در میان ملت است.
اگر تدبیری نشود در بلند مدت شاهد گسل های اجتماعی خواهیم بود
تحریف صحبتهای وزیر کشور درباره زنان
🔹 روز گذشته وزیر کشور در نشستی مطالبی را درباره مسائل زنان مطرح کرده بود که برخی رسانههای اصلاحطلب با تیتر اشتباه «وزیر کشور: اگر انقلاب بخواهد ضربه ببیند، از ناحیه زنان است»، به موضوع سخنان وزیر کشور پرداختند. این موضوع مورد سواستفاده رسانههای معاند هم قرار گرفت.
🔹اما وحیدی در این نشست گفته بود: «اینکه غربیها با معیارهای خودشان به ما بگویند زن مهم است، هیچ نیازی نداریم که از فکر ناقص، ضعیف و مادی غرب بهره بگیریم و نشان دهیم که زن جایگاه مهمی دارد.
🔹افکار فمینیستی به جز تحقیر و تضعیف موقعیت زن آثار دیگری ندارد. اعتقاد دارم اگر انقلاب بخواهد ضربه ببیند از ناحیه زنان است و اگر موفق هم بشود باز هم از ناحیه بانوان خواهد بود. شناخت فرصتها و تهدیدها در حوزه زنان بسیار مهم است و کارکرد دشمن بر اندیشه، اخلاق و عملکرد بانوان خیلی مهم است.»
✅ نصف چاپ پول در اقتصاد ایران را عبدالناصر همتی انجام داده است
✍️ به گزارش خبرنگار «نود اقتصادی»، از زمان شروع جمعآوری دادههای آماری بانک مرکزی در تاریخ اقتصاد ایران تاکنون، نصف چاپ پول در دوره ریاست عبدالناصر همتی بر بانک مرکزی انجام شده است.
✍️ حجم پایه پولی تا پایان مهرماه امسال ۵۳۰ هزار میلیارد تومان بوده که ۲۷۱ هزار میلیارد تومان آن در دوره کمتر از سه سال ریاست همتی بر بانک مرکزی صورت گرفته است.
✍️ رشد پایه پولی عامل اصلی تورم در اقتصاد ایران و فقیرتر شدن مردم محسوب میشود. بدین ترتیب همتی را باید سلطان چاپ پول در تاریخ اقتصاد ایران معرفی کرد.
🛑اگر اغتشاش بد است پس چرا انقلاب ۵۷...
✍ محسن مهدیان
🔹یک سوال رایج و پرتکرار وجود دارد که هر از گاهی با بروز و ظهور اغتشاشات خیابانی و برخورد ناجا مطرح می شود و آن اینکه: "اگر اغتشاش بد است پس چرا انقلاب 57 شکل گرفت..."
فرض سوال اینست که انقلاب 57 از جنس اغتشاشات این روزها بوده است. با این حال دو دسته پاسخ وجود دارد که هردو لازمست اما عمق آنها یکسان نیست.
🔹پاسخ اول:
ظاهر یکسان رفتارها به معنی شباهت آنها نیست. داعشی ها عملیات انتحاری انجام می دهند. شهید حسین فهمیده هم عملیات استشهادی انجام می دهد. ایندو یکی است؟ اسرائیلی ها آدم می کشند، نیروی مقاومت نیز سربازان صهیونیستی را به هلاکت می رسانند، ایندو یکی است؟
چه آنکه اغتشاش برای به هم زدن طاغوت و حکومت جور و ظلم پهلوی، تلاش برای برقراری نظم و دعوت به انضباط است.
🔹 پاسخ دوم و مهمتر:
اساسا برخلاف تصور، انقلاب 57 انقلاب از طریق اغتشاش نبود. انقلاب 57 بروزو ظهور حضور اعتراضی مردم بود. انقلاب 57 انقلاب مردم بود نه جمعی اقلیت علیه مردم.
به همین دلیل وقتی برخی با هدف راه اندازی عملیات مسلحانه خدمت امام رسیدند تا مجوز بگیرند با مخالفت صریح امام مواجه می شوند.امام می فرمایند انقلاب ما انقلاب آگاهی ها است نه اسلحه. این تاکید امام بارها در خاطرات رفیقدوست و مرحوم پسندیده و دعایی و الویری و شبیری و مرحوم هاشمی وغیره آمده است. وقتی اعضای سازمان مجاهدین با امام در نجف دیدار کردند امام به آنها صریح می فرماید: با اقدام مسلحانه مخالفم.
امام حتا مبارزه با رژیم را در ابتدای دهه 40 در چارچوب قانون طاغوت آغاز می کند و در ادامه با آگاهی و بصیرت بخشی این مردم هستند که قیام می کنند. براین اساس مردم ابتدا در درون متحول شدند و در ادامه این تحول درونی را به تحول سیاسی تبدیل کردند. لذا بارها فرمودند که انقلاب مردم ما برآمده از تحول درونی آنها بود.
🔹در نهایت اینکه؛
هیچ کس با اعتراض مدنی و قانونی مخالف نیست. اما ایستادن جمعی اقلیت مقابل مردم و تخریب اموال عمومی، یعنی دیکتاتوری مقابل اکثریت و این اغتشاش بیش از آنکه مقابل حکومت باشد اغتشاش مقابل اراده مردم است؛ طبیعی است که نظام برآمده از مردم، مهمترین وظیفه اش صیانت از اراده آنها است.
رصد صحنه مذاکرات نشان می دهد که غرب با هدف به همین ریختن محاسبات ایران و تیم اعزامی،تحریم و جنگ روانی شدید را همزمان با نشستن سرمیز مذاکره شروع کرده است.در عین حال پیاده نظام داخلی آن هم قرار است برای بی اعتبارسازی تیم اعزامی در داخل و مقصر نشان دادن آن در خارج عملیات روانی کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرتضوی: آب خلیجفارس به اصفهان منتقل میشود
معاون اجرایی رئیس جمهور:
🔹متاسفانه خشکسالیهای پی در پی آسیب جدی بر منابع آبهای جاری و هم منابع آبهای زیرزمینی وارد کرده است.
🔹قرار است انتقال آب برای استان اصفهان از خلیجفارس و برخی استانها نیز از دریای عمان صورت گیرد.
🔹تا الان ۳ چاه ژرف در استان سیستان و بلوچستان حفر شده است.
⁉️فضای مذاکرات وین چگونه است؟
🔻حاکم شدن فضای واقعبینی بیشتر بر گفتوگوها: با وجود فضاسازیهای رسانهای و بیانیههای منفی صادرشده از سوی مقامهای غربی در یک هفته گذشته، به نظر میرسد پس از بازگشت هیأتهای اروپایی از پایتختهایشان و در پی بررسی متون پیشنهادی ایران، فضایی واقعبینانهتر بر گفتوگوها حاکم شده و زمینه برای ورود به گفتوگوهای جزئیتر بیش از دور پیش فراهم شده است؛
🔻بازی مقصرنمایی و فضاسازی رسانهای بر مواضع ایران اثر نخواهد داشت: در یک هفته گذشته طرفهای غربی تلاش کردند تا با تقسیم کار و راه انداختن فضای رسانهای، تیم مذاکرهکننده را برای عقبنشینی از مواضع اصولی خود تحت فشار قرار دهند، با این وجود باید تأکید نمود که این فضاسازیها نه تنها موجب عقبنشینی ایران نخواهد شد، بلکه عزم ایران برای پافشاری بر مواضع به حقش را نیز بیش از پیش تقویت میکند. همین رویکرد موجب شده است که طرفهای مقابل بر خلاف هفته گذشته، اکنون از لزوم شروع کار بر روی متن صحبت نمایند؛
🔻پیشرفت مذاکرات، مستلزم توقف اقدامات مخرب آمریکا: دولت آمریکا در یک هفته گذشته با اعمال تحریم و انتشار اخبار تهدیدآمیز تلاش کرده است با تاکتیک ارعاب همزمان با مذاکره، ایران را برای امتیازدهی تحت فشار قرار دهد، اما همانطور که در جلسه کمیسیون مشترک نیز از سوی ایران و برخی دیگر طرفها عنوان شد، این فشارها تأثیر معکوس داشته و بر فضای مذاکرات تأثیر مخرب میگذارد. باید تأکید شود که پیشرفت مذاکرات، مستلزم آن است که آمریکا از اقدامات خلاف حسن نیت دست بردارد؛
🔻ایران آماده توافق است، اما از منافع خود دست نمیکشد: جمهوری اسلامی ایران که با جدیت تمام در گفتوگوها حاضر شده، برای دستیابی به توافق در کوتاهترین زمان آماده است و هیأت ایرانی این ظرفیت را دارد که تا هر زمان که لازم باشد به گفتوگوها ادامه دهد. از این رو، باید تأکید شود که توافق در دسترس است و به محض آنکه آمریکا حقوق ایران را به رسمیت شناخته و از کارزار شکستخورده فشار حداکثری دست بردارد، راه برای حصول سریع توافق باز خواهد شد؛
🔻اختلاف نظر، ذات مذاکره است: در هفته گذشته، برخی از رسانهها تلاش کردند با برجسته کردن اختلاف نظرها میان طرفهای مذاکرهکننده، فضا را چنین به تصویر بکشند که گفتوگوها در آستانه شکست قطعی قرار دارد. این در حالی است که اختلاف نظر، ذات مذاکره است و اگر اختلافی میان طرفین نبود، اساسا نیازی به مذاکره وجود نمیداشت. جمهوری اسلامی ایران نظرات و پیشنهادات خود را به صورت مکتوب روی میز آورده و طرفهای مقابل را نیز تشویق کرده که نظرات و دیدگاههای خود را ارائه کنند. آنچه ضروری است، آن است که همه طرفها با جدیت و حسن نیت برای کاهش این اختلاف دیدگاه و نهایتا رسیدن به توافقی که برای هر دو سو قابل پذیرش باشد، تلاش کنند؛
🔻هدف همه تحریمها نابودی برجام بوده است: مقامهای دولت سابق آمریکا تأکید داشتهاند که هدف از اعمال تحریمها، نابود کردن برجام بوده است. از این رو، بر اساس مواضع رسمی و علنی دولت آمریکا، تمامی تحریمها در ارتباط با برجام بودهاند و آمریکا نمیتواند با تغییر برچسب، ادعا کند که تحریمهای ذیل فشار حداکثری با برجام مرتبط نیستند؛
🔻هدف از پیشنهادات ایران، اطمینان از پایداری توافق است: باید تأکید نمود که پیشنهادات ارائهشده از سوی جمهوری اسلامی ایران، برآمده از تجربه به دستآمده از نحوه اجرا و موانع پیش روی انتفاع کامل ایران از مزایای توافق هستهای بوده و به دنبال آن است که با اطمینان از اجرای کامل این توافق، دوام و پایداری آن را افزایش دهد. موضوع تضمین و همچنین رفع موثر تحریمها، اطمینان از پابرجا ماندن توافق را افزایش میدهد، از این روست که جمهوری اسلامی ایران ترجیح میدهد اکنون در مذاکرهای دقیقتر و شاید سختتر، این اطمینان را ایجاد کند که اجرای توافق سهلتر میشود؛
🔻پایبندی ایران به متون ارائهشده در دور هفتم: پیشنهادات و نظرات ارائهشده از سوی هیأت ایرانی در گفتوگوهای هفته پیش همچنان روی میز قرار دارد و مذاکرهکنندگان ایرانی در طول مباحث در خصوص متن بر اساس این دیدگاهها پیش خواهند رفت.
🔻هیأت ایران، هیأت تصمیمگیر و دارای اختیار است: بر خلاف طرفهای مقابل، هیأت اعزامی ایران هیأتی با اختیارات بسیار زیاد و امکان تصمیمگیری در محل است و این امکان را دارد که تا هر زمان که نیاز باشد برای ادامه گفتوگوها در وین مانده و در خصوص موضوعات مهم در محل تصمیمگیری کند. باید توجه داشت که هفته گذشته نیز این طرف مقابل بود که خواستار آن شد که برای بازگشت به پایتختها وقفهای در گفتوگوها ایجاد شود.
🛑 طلب ۵۰ ساله!
✍ فرهاد مهدوی
🔹۵۰ سال از بدهی ۵۳۵ میلیون دلاری انگلیس به ایران میگذرد؛ اما در روزهای اخیر که فشارها به دولت انگلستان افزایش پیدا کرده است، آنها به دنبال راهی برای پرداخت این بدهی هستند.
👈نکات تحلیلی:
بدهی انگلیس به ایران مربوط به سال ۱۳۵۰ است؛ پولهای بیزبانی که بهجای رفع مشکلات مردم با عنوان خرید تانک چیفتن به شرکتهای انگلیسی پرداخت شد تا از ورشکستگی نجات یابند؛ اما پس از عبور از بحران هیچگاه حاضر نشدند پولها را حتی در قالب ارسال تجهیزات نظامی به ایران برگردانند؛ اما مسئولین کشور اخیراً رایزنیهای خود را برای دریافت این مطالبات افزایش دادهاند.
1️⃣- در سالهای گذشته همواره مسئولین سیاست خارجی که خود را سرآمد دیپلماسی و گفتوگو در عرصه بینالملل میدانستند، هیچگاه بهصورت جدی پیگیر دریافت پولهای بلوکهشده ایران در لندن نبودهاند، شاید رودربایستی یا حضور فرزندان و خانوادههایشان در غرب مانع از دریافت اموال ملت ایران شده است.
2️⃣- وقتی علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در وزارت خارجه انگلیس حضور پیدا میکند و پایش را در یک کفش کرده که بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی (۵۳۵ میلیون دلاری) کشورمان را سریعاً پرداخت کنید، میخواهد به طرف انگلیسی ضربالمثلشان را معنی کند که «صدای عمل رساتر از حرف است» و پاشنه درب را تا وصول طلبمان میکنیم.
3️⃣- به دلیل فشارهای ایران، در روزهای اخیر چندین بار دولت انگلیس تعهد داده که بدهی ایران را میپردازد؛ «لیز تراس»، وزیر امور خارجه انگلیس گفته که بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی کشورش به ایران یک «بدهی قانونی» است و دولت لندن میخواهد آن را پرداخت کند. همچنین هیئتی از وزارت خارجه انگلیس هفته گذشته برای بررسی مکانیسم پرداخت بدهی این کشور به ایران، به تهران آمد.
نکات راهبردی:
1️⃣- پیگیریهای وزارت خارجه دولت سیزدهم در حد حرف باقی نمانده و ورود گسترده واکسنهای کرونا، ترانزیت گسترده همسایگان از خاک ایران و بازگشت میلیاردها دلار از اموال کشورمان حکایت از آن دارد که موضوع انگلیس هم بهسرعت قابلحل است.
2️⃣- مطالبه حقوق ملت ایران وظیفه همه جناحهای سیاسی، گروهها، احزاب و رسانهها است و باید این موضوع بخشی از فرهنگ سیاسی کشورمان شود که هنگام وصول طلبهای ملت ایران از همه دولتهای خارجی باهم متحد هستیم و وزارت خارجه را تنها نمیگذاریم. 4- وزارت خارجه از لبخندهای تصنعی و دستهای چدنی عبور کرده و مطالبات ملت ایران را بهصورت واقعی دنبال خواهد کرد و انشاءالله موفق خواهد شد که تحریمها را حتی بدون عکس یادگاری برطرف کند.
🛑 تلاش برای تغییر محاسبات ایران
✍ احمد بنافی
🔹ادامه دور جدید مذاکرات هستهای از روز پنجشنبه مجدداً آغاز شد و علی باقری، مذاکرهکننده ارشد کشورمان در مذاکره با گروه ۱+۴ مجدداً تأکید کرد که ایران در مذاکرات اراده جدی داشته و در صورت فراهم شدن زمینههای لازم، هیچ مانعی برای توافق نمیبیند.
✅گزارههای تحلیلی:
شواهد و قرائن ناظر به مواضع و مصاحبههای شخصیتهای مرتبط با مذاکرات نشان میدهد که فضای حاکم بر مذاکرات در حال دگرگون شدن است. در این خصوص انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام در پایان جلسه کمیسیون مشترک برجام گفته است که تمامی طرفهای مذاکرهکننده تأکید کردند که تا زمان حصول توافق، به مذاکرات ادامه میدهند. در کنار آن میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین نسبت به روند منطقی در حال پیشرفت مذاکرات وین تأکید کرده است. مسئله اساسی در این دور از مذاکرات این است که آمریکاییها با همکاری طرفهای اروپایی در مواجهه با ابتکار جمهوری اسلامی در ارائه دو سند اقدام، دست به بازی جدیدی زدهاند تا روند مذاکرات را تغییر داده و همزمان به محاسبات ذهنی طرف ایرانی برای عقبنشینی از مواضع خود حمله نمایند. این بازی در محیط رسانهای با روایتگریهای جعلی و با هدف ادراکسازی برای مقصر جلوه دادن ایران بهعنوان عامل به بنبست کشاندن مذاکرات و همزمان ایجاد تحریمهای جدید علیه اشخاص حقیقی و حقوقی و برخی نهادها و همچنین اثرگذاری روانی بر محیط اقتصادی بهویژه در حوزه ارز، طراحی و عملیاتی شده است. در حال حاضر طرف آمریکائی بهشدت بر روی به نتیجه رسیدن توافقی بر اساس سند مذاکرات ناتمام ژوئن گذشته که طرفین به حداقل اختلافات رسیده بودند، هراس دارد؛ چراکه تمامی مسیرها را برای آغاز سناریوهای بعدی آمریکا خواهد بست. این شرایط اتفاقی به وجود نیامده و حاصل سلسله اقداماتی است؛ ازجمله اینکه ایران با دستان پر وارد مذاکرات شده، همراه با ابتکار عمل بوده، با طرفهای روسیه و چین کاملاً هماهنگ است و از همه مهمتر دست برتر را در تمامی سطوح دارد؛ مضاف بر اینکه آمریکاییها فاقد پلن جایگزین هستند؛ به عبارتی پلن جایگزین آنها فاقد اثر راهبردی است؛ چراکه بخش اقدام نظامی که بر روی آن متمرکز بودند و متکی به عملیات روانی برای برهم زدن محیط اقتصادی ایران بود، اکنون در سطح رسانه هم اعتبار ندارد.
✅جمعبندی:
آمریکا به مذاکرات در این مقطع زمانی بهمثابه فرصتی نگاه میکند که در حال از دست رفتن است. از نگاه آنان اگر با ایران در این مقطع کنار نیایند و توافق نکنند، نمیتوانند در آینده امتیاز کنونی را هم بگیرند. بر همین مبناست که تلاش دارند تا با قرار دادن ایران در یک محیط پرفشار روانی و رسانهای؛ مواضع و خواستههای جمهوری اسلامی را تعدیل دهند تا به یک توافق شکننده و قابلتعمیم دست یابند؛ اما هیئت مذاکرهکننده ایرانی با ابتکار عمل آمیخته به حسن نیت و ارائه پیشنهاد منطقی، مستدل و قابلانعطاف در وین ظاهرشده و تمامی مسیرها را بر روی طرفهای مدعی برای جلوگیری از زیادهخواهی بسته است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ریز شناورهای قدرتمند و استراتژی قدرت بی نهایت دریایی
سپاه در چند رویایی بزرگ دریایی در سالیان گذشته با ناوهای بزرگ و پیشرفته آمریکایی توانست با اقتدار پیروز عرصه باشد. استراتژی دریایی سپاه نبرد نامتقارن با کمک شناورهای دریایی بود . حالا سپاه پاسداران با تولید انبوه شناورهای کوچک اما برد بلند چه در عرصه طی مسافت دریایی و چه در زمینه برد موشکی بدنبال بسط قدرت دریای جمهوری اسلامی در دریا و آبهای آزاد میباشد. قدرتی که در طول تاریخ ایران بیسابقه بوده و از آن میتوان به قدرت تا بی نهایت نام برد.
موفقیت سپاه در عرصه ریزپرنده های بدون سرنشین و اکنون ریزشناورهای قدرتمنددریایی ،معادلات منطقه ای را به ضرر قدرت های بزرگ رقم زده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خاطره یکی از جانبازان جنگ تحمیلی خیلی شنیدنی وجالب
✅ تعداد موشک های مورد نیاز برای نابودی کامل اسراییل :
✅ این مقاله با احتساب ساختمانها و اماکن حساس موجود در سرزمین های اشغالی و شعاع و قدرت تخریب موشک های متوسط ایران و همچنین مطالعه ی برخی حملات موشکی مانند وقایع قبل از جنگ دوم خلیج فارس , حمله 2018 به ارامکو و موشکباران عین الاسد تهیه شده است .
✅ عدد تقریبی است و میتواند بیشتر یا حتی با حذف برخی اهداف مانند مناطق صنعتی و علمی به عنوان زیرساخت آینده فلسطین کمتر شود .
⭕️ فلج کردن کردن نیروی هوایی :
🔹تعداد فرودگاه ها : 20 فرودگاه
- هدف قراردادن باندها هر فرودگاه به طور میانگین 20 موشک ( 400 تیره )
- ساختمانهای برج مراقب و سیستم ناوبری هرفرودگاه 5 موشک ( 100 تیره )
⭕️ نابودی ساختمان های مدیریت شهری و استانی ( با درنظرگیری میانگین 5 موشک برای هر ساختمان ) :
- 5 ساختمان استانداری ( 25 تیره )
- 10 ساختمان فرمانداری اصلی ( 50 تیره )
- ساختمانهای شهرداری 50 شهر دیگر ( 250 تیره )
⭕️ نابودی مناطق سیاسی :
- ساختمان کنست یا همان پارلمان اسراییل ( 10 تیره )
- ساختمانهای 28 وزارتخانه ( 280 تیره )
- ساختمان ریاست جمهوری ( 10 تیره )
- ساختمان نخست وزیری ( 10 تیره )
- منزل 30 وزیر ( 30 تیره )
⭕️ مناطق صنعتی , اقتصادی و علمی :
- 1000 واحد صنعتی و اقتصادی هرکدام از 1 تا 5 تیره به احتساب بزرگی ( حدودا 3000 تیره )
- 8 دانشگاه بزرگ هرکدام 20 تیره ( 180 تیره )
- 8 نیروگاه اتمی هرکدام 20 تیره ( 180 تیره )
- 100 نیروگاه و پالایشگاه برق نفت گاز و مشتقات نفتی هرکدام 20 تیره ( 2000 تیره )
⭕️ مناطق نظامی و امنیتی :
- 50 ساختمان اصلی پلیس هر شهر ( 250 تیره )
- 50 پایگاه کوچک نظامی یا امنیتی هر شهر ( 250 تیره )
- 10 پایگاه اصلی نظامی هرکدام 20 تیره برای ساختمانهای فرماندهی و محل دپوی مهمات ( 200 تیره )
⭕️ اهداف دیگر مانند رادار ها آنتن های مرکزی و ساختمانهای رادیو تلویزیون ( 800 تیره )
🟤 جمعا : 8000 تیره موشک اصلی توسط ایران و 100 هزار راکت کوچک و خمپاره برای درگیر کردن پدافند این رژیم توسط حزب الله .
✅ بنا به تجربه ی جنگ دوم خلیج فارس ( تهاجم به عراق ) این عملیات موجب قطع ارتباط صدها هزار سرباز با مرکز فرماندهی شده و عملا شیرازه این ارتش از هم میپاشد , بدین صورت نیروها یا فرار کرده یا بنا به تجربه و اموزش به نبرد های چریکی جسته و گریخته و صد البته محکوم به شکست روی میاوردند .
✅ بنا به تجربه ی اخراج اسراییل از جنوب لبنان ( سال 2000 ) میتوان بعد از این عملیات برق آسا مردم فلسطین ( ساکنین داخل سرزمین های اشغالی و یا اردنی های فلسطینی تبار ) را به راهپیمایی های چند صد هزار نفری به سمت مناطق مهم سرزمین های اشغالی تشویق کرده تا عملا تمام کنترل ها از دست ارتش اشغالگر خارج شود .
✅ همچنین بزرگترین چالش ایران یعنی تسلیحات هسته ای اسراییل را میتوان بااین عملیات برق آسا خنثی نمود .
محمد مهدی بابایی
🛑 دور جدید مذاکرات برجامی
✍ رسول جوکار
🔹مذاکرات برجامی پس از یک وقفه چند ماهه بین کشورهای ۴+۱ و نماینده اتحادیه اروپا از یک سو و نمایندگان دولت جمهوری اسلامی ایران از سوی دیگر در وین آغاز شده است
🔹این مذاکرات در شرایط سهل و ممتنع از سر گرفته میشود که از یک سو برخلاف سال ۱۳۹۲ که تقریبا مذاکرات از نقطه صفر آغاز شد، این بار توافقی(برجام) از پیش موجود است که برای دو طرف به عنوان پایهای برای دستیابی سریعتر به یک توافق جدید بر سر همان موضوعات قبلی مورد استناد و وثوق است.
🔹از سوی دیگر به چند دلیل پیچیدگیهایی وجود دارد که دستیابی به توافق جدید را دشوار میکند:
*۱-* تغییر شرایط داخلی و بین المللی
*۲-* تغییر دولتها در هر دو سوی مذاکره
*۳-* چالشهایی چون تحریمهای گسترده و در همتنیده دوره ترامپ
*۴-* کاهش تعهدات و پیشرفت برنامه هستهای ایران
*۵-* و مهمتر از همه تشدید بیاعتمادی بین ایران و آمریکا در سالهای اخیر
⬅ شرایط فوق ایجاب میکند که هر دو طرف برای تامین منافع خود با راهبردی جدید و رویکردی متفاوت به میز مذاکره برگردند.
*نکات تحلیلی*
⬛ تیم مذاکره کننده ایرانی باید تلاش کند تا شکل جدیدی از کنش دیپلماتیک در دستور کار دیپلماسی هستهای خود در روند مذاکرات وین قرار دهد تا:
*۱-* از هر گونه مذاکره جدید چه در حوزه هستهای و چه غیر هستهای پرهیز شود.
*۲-* بر ارائه شروطی برای اعاده نتایج تعلیق شده برجام و تضمین حصول و تداوم آنها تمرکز شود.
*۳-* با توجه به تجارب گذشته از فرسایشی شدن این مذاکرات جلوگیری شود.
*۴-* طرف ایرانی باید بعد از پذیرفته شدن مفاد آن از سوی طرف مقابل، درنهایت تلاش کند تا ماهیت حقوقی و غیرقابل فسخ به آن دهد.
*۵-* مهمتر اینکه سرنوشت طرف ایرانی توافق را به ترجیحات، تمایلات و عملکرد طرف مقابل گره نزند.
*۶-* هزینه طرف مقابل را برای هر گونه بدعهدی و خروج مجدد بالا ببرد.
🔚
*نکات راهبردی*
آنچه به سود جمهوری اسلامی ایران تغییر کرده، این است که ایران با نزدیک شدن به دومین غول اقتصادی جهان، اوضاع اقتصادیاش بهبود یافته است و به پشتوانه حمایت چین عملا موفق به کاستن از فشارهای تحریمی شده است.
از طرفی روسیه نیز موافق به همراهی در اعمال فشار بیشتر به جمهوری اسلامی ایران به نفع طرف مقابل نیست، اما چند احتمال ممکنه نتیجه این مذاکرات را به دنبال داشته باشد:
1️⃣ طرفهای برجامی دو بسته پیشنهادی جمهوی اسلامی ایران یعنی رفع تحریمها و تعهدات هستهای را قبول کرده و فضا را برای پذیرفتن راست آزمایی فراهم کنند که این خوش بینانهترین احتمال است.
2️⃣نتیجه دوم احتمال ((نتیجه کمتر برای کمتر)) نامیده میشود که طرفهای غربی نیز یک مانور تبلیغاتی قبل از شروع مذاکرات دور هفتم روی آن انجام دادند ولی طرف ایرانی آن را رد کرد. احتمال دارد طرفین اقدامات محدودی را بپذیرند تا مانع از شکست توافق بشود، این نتیجه نیز با توجه به اسناد بالادستی در ایران در حوزه مذاکرات و تحریمها که بر اساس برداشتن تمامی تحریمها از طرف آمریکا و راستیآزمایی از طرف ایران بنا شده است علاوهبر اینکه فقط باعث تخفیفهای تحریمی و نه لغو آنها میشود، جامعیت نداشته و همه تحریمها را شامل نمیشود. پس این نتیجه نیز دور ازانتظار است.
3️⃣ شکست مذاکرات که بدبینانهترین آن است که طرفین بسته پیشنهادی ایران را رد کنند و ختم مذاکرات اعلام شود که در این صورت آمریکا و تروئیکای اروپایی سراغ احیای قطعنامه شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی ایران خواهد رفت و تحریمهای بیشتری علیه ایران اعمال خواهند کرد. این نتیجه با توجه به این دور از مذاکرات ضعیف است اما نمیتوان نادیده گرفت.
4️⃣ نتیجه ممکن و واقعبینانه این هست که طرفین انعطاف از خود نشان دهند که پس از چند دور از مذاکرات به نقطه توافق برسند که مبنای تداوم مذاکرات باشد. با توجه به افزایش بیاعتمادی میان ایران و طرفهای غربی بر مبنای خروج ایالات متحده و انفعال کامل اروپا در اجرای تعهدات خود، در صورت از میان رفتن برجام، دستیابی مجدد به چنین توافقی تقریبا غیرممکن خواهد بود، لذا آمریکا امید زیادی به چین و روسیه دارد تا بواسطه آنها بتواند انعطاف بیشتری در مورد برنامههای پیشنهادی ایران از ایران بگیرد با توجه به اینکه هر دو طرف منافع حاصل از اجرای توافق را بیشتر از ابطال آن میدانند و علت حضور در مذاکرات چنین محاسباتی است به راحتی نخواهند گذاشت عمر توافق به پایان برسد.
🌴✅تفاوت های رویکردی دولت های دوازهم و سیزدهم
🔹هنوز از آغاز به کار دولت سیزدهم چند ماهی نمی گذرد. قضاوت در موفقیت یا عدم موفقیت زود است. با این وجود طی این چند ماه به وضوح تفاوت هایی در رویکرد این دولت با دولت قبلی مشاهده می شود:
1⃣.هم افزا دانستن دیپلماسی و میدان
دولت پیشین اعتقادی به میدان نداشت. از سر اجبار میدان را پذیرفته بود. دیپلماسی را ترجیج می داد. در هنگامه دستگیری سربازان انگلیسی و تجلیل از قهرمانان ملی این اقدام، دولت پیشین به تجلیل از مردان دیلپماسی برجامی خود اقدام کرد.
دولت سیزدهم دوگانگی میدان و دیپلماسی را قبول ندارد. هردو را در عرض هم به کار گرفته است. حضور فعال دولت در عرصه دیپلماسی و گفتگوی های سازنده با کشورهای منطقه مشهود است. آزاد سازی بخشی از پول های بلوکه شده اثر این دیپلماسی می باشد. دولت افزون بر دیپلماسی، حمایت جدی از میدان و مقاومت را در عراق، فلسطین، لبنان، یمن، افغانستان و ...را در پیش گرفته است. دولت سیزدهم دیپلماسی و میدان را هم افزا می داند و معتقد است قدرت یکی باعث تقویت دیگری خواهد شد.
2⃣. نگاه واقع بینانه به نخبگان و مردم
رویکرد دولت ها در اداره کشور به نخبگان و عموم مردم متفاوت است. برخی دولت ها مردم را طفیلی نخبگان و برخی بعکس تعریف می کنند. حفظ هر دو و نگاه واقع بینانه نه پوپولیستی و عوام گرایانه می تواند عامل موفقیت دولت ها باشد.
دولت پیشین هر چند تلاش داشت اقدامات حمایتی از دهک های پایین جامعه را داشته باشد ولی با نگاه تشریفاتی و تجملاتی از ارتباط قلبی با عموم مردم ناتوان بود. دولت سیزدهم با ادامه برنامه های حمایتی از دهک های پایین با حضور در میان مردم محروم، نقیصه ارتباط قلبی را با عموم مردم جبران و امید را زنده کرده است. این دولت ضمن ارتباط با عموم مردم با برگزاری جلسات جدی و واقع بینانه نه تشریفاتی با نخبگان از نظرات علمی کارشناسان در اداره کشور کمک می گیرد.
3⃣. گره نزدن مسایل کشور به برجام
این دولت از ابتدای آغاز به کار با اعلام اینکه نمی خواهد مسایل کشور به برجام گرده بزند رویکردش را از دولت پیشین تغییر داد. دولت قبلی با گره زدن همه مسایل به برجام و ارتباط با غرب ظرفیت های دیگر را به وادی فراموشی انداخته بود.
دولت جدید هر چند به سادگی نمی تواند از سیطره معاهده برجام خارج شود و طبق معاهده ای که دولت پیشین بسته است باید دنبال توافق خوب باشد ولی دنبال قطع ارتباط مسایل اقتصادی و داخلی کشور با مسئله برجام است
توفیق در این زمینه می تواند دست ایران را حتی در مذاکرات هسته ای برتر کند.
#موسی_سلیمانی
♦️میرکاظمی: وقتی در مرداد دولت را تحویل گرفتیم خزانه خالی و بدهکار بود/ بستن بودجه با کسری حرام است
رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
🔹وقتی ما در مردادماه امسال دولت را تحویل گرفته بودیم حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان تخصیص صادر شده بود، اما در خزانه پولی برای پرداخت نبود.
🔹ما بدون استقراض از بانک مرکزی تاکنون همه حقوقها را سر وقت پرداخت کردیم. اما اگر مجلس و دولت به فکر اقشار کم درآمد هستند باید بستن بودجه با کسری را حرام بدانند.
🔹در اغلب کشورها رشد مصرف انرژی نشاندهنده بهبود وضعیت اقتصادی است، اما در ایران با وجود افزایش مصرف گاز از ۱۴۰ میلیارد به ۲۴۰ میلیارد متر مکعب رشد اقتصادی ما نوسانی و کاهنده بوده است.
🔹با این تورم بالا و این رشد اقتصادی سرمایه جذب نخواهد شد، چهار هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم است، اما چرا سرمایهگذاری نمیشود؟
🔹در سال آینده ضابطهای دیدهایم که از طریق ارتباط سازمان برنامه و شورای پول اعتبار اضافه برداشت بانکها کنترل شود تا روند کاهنده نرخ تورم در سال آینده سرعت بیشتری بگیرد.
🔹بودجه ۱۴۰۱ بر اساس سند آمایش میتواند دغدغههای مهم کشور در حوزه عدالت را به خوبی پیگیری کند./صداوسیما
✅ اقدام ضد تورمی دولت ترمز در برابر رشد پایه پولی
🔻بررسی منشأ و ریشههای اصلی جهش تورمی اخیر ما را به سیاستهای دولت میرساند.
🔹 در کنار متغیرهایی مانند نرخ ارز و افزایش هزینههای تولید، در سالهای اخیر، رشد پایه پولی و نقدینگی یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر تورم بوده است؛ متغیری که از ناترازی بودجههای سنواتی بهخصوص بودجه سالجاری زاییده شده.
🔸 بدین ترتیب دولت برای تأمین کسری قابل توجهی، از منابعی استفاده کرده که بر حجم پایه پولی افزود. یکی از این منابع استفاده از منابع صندوق توسعه ملی بدون دسترسی ارزی آن است که به عنوان موتور محرک رشد نقدینگی عمل کرده و خود را در افزایش داراییهای خارجی بانک مرکزی نشان داد.
🔹همچنین افزایش بدهیهای بخش دولتی به بانک مرکزی عامل دیگری است که بهخصوص در ماههای نخست امسال موجبات رشد بالای پایه پولی را فراهم کرد.
🔸 در نتیجه نقدینگی در سالجاری با عبور از مرز ۴۰۰۰ میلیارد تومان و درپایان مهرماه امسال با ۴۲۲۷ میلیارد تومان، در بالاترین قله تاریخی خود ایستاد.
🔹بررسی میزان پایه پولی و رشد آن براساس دادههای بانک مرکزی نشان میدهد که پایه پولی از بیش از ۷۶ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۰ به ۴۵۸ هزارمیلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است.در نخستین ماه از سالجاری نرخ رشد پایه پولی به ۲۷.۴ درصد محدود شد و بدین ترتیب حجم آن به ۴۶۵ هزار میلیارد تومان رسید. در اردیبهشت و خرداد ماه نیز به ترتیب نرخ رشد پایه پولی به ۳۱.۵ و ۳۰.۷ درصد رسید، اما آثار کسری بودجه در نخستین ماه تابستان نمایان شد و بالاترین رشد پایه پولی در یک دهه اخیر ثبت شد.
🔸در تیرماه امسال پایه پولی به بیش از ۵۱۷ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۲.۶ درصد افزایش داشت. در مرداد ماه نیز هر چند اندکی از رشد پایه پولی کاسته شد ولی همچنان نرخ رشد آن با ۴۲.۱ درصدی بالای ۴۲ درصد بود.
🔹نگاهی به روند رشد پایه پولی نشان میدهد که در مهرماه رشد این متغیر در مقایسه با تیرماه ۶.۲ درصد کمتر شده است. بر این اساس هرچند همچنان رشد و حجم پایه پولی بالاست، ولی آثار تغییر سیاستهای اقتصادی دولت سیزدهم آشکار است. توقف استقراض از بانک مرکزی مهمترین علت کاهش شتاب رشد پایه پولی بهعنوان دلیل اصلی رشد نقدینگی و تورم محسوب میشود.
🔸آنچه در دولت گذشته باعث افزایش پایه پولی شد این بود که کسری بودجه را از طریق ذخایر بانک مرکزی و انتشار پول جبران کردند. همچنین با توجه به اینکه نرخ بهره بین بانکی پایین بود، خلق پول برای سیستم بانکی هزینهای نداشت و زمینه افزایش نقدینگی و پایه پولی را ایجاد کرد.
🔹 البته مشکل افزایش پایه پولی تنها به این موارد ختم نمیشود. زمانی که سیستم خلق پول میکند از طریق عملیات وامگیری و اضافه برداشت از ذخایر بانک مرکزی بر اساس میزان نرخ بهره بینبانکی زمینه خلق پول و استقراض ایجاد میشود و تا زمانی که منافع این اقدام به هزینههای آن اولویت داشته باشد ادامه مییابد.
💠رهبر انقلاب: اگر حقایق جامعه را روایت نکنید دشمن آنرا ۱۸۰ درجه خلاف واقع روایت میکند/ حادثه تسخیر لانهی جاسوسی را روایت نکردیم، دشمن آنرا دروغ روایت کرده است!
💠رهبر معظم انقلاب، صبح امروز:
🔻شما روایت کنید حقایق جامعهی خودتان و کشور خودتان و انقلابتان را. اگرشما روایت نکنید دشمن روایت میکند؛ شما اگر انقلاب را روایت نکنید دشمن روایت میکند.
🔻شما اگر حادثهی دفاع مقدس را روایت نکنید دشمن روایت میکند، هرجور دلش میخواهد. توجیه میکند، دروغ میگوید، ۱۸۰ درجه با این خلاف واقع، جای ظالم و مظلوم را عوض میکند.
🔻شما اگر حادثهی تسخیر لانهی جاسوسی را روایت نکنید که متأسفانه نکردید، دشمن روایت میکند و کرده. دشمن روایت کرده، روایتهای دروغ. این کاری است که ما باید انجام بدهیم، این وظیفهی جوانهای ما است.
۳۶.mp3
3.9M
🍁
◉━━━━━────
↻ ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ⇆
📢#صدای_ثامن | در مذاکرات وین چه می گذرد
🍃🌹🍃
🎙کارشناس: دکتر سید جلال حسینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*🎥رئیسی از وزیر چین سراغ پوتین را گرفت؟*
خیلی ها دارن این کلیپ رو پخش میکنن تا رئیس جمهور کشورمون رو مسخره کنن ، لطفا حقیقت رو انتشار دهید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢موشک بدر F انصارالله یمن با قابلیت انفجار کلاهک دارای هزاران ترکش قبل از رسیدن هدف
🔹قابلیت انفجار کلاهک دارای ترکش موشک بدر F باعث میشود تمام نیروهای مستقر در مکان مورد هدف تا شعاع زیادی از ترکشها در امان نبوده و مورد هدف قرار گیرند.
🛑 برد شیرین برای تغییر هندسه مذاکرات!
✍ فتحالله پریشان
بنا بر اظهارات منابع آگاه، غربیها پیشنویس ایران را در مذاکرات پذیرفتهاند و این موضوع برد شیرینی است که در سایه سیاست خارجی صحیح دولت سیزدهم و ایستادگی و پایمردی مذاکرهکنندگان ایرانی بهدستآمده است.
نکات تحلیلی:
-1️⃣شکست آمریکا و شرکایش در همراهسازی کشورهای منطقه مانند ترکیه و امارات و همچنین چین و روسیه، دو شریک همسوی ایران در مذاکرات پسازآن اتفاق میافتد که آمریکاییها تحتفشار رژیم صهیونیستی و لابی طرفدار این رژیم راههای دیگری را نیز برای جنگ با ایران در عرصههایی نظیر؛ افزایش فشارهای تحریمی، مقصرنمایی رسانهای ایران بهعنوان عامل شکست مذاکره و تلاش برای تأثیرگذاری بر ایران از طریق بهاصطلاح معتبرسازی تهدیدات و بیثباتسازیهای امنیتی با عملهگری صهیونیستی را نیز آزمودند، اما در همه آنها شکست خوردند. حتی به تعبیر ویلیام برنز، رئیس سیا، آنها مدرک و سندی نیافتند که ذرهای انحراف ایران از مصارف صلحآمیز هستهای را مستمسک اجماعسازی علیه تهران مورد بهرهبرداری قرار دهند.
2️⃣- مهمترین نقطه تمایز این دوره از مذاکرات که دلیل اصلی پیروزی شیرین در مصاف دیپلماتیک اخیر هم هست، این است که «منطق مجاهده برای استیفای حقوق ملت ایران مبتنی بر خوداتکایی داخلی» جایگزین «منطق استیصال» گذشته شد. این منطق بر تارک اصول دیپلماسی دولت و تیم جدید نشست و شجاعانه شروط اصلی ایران برای مذاکرات وین طرح شد. 3- شروط ایران یک ویژگی بزرگ داشت و آن، گره نزدن زلف اقتصاد و معیشت مردم به مذاکره، اعلام و بر اجرای آن اصرار شد: الف) تمام تحریمهایی که از سوی ترامپ و اوباما وضع شده، باید برداشته شوند و انتفاع اقتصادی ایران تضمین شود؛ ب) نسبت به عدم خروج مجدد آمریکا از توافق هستهای تضمین معتبر داده شود؛ ج) ایران پس از راستیآزمایی رفتار آمریکا در لغو تحریمها اقدامات محدودکننده خود را انجام میدهد؛ د) ایران سانتریفیوژهای نسل جدید و همچنین مواد غنیسازی شده خود را در داخل کشور و زیر نظر مستقیم آژانس انرژی اتمی نگهداری کند.
👈نکته پایانی:
مروری بر کلیات طرح ایران برای مذاکرات وین که امروز به ابزاری برای تضمین رفع تحریمها تبدیل شده است، نشان میدهد این شروط درواقع، عصاره و چکیده همان شروط نهگانه رهبر معظم انقلاب است. متأسفانه در پرتو منطق استیصال حاکم بر تیم گذشته، به آنها توجه نشد؛ اما امروز دولت مردمی و انقلابی هوشمندانه با بکارگیری به هنگام مؤلفههای قدرت در حال تغییر هندسه و نتیجه مذاکرات است.