⛔️ نتیجه ائتلاف با آمریکا
✍ محمدرضا فرهادی
🔺 سفر بایدن به منطقه به اذعان بسیاری از تحلیلگران، شکست کاملاً استراتژیک برای آمریکا و رژیم صهیونیستی بود؛ زیرا نتیجه خاصی از آن بیرون نیامد.
نشریه دیلی سیگنال در مقاله خود با اشاره به اینکه سفر پوتین به تهران در تلافی سفر بایدن به منطقه بود، نوشت: «پوتین ممکن است حمایت نظامی آمریکا از اوکراین را با تقویت روابط نظامی خود با ایران تلافی کند».
✅ نکات مهم :
1⃣ اکثر تحلیل گران بر این اعتقادند که سفر بایدن به منطقه دستاورد خاصی نداشت؛ نه در تشکیل ائتلاف علیه ایران و نه در راضی کردن عربستان به افزایش تولید نفت؛ بهگونهای که در همان مقطع سفر بایدن، عربستان اعلام کرد که آماده توسعه همکاریهای بیشتری با ایران است.
2⃣ در مقابل شکست نقشه جدید آمریکا و رژیمصهیونیستی در منطقه، نشستی سهجانبه بین ایران، روسیه و ترکیه در تهران برگزار شد که نتایج آن مثبت بود. اگرچه این نشست در قالب نشستهای آستانه برای بررسی وضعیت کشور سوریه بود، اما دوجانبه و سهجانبه در حوزه همکاریهای فیمابین نیز در دستور کار سران سه کشور قرار گرفت که مهمترین آن تشکیل ائتلاف سهگانه در حوزه اقتصادی بود. این مسائل نشان میدهد که جبههبندیهای جدیدی در منطقه در حال شکلگیری است که محور آنها دیگر آمریکا نیست؛ زیرا بسیاری از کشورها به این نتیجه رسیدهاند که ائتلاف با آمریکا اولاً هزینهزا و ثانیاً غیرعملی است؛ زیرا آمریکا همواره سعی در حفظ سلطه و منافع خود بر کشورها و افزایش نقش رژیم صهیونیستی در این ائتلافها را دارد.
✅ بانک مرکزی: اثر تورمی حذف ارز ترجیحی تخلیه شد
🔹تورم ماهانه اقلام خوراکی از ۲۵.۴ درصد در خردادماه به ۵.۷ درصد در تیرماه کاهش یافت
🔹همچنین در تیر ماه سالجاری تورم نقطه به نقطه معادل ۵۴ درصد و تورم سالانه معادل ۴۰.۵ درصد به ثبت رسید
🔹کاهش حدود ۲۰ واحد درصدی تورم اقلام خوراکی از خرداد تا تیر، به وضوح پایان اثر تورمی حذف ارز ۴۲۰۰ را نشان میدهد
🇮🇷
📝 #گزارش_تحلیلی | تحرکات غرب برای خروج مذاکرات از رکود کارساز نیست
🍃🌹🍃
🔻 پس از برگزاری مذاکرات دوحه دیگر اتفاق تازهای و تعیینکنندهای پیرامون #مذاکرات_هستهای رخ نداده و فعلا طرفین در رسانهها مشغول ارسال پیام و دیدگاههای خود نسبت به سرنوشت توافق هستند.
🔸روزنامه وطن امروز در این رابطه بر این نظر است که تماس تلفنی شنبهشب رئیسجمهور فرانسه با همتای ایرانی خود از تازهترین تلاشهای بیرمق اعضای برجام برای باقی نگه داشتن اندک امیدها برای حفظ این توافق حکایت میکند.
🔹این روزنامه افزوده: تحرکاتی از این دست پس از رکود مذاکراتیای که آمریکا از اسفند سال گذشته بر فضای گفتوگوها حاکم کرده چندان کارساز به نظر نمیآید؛ چه اینکه تماس اخیر امانوئل مکرون هم پس از اجلاس تهران و سفر مهم ولادیمیر پوتین به ایران، حاکی از نگرانی غرب از استحکام شراکت راهبردی تهران- مسکو و همچنین نیاز تروئیکای اروپا به احیای برجام و انرژی ایران است.
🔺وطن امروز ادامه داده: تهران به وضوح برای واشنگتن و شرکای غربیاش روشن کرده است دست بسته نیست که به هر توافقی تن در دهد و جایگزینهای معتبری برای عدم احیای برجام دارد.
🔰سردار حاجیزاده: دستاوردهای پهپادی کشور مرهون تدابیر رهبر معظم انقلاب است
🔻فرمانده نیروی هوافضای سپاه درباره رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در خصوص افزایش توان پهپادی کشور گفت: «قدرت پهپادی یک قدرت جدید و تازه متولد شده است و شاخههای مختلفی دارد و بسیاری از این بخشها اختراع ایرانی است. موشکهای زمین به هوای پدافندی با پایه پهپادی، اختراع ایرانی است و از این قبیل موارد فراوان داریم و باید تأکید کنم چه در دقت موشکها، چه در حوزه پدافندی و چه در حوزه راداری و پهپادی، موفقیت را مرهون اجرای دقیق تدابیر مقام معظم رهبری هستیم». سردار حاجیزاده افزود: «اگر امروز دشمنان از این قدرت نگران شدهاند و دعوت به مذاکره میکنند و در کنگره دنبال مصوبهای برای محدود کردن ایران هستند، همه اینها نتیجه اجرای این تدابیر بوده است». وی خاطرنشان کرد: «واکنشهای دشمن در این حوزه را ببینید و سخنان آنها را دنبال کنید، ازجمله آمریکاییها که با اشاره به حوزه کوچک پهپادی ایران، میگویند این بخش برتری هوایی آنها را بعد از ۸۰ سال از بین برده است. آنها میگویند حوزه هوافضا و قدرت پهپادی و موشکی مسئلهای مهمتر از هستهای است».
رضاخان درمقابل هویت قومی
🔹کوشکی، استاد دانشگاه تهران: انگلیس با تدارک کودتای ۳ اسفند ۱۲۹۹، یک مهره بیسواد، خشن و البته گوش به فرمان را در جهت ایران وابسته به صحنه آورد.
🔹رضاخان تحت عنوان دولت - ملتسازی درواقع دیکتاتوری را بر کشور حاکم میکند. برخورد نظامی خشن با ایلات و عشایر به جرم نپذیرفتن یکجانشینی و اصلاحات رضاخانی یا مساوی دانستن ایرانی با فارس بودن یعنی چشمپوشی از هویت اقوام دیگر، از اقدامات او در راستای دولت - ملتسازی بوده.
🔹در طول تاریخ، ایرانی مساوی فارس نبوده، بلکه قومیتهای کرد، بلوچ، لر، عرب و... که در ایران وجود داشتند، همگی خود را تابع و عضو ایران میدانستند.
❇️جمشید شارمهد: جز تاسفخوردن صحبتی ندارم
🔺سرکرده گروهک تروریستی تندر:
🔹فعالیت من زمانی شروع شد که در حال مهاجرت از آلمان به آمریکا بودم.
🔹در سال ۲۰۰۲ در آمریکا شرکت نرم افزاری تشکیل دادم و در ادامه به برخی از موضوعات مربوط به تاریخ ایران و اسلام علاقه مند و آنها را تبلیغ کردم.
🔹انفجار حسینیه شیراز توسط یکی از انجمنیها به نام مجید راستگو در داخل شیراز انجام شد، راستگو با من تماس گرفت و ارتباط برقرار کرد.
🔹جز تاسف خوردن صحبتی ندارم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعترافات مهم شبکه تحت حمایت سعودی
🔸️شبکه ایران اینترنشنال که توسط عربستان سعودی پشتیبانی و مدیریت می شود امروز اعترافات مهمی در خصوص ناتوانی غرب در کنترل ایران و قدرت روز افزون جمهوری اسلامی در زمینه برنامه هسته ای که می تواند تغییرات اساسی در ژئوپلیتیک منطقه خاورمیانه ایجاد کند ، داشت.
🔸️این اعترافات قابل تامل را ببینید .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️فیلم/شعارهای طرفداران مقتدی صدر علیه ایران
🔻پس از شکست های متعدد مقتدی صدر در برابر چهارچوب هماهنگی شیعه و ناتوانی او در تشکیل دولت و در نتیجه استعفای نمایندگان وابسته به وی ، طرفدارانش دیروز اینگونه خشم خود را بروز دادند.
🔸پرواضح بوده که مقتدی در پی کارشکنی در انتخاب شیاع السودانی است و بر طبق تصاویر نیروهای امنیتی وابسته به مصطفی الکاظمی نیز مانع معترضان برای ورود به پارلمان نشده اند.
🔸بی تردید اگر نخست وزیر جدید منصوب شود فرماندهان نیروهای امنیتی و نظامی تعویض می گردند و امثال عبدالوهاب الساعدی خانه نشین خواهند شد و دیگر طرفداران صدر به راحتی توانایی عرض اندام نخواهند داشت.
🔸به همین دلیل نیز مقتدی احساس خطر کرده و سعی دارد روند تشکیل دولت را با اردوکشی خیابانی و بهره گیری از جوانان احساساتی و نسبت دادن مشکلات به ایران ، مختل نماید.
🔸تصاویری که می بینید سردادن شعار ایران برو برو از سوی طرفداران مقتدی صدر است.
🔴 مقتدی صدر و بازی در زمین دشمن
بعد از از تحولات گوناگون پساانتخاباتی در عرصه سیاسی عراق و پس از ماه ها تلاش و رایزنی ، سرانجام چند روز پیش چارچوب هماهنگی (اطار التنسیقی) ، محمد شیاع السودانی را به عنوان نامزد نهایی جهت پست نخست وزیری معرفی کرد تا گامی بزرگ در رفع بن بست سیاسی در عراق برداشته شود.
اما روز گذشته طرفداران جریان صدر در اقدامی عجیب به ساختمان پارلمان یورش برده و برای ساعاتی صحن مجلس را تسخیر کردند تا یک بار دیگر ثابت شود که تصمیم مقتدی صدر در کناره گیری نماینده های جریانش از پارلمان نه یک اقدام مثبت برای حل مشکلات بلکه آغاز یک روند بسیار مخرب و ایجاد بن بستی پیچیده تر است.
نکته مهم اینجاست که همه این اتفاقات سبب تاخیر در انتخاب نخست وزیر جدید و در نتیجه ابقای دولت مصطفی الکاظمی شده است. کسی که سابقه همکاری با سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) را دارد و از زمستان ۱۳۹۸ قرار بود فقط چند ماه به طور موقت در پست نخست وزیری باشد ...
✍"قاسم اکبری"
🔰مخالفین داخلی و خارجی قانون «جوانی جمعیت»
📌«امیرحسین بانکی پور» نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، دیروز (سهشنبه، ۴ مردادماه) در همایش هادیان سیاسی معاونت سیاسی سپاه با موضوع «جوانی جمعیت»، سه دسته مخالف در برابر اجرای قانون جوانی جمعیت مجلس که در سال گذشته مصوب و ابلاغ شده است، برشمرد؛
۱- جبهه متخاصم در برابر جمهوری اسلامی ایران که با ابزارهای رسانههای مختلف، دائماً در حال ساخت برنامههای متنوع برای مقابله با این قانون است و تلاش میکند، گفتمان شکل گرفته در دهههای گذشته در خصوص کاهش جمعیت و فرزند کمتر را همچنان در میان افکار عمومی تقویت کند.
۲- اینرسی (محافظهکاری و علاقه به حفظ وضع موجود) و مقاومت حاکم بر نظامهای اداری در داخل کشور؛ بانکی پور در این زمینه افزود: «۳۰ سال است که نظامهای اداری ما بر اساس کاهش جمعیت تنظیم شده بودند. مثل؛ نظام بهداشت، سیستم دانشگاهی کشور، سازمان طرح و برنامه، وزارت راه و مسکن و ... . طی حدود ۳۰ سال اخیر رویههای حاکم بر این سیستم بر اساس کاهش جمعیت شکل گرفته است و اکنون تغییر این روند به عکس آن با مقاومتها و مخالفتهایی همراه است».
۳- کسانی که چرخش تجاری کثیف یا تمیزی در حوزه کاهش جمعیت طی دهههای گذشته داشتهاند. چرخش چند هزارمیلیاردی پشت سیاستهای تعدیل جمعیت بوده است. این عده نمیتوانند از منافع شخصی و گروهی خود صرفنظر کرده و با سیاستهای جدید کنار بیایند. منافع شخصی این جریان گرهخورده با تقابل با قانون جوانی جمعیت است.
⛔️دولت سیزدهم حاضر به تحویل کدام ساختمان به عنوان دفتر کار روحانی نشد؟
🔹داماد رئیس جمهور سابق مدعی شده دولت سیزدهم از اختصاص دفتر به «حسن روحانی» امتناع کرده و در ادامه گفته نهایتاً دفتر رهبر انقلاب دستورات لازم را برای واگذاری دفتری به رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم داده است.
🔹گفته می شود که ماجرای عدم اختصاص دفتر به حسن روحانی با روایت داماد وی متفاوت است.
🔹در همین رابطه یک منبع آگاه در پاسخ به این سوال که آیا دولت از تحویل دفتر به رئیس جمهور سابق امتناع کرده است، گفت: پس از پایان دولت دوازدهم و بر اساس روال معمول برنامه ریزی برای اختصاص دفتر به رئیس دولت پیشین آغاز شد اما تصمیم ابتدایی دولت سیزدهم برای استقرار آقای روحانی در یکی از ساختمانهای دولتی با پاسخ منفی اعضای دفتر ایشان روبه رو شد.
🔹آقای روحانی خواستار در اختیار گرفتن ملک جنجالی موسوم به «سلام» در محله جماران بود که در دوران دولت گذشته با وجود مشکلات قانونی میلیاردها تومان تجهیزات و امکانات رفاهی از بیت المال برای آن ایجاد شد.
🔹در همین مدت، نهاد ریاست جمهوری دولت سیزدهم با در اختیار گرفتن ساختمان جنجالی «سلام» مانع از خروج تجهیزات بسیار خاص الکترونیکی وارداتی و مستقر در این ساختمان توسط برخی نزدیکان دولت گذشته شد.
🔹در نهایت یک ساختمان دولتی در خیابان الوند برای دفتر ایشان پیشنهاد شد که با موافقت اولیه نمایندگان ایشان، ساختمان مذکور تخلیه و با انجام عملیات عمرانی و بهسازی، آماده تحویل شد ولی ظاهراً آقای روحانی بر روی ساختمانی خاص، هم از لحاظ موقعیت جغرافیایی و هم امکانات ویژه اصرار داشت که به جهت این اصرار، نهایتاً محل فعلی را خودش پیشنهاد داد که البته در خصوص این محل نیز مطالبی وجود دارد که فعلاً قابل بیان نیست.
✴️بررسی اجمالی بازار سرمایه
🔰از میان میراث های بجا مانده از دولت دوازدهم، بازار سرمایه را باید به عنوان یک زمین سوخته ی به معنای واقعی کلمه در نظر گرفت. اگر چه تامین مالی از بازار سرمایه در اقتصاد ایران هیچ گاه از ۲۵درصد بیشتر نبوده است، ولکن عملکرد متولیان امر در سال ۹۹ در بازار سرمایه به گونه بوده که این رقم در یک سال بعد از دخالت دستوری در بورس به کمترین میزان خود در دو دهه اخیر یعنی ۱۴درصد تقلیل یافت. اکنون نیز برآوردها حکایت از ان دارد که تبعات رویکرد گذشته و ریسک های جدید، همچنان بر بازار سرمایه سایه افکنده است.
1⃣ بزرگترین خسارت بازار سرمایه این بود که در شرایطی که در سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۴۰۰، سهم بنگاههای خصولتی و دولتی از ۳۱ به ۶۲ درصد ارزش جاری بورس صعود کرد، سهم بنگاههای دانش بنیان، فنآوری و ماشین آلات از ۴.۹ به ۲.۸ درصد تنزل یافت. در واقع بازار سرمایه با فاصله گرفتن از فلسفه وجودی خود، به جای این که کانون تامین مالی بنگاه های فنآوری محور و دانش بنیان و اشتغال زا باشد، در جهت پشتیبانی از بنگاه های دولتی زیانده و صادرکننده مواد خام متمرکز شد.
2⃣نزدیک ترین ریسک کنونی بازار سرمایه نرخ بهره بالا ( ۲۱/۳۱) می باشد که باعث تشدید خروج سرمایه از این بازار شده است. استدلال دولت در بالا نگه داشتن نرخ بهره اینگونه است که سعی در کنترل تورم دارد. چرا که مهار سطح عمومی قیمت ها اولویت بیشتری نسبت به شاخص بازار سرمایه دارد.
3⃣مشکل دیگر تالار شیشهای پس از نرخ بهره، کاهش شدید اعتماد و کمبود نقدینگی و ترس سهامداران و سرمایهگذاران از ورود پولهای خود (به دلیل ترس از دخالت مجدد دولت و انتظارات سیاسی) به بورس می باشد. در دو سال گذشته بازار سرمایه دائم در حال خروج پول و خارج شدن سرمایهگذاران خرد از بورس بوده است. مخصوصا که بازارهای رقیب مثل مسکن، در کوتاه مدت سود بیشتر با ریسک کمتر را ارمغان داشته اند.
4⃣در چند ماه اخیر، اقدامات دولت برای حمایت از بازار سهام (با اعطای یارانه ها و معافیت ها ، تخصیص منابع صندوق توسعه ) بیشتر منجر به افزایش قیمت سهام بنگاههای خصولتی و رانتی شده است و نتوانسته روند گذشته را به صورت اساسی تغییر دهد.
4⃣روند دو سال گذشته در بازار سرمایه و زیرساخت های این بازار موجب شده تا سرمایه های مردم به جای رونق بخش خصوصی، صرف تقویت و رشد بنگاههای خصولتی شود. این وضعیت به همراه ضعف قوانین حاکم بر معاملات بازار سرمایه، شرایط غیر رقابتی و ناعادلانه ای را به زیان مردم و بخش خصوصی و به سود حقوقی ها و شرکت های خصولتی رقم زده که موجب تضعیف هر چه بیشتر اقتصاد شده است.
🔚درصورتی که روندهای موجود در بورس تغییر نکند، بازار باید خود را برای یک دوره رکود عمیق تر آماده نماید. هرچند ریسک ها و ابهامات متعددی بازار سرمایه را تهدید میکنند، اما به نظر میرسد دولت و وزارت اقتصاد به عنوان متولی اصلی بازار سرمایه باید برنامه ریزی منسجمی برای بازگشت اعتماد به تالار شیشه ای طرح ریزی کنند.
✍علی محمدی