✅ آخرین وضعیت روابط ایران و طالبان:
۱-طالبان با بازدید ایران از سد کجکی موافقت کرد.
۲- تنشهای مرزی با طالبان کنترل شده و این گروه با افزایش نیرو در مرز، گروههای خودسر را فعلا مهار کرده است.
۳-رفت و آمد تجاری برقرار و همه مرزها باز است.
۴-امریکا، اسراییل و سعودی درحال تقویت گروهک انصارالفرقان وابسته به القاعده در مرزهای ایران و داعش در شمال افغانستان هستند. راهبرد آمریکا ایجاد تنش در روابط ایران با همسایگانش می باشد که با درایت ایران ناکام مانده است‼️
پرسمان
💢بازار را شرطی نکنید
🔹واکاوی علل آشفتگی در بازارهای کشور، بخصوص در دهه نود، نشان میدهد که از جمله مهمترین این عوامل حساسیت نامتعارف آن نسبت به حوادث پیرامون سیاست خارجی کشور، به ویژه مذاکرات هستهای بوده است. در واقع پیش از آنکه اتفاقی در مورد تحریمها در واقعیت رخ نماید، اخبار مربوط به مذاکرات هستهای و تحریم، از کانال انتظارات تورمی و عوامل روانیـ نه عوامل بنیادین اقتصادیـ بر بازارهای کشور اثر گذاشته و اقتصاد را نسبت به این تحولات شرطی کرده است.
🔸این شرطیسازی نامتعارف، در دهه گذشته و از زمانی شروع شد که برخی جریانات، رسانهها و مسئولان دولتی این انگاره را ترویج دادند که بدون لغو تحریمها، کاهش معضلات اقتصادی امکانپذیر نیست. این نگرش بود که باعث شد تا همه به روند و نتایج مذاکرات هستهای حساس شوند و نماگرهای کلان اقتصادی منوط به وضعیت مذاکرات هستهای گردند؛ و همه چیز معطل نتیجه مذاکرات هستهای شود.
🔹تردیدی نیست که اقتصاد ذاتا به حوزه سیاست وابسته است. اما در عین حال باید توجه داشت که حوزه سیاست به اندازه وزنی که دارد باید مؤثر بر اقتصاد باشد نه بیشتر. چه اینکه به جز سیاست، پارامترهای دیگری نیز وجود دارند که نماگرهای اقتصاد کلان را جهتدهی میکنند. در اینجا رفتار حکمران اقتصادی تعیینکننده است. در واقع مهم است که اولا سیاستگذار، تصمیماتش را از روی میزی که در آن انتخابهای زیادی دارد، به صورت خطی انتخاب میکند یا به صورت توأمان و باهم. و ثانیا اینکه حکمران و سیاستگذار از میان این تصمیمات، کدام راهبرد را در اولویت قرار میدهد؛ درونگرایی، برونگرایی یا درونگرایی توأم با بروننگری. تصمیمات حکمران در این زمینه معین میسازد که ظرفیتها و توانمندیهای ذاتی معطل و مغفول بمانند یا خیر.
🔸آنچه مبرهن است این میباشد که در دهه گذشته حوزه سیاست خارجه برای رفع تحریمها در اولویت گذاشته شد و پارامترهایی که میتوانستند ظرفیتهای خنثیسازی تحریمها را ایجاد کنند، به حاشیه رفتند. سؤال اساسی اینجاست که آیا مسیر پیشرفت اقتصادی صرفا از کانال سیاست خارجه میگذرد یا عواملی مثل «ضابطهمند کردن خلق پول بانکها»، «کاهش فرار مالیاتی»، «کاهش نرخ سود بانکی» و «وضع مالیات بر سوداگری» نیز باید در دستور کار باشد. وقتی سود بالای بازارهای نامولد، روند کند مجوزهای کسبوکار، ناتوانی بانکها، مانع بزرگ بر سر رونق فعالیتهای تولیدی هستند، چگونه میتوان بدون در نظر گرفتن آنها به کنترل تورم و انتظارات تورمی در بازارها پرداخت تا بستر رشد اقتصادی فراهم شود!
🔹فارغ از اینکه تا چه اندازه عملکردها مطابق با انتظارات بوده است، باید بر یک موضوع تأکید داشت که رویکردهای کلی اقتصادی در دهه اخیر، همچون گذشته خطی و تکقطبی نیستند که سیاستگذار فقط بر یک عاملـ مثلا تمرکز بر رفع تحریمها و مذاکره با غربـ تأکید کند، بلکه علاوه بر اینکه در حوزه سیاست خارجه شاهد تعدد زمینهای بازی هستیم و به ظرفیت سازمانهای بینالمللی، آمریکای لاتین، چین، روسیه و کشورهای منطقه، هر کدام به اندازه وزنشان به آنها توجه میشود تا شبکه تسویه و تجارت کشور بهبود یابد، در حوزه حکمرانی اقتصادی در داخل کشور نیز اقدامات خوبی در حال وقوع است، که آیندهای امیدبخش را نوید میدهد. هر چند برای اینکه اثر آنها بر کنترل تورم و رشد اقتصادی تعلق بگیرد، نیازمند زمان و آسیبشناسیهای بهتر و بیشتری هستیم.
✍🏻علی محمدی
.
♻️ چرا خاتمی عفاف را از حجاب جدا کرد
🔰 نکته مهمی که کمتر به آن توجه شده و در کلام محمد خاتمی مستتر است، اعلام برائت خاتمی از وضعیت حاکم بر جریان #زن_زندگی_آزادی در سطح خيابانها و فضای مجازی است. آنچه عملا این جریان در کف خیابان، در صفحات مجازی و برخی از حامیان اصلی، از خود نشان داده است در نگاه مردم آن را به #جنبش_فاحشگی! تبدیل کرده است. همین نکته باعث شده تا خاتمی مجبور شود با تفکیک حجاب از عفاف، ضمن تایید بیحجابی (برای حفظ پایگاه اجتماعی در بین آنها) از طرفی خود را مدافع عفاف معرفی کند تا رفتار شنیع این روزها به پای او و دوستانش نوشته نشود.
🇮🇷
📝 چرا محل نشست خبری «بن فرحان» تغییر کرد؟
🍃🌹🍃
🔻سخنگوی وزارت امور خارجه:
🔸مذاکرات وزرای امور خارجه ایران و عربستان در فضای بسیار خوب، مثبت و سازندهای انجام شد و موضوعات مختلف مورد علاقه ۲ کشور در حوزه دوجانبه، منطقهای و بینالمللی مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت و در خصوص گامهای آتی به منظور گسترش روابط دوجانبه توافقهای خوبی انجام دادند.
🔹وزرای خارجه ۲ کشور در پایان گفتوگوهای رسمی، در اظهاراتی رسانهای به بیان نتایج گفتوگوهای خود درخصوص روابط دوجانبه و نیز موضوعات مورد علاقه مشترک پرداختند.
🔺دلیل تغییر محل گفتوگوهای رسانهای ۲ وزیر بروز مشکل فنی و عدم امکان اجرا در محل تعیینشده قبلی بود با تعییر مکان، این گفتوگو در محل مذاکرات رسمی برگزار شد.
⭕️ ماجرای تغییر سالن نشست خبری وزیر خارجه عربستان
🔸همه چیز به صورت عادی پیش میفت و قرار بود نشست در سالن همیشگی و با تابلوی شهید سلیمانی برگزار شود.
🔸ناگهان یکی از خبرنگاران اصطلاحطلب توئیتی را علیه عربستان و شبکه العربیه منتشر کرد و با رجزخوانی، طرف عربستانی را تحریک کرد.
🔸به گفته خبرنگاران حاضر در سالن، تیم العربیه، توئیت این خبرنگار را نشان مسئولان دادند و از رفتار خبرنگاران ایرانی در رجزخوانی گلایه کردند.
🔸این مساله باعث شد تا تیم تشریفات سعودی، ضمن تاکید بر لزوم حذف توئیت خبرنگار موردنظر، سالن جلسه را نیز تنها چند دقیقه قبل از برگزاری نشست خبری، تغییر دهد./ تسنیم
⭕️ ماجرای تغییر سالن نشست خبری وزیر خارجه عربستان
🔸همه چیز به صورت عادی پیش میفت و قرار بود نشست در سالن همیشگی و با تابلوی شهید سلیمانی برگزار شود.
🔸ناگهان یکی از خبرنگاران اصطلاحطلب توئیتی را علیه عربستان و شبکه العربیه منتشر کرد و با رجزخوانی، طرف عربستانی را تحریک کرد.
🔸به گفته خبرنگاران حاضر در سالن، تیم العربیه، توئیت این خبرنگار را نشان مسئولان دادند و از رفتار خبرنگاران ایرانی در رجزخوانی گلایه کردند.
🔸این مساله باعث شد تا تیم تشریفات سعودی، ضمن تاکید بر لزوم حذف توئیت خبرنگار موردنظر، سالن جلسه را نیز تنها چند دقیقه قبل از برگزاری نشست خبری، تغییر دهد./ تسنیم
هدایت شده از پرسمان سیاسی
رقاص و همتای همجنس باز هویدا💃
کیانپور معروف به شاپور خوشگله؛ رقاص، دلقک و همتای همجنس باز هویدا، به وزارت دادگستری و وزارت اطلاعات و جهانگردی کابینه هویدا رسید.( هویدا نخست وزیر بهایی یهودی پهلوی ۱۳ سال نخست وزیر پهلوی بود که علت طلاق همسرش مشاهده هویدا در حال همجنس بازی بوده است) ⁉️
منبع:
اسکندر دلدم، من و فرح پهلوی، ج۲
@porsemansiasi
💢چه کسی برنده این ماراتن خواهد بود؟
🔹روز گذشته فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان در نخستین سفر خود پس از عادیسازی روابط با ایران وارد تهران شد، سفری که بعد از هشت سال تنش، عزم طرفین برای از سرگیری روابط دوستانه را نشان میدهد. علاوه بر این اخیرا خبرهایی از احتمال بهبودی روابط میان ایران و قاهره نیز منتشر شده است که نویدبخش نزدیکی میان دو کشور است.
🔸این رفتوآمدها نشان میدهد که مناسبات جدید در حوزه روابط خارجی در منطقه در حال شکلگیری است. مناسباتی که میتواند پایانبخش بازی باشد که نتیجه آن حاصل جمع صفر برای همه بوده است. اما صرفنظر از سود دستهجمعی ناشی از شکلگیری این نظم جدید، این رفتوآمدها برد بزرگی برای ایران در عرصه روابط خارجی محسوب میشود، چرا که کشتی سیاست خارجی ایران به شدت از سوی غرب تحت فشار قرار دارد تا در گلولای سخت تحریم و انزوا باقی بماند. در همین رابطه هلیر محقق بنیاد کارنگی در گفتوگو با سیانان میگوید: «عادیسازی رابطه با کشورهای عربی که به طور سنتی متحد ایالات متحده بودهاند برای تهران یک جایزه محسوب میشود.»
🔹البته علاوه بر غرب که در این مسابقه در زمین بازنده ایستاده است، این مناسبات جدید یک بازنده بزرگ در منطقه نیز دارد و آن هم رژیم صهیونیستی است، رژیمی که سالها تلاش کرده تا از طریق ایرانهراسی مانع ایجاد نزدیکی بین کشورهای عربی منطقه با ایران شود اما اکنون شاهد فروپاشی دیوار بیاعتمادی است که او و پشتیبانان غربیاش سالها آن را در منطقه بنا کردهاند.
🔸بر همین اساس سیانان در بخشی از تحلیل خود با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی خواهان یک ایران منزوی و محدود است از زبان تریتا پارسی به این موضوع اشاره کرده و مینویسد: «تنشزداییهایی که امروزه از سوی کشورهای منطقه با ایران صورت میگیرد به طور خاص برای رژیم صهیونیستی مشکلساز است، زیرا «بالن توافقنامه ابراهیم» را خواهد ترکاند.»
🔹بنابر آنچه گفته شد اگر چه سفرهای دیپلماتیک تنها آغاز یک ماراتن طولانی برای فراگیر نمودن نظم جدید «همه سود» در منطقه است، اما در این مسابقه نفسگیر تا اینجا جایزه بزرگ از آن جمهوری اسلامی ایران بوده است، چرا که توانسته علیرغم همه محدودیتها، دشمنیها و جنگ روانی دشمن جهان زیست منطقه را قانع کند تا در مواجه با جمهوری اسلامی ایران از در دوستی وارد شوند.
🔰عضویت در شانگهای در گام آخر
نماینده ویژه رئیسجمهوری فدراسیون روسیه در امور سازمان همکاری شانگهای گفت: «پذیرش جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک عضو کامل، از تصمیمات کلیدی اجلاس ۱۳ تیرماه سران این سازمان خواهد بود، نشستی که در قالب ویدیوکنفرانس برگزار خواهد شد. تهران به تعهدات رویهای خود برای عضویت در سازمان همکاری شانگهای عمل کرده است.»
🔰تصاویر ماهوارهای از دلایل اخلال در آب تهران
سخنگوی سازمان فضایی ایران گفت: «تصاویر ماهوارهای قبل و بعد از سیل اخیر نشانگر حجم عظیم رسوبات ورودی از دامنه کوهها به رودخانه پاییندست سد کرج و انسداد آن است. تصویر دیروز اما نشان میدهد بخشی از مسیر آب با تلاشهای وزارت نیرو با هدف تأمین آب شرب تهران و کرج، پاکسازی و آب در رودخانه جاری شده است.»
🔰رکوردشکنی در فروش نفت
بر اساس گزارش مرکز دادههای کپلر (Kpler)، صادرات نفت خام ایران در ماه مه از ۱/۵ میلیون بشکه در روز فراتر رفت. رقمی که بالاترین نرخ ماهانه از سال ۲۰۱۸ به بعد است. در سال ۲۰۱۸ و پیش از خروج ایالات متحده از توافق هستهای، میزان صادرات ایران ۲/۵ میلیون بشکه در روز بود.
🔰آمار فائو از تولیدات غذایی ایران
فائو در گزارشی از وضعیت تولیدات کشاورزی ایران اعلام کرد: ایران سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم دنیا، سیزدهمین تولیدکننده بزرگ برنج و یازدهمین تولیدکننده بزرگ گوشت در آسیا و همچنین بزرگترین صادرکننده محصولات لبنی در این قاره بوده است.
🔰لایحه برنامه هفتم روی میز مجلس
نادری عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: «رئیسجمهور روز یکشنبه لایحه برنامه هفتم توسعه را تقدیم مجلس خواهد کرد. همچنین در جلسه علنی روز سهشنبه، برنامهها و صلاحیت محمدعلی نیکبخت وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی نیز بررسی میشود.»
🔰همکاری طالبان بر سر حقابه
کاظمیقمی نماینده رئیسجمهور در امور افغانستان توضیحاتی پیرامون تصاویر ماهوارهای آب پشت سد کجکی داده و اعلام کرد: «تا کمتر از یک ماه آینده نمایندگان ما برای بررسی وضعیت آب پشت سد به افغانستان میروند.»
🔰اعتراف مشاور پس از ۱۰ سال
مسعود نیلی، دستیار اقتصادی حسن روحانی گفت: «رفتیم و در سیاست خارجی صحبت کردیم، امتیاز دادیم و استقلالمان تضمین نشد! اگر به سال ۱۳۹۲ برگردم، دیگر مشاور و دستیار اقتصادی روحانی نمیشوم.»
🔰باز شدن مسیر پرواز یمن به عربستان
رسانههای یمنی از پرواز نخستین ایرلاین یمنی از فرودگاه بینالمللی صنعا به مقصد جده که حامل حاجیان یمنی بوده خبر دادند.
⭕️ دلیل واقعی تعطیلی داروگر چه بود؟
📝ایسنا نوشت:
🔹اطلاعاتی که سازمان امور مالیاتی ارائه داده، حاکی از آن است که مدیرعامل هلدینگ تولیدی داروگر درپی شناسایی شیوههای فرار مالیاتی، جلوگیری از فروش سهام بورسی مدیریتی و املاک شخصی در مناطق با ارزش تهران و شهرستانها بوده است.
🔹مدیرعامل این هلدینگ در تمام دورههای اظهارنامه، درآمد ناشی از عملیات شرکتها را صفر اعلام کرده است.
🔹او نزدیک به ۱۵ سال هیچ پرداختی به عنوان مالیات نداشته و ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بیتالمال بدهکار است.