⛔️ چرا برق کم آمده ،،،
🔻 در روزهای گذشته قطعی مکرر برق در اکثر مناطق کشور، مردم را کلافه کرده و بسیاری از مشاغل خدماتی و تولیدی از تداوم این وضعیت متضرر میشوند. بااینحال دلایل کمبود شدید برق در تابستان امسال، سؤال اصلی مردم از دولت است. در ادامه برخی از دلایل و مشکلات امروز برق که ناشی از سوء تدبیرها و ضعف در اولویتسنجیها است، آورده میشود.
🔸گزارههای خبری:
1️⃣ ظرفیت تولید برق در دولتهای مختلف همواره رو به افزایش بوده است؛ بر اساس آمار رسمی وزارت نیرو، در دوره نخستوزیری میرحسین موسوی، ۴۲ درصد، در دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی ۶۵ درصد، در دولت خاتمی ۶۶ درصد و در دولت احمدینژاد ۸۵ درصد افزایش تولید برق داشتهایم؛ اما در دولت روحانی ظرفیت اسمی تولید برق کشور فقط ۲۳ درصد افزایش یافته است که در بین دولتهای پس از انقلاب، بدترین عملکرد محسوب میشود.
2️⃣ تولید برق از انرژی هستهای یکی از پرکاربردترین برنامههایی است که کشورهای پیشرفته آن را به انجام رساندهاند؛ مثلاً تعداد راکتورهای هستهای در آمریکا، 99 مورد، فرانسه 59، ژاپن 55، روسیه 31، انگلیس 23 و کره جنوبی 20 مورد میباشد؛ اما کشورمان تنها 1 راکتور هستهای دارد و در بحبوحه این بیبرقیها، همین 1000 مگاوات برق هستهای (1.2 درصد برق کشور) هم چند روزی به دلایل فنی از مدار خارج شد! مقام معظم رهبری در سال 1386 به مسئولان تأکید کردند که برای 20 سال دیگر به فکر افزایش تولید برق هستهای باشند. ایشان میفرمایند: «ما برای بیست سال دیگر حداقل بایستی بیست هزار مگاوات برق از انرژی هستهای به دست بیاوریم و الا ما باید برق را از دیگران گدائی کنیم.
3️⃣ هرچند اسراف برق خانگی و صنعتی همواره یکی از دلایل مهم کمبود برق در تابستان عنوان میشود، اما در میان رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر پرهیز از اسراف به اسراف مسئولان نیز در این زمینه اشاره شده است؛ امام خامنهای در این زمینه میفرمایند: «مسئولان موظفاند. اسراف فقط در زمینه فردی نیست؛ در سطح ملی هم اسراف میشود. همین برق و انرژی که گفتیم اسراف میشود، بخش مهمی از این اسراف در اختیار مردم نیست؛ در اختیار مسئولین کشور است. این شبکههای ارتباطاتی، شبکههای انتقال برق، سیمهای برق، اینها وقتی فرسوده بشود، برق هدر میرود. برق را تولید کنیم، بعد با این شبکه فرسوده آن را هدر بدهیم. اینها اسرافهای ملی است؛ در سطح ملی است؛ مسئولین آن، مسئولین کشورند». (۱۳۸۸٫۱٫۱) در این زمینه شایان ذکر است که بسیاری از مشکلات برق به خاطر اورهال(تعمیرات اساسی) نشدن تأسیسات برقی است که در «دولت تدبیر و امید» به دلایل مختلف به تعویق افتاده است.
✍فرهاد مهدوی
🌐 گزارش نشست تخصصی و تحلیلی «خیزش مجدد طالبان؛ افق و تاثیرات سیاسی -امنیتی آن برای ما »
با حضور آقایان سعد الله زارعی و مسعود اسداللهی
https://www.google.com/amp/s/www.irna.ir/amp/84393670/
🔴بهای نفت به بالاترین میزان در سه سال گذشته رسید
♦️در پی شکست تولیدکنندگان اصلی نفت جهان برای دستیابی به طرحهای تولید، قیمت نفت به سوی بالاترین سطح در سه ساله گذشته روان شده است.
♦️بهای جهانی نفت تا ۷۷ دلار و ۶۶ سنت بالا رفته که بالاترین سطح از اکتبر ۲۰۱۸ به این سو به شمار میرود و بهای نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با رسیدن به ۷۶ دلار و ۹۰ سنت، به بالاترین سطح از اواخر ۲۰۱۴ به این سو رسیده است.
🔴روزنامه کیهان خطاب به روزنامه جمهوری اسلامی ؛بگذارید عرقتان خشک شود بعد طلبکار شوید...
♦️ روزنامه حامی مدیریت دولتی ناکارآمد، در حالی که هنوز 45 روز تا تشکیل دولت جدید زمان باقی است، از دولت آینده طلبکار شد!
عنوان «ما مردم ایران» برای روزنامهای که نان جمهوری اسلامی و مردمش را میخورد اما در این سالها در خدمت توجیه سوءمدیریت اشرافی غربگرا قرار داشته، عنوان غلطاندازی است. همینطور، نام «جناح اصولگرا»، برای منتخب جدید مردم و دولت او، عنوان تحریفآمیز است.چه اینکه آقای رئیسی در قوه قضائیه با فساد دانهدرشتهای هر دو جناح برخورد کرد.
♦️ثانیاً اگر مردم، آقای رئيسی را انتخاب کردند و به گردن او حق دارند، روزنامه مورد بحث در کنار بسیاری از نشریات همسو، به عنوان جادهصافکن طیف مدعی اصلاحات و اعتدال عمل میکرد و سرگرم مأیوسسازی مردم ایران بود و اجازه ندارد از طرف مردم رایدهنده حرف بزند.
♦️یا شورای نگهبان و نهادهای نظامی را به «یک جناح» نسبت دهد؛ مگر اینکه نهادهای مختلف انقلابی را یک جناح در نظر بگیرد و خودش را ذیل جناح ضدانقلاب تعریف کرده باشد!
ثالثا دولت جدید نه قرار است مشکلات اقتصادی را از مسیر برجام و FATFحل کند و نه از طریق پولپاشی، که اینها اتفاقا رویکرد مدیریت دولت متبوع نویسنده روزنامه جمهوری اسلامی است. و اتفاقا همین رویکرد، کشور را گرفتار مشکلات اقتصادی و امنیتی کرده است.
♦️اما درباره اختیارات دولت و حمایت حاکمیت فقط میتوان به این جمله سعید لیلاز عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران استناد کرد که به یورونیوز گفت: با اختیاراتی که قانون اساسی و رهبری به رئيسجمهور داده، اگر چوب خشک جای او بود، بهتر از این اقتصاد را اداره میکرد.
♦️بله حتما امید فراوان هست که دولت از موقعیت مسئلهسازی و جبههگشایی در درون نظام و استحداث ظرفیتها، به موقعیت معقول خود برگردد و اسباب برکات بسیار باشد؛ اما ضمنا حامیان 8 سال گذشته دولت در طلبکاری از دولتی که هنوز دو ماه دیگر تشکیل میشود، عجله نکنند. کمی بنشینند تا عرقشان خشک شود، تپههایی را که پشت سر هم آباد کردهاند، یک بررسی مختصری بکنند، بعدا اگر رویشان شد و زمانش رسیده بود در کنار عذرخواهی و شرمندگی، کمی هم طلبکاری کنند
🛑 عادت سوءمدیریت از برجام و بنزین تا برق و مرغ!
🔹فهرست طولانی سوءمدیریت در دولت فعلی، دلیل خدشه در اعتماد عمومی را نشان میدهد و دولت جدید به ریاست آقای رئيسی باید برای احیای اعتماد مردم تدبیر کند.
جهاننیوز ضمن طرح موضوع فوق خاطرنشان کرد: این روزها خاموشیهای مکرر و تقریبا بیبرنامه، مردم را دلخور کرده است و کمکاری دولت در عقبماندگی از برنامه ساخت نیروگاه مشهود است. ضمن اینکه نصب کنتورهای هوشمند برق هم با عقبافتادگی جدی همراه است.
«من خودم صبح جمعه فهمیدم». این جمله روحانی مثل نمکی روی زخم مردم بود؛ مانند بنزینی روی آتش. مردم که تا یک ساعت قبل از گرانی بنزین به آنها گفته شده بود خبر گرانی بنزین کذب است، یکباره با افزایش سهبرابری قیمت بنزین مواجه شدند؛ این در حالی بود که در اوایل دولت روحانی ابتدا سهمیهبندی بنزین و دونرخی بودن را با یک طومار ادعا حذف کردند. پس از چهار سال همان افرادی که این دو طرح را حذف کردند، با یک طومار تعریف و تمجید از دونرخی و سهمیهبندی به یکباره شروع به اجرای این دو طرح کردند. نه عذرخواهی کردند و نه گفتند خسارت چند هزار میلیاردی عدم اجرا در این چهار سال چه شد؟
برجام را بدون ضمانت اجرا امضا کردند. هول شدند و تعهدات ایران را داوطلبانه، اول انجام دادند. وقت مطالبه تعهدات ایران دستشان خالی بود چون گفته بودند امضای کری تضمین است! اما به خاطر این فضاحت تندیسشان را ساختند، صدها سکه هم پاداش گرفتند!
به مردم گفتند وارد بورس شوید و همه چیزتان را به بورس بیاورید. مردم اعتماد کردند، جیب دولت پر شد، سرمایه مردم گروگان گرفته شد، مردم متضرر شدند، هیچکس نه عذرخواهی کرد نه جوابشان را داد.
اداره دولت را با تحقیر مردم در صفهای سبد کالا شروع کردند. در آخر دولت هم قیمت مرغ را پلهپله نجومی کردند. ناکارآمدی در تهیه و توزیع کار را به جایی رساند که حتی مردم برای همین مرغ نجومی هم صف بایستند و...
اولویت دولت آقای رئيسی، احیای اعتماد عمومی است.
💠 پاسخ رحیم پور ازغدی به سوالی درباره محاکمه دولت روحانی
🔹 حسن رحیم پور ازغدی در توئیتی نوشت:
سوال) طبق کمترین آمارهای سازمان صنایع و شهرکهای صنعتی ایران، در دوره ریاست جمهوری آقای روحانی از سال ۹۲ تا ۹۹ بیش از ۵۵٠٠ واحد صنعتی و کارخانه تعطیل شدهاند که بزرگترین ضربه به تولید داخلی در ۴ دهه پس از انقلاب است. آیا نباید دولت لااقل در دادگاه افکار عمومی پاسخگو باشد؟
جواب) باید اما ظاهرا نشاید.
جزییات مشارکت در ۳۱ مرکز استان در انتخابات ۱۴۰۰ اعلام شد
سخنگوی ستاد انتخابات کشور جزییات آماری مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را به تفکیک شهرستانهای مرکز استانهای کشور اعلام کرد.سید اسماعیل موسوی میزان مشارکت در ۳۱ شهرستان مرکز استان در کشور را به تفکیک اعلام کرد و گفت: بالاترین میزان مشارکت مربوط به شهرستان بیرجند در استان خراسان جنوبی با ۶۰.۱ درصد است و کمترین میزان مشارکت مربوط به شهرستان تهران در استان تهران با ۲۴.۱ درصد است.دبیر ستاد انتخابات کشور با یادآوری اینکه میزان کلی مشارکت در دوره سیزدهم انتخابات ریاست جمهوری ۴۸.۸ درصد بوده است، تصریح کرد: ۶ شهرستان شامل بیرجند، بجنورد، کرمان، بندر عباس، قم و ساری در این انتخابات، مشارکت بالای ۵۰ درصدی داشته اند.
♨️ جریان همیشه طلبکار!
در ۸ سال گذشته ناکارآمدی دولت برآمده از تفکر اصلاحات در فکر و عمل، فشار زیادی بر مردم وارد کرد و این موضوع باعث شد تا در دو انتخابات گذشته شکست سنگینی از رقیب سنتی خود بخورند. متأسفانه با این ناکارآمدی ۸ ساله در فکر و عمل؛ برخی از سیاسیون اصلاحطلب هنوز به فهم درست هدایت نشدهاند!
👈 گزارههای خبری
1⃣ عبدالرضا فرجیراد، فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با اعتمادآنلاین میگوید: «اگر ما نتوانیم مسئله برجام را حل کنیم، گرفتاریها بیشتر هم خواهد شد؛ درنتیجه هرروز که بگذرد با مشکلات کارگری، کارمندی، معیشتی و... بیشتری روبهرو خواهیم شد. میتوانیم نتیجهگیری کنیم که در قدم اول باید کاری کنیم تا دیپلماسیای که در وین به کار میبریم، جواب بدهد».
2⃣ ناصر قوامی نیز اظهار میدارد: «الآن مطالبه ما اصلاحطلبان باید اصلاح قانون اساسی و پیش از آن، اصلاح نحوه اصلاح قانون اساسی باشد. ما اصلاحطلب هستیم و مطالبه داریم؛ اما فرمان انجام اصلاح را کسانی میتوانند صادر کنند که قدرت دارند. مثلاً اگر قذافی ۱۰ سال زودتر اصلاحات میکرد، شاید الآن بود یا حسنی مبارک در مصر اگر اصلاحات کرده بود، شاید الآن پسرش حکومت میکرد!»
👈 نکات تحلیلی
1⃣ قرار گرفتن در جایگاه مطالبه گر بهجای پاسخگوی عملکرد بودن، همواره سیاست فرار به جلوی اصلاحطلبان در دوران تصدی قدرت بوده است!
2⃣ برخی از سیاسیون اصلاحطلب صرفاً یک ایده را در سر میپرورانند و فکر میکنند تنها راه پیشرفت کشور همصدا شدن با غرب است. برای مثال در این روزها که جوانان کشورمان در حال تولید واکسنهای ایرانی برای بیماری کووید ۱۹ هستند و برخی از این واکسنها به مرحله تزریق انسانی رسیده است، دکتر صادق زیباکلام بهجای آنکه در تماس با متخصصان امر، از روند ساخت واکسن ایرانی علم پیدا کند، میگوید: «کشوری که نتوانسته یک دوچرخه بچگانه تولید و صادر کنه، چطوری واکسن کرونا تولید کنه و صادر هم بکنه؟». البته این ادبیات بیشتر نشان از خودباختگی برخی از روشنفکرنمایان دارد که توانمندیهای داخلی را نمیبینند و چشم امید به دست بیگانه دارند.
3⃣ اما سؤال مهمی که باید از حامیان این تفکر پرسید این است که آنها چهار سال صبر کردند، جوبایدن در آمریکا به قدرت برسد، تا با او مذاکره کنند. هنوز که دولت بایدن نیز نه شروط ایران را برای بازگشت به برجام پذیرفته و نه تعهدی برای عدم خروج مجدد از آن داده است. بااینحال، اگر بایدن به برجام برگشت، اگر چهار سال آینده ترامپ قمارباز در آمریکا به قدرت رسید، ایده غربگرایان داخلی برای کشورداری چه خواهد بود؟ این بار تورم چند صددرصدی بر کشور تحمیل خواهد شد؟! و چه کسی دوباره مقصر خروج احتمالی ترامپ از برجام معرفی خواهد شد؟
✍ فرهاد کوچک زاده
🔸تجهیز بالگردهای سپاه به موشک نقطهزن جدید/ قائم ۱۱۴ عملیاتی شد
🔹جدیدترین سلاح بالگردهای تهاجمی نیروی زمینی سپاه تحت عنوان قائم ۱۱۴ صبح امروز در آیین الحاق تجهیزات جدید به نیروی زمینی سپاه با حضور فرمانده کل سپاه رونمایی شد.
🔹قائم ۱۱۴ موشک ضدزره با برد ۱۰ کیلومتر است که با برخورداری از انواع جستجوگرهای حرارتی، تلویزیونی و لیزری قابلیت انهدام اهداف ثابت و متحرک را دارد.
🔹وزن این موشک ۵۰ کیلوگرم و وزن سرجنگی آن ۱۵ کیلوگرم است.
⭕️ پرداخت ۶۵ میلیارد تومان برای خسارت نوسانات برقی
🔸رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
🔹 میزان خسارت پرداخت شده برای سوانح ناشی از نوسان برق در سال گذشته به بیش از ۶۵ میلیارد تومان رسید.
🔹مشترکان در این صورت میتوانند با مراجعه به آدرس و وبسایت بیمه توانیر یا سامانه برق من شناسه قبض خود و قطعه آسیب دیده را اعلام کنند. بیمه پس از بررسی و تائید خسارت ناشی از نوسان، نسبت به پرداخت خسارت اقدام خواهد کرد.
👉 yjc.news/00WmWB
⭕️ ارائه تضمین کتبی، هندسه تحریم ها را می شکند
🔻 طی روزهای اخیر، بحث بر سر یکی از مهم ترین موضوعات اختلافی میان ایران و آمریکا (در پروسه احیای برجام) به نقطه اوج خود رسیده است! این موضوع، همان بازگشت تضمین محور به توافق هسته ای از سوی آمریکاست. موضوعی که دولت بایدن تاکنون در شش دور مذاکرات وین زیر بار آن نرفته و کماکان اصرار دارد که ضمانتی کتبی و مدون جهت جلوگیری از خروج دولت فعلی یا بعدی در کاخ سفید از برجام ارائه نخواهد کرد.
🔻 روزنامه نیویورک تایمز در این خصوص به نقل از یکی از دیپلماتهای آمریکایی می نویسد: «ایرانی ها توافقی دائمی می خواهند که یک خواسته منطقی است اما هیچ دموکراسی واقعی! نمیتواند چیزی را که ایران میخواهد بدهد. برجام میتواند یک توافقنامه اجرایی باشد و هر رئیس جمهور آتی همانند ترامپ میتواند آن را اجرا نکند».
🔻 در خصوص ادعای مطرح شده از سوی مقامات و دیپلماتهای آمریکایی دو نکته مهم وجود دارد که غیر قابل انکار است: نخست اینکه اصل اصرار طرف آمریکایی مبنی بر عدم ارائه تضمین در پروسه بازگشت به توافق هسته ای، معلول تلاش پشت پرده آمریکا در حفظ هندسه و هرم تحریمها علیه ایران است. ریچارد نفیو و رابرت مالی ( مسئولین امور ایران در وزارت خارجه آمریکا) بارها در جلسات مخفیانه و آشکار تاکید کرده اند که بازگشت آمریکا به توافق هسته ای باید به گونهای صورت گیرد که با اضلاع ساختار اصلی تحریمها علیه ایران و امکان برقراری لحظه ای دوباره تحریمها منافات و تعارضی نداشته باشد.
🔻 با این حال اگر آمریکا در خصوص پایبندی به برجام بخواهد «تضمین کتبی» ارائه کند، قطعا در صورت خروج یکجانبه و تاکتیکی از این توافق ناچار است هزینه هایی پرداخت کند. در این صورت، حفظ ساختار تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از سوی آمریکا و وضع دوباره تحریمهای ضد ایرانی با مشکل مواجه خواهد شد. این همان خط قرمز دولت بایدن محسوب می شود!
📍 نکته دوم اینکه اساسا در اینجا اهمیتی ندارد که «دولت بعدی آمریکا چه تصمیمی در قبال ایران می گیرد»، بلکه این موضوع اهمیت دارد که «هزینه تصمیم دولت آمریکا» در قبال خروج احتمالی در برجام تا چه اندازه ای سنگین خواهد بود. به عبارت بهتر، مقامات آمریکایی مختار هستند در توافق هسته ای بمانند یا نمانند اما ناچارند هزینه های خروج یکجانبه از توافق هسته ای را پرداخت کنند.
🔻 بر همین اساس، هر اندازه چنین هزینهای بیشتر باشد، به همان نسبت ضرر بیشتری متوجه واشنگتن و متحدانش در نظام بین الملل خواهد شد . این روند، صرفا با اخذ تضمین کتبی از طرف آمریکای امکانپذیر خواهد بود. دولت آمریکا اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج شده و ضمن اعمال تحریمهای متوقف شده ذیل این توافق، تحریمهای دیگری علیه ایران وضع کرد. بدیهی است که در چنین شرایطی آمریکا ( به دلیل نقض یکطرفه برجام ) اساسا نمی تواند در موقعیت و جایگاهی برای ارائه تضمین شفافی در قبال حفظ توافق هسته ای قرار داشته باشد. باید از آمریکا در این خصوص تضمین کتبی گرفت. اگر قصد آمریکا واقعا احیای برجام باشد، چاره ای جز پذیرش این موضوع ندارد.