⁉️بودجه بدون نفت یا اقتصاد بدون نفت؟
📝 میثم مهرپور
🔰 در دو دهه اخیر ایران از نفت 7 دلاری تا 140 دلاری را تجربه کرده است. اما اتفاقی که افتاده این است ما نتوانستیم در این سالها وقتی درآمد نفتی کاهش پیدا کرد درآمدهای پایدار جایگزین کنیم.این ناپایداری درآمدی دلیلی است برای اینکه نباید آن را در بودجه دخیل کرد. لذا اصولاً بهجای استفاده از عبارت «اقتصاد بدون نفت» بهتر از عبارت «بودجه بدون نفت» استفاده کنیم.
🔰 دو هدف اصلی بودجه بدون نفت، نخست کاهش نوسانات بودجه به دلیل نوسانات درآمد نفت و دوم قاعدهمند کردن رابطة بودجه و نفت در محدوده عادلانه از منظر توزیع بیننسلی است. راهبرد اصلی جهت نیل به هدف اول و بودجه بدون نفت این است که مقدار مشخص، ثابت، و قابلپیشبینی از درآمدهای نفتی وارد بودجه دولت شود و راهبرد نیل به هدف دوم این است که میزان ثابت ورودی مشخص نفت به بودجه به نحوی تعیین شود در این صورت عایدات حاصل از منابع نفتی به طور مساوی بین نسل فعلی و نسل آتی تقسیم شده و عدالت بیننسلی در استفاده از منابع نفتی اتفاق خواهد افتاد.
🔰 در گام بعدی باید کانونهای تولید ارزشافزوده کشور دچار تحول و اقتصاد ما از فضای خامفروشی در تمام حوزهها و بخشها جدا شود. مثلا درحالیکه در کشورهای توسعهیافته بهازای تولید هر تن محصول کشاورزی یا غذایی حدود 180 دلار ارزشافزوده ایجاد میکنند اما این رقم در کشوری مثل ایران حدود 40 تا 45 دلار است یعنی در هر تن یک اختلاف 140 دلاری برای ارزشافزوده وجود دارد با این حساب اگر ما فقط در صنعت کشاورزی تحولی ایجاد کنیم که از صادرات مواد خام کشاورزی و غذایی جلوگیری شود درآمد اقتصادی افزایش و وابستگی به درآمدهای نفتی کم خواهد شد.(منبع: سایت بصیرت)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ امثال تاجزاده که امروز در تحولات اوکراین نظام را متهم می کنند ، دنباله همان کسانی هستند که می خواستند ما را وارد جنگ خلیجفارس کنند و می گفتند صدام خالد بن ولید است و توبه کرده است.
✅ نظام راهبردش مشخص است فریب این شامورتی بازی ها را نمی خورد.
📽 حتماً ببینید / نطق علی اکبر محتشمی پور عضو مجمع روحانیون مبارز در مجلس
🔴 تماس رییسی با پوتین تنها مختص به جنگ نبوده است/ غرب عامل این جنگ است/ جنگ میان روسیه و اوکراین در مذاکرات وین تاثیرگذار نخواهد بود/ بحث غرب و شرق دیگر معنا ندارد/ ما هم مانند بسیاری از رسانهها از نتیجه رسیدن مذاکرات میگوییم
🔹کوثری؛ نماینده مجلس یازدهم گفت: تماس رییسی با پوتین به چند منظور صورت گرفت؛ یک، سفر اخیر ایشان به روسیه و ادامه توافقاتی که صورت گرفته بود. دو، بحث مذاکرات هستهای و سوم موضوع جنگ.
🔹لذا نمیتوان گفت تنها مختص به این موضوع بوده است و طی صحبتی که داشتند سیاست نظام جمهوری اسلامی ایران را مشخص کردند، مبنی بر اینکه اتفاقات امروز ماحصل تحریک غرب بوده است.
🔹چارچوب مسئله توافق برجام است و خواسته ما هم از قبل اعلام شده است که تحریمها برداشته و در این رابطه تضمین داده شود، در غیر این صورت به نتیجه نخواهد رسید.
👈مجلس و دولت روی این مسئله بسیار حساس هستند و دولت هم این قول را داده که بر اساس مصوبه مجلس کار را پیش ببرد. پس این جنگ در مذاکرات تاثیرگذار نخواهد بود.
🇺🇦اوکراین ازکمدی تا تراژدی
◀️ زلنسکی۴۴ ساله تا سه سال پیش هیچ پیشینه سیاسی نداشت و در یک مجموعه طنز تلویزیونی با عنوان «خادم ملت» بازی میکرد. در سال 2018 او با کمک تهیهکنندگان این برنامه طنز، حزب «خادم ملت» را راه انداخت و با شعار مبارزه با فساد، پیروز انتخابات 2019 شد. او هنوز هم به بازیگری علاقه دارد و در چند روز اخیر لباس نظامی پوشیده و خود در نقش فرمانده میبیند.
🔸به نظر میرسد اوکراین با جمعیت 43 میلیون نفری، وسعت زیاد در اروپا، برخورداری از موقعیت ژئوپلوتیکی ویژه و گلوگاه انرژی اروپا، ظرفیتهای اقتصادی، معادن فلزی ارزشمند و خاک حاصلخیز بینظیر میبایست الگویی برای کشورها میشد نه آیینه عبرت. اما آنچه امروز بر این کشور میگذرد علاوه بر زیادهخواهی قدرتها، نتیجه انتخاب مردم این کشور نیز هست.
⏺️ عجیب نیست اگر بگوییم فاصله بین کمدی زلنسکی تا تراژدی برای مردم اوکراین انتخاب یک سلبریتی نا آگاه بر سرنوشت یک ملت است.
✍🏻هدایتالله ایزدپناه
💓* ولی بنازم به حضرت ماه آقاسیدعلی *
🔹شاید برخی تصور کنند که قارچ جنگ دیروز به صورت دفعی در زمین اوکراین رشد کرده است ولی اگر با یک نگاه عمیق تر به تحولات اوکراین بنگریم به این نتیجه خواهیم رسید که جنگ سال ۲۰۰۴ آغاز شده و فقط صدای شلیک سال ۲۰۲۲ شنیده شده است؛ جنگ امروز اوکراین ادامه انقلاب نارنجی و کودتای رنگی ۲۰۰۴ اوکراین است؛ به تعبیری درخت انقلاب نارنجی اکنون به ثمر نشسته و میوه تلخش شده است جنگ و خون سرخی که امروز بر سیمای پیرزن خارکیف اوکراینی جاری شده است!
🔸اما انقلاب نارنجی چه بود؟! ؛ درآن مقطع زمانی، بلافاصله بعد از پایان انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۰۴ با حمایت مالی و رسانه ای غرب، ادعا شد که در انتخابات، تقلب انجام گرفته است.کی یف، پایتخت اوکراین، کانون اعتراضات روزانه هزاران تظاهر کننده شد و در سراسر کشور، تحصن و اعتصاب عمومی با تحریک بازیگران خارجی و مزدوری غربگرایان داخلی سازمان یافت. شایعه مسمومیت و بازداشت «ویکتور یوشچنکو» نامزد مورد حمایت غرب درانتخابات ریاست جمهوری درجریان مبارزات انتخاباتی و متهم کردن «ویکتور یانوکوویچ» رقیب سرسخت هوادار روسیه وی در این قضیه، آتش انقلاب نارنجی اوکراین را بر افروخت.
🔹پس از شش روز تظاهرات حامیان یوشچنکو، پارلمان این کشور تحت فشار غرب، نتیجه انتخابات ریاست جمهوری که یانکوویچ، نامزد مورد حمایت روسیه را برنده اعلام میکرد، مخدوش و ملغی اعلام کرد و با برگزاری دوباره انتخابات که با فشار ناظران داخلی و بین المللی تحت حمایت غرب همراه بود، ویکتور یوشچنکو با کسب ۵۲ درصد آرا، قدرت را در دست گرفت.
🔸حضور سناتور«جان مک کین» جمهوریخواه و سناتور «مورفی» از دمکراتهای آمریکا در بین معترضان مخالف دولت اوکراین و حضور «کاچینسکی» نخست وزیر پیشین لهستان و نیز «میخاییل ساکاشویلی» رییس جمهوری پیشین غرب گرای گرجستان به عنوان عاملان شناخته شده انقلاب رنگی در بین معترضان اوکراینی #بدعتی بسیار خطرناک در شطرنج سیاسی اوکراین بنا کرد که استمرار آن بدعت شوم شد روی کار آمدن دولت های روی ویلچر!!. ویلچرنشینان غربگرایی که چرخ ویلچرشان جبراً میبایست به سمتی می چرخید که اتحادیه اروپا و آمریکا میخواست و در این مسیر امیدشان فقط به یک توهم و سراب بود؛ سراب پیشرفت اقتصادی، ثبات سیاسی و امنیت پایدار با تکیه بر غرب!
🔹شیرینی این بدعت و تکرار و تجربه موفق این سناریو در گرجستان و قرقیزستان که خیلی زیر دندان غربی ها مزه کرده بود، در کنار شروع بازی ناشیانه میرحسین موسوی و کروبی در انتخابات۱۳۸۸ موجب طمع غربی ها برای کپی سناریوی اوکراین برای ایران و تکرار بدعت خطرناک با بازیگری یوشچنکوهای وطنی در سال ۸۸ شد . فراموش نخواهیم کرد رمز تقلب و شایعه بازداشت موسوی در روزهای بعد از انتخابات؛ فراموش نکرده ایم ذوق زدگی غربی ها ؛ طوفان توئیتری غرب و لایک هایی که شیمون پرز صهیونیست و اوبامای سیه روی کاخ سفید برای اغتشاشگران ۸۸ ارسال کردند تا پاس غربگرایان خودباخته داخلی و آبشارزنی براندازان خارج نشینان و ....
🔸ولی بنازم به ولی و حکیم انقلاب؛ بنازم به حضرت ماه آقاسیدعلی که با نقشه خوانی هنرمندانه از نقشه حریف در آن خطبه معروف فرمود:
1⃣ بنده زیر بار بدعت های غیرقانونی نخواهم رفت. امروز اگر چهارچوبهای قانونی شکسته شد، در آینده هیچ انتخاباتی دیگر مصونیت نخواهد داشت.
2⃣ احمقها خیال کردند جمهوری اسلامی، ایران و این ملت عظیم هم مثل آنجاست (گرجستان و اوکراین). ایران را با کجا مقایسه میکنید!
🔰 دلسوزان مملکت!
✍ حسين عباسيان
🔹درگیری میان روسیه و اوکراین، درگیری قطببندی کهنه شرق و غرب و رقابت قدرت میان بقایای آن در عصر فعلی است. این درگیری، واکنشهایی جدی میان فعالان اصلاحطلب برانگیخته است که جنس ظاهری این واکنشها اعلام دغدغهمندی برای حفظ استقلال کشور است؛ لیکن به نظر میرسد این واقعه بیش از آنکه جریان سیاسی اصلاحطلب را متوجه منافع ملی کند، تنها نگاه شرق ستیز را در میان آنان قوت بخشیده است!
⚜گزارههای خبري:
1️⃣«عمادالدین باقی» در روزنامه سازندگی نوشت: «متأسفانه دستگاه دیپلماسی ایران در موضعگیریهای خود نه به افکار عمومی و نه به تاریخ دویستساله رفتارهای روسیه در ایران توجهی ندارد… انتظار میرود مسئولان سیاسی ایران دوراندیشانهتر رفتار کنند و بدانند که روسها با همدستی انگلیس، دویست سال مانع شدند ایرانی که سه هزار سال تنها دولت-ملت شرق و قدرت فلات ایران بود، دوباره تبدیل به قدرت در منطقه شود و حتی هر دو (روس و انگلیس) در کل منطقه با زبان فارسی بهعنوان ابزار قدرت زبانی و فرهنگی ایران جنگیدند».
2️⃣علی مطهری در توییتی نوشت: «ایران برای آنکه استقلال خود را نشان بدهد، باید تجاوز روسیه به اوکراین را محکوم کند. فعلاً که صداوسیما اخبار را مانند یکی از مستعمرات روسیه گزارش میکند!».
3️⃣سید شهابالدین طباطبایی در یادداشتی در روزنامه شرق، توصیهای خطاب به دستگاه دیپلماسی کرد و نوشت: «در خصوص تأمین منافع ملی و حفظ استقلال و عزت کشور، این خطاب حکیمانه امیرالمؤمنین علی (ع) را به دستگاه دیپلماسی یادآوری میکنم که «دوستیات در حد شیدایی و دشمنیات مایه هلاکت نباشد. دوستت را بهاندازه دوست بدار و دشمنت را بهاندازه دشمن بدار».
4️⃣یادداشت روزنامه آرمان ملی نیز تلاش کرد جنگ روسیه و اوکراین را به مذاکرات ربط دهد و از تأثیر روسیه در مذاکرات، یک هشدار جدی بدهد. حسین علایی در این روزنامه اصلاحطلب نوشت: «در مذاکرات هستهای، روسها سعی دارند زمام مذاکرات با آمریکا را به دست خود بگیرند و اقتدار ایران را در موضوع هستهای مخدوش کنند. متأسفانه روسها تأثیرگذارترین کشور در مهمترین موضوع امنیت ملی که برجام است، شدهاند که برای جمهوری اسلامی بسیار ناگوار است».
5️⃣احسان هوشمند روزنامهنگار اصلاح طلب در یادداشتی که در شرق منتشر کرده، آورده است: «در شرایط فعلی نزدیکی روابط سیاسی ایران و روسیه نباید و نمیتواند بهعنوان مانعی در برابر رویکرد مدبرانه عمل کند و موضعگیری و جهتگیری سیاست خارجی کشور نه بر اساس نوع روابط با قدرتهای نظامی و اقتصادی جهان بلکه بر اساس منافع ملی باید تنظیم شود. درنتیجه ایران نباید از اصول همیشگی خود در رعایت بیطرفی در چنین بحرانهایی بهویژه لزوم حفظ یکپارچگی کشورها و پرهیز از جنگ و اقدام نظامی عدول کند».
🔷️نكته پاياني: جمهوری اسلامی مخالف هر نوع درگیری و جنگ و تهدید حیات ملتهاست و طرفین درگیر را به مذاکره و توقف مخاصمه نظامی دعوت میکند؛ اما بیان جنگ ستیزی از سوی جریان سیاسی اصلاحطلب بیش از آنکه از سر دلسوزی نسبت به اوکراینیها و یا نگرانی از به خطر افتادن منافع و مصالح ملی باشد، برآمده از نگاه غربگرایی در گفتمان این جریان است؛ بیشک جنایات هولناک بشری از سوی بلوک غرب در سالها و دهههای گذشته وقوع یافته است؛ حمله مستقیم به افغانستان، عراق و یمن و کشتار غیرمستقیم سوریها و ... . آیا جریان اصلاحطلب همچون دغدغهای که نسبت به جنگ اوکراین و روابط ایران با روسیه دارد، نسبت به اقدامات بلوک غرب به سردمداری آمریکا نیز واکنش درخوری نشان داده است؟! آنچه امروز در بیان و قلم برخی فعالان اصلاحطلب، با اعلام مواضعی همچون نگرانی از استقلال کشور در روابط با روسیه و چین و امثالهم مطرح میشود، درواقع ثبات رویکرد در مواضعی است که سالیان سال و تا قبل از این دولت، در مسیر غربگرایی بوده است!
💢سند نقض تعهدات ناتو در قبال روسیه افشا شد
🔹یک روزنامه آلمانی با انتشار سندی از نقض تعهدات غرب و ناتو در قبال روسیه در رابطه با عدم توسعه این پیمان به سمت شرق پرده برداشت.
🔹روزنامه آلمانی اشپیگل با انتشار این سند محرمانه که مربوط به سال ۱۹۹۱ است اعلام کرد، غرب و پیمان آتلانتیک شمالی ناتو به وعده خود در رابطه با عدم توسعه به سوی شرق و تهدید امنیت روسیه عمل نکرده است.
🔹در این سند آمده است که کشورهای غربی بر سر مخالفت با عضویت کشورهای اروپای شرقی در ناتو به توافق رسیدند، امری که به نوشته این رسانه آلمانی، عصبانیت روسیه از توسعه ناتو را توجیه میکند.
🔹این سند در ۶ مارس ۱۹۹۱ بین مسئولان عالیرتبه ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان در شهر «بن» به امضا رسیده بود.
🔴کشور مورد استناد غربگراها هم به "دنیای موشکها" پیوست!
🔻آلمان که طی سالهای اخیر توسط جریان غربگرا، نمونهای مطلوب از رشد اقتصادی بالا در سایه عدم هزینهکرد در مسایل نظامی و دفاعی معرفی میشد، حالا و در پی حمله روسیه به اوکراین، بودجه نظامی سال آینده خود را به میزان چشمگیر ۱۰۰ میلیارد یورو افزایش داد
🔹شولتس، صدراعظم آلمان در اینباره گفت: «از این به بعد و هر سال، بیش از دو درصد از تولید ناخالص داخلی کشور برای امور دفاعی سرمایهگذاری خواهد شد؛ حفاظت از آزادی و دمکراسی مستلزم سرمایهگذاری در امنیت کشور است»
🔹هاشمی رفسنجانی مرداد ۹۵ گفتهبود: اگر میبینید آلمان و ژاپن این روزها محکمترین اقتصاد دنیا را دارند، اینها بعد از جنگ جهانی دوم از اینکه نیروی نظامی داشتهباشند، محروم شدند؛ با این اقدام پولهایشان آزاد شد لذا دیگر آسیبپذیر هم نیستند!
🆔@baseeratt
PTT-20220301-WA0024.opus
2.43M
🎤 علیرضا تقوی نیا
🔴 روز پنجم جنگ در اوکراین چه اتفاقاتی رخ داد ؟
🔸️شروط پوتین برای پایان جنگ در اوکراین نشانه چیست ؟
🔸️استفان باندرا که بود ؟
🔸️باندریست ها یا همان نازی های اوکراین چه کسانی هستند و چه عقایدی دارند ؟
🔸️پوتین از اوکراین چه می خواهد ؟
📌برای یافتن پاسخ سوالات فوق این فایل صوتی را گوش کنید