☑️ ارزانترین و گرانترین قیمت بنزین جهان متعلق به کدام کشورهاست؟
🔸سایت Global petrol prices فهرست ارزانترین و گرانترین قیمت بنزین در سطح جهان طی ماه آوریل کنونی را منتشر کرد.
🔸بر این اساس ارزانترین قیمت بنزین در جهان متعلق به ونزوئلاست که قیمت هر لیتر بنزین برابر است با ۰.۰۱۶ سنت امریکا و پس از آن لیبی با ۰.۰۳۱ سنت و ایران با ۰.۰۵۳ سنت در مرتبه دوم و سوم ارزانترین قیمت بنزین در جهان قرار دارند.
🔸پس از ایران، آنگولا، الجزایر، کویت، ترکمنستان، مالزی، قزاقستان، عراق و بحرین در مرتبههای بعدی ارزانترین قیمت بنزین در جهان قرار دارند.
🔸اما گرانقیمتترین بنزین جهان متعلق است به هنگکنگ با هر لیتر مساوی ۲.۹۶۱ دلار و ایسلند با ۲.۳۵۳ دلار و سوریه با ۲.۳۴۵ دلار.
🔸پس از آن کشورهای موناکو، نروژ، فنلاند، دانمارک، افریقای مرکزی، یونان و فرانسه قرار دارند.
تکذیب خبر زیان ۴۰ درصدی ایران از تبدیل ارز در عراق
بانک مرکزی:
🔹پیرو انتشار ادعای غلط و مطالب خلاف واقع مبنی بر ضرر و زیان ناشی از تبدیل ارز در عراق به اطلاع میرساند در توافقات پولی و بانکی با عراق از همان ابتدا مساله حفظ ارزش داراییهای خارجی کشور مدنظر قرار گرفته و ترتیبات بانکی به نحوی مورد توافق و اجرا قرار گرفتهاند که زیانی متوجه داراییهای ارزی کشور نشود.
🔹لذا اخبار نادرست منتشره قویا تکذیب میگردد و موضوع تبدیل منابع، خارج از مکانیزمهای رسمی و با نرخهای غیرمتعارف به هیچ وجه اتفاق نیفتاده است.
🔻افزایش فروش نفت ایران به چین بعد از سفر رئیس جمهور به چین
🔹طبق نمودار بلومبرگ، فروش نفت ایران به چین، در ماه گذشته ۱.۲ میلیون بشکه در روز بوده در حالیکه ۱.۳ میلیون بشکه در روز را هم لمس کرده است.
🔹با توجه به افزایش تقاضای ۱ میلیون بشکهای چین و سفر رئیس جمهور کشورمان به این کشور، انتظار میرود فروش نفت ایران به چین رکوردهای جدیدی هم بزند.
طبق نتایج نظرسنجی موسسه #گالوپ در اکتبر ۲۰۲۲، فقط ۹٪ از ایرانیان "جدیت آمریکا در ایجاد دمکراسی بهتر در منطقه" را قبول دارند و ۸۱٪ گفته اند با این گزاره مخالفند.
بیشترین میزان مخالفت با سیاستها و #بیاعتمادی_به_آمریکا در میان ملتهای منطقه غرب آسیا متعلق به #ایران است.
🗣مالک شریعتی
💢ماستی که دوغ نمیشود
🔹«نقل است شخصی با یک کاسه ماست رو به دریا ایستاده بود و با خودش میگفت: اگر میشد این کاسه ماست را به دریا ریخت تا همه آن دوغ شود چه میشد! اما حیف که نمیشود.»
🔸این قصه حکایت رفتار این روزهای رسانههای معاند است، آنهایی که تلاش میکنند تا از بستر ماجرای اعتراض یک شهروند نسبت به عدم رعایت پوشش دو خانم و ریختن یک سطل ماست بر سر آنها استفاده کرده و به خیال خود اینقدر آب به این سطل ماست ببندند و طول و تفسیر و تحریک کنند تا دریای دوغی از دل آن بیرون آورند اما باید بدانند که همیشه هم نمیتوان از یک کاه کوه ساخت.
🔹اگرچه عدم رعایت پوشش و ریختن ماست بر سر دیگران هر دو اقدام غیرقانونی و اشتباه است اما اشتباه بزرگتر آن است که همگام با معاندان بطور دائم در تنور این ماجرا بدمیم و سعی کنیم خواسته و ناخواسته جامعه را به سمتی ببریم که در نهایت مردم در مقابل یکدیگر و یا در مقابل حاکمیت و قانون قرار گیرند. تقابلی بیحاصل، آن هم در شرایطی که باید اهتمام همگانی برای این باشد که چرخ اقتصاد شتاب بگیرد، می تواند چوب لای این چرخ بگذارد.
🔸اگر نگاهی به محتوای خبری تولید شده در رسانههای فارسیزبان خارج از کشور بیاندازید خواهید دید بیشتر محتوا به گونهای است که ضمن ایجاد دوقطبی دروغین به گونهای طرفین را نگران، عصبانی و وادار به لجبازی کند تا دوباره جامعه را به ناآرامی و بلوا سوق دهد. پخش مکرر صحنههای هنجارشکنی و یا قانونشکنی، رقصیدنها، کشف حجابها و... از یکسو برای عصبانی کردن گروههای مذهبی و از سوی دیگر برجسته کردن مراسمات عزاداری کشتهشدگان حوادث سال گذشته، حضور نیروهای امنیتی و صحنههای تذکر به بیحجابی و... برای جری کردن گروه مقابل استفاده میکند در صورتی که در فضای حقیقی اکثریت مردم در حال امورات روزمره زندگی خود هستند و اساسا توجه چندانی به این مقولات ندارند.
🔹حقیقت آن است که اولویت اصلی امروز جامعه فعال کردن ظرفیت های اقتصادی و درمان درد اقتصاد است. از اینرو امسال به درستی از سوی رهبر معظم انقلاب سال «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شد تا بلکه نگاه مردم و مسئولان بیش از هر چیز به این مقوله معطوف گردد.
✍🏻حسین حسینینژاد
💢همسایهها نزدیک شدند، یانکیها عصبانی
🔹روند مثبت توافقات میان ایران و عربستان در حالی مورد استقبال بسیاری از کشورها قرار گرفته که واکنش آمریکاییها به این توافق جای تأمل دارد.
🔸بنابر گزارش والاستریت ژورنال، «ویلیام برنز» نسبت به نزدیکی اخیر ریاض و ایران با میانجیگری چین ابراز نگرانی کرده است.
🔹به اعتقاد رسانهها و کارشناسان بیطرف این نوع رفتارها نشان از هراس آمریکا از نظم نوین جهانی و آشکار شدن افول نظام سرمایهداری و یکجانبهگرایی غرب در عرصه جهانی دارد.
🔸بعد دیگر نگرانی آمریکا را در تأثیرات و نتایج همگرایی دو کشور بر معادلات منطقه میتوان جستوجو کرد.
🔹آمریکا که تلاش داشت با ایرانهراسی و وعدههای تسلیحاتی و سیاسی کشورهای عربی را به سازش با رژیم صهیونیستی و ایجاد جبهه واحد در قالب چتر امنیتی واحد علیه ایران سوق دهد این مسئله در کنار بحران داخلی رژیم صهیونیستی و ناتوانی دولتمردان آمریکا در حفظ این رژیم میتواند تأثیرات منفی بر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا و تضعیف موقعیت دموکراتها و شخص بایدن داشته باشد.
🇮🇷
📝 نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی: جامعۀ اسرائیل درحال فروپاشی است
🍃🌹🍃
🔻لاپید: وزیر امنیت داخلی نتانیاهو دارد با کارهایش اسرائیل را وارد رویارویی نظامی با دشمن میکند. در ۱۰۰ روز گذشته، دولت نتانیاهو باعث ویرانی داخلی بیسابقهای شد.
🔺جامعه اسرائیل درحال فروپاشی است؛ این یعنی بزرگترین بحران ملی در تاریخ ما.
🔴چرا دلار هفته پیش ۵ هزار تومان پایین آمد؟
🔹یکی از مهمترین دلایل افت نرخ ارز تصمیم جدید بانک مرکزی برای تغییر شرایط دریافت دلار با کارت ملی و الزام به افتتاح حساب ارزی است.
🔹 در این خصوص باید توجه داشت که پیش از اتخاذ این سیاست، قسمت مهمی از تقاضای شکل گرفته در این بازار توسط دلالان مدیریت می شد و این سوداگران با اجاره کردن کارت ملی افراد دیگر، اقدام به خرید دلار سهمیه ای در نرخ های پایین تر کرده، و با قیمت سازی های هدفمند، نرخ دلار را در بازار غیر رسمی بالا برده تا بتوانند ارزهایی که با سواستفاده از کارت ملی های اجاره ای خریداری کرده اند را به قیمت دلخواه خود به فروش برسانند.
🔹اما اقدام بانک مرکزی در خصوص تغییر روش پرداخت ارز از «فروش اسکناس» به «واریز به حساب ارزی»، موجب شد تا حد زیادی بساط دلالی از طریق اجاره کارتهای ملی برچیده شود و فشار تقاضای کاذب را از بازار ارز بردارد.
🔹از این رو، از بدو زمان انتشار خبر این تصمیم، قیمت دلار رو به کاهش نهاد و پس از تاریخ اجرای این سیاست (۱۴ فروردین)، حتی به زیر ۵۰ هزار تومان هم رسید، هر چند که در حال حاضر نرخ دلار حول و حوش ۵۰ هزار تومان به آرامش نسبی رسیده است، اما گمانهزنیها حاکی از ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار غیررسمی در هفته جاری است.
📝 گره اصلی صنعت و بازار خودروی ایران کجاست؟
https://www.farsnews.ir/news/14020119000735/
🔴افشای اسناد فوق سری پنتاگون و سیا
♦️روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" به نقل از مقام های ارشد آمریکایی گزارش داد که اسناد و جزئیات محرمانه طرح آمریکا و ناتو برای تجهیز ارتش اوکراین برای حمله به روسیه، در شبکه های اجتماعی توئیتر و تلگرام منتشر شده است
♦️این رسانه غربی نوشت: مقامات آمریکایی در تلاش برای حذف این ۱۰۰ سند از شبکههای اجتماعی هستند اما تا عصر روز پنجشنبه، موفق به این کار نشده بودند
♦️این اسناد توسط شبکه های اجتماعی حامی دولت روسیه و نزدیک به کرملین منتشر شده اند و سرنخ های زیادی درباره جنگ به طور مثال سامانه های راکتی آمریکایی «هایمارس» را در اختیار ژنرال ها و تحلیلگران روس قرار می دهند
♦️بررسی اسناد منتشر شده نشان می دهد که علاوه بر موضوع جنگ روسیه و اوکراین و کمک های آمریکا به این کشور، موضوع هایی از قبیل فعالیت های گروه واگنر در آفریقا، نحوه ارسال کمک های نظامی اسرائیل به اوکراین، روابط امارات متحده عربی و روسیه، نگرانی کره جنوبی از مصرف مهمات ارسال شده به آمریکا در اوکراین منتشر شده است.