فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ آیتاللّه کاشانی به درخواست پهلوی برای کشف حجاب همسرش...
🔰 مذاکره با ترامپ؛ بنویسید شجاعانه، بخوانید احمقانه!
🔻روزنامه اعتماد، در تیتر برجسته خود، مذاکره با ترامپ را «تصمیمی شجاعانه» خواند.
🔸منظور روزنامه آقای حضرتی (رئیس شورای اطلاعرسانی دولت) از شجاعت، همان چیزی است که آقای روحانی آن را دیوانگی خوانده و گفته بود: «داستان مضحکی اتفاق افتاده؛ میگویند تعهدی که قبلاً بستیم، فعلاً محکم نباشد، درباره موضوع دیگری حرف بزنیم! آمریکا با زبان و عمل میگوید اهل مذاکره و تعهد نیست، اما به برخی کشورها میگوید بیا با ما مذاکره کن؛ مگر ديوانهاند كه با شما مذاكره كنند؟ شما به مذاكرهاي كه به تأييد سازمان ملل رسيده، پايبند نيستيد».
🔸اظهارات حق شناس در حالی است که توافق عبرتآموز برجام نه با نگاه ایدئولوژیک و انقلابی بلکه با لاف گزاف تأمین منافع ملی از سوی جماعت پرادعا اما ناتوانی مدعی دیپلماسیدانی منعقد شد و به جای اینکه موجب لغو تحریمها طبق تعهد تیم روحانی و ظریف شود، موجب دو برابر شدن آن شد و اقتصاد کشور را به سمت رشد منفی و تورم بالا سوق داد. در حقیقت آقای حق شناس نه از سر نابلدی بلکه عمداً سُرنا را از سر گشاد آن مینوازد و در حالی که میداند برجام و خسارتهای نوبهنو آن نتیجه بیمبالاتی نسبت به اصل عزت و حکمت و مصلحت است، پسرفت اقتصادی را به نگرش ایدئولوژیک و انقلابی نسبت میدهد.
🔸او حتی به یاد نمیآورد که صادرات نفت در دولت برجام قفل شد و این توقف اعتماد به غرب بود که موجب شد صادرات نفت مجدداً به رغم میل آمریکا احیا شود. در ادبیات امثال آقای حق شناس، نه کمترین غیرتی نسبت به خون شهید سلیمانی و شهدای هستهای ترور شده از سوی آمریکا و اسرائیل دیده میشود، و نه حتی غیرت نسبت به برجام کذایی که تظاهر میشد ناموس مدعیان اعتدال و اصلاحات است و حتی اگر سرشان برود نمیگذارند تعرضی به برجام بشود. اما بعد از آن که ترامپ بیچشم و رویی را به نهایت رساند و تعهدات آمریکا را زیر پا گذاشت، غربگدایان واقعیت پنهان شخصیت خود را کنار گذاشتند و صراحتاً در نشریاتی مانند صدا نوشتند که حتی اگر شده مثل رئیسجمهور صربستان «مانند برهای در مذبح و بردهای در مسلخ و مانند متهمی در اتاق بازجویی» با ترامپ مذاکره کرد، نباید از مذاکره با او گذشت(!)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صحبت های دیدنی شهروند غزه از مواضع سازشکارانه اخیر ابومحمد الجولانی در قبال رژیم صهیونیستی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 به بهانه شکایت بازی گردن کلفت ها از انقلابی ها
🔰رهبر انقلاب: قرائن نشان میدهد آمریکاییها بدنبال تثبیت و گسترش حضور خود در عراق هستند، باید در مقابل این اشغالگری با جدیت ایستاد
🔹حضرت آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی عصر امروز در دیدار محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق با قدردانی از اقدامات خوب وی در جهت آبادانی و امنیت گفتند: عراق هر مقدار که آبادتر و همراه با امنیت بیشتر باشد به نفع جمهوری اسلامی ایران نیز خواهد بود.
🔹ایشان با اشاره به ارتباط خوب میان دولت و ملت عراق، وحدت و انسجام میان مذاهب و قومیتهای مختلف عراق را بسیار ضروری و مهم برشمردند و خطاب به اقای السودانی افزودند: همانگونه که جنابعالی تصریح کردید، حشدالشعبی نیز یکی از مؤلفههای مهم قدرت در عراق است که باید در جهت حفظ و تقویت بیش از پیش آن اهتمام داشت.
🔹رهبر انقلاب اسلامی حضور نیروهای اشغالگر آمریکایی در عراق را غیرقانونی و برخلاف منافع مردم و دولت عراق خواندند و تاکید کردند: قرائن و شواهد حاکی از تلاش آمریکاییها برای تثبیت و گسترش حضور خود در عراق است که باید در مقابل این اشغالگری با جدیت ایستاد.
🔹رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به تحولات منطقه بهویژه شرایط سوریه تاکید کردند: نقش دولتهای بیگانه در این قضایا کاملاً مشهود است.
🔹در این دیدار که پزشکیان، رئیس جمهور نیز حضور داشت، شیاع السودانی، نخست وزیر عراق با ابراز خرسندی از مذاکرات خود در تهران اظهار امیدواری کرد این مذاکرات و توافقهای انجام شده در تهران، روابط دو کشور را بیش از پیش گسترش و تعمیق دهد.
🔹نخست وزیر عراق، «مردم» ، «حشد الشعبی»، «وحدت و انسجام ملی» و «مرجعیت» را از مؤلفههای قدرت در عراق برشمرد و با اشاره به تجاوزگریهای رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان تاکید کرد: موضع اصولی عراق حمایت از مردم غزه و لبنان و مقاومت در منطقه بوده است.
🔹السودانی همچنین با اشاره به تحولات سوریه و نقش بیگانگان در این تحولات، خاطرنشان کرد: موضع عراق همواره حمایت از اراده مردم سوریه و حفظ استقلال و تمامیت ارضی این کشور و تشکیل حکومتی فراگیر بوده است.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ #خط_دیدار | رهبر انقلاب، صبح امروز: همهی کسانی که در زمینههای تبلیغاتی مخاطبی دارند، میتوانند حرف بزنند، زبان گویایی دارند، یکی از بزرگترین و اوّلیترین اهدافشان بایستی این باشد که #امید را در دلها زنده کنند و حرف ناامیدکننده بر زبان جاری نکنند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
حقیقت بدون شرح داستان فرودگاه مهرآباد.
شما در #جنگ_شناختی چه چیزی در ذهنتان معتبر شد؟
#مظلومیت_روحانیت
🔴♨️ دوستی مرگبار
✖️ جناب جاستین #ترودو، نخستوزیر کانادا به علت تداوم فشار افکار عمومی کانادا به علت گرانی و رکود و ناتوانی از حل بحرانهای اقتصادی و اجتماعی، استعفا کرد!
⚠️ ترودو، چند ماه قبل برای دیدن ترامپ و #مذاكره با او، به آمریکا رفته بود! ترودو شنیده بود ترامپ اهل #معامله است!
‼️ اما حالا ترودو از نخستوزیری #کانادا استعفا داده و #ترامپ هم صریحا میگه استعفای نخستوزیر کانادا، نتیجهی تلاشهای او بوده و کانادا باید تبدیل به ايالت شماره ۵۱ #آمریکا بشه
✍ به قول هنری کیسینجر استراتژیست بزرگ آمریکایی و از بزرگترین مشاور دولتهای مختلف این ایالات؛ دشمن #آمريكا بودن ممكن است خطرناک باشد، اما دوست آمريكا بودن، حتما مرگبار است.
✍ آمریکایی که حتی به نزدیکترین متحدین خود رحم نمیکند، برای عدهای در داخل #ایران، به عنوان طرفی حساب میشوند که میشود به آنها #اعتماد کامل کرد! حتی با وجود هشت دور خیانت در مذاکرات و کلاه گذاشتن سر عدهای افراد خاص مذاکرهکنندهی ایرانی، باز هم آنها به سمت امریکا غش میکنند!
.
فارین پالیسی: ترامپ قبلا یک بار در مقابل ایران شکست خورده است
«نظریه مرد دیوانه» ترامپ در برابر ایران کارایی ندارد، چرا که دست ترامپ برای ایران رو شده است.
این تحلیل را «فارین پالیسی» نشریه تخصصی سیاست خارجی در آمریکا منتشر کرد و نوشت: دونالد ترامپ در دوران ریاستجمهوری خود از «نظریه مرد دیوانه» استفاده کرد تا خود را رهبری غیرقابل پیشبینی و خطرناک جلوه دهد. اما آیا این رویکرد توانست ایران را وادار به تغییر رفتار کند، یا صرفاً به تشدید بحران منجر شد؟
ترامپ، به خاطر روشهای غیرمعمول خود در سیاست خارجی شهرت دارد. یکی از تاکتیکهایی که به طور مکرر توسط او به کار گرفته شده، چیزی است که تحلیلگران آن را «نظریه مرد دیوانه» مینامند. این نظریه، که ریشههای آن به رفتار ریچارد نیکسون در دوران جنگ سرد بازمیگردد، مبتنی بر این ایده است که رهبران میتوانند با نمایش غیرقابل پیشبینی بودن و تهدید به اقدامات شدید، طرف مقابل را وادار به امتیازدهی کنند. اما آیا این استراتژی در برابر ایران موفقیتآمیز بود یا به تشدید تنشها منجر شد؟
ترامپ بارها با افتخار از سبک مذاکره خود صحبت کرده است. او در یک مصاحبه در سال ۲۰۱۸ اظهار داشت: «من مذاکرهکنندهای هستم که همیشه گزینههای متفاوتی را روی میز میگذارم. این باعث میشود طرف مقابل هرگز نداند که گام بعدی من چیست.» یکی از نمونههای برجسته این روش، تهدید او به «نابودی کامل» کره شمالی در سخنرانیاش در سازمان ملل بود. اما در مورد ایران، این روش چگونه عمل کرد؟
ترامپ با خروج از توافق هستهای در سال ۲۰۱۸، سیاست «فشار حداکثری» را علیه ایران آغاز کرد و امیدوار بود که این سیاست بتواند ایران را وادار به پذیرش توافقی سختگیرانهتر کند.
به گفته جان بولتون، مشاور وقت امنیت ملی، ترامپ معتقد بود که ایران در برابر فشارهای اقتصادی سر تعظیم فرود خواهد آورد. بولتون در کتاب خود مینویسد: «ترامپ تصور میکرد که ایرانیها نمیتوانند فشار را تحمل کنند و در نهایت به میز مذاکره بازخواهند گشت.»
اما پاسخ ایران به این فشارها متفاوت بود. تهران نه تنها از مذاکره خودداری کرد، بلکه با گسترش برنامه هستهای خود و افزایش حملات نیابتی در منطقه نشان داد که به راحتی تسلیم نمیشود. ظریف، وزیر خارجه وقت ایران، در مصاحبهای اظهار داشت: «ترامپ فکر میکند که با فشار میتواند ما رابه زانو درآورد، اما تاریخ نشان داده که ایرانیها در برابر فشار مقاومت میکنند.»
یکی از تصمیمات جنجالی ترامپ، صدور فرمان کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در ژانویه ۲۰۲۰ بود. این اقدام که در نزدیکی فرودگاه بغداد انجام شد، به تشدید تنشها میان دو کشور انجامید. ایران در پاسخ، حملات موشکی به پایگاههای آمریکا در عراق انجام داد و اعلام کرد که دیگر به محدودیتهای برجام پایبند نخواهد بود.
نظریهای که شکست خورد! رزانه مکمانوس، استاد علوم سیاسی دانشگاه پن استیت اشاره میکند که «نظریه مرد دیوانه» تنها زمانی مؤثر است که طرف مقابل باور کند رهبر مربوطه واقعاً در مورد یک موضوع خاص غیرقابل پیشبینی است. او توضیح میدهد: «اگر رهبر مربوطه بیش از حد غیرمنطقی به نظر برسد، اعتماد به تهدیدهای او کاهش مییابد و استراتژی شکست میخورد.»
در مورد ترامپ، بسیاری از تحلیلگران معتقدند که رفتار او بیش از حد پیشبینیپذیر شده بود. تصمیم او برای عدم واکنش نظامی به سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران در ژوئن ۲۰۱۹، این پیام را ارسال کرد که ترامپ تمایلی به ورود به جنگ ندارد. این تناقضات باعث شد که ایران، تهدیدهای او را جدی نگیرد.
ترامپ ممکن است تلاش کند بار دیگر از «نظریه مرد دیوانه» استفاده کند. اما تجربه گذشته نشان میدهد که این استراتژی در برابر ایران موفق نبوده است.
ایران نه تنها تسلیم فشارهای اقتصادی نشد، بلکه با گسترش برنامه هستهای و تقویت نفوذ منطقهای خود نشان داد که سیاست فشار حداکثری ترامپ نتیجه معکوس داشته است.
مکمانوس در این باره هشدار میدهد: «رهبران باید مراقب باشند که شهرتشان به دیوانگی به یک نقطه ضعف تبدیل نشود.» در نهایت، اگر ترامپ بخواهد دوباره از این استراتژی استفاده کند، باید به این نکته توجه کند که رقبای او، از جمله ایران، اکنون به خوبی با این بازی آشنا هستند.
🔰استراتژی احمقانه
▪️این روزها و در آستانه ورود ترامپ به کاخ ریاست جمهوری، گمانه زنیهایی وجود دارد مبنی بر اینکه وی ممکن است تصمیم بگیرد به ایران حمله کند که البته احتمال آن بسیار ضعیف میباشد.
▪️اولاً با توجه اینکه ایران، اشراف اطلاعاتی بر امکانات نظامی آمریکا اعم از نفرات، ادوات و پایگاههای نظامی را دارد و از طرف دیگر این کشور از لحاظ قدرت نظامی یکی از کشورهای مطرح دنیا میباشد ترامپ نمیتواند تضمین کند که پس از حمله به ایران، نیروها و امکانات نظامی کشورش در منطقه از حملات برقآسای ایران در امان بمانند ضمن اینکه کشورهایی که آمریکاییها در آنجا پایگاه دارند نیز از این درگیریها مصون نخواهند بود و دایره جنگ و درگیری نیز گسترده تر خواهد شد. البته ترامپ قبلاً سیلی ایران را در عین الاسد خورده بود و به قول آمریکاییها شمار قابل توجهی از سربازانش دچار ضربه ملایم مغزی شدند!
▪️ثانیاً ترامپ میداند که این حمله احمقانه منجر به افزایش قابل توجه قیمت جهانی نفت خواهد شد و او نمیخواهد این اتفاق برای اقتصاد متزلزل کشورش مشکلساز شود.
▪️روز سه شنبه گذشته نیز ترامپ در نشستی خبری، در پاسخ به پرسش خبرنگاری که از او درباره احتمال اقدام نظامی علیه ایران سوال نمود، پاسخ داد: «من در مورد آن صحبت نمیکنم، این یک استراتژی نظامی است.» و در ادامه با اصرار خبرنگار بر سوال خود پاسخ داد: «خب، نه واقعاً. فقط یک فرد احمق به آن پاسخ میدهد. این یک استراتژی نظامی است و من به سوالات شما در مورد استراتژی نظامی پاسخ نمیدهم.»
▪️آنچه که پیشبینی میشود آن است که ترامپ ادامه همان فشار حداکثری بر اقتصاد ایران با اعمال تحریمهای بیشتر را دنبال خواهد کرد که از جمله آن تحریمهای نفتی و عدم دسترسی ایران به درآمدهای حاصل از آن و در کنار آن وادار نمودن ایران به مذاکرات دوباره در خصوص برجامی با شرط و شروط جدید میباشد.
✍ محسن صیاد قنبری