eitaa logo
اولی الابصار💯✨
40 دنبال‌کننده
4.8هزار عکس
3هزار ویدیو
330 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷 🎥 در انگليس از خرید و فروش خانه ۵۰ درصد مالیات می‌گیرند، در ایران به دلیل عدم اخذ مالیات فردی در پردیس ۱۵۰ خانه خریده است! ❄️🌹❄️ 🔻دکتر محمود زرین‌ماه تحلیلگر مسائل اقتصادی: 🔹در انگلستان، کانادا و ترکیه به ترتیب ۲٠، ۵٠ و ۲۵ درصد مالیات از اموال و دارایی‌ها دریافت می‌شود، با اخذ چنین مالیاتی، آیا سوداگران جرات می‌کنند وارد بازارهایی مثل ملک شوند و سوداگری کنند؟! 🔺در ایران در شهرک پردیس کسانی هستند که ۱۵٠ مسکن مهر را خریده‌اند. ده ها هزار مسکن مهر و طرح ملی مسکن در پردیس تنها متعلق به ۱٠٠ نفر است، دلیل چنین اتفاقاتی در ایران عدم اخذ مالیات مناسب است.
آیا پس از انقلاب شاخص توسعه انسانی تغییر کرد؟ در این خبر به این سوال پاسخ داده می‌شود که آیا با انقلاب اسلامی، تغییر قابل توجهی در شاخص توسعه انسانی نسبت به دوران پهلوی به وجود آمده است؟  توسعه انسانی مفهومی والاتر از رشد اقتصادی دارد. کشورهایی که از درآمد سرانه بالا برخوردار هستند، لزوماً در رده کشورهای توسعه‌یافته تلقی نمی‌شوند. این امر دلالت بر آن دارد که مفهوم توسعه دربرگیرنده اجزای دیگری، مانند کاهش فقر و توزیع عادلانه درآمدهاست که در نگاهی کلی به دنبال دستیابی به اموراتی است که مد نظر توسعه انسانی باشد. به بیان دیگر، می‌توان توسعه انسانی را مهم‌ترین بعد توسعه دانست و شاخص توسعه انسانی را این گونه تعریف کرد: «استفاده از یک ابزار آماری برای اندازه‌گیری دستاوردهای کلی یک کشور در ابعاد اجتماعی و اقتصادی». طبق این شاخص ابعاد اجتماعی و اقتصادی یک کشور بر اساس سلامت، سطح تحصیلات و سطح زندگی افراد ارزیابی می‌شود. در حقیقت، توسعه‌یافتگی را بر مبنای این اصل تعیین می‌کنند. شاخص توسعۀ انسانی پیش از انقلاب، پایین‌تر از اردن و ازبکستان، هم‌سطح با غنا و کنیا بود. بر اساس گزارش‌های دفتر توسعۀ سازمان ملل، ایران در سال ۱۳۵۶ که آخرین سال حکومت پهلوی است، از نظر توسعۀ انسانی، جزء کشورهای دارای توسعه متوسط بوده و معدل نهایی آن برابر با معدل کنونی کشورهای غنا و کنیا بوده است؛ یعنی هرکس می‌خواهد موقعیت ایران در آخرین سال حکومت پهلوی را مشاهده کند باید امروز به کشورهای غنا و کنیا سفر کند. در آن سال ایران در جایگاهی پایین‌تر از ازبکستان و اردن قرار داشته است. این در حالی است که حکومت پهلوی روزانه شش میلیون بشکه نفت تولید و صادر می‌کرد و قیمت نفت از سال ۱۳۵۲ به چهار برابر افزایش یافته بود و جمعیت کشور نیز نصف جمعیت امروز بود. در سال ۱۳۵۶ که آخرین سال حکومت پهلوی بود، از نظر شاخص توسعۀ انسانی در بین ۱۸۰ کشور جهان در ردۀ ۱۳۰ جدول قرار داشت؛ ولی در گزارش مربوط به سال ۲۰۱۸م (۱۳۹۶) به رتبه ۶۰ صعود کرده، یعنی طی حدود چهل و سه سال پس از انقلاب، موفق شده از ۷۰ کشور جهان سبقت بگیرد و به سمت صدر جدول پیش برود. در گزارش کشورهای جهان از نظر میزان توسعۀ انسانی به چهار گروه تقسیم‌بندی شده‌اند که عبارتند از: کشورهای دارای توسعۀ انسانی بسیار بالا، کشورهای دارای توسعۀ انسانی بالا، کشورهای دارای توسعۀ انسانی متوسط و کشورهای دارای توسعۀ انسانی پایین. در جدیدترین گزارش این سازمان که چندی قبل منتشر شده است، ایران در گروه کشورهای «High human development»؛ یعنی توسعۀ انسانی بالا دسته‌بندی شده است. این یعنی جمهوری اسلامی ایران در شاخص‌های گوناگون با وجود همه فشارهای قدرت‌های بزرگ، بالاتر از کشورهایی، چون ترکیه، چین، هند، مکزیک و برزیل، که محدودیت‌های ایران را نداشته‌اند، قرار گرفته است.
16.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷 🎥 آیا می دانید صاحب عکس که در زندان ابوغریب آویزان بود و سرش پارچه مشکی بود سگ را مینداختند به جانش، سرباز آمریکای کنارش بود،ایرانی هست😱 😳
18.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷 🎥 خاندان هیچ وقت به ایران و ایرانی خیانت نکرد!!!🧐
🇮🇷 📝 شما آبروی آزادی را بردید! ❄️🌹❄️ 🔻تهیه‌کننده فیلم سینمایی «چرا گریه نمی‌کنی؟» ضمن انتقاد شدید از بازیگران این فیلم که بیانیه تحریم جشنواره فجر را امضا کرده‌اند گفت: 🔹همه عوامل این فیلم تا ریال آخر دستمزدهایشان را گرفته‌اند، کجا با رفاقت پای این کار آمده‌اید؟ 🔸من به‌هیچ عنوان نمی‌خواهم جشنواره فجر را تحریم کنم، چرا باید شما به من زور بگویید؟ این چه مدل دموکراسی است که شما از آن دم می‌زنید؟ مگر شعار آزادی نمی‌دهید؟ شما آبروی آزادی را هم برده‌اید! شما پیراهن عزتمند آزادی را به یک ذلت تبدیل کرده‌اید! 🔺اکثر این بازیگران دستمزدشان را به‌صورت جلسه‌ای می‌گرفتند. دو نفر از همین امضاءکنندگان در حد چند پلان در فیلم حضور دارند. بازیگری که برای ۵ جلسه نقش‌آفرینی ۴۰۰ میلیون تومان دستمزد گرفته‌ای، چگونه دم از مردم می‌زنی؟ شما دل‌تان برای مردم می‌سوزد؟ برای این مردم چه کرده‌اید؟
دستاوردهای انقلاب اسلامی را چگونه می‌توان تبیین کرد؟ بخش اول : در این گزارش به سه سوال دستاوردهای انقلاب اسلامی را چگونه می‌توان تبیین کرد تا برای نسل جوان ملموس شود؟ به نظر شما مهم‌ترین این دستاوردها چیست؟ پاسخ داده می‌شود.  در گفت‌وگو با نسل جوانی که دوران انقلاب و جنگ را تجربه نکرده‌اند و امروز برخورداری‌ها و سطحی از رفاه را تجربه می‌کنند، وقتی از دستاوردها و برکات انقلاب اسلامی با آنها بحث می‌کنیم، مدعی می‌شوند اینها که دستاورد نیست، اگر رژیم شاه هم ادامه پیدا می‌کرد، وضع کشور این‌گونه بود یا اینکه می‌گویند همه کشورها در سال‌های اخیر پیشرفت کرده‌اند، پس آنچه در ایران اتفاق افتاده، الزاماً ‌کار خیلی برجسته‌ای نیست. در مواجهه با این‌گونه وضعیت باید به نکات زیر توجه داشت: ‌۱. دستاوردهای انقلاب اسلامی را نباید صرفاً به دستاوردهای مادی و ملموس محدود کرد؛ بلکه انقلاب افزون بر دستاوردهای مادی و محسوس، دستاوردهای معنوی و هنجاری هم داشته است؛ چه بسا این دستاوردها از حیث ماهوی و الهام‌بخشی اهمیت‌شان به مراتب بالاتر از دستاوردهای مادی بوده است. برای نمونه، انقراض سلسله منحوس پادشاهی ۲۵۰۰ ساله در ایران و تأسیس یک نظام دینی و ولایی که آرزو و آمال تاریخی انبیا و اولیای الهی بوده، آیا دستاورد کمی است؟! آیا همین دستاورد، پایه و ریشه بسیاری از دستاوردها و کامروایی‌های ملت ایران در مقایسه با ملل دنیا نیست؟ اساسی‌ترین و بزرگ‌ترین دستاورد انقلاب اسلامی، شکل‌گیری نظام ولایی و اصلاح و استحکام رابطه امام و امت بوده است. واقعاً می‌توان همین یک دستاورد انقلاب را با ملاک و متر مادی به سنجش گذاشت؟ نظام ولایی امروز به پایه و الگوی الهام‌بخش انقلاب اسلامی در بین ملل مسلمان دنیا و ملل آزادی‌خواه دنیا تبدیل شده است. البته انقلاب اسلامی دستاوردهای معنوی فراوانی دارد که باید آنها را برای نسل جوان و جویای افتخار ملی با زبان روزآمد بازخوانی کرد. به راستی، برخورداری مردم از حق مشارکت سیاسی از پایین‌ترین تا عالی‌ترین سطوح، یعنی انتخاب رهبر و رئیس‌جمهور، آزادی بیان، آزادی انجمن، پاسداشت حقوق اقلیت‌ها و قومیت‌ها، گسترش معنویت، برانداختن نظام ارباب ـ رعیتی و ایجاد برابری فرصت‌ها، قطع نفوذ خارجی و... که به برکت انقلاب اسلامی در دسترس ملت ایران قرار دارد، قابل مقایسه با داشته‌ها و سرمایه‌های معنوی مردم دنیا هست؟ آیا نباید قدردان این نعمت انقلاب اسلامی بود که در مجموع، به انسانی‌تر کردن روابط اجتماعی و شرایط زندگی کمک شایانی کرده است؛ به گونه‌ای که هم‌اکنون، ایران به لحاظ شاخص توسعه انسانی از سال ۱۹۹۰ تاکنون، بیشترین میزان رشد را در سطح منطقه داشته و در مقیاس جهانی نیز متوسط رشد ایران، بالاتر از متوسط رشد جهانی است. انقلاب اسلامی به دوران انحطاط ایرانیان پایان داد و عزت ملی، خودمختاری، اعتماد به نفس ملی و «ما می‌توانیم» را جایگزین سرخوردگی، تحقیر ملی، ضعف نفس و «ما نمی‌توانیم» کرد.
دستاوردهای انقلاب اسلامی را چگونه می‌توان تبیین کرد؟ بخش دوم: ‌۳. اگر پیشرفت را پدیده‌ای خودبه‌خودی بدانیم، پس در زمان شاه هم باید پیشرفت‌هایی در کشور صورت می‌گرفت؛ زیرا همان زمان هم دنیا در حال پیشرفت بود و ایران هم باید به موازات دنیا دچار تحول می‌شد، اما این را که چرا این اتفاق در ایران صورت نگرفت، باید به نوع و کیفیت حکمرانی در زمان شاه مرتبط دانست؛ زیرا در زمان شاه، اراده و انگیزه‌ چندانی برای پیشرفت درون‌زا و خدمت به مردم وجود نداشت. ‌۴.  مقایسه وضعیت امروز کشور با کشورهای منطقه که در آنها انقلابی صورت نگرفته است نیز می‌تواند به ما در تبیین دستاوردهای انقلاب کمک کند. واقعیت آن است که ایران در چهل سال گذشته در مقیاس تاریخی، در ابعاد علمی، فناوری، نظامی و... پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته که مشابه آن در هیچ یک از کشورهای منطقه صورت نگرفته است. ‌۵. پرهیز از مطلق‌انگاری نیز باید موردتوجه باشد. واقعیت آن است که با وجود دستاوردهای درخشان انقلاب اسلامی، هنوز راه‌های نرفته و نواقصی در کشور وجود دارد که باید مرتفع شود. در تبیین دستاوردهای انقلاب، باید موظب بود که در دام مطلق‌انگاری و کمال‌پنداری گرفتار نشد و ضعف‌های موجود را هم پذیرفت. ‌۶. این نکته مهم و کلیدی را باید در نظر گرفت که رویکردهای حاکم بر سیاست خارجی و حتی سیاست داخلی دوره پهلوی به گونه‌ای طراحی شده بود که امکان پیشرفت در عرصه‌های بنیادین و علوم برتر را به ایران نمی‌داد؛ کما اینکه هنوز هم قدرت‌های بزرگ به برخی از شرکای خود اجازه ورود به موضوعات علمی و صنعتی برتر دنیا را نمی‌دهند؛ اما انقلاب اسلامی با ایجاد استقلال سیاسی و بازگرداندن روحیه اعتماد به نفس مرزهای علمی نوین دنیا را درنوردیده است. انقلاب اسلامی در بسیاری از حوزه‌های راهبردی، ایران را در ردیف چند کشور اول جهان قرار داده است، مانند: •    ایران از نظر فارغ‌التحصیلان چهار حوزه علوم دانشی، فناوری، مهندسی و ریاضی در جایگاه پنجم جهان قرار دارد. •    ایران در رتبه هفتم رشد امید به زندگی از سال ۱۳۹۶ تا سال ۲۰۱۷ قرار دارد. •    در مرگ ناشی از مصرف مشروبات الکلی در رتبه اول(پایین‌ترین میزان مرگ و میر) قرار دارد. •    ایران از رتبه دوم جهان در شاخص توسعه انرژی برخوردار است. •    رتبه چهارم را در تولید بنزین طبیعی دارد. •    ششمین کشور پیشرو در زمینه تولیدات فناوری نانو در دنیاست. •    ایران رتبه دوم در زمینه پیشرفته‌ترین کشورها در حوزه سلول‌های بنیادین را دارد. •    ایران از نظر تولیدات زیست فناورانه در رتبه اول منطقه قرار دارد. •    رتبه اول دنیا در تولید فرش دستبافت، خاویار، زعفران، پسته و زرشک را داراست. •    رتبه اول رشد شاخص توسعه انسانی در جهان در چهار دهه اخیر  برای ایران بوده است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷 سلام علیکم باعرض قبولی طاعات و عبادات و تبریک ایام الله دهه فجر، 🔴فرماندهان محترم حوزه ها و پایگاه های مقاومت بسیج طلاب نسبت به انجام ماموریت در دههٔ فجر انقلاب اسلامی با توجه به اهمیت زنده نگه داشتن مراسمات دهه فجر امسال حساسیت آن اهتمام لازم داشته باشند 🔷1. آذین بندی مدارس علمیه بمناسبت دهه فجر 2. سخنرانی بصیرتی با موضوع جهاد تبیین هر مدرسه یک مراسم جشن انقلاب 3.تهییج و تشویق طلاب جهت شرکت در مراسم یوم الله 22بهمن 4.زمینه سازی برای حضور دسته جمعی از مدارس علمیه ای با آرم و تابلوی حوزه علمیه و بسیج طلاب در راهپیمایی ۲۲ بهمن ماه ۵.دیدار از خانواده شهدا ۶.زیارت مرقد امام راحل و غبارروبی مزار شهدا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🍀۴۴ بهار 🇮🇷چهل و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی گرامی باد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🇮🇷 📝 بسته دیجیتال ایام‌الله دهه فجر ❄️🌹❄️ ▫️این بسته شامل؛ • مجموعه ایده (جهت برگزاری باشکوه‌تر هیأت در این ایام) • مجموعه گرافیکی (پوستر، سیر نمایشگاهی، فضاسازی هیأت، فضاسازی شهری، استوری، موشن‌گرافی و...) • مجموعه مستند و فیلم‌‌کوتاه مجموعه سرود انقلابی مجموعه فیش منبر مجموعه کتب و منشورات مجموعه تحلیل و تبیین مجموعه جزوه و نشریه و... می‌باشد. 👇🏻مشاهده و دریافت از طریق پایگاه جامع محتوایی هیأت: ▫️heyat_co_fajr۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
جشنواره سراسری فرهنگی هنری طلاب بسیجی 🇮🇷نشر حداکثری
🇮🇷 📝 خلق متهم خیالی جدید از سوی ضد انقلاب/ خبر «اولین زن محکوم به اعدام» هم جعلی از آب درآمد ❄️🌹❄️ 🔻بعد از رسوایی رسانه‌های ضد انقلاب در پرونده جعلی حسن فیروزی، این بار سوژه‌ای قدیمی مجددا مطرح شده است که براساس آن یک زن اهل بوکان به نامه شهلا عبدی به اعدام محکوم شده است. 🔹یک بررسی ساده اینترنتی نشان می‌دهد، این سوژه نیز خیالی بوده و فردی به این نام نه تنها حکم اعدام دریافت نکرده است، بلکه بازداشت و زندانی نیز نشده است. 🔸براساس خبری که در یک رسانه ضد انقلاب در مرداد امسال در واکنش به خبر فوق منتشر شد، تصویر منتسب به این زن، به یک محکوم دیگر تعلق داشته که سال ۱۴۰۰ از زندان آزاد شده است. 🔹ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی از پیگیری‌ها در استان آذربایجان‌غربی خبر داد که هیچ محکوم و یا زندانی به نام شهلا عبدی وجود ندارد. 🔺تاکنون هیچ حکم اعدامی در ارتباط با پرونده‌های اغتشاشات در استان صادر نشده است.
🔴انهدام شبکه برانداز در مازندران با تلاش پاسداران گمنام امام زمان (عج) شبکه برانداز سازماندهی شده در فضای مجازی، که در ایام اغتشاشات به شبکه سازی و برنامه ریزی برای تحرکات ضدامنیتی در سطح استان فعال بوده، قبل از هرگونه اقدام خرابکارانه، متلاشی و دستگیر شدند. 🔹این شبکه با عضوگیری و تیم سازی در بستر فضای مجازی، اقدامات ضد امنیتی خود را به صورت چند لایه و هدفمند ادامه داده و با الگوگیری از معاندین خارج نشین به ویژه گروهک منافقین و شبکه تروریستی ایران اینترنشنال و همچنین پیروی از موج ایجاد شده در فضای مجازی، به تشدید فعالیت ها در فضای توئیتری ترغیب شده و گروه های متعدد هماهنگی همانند، گروه استراتژی و عملیات، جوانان محلات شهرها و خبرگزاری انقلابیون مازندران را ایجاد کردند. 🔹از جمله اهداف این شبکه، حمله به مراکز نظامی و امنیتی، خلع سلاح ماموران، آتش زدن معابر و اماکن عمومی، انسداد جاده و شناسایی نیروهای نظامی و امنیتی بوده است. 🔹این شبکه جهت گرم نگه داشتن تنور اعتراضات و آشوب ها، قصد طرح ریزی و اجرای چند عملیات انفجاری در نقاط مختلف مرکز استان را داشتند که با اشراف اطلاعاتی حاکم بر فضای سایبری، تمامی لیدرها و اعضاء این شبکه مورد ضربه اطلاعاتی قرار گرفته و پرونده آنها جهت سیر مراحل قانونی، به مراجع قضایی تحویل شد.
🔰گزارش روز 🔻اروپا همچنان در فکر انتقام از سپاه هنوز برآورد دقیقی از اینکه طرح مذبوحانه قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا از دستور کار این اتحادیه خارج شده است وجود ندارد. به نظر می‌رسد اتحادیه اروپا پس از شکست پروژه اغتشاشات در ایران، همچنان در تلاش برای تروریستی اعلام کردن سپاه است. 📍گزاره خبری: 1️⃣ دویچه وله نوشته است: «سرویس حقوقی اتحادیه اروپا سرگرم تدوین پیش‌نویس طرحی است که قرار است سه هفته آینده به اعضا ارائه شود و جوانب قانونی رده‌بندی سپاه در فهرست تروریستی را لحاظ می‌کند». روزنامه فایننشال‌تایمز هم به نقل از چهار منبع آگاه نوشته که «پاریس و برلین در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در هفته گذشته حمایت خود را از این اقدام ابراز کرده‌اند». جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در مصاحبه‌ای گفته است: «برخی از کشورهای عضو از این پیشنهاد حمایت می‌کنند و بسیاری موافق هستند». 2️⃣ دولت بریتانیا نیز سرگرم بررسی در همین زمینه و وارد کردن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی است. یک مقام فرانسوی به فایننشال تایمز گفته که پاریس تمایل دارد به جای کل سپاه، شاخه‌هایی از آن را به عنوان نهاد تروریستی معرفی کند. 📍گزاره تحلیلی: قرار دادن سپاه در لیست تروریستی اتحادیه اروپا، طرح حماقت‌آمیزی است که اتحادیه اروپا در صدد عملیاتی کردن آن در دو مرحله است. مرحله نخست، تصویب آن در پارلمان بود که 29 دی ماه انجام شد. مرحله دوم، نهایی کردن آن توسط شورا بود که شورا بنا به دلایل و ملاحظاتی که وجود دارد، از جمله «هشدارهای ایران»، نتوانست در نشست اخیر خود در این مرحله کاری انجام دهد، لذا مسئله را جهت بررسی‌های بیشتر و تعریف زیرساخت‌های حقوقی به تشکیل دادگاهی در این زمینه منوط کرده است. نظام سیاست‌گذاری و تصمیم‌سازی در اتحادیه اروپا در قبال جمهوری اسلامی ایران دچار «سوءمحاسبه» شده است. با تأملی در برخی از اظهارات، اقدامات و سیاست‌های دولت‌های اروپایی در مورد جمهوری اسلامی ایران و تروریستی نامیدن سپاه، به وضوح می‌توان تأثیرپذیری آنها از سیاست‌های خصمانه آمریکا، انگلیس و همچنین فضاسازی‌های متوهمانه «شبکه‌های مافیایی» و «لابی ضدایرانی» (منافقین، صهیونیست‌ها و...) در این کشورها را دید. این مسئله نشان می‌دهد اروپا منافع بلندمدت و کلان خود را براساس دیدگاه‌ها و القائات غیرمنطقی «گروه‌های فشار و تروریستی» تنظیم می‌کند. 🔶️نکته راهبردی؛ سپاه پاسداران، جزو «خطوط قرمز اساسی» جمهوری اسلامی ایران است. هرگونه بسترسازی و تلاش برای قرار دادن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی، می‌تواند زمین بازی را با تمام خطرات و پیامدهایی که دارد، به داخل اروپا کشیده بکشاند. این اقدام قبل از اینکه جمهوری اسلامی ایران را متضرر کند، «سیاست خطرناکی» است که منافع و امنیت ملی کشورهای اروپایی را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد. ✍️
آیا دولت برنامه‌ای برای مهار قیمت ارز دارد؟ در جامعه‌ای که تورم وجود دارد، یعنی ارزش پول ملی رو به کاهش است، سرکوب قیمت دلار باعث پایین آمدن قدرت رقابت تولیدکنندگان داخلی با رقبای خارجی آنها می‌شود. بنابراین، افزایش قیمت ارز در این نوع از جوامع طبیعی است و برای مدیریت قیمت ارز باید تورم را مدیریت کرد. در اینجا ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت است که تأثیر تورم و قیمت ارز بر روی یکدیگر متقابل است؛ یعنی هم تورم موجب کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمت ارز می‌شود و هم افزایش قیمت ارز باعث کاهش ارزش پول ملی و تورم می‌شود و دولت‌ها برای کنترل قیمت تورم سعی می‌کنند افزایش قیمت ارز را در سطحی پایین‌تر از تورم کنترل کنند. برای نمونه، اگر در کشور ما تورم ۴۰ درصد باشد و افزایش قیمت ارز بین ۲۰ تا ۳۰ درصد اتفاق بیفتد، می‌توان گفت تناسب درستی بین قیمت‌ ارز و تورم وجود دارد. با این مقدمه، باید گفت افزایش قیمت ارز در وضعیت فعلی محصول چند اتفاق است: استمرار تورم بالای ۴۰ درصدی در کشور اولین دلیل افزایش قیمت ارز است. اتفاق دیگر افزایش ارزش دلار نسبت به سایر ارزهاست که به ریال ایران محدود نیست. ارزش برابری دلار نسبت به سایر ارزها، مانند یورو، پوند و فرانک نیز افزایش یافته است؛ این موضوع به دلیل سیاست‌های پولی و مالی وزارت خزانه‌داری آمریکاست که بعد از تورم در آمریکا با جمع‌آوری دلار در بازار، ارزش این پول را افزایش داد. سومین عامل تأثیرگذار بر قیمت ارز را باید تأثیرگذاری معاندان در بازارهای خارجی ارز ایران، یعنی بازارهای سلیمانیه و هرات و دبی دانست. از این منظر، اگر گفته شود ‌قیمت دلار واقعاً به عرصه جنگ اقتصادی دشمن علیه ملت ایران تبدیل شده، سخن گزافی گفته نشده است. چهارمین دلیل، افزایش تقاضای تبدیل ریال به ارز خارجی، به ویژه دلار در بازار آزاد و بعد از اغتشاشات است که به نوعی می‌توان گفت، از جنگ شناختی دشمنان علیه مسئولان و اینکه آنها چمدان‌های خود را جمع کرده و به خارج فرار می‌کنند، تأثیر پذیرفته بود. به نظر می‌رسد، با توجه به اینکه ذخایر ارزی دولت بسیار مناسب است و تأمین ارز در بازار نیما و برای نیازهای اساسی کشور با هیچ مشکلی مواجه نیست، به تدریج فضای هیجانی در بازار رو به کاهش بگذارد و بازار به آرامش برسد و قیمت‌ها با شیبی آرام کاهشی شود؛ ولی مبتنی بر مطالب گفته شده نباید توقع داشت که قیمت دلار به قیمت قبل برسد.
آیا وضعیت تورم در ایران مدیریت می‌شود؟ سرعت تورم در دولت سیزدهم کاهش معناداری پیدا کرده است و از حدود ۵۹ درصد در زمان تحویل گرفتن دولت به حدود ۳۹ درصد رسیده است که ۲۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد. این در حالی است که حداقل ۱۰ درصد از این تورم محصول جراحی اقتصادی دولت سیزدهم است و باید یارانه جبرانی آن را نیز لحاظ کرد. با این حساب، دولت سیزدهم سرعت تورم را به نصف کاهش داده است. کاهش سرعت تورم در دولت سیزدهم بی‌علت نبوده است. دولت از ابتدای شروع به کار خود، عوامل محرک پایه پولی و نقدینگی همچون استقراض دولت از بانک مرکزی را خط قرمز خود اعلام کرد که هم اکنون آثار این تصمیمات در ارقام پولی منعکس شده است. میزان رشد نقدینگی در ۱۲ ماه منتهی به مهرماه امسال ۳۴.۳ درصد بوده که از خرداد ۱۳۹۹ تاکنون کمترین رقم بوده است و موفقیت دولت سیزدهم و بانک مرکزی در کنترل نقدینگی را نشان می‌دهد. گفتنی است، از نظر کارشناسی، میزان رشد نقدینگی مهم است، نه مقدار مطلق آن. ادعاهای برخی رسانه‌ها و فعالان اصلاح‌طلب مبنی بر بیشترین میزان افزایش نقدینگی در دولت سیزدهم هم به همین شیوه صورت گرفته است. دولت برای کنترل نقدینگی در گام اول رابطه دولت و بانک مرکزی را اصلاح کرد. در این راستا، ضمن عدم استقراض از بانک مرکزی با تشکیل کارگروهی متشکل از بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه ‌و بودجه با استفاده از روش‌هایی، مانند استفاده از منابع دولتی نزد بانک مرکزی، فروش اموال منجمد و... منابع خود را تأمین کرد تا از ناحیه استقراض دولت از بانک مرکزی فشاری به پایه پولی وارد نشود. این در حالی بود که دولت بازپرداخت بدهی‌های دولت قبل را نیز انجام داده است. یکی دیگر از دلایل مهم افزایش پایه پولی و بروز تورم از ناحیه خلق پول، ناترازی و اضافه برداشت‌های بی‌حساب‌ و کتاب بانک‌ها از بانک مرکزی بوده است که در ساختار معیوب بانکداری کشور ریشه داشت. دولت سیزدهم با ارتقای انضباط بانکی گامی مهم در این راستا برداشته است. برای نمونه، در یک سال اخیر درباره بانک‌های متخلف تصمیماتی، مانند افزایش نرخ سپرده قانونی از ۱۰ به ۱۵ درصد و محدودیت رشد ترازنامه به یک و نیم درصد اتخاذ شد. همچنین، اضافه برداشت منوط به تودیع وثیقه نزد بانک مرکزی شد تا از این طریق بار اقدامات مخرب نظام بانکی به دوش بانک مرکزی نیفتد و خلق پول در بانک‌ها نیز کنترل شود. همه این موارد کمک کرد تا آمار پایه پولی و نقدینگی کنترل شود و می‌توان گفت، با ادامه این روند امیدواری زیادی وجود دارد که در آینده آثار مثبت کنترل تورم در سفره مردم نمایان شود.
آیا پس از پیروزی انقلاب خدمات رفاهی افزایش یافت؟ انقلاب اسلامی در تلاش برای بهبود نسبی شاخص‌های رفاهی موفق بوده است. در واقع، طی سال‌های پس از انقلاب افزایش قابل‌توجهی در دسترسی به خدمات اساسی و لوازم خانگی رخ داده است، به گونه‌ای که با وجود گسترش شهرنشینی که بیشتر به افزایش اجاره‌نشینی منجر می‌شود، مالکیت مسکن همچنان بالا باقی مانده و مساحت سرانه خانه‌ها افزایش یافته است(به استثنای چند سال اخیر). شکاف شهری ـ روستایی در دسترسی به خدمات اساسی، مانند آب، برق، گاز، تلفن، راه، بهداشت و درمان و... به طور چشمگیری کمتر شده است و در نهایت، شکاف نهایی میان مناطق روستایی و شهری نیز کمتر شده است. در این زمینه، سیاست‌های حمایت از طبقه فقیر، مانند برق‌رسانی به روستاها و سهمیه‌بندیِ طیف وسیعی از کالاهای مصرفی، در دهه اول انقلاب دنبال شد. مساعدت مستقیم به فقرا از طریق شبکه‌ای از مؤسسات خیریه نیمه‌دولتی که بزرگ‌ترینِ آنها کمیته امداد است، نیز بر کاهش فقر تأثیر داشته است.
چرا جمهوری اسلامی به کشورهای دیگر باج می‌دهد؟! نظام پهلوی هرگز سیاست مستقل نداشت. شاه در سیاست خارجی تنها مجری بی‎چون و چـرای سیاست‎های آمریکا بود. مأموریت ژاندارمی شاه براساس دکترین نیکسون، نماد فروش استقلال ایران در سیاست خارجی به کاخ سفید بود؛ زیرا براساس این دکترین، شاه با پول نفت ملت ایران، سیاست خارجی کشور را کاملاً در خدمت برقراری امنیت برای منافع آمریکا در سطوح منطقه‎ای و فرا منطقه‎ای قرار داده بود. اولین خدمت شاه، ورود به جنگ ویتنام بود. ایران با فرمان دولت واشنگتن واحدهایی از افسران و کارمندان و تجهیزات نظامی خود را به سایگون اعزام کرد. طبق گزارش سفارت آمریکا در تهران، آمریکا از ایران خواست که ۵۰ فروند هواپیمای ۵ـF برای استفاده در ویتنام تأمین کند و شاه ۱۲ دقیقه پس از طرح این موضوع، پاسخ مثبت داد.» سرکوب جبهۀ آزادی‌بخش ظفار در عمان، مأموریت دیگر شاه در راستای سیاست‎های آمریکا برای جلوگیری از نفوذ شوروی بود. شاه بالغ بر سه هزار نفر از نیروهای مسلح ایران را ـ که به تدریج تا ده هزار نفر افزایش یافت ـ از سال ۱۳۵۱با هدف سرکوب این جنبش به عمان اعزام کرد، در حالی‎که هیچ‎گونه تجاوز ارضی یا تنش سیاسی صورت نگرفته بود. میزان هزینه‎ای که شاه در این زمینه بر ملت ایران تحمیل کرد به روایت اسناد وزارت امور خارجه میلیاردها تومان بود و انگلیسی‎ها این هزینه را حدود یک میلیارد دلار اعلام کردند. تلفات ارتش ایران از شروع عملیات در آذر ۱۳۵۲ تا پایان سال ۱۳۵۴، کشته شدنِ ۲۵ درجه‎دار و ۱۸۶ سرباز و مجروح شدنِ بیش از هفتصد تن بود. حمایت از سلطنت‎طلبان متمایل به غرب در جنگ‎های داخلی یمن، اقدام دیگر شاه با دستور آمریکایی‎ها بود. ایران در طولِ این جنگ هشت ساله به ارسال اسلحه و آموزش نظامی اقدام کرد. شاه نیز کمک‎های اعطایی ایران به صنعا را اعلام کرده و در روزنامه‎های آن زمان منتشر شده بود. شاه در جنگ میان سومالی و اتیوپی و در مراکش هم علیه چریک‎های پولیساریو، حمایت نظامی و مالی کرد. «هنری کسینجر» وزیر خارجۀ وقت آمریکا نیز خدمات شاه به آمریکا در ویتنام و افریقا را تأیید می‎کند. کمک‎هایی که شاه متعهد شده بود به کشورهای اروپایی، آسیایی و آفریقایی ارائه کند، بیش از ۱۵ میلیارد‎ دلار بود! این در حالی است که ایرانِ پس از انقلاب، مستقل‌ترین سیاست خارجی را به نمایش گذاشته و بدون هر نوع ترسی، فرمان سیاست خارجی خود را براساس منافع ملی‌اش تعیین می‌کند. برعکس دوران شاه، ورود ایران در تحولات منطقه‌ای، مانند بحران سوریه و عراق بنا بر دعوت این کشورها و به‌طور کامل در چارچوب منافع ملی بوده و با نابود کردن ماشین جنگی هیولای داعش که مورد حمایت آمریکا، سعودی‌ها و رژیم صهیونیستی بود، عزت ملی ایران را در میان ملت‌ها بالا برد. استقبال ملت‌های جهان از تشییع شهید سلیمانی مؤید این حقیقت بود. ایران قبل از انقلاب در سازمان ملل «آقا اجازه» بود؛ اما اکنون بدون توجه به قدرت‌های بزرگ به صورت مستقل رأی خود را می‌دهد.
گزارشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در برق‌رسانی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و در اوج فعالیت‌های رژیم طاغوت، تنها ۱/۳ میلیون مشترک برق، اعم از خانگی، عمومی، صنعتی و کشاورزی وجود داشت؛ این در حالی است که بررسی ۱۰ شاخص توسعه‌ای و اصلی صنعت برق نشان می‌دهد، پس از انقلاب به طور میانگین سالانه ۶.۱۸ درصد رشد در شاخص‌های خدمت‌رسانی ایجاد شده و تداوم داشته است. بر اساس آمار رسمی وزارت نیرو تعداد کل مشترکان برق در پایان تیرماه ۱۴۰۱ به رقم ۳۸ میلیون و ۹۵۱ هزار فقره رسیده است. از مجموع این آمار، ۳۱ میلیون و ۱۱۰ هزار مشترک خانگی، یک میلیون و ۹۰۲ هزار مشترک عمومی، ۵۰۹ هزار مشترک کشاورزی، ۲۶۷ هزار مشترک صنعتی و ۵ میلیون و ۱۶۳ هزار مشترک تجاری هستند. گفتنی است، هم اکنون همه روستاهای کشور از نعمت برق برخوردارند. این در حالی است که در سال‌های دهه ۱۳۵۰، ۹۶ درصد روستاها برق نداشتند.
🇮🇷 📝 تنها شهید ۱۲ بهمن ۵۷ که بود؟ ❄️🌹❄️ 🔻شهید «قربانعلی داودی» متولد شهر فارسان بود كه در تاریخ ۱۲ بهمن ماه ۱۳۵۷ در سن ۴۹ سالگی توسط سرسپردگان رژیم پهلوی به شهادت رسید. 🔸وی در فعالیت‌های سیاسی علیه رژیم پهلوی حضور فعال داشت و بازاریان شهر فارسان را علیه رژیم منحوس پهلوی به مبارزه دعوت می‌كرد. 🔹این شهید در روز ۱۲ بهمن ۵۷ مصادف با ورود حضرت امام خمینی(ره) به ایران در راهپیمایی كه به همین مناسبت تدارک دیده شده بود به‌عنوان یكی از عوامل اصلی راهپیمایی شركت می‌كند. 🔸در مسیر حركت از مسجد جامع فارسان به سمت سه‌راهی باباحیدر حین راهپیمایی، چماقداران رژیم شاهنشاهی و ضدانقلابیون به تظاهركنندگان حمله‌ور شدند و عده‌ای را زخمی کردند. 🔺شهید قربانعلی داودی بر اثر ضرباتی كه سرسپردگان رژیم طاغوت به سرش وارد كردند، دچار آسیب مغزی شد و بعد از انتقال به بیمارستان آیت‌الله كاشانی اصفهان دعوت حق را لبیک گفت و به درجه رفیع شهادت نایل آمد.