🔶 بسیاری از دوستان و دغدغهمندان فضای مجازی، نسبت به نحوه حضور مسئولان جمهوری اسلامی، بویژه دفتر نشر آثار مقام معظم رهبری (خامنهای.آی.آر)، در رسانههای مجازی فیلتر شده متعلق به دشمن، ابهامات متعددی دارند و دائم از بنده سوال میپرسند که آیا این کار درست است یا نه؟
به نظرم:
1⃣ همه مسئولانی که جایگاه بینالمللی در جمهوری اسلامی (رئیس جمهور، رئیس مجلس، سخنگوی نیروهای مسلح، وزیر خارجه، سخنگوی دولت و ...) دارند و میتوانند در عرصه دیپلماسی عمومی اثرگذار باشند، باید به زبانهای بینالمللی (عربی، اسپانیولی، اردو، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، چینی و ...) در رسانههای مجازی رایج جهان (یوتوب، فیسبوک، تیکتاک، توییتر، اینستا) حضور داشته و صرفاً در مقام تبیین دیپلماسی و سیاستهای جمهوری اسلامی نسبت به منطقه و جهان باشند.
2⃣ نقدهایی به نحوه فعالیت مسئولان در رسانههای مجازی متعلق به دشمن، بخصوص گردانندگان صفحات/کانالهای آنان وجود دارد که به اهم آن اشاره میشود:
🔻 اغلب مسئولان (تقریبا به غیر مرکز نشر آثار مقام معظم رهبری، همه مسئولان درجه اول کشور)، در سکوهای ایرانی، هیچ فعالیتی ندارند. برخی نیز، آنقدر دیر به دیر در سکوهای داخلی فعالیت میکنند که مخاطب قید پیگیری صفحه/کانال آنها را میزند.
🔻در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای فیلترشده متعلق به دشمن، به زبان فارسی و ناظر به مخاطب ایرانی ساکن ایران، فعالیت میکنند؛ بخصوص آنکه برخی از این سکوها، مانند توییتر اصلا بین مردم ایران رایج نیست؛ یعنی ایرانیان مقیم کشور برای شنیدن حرف مسئولان و مواضعشان، لاجرم باید از سکوی خارجی استفاده کنند!
🔻 از سوی دیگر، در سکوهای خارجی یادشده و در راستای دیپلماسی عمومیِ بینالمللی، مواضع جمهوری اسلامی را به زبان فارسی و ناظر به مخاطب فارسی زبان در افغانستان، تاجیکستان و یا ایرانیان خارج از کشور، تبیین نمیکنند. ضمن آنکه قریب به اتفاق مسئولانی که دارای جایگاه بینالمللی هستند، اصلا فعالیت بینالمللی ندارند و هیچ کنشی در راستای دیپلماسی عمومی از خود نشان نمیدهند. تعداد معدودی نیز صرفا به زبان انگلیسی و در نهایت عربی، پیامهایی منتشر میکنند. حال آنکه استفاده از زبانهای رایج بینالمللی در راستای دیپلماسی عمومی، ضروری است.
🔻 نکته عجیبتر آنکه مسئولان فعال در فضای مجازی و یا گردانندگان صفحات/کانالهای آنان، در حالی که در سکوهای متعلق به دشمن - بخصوص توییتر و اینستاگرام - با محدودیتهای فراوان مواجه میشوند، به شدت فعالند، اما در سایر سکوهای بینالمللی مانند تیک تاک - که هیچ محدودیتی علیه جمهوری اسلامی اعمال نمیکند - حضور ندارند. تیک تاک چینی، ۱.۶ میلیارد مخاطب فعال ماهانه جهانی دارد(توییتر ۷۰۰ میلیون مخاطب فعال ماهانه دارد)، اما مورد توجه گردانندگان صفحات/کانالهای مسئولان جمهوری اسلامی نیست! اهمیت این خطای شناختی آنجایی بیشتر میشود که بدانیم آمریکاییها در تیک تاک بسیار فعالند و زمینه مساعدی برای دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی محسوب میشود. در خصوص میزان اثرگذاری تیک تاک هم مسئله غزه قابل توجه است. فعالان ضد صهیونیستی حاضر در تیک تاک توانستند گفتمان خود و مظلومیت مردم غزه را به مردم آمریکا و جهان منتقل کنند.
🔻 شیوه فعالیت گردانندگان صفحات/کانالهای مسئولان جمهوری اسلامی در سکوهای مجازی متعلق به دشمن بهگونهای است که انسان گمان میکند این عزیزان نحوه فعالیت در زمین دشمن با سکوی های داخلی را یکی میدانند! به همین دلیل است که یا در دام فیلتر حبابی میافتند که لاجرم محتوایشان نه به گوش مخاطب داخلی میرسد و نه مخاطب خارجی و یا با حذف محتوا/ صفحه توسط مدیران آن سکو مواجه میشوند؛ به عبارت دیگر خطای شناختی آنان، شامل کیفیت حضور در این بسترها هم میشود.
3⃣ این نوع فعالیت در فضای مجازی ( حضور حداکثری در رسانههای مجازی متعلق به دشمن و عدم حضور در سکوی داخلی)، رسمیت و شانیت قابل توجهی به سکوهای خارجی متعلق به دشمن در افکار عمومی ایرانیان میدهد و موجب ایجاد دوگانگی در جبهه مردمی در خصوص فیلترینگ میشود.
4⃣ مسئولان فضای مجازی جمهوری اسلامی، چقدر به جهانی سازی سکوهای ایرانی فکر میکنند؟ حقیقت آن است که آنان حتی به توسعه این سکوها به میزان پاسخگویی به نیاز همه کاربران ایرانی نیز فکر نمیکنند و درد بزرگ فضای مجازی جمهوری اسلامی همین است.
✍ محمد کهوند
🔊تشکیلات #بصیرت_رسانهای 👇
https://eitaa.com/joinchat/240058421Cb84049d5f7
روزنامه های صبح «بنی امیه»
🔊تشکیلات #بصیرت_رسانهای 👇
https://eitaa.com/joinchat/240058421Cb84049d5f7
در به روزرسانی اخیر سرورهای ابری مایکروسافت، شاهد اختلال گسترده این سرویس ها بودیم که مشکلات زیادی در خدمات بیمارستانی و فرودگاهی و ... کل دنیا ایجاد کرد.
در ایران چنین مشکلی تقریبا گزارش نشد و البته یک خط رسانه ای تلاش کرد علت را به ویندوزهای قفل شکسته متداول در ایران (و روسیه!) نسبت دهد ولی توضیح قائم مقام وزارت ارتباطات قانع کننده تر بود که علت را به استقلال سرویسهای ابری از خارج و داخلی بودن آنها خبر میداد که به دلیل پیشرفت #شبکه_ملی_اطلاعات رخ داده است.
در سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات بخش اهداف عملیاتی شبکه بند ۲-۲-۱-۱۴- به صراحت به توسعه سرویسهای ابری اشاره شده است: "شکلگیری حداقل سه فراهمکننده خدمات ابری داخلی با قابلیت تأمین نیازهای زیرساختی، ذخیرهسازی، پردازشی و سکویی برای همه خدمات پایه داخلی و کسب سهم بازار هشتاد درصدی از کل نیاز خدمات ابری کشور"
این رخداد اولا پیشرفت واقعی شبکه ملی اطلاعات را نشان میدهد که برخلاف تجربه آبان ۹۸ که با قطع اینترنت کل سرویسهای پایه در کشور دچار اختلال جدی شدند ولی در این مورد شاهد اختلال ملی نبودیم، ثانیا مجددا ضرورت شبکه ملی اطلاعات را یادآور میشود که چقدر برای #ایران_سایبری_فیزیکی آینده ضرورت دارد.
🔊تشکیلات #بصیرت_رسانهای 👇
https://eitaa.com/joinchat/240058421Cb84049d5f7
پنل چت بات گردو منتشر شد
بدون نیاز به فیلترشکن و شماره تلفن خارجی میتوانید از آخرین نسخه هوش مصنوعی Chatgpt، نسخه Chatgpt4o استفاده کنید.
پنل چت بات گردو 👇
https://chatbot.gerdoo.me
🔊تشکیلات #بصیرت_رسانهای 👇
https://eitaa.com/joinchat/240058421Cb84049d5f7
6.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 موساد در پروفایل ایرانیها
▫️موساد با ایجاد حساب کاربری با نام ایرانیها در فضای مجازی، تخریب اسلام و انقلاب را آغاز کرده؛ اتفاقی که به نوشته روزنامه گاردین، نهتنها دربارۀ ایران بلکه دربارۀ غزه هم افتاده است.
🔊تشکیلات #بصیرت_رسانهای 👇
https://eitaa.com/joinchat/240058421Cb84049d5f7