وقتی روشنایی اول شب میرود و تاریکی بر عالم سایه میاندازد و بسترها برای استراحت گسترده میشود و هر کس با محبوب خود خلوت میکند، این بندگان تازه به نماز میایستند و در پیشگاه من به سجده میافتند، صورتهایشان را روی خاک میگذارند و با من با سخن خودم مناجات میکنند؛
مثلا قرآن میخوانند ولی با آیات قرآن با من سخن میگویند.
با یاد نعمتهای من، در پیشگاه من صحبت میکنند. برخی اشک از چشمانشان جاری است. برخی فریاد میکشند. برخی آه میکشند و برخی از صبر بر فراق من گله میکنند. برخی به نماز ایستادهاند و در حال تفکر و توجهاند. برخی در حال رکوعاند و برخی در حال سجده.
این کارهایی که به خاطر من انجام میدهند، از چشم من دور نیست و من توجه دارم که به خاطر محبت من چه سختیهایی را تحمل میکنند.
گوش من پای ناله و شکایتهای آنها از فراق و جدایی من است.
قدمی هرچنداندک به وقت انتظار
وقتی روشنایی اول شب میرود و تاریکی بر عالم سایه میاندازد و بسترها برای استراحت گسترده میشود و هر
چقدر زیبا
خدایا ما را هم به دوستی خود برگزین
«...و آسمان دنیا و آنچه در آن و بر آن است در برابر آنچه که بالای آنست همچون حلقه ای در بیابان خالی میباشد، و این دو آسمان در برابر آسمان سوّم همچون حلقه ای در بیابان تهی است و این سوّمی با آنچه در آن و بر آن است در برابر آسمان چهارم همچون حلقه ای در فلات تهی است. به همین منوال تا آسمان هفتم. و این هفت آسمان با آنچه در آن و بر آن است در برابر دریایی که از ساکنان زمین پوشیده شده، همچون حلقه ای در بیابان تهی است . و هفت آسمان و دریای پوشیده در برابر کوه سرد چون حلقه ای در بیابان تهی است.آنگاه پیامبر آیۀ 43 سورۀ نور را تلاوت کرد ،سپس پیامبر ادامه داد، و این هفت آسمان و دریای پوشیده و کوههای سرد در برابر حجاب نور چون حلقه ای در بیابان تهی است. و آن هفتاد هزار حجابی است که نورهایش نور دیده ها را از بین میبرد. و این هفت آسمان ،دریای پوشیده،کوههای سرد و حجاب در برابر هوایی که دلها در آن به حیرت میاُفتند همچون حلقه ای در بیابانی تهی است.آنگاه پیامبر این آیه را خواند: وسع کرسیه السموات و الارض و لا یؤده حفظهما و هو العلی العظیم (البقره 255)، وادامه داد: و این هفت آسمان ،دریای پوشیده،کوههای سرد،حجاب ، هوا و کرسی در برابر عرش چون حلقه ای در بیانی تهی است. آنگاه این آیه را خواند:الرحمن علی العرش استوی(طه 5)،فرشتگان آن را حمل نمیکنند جز اینکه بگویند: خدائی جز الله نیست و قدرت و نیروئی جز به خدا وجود ندارد.»
🕊از حضرت صادق (ع) روايت شده كه آن حضرت فرمود:
«ان لله عزوجل اثنى عشر الف عالم كل عالم منهم اكبر من سبع سماوات و سبع ارضين ما يرى عالم منهم أن لله عزوجل عالما غيرهم .....»
خدا را دوازده هزار عالم است كه هر يك بزرگ تر از هفت آسمان و زمين است و هيچ يك از آنها خبر از وجود عالم ديگرى غير از خود ندارد.🕊
🕊از حضرت صادق (ع) نقل شده كه به منجم يمنى فرمود:
«يسير عالم المدينه فى ساعة من النهار مسيرة الشمس سنة حتى يقطع اثنى عشر الف عالم مثل عالمكم هذا ما يعلمون ان الله تعالى خلق آدم و لا ابليس:»
داناى مدينه «يعنى خود آن حضرت» در يك ساعت از شبانه روز به اندازه يك سال شمسى را طى مى كند و از دوازده هزار عالم عبور مى نمايد كه هر يك مثل عالم شماست، اهالى آن عوالم هرگز از وجود آدم و ابليس خبر ندارند.🕊
🕊در تفسير قمى و بحار ضمن تفسير آيه
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ از ابن عباس روايت شده كه:
«ان الله عزوجل خلق ثلث مأة عالم و بضعه عشر عالما خلف قاف و خلف البحار السبعة لم يعصوا الله طرفة عين قط و لم يعرفوا آدم و لا ولده كل عالم منهم يزيد من ثلث مأة و ثلث عشر مثل آدم و ما ولد ....»
خدا را سيصد و ده اندى عالم در پشت قاف و پشت هفت درياست كه مردم آن عوالم چشم برهم زدنى خدا را نافرمانى نكرده اند و نه آدم را شناخته اند و نه فرزندانش را، و شماره مردم هر يك از آن عوالم بيش از سيصد و سيزده برابر آدم و فرزندان اوست. علامه سيد هبةالدين در توضيح اين روايت مى گويد: در مسئله شرح تعدد زمين ها ذكر كرديم كه قاف اشاره است به ظل مخروطى زمين و هفت دريا كنايه است از مجارى واقعه ميان مدارات محيط بر زمين و سيارات كه سيارات در اين مجارى مانند ماهى دريا شناورند🕊.
🕊ابوحمزه ثمالى مى گويد: شبى در خدمت حضرت باقر (ع) بودم، آن حضرت به آسمان نگاهى كرد و فرمود:
«هذا قبة انبيا آدم و ان لله عزوجل سواها تسعة و تسعين قبه فيها خلق ما عصوالله طرفة عين .....»
اين قبه پدرم آدم است، و خدا را غير از اين قبه نود و نه قبه است و در آنها خلقى است كه چشم به هم زدنى خدا را معصيت نكرده اند.🕊
🕊در بحار و شرح صحيفه از حضرت رضا (ع) روايت شده است:
«ان لله خلف هذا النطاق زبرجدة خضراء فبا الخضرة منها خضرة السماء قلت و ما النطاق؟ قال الحجاب و لله عزوجل وراء ذلك سبعون الف عالم عددهم اكثر من عدد الجن و الانس:»
خدا را پشت اين كمربند [خط افق يا حد فاصل ميان نور و ظلمت در زمين ما] زبرجد سبزى است كه سبزى رنگ آسمان ناشى از آن است، راوى گفت منظور از نطاق چيست فرمود حجاب، و نيز خدا را بعد از اينها هفتاد هزار عالم است كه عدد ساكنان آنها بيش از جن و انس است.🕊
🕊در بحار و مناقب ابن شهر آشوب از حضرت صادق (ع) روايت شده است كه: ميان هر قائمه از قوائم عرش تا قائمه ديگر به اندازه مسافتى است كه مرغى در ده هزار سال پرواز، آن را طى كند، و عرش در هر روزى هفتاد هزار رنگ از نور ميپوشد و خدا را فرشته اى است موسوم به خرقائيل كه هيجده هزار بال دارد و ميان هر بالى تا بال ديگرش پانصد سال راه است، زمانى كه فرشته در خواست كرد تا بداند بالاى عرش چيست؟ پس خدا بالهاى او را دو برابر كرد و به فرمان خدا به پرواز آمد مدت بيست هزار سال با آن 36 هزار بال پريد و چون خسته شُد ايستاد ديد هنوز به سر يكى از قوائم عرش نرسيده، مجدداً قوا و بال هاى وى مضاعف شد و سى هزار سال ديگر پريد و باز هم نرسيد، از طرف خداوند به او وحى شد: اگر با تمام قوا و بال هاى خود تا نفخ صور پرواز كنى به ساق عرش نخواهى رسيد، خرقائيل از روى عجز زبان به سبحان ربى الاعلى گشوده بال فرو بست!🕊
🕊در كتاب بحار از رسول خدا روايت شده است:
«خلق الله العرش و للعرش سبعون الف ساق
كل ساق كاستوارة السماء و الارض:»
خداوند عرش را با هفتاد هزار ساقه آفريده، كه وسعت هر ساقه مانند دائرة محيط آسمان و زمين است.🕊
🕊در كتاب انوار نعمانيه و شرح صحيفه سيد نعمت الله جزائرى از رسول خدا و امامان معصوم روايت شده:
«ان الله تعالى خلق مأة الف قنديل و علقها بالعرش و السماوات و الارض و ما فيها حتى الجنة و النار كلها فى قنديل واحد و لا يعلم ما فى القناديل الباقية الا الله سبحانه .....»
خداوند صد هزار قنديل آفريده و همه را به عرش معلق ساخته است و همه آسمان ها و زمين و آنچه در آنهاست حتى بهشت و دوزخ همه در يك قنديل است و جز خدا كسى نمى داند كه در ديگر قنديل ها چيست!!🕊
💌شگفتی های پس از ظهور
💌سفرهای فضایی و آسمانی
یکی دیگر از معجزات امام زمان علیه السلام مرکب فضایی آن حضرت است که به کرّات آسمانی سفر می کند و از کهکشان ها هم می گذرد و آسمانها را نیز پشت سر می گذارد ، چنانکه از امام باقر علیه السلام روایت شده که می فرماید:
مردی به نام عبدالرحیم گفت که حضرت امام محمدباقر علیه السلام به من فرمود:« آگاه باش که ذوالقرنین مخیّر شد بین دو ابر، او ابر ذولول (آرام) را انتخاب کرد ، ولی ابر صعب را برای حضرت صاحب ذخیره کرده» ، گفتم: ابر صعب چیست؟ فرمود:«ابری که دارای رعد و برق و صاعقه است ، پس امام بر آن سوار می شود و به آسمان های هفتگانه بالا می رود.
از این حدیث استفاده می شود که منظور از رضایت ساکنان آسمان ها از حکومت او اشاره به فرشتگان آسمان و ملائکۀ مقرّب پروردگار است و یا اشاره بر گسترش حکومت او بر کرات دیگر مسکونی و گشوده شدن راه آسمان ها و مسافرت های فضایی به نقاط دوردست جهان است.
چنان که در تفسیر آیۀ ۱۵سورۀ ق (۱۱) از امام علیه السّلام آمده است: خداوند هزار هزار عالم و هزار هزار آدم آفریده است تا آن جا که می فرماید و حجّت آن ها هم منم.
امام باقر (ع) در این باره می فرماید: خدای تبارک و تعالی برتر و والاتر از آنست که اطاعت بنده ای را بر همگان واجب کند ولی چیزی از دانشهای زمین و آسمانها را از او پوشیده بدارد
امام سجاد علیه السّلام فرمود: آگاه باش! صاحب شما به ابر سوار می شود و به هفت آسمان و هفت زمین پنج اقلیم آباد و دو اقلیم ویران بالا رود (سفر کند.)
بنا بگفته پیامبر که فرمود:
امت من، در زمان مهدی به نعمت هایی دست می یابند که پیش از آن و در هیچ دوره ای بدان دست نیافته اند. در آن روزگار، 11-آسمان فراوان باران دهد و زمین هیچ روییدنی را در دل خود نگاه ندارد.
همچنین در روایات آمده است در عصر ظهور ـ به دلیل وجود وسایل مدرن ـ سفر به فضا و کرات امری عادی خواهد بود
امام باقر علیه السّلام فرمود: خورشید و ماه را فراخواند، پس هردو به او جواب می دهند (از او اطاعت نمایند) و زمین برای او پیچیده می شود.
🌿🌸
💌اطاعت حیوانات از یاران حضرت قائم (ع)
چهلم: در آن زمان حیوانات از یاران امام زمان (ع) اطاعت می کنند. چنانکه قبلاً به نقل از امیرالمؤمنین (ع) بیان شد
جاری شدن نهری از آب ونهری از شیر از پُشت شهر کوفه
چهل ویکم: دو نهرِ آب وشیر از پُشت شهر کوفه که محلّ سلطنت آن حضرت است از سنگ حضرت موسی(ع) که با ایشان است جاری می شود.
💌بردن امام زمان (ع) در روز ولادت به سراپرده عرش
بحث سوّم: بردن آن حضرت در روز ولادت به سراپرده عرش است وخطاب خداوند تبارک وتعالی به او که:
«آفرین به تو ای بنده من! که برای نصرت دین من واظهار امر من وهدایت بندگان من آمده ای.
قسم خوردم که بوسیله تو بگیرم وبوسیله تو عطا کنم وتوسّط تو بیامرزم وتوسّط تو عذاب کنم».
دارابودن خانه ای به نام بیت الحمد
چهارم: بیت الحمد، چنانچه نعمان ومسعودی ودیگران از حضرت باقر(ع) روایت کرده اند که فرمود:
«از برای حضرت حجّة (ع)، خانه ای می باشد که به آن بیت الحمد می گویند. در آن چراغی هست که از روزی که متولّد شده روشن است تا روزی که خروج کند وبا شمشیر هم خاموش نمی شود».
💌ظهور نشانه های عجیب وغریب آسمانی وزمینی
سیزدهم: ظهور نشانه های آسمانی وزمینی برای ظهور شادمانه حضرت مهدی (ع) می باشد که این آیات ونشانه ها برای تولّد وظهور هیچ حجّتی منظور نشده است.
در کتاب «کافی» از حضرت صادق(ع) روایت شده که این آیه را فرمودند: «سنریهم آیاتنا فی الافاق وفی انفسهم حتّی یتبیّن لهم انّه الحقّ»(۴).
ودر تفسیر آن به آیات ونشانه های قبل از ظهور آن حضرت وقیام ایشان اشاره شده است.
وفرمود که: «آن مسئله، از نزد خداوند عزّوجلّ حقّ است که خلق آن را می بینند وحتماً آن جناب خروج خواهد کرد».
وآن آیات ونشانه ها بسیار است وذکر کرده اند که نزدیک به چهار صد نشانه می رسد ودر کتاب «غیبت» بعضی از آنها ثبت شده است.
یکی از این نشانه ها، سُرخی آسمان است که در بسیاری از روایات نیز آمده است وبه روایت نعمانی از امیرالمؤمنین(ع) نقل شده است که: «آن سرخی، اشک چشم حاملان عرش بر اهل زمین است».
💌سپرده شدن به روح القدس
هشتم: غیبت حضرت مهدی (ع) از همان روز ولادت وسپرده شدن به روح قدسی وتربیت شدن آن حضرت در عالم نور وفضای قدسی که هیچ جزیی از اجزای آن به پلیدی ها وکثافات وگناههای بنی آدم وشیاطین آلوده نشده وهمنشینی ومؤانست آن حضرت با ارواح قدسی وفرشتگان درگاه خداوند می باشد.
قدمی هرچنداندک به وقت انتظار
🕊در كتاب انوار نعمانيه و شرح صحيفه سيد نعمت الله جزائرى از رسول خدا و امامان معصوم روايت شده: «ان ا
عظمت خداوند متعال در وهم ما نمی گنجد!
و او اجازه داده با او به خلوت بنشینیم
#الله_سبحانه_حق_تعالی ⚘