@BayaneNab-گزیدهای از باورها و ویژگیهای شخصیتی امام خمینی رحمه الله.pdf
315.4K
✳️ سوژه سخنرانی ✳️
🔺موضوع👇👇
📌گزیدهای از باورها و ویژگیهای شخصیتی امام خمینی رحمه الله
🔰خلاصهای از زندگی امام رضوان الله تعالی علیه( به مناسبت تبعید امام از ایران)
امام خمینی رحمه الله در روز 20 جمادی الثانی 1320 هجری قمری مطابق با 30 شهریور 1281 هجری شمسی هم زمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام در شهرستان خمین از توابع استان مركزی ایران در خانوادهای اهل علم و هجرت و جهاد و در خاندانی از سلاله زهرای اطهر علیهاالسلام به دنیا آمد.
📎#ماه_ربیع_الثانی
📎 #سوژه_سخنرانی
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
📆 تقویم روز
📌 یکشنبه
☀️ ۱۴ آبان ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۲۰ ربیع الثانی ۱۴۴۵ هجری قمری
🎄 5 نوامبر 2023 میلادی
📎 #تقویم
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️هر روز یک آیه✳️
🔺موضوع 👇👇🔺
گناهان و رذایل اخلاقی
🔰درخواست هدایت همسر و فرزندان
رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا
پروردگارا، ما را زنان و فرزندانی مرحمت فرما که مایه چشم روشنی ما باشند، و ما را (سر خیل پاکان و) پیشوای اهل تقوا قرار ده. (فرقان) (۷۴)
توضیح: یکی از وظایف مسلمان، هدایت خانواده و اهل خود میباشد. از این رو مؤمنان همواره برای هدایت خود، همسر و فرزندانشان هدایت الهی را طلب میکردند. این خواستهی مهم در دعاهای انبیاء فراوان به چشم میخورد. برای نمونه میتوان به آیات ۱۲۸ ،بقره ۳۸ آل عمران ۳۷ و ۴۰ ابراهیم و ۱۵ احقاف اشاره کرد. خواستهی دومی که در این آیه بیان شده است پیشوایی مؤمنان و پرهیزکاران است. این خواسته از روح عالی همت والای مؤمنان خبر میدهد که به مراحل پایین ایمان و تقوا بسنده نمیکنند؛ بلکه از خداوند میخواهند تا آنان را در زمرهی اولیای خاص و الگوی دینی دیگران قرار دهد. دو مورد از آداب دعا که در این آیات منعکس شده است عبارت است از:1-دعا برای دیگران؛ به ویژه نزدیکان و خانواده ۲- بلند همتی در دعا و تقاضای برترین حاجات .
حدیث: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله : أربَعةً لا تُرَدُّ لَهُم دَعوَةً: إمامٌ عادل و والد لولدِهِ و الرّجُلُ يَدعو لأخيهِ بِظَهْرِ الغيب و المظلوم؛ دعای چهارنفر رد نمیشود پیشوای ،دادگر پدر برای فرزندش دعای انسان برای برادرش در غیاب او و ستمديده»
من لا يحضره ا ۲ ص ۲۵۵ ج ۵۷۶۲ .
هر روز با قرآن و عترت ص287
📎 #ماه_ربیع_الثانی
📎 #هر_روز_یک_آیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️حدیث ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰بیشتر بودن عیوب انسان نسبت به محسّناتش
معمولاً عیوب ما انسانها خیلی بیشتر از محسّناتمان است؛ خودمان ملتفت نیستیم. اگر اینجور نبود، کسی مثل پیغمبر با آن عظمت - که نور خالص است و ظلمتی در وجود او نیست - استغفار نمیکرد. پیغمبر هم استغفار میکرد؛ «لأستغفر اللَّه فی کلّ یوم سبعین مرّة». حضرت فرمود: بارها و بارها من در روز استغفار میکنم؛ «انّه لیغان علی قلبی».(1) طبیعت بشر، اینجوری است. ما مجموعهای از ضعفها هستیم؛ اما خدای متعال توان قدرت پیشرفت و حسن بیانتها را هم در ما قرار داده، که میتوانیم همین طور هی بر این ضعفها فائق بیائیم؛ یکی پس از دیگری این صفرها را تبدیل کنیم به عدد، این منفیها را تبدیل کنیم به مثبتات. خدا که به ما ظلم نمیکند. ما میتوانیم همهی اینها را از آن طرف برگردانیم به عدد. هرچه کردیم، پیش رفتیم. آن مقداری که باقی میماند و کمبود کار ماست، این را باید متوجه باشیم.
1)إِنَّهُ لَيُغَانُ عَلَى قَلْبِی وَ إِنِّی لَأَسْتَغْفِرُ اللَّهَ فِی كُلِّ يَوْمٍ سَبْعِينَ مَرَّةً
همانا كه قلبم را غبارى مىپوشاند و من روزى هفتاد مرتبه از درگاه خدا آمرزش مىطلبم.
مستدركالوسائل ، محدّث نورى ج 5 ص 320 ؛ صحيح مسلم، مسلم نيشابوری ، ج 8 ، ص 72 ؛ سنن أبی داود، ابو داود، ج 1 ، ص 339؛ المستدرك علی الصحیحین ، الحاكم النيشابوری ، ج 1 ، ص 511 ؛ بحار الانوار، علامه مجلسی، ج 17 ص 44 ؛
منبع: پايگاه اطلاعرساني؛ KHAMENEI.IR به آدرس: ttps://farsi.khamenei.ir/newspart-index-old?2323&mid=1&npt=8#9365
📎 #ماه_ربیع_الثانی
📎 #نکته_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️ احکام ✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰استفتاء از محضر مقام معظم رهبری مدظله
احکام طهارت - احکام اموات
س. اگر سه ماه از دفن آن میّت با کفن آغشته به خون بگذرد، آیا نبش قبر در این حالت جایز است؟
ج. نبش قبر در فرض سؤال جایز نیست.
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
https://www.leader.ir/fa
📎 #ماه_ربیع_الثانی
📎 #احکام
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️نکته ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰رؤیاى عجیب
مرحوم سید ضیاء الدین دُرّى، از وعاظ تهران بود. در سال آخر عمرشان، در شب هشتم یا نهم محرم، جوانى از ایشان مىپرسد كه مقصود از این شعر حافظ چیست؟
مرید پیر مغانم زمن مرنج اى شیخ
چرا كه وعده تو كردى و او بجا آورد
ایشان در پاسخ مىفرماید: مراد از «شیخ»، حضرت آدم علیهالسلام است كه وعده نخوردن گندم را داد، ولى عمل نكرد و مراد از «پیر مغان» امیر المؤمنین علیهالسلام است كه به وعده عمل كرد و در تمام عمر، نان گندم نخورد.
سیدضیاء سال بعد براى همان مجلس دعوت مىشود، ولى قبل از محرّم از دنیا مىرود. دقیقا در همان شب به خواب آن جوان مىآید و مىگوید: سال قبل براى شعر حافظ معنایى گفتم، ولى وقتى به عالم برزخ منتقل شدم، معناى شعر اینطور كشف شد كه مراد از «شیخ»، حضرت ابراهیم علیهالسلام و منظور از «پیر مغان»، سید الشهدا علیهالسلام و مراد از «وعده»، ذبح فرزند است كه حضرت ابراهیم وفاى به امر كرد ولى سید الشهدا علیهالسلام حقیقت وفا را در كربلا در مورد حضرت على اكبر علیهالسلام انجام داد. 1
1. روح مجرد، محمّدحسین تهرانى، انتشارات علامه طباطبایى، مشهد مقدس، 1418 ق، ص 484؛ نامهها و ملاقاتهاى امام حسین علیهالسلام، نظرى منفرد، بنیاد معارف اسلامى، قم، 1381 ش، ص361 و 362.
📎#ماه_ربیع_الثانی
📎 #نکته_ناب
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯