✳️هر روز یک آیه✳️
🔺موضوع 👇👇🔺
🔰۵. پرهیز از صدای بلند
وَاقْصِدْ فِي مَشْيِكَ وَاغْضُضْ مِنْ صَوْتِكَ ۚ إِنَّ أَنْكَرَ الْأَصْوَاتِ لَصَوْتُ الْحَمِيرِ (لقمان ۱۹)
و در راه رفتنت میانه رو ،باش و از صدایت بکاه که بی تردید ناپسندترین صداها صدای خران است. (لقمان ۱۹)
توضیح: یکی از آداب سخن گفتن، پرهیز از صدای بلند است. که در آیهی فوق به آن اشاره شده است. این آیه از وصایای لقمان حکیم به فرزندش است که در ابتدا او را به میانه روی در شیوهی زندگانی و در ادامه به دوری از فریاد و صدای بلند سفارش کرده است. شایسته است که مؤمنان خود را از این عادت نکوهیده و ناپسند دور سازند. بسیاری از مردم میپندارند که اگر صدای خود را بلند کنند، حرف خود را زودتر به دیگران تحمیل میکنند؛ در حالی که این صدای آرام و آمیخته با حلم است که نشان از تسلط متکلم بر قوای نفسانی خویش و اطمینان او به صحت گفتارش دارد. قرآن سخن گفتن با صدای بلند را نشانهی بی خردی دانسته و آن را به صدای زشت و ناراحت کنندهی الاغ تشبیه نموده است. این تشبیه نکات آموزندهای دیگری چون پرهیز از بی موقع سخن گفتن نیز در بر دارد.
حديث : امام على علیه السلام: «خَفْضُ الصَّوْتِ وَ غَضُ الْبَصَرِ وَ مَشْيُ الْقَصْد منْ أَمَارَةِ الْإِيمَانِ وَحُسْنِ التَّدَيْنِ؛ پایین آوردن صدا و فرو انداختن نگاه و راه رفتن میانه از نشانه های ایمان و حسن دینداری است.»
غرر الحکم : ج ۲ ص ۴۵۳ ح۵۰۳۷
هر روز با قرآن و عترت ص ۳۲۹
📎 #جمادی_الاولی
📎 #هر_روز_یک_آیه
📎 #فاطمیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️حدیث ناب✳️
🔺موضوع 👇👇
🔰فرصت زندگی
شرح حدیثی از پیامبر اعظم(صلی الله علیه وآله) توسط مقام معظم رهبری حفظه الله در ابتدای درس خارج فقه
عَن اُمِّ الفَضلِ قالَت: دَخَلَ رَسولُ اللّهِ (صَلَّى اللّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ) عَلى رَجُلٍ یَعودُهُ وَ هُوَ شاکٍ فَتَمَنَّى المَوتَ، فَقالَ رَسولُ اللّهِ (صَلَّى اللّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ): لا تَتَمَنَّ المَوتَ فَاِنَّکَ اِن تَکُ مُحسِناً تَزدَد اِحساناً اِلى اِحسانِکَ وَ اِن تَکُ مُسیئاً فَتُؤَخَّرُ تُستَعتَبُ فَلا تَمَنَّوُا المَوت.1
عن اُم الفَضل، قالت: دَخَلَ رَسولُ اللّهِ (صَلَّى اللّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ) عَلى رَجُلٍ یَعودُهُ وَ هُوَ شاکٍ فَتَمَنَّى المَوتَ
پیغمبر به عنوان عیادت رفتند سراغ یکی از مسلمانها که مریض بود و شکایت داشت؛ لابد دردی، مشکلی، چیزی داشته. به پیغمبر گفت: «آقا! دلم میخواهد زودتر مرگم فرا برسد»
فَقالَ رَسولُ اللّهِ (صَلَّى اللّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ): لا تَتَمَنَّ المَوتَ فَاِنَّکَ اِن تَکُ مُحسِناً تَزدَد اِحساناً اِلى اِحسانِک
[پیغمبر فرمود:] آرزوی مرگ نکنید، دعا برای مرگِ خودتان نکنید؛ اگر شما آدمِ خوبی هستید، وقتی [شما] انشاءالله چند سال دیگر و جوانهایتان انشاءاﷲ شصت هفتاد سالِ دیگر زنده ماندید، طبعاً بر احسانِ خودتان خواهید افزود، کفهی حسنات خودتان را سنگین خواهید کرد. اگر این زندگیِ طولانی زحماتی دارد، مشکلاتی دارد، خطراتی دارد، این حُسن را هم دارد که اگر انسان اهل احسان باشد، اهل تقوا باشد، کفهی حسنات خودش را روزبهروز افزایش میدهد.
وَ اِن تَکُ مُسیئاً فَتُؤَخَّرُ تُستَعتَبُ فَلا تَمَنَّوُا المَوت
آمدیم و شما گناهکاری و محسن نیستی؛ اجلِ تو را عقب میاندازند تا تو عذرخواهی کنی. تُستَعتَب، یعنی همین که در دعاها هست: لَکَ العُتبی؛2 عذرخواهی کردن، معذرتخواهی کردن. عمرت به تأخیر میافتد و این فرصت وجود دارد که انسان عذرخواهی کند. پس بنابراین، فرصتِ حیات فرصتِ خوبی است؛ مرگ را آرزو نکنید!
۱. امالی طوسی، مجلس سیزدهم، ص ۳۸۵؛ «امّ فضل میگوید: رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) به نزد مردی رفت تا از او عیادت کند؛ او از بیماری شکایت داشت و آرزوی مرگ میکرد. رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) به او فرمود: آرزوی مرگ نکن؛ زیرا اگر نیکوکار باشی، [با زنده بودن] نیکیای به نیکیهایت افزوده میشود و اگر گناهکار باشی فرصت مییابی از گناهانت عذرخواهی کنی؛ پس آرزوی مرگ نکنید.
۲.من لا یحضره الفقیه، ج ۱، ص ۴۹۱
به آدرس:https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=44414
📎 #جمادی_الاولی
📎 #نکته_ناب
📎 #فاطمیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️ احکام ✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰استفتاء از محضر مقام معظم رهبری مدظله
احکام طهارت - احکام نجاسات
س. من مبتلا به بیماری لثه هستم و طبق دستور پزشک باید همیشه آن را مالش دهم، این کار باعث سیاهی بعضی از قسمتهای لثه ام میشود مثل اینکه خونی در داخل آن جمع شده باشد. آیا آبی که وارد دهان شده و به آن قسمتها رسیده و سپس از دهان خارج شده، محکوم به نجاست است؟
ج. محکوم به طهارت است.
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
https://www.leader.ir/fa
📎 #جمادی_الاولی
📎 #احکام
📎 #فاطمیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
✳️نکته ناب✳️
🔺موضوع👇👇🔺
🔰عصمت حضرت زهراعلیها السلام
استاد حسن زاده آملی نوشته اند: نمیدانم در چه كتابی دیدهام كه فخر رازی در هر مسئلهای از مبدأ تا معاد تشكیك نموده و اعتراض كرده است كه او را امام المشككین خوانده اند؛ ولی در معصوم بودن سیده نساء عالمین، فاطمه بنت رسول الله صلی الله علیه وآله كه دارای مقام عصمت بوده، تسلیم محض است كه آن جناب بلامدافع معصوم بوده است و در عصمت و طهارتش جای شك و تردید نیست.
منبع: مجله مبلغان، شماره88
1. هزار و یك نكته، حسن زاده آملی، ص 603، به نقل از: جمع پراكنده، محسن برزگر، نشر مؤمنین، 1381، ص 117.
📎 #جمادی_الاولی
📎 #نکته_ناب
📎 #فاطمیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
حقوق والدین در صحیفه سجادیه علیه السلام-5.pdf
307.4K
✳️منبر کوتاه ✳️
🔺موضوع👇👇
📌حقوق والدین در صحیفه سجادیه علیه السلام-5
🔰سعدی و مادر پير
سعدی در «گلستان» مینويسد: وقتی به جهل جوانی بانگ بر مادر زدم، دل آزرده به كنجی نشست و گريان همی گفت: مگر خُردی فراموش كردی كه درشتی میكنی؟!
📎 #جمادی_الاولی
📎 #منبر_کوتاه
📎 #فاطمیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯
@BayaneNab-تقید به خمس در سیره شهید مجیدپازوکی.pdf
195.3K
🌷سیره شهدا🌷
🔺موضوع 👇👇🔺
🔖تقید به خمس در سیره شهید مجید پازوکی
🌷مجید برای خودش سال خمسی داشت. روی لقمههایش حساس بود؛ اما دست کسی را هم رد نمی کرد. اگر جایی که نمی شناخت غذا میخورد، حتما رد مظالم می داد.
📎 #جمادی_الاولی
📎 #سیره_شهدا
📎 #فاطمیه
🌎 کانال بیان ناب
╭┅─────────┅╮
🌺 @BayaneNab
╰┅─────────┅╯